Братско общение в тревожни времена

Дискусии върху Библейски и духовни въпроси => Последни времена => Topic started by: Watchman on September 21, 2016, 12:41:50 PM

Title: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on September 21, 2016, 12:41:50 PM
В момента целия свят, включително и България стои върху буре с барут на което фитила вече е запален. Никой не знае колко точно е дълг фитила и колко време ще има преди всичко на избухне върху главите ни, но преди да е станало твърде късно ние трябва да осъзнаем какво се случва и да застанем твърдо в молитва против плановете и кроежите на врага за България.

В статията по-долу е достатъчно да се прочетат само някои от цитираните заглавия от пресата за да разберем какво се случва и какво гласят за България:

http://bultimes.com/kraj-na-priyatelstvoto-ungariya-predpochita-balgariya-da-ostane-buferna-zona-za-migranti-izvan-shengen-zoltan-kovach-koito-sa-kanili-migranti-da-si-nosyat-otgovornost-za-tyah/

Бог е силен да преобърне нещата в полза на Неговия народ, но той очевидно спи и се занимава с маловажни и нищожни неща. Божият съд е приближил и ние се правим, като че нищо не се случва. Съвсем скоро може да очакваме да започнат процеси на отцепване на територии от България и явно "бежанците" се подготвят като коз в тази игра.

Ако Божиите хора не извоюват преобръщане на нещата, няма кой друг да го стори...
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on September 27, 2016, 22:04:53 PM
Ще се молим в моя дом за това, дано Бог запази своите си.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on October 08, 2016, 19:21:17 PM
http://bultimes.com/balgarskite-sotsialni-sluzhbi-konfiskuvaha-edna-treta-ot-ostanalite-detsa-na-izolirano-i-umirashto-selo-v-granichen-rajon-bez-dohodi-i-rabotni-mesta/

Ето ТОВА - Божиите хора не трябва да позволяват да продължава да се случва. Пред такова нещо и османското еничарство бледнее. Вместо да се занимаваме с безсмислени и безкрайни дискусии за какво ли не, трябва да застанем срещу подобни беззакония и да викаме към Бога да ги отсече от земята, която е поверил на народа ни и за което ще ни иска сметка в какво сме позволили да се превърне.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on October 08, 2016, 22:22:37 PM
Наистина е добре да се молим за такива хора, дано Бог им помогне. И дано провали тези дела на нечестивите.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Alesyz on January 03, 2017, 14:50:10 PM
В духа на горната статия, това за мен е бизнес с деца. В нашия град, мнозина стават приемни родители на деца, отнети от социалните. Със средствата от тази дейност, тези хора живеят. Същите деца подлежат на осиновяване от други хора и само временно са при приемните родители. Парадокса в случая е, че на приемните родители се дават пари за обзавеждане на жилището, за храна, дрехи и т.н. които пари хич не са малко, по разкази на такива хора. В мен изниква логичния въпрос, защо не се дават тези хора на истинските родители, за да могат те да отглеждат децата си, а се дават на чужди хора и децата се отнемат? На всичкото отгоре, това било по европейска програма. Приемните родители често нямат никаква друга работа и живеят от тия помощи, защото отглеждат чужди деца. Знам за случай, когато едни хора са се привързали към едно такова дете и са го осиновили. В същия момент помощите им се спират и детето остава изцяло тяхна грижа. Да, ама те нямат други доходи и сега се чудят какво да правят. Изобщо, нямам думи.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on January 03, 2017, 15:23:09 PM
Много просто, европейската програма има за цел унищожаване на семействата, разрушаване на приемствеността между родител-дете, и въобще ликвидиране на понятието семейство. На негово място идва вездесъщата "държава", която всъщност не е никаква държава, а криминален картел на самозабравен сатанински елит.

Жалкото е че много християни от църквите се подмамват да кандидатстват за приемни родители и по този начин стават съучастници в тези пъклени планове.

Това е система, която трябва да викаме към Бога денем и нощем да бъде разрушена.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Нели on January 01, 2018, 12:13:03 PM
Quote
В мен изниква логичния въпрос, защо не се дават тези хора на истинските родители, за да могат те да отглеждат децата си, а се дават на чужди хора и децата се отнемат?

Един приятел от години се занимава с това да спасява деца от социалните. Казва, че за отнето дете на месец се дават по 1200лв, като парите се поделят така - 600лв за социалните, 600лв за приемното семейство.

Проблемът тук е, че хората са толкова заслепени от авторитета на държавата, която се "грижи" за всички и знае най-добре кое е най-доброто за децата, че изобщо не се замислят редно ли е това, за да могат да се възпротивят и осъдят подобни действия и закони.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on January 01, 2018, 12:24:50 PM
Аз съм чувал за не едно и две набожни семейства, които парадират с това, че били "приемни семейства". Това показва, че днешните набожни са не само изключително заблудени, но и директно участват като слуги на сатана, смятайки, че "се покоряват на властите" и разбира се сребролюбието е също навързано.

В пророчествата е казано, че набожните хора накрая ще избиват праведни "в името на бога" и ще предават мнозина от праведните на властите. Затова колкото по-далеч от религиозните среди, по-добре.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on January 04, 2018, 06:12:31 AM
Да се молим и срещу Истанбулската конвенция, вчера е одобрена от кабинета, влиза в НС за гласуване.
"Обръщаме се към Вас във връзка с решението на Министерство на външните работи и Правосъдното министерство да узаконят т.нар. социален пол(1) чрез предстоящото в Народното събрание гласуване на Конвенцията на Съвета на Европа за предотвратяване и борба с насилието срещу жени и домашното насилие, известна също като Истанбулска конвенция.

Истанбулската конвенция съдържа разпоредби, криещи сериозни рискове и неблагоприятни последствия за правата на жените, родителите и децата, брака и семейството, свободата на вероизповедание, националните политики по отношение на тези въпроси, както и за вътрешния ред и сигурност и политиките за бежанците.

Истанбулската конвенция въвежда за първи път определение за пол и полова идентичност, независими от биологичния пол на лицето, установени в международното право. В чл. 3в се казва: “пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;”(2)
Приемането на Истанбулската конвенция ще доведе до изучаване на „нестереотипни роли на пола...в официалните учебни програми на всички образователни равнища” – от детската градина до университетите. (Чл. 14 ал.1) Тя ще лиши родителите от тяхното право да образоват децата си в съответствие с техните морални и религиозни убеждения.

Тя ще доведе до политики позволяващи на момчета и мъже, които считат себе си за жени да ползват тоалетни, бани и съблекални, предназначени за жени, в т.ч. в държавни училища (3).

Конвенцията има за цел да премахне всяка "традиция, основаваща се на стереотипни роли на половете". Двойственият възглед за човечеството (мъжко-женско), в т.ч. и брака може да бъде окачествен като "традиция, основана на стереотипни роли на половете" в учебни програми. (гл.3 чл. 12 ал.1)
 
Ако Истанбулската конвенция бъде ратифицирана тя ще отвори врата за узаконяване на еднополовите бракове у нас, признавайки правото за полово самоопределяне на единият от патньорите.
 
Въвеждането на определение за пол и полова идентичност, независими от биологичния пол на лицето ще доведе до грубо потъпкване на правата на родителите и семейството. Родителите ще могат да бъдат обвинени в насилие срещу тяхната дъщеря, ако тя е пожелала да я третират като момче и те откажат.
 
Истанбулската конвенция ще наруши задължението на терапевти, специалисти и свещенослужители за запазване конфиденциалността на споделеното. (гл. 4 чл. 28)
 
Друго сериозно негативно последствие от редефинирането на пола се явява в лицето на мъже, които считат себе си за жени, които все по-често се появяват сред женските спортисти и доминират при вдигането на тежести, бягането, борбата, колоезденето, американския футбол, баскетбола, смесените бойни изкуства и др. “Победители” като Лоръл Хъбърд, Фалън Фокс, Джилиън Биърдън са част от примерите за това (4).

Гласуването на Истанбулската конвенция ще задължи България да дава статут на бежанец на всеки чужденец, който в родината си е преследван заради „особености на пола”. Гл. 7 чл. 60 ал 2

Истанбулската конвенция предвижда създаването на мащабен механизъм (GREVIO), който да следи изпълнението на Конвенцията. Той би могъл да подкопае националната компетентност и изключителната позиция на Съда на ЕС за преразглеждане на законосъобразността на актовете на ЕС. (гл. 9, чл. 66-68)
 
Днес насилието срещу жени и домашното насилие представляват престъпление във всички държави-членки на Европейския съюз. Към момента 11 от от страните членки на Европейския съюз и 19 от страните-членки на Съвета на Европа НЕ СА Я РАТИФИЦИРАЛИ (5). Много от тях изразяват опасения, свързани с потенциалното бъдещо правно тълкувание на текстовете, включени в нея.
 
Ако обществото загуби способността да прави разлика между жена и мъж, борбата срещу насилието срещу жените остава само формален ангажимент. Това в дългосрочен план не само не помага на жените, но и се обръща срещу тях и ги превръща в жертви на насилие и несправедливост.
 
България може и трябва да откаже ратификацията на Конвенцията по примера на Хърватска, Словакия, Унгария и редица други европейски държави, които са го направили, след като са я подписали.
 
 
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
 
Предвид изложените по-горе проблематични аспекти апелираме към Вас да:

    Да отхвърлите ратификацията на Истанбулската конвенция у нас.
    Да дадете Вашето официално становище по повод повдигнатите в настоящето писмо аргументи.
    Да се организира и проведе широк обществен дебат по темата с адекватно медийно покритие и да се запознае българската общественост с произтичащите от редефинирането на пола последствия в страните, които вече са го направили.
    Да предприемете нужните мерки за засилване на сега действащото законодателство у нас за превенция и защита на жените от насилие и срещу домашно насилие.


Като родители и граждани, представляващи различни неправителствени организации, застъпвайки се за защита на достойнството и правата на жените, децата и родителите, брака и семейството се обявяваме срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция и настояваме да се съобразите с нашите искания.

В противен случай ще призовем всеки загрижен за развитието, образованието и бъдещето на родината гражданин да оттегли подкрепата си към Вас като управляващи на предстоящите местни избори и да предприеме активни граждански действия чрез масови протести, писма и петиции."
http://www.sva.bg/104510741088108610871072/-30
 
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Нели on January 04, 2018, 11:43:44 AM
В противен случай ще призовем Бог.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on January 04, 2018, 18:16:29 PM
Бог винаги се призовава на първо място, но благодарение и на двата протеста, в които участвахме заедно с тези хора,  беше спрян сатанинския закон за отнемане на деца от родители без да се минава през съда. Вече в много държави е въведен. Така че неуместни шеги не се правят, като не знаеш какво е коствало на хората. А Бог е верен и дава победи.
Впрочем имаше и православни, които се бореха заедно с нас.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on January 04, 2018, 20:45:41 PM
Ще рече, че Бог е недостатъчен и трябва да се добави нещо към Неговата благодат, че да проработят нещата?

Това ми напомня на написаното в Библията, как израилтяните поставяха до олтара на Бога и по една ашера, ей така за по-сигурно да се добави нещо, защото явно Бог е недостатъчен.

Може ли да отговориш от кого се научихте да протестирате, от Христос, от апостолите, от пророците или от примера на този свят?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on January 04, 2018, 22:18:06 PM
От апостол Павел, отнасям се до кесаря. Явно си пропуснал тези стихове.

Деяния 25:11
Прочее, ако съм злодеец, и съм сторил нещо достойно за смърт, не бягам от смъртта; но ако ни едно от нещата, за които ме обвиняват тия, не е истинно, никой не може да ме предаде, за да им угоди. Отнасям се до Кесаря.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on January 04, 2018, 22:22:57 PM
Ти четеш ли изобщо какъв въпрос ти беше зададен?

Павел, като затворник, се отнесе до кесаря в съд, т.е. той каза: искам пред друг съд да застана. Съвсем в друга връзка е това и звучи повече като изсмукан от пръстите пасаж, който няма общо с питаното.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on January 05, 2018, 08:38:12 AM
Жалко е, че чета тези коментари, но вие си решавате. Един не писа ще се молим. Ами крийте се като мишки по селца и църквички, само че на Давид му се наложи да застане срещу Голиат и да изстреля камъка, макар и ангел Господен да порази 180 000 в една нощ. Или пък обиколките на Ерихон, засадите към черницинте и пр. Бог решава как да воюва. И има част понякога, която трябва да се свърши.
Псалми 94:16
Кой ще стане за мене против злодейците Кой ще стане с мене против ония които вършат беззаконие?

Като се вдигне шум, политиците се плашат. По медиите пишат, че тази конвенция не е свързана с третия пол и хората вярват, понеже не си правят труда да прочетат сами.
Не им харесва да бъдат притискани, искат спокойно да си вършат мерзостите. Само че Бог винаги е имал свои хора, с които да работи.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on January 05, 2018, 09:54:46 AM
Ние не търсим да се показваме кога се молим, за какво се молим или кога постим. За тези неща знаем преди да бъдат написани във форума. Какво правим относно това не е нужно да тръбим.

Вие във вашите среди може би обичате да се хвалите кой как се молил, как постил, но това не е обичай сред праведните.
Матей 6
  16. А когато постите, не бивайте унили, като лицемерите; защото те помрачават лицата си, за да ги виждат човеците, че постят; истина ви казвам: Те са получили вече своята награда.
  17. А ти, когато постиш, помажи главата си и умий лицето си,
  18. за да те не виждат човеците, че постиш, но Отец ти, Който е в тайно; и Отец ти, Който вижда в тайно, ще ти въздаде [на яве].


А това, където казваш, че се "крием като мишки" Бог ще те доведе на съд и ще се види кой какво прави.

Благоразумният предвижда злото и се укрива, е казано.

А за Давид и Голиат се вижда, че толкова и знаеш Писанията, защото историята, където ангел Господен порази 180 000 беше при Езекия, а не при Давид. Внушаваш на хората лъжа, като казваш, че "господ" бил поразил някакви 180 000, обаче нещо не си довършил работата и Давид трябвало да ходи срещу Голиат след това, а Давид е няколко поколения преди историята със 180-те хиляди.

Ерихонските стени с протест ли станаха или чрез нещо, което Бог заповяда да направят евреите, което няма нищо общо с човешките методи? Кой ще отиде на война и ще надуе тръби вместо да извади меч? Това Бог го заповяда и хората направиха според това, което беше заповядано. На теб кой ти заповяда да ходиш да протестираш и да се подписваш под петиции? По чий пример?

За да видят хората, че не казваш истината, ще пусна тук част от историята от 4 Царе 18-19, където се вижда, че пратиха до Исая, за да се помоли на Господа против асирийците и Господ порази асирийците без нито евреин един да протестира, да извади меч или да хвърли копие срещу тях. Бяха се "скрили като мишки", както презрително се изказа.


4 Царе 18
...
  31. Не слушайте Езекия, защото така казва асирийският цар: Направете спогодба с мене и излезте при мене, и яжте всеки от лозето си, и всеки от смокинята си, и пийте всеки от водата на щерната си
  32. докле дойда и ви заведа в земя подобна на вашата земя, земя изобилваща с жито и вино, земя изобилваща с хляб и лозя, земя изобилваща с дървено масло и мед, за да живеете и да не умрете; и не слушайте Езекия, когато би ви убеждавал, като казва: Господ ще ни избави.
  33. Някой от боговете на народите избавил ли е земята си от ръката на асирийския цар?

С други думи: няма никакъв шанс да се избавите чрез вашия Бог, но само ако "направите спогодба с мене", каза военачалникът на асирийците. Точно както виждам, че ти учиш, че ако не ходиш да се съобразяваш със системата чрез нейните подходи: петиции, протести и т.н., няма бог, който да избави.


4 Книга на Царете 19
  1. А когато цар Езекия чу думите му, раздра дрехите си, покри се с вретище и влезе в Господния дом.
  2. И прати управителя на двореца Елиаким, секретаря Шевна и старшите свещеници, покрити с вретища, при пророк Исаия Амосовия син.
  3. И рекоха му: Така казва Езекия: Ден на скръб, на изобличение и на оскърбление е тоя ден, защото настана часа да се родят децата, но няма сила за раждане.
  4. Може би Господ твоят Бог ще чуе всичките думи на Рапсака, когото господарят му асирийският цар прати да укорява живия Бог, и ще изобличи думите, които Господ твоят Бог чу; затова, възнеси молба за остатъка що е оцелял.
  5. И тъй слугите на цар Езекия отидоха при Исаия,
  6. И Исаия им рече: Така да кажете на господаря си: Така казва Господ: Не бой се от думите, които си чул, с които слугите на асирийския цар Ме похулиха.
  7. Ето, Аз ще туря в него такъв дух, щото, като чуе слух, ще се върне в своята земя; и ще го направя да падне от нож в своята земя.
  8. И така, Рапсак, като се върна, намери, че асирийският цар воюваше против Ливна; защото бе чул, че той заминал от Лахис.
  9. И царят, когато чу да казват за етиопския цар Тирак: Ето, излязъл да воюва против тебе, прати пак посланици до Езекия, казвайки:
  10. Така да говорите на Юдовия цар Езекия, да речете: Твоят Бог, на Когото уповаваш, да те не мами, като казва: Ерусалим няма да бъде предаден в ръката на асирийския цар.
  11. Ето, ти чу какво направили асирийските царе на всичките земи, как ги обрекли на изтребление; та ти ли ще се избавиш?
  12. Боговете на народите избавиха ли ония, които бащите ми изтребиха, Гозан, Харан, Ресеф и еденяните, които бяха в Таласар?
  13. Где е ематският цар, арфадският цар и царят на града Сефаруим, на Ена и на Ава?
  14. А когато Езекия взе писмото от ръката на посланиците та го прочете, Езекия възлезе в Господния дом и го разгъна пред Господа.
  15. И Езекия се помоли пред Господа, като каза: Господи Боже Израилев, Който седиш между херувимите, Ти и само Ти си Бог на всичките земни царства; Ти си направил небето и земята.
...

  35. И в същата нощ ангел Господен излезе та порази сто осемдесет и пет хиляди души в асирийския стан; и когато станаха хора на сутринта, ето, всички ония бяха мъртви трупове.
  36. И тъй, асирийският цар Сенахирим си тръгна та отиде, върна се, и живееше в Ниневия.
  37. А като се кланяше в капището на бога си Нисрох, неговите синове Адрамелех и Сарасар го убиха с нож; и побягнаха в араратската земя. А вместо него се възцари син му Есарадон.


След тази история ще цитирам и твоите думи:
Quote
Като се вдигне шум, политиците се плашат.

Езекия не вдигна шум. Нито Исая вдигна шум. Те познаваха Бога. Ти не го познаваш. По тази причина е опасно да има човек общение с хора като вас в последните дни, защото в тежки ситуации не търсите Бога, но търсите помощ чрез методите, които ви е дала системата, която ви поробва. А тези методи тя го дава не за да бъде съборена, а да бъде утвърдена. Горко на тия, които уповават "на бога" по този начин, защото не вярват в това, което Писанията казват, че Бог може да извърши, но се осланят на своята си сила и казват, че "господ е с тях" точно както евреите тръгнаха срещу великаните по свое усмотрение без Господ да ги е пратил и бяха погубени.
Числа 14
  42. Не вървете напред, защото Господ не е между вас, да не би да ви поразят неприятелите ви.
  43. Защото амаличаните и ханаанците са там пред вас, и вие ще паднете от нож. Понеже отстъпихте и не следвахте Господа, затова Господ няма да бъде с вас.
  44. Обаче те дръзнаха да се изкачат на планинския връх; но ковчегът на Господния завет и Моисей не излязоха изсред стана.
  45. Тогава амаличаните и ханаанците, които живееха на оная планина, слязоха та ги разбиха, и поразяваха ги дори до Хорма.


Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on January 05, 2018, 11:04:17 AM
Между другото, "Ученик на Исус", ти кой си или коя си? Така и не разбрахме с какъв човек си говорим, а другите като гости на форума са се представили. Не е редно да правим изключения.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Нели on January 05, 2018, 12:03:08 PM
Йов 41:26-29
Мечът на този, който би го улучил не може да удържи,
ни копие, ни сулица, ни остра стрела. Той счита желязото като плява, медта ,
като гнило дърво. Стрелите не могат да го накарат да бяга, камъните на
прашката са за него слама. Сопи се считат като слама, той се присмива на
махането на копието.


Нашите подписки и протести са като "куче, което лае слон", както казва Никола Николов, но дори това сравнение е слабо.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on January 05, 2018, 12:12:31 PM
Quote
Жалко е, че чета тези коментари, но вие си решавате. Един не писа ще се молим. Ами крийте се като мишки по селца и църквички, само че на Давид му се наложи да застане срещу Голиат и да изстреля камъка, макар и ангел Господен да порази 180 000 в една нощ. Или пък обиколките на Ерихон, засадите към черницинте и пр. Бог решава как да воюва. И има част понякога, която трябва да се свърши.

Правилно, никой не писа, че ще се молим, поради факта, че не искаме да смесваме човешкото с Божието, понеже ти представи нещата по човешки и смесен начин. Но това не означава, че не се молим по този въпрос още преди да пуснеш темата, защото този проблем не е убягнал от вниманието ни.

Да, Давид излезе с камъни и меч против Голиат, в такъв случай ти на протеста взе ли си камъни и меч с които да замерваш полицаите и да отсечеш главата на някой политик?

Не си ли чела, че "нашата борба не е против плът и кръв"? Тогава защо ходиш да протестираш против плът и кръв и да ги "плашиш" по човешки?

Ако битката бъде спечелена в Небесни места, това няма ли да стане явно в земните места?

Апостол Павел беше арестуван и изправен пред съд. Той се намираше пред тези хора не по своя воля. Никъде не пише сам да е ходил да протестира по своя инициатива или да учи християните да правят така.

Quote
Псалми 94:16
Кой ще стане за мене против злодейците Кой ще стане с мене против ония които вършат беззаконие?

Хубаво цитираш 94-ти псалом, а прочете ли го целия да видиш там какво пише?

Psa 94:1  (По слав. 93). Господи Боже, Кому принадлежи отмъщението, Господи, кому принадлежи отмъщението, възсияй.
Psa 94:2  Издигни се, Ти Съдия на земята, Отдай на горделивите това, което им се пада.
Psa 94:3  Господи, до кога нечестивите, До кога нечестивите ще тържествуват?
Psa 94:4  Те бъбрят, говорят надменно; Всички, които вършат беззаконие, се хвалят.
Psa 94:5  Те съкрушават людете Ти, Господи, И притесняват наследството Ти;
Psa 94:6  Убиват вдовицата и чужденеца, И умъртвяват сирачетата.
Psa 94:7  И казват: Господ няма да види, Нито ще обърне внимание Якововият Бог.
Psa 94:8  Разсъдете, вие безумни между людете! Вие глупави, кога ще поумнеете? -
Psa 94:9  Оня, Който е поставил ухото не чува ли? Който е създал окото, не вижда ли?
Psa 94:10  Оня, Който вразумява народите, Който учи човека знание, Не изобличава ли?
Psa 94:11  Господ знае, че човешките мисли са лъх.
Psa 94:12  Блажен оня човек, когото Ти, Господи вразумяваш, И когото учиш от закона Си,
Psa 94:13  За да го успокояваш през дните на злочестието, Докато се изкопае ров за нечестивия.
Psa 94:14  Защото Господ не ще отхвърли людете Си, Нито ще остави наследството Си;
Psa 94:15  Понеже съдбата пак ще се съобразява с правдата, И всички, които са с прави сърца, ще я последват.
Psa 94:16  Кой ще стане за мене против злодейците Кой ще стане с мене против ония които вършат беззаконие?
Psa 94:17  Ако не беше ми помогнал Господ, Душата ми без малко би се преселила в мълчанието.
Psa 94:18  Когато казах: Подхлъзва се ногата ми, Тогава, Господи, Твоята милост ме подпря.
Psa 94:19  Всред множеството грижи на сърцето ми Твоите утешения веселят душата ми.
Psa 94:20  Ще има ли съобщение с Тебе седалището на беззаконието, Което е хитро да върши зло чрез закон?
Psa 94:21  Те се опълчват против душата на праведния И осъждат невинна кръв.
Psa 94:22  Но Господ е високата моя кула, И Бог мой е канара, при която прибягвам.
Psa 94:23  Той ще обърне върху тях собственото им беззаконие, И ще ги отсече в нечестието им; Господ нашият Бог ще ги отсече.


Първо забелязваш ли какво прави Давид? Той се  моли против нечестивите. Не е излязъл на протест пред нечестивите, нито се опитва да се съобщава (комуникира) с тях, защото сам знае, че седалището на беззаконието НЯМА съобщение с Бога, колко по-малко с праведните.

Но вместо това Давид, прибягва при Бога, не при човеците, било да им се моли или да ги "плаши".

Ето в този смисъл и в този контекст Давид призовава праведните да застанат с него против злодейците. По същия начин по който той е застанал - в молитва, и без да добавя плътски и човешки напъни към своята молитва. Не случайно Писанието казва:

Екл. 10:1  Умрели мухи правят мирото на мировареца да вони и да кипи;

Не трябва към мирото на молитвите да се добавят умрелите мухи на човешките мъдрувания, плътски напъни на "сплашвания" чрез протести и други дела на плътта. Защото така вместо благоуханието на молитвата, пред Бога ще достигне зловонието на човешката плът, която смесва Божието с човешкото.

Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on January 05, 2018, 17:45:08 PM


Чл. 3
в  "пол"означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете

Нагла лъжа, хората се раждат полово определени. И говорят от името на цялото общество.

Чл.14
Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси като равнопоставеност между жените и мъжете, нестереотипни роли на пола, взаимно уважение, ненасилствено разрешаване на конфликти в междуличностните отношения,
насилие  над  жените,  основано  на  пола,  и  право  на  лична неприкосновеност,  в официалните учебни програми и на всички образователни равнища.

Т.е. от детските градини ще обучават децата на тези нестереотипни роли.


Чл.27
Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на всяко лице, станало свидетел на извършването на актове на насилие, обхванати от настоящата Конвенция, или което има разумни основания да смята, че такъв
акт може да бъде извършен или че  могат  да  се  очакват  и  бъдещи  актове  на  насилие, да  съобщава  за  това  на компетентните организации или органи

Тук вече се отива в сферата на хипотетичността, фантастиката, шпионажа.

Чл.45
Отнемане на родителски права, ако това е единственият начин да се гарантират висшите интереси на детето, които могат да включват
безопасността на жертвата.

По-надолу в конвенцията се говори за създаването на световен комитет, който ще следи за всичко това и членовете ще се ползват със специални правомощия.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Палко on January 06, 2018, 08:10:23 AM
Quote
Ами крийте се като мишки по селца и църквички

Ученик, направи ми впечатление, че няколко пъти питаш неща от рода "във вашите църкви как е?" и "имате ли пророци във вашата църква?" и т.н    Не знам защо ти е убягнало, че повечето хора които пишат или дори четат в този форум не посещават църква в този модел който ти си представяш явно. Казвам го просто за твоя информация. И между другото това ти изречение е малко емоционално и безумно дори в предвид, че дори не си наясно с това което ти написах(а то е много явно) а още повече да знаеш кой какво точно прави и как го прави! Сякаш си имал за цел повече да жегнеш някой от колкото да кажеш нещо градивно.

И е добре да отговориш на въпроса "От къде видя пример в Словото да протестираш?" или "Кой те научи на това?" 
Това би било с повече смисъл и евентуално да се получи дискусия около него от колкото да се стрелкат разни елементарни нападки от този род(цитата).
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on January 16, 2018, 11:32:14 AM
Тези дни си дадох сметка, че въпросната "Истанбулска конвенция" е всъщност дар от Бога, за Божиите хора в България, които се молят за спасението на България от гибелния път в който Запада я тласка.

Защо е дар от Бога? Защото прави врагове сами да се идентифицират и разобличат и външния враг и вътрешните, и осъзнатите такива и полезните идиоти, които ги подкрепят. Това е все едно на фронтовата линия, целия боен състав на врага да се изправи на бойното поле в цял ръст и да разкрие себе си. Така той става видима и лесна мишена.

По този начин е много по-лесно да се молим Бог да отсече от власт всеки, който подкрепя Истанбулската конвенция, да отсече от позиция на влияние всяка организация и всеки човек, които я подкрепят, да обърка и провали плановете и намеренията спрямо България на всички външни сили, които ни оказват натиск за приемането й.

Т.е. Истанбулската конвенция позволява много фокусирано да се молим и да идентифицираме враговете, които работят за нашето унищожение и покваряване като народ.

Повечето християни не разбират как работи и националното ни управление и международното задкулисие, затова молитвите им са разпокъсани, нефокусирани на правилната цел и затова неефективни и често суетни и напразни.

Но с Истанбулската конвенция Бог дава възможност на всеки заинтересован да се моли християнин фокус и ясен прицел, без дори да разбира нещата за които споменах по-горе.

Сам апостол Павел казва: "така удрям, не като че бия въздуха". Мнозина християни днес молещи се без задълбочено разбиране се молят точно като хора, които бият въздуха. Затова Бог направи враговете ни да допуснат тази грешка и сами да се идентифицират и да станат уязвима цел за молитвите на праведните.

И сега съвсем ясно и фокусирано можем да се молим с думите на Пс. 94:23

Боже, викаме против всички, които подкрепят Истанбулската конвенция, под една или друга форма, било фондации, било НПО, било социолози, било хора с позиция на влияние и хора в позиция на власт и управление, както и всички хора и техните явни и тайни организации, правителства, техните институти, специални служби и посолства - обърни върху тях собственото им беззаконие, и gi отсечи в нечестието им; Господи Боже наш отсечи ги.

А всичките началства и власти на тъмнината в небесните места, които стоят зад гореспоменатите хора и организации, като подбудители и вдъхновители - провали намеренията им, посрами ги пред видимия и невидимия свят и направи ги да изгубят своето влияние върху нашия народ.

В името на нашия Цар и Господар Исус се молим. Амин.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: simeon on January 16, 2018, 19:18:26 PM
Амин!
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: dodai on January 16, 2018, 19:54:07 PM
Амин
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Alesyz on January 18, 2018, 15:15:51 PM
Амин и амин.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: sambapti on January 18, 2018, 18:16:57 PM
http://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/noviyat-svyat-na-izvrashtencite-kato-vsemirna-sodomska-anticyrkva
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on January 19, 2018, 12:52:27 PM
Отче, ако щеш, отмини ни с тази чаша; обаче, не нашата воля, но Твоята да бъде.
Амин.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on January 19, 2018, 13:18:18 PM
Въпроса не е дали да ни отмине някаква чаша или не, а дали ще позволим на врага да поквари този народ и да го отдалечи напълно от Божиите цели и призвания за него. Защото ако позволим да бъде покварен народа, ще дойде чашата на Божия гняв, която никой няма да избегне.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on January 19, 2018, 13:55:32 PM
Дали искаме или не Антихрист ще дойде, а за да дойде, света трябва да се извратил до толкова, че да го приеме.
Исус също се помоли ако може тази чаша (разпването) да го отмине, но знаеше, че писаното трябва да се изпълни.
И аз бих искал да ни отмине, но трябва да мислим за Божието, а не за човешкото.

Това което си написал по-горе е много добро като молитва и даже съм съгласен с него, но отлагането на последните времена, не би допринесло с нищо към Божиите намерения, а само към нашите.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on January 19, 2018, 14:11:28 PM
Че ще дойде, ще дойде, но пише, че във вавилонската империя ще има места, където ще е кално, а не желязно. Ако пишеше, че навсякъде ще е желязо, тогава и да се молим, няма значение, но пише за калта като вариант.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on January 19, 2018, 14:37:13 PM
Също така пише, че когато Исус се върне ще раздели НАРОДИТЕ на овце и кози. Ние трябва да работим, да се молим и воюваме нашия народ да бъде от овцете, а не от козите.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 04, 2018, 11:40:02 AM
Ние трябва да работим, да се молим и воюваме нашия народ да бъде от овцете, а не от козите.
Исус дойде само да спаси Своите Си от греховете им. Къде ни е казал че ще спасява цели народи? Навсякъде говори за малко стадо. 
На дявола му се даде(от кой? - от Бога) да воюва със светиите и да ги победи. Оттук ако се борим срещу това, което е дадено на дявола в това време ставаме борци срещу Бога.
Ти говориш за ненамеса на християните в политиката, а сам се месиш в нея. Тези неща трябва да станат. Антихриста трябва да дойде. Дадено му е да управлява 3 1/2г. Тук правилото е колкото по-скоро толкова по-добре. Защо само да се продължава по-дълго агонията на тоя содомски свят?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on February 04, 2018, 16:43:01 PM
Ние трябва да работим, да се молим и воюваме нашия народ да бъде от овцете, а не от козите.
Исус дойде само да спаси Своите Си от греховете им. Къде ни е казал че ще спасява цели народи? Навсякъде говори за малко стадо. 
Аз не виждам Watchman да е писал за спасение на цели народи, но ще има праведни от всеки народ, племе и език, както е писано

Откровение 7:9. След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си,

Quote
На дявола му се даде(от кой? - от Бога) да воюва със светиите и да ги победи. Оттук ако се борим срещу това, което е дадено на дявола в това време ставаме борци срещу Бога.
Ти говориш за ненамеса на християните в политиката, а сам се месиш в нея. Тези неща трябва да станат. Антихриста трябва да дойде. Дадено му е да управлява 3 1/2г. Тук правилото е колкото по-скоро толкова по-добре. Защо само да се продължава по-дълго агонията на тоя содомски свят?
Ти май никога не си чел за следното:


1 Тимотей 2
  1. И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци,
  2. за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност.
  3. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител,
  4. Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината.


При теб тези молитви не само не са преди всичко, но и са напълно изключени.

И за да не остана неразбран, нека да покажа как Давид се молеше за тези, които бяха нечестиви управници:

  1. (По слав. 58). За първия певец, по Не Разорявай. Песен на Давида, когато Саул прати стражи да пазят къщата, в която бе Давид, за да го убият {1 Цар. 19:11.}. Избави ме от неприятелите ми, Боже мой; Тури ме на високо от ония, които се повдигат против мене.
  2. Избави ме от ония, които вършат беззаконие, И спаси ме от кръвопийци.
  3. Защото, ето, причакват за да уловят душата ми; Силните се събират против мене, Не за мое престъпление, Господи, нито за мой грях.
  4. Без да има в мене вина тичат и се готвят; Събуди се да ме посрещнеш, и виж.
  5. Ти, Господи Боже на силите, Боже Израилев, Стани за да посетиш всичките народи; Да не покажеш милост към никого от нечестивите престъпници. (Села).
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 04, 2018, 21:09:12 PM

При теб тези молитви не само не са преди всичко, но и са напълно изключени.


Как пък разбра че са напълно изключени
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 05, 2018, 23:10:34 PM
Quote
Исус дойде само да спаси Своите Си от греховете им. Къде ни е казал че ще спасява цели народи? Навсякъде говори за малко стадо.

Не познаваш Писанията, защото е писано:

1Tим. 4:10  понеже за това се трудим и подвизаваме, защото се надяваме на живия Бог, Който е Спасител на всички човеци, а най-вече на вярващите.

Според написаното Бог е спасител не само на вярващите, но и на всичките човеци.

А относно народите е написано следното:

Maт. 25:31  А когато дойде Човешкият Син в славата Си, и всичките [свети] ангели с Него, тогава ще седне на славния Си престол. 
Maт. 25:32  И ще се съберат пред Него всичките народи; и ще ги отлъчи един от други, както овчарят отлъчва овцете от козите; 
Maт. 25:33  и ще постави овцете от дясната Си страна, а козите от лявата. 
Maт.  25:34  Тогава Царят ще рече на тия, които са от дясната Му страна: Дойдете вие благословени от Отца Ми, наследете царството, приготвено за вас от създанието на света.


Тук не се говори за индивиди изсред народите, а за съдбата на цели народи. Тук не става въпрос за починалите хора от тези народи, а за оцелелите народи до пришествието.

Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 06, 2018, 12:50:43 PM
@Уочмен
Вадиш текста на Мат.25,32 от контекста!!! Ако си чел до края на главата  щеще разбереш че събирането на нациите (не народи) е в смисъл че всички хора ще бъдат събрани пред Исус. По-нанатък в главата Исус говори и фокусира текста върху хората, които са Го посетили в затвора, като е бил болен и т.н. Цяла нация няма как да отиде да посети един болен!... Дори тая нация да има 'програма' за посещаване на болни, пак в същата тая нация ще има 99,99...% нечестиви човеци и те няма да влязат със спасените в небесното царство ей така 'между капките' само защото били от същата нация.Единствената нация която ще бъде спасена е Божия Израел, духовния Израел - новородените от Божия Дух. Без новорождение няма влизане в небесното царство. Аз лично предполагам че ще има известно число непокаяни през 1000г. царство над които праведните ще владеем.
В подкрепа на гореказаното имаме и текста от Откровение където четем за съда след 1000та г. Пак виждаме че всеки застава пред Бога сам и е съден за делата си.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 06, 2018, 14:36:48 PM
Не вадя пасажа от контекста, защото Исус говори "за един от тия най-малки мои братя" - като визира евреите. С други думи тук става въпрос за това как един народ се е отнасял към евреите. А да се повдигне гонение към евреите не става просто с един двама души, такова нещо обикновено се подкрепя или не подкрепя от целия народ.

Освен това аз изрично подчертах че това ще са хора останали живи след язвите и оцелели до Пришествието. Ясно е че мнозинството нечестиви са били избити от язвите преди това.

Не знам каква разлика правиш между нация и народ, двете думи са синоними. Да в Милениума ще има хора, които няма да са вярващи от сърце, но ще се покоряват на Христос поради страх. В края на Милениума Бог ще пресее тези хора като пусне сатана да изкушава народите.

И нека не забравяме, че тук основния аргумент е че всички народи са на Бога, а не само един специален народ. И ако всички народи са на Бога, то ние трябва да работим Божието призвание за този народ да се изпълни, а не народа да се завлече след сатана.

Ако човек чете внимателно Библията ще види, че Бог третира народите като едно цяло и ги съди като едно цяло. Например когато пророците казват че е "отстъпила Израилевата дъщеря" - това означава ли че всички хора в Израел са отстъпили? Ни най-малко. Но Бог вижда народа като цяло е отстъпил, ако и да има праведен остатък. Затова Бог съди целия народ и праведните също страдат. Например Даниил беше праведен, но пак отиде във плен във Вавилон.

Ето тези неща християните не ги разбират много, те са научени от американското евангелие, че Христос е "личен спасител" ( американския индивидуализъм е прословут). Бог обаче не е американец и не разсъждава по този начин. Бог гледа на един народ като на едно цяло тяло, като на една "жена" с която той се съди като цяло.

Затова и Христос при пришествието ще събере народите и ще ги съди като едно цяло. Това е Божий подход, който е добре установен в Писанията, но днешните християни не го знаят, нито го разбират, защото са заквасени от американския религиозен индивидуализъм.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 07, 2018, 10:41:36 AM
Странно защо американската нация от индивидуалисти има толкова много и разнообразни общности, а тук няма почти нищо? Не значи ли това че тоя народ е отдаден напълно на идолопоклонство и е просто изоставен. В Иоан 17гл. Исус 5 пъти споменава думата 'едно' във връзка със Своите Си. Това 'едно' не се постига с пръснати тук-там самотни хора или семейства на десетки и стотици километри един от друг. Дори за Израел Исус казва: 'колко често исках да събера децата ти (визира хората) заедно и вие не искахте'! Ха! И това се казва за Израел който беше цял народ и живееха един до друг?? Явно единство може да няма дори и да се живее един до друг. Без любов към Бога и към ближния няма да стане никога нищо.

 Та общност означава единност и със сигурност не е отдалеченост!
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 07, 2018, 11:44:14 AM
Първо няма такова нещо, като "американска нация". Библейската дума за нация/народ е етнос и означава хора от един род, от една етническа принадлежност.

Америка е вавилонска сбирщина от етноси. Опит за възстановяване на вавилонската кула. Затова е и източник на всякакви ереси, лъже пророци, насилие и зло по целия свят.

В Америка наистина живеят общности, но те не са американски, нито са формирани под въздействието на американската култура. Това са европейски общности предимно от анабаптистите - амиши, хутерити, менонити. Всички те са с холандско-германски етнически произход и нямат общо с американската "нация" или култура.

Вече от тях мнозина взимат някакъв пример и правят опити за общности, които в повечето случаи се обръщат на култове и секти, защото не са поставени на здрава основа.

Разбира се има и нормални християнски общности, но те не могат да се сравнят с това, което ние сме имали в нашата недалечна история, където всяко едно село, всяка махала е била плътно сплотена общност. Ти дори не знаеш, че в България е имало цели села и дори градове, които са били на общностен принцип. Като например всички заселища на павликяните, които са бягали от гоненията на католиците. Днес дори имаме град Павликени, който показва че някога този град е бил павликянска общност. Почети малко история преди да говориш за това какви били или не били българите.

Това че през последните 70 години нашите врагове правят всичко възможно за да разбият типичния за българите общностен дух и култура, не означава че може да се зачеркне хилядолетната ни история и традиции в това отношение.

Нашия народ не е изоставен, това е един от малкото народи, които не предадоха евреите си на изтребление. Ние никога не сме държали роби, не сме експлоатирали други нации, не сме правили геноцид и не сме живяли на гърба на други народи. В сравнение с това целия колониален запад има изключително тежки грехове и проклятия върху главата си и ние сме в много по-изгодно положение пред Бога спрямо тях. Ето защо аз вярвам, че Бог ще използва този народ и тази земя за прибежищно място в злите времена. Прибежищно и за Христови светии и за гонени евреи.

В Йоан 17-а глава Исус говори за църквата. В момента ние не говорим за църквата, а за народите. Има съществена разлика.

Аз мисля, че ти макар да желаеш общност, нямаш задълбочено разбиране нищо за същността на общността, нито за това как една общност трябва да функционира, нито на каква основа трябва да бъде съградена. Приличаш на онзи прибързан човек, който набързо построи нещо на пясъка вместо да вложи време да задълбочи и да достигне до здравата основа на канарата.

Да, копаенето на канарата отнема време, и дълго време може да изглежда, че той който гради на канара нищо няма и нищо не постига, докато този който гради върху пясък постига бързо видими резултати и може да се хвали, че "нещо" е постигнал. Но построеното върху пясъка ще падне при първата буря.

Затова такива общности се разпадат или се извращават в секти, защото нямат здрава и задълбочена основа.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 08, 2018, 10:18:05 AM
Днешния плътски Израел не е нищо повече от която и да е друга нация. Изобщо само заради грехопадението се появиха всички тези разделения и нации. Пред Бога няма превилигировани нации. Той дойде при Своите Си и те не Го приеха. Оттогава Израел изгуби привилегията си пред Бога. Ап.Павел казва:'Няма нито юдеин нито грък, нито роб нито свободен...'. Всички са равни пред Бога. Само ционистите си въобразяват че са нещо повече от другите и са решили да ги направят обслужващи роботи. Ето дотам довежда ерестъа, че има трети вид народ! Пред Бога има само два вида хора: вярващи в Него и невярващи. Или искаш да пробуташ нещо като 'трети пол'?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: mak on February 08, 2018, 13:19:47 PM
Иване, то може да е така както казваш за Израел, ама с уговорката да изгориш доста голяма част от Библията. А най-добре цялата, и да се придържаш на православните и католически предания за новата им гръцка религия която няма нищо общо с Израел, и не иска да има.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 08, 2018, 16:26:53 PM
Quote
Днешния плътски Израел не е нищо повече от която и да е друга нация. Изобщо само заради грехопадението се появиха всички тези разделения и нации. Пред Бога няма превилигировани нации. Той дойде при Своите Си и те не Го приеха. Оттогава Израел изгуби привилегията си пред Бога. Ап.Павел казва:'Няма нито юдеин нито грък, нито роб нито свободен...'. Всички са равни пред Бога. Само ционистите си въобразяват че са нещо повече от другите и са решили да ги направят обслужващи роботи. Ето дотам довежда ерестъа, че има трети вид народ! Пред Бога има само два вида хора: вярващи в Него и невярващи. Или искаш да пробуташ нещо като 'трети пол'?

Ето с тези си думи показа, че нямаш никакво познание на Писанията, нито познаваш Бога на Библията. Писанието говори съвсем други неща и няма никакво "изгубване на привилегията на Израел":

Римл. 11:25  Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.
Римл. 11:26  И така целият Израил ще се спаси, както е писано: - "Избавител ще дойде от Сион; Той ще отвърне нечестията от Якова;
Римл. 11:27  И ето завета на Мене към тях: Когато отнема греховете им"
Римл. 11:28  Колкото за благовестието, те са неприятели, което е за наша полза, а колкото за избора, те са въблюбени заради бащите.
Римл. 11:29  Защото даровете и призванието от Бога са неотменими.


Само този пасаж разбива напълно твоята лъжлива теория за това, че Израел бил изгубил специалното си място в Божието призвание. А Писанието е пълно буквално с тонове пасажи, които са свързани с неотменимите призвания и обещания на Израел.

Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 08, 2018, 18:20:33 PM
@Уочмен
Смесваш плътския с духовния Израел. А Словото ти казва да правиш ясна разлика. Римл.9,6-8 '...Защото те не са всички Израел, които са от Израел.Нито защото те са семе на Авраам, са всички деца: но в Исак ще се нарече твоето семе. Тоест, тези които са деца на плътта, те не са деца на Бога: но децата на обещанието се считат за семе(потомство)'.
А че Бог прави разлика между плътския и духовния Израел: Гал.6,16 'И които ходят според това правило, мир да е на тях и върху Божия Израел.'
Евр.8,8-11 Бог направи нов завет с Израел. Кои участваха в тоя завет, кои го приеха? Само вярващите в Исус. Прочети стиховете. А сега характеристиката, по която се познава Божия Исраел - Ст.11: '... защото всички (от тоя народ) ще Ме познават, от най-малкия до най-големия'. На тая характеристика отговаря само Божия Израел, защото всички до един в него вярват в Исус.

Ако целия Израел се покае и новороди няма проблем да бъде приет от Бога, но досега такова нещо не е ставало а и Писанието трябва да се изпълни, казвайки че има плътски и духовен Израел.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Gerard on February 09, 2018, 00:45:12 AM
Изумявам се хора като иван седми с какви очи четат Библията...

Rom 3:1 Тогава, какво предимство има юдеинът? или каква полза има от обрязването?
Rom 3:2  Много във всяко отношение, а първо, защото на юдеите се повериха Божествените писания.
Rom 3:3  Понеже, ако някои бяха без вяра, що от това? тяхното неверие ще унищожи ли Божията вярност?
Rom 3:4  Да не бъде! но Бог нека бъде признат за верен, а всеки човек лъжлив, според както е писано: - "За да се оправдаеш в думите Си, И да победиш, когато се съдиш".


Уморих се да чета измишленията и бълвочите на хора, които със завидно упорство отричат очевадните неща..
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 09, 2018, 11:00:00 AM
@gerard
Класификациите ти показват липсата на аргументи :)
Плътския Израел не се ползва от предимствата на пазител на Писанията. Вече Писанията не се пазят само в Израел.
Ще ползвам думите на евреина ап.Петър - Деян.2,40: 'И с много други думи той им свидетелства и увещява казвайки, Спасете се от това извратено поколение'.  'Извратено поколение' е характеристиката, която апостола дава за Израел и целия свят тогава. Оттогава нещата във света не са се променили към по-добро а обратно.
За контраст! Каква нация признава Бог само: същия апостол 1Петр.2,9: 'Но вие сте избрано поколение, царско свещенство, СВЯТА НАЦИЯ, особени хора: да покажете хвалите на Този Който ни призова от тъмнината в Неговата чудна светлина'.
Пък като ти е толкова тротивна Истината цъкни на Ютюб и си пусни желанията на плътта :)
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 09, 2018, 11:13:05 AM
За тези на които не им е противна Истината:
Относно обрязването: същия ап.Павел в предната глава на Римл.2,25-29 + Гал.6,15 + 2Кор.5,17
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Gerard on February 09, 2018, 11:22:20 AM
Rom 11:25  Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците. 

Сигурен ли си, че четем една и съща Библия? Или може би българския език ти е слабото място, та поради това не разбираш ясно написани неща?! Коя от двете причини е?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 09, 2018, 11:31:12 AM
@Уочмен
Смесваш плътския с духовния Израел. А Словото ти казва да правиш ясна разлика. Римл.9,6-8 '...Защото те не са всички Израел, които са от Израел.Нито защото те са семе на Авраам, са всички деца: но в Исак ще се нарече твоето семе. Тоест, тези които са деца на плътта, те не са деца на Бога: но децата на обещанието се считат за семе(потомство)'.
А че Бог прави разлика между плътския и духовния Израел: Гал.6,16 'И които ходят според това правило, мир да е на тях и върху Божия Израел.'
Евр.8,8-11 Бог направи нов завет с Израел. Кои участваха в тоя завет, кои го приеха? Само вярващите в Исус. Прочети стиховете. А сега характеристиката, по която се познава Божия Исраел - Ст.11: '... защото всички (от тоя народ) ще Ме познават, от най-малкия до най-големия'. На тая характеристика отговаря само Божия Израел, защото всички до един в него вярват в Исус.

Ако целия Израел се покае и новороди няма проблем да бъде приет от Бога, но досега такова нещо не е ставало а и Писанието трябва да се изпълни, казвайки че има плътски и духовен Израел.

Ти въобще прочете ли пасажа, който ти цитирах? Или го караш по инерция, плъзгайки се по папагалски научени неща?

Римл. 11:25  Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.

Тук ясно се казва кого визира апостол Павел, визира физическия Израел а не духовния, така, че не аз а ти смесваш двете неща.

Аз не отричам, че има духовен Израел, но ти очевидно не можеш да разбереш, че Писанието е пределно ясно че Бог не е приключил с физическия Израел. Апостол Павел говори много подробно за това в посланието към римляните, особено 11-а глава. И не случайно към римляните, защото именно от римската църква излиза ереста за подмяната на Израел с църквата.

Вижда се че ти си ученик на тази ерес и затова си сляп за съвсем ясните думи от Писанията, които ти цитирахме.

Римл. 11:24  Понеже, ако ти си бил отсечен от маслина, по естество дива, и, против естеството, си бил присаден на питомна маслина, то колко повече ония, които са естествени клони, ще се присадят на своята маслина! 

Израилтяните си остават естествените клони, а езичниците си остават дива маслина.

Римл. 11:11  Тогава казвам: Спънаха ли се, та да паднат? Да не бъде! Но чрез тяхното отклонение дойде спасението на езичниците,за да ги възбуди към ревност. 

Тук ясно се казва, че целта на повярвалите езичници е да възбудят евреите към ревност. Не да ги отричат, и да твърдят че Бог е приключил с тях, а осъзнавайки че са естествени клони на маслината да ги подбудят към ревност.

Римл. 11:12  А, ако тяхното отклонение значи богатство за света и тяхното отпадане - богатство за езичниците, колко повече тяхното пълно възстановяване! 

Тук апостол Павел потвърждава специалния статус на физическия Израел. На кой друг народ отпадането и отклонението е богатство за света? На нито един освен еврейския. На кой друг народ възстановяването означава ПОВЕЧЕ от това на всеки един друг народ? Единствено и само на еврейския. Тези текстове са пределно ясни, че специалния статут на Израел остава дори при тяхното отклонение и отпадане. И не само това, но те дори в отпадането и отклонението си пак изпълняват Божието призвание да бъдат благословение за света. Точно това учи апостола.

Римл. 11:14  дано по някакъв начин възбудя към ревност тия, които са моя плът, и да спася накои от тях. 
Римл. 11:15  Защото, ако тяхното отхвърляне значи примирение на света, какво ще бъде приемането им, ако не оживяване от мъртвите? 


Отново Павел говори ясно и недвусмислено за неговия народ по плът, сиреч за физическия Израел, и отново потвърждава специалния им статус, че отхвърлянето им довежда примирение на света, а възстановяването им ще предизвика възкресението на мъртвите (сиреч завръщането на Христос, при което всички праведни мъртви ще възкръснат).

Такова нещо не може да се каже за никой друг народ.

Ето защо израилтяните не са изгубили нищо, те са в състояние на временно и частично закоравяване, което е станало по Божия промисъл (не са се спънали че да паднат), за да се отвори вратата за спасението на езичниците. А самите езичници вместо да високоумстват и да твърдят че са заменили Израел (чети цялата 11-а глава) трябва да осъзнаят, че тяхната основна роля е да подбудят евреите към ревност, за да може те да се покаят и Христос да се завърне. Докато църквата нехае за тази си роля, никакво Второ Пришествие няма да има.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 09, 2018, 12:46:16 PM
@Уотчмен
Очевидно да се продължава е безсмислено. Само още едно: Бог няма респект от личност. Това е записано и в двата Завета.
Това което издигаш е догма, зад която се опитваш да се скриеш за да не вършиш Божията воля, дадена ни чрез настоящата Истина. Точно както израеляните престъпваха Божиите заповеди, изоставяха родителите си, отнасяха се пренебрежително към храма и др. оправдавайки се (криейки се зад) с техните нововъведени човешки заповеди и учения.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 09, 2018, 12:59:44 PM
Явно за тебе е безсмислено да четеш Библията, щом изобилно цитираните и добре аргументирани пасажи които дадох по-горе намираш за нещо безсмислено.

Бог няма респект към лицето на човека, но Бог има целия респект на света към своя Собствен избор. А ти очевидно нямаш никакъв респект към Божия избор.

Израел има специално място в Божия план, защото Бог е избрал така, а не защото те по някакъв начин със свои достойнства са го заслужили. Ерусалим е святия Божий град, не защото камъните му са по-специални от камъните на други градове, а защото Бог така е избрал в своя промисъл и предвечно намерение. Ако си Божий човек ще благоговееш спрямо това, което Бог избира,и няма да воюваш против него.

Цялото отклонение на християнството в историята през всички епохи се дължи на един и същ горчив корен, а именно презирането на Израел. Нищо добро не очаква хората, които презират Божия избор.

Но какво може да разбере един човек, който счита сериен прелюбодеец за пророка на последното време? Ако в такива неща не можеш да прозреш истината, как ще я прозреш през хилядолетни ереси и заблуди?

Или може би "настоящата истина" на "пророка" прелюбодеец стои по-високо от Писанията?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on February 09, 2018, 23:47:52 PM

Римляни 11:22 Виж, прочее, благостта и строгостта Божия: Строгост към падналите, а божествена благост към тебе, ако останеш в тая благост; иначе, и ти ще бъдеш отсечен.    
23 Така и те, ако не останат в неверие, ще се присадят; защото Бог може пак да ги присади.    
24 Понеже, ако ти си бил отсечен от маслина по естество дива, и, против естеството, си бил присаден на питомна маслина, то колко повече ония, които са естествени клони, ще се присадят на своята маслина!    
25 Защото, братя, за да не се мислите за мъдри, искам да знаете тая тайна, че частично закоравяване сполетя Израиля, само докато влезе пълното число на езичниците.    
26 И така целият Израил ще се спаси, както е писано: - "Избавител ще дойде от Сион; Той ще отвърне нечестията от Якова;    
27 И ето завета от Мене към тях: Когато отнема греховете им".    
28 Колкото за благовестието, те са неприятели, което е за ваша полза, а колкото за избора, те са възлюбени заради бащите.    
29 Защото даровете и призванието от Бога са неотменими.    
30 Защото както вие някога се непокорявахте на Бога, но сега чрез тяхното непокорство сте придобили милост, та чрез показаната към вас милост и те сега да придобият милост,    
31 също така и те сега се не покоряват    
32 Защото Бог затвори всички в непокорство, та към всички да покаже милост.

Словото е ясно, Бог избра евреите за свой народ и има план за тях.
Но за мен е странно да прочета изявлението на евреите в България, които подкрепят Истанбулската конвенция и твърдят, че тя е справедлива и навременна: http://www.parliament.bg/pub/cW/2018012411464820.pdf

Не знам дали сте попадали на това, но не е ли също странно, защо Моисей е изобразен на всички статуи с рога?

https://www.youtube.com/watch?v=RNsZSltE90E

Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on February 10, 2018, 00:02:11 AM
"Официалните" еврейски учители са различни от потомството на учителите, които са били преди пленението във Вавилон. Това, че някой се е изказал от името на "евреите" не означава, че
1) е евреин и по плът (може да е само по гражданство);
2) евреите по плът стоят зад това становище;

Но пък е "идеален" начин да настрои езичниците срещу евреите по плът и накрая да понесат наказанието си като тези, които ще се изправят срещу евреите по плът.

Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 10, 2018, 00:30:57 AM
Еврейските организации не отразяват мнението на обикновения евреин по същия начин по който българските институции не отразяват мнението на обикновения българин. И едните и другите са инфилтрирани от враговете на истината.

Още по времето на Христос едомците бяха превзели позициите на равини и учители, дори царя на Израел - Ирод беше едомец. Днес положението с контрола на едомците над евреите не е по-различно, дори е още по-зле.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Георги-земеделец on February 10, 2018, 08:32:33 AM
Когато съм споменавал за едомци е било отричано съществуването им, посочвайки ми пасажи за премахването им от лицето на земята. Не е ли това предстоящо събитие?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 10, 2018, 09:07:03 AM
Няма да намериш нито един пасаж в Библията, който да казва, че едомците вече са изличени от земята, нито ще намериш такъв за амаличаните, които също са едомци, но са още по фокусирано посветени да воюват срещу Божието царство и цели на Земята.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: small axe on February 12, 2018, 12:40:17 PM
Обещах да не пиша в други теми, освен в темата за "плоската земя". Иска ми се тук да кажа нещо, но не бих, освен ако не получа разрешение от администраторите за това. Ако не, няма да се включа. Казвам това с условието, че ако се включа ще е само с един единствен коментар, и няма да отговарям на последвали отговори , опровержения и тн, за да не стане пак безкрайна говорилня, като в старите теми..
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on February 12, 2018, 13:20:34 PM
Ограничението си си го поставил сам, а не ние. Ако решиш да си нарушиш обещанието, с което сам си се обвързал, това е на твоя отговорност. Ако не можеш да си държиш на думата за такова малко нещо, какво остава за нещо по-голямо?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: small axe on February 12, 2018, 14:31:53 PM
Добре, както искате..
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 13, 2018, 18:20:44 PM
Аз искам да се върна към основната тема.

Днес ми се наложи да мия една стара дамаджана, която изкопахме от двора на къщата. Вътре беше полепнала с нещо мазно, което беше жестоко засъхнало. Тъй като тялото е голямо, а гърлото много тясно нямаше как да бръкна и да изтъркам мазното. Затова сложих пясък и малко сапунена вода и започнах да друсам дамаджаната за да може пясъка да изтърка мазното. Оказа се обаче че мазното е много засъхнало и пясъка не даваше никакъв видим ефект. Въпреки това, аз бях твърдо решен да измия и въведа в употреба тази дамаджана, защото точно сега ми трябваше стъклен съд и не исках да ползвам пластмасов. В продължение на час-два с почивки аз неуморно друсах дамаджаната с пясъка, но мазнината изглеждаше непоклатима и положението безнадеждно. Въпреки това продължих да постоянствам и в един момент започнах да виждам че мазните петна започнаха леко да се смаляват. Това ме насърчи и след още много упорито друсане петната станаха нищожно малки. В такъв момент човек би решил да се откаже, но аз си дадох сметка, че такава е борбата срещу злото и нечестивите и че трябва да се постоянства до край и човек да не се предава, затова не се спрях докато тия петна бяха трудни да бъдат открити. Но дори и тогава не исках да спра продължих докато никое от петната не се намираше вече, дори след обстойно оглеждане.

И така си спомних следния пасаж:

Psa 37:35  Виждал съм нечестивия страшен, И разпрострян като зелено дърво на своята си почва
Psa 37:36  Но когато преминах, ето нямаше го; Търсих го, и не се намери
Psa 37:37  Забележи непорочния и гледай праведния; Защото миролюбивият човек ще има потомство; 
Psa 37:38  А престъпниците всички заедно ще се изтребят; Останалите от нечестивите ще се отсекат. 
Psa 37:39  Но избавлението на праведните е от Господа; Той им е крепост във време на беда. 
Psa 37:40  И Господ ще им помогне и ще ги избави, Ще ги избави от нечестивите и ще ги спаси, Понеже са прибягнали при Него. 


Никъде в този пасаж не се казва, че виждате ли понеже идвал антихрист, те нечестивите трябвало да си стават все по-силни и накрая да си правят каквото искат. Напротив, казва, че дори нечестивия да е голям и разпрострян (както са големи, страшни и окопали се във властта онези които подкрепят Истанбулската конвенция), пак те ще се снишат и отсекат, а праведните ще се издигнат.

Но ние трябва да постоянстваме в молитвите си и вика към Бога, докато малко по-малко нечестивите се изтрият подобно на моите мазни петна от всяка позиция на власт, влияние и контрол. Никъде в Писанието няма да намерим да отстъпваме пред нечестивите с оправдания за "края на света". Напротив, Писанието казва:

Пр. 25:26  Праведният, който отстъпва пред нечестивия, Е като мътен извор и развален източник. 

С това искам да окуража онези, които воюват за спасението на България от мерзостта на джендърния фашизъм и западната колониална система, да не се предават, но да не се уморяват докато не се изтрие и най-малкия шанс нечестивите да превземат България с тия мерзости. Но вместо това Бог да покаже милост на България и да я задели за прибежищно място за светии и евреи в тия зли времена.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: simeon on February 13, 2018, 19:33:42 PM
Чудесно си постъпил с тая дамаджана. Прилича на пророчески акт.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on February 14, 2018, 18:10:27 PM
Нещо не мога да разбера едно нещо, кое е неразбираемото в това което съм написал ?

Аз нямам против това да ни отмине и Бог да ни опази от джендър простотиите, даже се с две ръце за това, но само и единствено, ако това не е Божие дело.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 14, 2018, 20:06:17 PM
Не си ли чел, че Христос се яви за да съсипе делата на дявола?

Божието дело е да съди и наказва извращенията, не да ги разпространява със закон.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on February 15, 2018, 17:52:46 PM
Ще отговоря с 2 стиха:

Йоан 9 глава
1 И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. 
2 И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? 
3 Исус отговори: Нито поради негов грях, нито на родителите му, но за да се явят в него Божиите дела. 
4 Ние трябва да вършим делата на Този, Който Ме е пратил, докле е ден; иде нощ, когато никой не може да работи.


Лука 12 глава
4 А на вас, Моите приятели, казвам: Не бойте се от тия, които убиват тялото, и след това не могат нищо повече да сторят. 
5 Но ще ви предупредя от кого да се боите: бойте се от онзи, който, след като е убил, има власт да хвърля в пъкъла, Да! казвам ви, от него да се боите. 
6 Не продават ли се пет врабчета за два асария? и ни едно от тях не е забравено пред Бога. 
7 Но вам и космите на главата са всички преброени. Не бойте се; вие сте много по-скъпи от врабчета.

Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 15, 2018, 18:24:13 PM
Тези пасажи нямат връзка с темата. Това, което има връзка са думите на Исус: "Вие сте солта на земята"

Солта предпазва всичко около нея от разваляне, понеже не позволява развитието на патогенните организми. Това е ролята на християните, да предпазват народите си от развалата.

Но ако солта обезсолее... прочети си сам продължението на стиха. Твоето отношение прилича точно на сол, която няма сила да соли.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 16, 2018, 11:36:49 AM
@Уотчмен
Това което Николай цитира в <Reply #62> има директна връзка с темата! Странно защо не я виждаш. Може би си имаш основателна причина за това. Аз ще ти разтълкувам какво иска Исус да каже с тях. В цитата от Иоан Исус завършва с 'иде нощ, когато никой не може да работи'. Ние в момента сме точно в нощно време: светлината на чистото Евангелие почти се е изгубила в света. Помисли колко и кои са, които носят Истината и държат Истината. Затова дори още във времето на Исая е писано Ис.1,9 'Освен ако Господ (Яхуа) на множествата не ни беше оставил МНОГО МАЛЪК ОСТАТЪК, ние щяхме да сме като Содом, и щяхме да сме като Гомора'. Във време когато духовната тъмнина е толкова голяма че почти може да се пипа (задушава) не може да се работи.

В цитата от Лука се визира Този, Който има власт над живота и смъртта т.е. Бог. В друг стих се казва да не се боим от знаменията, от които се боят езичниците. Нашият страх трябва да е само от Бога. Връзката с темата е - правейки нещо, нашият страх трябва да е : да не би това, което правя да е против Божието дело в момента? Тук много ни помага настоящата Истина - трябва да я познаваме много добре. Наистина ако днес правим нещо против идването на антихриста това е дело срещу Бога. В Откр. 13гл. 4 пъти се повтаря че е дадено на звяра уста да говори и да хули и да продължи 3 1/2г. - ст.5. В ст.7 даде му се да прави война със светиите и сила му се даде. Кой дава тези неща? - Бог!   


Твоята теория за привилигированото положение на Израел идва 'одма' за евреите. Къде е църквата? На кое място е тя в момента? Май за нея много-много не се говори. Щом има привилигировани!!! Елитарна религия! Това е 'одма' за елита; овековечават властта си... Ехааа... Виж само какво правят евреите по магазини и хотели когато са в чужбина. Има даже места със забрана за тях. Те са елита! Трябва да го покажат! Какво да кажем за кабала и илюминатите? Чии организации са? Елитни! Кои са елита.... Отговорът е ясен --- но само за виждащите :)
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on February 16, 2018, 12:30:08 PM
7ivan, ти си явно от първите, които ще вдигнат ръка срещу истинските евреи. Не си ли чел:

Амос 7:2. И когато скакалците изядоха тревата на земята, тогава рекох: Господи Иеова, бъди милостив, моля Ти се! Как да се издигне Яков? Защото е малък.

или
Амос 7:5. Тогава рекох: Господи Иеова, престани, моля Ти се! Как да се издигне Яков? защото е малък.

както и за такива, които се наричат юдеи и вършат зло, за да намразят хората юдеите поради техните дела:
Откровение 2:9. Зная [твоите дела], твоята скръб и сиромашия, (но пак си богат), и как те клеветят ония които наричат себе си юдеи, а не са, но са сатанинската синагога.

Всички, които мислят, че евреите владеят света са дълбоко заблудени и не познават Писанията.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 16, 2018, 12:33:17 PM
Quote
Това което Николай цитира в <Reply #62> има директна връзка с темата! Странно защо не я виждаш. Може би си имаш основателна причина за това. Аз ще ти разтълкувам какво иска Исус да каже с тях. В цитата от Иоан Исус завършва с 'иде нощ, когато никой не може да работи'. Ние в момента сме точно в нощно време: светлината на чистото Евангелие почти се е изгубила в света. Помисли колко и кои са, които носят Истината и държат Истината. Затова дори още във времето на Исая е писано Ис.1,9 'Освен ако Господ (Яхуа) на множествата не ни беше оставил МНОГО МАЛЪК ОСТАТЪК, ние щяхме да сме като Содом, и щяхме да сме като Гомора'. Във време когато духовната тъмнина е толкова голяма че почти може да се пипа (задушава) не може да се работи.

Аз съм съгласен, че Исус пророкува, че идва нощ, когато никой няма да може да работи, но ти ще имаш много трудно време да докажеш, че тази нощ е вече дошла и че никой повече не може да върши духовна работа. Също така, че имаш още по-трудно време да докажеш, че в миналото не е имало дори по-тежки и мрачни исторически периоди. Твоето изказване е базирано на сериозно непознаване както на историята, така и на настоящето. Тази псевдо-реалност която я черпиш от американски източници ти изиграва много лоша шега.

И ако не можеш да докажеш, че сега е тази нощ за която говори Исус, то ти с твоите думи пряко се противопоставяш на думите на Исус от същия пасаж, където казва, "Ние ТРЯБВА ДА РАБОТИМ, докле е ден." Така, че ако не си в състояние на базата на задълбочен исторически, библейски и актуален анализ да докажеш, че нощта вече е дошла и никой повече НЕ МОЖЕ да работи, то ти директно говориш неща контриращи думите на Исус че трябва да се работи.

Аз смятам, че ние се намираме във време на работа, деня може да превалява, но нощта още не е дошла. Затова и работя и виждам Божието благоволение и благословение върху труда ми. А ти ако искаш спи и сънувай сънища. Безплодните слуги няма нужда да ти напомням какво им е обещал Исус.

Quote
В цитата от Лука се визира Този, Който има власт над живота и смъртта т.е. Бог. В друг стих се казва да не се боим от знаменията, от които се боят езичниците. Нашият страх трябва да е само от Бога. Връзката с темата е - правейки нещо, нашият страх трябва да е : да не би това, което правя да е против Божието дело в момента? Тук много ни помага настоящата Истина - трябва да я познаваме много добре. Наистина ако днес правим нещо против идването на антихриста това е дело срещу Бога. В Откр. 13гл. 4 пъти се повтаря че е дадено на звяра уста да говори и да хули и да продължи 3 1/2г. - ст.5. В ст.7 даде му се да прави война със светиите и сила му се даде. Кой дава тези неща? - Бог!   

Тази адвентистка доктрина за "настоящата истина" която само се екслоатира за лансиране на лъжепророци я пробутвай някъде другаде.

Quote
Твоята теория за привилигированото положение на Израел идва 'одма' за евреите. Къде е църквата? На кое място е тя в момента? Май за нея много-много не се говори. Щом има привилигировани!!! Елитарна религия! Това е 'одма' за елита; овековечават властта си... Ехааа... Виж само какво правят евреите по магазини и хотели когато са в чужбина. Има даже места със забрана за тях. Те са елита! Трябва да го покажат! Какво да кажем за кабала и илюминатите? Чии организации са? Елитни! Кои са елита.... Отговорът е ясен --- но само за виждащите :)

Първо аз никъде не съм използвал думата "привилегия" или "привилегировано положение" по отношение на Израел. Аз използвам Библейска терминология и според нея израза е "специално притежание".

Вт. 7:6  Понеже вие сте люде свети на Господа вашия Бог; вас избра Господ вашият Бог да бъдете Нему собствен(special, KJV) народ измежду всичките племена, които са по лицето на земята.
Вт. 7:7  Господ не ви предпочете нито ви избра, за гдето сте по-многочислени от всичките други племена; защото вие сте най-малочислени от всичките племена.
Вт. 7:8  Но понеже ви възлюби Господ и за да опази клетвата, с който се е клел на бащите ви, за това Господ ви изведе със силна ръка и ви изкупи от дома на робството, от ръката на египетския цар Фараона.
Вт. 7:9  И тъй, да знаеш, че Господ твоят Бог, Той е Бог, верният Бог. Който пази до хиляда поколения завета и милостта към ония, които Го любят и пазят заповедите Му;


Тук Писанието е пределно ясно за няколко неща:

1. Бог избира еврейския народ за специално притежание изсред всички други народи.
2. Бог не прави това поради техни заслуги или качества.
3. Бог ги е избрал, защото ги е възлюбил.
4. Бог ги е избрал за да опази клетвата си спрямо бащите им (Авраам, Исаак и Яков).
5. Бог пази до 1000 поколения (това са в зависимост от разбирането за срока на едно поколение между 25 и 40 хиляди години) завета и милостта си.

От всичко това става пределно ясно, че няма абсолютно никакъв, дори най-малък шанс еврейския народ да изгуби своето избиране. Първо защото Бог ги е избрал по свое усмотрение, а Той не си променя ума като някой повърхностен и привременен човек. Второ защото Бог ги е възлюбил и любовта Му е вечна. Трето защото Бог се е клел с клетва на бащите и няма никакъв шанс Бог да се изметне от клетвата си под каквито и да е обстоятелства. Четвърто защото Бог е обещал да пази завета си за 1000 поколения спрямо праведните Си слуги и в това обещание няма условие потомството през тези 1000 поколения да е също праведно. Доколкото ми е известно не са минали 1000 поколения от времето на Авраам, така че без значение колко е отстъпил Израел, няма никакъв шанс Бог да наруши завета Си или да го отмени. Бог не е нечестивец или човек, че да се отмята от обещанията и заветите Си.

Така че, ако човек има елементарни познания по написаното в Библията няма да си въобразява празни неща за "привилигеровано" или "елитно" положение на Израел. Специалното в призванието на Израел е да бъде светлина и сол на народите, и Христос показа много добре какво означава някой да бъде цар, като бъде слуга и пример за останалите. Точно това е и призванието и специалния статут на Израел. Това призвание е донесло не привилегии, а гонение и страдание на евреите.

Ти обаче показваш голямо постоянство в твоето невежество относно въпроса за амаличаните и едомците, Божиите извечни и заклети врагове. Все едно те не съществуват нали така? В твоя повърхностен мироглед няма никакво място за Божиите врагове, как тогава ще разбереш какво се случва в света? Не случайно падаш жертва на сплетните на същите тези Божии врагове, които приписват гнусните си дела на еврейския народ. Да, тия неща се разбират от виждащите, но ти явно не си от тях.

А по въпроса къде била църквата? Никога ли не си чел, че църквата от езичниците е присадена към Израилевия корен? Ако Израел е отсечен и изкоренен, то къде тогава е присадена църквата - на някой изкоренен и изсъхнал корен ли? Ти въобще способен ли си да разсъждаваш трезво?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on February 20, 2018, 10:23:03 AM
Тези пасажи нямат връзка с темата. Това, което има връзка са думите на Исус: "Вие сте солта на земята"

Солта предпазва всичко около нея от разваляне, понеже не позволява развитието на патогенните организми. Това е ролята на християните, да предпазват народите си от развалата.

Но ако солта обезсолее... прочети си сам продължението на стиха. Твоето отношение прилича точно на сол, която няма сила да соли.

Да не би да твърдиш, че познаваш кристално ясно Божиите намерения ?

Бог не заведе ли Израел в плен на Новоходонусор ? Не им ли каза, че само тия които излязат доброволно и отидат в наказание ще се избавят ? Това добре ли беше в очите на целия Израел ?

Ще потретя, аз се моля тия неща да ни отминат, но само ако Бог благоволи в това нещо и в тая молитва.
Правя това по примера на Исус, а ти ми казваш, че не трябва да правя като него - кого да слушам теб или Исус ?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on February 20, 2018, 15:12:33 PM
Също така имам коментар към изречения написани по-този начин:
...ако човек има елементарни познания по написаното в Библията..

Познанията които имаш са далеч от елементарни, ако и на теб да ти се види така. Всъщност мнозинството от хората с които съм си комуникирал на тема Библия, всъщност не вникват в дълбочина, а за някои разсъждения се изисква дълбоко изследване на Словото, както е и писано.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on February 20, 2018, 16:04:39 PM
Аз съм съгласен, че Исус пророкува, че идва нощ, когато никой няма да може да работи, но ти ще имаш много трудно време да докажеш, че тази нощ е вече дошла и че никой повече не може да върши духовна работа. Също така, че имаш още по-трудно време да докажеш, че в миналото не е имало дори по-тежки и мрачни исторически периоди. Твоето изказване е базирано на сериозно непознаване както на историята, така и на настоящето. Тази псевдо-реалност която я черпиш от американски източници ти изиграва много лоша шега.

И ако не можеш да докажеш, че сега е тази нощ за която говори Исус, то ти с твоите думи пряко се противопоставяш на думите на Исус от същия пасаж, където казва, "Ние ТРЯБВА ДА РАБОТИМ, докле е ден." Така, че ако не си в състояние на базата на задълбочен исторически, библейски и актуален анализ да докажеш, че нощта вече е дошла и никой повече НЕ МОЖЕ да работи, то ти директно говориш неща контриращи думите на Исус че трябва да се работи.

Също така, не знам доколко е по темата това със нощта, но ето малко в тази връзка.

Матей 25 глава
1 Тогава небесното царство ще се оприличи на десет девици, които взеха светилниците, си и излязоха да посрещнат младоженеца. 
2 А от тях пет бяха неразумни и пет разумни. 
3 Защото неразумните, като взеха светилниците, не взеха масло със себе си. 
4 Но разумните, заедно със светилниците си взеха и масло в съдовете си
5 И докато се бавеше младоженецът, додряма се на всичките, и заспаха. 
6 А по среднощ се нададе вик: Ето младоженецът [иде!] излизайте да го посрещнете! 
7 Тогава всички ония девици станаха и приготвиха светилниците си. 
8 А неразумните рекоха на разумните: Дайте ни от вашето масло, защото нашите светилници угасват. 
9 А разумните в отговор казаха: Да не би да не стигне и за нас и за вас, по-добре идете при продавачите и си купете. 
10 А когато те отидоха да купят, младоженецът пристигна; и готовите влязоха с него на сватбата, и вратата се затвори.


Тук интересното относно нощта е, че девиците излязоха със светилници да посрещнат младоженеца, който вече е ясно, че ще дойде и го чакат. Поради що се излиза със светилник, ами за да си свети човек с него. Т.е. нощта или е настъпила или е привечер. По-надолу се вижда, че половината са си взели запас, а другата не са. Т.е. това масло вече се използва защото е достатъчно тъмно. В полунощ на едните им свършва маслото и трябва да отидат да си купят, посред нощ при това.
И накрая, това го разказва самия Младоженец който още дори не е заминал, че да трябва да се връща.

Възможно е да бъркам, но ден беше докато Исус е бил тук, подготвяйки Невестата за сватбата, когато замина Невестата вече се е приготвила и го чака в тъмното със светилник. А нейния светилник както знаем са праведните дела.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 20, 2018, 18:09:46 PM
Quote
Възможно е да бъркам, но ден беше докато Исус е бил тук, подготвяйки Невестата за сватбата, когато замина Невестата вече се е приготвила и го чака в тъмното със светилник. А нейния светилник както знаем са праведните дела.

Nikolay, здравия разум ти убягва много. Как ако "нощта"  в която никой не може да работи е след възнесението на Исус, апостолите работиха и вършиха Божието дело?

Исус е пределно ясен, че нощта ще бъде тогава когато НИКОЙ НЕ МОЖЕ да работи, а не не трябва да работи. Т.е тук става въпрос за директна невъзможност, а не за това някой да решал сам че е време да се спре да работи. Текста е пределно ясен за трезвия ум.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on February 21, 2018, 09:40:37 AM
Така е.
Но другия текст казва, че половината светилниците светеха докато дойде Младоженеца, като едното не пречи на другото. Това, че ще има гонения и няма да може да се проповядва, не означава, че светиите няма да могат да вършат добрите си дела.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 21, 2018, 10:48:19 AM
Другия текст няма нищо общо с първия. Твърде много презумпции правиш затова се объркваш.

- правиш презумпция, че светилник = работа.
- правиш презумпция, че "не може да работи" трябва непременно да е свързано с гонения. Апостолите си работиха и сред гоненията, дори те помагаха на работата, не й пречиха.
- правиш презумпция, че "работата" за която говори Христос е непременно проповядване. Това е типичното евангелистко заблуждение, което уеднаквява Господната работа само и единствено с някакво проповядване. Следствието от това заблуждение е че тези хора стават безплодни в Господното дело, защото голо проповядване без необходимия фундамент води до прогласяване на фалшиво евангелие.

Всички тези презумпции не са верни и нямаш никакъв шанс да успееш да ги докажеш от Писанията.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on February 21, 2018, 17:01:24 PM
Другия текст няма нищо общо с първия. Твърде много презумпции правиш затова се объркваш.

- правиш презумпция, че светилник = работа.
- правиш презумпция, че "не може да работи" трябва непременно да е свързано с гонения. Апостолите си работиха и сред гоненията, дори те помагаха на работата, не й пречиха.
- правиш презумпция, че "работата" за която говори Христос е непременно проповядване. Това е типичното евангелистко заблуждение, което уеднаквява Господната работа само и единствено с някакво проповядване. Следствието от това заблуждение е че тези хора стават безплодни в Господното дело, защото голо проповядване без необходимия фундамент води до прогласяване на фалшиво евангелие.

Всички тези презумпции не са верни и нямаш никакъв шанс да успееш да ги докажеш от Писанията.

Принципно си прав, светилника не е баш работа в случая, по-скоро визирам следното:

Матей 5 глава
14 Вие сте виделината на света. Град поставен на хълм не може да се укрие. 
15 И когато запалят светило, не го турят под шиника, а на светилника, и то свети на всички, които са в къщи. 
16 Също така нека свети вашата виделина пред човеците, за да виждат добрите ви дела, и да прославят вашия Отец, Който е на небесата.
__
А какво работеха апостолите ? Та те правеха точно това - проповядваха, и наставляваха повярвалите.
__
Тук също си прав, че работата не е непременно проповядване, и че всеки допринася по-различен начин да е "светилник". И точно тук е разковничето.

Също така, има нещо което ти убягва, девиците тръгват по свечеряване, а посрещат Младоженеца по среднощ. Т.е. бавно се свечерява докато настава пълна нощ. И ако на свечеряване може да се върши някаква работа, то когато настане пълна тъмнина, светилника свети на много близо/по-слабо. С други думи в края ще е много по-трудно да се прави каквото и да, сравнено с началото когато са работели апостолите. А по времето на Антихрист е възможно и наистина нищо да не може да се прави поради гоненията, не е като да не е писано тук там и за това.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on February 21, 2018, 20:05:18 PM
Апостолите нямах имот. Ти имаш (вероятно). Апостолите не правеха друго, но постоянно пътуваха. Те си имаха задължение, което им беше заповядано директно от Господаря на жетвата.

Работата на един праведен човек не се състои в "апостолство", защото апостоли са малцина и то само тези, които лично Господарят на жетвата избере. Другите праведници си имат друга работа.

Какво правиха праведните по времето на Соломон например? Ходиха да "благовестват"? Или по времето на Йона какво правиха? Ходиха по околните народи? Защо мислиш, че днес е по-различно?

Когато Бог изпращаше Еремия, Илия, Езекиил, Йона и другите, как никой от праведните от евреите не реши, че и той трябва да се цани "пратеник" (апостол) и да хукнат и те? Откъде пък сега е тази мода днес да се цанят апостоли всеки, който си пожелае.

Гледайте си семействата, учете ги на Господния път. Бог може да извърши велико дело дори само с 1 правеник. Не са му нужни напъните на самозвани пратеници или такива проповедници. Каквото виждаме в Библията като пример, това трябва да правим. Апостолите бяха пратени от Христос, а те не изпратиха никой друг. Защо днес някой решава, че трябва да се самоизпрати, че иначе оставал "безработен". Има много повече работа. Работете с домовете и семействата си. Дръжте ги далеч от покварена среда, не ги оставяйте сами. Има много неща, които трябва да се направят. Който е пратен, той ще отиде. Който не е пратен върви срещу Бога.


Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on February 22, 2018, 09:55:12 AM
Щом си намерил за нужно да го обобщиш, много добре, като цяло, не мисля, че съм казал нещо по-различно. Но да, за четящите е по-добре да е обяснено подробно.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 22, 2018, 14:15:57 PM
@Тихомир
Най-големите врагове на човека са домашните му. 'Гледайте си семействата'. Понеже ти явно показваш че нямаш църква и не те е грижа за Божията църква, затова е и съвета 'гледайте си семействата'. А през това време Божия дом да остава пуст. Ти и Уочмен нямате ни най-малко желание за създаване на християнска общност. Просто, завирай се в твоя ъгъл и не поглеждай много навън. Така егоизма процъфтява, нали 'трябва да се грижа за семейството'...?! В това се изразява вашата много-работа за Господа - не в събиране, а в разпръскване, в разделяне. Има едно много просто правило: ако едно дело, което претендира да е Божие, не е заинтересовано/ориентирано към разширение, то просто ще умре. В него явно е пълно с егоизъм, който го задушава. Това мнимо дело не расте не защото фокуса му е Бог и Неговата воля, а човек и неговите измислици.
@Уочмен
Естествено като цитираш Стария Завет там ще намериш само да се говори за Израел. Но ап.Петър говори само ЗА ЕДНА ИЗБРАНА НАЦИЯ! 1Петр.2,9. Колко избрани нации има според теб? Ако ние сме царе и свещеници какво остава за 'избрания' Израел. И защо вадиш текста от контекста? Бог показва милост към 1000 поколения само към тези, които Го обичат и пазят Неговите заповеди. Като не пазите Неговите заповеди сами се изключвате от Божията благодат.
За настоящата Истина ап.Петър пише доста време преди появата на адвентисти. Но ти нямаш любов към Истината затова и презираш настоящата Истина. За теб истината е в изгодата и удоволствията. Необезпокояван, далеч от товарите на ближния. Там се чувсваш сигурен. Наистина за известно време може и да бъдеш, замаян в себевглъбеност. Опомнянито обаче ще е горчиво!
Относно днешната духовна тъмнина: още не съм получил отговор на въпроса - кои и къде носят светлината на Истината? Ти имаш по-трудно време да докажеш че днес нещата с църквата( ти не я признаваш), с вярата се подобряват. Да. Чакам да разбера кои живеят Истината днес? Ако не можеш да посочиш такива, поне дефинирай коя е истинската Божия църква, за да я индентифицираме ние сами.
Гоненията и страданията Израел си ги пожела сам: 'Кръвта Му да бъде на нас и на децата ни'. Интересно как ли Израел ще бъде 'светлина и сол' за света, след като отхвърлят исинската светлина - Исус.
Исус казва:' Аз Съм лозата вие сте пръчките'. Всички пръчки са равни, все са само пръчки.
Целта на Римл.11гл. ап.Павел е записал:' ...ако по някакъв начин мога да ги провокирам към подражание, които са от моята плът, да мога да спася НЯКОИ ОТ ТЯХ'. ст.14 
В друг стих същия апостол казва:': не искам да познавам никой човек по плът.
Какво друго ако не увереност в плътта искаш да внушиш на Израел. 'Вижте Израел по плът...'. Апостола го приравнява с невярващите. Ако има възможност и до днес Израел ще жертва кози и телци и ще успее да го направи за малко.

Този който се отделя, търси неговото си желание и ръмжи срещу всяка здрава мъдрост.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on February 22, 2018, 15:16:20 PM
@Тихомир
Най-големите врагове на човека са домашните му. 'Гледайте си семействата'. Понеже ти явно показваш че нямаш църква и не те е грижа за Божията църква, затова е и съвета 'гледайте си семействата'. А през това време Божия дом да остава пуст. Ти и Уочмен нямате ни най-малко желание за създаване на християнска общност. Просто, завирай се в твоя ъгъл и не поглеждай много навън. Така егоизма процъфтява, нали 'трябва да се грижа за семейството'...?! В това се изразява вашата много-работа за Господа - не в събиране, а в разпръскване, в разделяне. Има едно много просто правило: ако едно дело, което претендира да е Божие, не е заинтересовано/ориентирано към разширение, то просто ще умре. В него явно е пълно с егоизъм, който го задушава. Това мнимо дело не расте не защото фокуса му е Бог и Неговата воля, а човек и неговите измислици.
Според писаното в Библията:
1 Коринтяни 3:17. Ако някой развали Божия храм, него Бог ще развали; защото Божият храм е свет, който храм сте вие.

Писано е още:
1 Тимотей 5:8. Но ако някой не промишлява за своите, а най-вече за домашните си, той се е отрекъл от вярата, и от безверник е по-лош.

Писано е още:
Съдии 2:10. Също и цялото това поколение се прибра при бащите си; а след тях настана друго поколение, което не знаеше Господа, нито делото, което беше извършил за Израиля.

Каква е причината това поколение да не познаваше Господа? Бащите им не са ходили да благовестват? Бащите им не са станали апостоли? Пише, че ако научиш детето отрано на подходящия път, няма да се отклони дори като остарее. Защо това поколение не познаваше Бога? Не са ги пращали на неделно училище? В училище не са ги научили? Защо някой ще тръгне да учи чуждите хора, а после децата му ще погинат? Ако някой се отклонява от подходящия за него път, значи не е научен на него от родителите.

Родителите са виновни за това, че децата им се отклоняват от Божиите пътища. За това ще бъдат съдени обаче и родителите и децата.

Ето и какво стана след като дойде ново поколение, което не познаваше Господа:

  11. И израилтяните сториха зло пред Господа, като се поклониха на ваалимите,
  12. и оставиха Господа Бога на бащите си, Който ги беше извел из Египетската земя, та последваха други богове, от боговете на племената, които бяха около тях, и, като им се поклониха, разгневиха Господа.
  13. Те оставиха Господа та служиха на Ваала и на астартите.
  14. И гневът на Господа пламна против Израиля, и Той ги предаде в ръката на грабители, които ги ограбиха; и предаде ги в ръката на околните им неприятели, така, щото не можаха вече да устоят пред неприятелите си.
  15. Където и да излизаха, Господната ръка беше против тях за зло, както Господ беше говорил, и според както Господ им се беше клел; и те изпаднаха в голямо утеснение.


Какво беше "служението" на Авраам, бащата на вярата? На кого трябва да подражаваме? Ето какво казва Бог за какво е избран Авраам:
Битие 18:19. Защото съм го избрал {Еврейски: познал. Вж. Амос 3:2}, за да заповяда на чадата си и на дома си след себе си да пазят Господния път, като вършат правда и правосъдие, за да направи Господ да стане с Авраама онова, което е говорил за него.

Но днес на теб и други като теб, това се вижда "просто нещо" и "нищожно нещо". Дай да ходим да "благовестваме" (без да сме пратени) и да ходим да оправяме другите, а семейството, без значение какво ще стане с него. И накрая такива ще погинат както Илий погина с нечестивите си синове.

Когато ти цитираш, че неприятели на човека ще бъдат домашните му и го извърташ лукаво, че не трябва човек да полага грижа за семейството си (а горе е писано, че такъв от безверник е по-лош), защо не цитираш и другите изречения от същия пасаж?
5. Не се доверявайте на другар, Не уповавайте на близък приятел, Пази вратата на устата си От лежащата в обятията ти;
  6. Защото син презира баща, Дъщеря се повдига против майка си, Снаха против свекърва си, Неприятели на човека са домашните му.
  7. Но аз ще погледна към Господа, Ще чакам Бога на спасението си; Бог мой ще ме послуша.


Значи не трябва да имаме приятели и другари (това е в смисъл на "колега") по твоята логика. Това е писано за точно определени времена и е ясно, че за праведни хора не се отнася, но за такива, които са може би измамливи и мними праведни. Също не трябва да говориш на жена си, защото също така пише в това пророчество, че в тези дни дори жената ще е опасна за мъжа. А ти искаш да бъдеш в общност. Ми ето, с твоите камъни по твоята глава. В никаква общност не е редно да бъдеш, защото не трябва да имаш нито другар, нито приятел.

Трябва да отрезнееш малко, защото си повярвал в много различно благовестие и това, което имаш като намерения не са изобщо според Словото.

Това аз какво правя или какво не правя, Бог го знае по-добре, както и хората около мен. Ти ми писа на лични съобщения, че имаш желание за живот в общност, но аз ти казах, че първо трябва да се спечели доверието на човека преди да имаш нещо общо с него (общността е това, да имаш нещо общо, било то общи разбирания или общи цели). В случая не виждам да имаме нещо общо по основни такива въпроси. Ти би дал съвет на хората да не си гледат семействата, но да тичат за някаква си въображаема "Божия църква", за която ти дори представа си нямаш коя е. За каква общност тогава да говорим?

Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 22, 2018, 17:49:03 PM
@Тихомир
Лукаво извърташ думите ми ти, защото никъде не съм казал да не се грижи човек за семейството си. Но ти разместваш приоритетите които има пред себе си праведния. Като се криеш зад 'грижа за семейството' ти отхвърляш Христовия закон, който е: да носим товарите един на друг. Чии товари ти носиш?
 Твоята дейност е тайна. Само малцина посветени са запознати с нея. Точно в стила на тайните общества. Само че Исус казва: Аз говорех открито на света. Твоето говорене е скрито: 'какво правя и какво не правя Бог го знае'. Бог знае и сърцето ти и духа, който е в теб. 'От плодовете им ще ги познаете'. Писането е само малка част от плодовете, но ти не искаш да се явят другите ти плодове.Ако е извършено по Бога защо не вървиш към светлината, за да стане делото ти явно че е извършено по Бога.
Как си представяш да се спечели доверието на човека? С писане в тоя форум? Ако исках можех да те лаская. Тогава щях да спечеля доверието ти. Само с писане, защото за теб нещо повече от това е 'тичане за някаква си въображаема 'Божия църква'.
Коя е твоята църква? Как и е името? Къде е за да се посети? Или тя е тайна. Тайна за кого? Тайна за непосветените. Елитна религия.
Впрочем, защо тоя форум е наречен 'Общение'. Писането е само малка част от общението. Пиши си с жена ти да видим колко дълго такова 'общение' ще издържи.

За децата си прав че те трябва да бъдат възпитавани в страх Божи. Но къде да бъдат така възпитавани? В къщи? В тая държава 'образованието' е задължително до 16г. Колко по-лошо ще се справи само семейство с тая задача. А самотна майка или самотен баща? Но принципа е неумолим - отделно. Далеч. Сама се справяй!

 Твоята представа за християнска общност не се открива в Словото. Изобщо думата 'общност' не трябва да се употребява според теб. По-подходяща за теб е 'християнска' разпръснатост.

Прав си и за благовестването. То е само с Божие помазание. Отново никъде не съм говорил че трябва да се проповядва сега. Още по-малко от всички. По-голямата част на проповядването е с живота на човека. Исус казва: 'Говорят, но не вършат'.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on February 22, 2018, 20:11:19 PM
1 Тимотей 5:8. Но ако някой не промишлява за своите, а най-вече за домашните си, той се е отрекъл от вярата, и от безверник е по-лош.
Ето ги приоритетите.

Ти ми покажи къде в Писанията семейството е след това да ходиш и да се занимаваш с чуждите хора. Авраамовите чада не трябва ли да вършат Авраамовите дела? А какво правеше Авраам? Ходеше да благовества? Еремия ходеше, защото беше пратен. Беше пратен до изгубените в Израел. Йона беше пратен до изгубените извън Израел. Авраам учеше дома си и това се видя като слугата му отиде да избира жена за сина му Исаак. Слугата уповаваше на Бога.

Христовият закон е да се грижи човек за семейството си на първо място. Ако има такива, които полагат грижа и за други от вярата, те те на първо място трябва да са хора, които управляват добре дома си, да не са разхайтени децата им и самите родители да са с добра репутация сред вярващи и, забележи, невярващи.

Виждам, че имаш проблем с това, че семейството трябва да е преди външните хора. Това казва Библията. На теб ли да вярваме или на Библията? Единствените, на които Христос каза да го последват и да оставят всичко бяха пратениците. Те не само трябваше да оставят работата си, но и имота си и всичко, което имаха. Това не е за всеки и затова Христос призоваваше специфични хора само. И въпреки това пратениците също имаха семейство, не го изоставяха. Сам Бог беше заповядал ако някой има жена да се грижи за нея не само като праща пари отдалече, но и да има съпружеско съжителство с нея.

Виждам, че имаш проблем с това, че "моята дейност е тайна". Ето какво казва Словото:

Матей 6
  1. Внимавайте да не вършите делата на правдата си пред човеците, за да ви виждат; инак нямате награда при Отца си, Който е на небесата.
  2. И тъй, когато правиш милостиня, не тръби пред себе си, както правят лицемерите по синагогите и по улиците, за да бъдат похвалявани от човеците; истина ви казвам: Те са получили вече своята награда.


На тебе ли да вярваме или на Библията? Ти хулиш казаното от Христос и наричаш това "Христов закон". Ти изобщо каква Библия четеш? Или четеш думите на онзи американския лъжепророк-прелюбодеец?

Quote
За децата си прав че те трябва да бъдат възпитавани в страх Божи. Но къде да бъдат така възпитавани? В къщи? В тая държава 'образованието' е задължително до 16г. Колко по-лошо ще се справи само семейство с тая задача. А самотна майка или самотен баща? Но принципа е неумолим - отделно. Далеч. Сама се справяй!
Те и бабите имаха заповед от фараона да убиват всички мъжки по времето на Моисей, обаче те не се подчиниха. И знаеш ли какво стана? Бог ги награди.

Знаеш ли също, че беше задължително за всички да се покланят на образа, който Навуходоносор постави. Знаеш ли, че ако сега глобяват за това, че не искаш да си даваш децата на училище, тогава са хвърляли в огъня. Знаеш ли, че имаше 3-ма, които предпочетоха да умрат, но да не се поклонят на заповед, която беше против Бога? Знаеш ли какво стана с тях? Хвърлиха ги в огъня. Знаеш ли какво стана после? Навуходоносор повярва в Бога, защото Бог ги избави.

Знаеш ли, че религиозните забраниха на апостолите да говорят в името на Христос и ги затваряха и ги биеха? Знаеш ли, че те бяха изпратени със задача да правят точно това. Знаеш ли, че не се покориха на религиозните, но се покориха на Бога? Знаеш ли какво стана? Бяха гонени още повече.

Знаеш ли, че който иска да живее благочестиво ще бъде гонен? Знаеш ли, че още пише "праведният е смел като млад лъв"?

Знаеш ли, че на бащата е поставена отговорността да научи децата си? Колко мъже учат своите деца и колко ги дават на света да ги научи?

Знаеш ли, че е писано, че ще бъдат обезглавявани такива, които не се поклоняват на звяра, но се покланят на Бога?

Знаеш ли, че ще се вмъкнат множество лъжливи вярващи. Знаеш ли, че пише да изпитваме всички и всеки преди да имаме нещо общо с такива? Знаеш ли, че Павел не беше приет в продължение на 13 години сред апостолите?

Знаеш ли, че се говори за малко стадо?

"Тежко е това учение, кой може да го слуша?"
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 22, 2018, 20:48:19 PM
@Тихомир
Не си ме разбрал. Не рекламирам публичното 'образование', точно обратното. Децата трябва да се обучават в къщи. Исках да кажа че това е много по-трудно за самО семейство, отколкото за няколко семейства, живеещи заедно.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on February 22, 2018, 22:12:32 PM
Щом не съм те разбрал за образованието, това е добре. Тези неща пак не са лоши да се четат и от другите.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 22, 2018, 23:36:30 PM
Quote
@Уочмен
Естествено като цитираш Стария Завет там ще намериш само да се говори за Израел. Но ап.Петър говори само ЗА ЕДНА ИЗБРАНА НАЦИЯ! 1Петр.2,9. Колко избрани нации има според теб? Ако ние сме царе и свещеници какво остава за 'избрания' Израел. И защо вадиш текста от контекста? Бог показва милост към 1000 поколения само към тези, които Го обичат и пазят Неговите заповеди. Като не пазите Неговите заповеди сами се изключвате от Божията благодат.

Аз дадох абсолютно неопровержими факти от Словото за това, че няма и не може да има никакво отменяне на заветите и обещанията спрямо Израел. Никой от апостолите не е вярвал в това, което вие адвентистите заедно с католиците, православните и калвинистите вярвате - заместителната теология въведена от архиеретика Августин.

Обещанията са твърди и неотменими. Временно закоравяване идва на Израел с цел да се отвори вратата за езичниците, после като се изпълни числото на езичниците, евреите ще се върнат в призванието си. Това е апостолското учение, а вашето е от лукавия.

Валидна църква може да има САМО И ЕДИНСТВЕНО върху КОРЕНА на Израел, защото Новия Завет е сключен с Израел, не с "църквата".

Ер. 31:31  Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще направя с Израилевия дом и с Юдовия дом Нов завет

Затова християни, които се отричат от корена си, са нищо повече от летящи във въздуха мухи без корен и основа и обречени да бъдат влачени и завличани от господаря на мухите (веелзевул).


Quote
За настоящата Истина ап.Петър пише доста време преди появата на адвентисти. Но ти нямаш любов към Истината затова и презираш настоящата Истина.

Това, което апостол Петър пише няма нищо общо с лъжливите тълкувания на адвентистите, които имат за цел да пробутат лъжепророчицата Е. Уайт. И поради същото лъжеучение ти си станал последовател на лъжепророка и измамника R.G Stair. Ако ти имаше любов към Истината нямаше да следваш лъжепророци. Абсолютно доказани лъжепророци, с неумолими факти и от живота им и от Писанията. За теб "настоящата истина" е просто поредната порция лъжепророческа заблуда.

Quote
За теб истината е в изгодата и удоволствията. Необезпокояван, далеч от товарите на ближния. Там се чувсваш сигурен. Наистина за известно време може и да бъдеш, замаян в себевглъбеност. Опомнянито обаче ще е горчиво!

Би трябвало да знаеш, че обвинение без доказателства се нарича клевета. А клеветника на братята е самия дявол. Така, че прави си сам изводите, кой ти вдъхновява писането.

Quote
Относно днешната духовна тъмнина: още не съм получил отговор на въпроса - кои и къде носят светлината на Истината? Ти имаш по-трудно време да докажеш че днес нещата с църквата( ти не я признаваш), с вярата се подобряват. Да. Чакам да разбера кои живеят Истината днес? Ако не можеш да посочиш такива, поне дефинирай коя е истинската Божия църква, за да я индентифицираме ние сами.

Духовната тъмнина е от грехопадението насам. Това не е нещо ново и различно в днешното поколение. Дори апостолите заспаха и не можаха да бдят един час с Христос, и след това се разбягаха. Така, че тъмнината винаги е била сред християните в някаква степен, дори сред апостолите.

Носител на истината е верен остатък (винаги верните са били остатък във всички епохи и поколения). Христовия път е тесен и никога не е бил местообиталище на широките маси. Така, че и тук няма нищо ново под слънцето.

Нещата се подобряват за праведните, според както е писано:

Пр.  4:18  Но пътя на праведните е като виделото на разсъмване, Което се развиделява, догдето стане съвършен ден.

Quote
Гоненията и страданията Израел си ги пожела сам: 'Кръвта Му да бъде на нас и на децата ни'. Интересно как ли Израел ще бъде 'светлина и сол' за света, след като отхвърлят исинската светлина - Исус.

Това отхвърляне е само временно, според както казва и апостола: "частично закоравяване сполетя Израиля."

Хора като тебе очевидно не могат да разберат че думата ЧАСТИЧНО не е същата като ВЕЧНО и ПЪЛНО.

Quote
Исус казва:' Аз Съм лозата вие сте пръчките'. Всички пръчки са равни, все са само пръчки.
Целта на Римл.11гл. ап.Павел е записал:' ...ако по някакъв начин мога да ги провокирам към подражание, които са от моята плът, да мога да спася НЯКОИ ОТ ТЯХ'. ст.14
В друг стих същия апостол казва:': не искам да познавам никой човек по плът.
Какво друго ако не увереност в плътта искаш да внушиш на Израел. 'Вижте Израел по плът...'. Апостола го приравнява с невярващите. Ако има възможност и до днес Израел ще жертва кози и телци и ще успее да го направи за малко.

Увереността за неотменимостта на Божиите завети и обещания спрямо Израел не се крепи на ПЛЪТТА на Израел, а на БОЖИЯТА ВЯРНОСТ. Ти показваш че тотално не разбираш Божия характер и пътища. Бог когато избере нещо или някого, ТОЙ Е СИЛЕН да доведе нещата до край. Бог не се е провалил с Израел, както хора като тебе вярват. Вие вярвате в един провален Бог. Провален да изпълни обещанията към Авраам, провален да превърне Израел във народа който го е призовал да бъде, провален в това да победи греха в Своите хора.

Че ако Бог се е провалил с Израел, то каква надежда може да имаме, че няма да се провали и с "църквата"?

Quote
Този който се отделя, търси неговото си желание и ръмжи срещу всяка здрава мъдрост.

Ти никога ли не си успял да научиш, че думата "святост" и "освещение" означава отделяне. Човек трябва да се отдели от нечистото, а горния пасаж говори за хора, които се отделят от праведните.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 23, 2018, 02:22:48 AM
Quote
Но ти разместваш приоритетите които има пред себе си праведния. Като се криеш зад 'грижа за семейството' ти отхвърляш Христовия закон, който е: да носим товарите един на друг. Чии товари ти носиш?
 Твоята дейност е тайна. Само малцина посветени са запознати с нея. Точно в стила на тайните общества. Само че Исус казва: Аз говорех открито на света. Твоето говорене е скрито: 'какво правя и какво не правя Бог го знае'. Бог знае и сърцето ти и духа, който е в теб. 'От плодовете им ще ги познаете'. Писането е само малка част от плодовете, но ти не искаш да се явят другите ти плодове.Ако е извършено по Бога защо не вървиш към светлината, за да стане делото ти явно че е извършено по Бога.
Как си представяш да се спечели доверието на човека? С писане в тоя форум? Ако исках можех да те лаская. Тогава щях да спечеля доверието ти. Само с писане, защото за теб нещо повече от това е 'тичане за някаква си въображаема 'Божия църква'.
Коя е твоята църква? Как и е името? Къде е за да се посети? Или тя е тайна. Тайна за кого? Тайна за непосветените. Елитна религия.
Впрочем, защо тоя форум е наречен 'Общение'. Писането е само малка част от общението. Пиши си с жена ти да видим колко дълго такова 'общение' ще издържи.

Ти как знаеш, Бог на кого какви приоритети е дал? Или как знаеш кой носи теготи на другите или не носи? Гадаеш си някакви неща и си въобразяваш, че нещо знаеш за живота на другите.

По последна информация ти си който си сам, не ние. Ние от самото начало не сме сами. Но ти само мислиш догадки и приумици.

Това, което е тайна за теб не означава, че е тайна за другите. Христос преди да Го призове Бог да проповядва, какво знаеш за Него? Абсолютно нищо, целия Му живота е една тайна за тебе, защото това е времето на подготовката. Когато Бог призове някой на открито служение тогава научаваш за него и какво прави и какво говори, но когато човек е в период на инкубация, нищо не знаеш за него. Или за пророк Исаия какво знаеш, преди Бог да го призове за пророк? Пак нищо.

Въобще говориш на изуст ей така да се намираш на приказка.

Искаш да живееш в общност, ами като искаш - съгради я. Ние сме били нямали общност. Ние имаме повече общност отколкото ти някога си и имал и вероятно ще имаш. Ние работим, Бог ни е научил какво да правим и го правим и се учим на още. Когато имаш Божията мъдрост и светлина, хората ще започнат сами да се привличат към тебе и делото ти. Ти като смяташ, че ги имаш - защо никой не идва при тебе? Седни и се замисли малко. Свери си часовника с реалността.

Седни съгради нещо и го покажи за пример на останалите. То не става с търчане след поредния американски гуру и религиозен мошеник. На твоя човек "общността" е най-долнопробен култ и секта. Жал ми е за тия хора там, това са някакви духовни мазохисти. Нормалните отдавна са напуснали този култ, след като стана ясно за какъв човек иде реч. Ако това, което е при R.G.Stair визираш под "общност" и "църква" - анатема и пак анатема! Доста е злото на измъчената майка България, че и подобни култове да й се лепнат на гърба.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 23, 2018, 07:31:59 AM
По вашата логика, че Евангелието не е било конспирация е грешка.  Дааа, до какви дълбини може да доведе плътския ум...
Въпреки вашите оспорвания Истината остава и тя е, която ви изобличава: Иоан3,20 'Защото всеки който върши зло мрази светлината, нито отива към светлината, данеби делата му да бъдат изобличени. ст.21 Но този който върши Истина идва при светлината, за да се явят делата му че са извършени в Бога.
Вашият стил доста наподобява култа за който Уочмен говори.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 23, 2018, 08:06:58 AM
Какво е ставало в американската общност не съм имал представа. Имал съм я като образец на теоритична постановка. Но дори и в това си състояние тази общност е много по-открита от вашата общност.
Относно това че съм сам. Да така е. Причината за това  не е, че аз се крия.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 23, 2018, 09:59:50 AM
Ти живееш в твой измислен религиозен свят съшит с кръпки от различни култове, лъжеучения и думите на доказани лъжепророци. Затова си сам, защото не можеш да намериш хора следващи същата версия на твоята религиозна нереалност.

Започни да изтрезняваш и сам да се придвижваш към светлината. И ако се придвижиш достатъчно, ще започваш да срещаш и други хора, които се приближават към светлината и така малко по-малко ще спреш да си сам.

Аз не знам ти в какъв Христос вярваш, но Този в който аз съм повярвал не се доверяваше на човеците на дори тези, които считаха, че вярват в Него:

Йоан 2:23  И когато беше в Ерусалим, на пасхата през празника мнозина повярваха в Неговото име, като гледаха знаменията, които вършеше.
Йоан 2:24  Но Исус не им се доверяваше, защото познаваше всичките човеци,


Аз следвам примера на моя Учител и Господар, теб не те знам чий пример следваш - на твоите американски учители може би, които обърнаха вярата на бизнес с книги и на харем? Ако Христос не се доверяваше на ония, които казваха, че са вярващи и аз не се доверявам и ако някой ме съди за това нека първо да осъди Христос, че не се доверяваше на човеците. Ама вие тези пасажи дори не ги знаете, защото сте научени не от Писанията, а от човешки поучения.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: 7ivan on February 25, 2018, 07:55:26 AM
Първо едно уточнение че не съм съвсем сам. Второ моят Бог е с мен и в уверение на това ми е дал Духа Си като Гарант.
А вие се вписвате точно в притчата за добрия самарянин. Вие сте от групата на свещенника и левита. Само Бог знае на колко търсещи души, дошли в тоя форум, под предлог че са от 'всичките човеци' са получили от вас ритник в зъбите като 'помощ'. Това е което казах и преди: според вас Евангелието не трябва да се проповядва, защото всичко, което се прави трябва да е тайно. Колко лошо че още в 1ви век е стигнало до всеки човек под небето. Трябва да се държи монопол над него! Нека създадем картел, който да го контролира. Това е част от вашите мисли... За вас правилото 'всеки,който не е против вас е откъм вас' не важи. За вас всички (с много малки изключения) са против вас и трябва да бъдат отхвърлени като 'външни'. Тези 'външните' нямат право според вас, нищо да чуят и нищо да видят. Те трябва да получат само враждебно отношение и убийствена порция омраза под формата на 'изобличение'. В притчата за добрия самарянин, самарянина беше от отхвърлените от Израел хора, но само той помогна. Жертвата беше от враговете на самаряните. Тя не можеше да говори, но на нея и се показа милост от милостивия. 'Благословени милостивите, защото те ще получат милост'. Вие отхвърляте по правило всичко и всички, които безпрекословно не се съгласят със странните ви поверия. Това отхвърляне доказва пълната липса на Святия Дух, чрез Който единствено може да се разбере какво има в човека. Също за липсата Му свидетелстват купа добавени и извадени от Словото на Истината елементи. Липсва Духа и няма изобличение за грях и 'всичко, което говоря, мисля и върша е абсолютната истина'. 'Ние сме безгрешни! Отместете се!' Тая истина е само ваша истина, но не е Истината на Словото Божие от Библията.
Също показвате враждебност към всеки, който проповядва Евангелието, добрата вест. Кои сте вие да съдите човека, на който Бог е поръчал да проповядва? Добрата вест не е само за спасение от греховете, но и за второто идване на Исус. И само тези, които са обикнали Неговото явление ще получат короната на правдата. Вие не искате да чуете за скорошното идване на Исус защото си имате свой дневен ред, в който никой не трябва да се намесва.

  Който мрази брат си, мрази Бога.

'Но горко на вас, книжници и фарисеи лицемери (= невярващи)! Защото заключвате небесното царство пред човеците: защото нито вие влизате в него, нито на влизащите разрешавате да влязат'.

Ето и какво казва Исус за Израел по плът, който Го отхвърли! 'Затова ви казвам, царството Божие ще се отнеме от вас (говори на израелевите вождове) и ще се даде на нация даваща плодовете му'.

'От плодовете им ще ги познаете'.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Tihomir on February 25, 2018, 12:00:50 PM
Първо едно уточнение че не съм съвсем сам. Второ моят Бог е с мен и в уверение на това ми е дал Духа Си като Гарант.
А вие се вписвате точно в притчата за добрия самарянин. Вие сте от групата на свещенника и левита. Само Бог знае на колко търсещи души, дошли в тоя форум, под предлог че са от 'всичките човеци' са получили от вас ритник в зъбите като 'помощ'.
Както и Watchman каза по-горе, всяко подобно обвинение без доказателства е клевета, а клеветата знаеш от кого идва.

Quote
Това е което казах и преди: според вас Евангелието не трябва да се проповядва, защото всичко, което се прави трябва да е тайно. Колко лошо че още в 1ви век е стигнало до всеки човек под небето. Трябва да се държи монопол над него! Нека създадем картел, който да го контролира.
Отново показваш, че живееш в някакъв измислен свят, където някой казал нещо, но това никой никога не го е казал. Ако познаваше малко Писанията щеше да знаеш, че Святият Дух от цял Ефес изпрати само 2-ма човека: Павел и Варнава, а останалите останаха там, където са, за да вършат това, което обичайно вършеха. При такъв човек, обичайно вършещ си нещата, отседна пратеникът Петър. При такива хора, семейство занаятчии, които правеха палатки, отседна Павел при пътуванията си. Никой от апостолите, нито Христос призова всички да тръгнат след него, но го казваше на отделни човеци, които Той сам преценяше. Вижда се, че шепа пратеници в 1-ви век обърнаха света. Не бяха стотици или хиляди хора. Само шепа хора, но специално подбрани от самия Господар на жетвата, а не както днес, всеки се грабнал да се пише "благовестител" или "пратеник". Сам Господарят на жетвата каза да се молим на Него да изпрати пратеници. Да, той каза на вярващите да се молят на Него, а не на езичниците да му се молят да изпрати вярващи. Разликата е огромна. Днес вярващите се считат за самоизпратени, което прави думите на Христос за Господаря на жетвата излишни, а те са много на място. Пратениците на едно царство не са милиони. Те са единици, но овластени и специално обучени и подбрани. Господарят на жетвата също изпраща единици и за Него не е проблем да върши велики неща и с малцина, дори е предпочитан подход, ако четеш Писанията.

Quote
Това е част от вашите мисли... За вас правилото 'всеки,който не е против вас е откъм вас' не важи. За вас всички (с много малки изключения) са против вас и трябва да бъдат отхвърлени като 'външни'. Тези 'външните' нямат право според вас, нищо да чуят и нищо да видят. Те трябва да получат само враждебно отношение и убийствена порция омраза под формата на 'изобличение'.
Ти имаш проблем, че имаме забележки към това, което пишеш и на лична основа си тръгнал да правиш глобални изводи. Има достатъчно хора от този форум, с които се познаваме лично, но ти това не го знаеш, нито дори си помислил, че е възможно. Пише да се изпитват хората, както ти писах и на лично съобщение, и това много те подразни. Аз не мога да ти имам доверие виждайки, че ти си човек, който насърчаваш вярващите да си оставят нещата и да хукнат "да спасяват света", което ще развали семейства и общности. Откъде го знам ли? В Библията не е заповядано такова нещо. Днес се прави и в резултат на това виждам фалшиви вярващи и семейства, където децата са в света и са се обърнали срещу родителите си. Това не е възможно да стане, защото е писано:
Притчи 22:6. Възпитавай детето отрано в подходящия за него път, И не ще се отклони от него, дори когато остарее.

Не малко пъти Бог укоряваше Израел, че не са си научили децата на Господните пътища и следващото поколение ставаше зло и противно на Бога.

Quote
В притчата за добрия самарянин, самарянина беше от отхвърлените от Израел хора, но само той помогна. Жертвата беше от враговете на самаряните. Тя не можеше да говори, но на нея и се показа милост от милостивия. 'Благословени милостивите, защото те ще получат милост'.
Да разбирам, че изобличението на това да кажеш нещо погрешно и не според Библията, не е милост, така ли? За теб изобличението е равносилно на жестокост може би?

Quote
Вие отхвърляте по правило всичко и всички, които безпрекословно не се съгласят със странните ви поверия.
Всяко от нещата, които казахме го подкрепихме с Писанията. Писанията са странни за теб, защото те изобличават и лъжепророците, които следваш и това ти не можеш да го приемеш все още. Трябва да започнеш от нула. Да оставиш всичките човеци, на които вярваш и да започнеш да вярваш на Писанията.

Quote
Това отхвърляне доказва пълната липса на Святия Дух, чрез Който единствено може да се разбере какво има в човека. Също за липсата Му свидетелстват купа добавени и извадени от Словото на Истината елементи. Липсва Духа и няма изобличение за грях и 'всичко, което говоря, мисля и върша е абсолютната истина'. 'Ние сме безгрешни! Отместете се!' Тая истина е само ваша истина, но не е Истината на Словото Божие от Библията.
Всички четящи могат да видят какво пишеш по-горе и после какво сме цитирали, че пише от Библията. На нито един от тези текстове ти не можа да отговориш, но тук правиш заключения, които показват невежество. Не само това, но ти се обявяваш против примера, който виждаме в Библията и обявяваш някакъв друг стандарт.

Нормално е, щом следваш прелюбодеец и лъжлив пророк, който е пророкувал в Господнето име няколко пъти лъжи, което е смъртен грях. Също пише такъв пророк изобщо да не слушаш и да не му вярваш (Второзаконие 13), което ти продължаваш да правиш, защото не познаваш Писанията. Плодовете на такива лъжепророци са ученици, които не почитат Библията.

Тук ти получи милост, като беше изобличен за това нещо. Никой не те е изхвърлил от форума, но ти е казано подробно какви са проблемите с този човек и ти е обърнатно внимание да се покаеш от това нещо. Ти не приемаш, но скачаш срещу изобличението, а е писано, че мъдрият обича изобличение, а присмивателят намразва изобличителя си.

Quote
Също показвате враждебност към всеки, който проповядва Евангелието, добрата вест. Кои сте вие да съдите човека, на който Бог е поръчал да проповядва?
Ти не си ли чел, че трябва да се изпитват всички, които се наричат пратеници, т.е. апостоли? Това отново показва, че ти не познаваш Библията. Ето какво сам Исус похвали (но ти заклеймяваш):
Откровение 2:2. Зная твоите дела, труда и търпението ти, и че не можеш да търпиш злите човеци, и си изпитал ония, които наричат себе си апостоли, (а не са), и си ги намерил лъжливи;

Говориш наизуст и много се заблуждаваш. Теб ли да слушаме или Христос?

Quote
Добрата вест не е само за спасение от греховете, но и за второто идване на Исус. И само тези, които са обикнали Неговото явление ще получат короната на правдата. Вие не искате да чуете за скорошното идване на Исус защото си имате свой дневен ред, в който никой не трябва да се намесва.
Никой не знае кога ще дойде Христос и дали ще бъде скоро или не. Христос не е казал да си оставим делата и да седим и да чакаме, както твоите пророци ви учат. Бог е дал човека да населява земята, да я напълни и да я обработва. Той е сътворил човека да населява земята. Когато дойде Христос, той ще дойде пак на тази земя и ще постави за управители на земята тези, които са управлявали добре живота си, дома си и земята си, т.е. тия, които са вършили правда и правосъдие, а не тия, които са заровили даденото им и са чакали да се върне. Авраам управляваше добре дома си и ги научи на Господния път.

А що се отнася до благовестието, ти дори не знаеш какво е благовестието. Христос не каза, че добрата вест е спасението от греховете, нито второто идване. Христос заповяда покаяние, защото Бог ще съди света. Всичките пророци говориха същите думи. Същите думи ще каже и ангела, който прогласява кое благовестие? Вечното благовестие. Ето и какво беше то:
Откровение 14:7. И каза със силен глас: Бойте се от Бога, и въздайте Нему слава, защото настана часът, когато Той ще съди; и поклонете се на Този, Който е направил небето и земята, морето и водните извори.

Quote
Който мрази брат си, мрази Бога.
Да не забравяме, че е също писано и:
Левит 19:17. Да не мразиш брата си в сърцето си; да изобличиш смело ближния си, та да се не натовариш с грях поради него.

Quote
'Но горко на вас, книжници и фарисеи лицемери (= невярващи)! Защото заключвате небесното царство пред човеците: защото нито вие влизате в него, нито на влизащите разрешавате да влязат'.

Ето и какво казва Исус за Израел по плът, който Го отхвърли! 'Затова ви казвам, царството Божие ще се отнеме от вас (говори на израелевите вождове) и ще се даде на нация даваща плодовете му'.
Когато Христос казваше това на фарисеите, беше заобиколен от тълпи от хиляди хора. Да, хиляди. Знаеш ли колко пратеника имаше с него? Дванадесет. Да повторя. Имаше 12 пратеника, които беше специално избрал. Той не изпрати никой от тълпите, но изпращаше само тези, които беше специално решил да подготви и да изпрати. Това, че бяха малка бройка, спираше ли Бога? Не. Бог държеше да има неколцина пратеници, а не тълпи. Никое царство не праща тълпи от пратеници, но само подбрани такива. Бог прави абсолютно същото. Твоят проблем е, че казваме тези неща и че не подкрепяме твоите призиви за "тълпи от благовестители и апостоли". Причината е, че в Библията имаме съвсем друг пример, но ти този пример не му обръщаш внимание. Ако му обръщаше внимание, никога нямаше да следваш своите текущи учители.

Quote
'От плодовете им ще ги познаете'.
Виждайки, че ти следваш прелюбодеец лъжепророк, показва плодовете на ученията, с които си заквасен. Затова покай се и започни да четеш Писанията.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 25, 2018, 12:35:18 PM
Quote
Първо едно уточнение че не съм съвсем сам. Второ моят Бог е с мен и в уверение на това ми е дал Духа Си като Гарант.

Не знам какъв дух имаш за "гарант", но ако имаше Христовия Дух щеше да разпознаваш лъжепророците, нямаше да чакаш да ги съдят за изнасилване и съблазняване на млади момичета, че да се усетиш, че нещо не е наред.

Quote
А вие се вписвате точно в притчата за добрия самарянин. Вие сте от групата на свещенника и левита. Само Бог знае на колко търсещи души, дошли в тоя форум, под предлог че са от 'всичките човеци' са получили от вас ритник в зъбите като 'помощ'.

Първо този форум съществува с определена цел. Тази цел е добре дефинирана в основополагащите теми на форума и извън тази цел ние нямаме никакви очаквания или претенции. Това не е форум за "общо ползване" както мнозина като тебе очакват. Ако не знаеш в библейската терминология "общото ползване" се дефинира като нещо мръсно и нечисто.

Quote
Това е което казах и преди: според вас Евангелието не трябва да се проповядва, защото всичко, което се прави трябва да е тайно. Колко лошо че още в 1ви век е стигнало до всеки човек под небето. Трябва да се държи монопол над него! Нека създадем картел, който да го контролира. Това е част от вашите мисли...

Ако се беше запознал с вече написаното от нас по тези въпроси във форума щеше да знаеш колко голословни са ти твърденията.

По отношение на проповядване на Евангелието - нашата позиция е много добре изяснена във форума и няма нищо общо с твоите инсинуации. Аз ще я обобщя тази позиция в две точки за да няма приказване на празни приказки и голословия:

1. Евангелието не трябва да се проповядва от самозванци. Това е работа за призовани, обучени, изпитани, одобрени и изпратени от Бога хора. Смисъла на християнската общност е именно съграждането на условия за формирането на такъв вид хора. Затова ние се стремим към истинска общност, за да се формират в нея истински Христови служители.

2. Трябва да се проповядва истинското Благовестие, а не фалшиво такова заквасено от всякакъв вид американски, протестантски, католически, православни и каквито и да е било други квасове. Псевдо евангелието е много по-опасно от живота в света. Исус каза, че фарисеите с тяхното фалшиво прозелитиране обръщат езичниците в два пъти по-вече чада на пъкала. Това прави и днешното повърхностно и прибързано християнство.

Ако беше чел, какво вече сме писали, вместо да гадаеш щеше наистина да знаеш какви са нашите мисли и нямаше да трупаш гняв на главата си с безпочвени клевети.

Quote
За вас правилото 'всеки,който не е против вас е откъм вас' не важи. За вас всички (с много малки изключения) са против вас и трябва да бъдат отхвърлени като 'външни'. Тези 'външните' нямат право според вас, нищо да чуят и нищо да видят. Те трябва да получат само враждебно отношение и убийствена порция омраза под формата на 'изобличение'.

Първо, няма нещо, което ние да вярваме или разбираме, което да не е от Писанията. Библията е достъпна за всички човеци и всеки е свободен да изследва истината и да търси Бога. Така, че ние нямаме някакви "специални тайни знания" или някаква "настояща истина" открита на поредния самозван пророк, която да ни прави ексклузивни. Ти си този, който си в култа на ексклузивността и се надяваш на някаква специална "настояща истина" която я няма в Писанията. 

Ние нямаме нищо, което всеки да не може сам да открие в Писанията. Затова обвиненията за елитизъм, картел и контрол над вярата са смехотворни. И дори някой да реши, че ние знаем нещо повече или можем нещо повече и да иска да ни следва нас като човеци, ние сме го насърчавали да изследва Писанията и да търси Бога, а не да следва човеци, като сме напомняли Божието обещание "всички ще бъдат научени от Бога".

Но ми е много интересно как ти така се оплете, че дори си сляп да видиш как си изпаднал в ситуацията на крадеца, който вика дръжте крадеца. Отвори си внимателно ушите - не ние, ти си този който вярва в специална "настояща истина" идваща чрез "специални пророци" ! Ти се считаш за част от специален, елитен духовен клуб, открил "специалния пророк" със "специалната вест". Ние сме обикновени ученици на Писанията и на Бога.

И ако не приемаме някой човек, то е защото Писанието ни учи така, защото Христос ни е дал пример да не се доверяване на човеците, и апостолите са ни дали пример как приемаха непознати за тях християни само с препоръчителни писма от християни, които познават и им имат доверие.

За Христос също имаше външни хора, при това сред евреите. Той делеше хората на "вас" и "ония". "Вас" бяха тези, които бяха вдигнали кръста си да Го последват, а "ония" бяха хората, които бяха набожни, но живееха за себе си, а не за Божиите намерения.

Марк 4:11  И каза им: На вас е дадено да познаете тайната на Божието царство; а на ония, външните всичко бива в притчи;

Ето от Кого се учим ние. А ти се учиш от някой друг, който не е съгласен с Христос.

А ти самия, как ще докажеш, че твоите "изобличения" в тази тема, не са "убийствена форма на омраза"? Не знаеш, ли че с каквото съдиш другия, себе си осъждаш?

Quote
Вие отхвърляте по правило всичко и всички, които безпрекословно не се съгласят със странните ви поверия. Това отхвърляне доказва пълната липса на Святия Дух, чрез Който единствено може да се разбере какво има в човека. Също за липсата Му свидетелстват купа добавени и извадени от Словото на Истината елементи. Липсва Духа и няма изобличение за грях и 'всичко, което говоря, мисля и върша е абсолютната истина'. 'Ние сме безгрешни! Отместете се!' Тая истина е само ваша истина, но не е Истината на Словото Божие от Библията.

Това са абсолютни клевети. Та този форум е пълен с хора, които пишат от много години и с които имаме много несъгласия. Ето дори ти самия продължаваш да пишеш и ние те търпим.

Ако държим на нещо, то е винаги със солидна аргументация от Писанията, и в тази тема за разлика от тебе ние се аргументираме от Писанията. Прилежно и последователно. А ти говориш голословия и клевети. И даже си въобразяваш да говориш за "Духа", а клеветите всеки истински християнин знае от кой дух идват.

Quote
Също показвате враждебност към всеки, който проповядва Евангелието, добрата вест. Кои сте вие да съдите човека, на който Бог е поръчал да проповядва? Добрата вест не е само за спасение от греховете, но и за второто идване на Исус. И само тези, които са обикнали Неговото явление ще получат короната на правдата. Вие не искате да чуете за скорошното идване на Исус защото си имате свой дневен ред, в който никой не трябва да се намесва.

Дневния ред съм ти го изяснил по-горе в две точки. Върни се пак и ги прочети. Това не е целия дневен ред, но за нуждите на тази тема съм го съкратил в тези две точки. Този дневен ред цели именно подготовката за завръщането на Христос, за която подготовка ти очевидно не знаеш абсолютно нищо. Защото Бог има негов дневен ред, който ако го беше научил от Писанията, вместо да търчиш от един лъжепророк към друг щеше да знаеш какво е необходимо да се случи за да се завърне Христос.

Но ти си сляп за тия неща, защото твърде много ереси са ти в главата и сърцето. И тези ереси научени от лъжепророци не ти позволяват да прогледнеш за ясното учение на Писанията.

Quote
'Но горко на вас, книжници и фарисеи лицемери (= невярващи)! Защото заключвате небесното царство пред човеците: защото нито вие влизате в него, нито на влизащите разрешавате да влязат'.

Ето и какво казва Исус за Израел по плът, който Го отхвърли! 'Затова ви казвам, царството Божие ще се отнеме от вас (говори на израелевите вождове) и ще се даде на нация даваща плодовете му'.

'От плодовете им ще ги познаете'.

Израел отхвърли Христос поради пророчески промисъл от Бога, за да се отвори врата за езичниците. Това е нещо за което Писанието говори пределно ясно, но твоите еретични възгледи не ти позволяват да видиш ясно написани библейски текстове по въпроса.

А относно плодовете, то повярвай ми за нищо на света не бих заменил моите плодове с твоите. Покрай тебе затова никой не се завърта и ти само се оплакваш, като че другите са ти виновни. А не виждаш, че нямаш никакви добри плодове които да привлекат праведни хора около тебе. И после ние сме ти виновни за това.

Научи се да вярваш в истината и да принасяш добри плодове, тогава нещата ще започнат да се случват при тебе, както се случват при нас.

Ние знаем откъде идваме и накъде отиваме, а ти на този етап не се различаваш от това, което една моя позната веднъж дефинира като "небесна шматка".

Първо изтрезней от виното на лъжепророците, което ти е замъглило ума и вгорчило сърцето, после стъпи на здрава Библейска основа и тогава ще започнеш да виждаш резултати. И едва тогава ще започнеш да разпознаваш ние кои сме и за какво се борим.

И моля те, научи се да си обуздаваш клеветническия дух, и то не заради нас ("блажени сте ако ви похулят лъжливо"), а заради себе си. Защо ти е да трупаш гняв на главата си? Ние само можем да се радваме ако се научиш да вярваш истината и да принасяш добри плодове.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: mak on February 25, 2018, 18:39:36 PM
Не знам какъв дух имаш за "гарант", но ако имаше Христовия Дух щеше да разпознаваш лъжепророците, нямаше да чакаш да ги съдят за изнасилване и съблазняване на млади момичета, че да се усетиш, че нещо не е наред.

И още не се знае дали изцяло се е "усетил" и е "разпознал" че толкова години е следвал лъжепророк и шарлатанин. Последно каза, че бил в "процес" на изпитване. Не се знае до къде е стигнал с този процес.

Аз не знам как човек може да се "усети", че е следвал цел живот лъжепророк, и не само следвал, а и е бил негов мисионер (по темите във форума се вижда),   а при това целия му живот да не се разтърси из основи и да си продължи все едно нищо не е било? Как е възможно такова нещо? Той ако се е "усетил" щеше да пише в темата където пропагира същия пророк, и щеше явно да се покае от това нещо, както и явно го е пропагирал.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Emma on February 25, 2018, 21:04:47 PM

Аз мисля, че неговата реакция  е нещо положително.
Защото, показва, че е докоснат до дъното на душата и духът.
Без съпротива, няма оздравителен процес.
Покаянието не е нещо лесно и само на думи, когато е истинско. То изисква време.

Затова 7ivan те насърчавам да търсиш Истината настоятелно и непрестанно....и вярвам, че Святият Дух няма да те остави да се луташ дълго още, а ще ти покаже Пътя!

Ако ми позволиш, ще ти дам един съвет.
Не прибързвай в заключенията си за хората тук и за форума.
Чети повече и слушай, а после пиши.
Така ще можеш да видиш истинската грижа и любов, зад остротата на думите и очевидното изобличение.
Има житейски уроци, които никъде не могат да се научат заради естеството им....а тук, ги получаваш на готово.
И смирение...жизнено необходимо за духовния растеж.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on March 11, 2018, 00:10:31 AM
https://www.youtube.com/watch?v=1jbGuETrcWY&list=UU6Ne4_7Y7PGj9uYBNrwKYVQ
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on March 11, 2018, 00:58:54 AM
Според това "пророчество" дадено разбира се на някоя си жена и написано като приказки за деца(жени ги управляват и деца ги угнетяват) - Антихриста бил Обама. И не на последно място всичко отново се върти около Америка. Излишно е да се отгатва националността на "пророчицата".

На това един човек беше дал много добър и разбиващ коментар: "Едва ли Антихриста ще е толкова глупав, че да има нужда от телепромптър за своите речи."

Повече коментари относно Обама са излишни.

Който не иска да се мъчи с четене на текст във видео. Това е оригиналния текст на английски:

https://lighthascome.com/2018/03/08/urgent-prophetic-warning-word-sudden-destruction-ms-sophie/
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on March 11, 2018, 01:04:42 AM
Пророчествата  не се презират, а изпитват, времето ще покаже.
Затвор за родители, които не пращат децата си на училище: https://www.24chasa.bg/novini/article/6737414
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on March 11, 2018, 01:23:20 AM
Затвора за родители го гласят отдавна, но първия път не мина. Сега се мъчат втори път. Още едно бреме за воюване.

Както виждаш по-горе дадох много кратко, но ясно изпитване на твърдението че Обама е Антихриста. Това е един позьор, който ако не му дадат да чете на екран предварително написана реч няма да знае какво да каже, защото е най-обикновен актьор на когото е поверена роля за която няма нито мозък, нито реална власт.

А Антихриста ще е човек с реална власт, подобно на Хитлер, който не си е чел речите, но е говорил от сърце и с вдъхновение.

А относно падането на Америка, това се чака много отдавна. Света би си отдъхнал ако престане насилника според както е написано:

Ис. 14:4  Ще употребиш това иносказание против вавилонския цар, като речеш: Как престана насилникът! Престана скубачът на злото !
Ис. 14:5  Господ строши тоягата на нечестивите, Скиптъра на владетелите,
Ис. 14:6  Които яростно поразяваше племената С непрестанно биене, Който властвуваше с гняв над народите, С преследване, което никой не въздържаше.
Ис. 14:7  Цялата земя се успокои и утихна; Възклицават с песни;


Точно тези злодеи ни налагат Истанбулската конвенция и искат затвор за родители съпротивлявяащи се на системата за унищожение на децата. В това поколение те са насилника, който прави войни по целия свят и скубача, който властва с гняв и невъздържно преследване живеейки чрез ограбеното от народите.

Затова както казах и в началото на тази тема, трябва да се пречупи самия гръбнак на злото, на статуквото, ако искаме България да бъде избавена от това непрестанно зло, което идва от един и същ източник.

Аз нямам съмнение, че Америка не я чака нищо добро. Толкова зло са сторили на света, и толкова грехове са натрупали на главата си, че ни е трудно да си го представим. Но Америка е само, една от главите на империята на мрака. Нейния мозък е в Лондон, а сърцето й е във Ватикана. Америка е само мускула на змея.

При все това мен ми е жал за Божиите хора там, не ония, които пълнят лицемерните им църкви всяка неделя, и които като овце тичащи към заколение бързаха да гласуват за Тръмп, а верния остатък, който опази себе си чист от това мощно изкушение.

За тях ми е жал и вярвам, че Бог ще приготви прибежищни места за тях. И едно от тия места може да бъде България. Ако ние воюваме това да се случи.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on March 11, 2018, 01:51:23 AM
Ето още едно "пророчество" от същия сайт, публикувано от същата жена, която пророкува горното пророчество, но дадено на друга (разбира се) жена:

https://lighthascome.com/2018/03/10/prophetic-word-the-age-is-ending-in-the-breakneck-manner-wendi-lee/

Явно техния бог, който им дава тия пророчества вярва, че земята е планета.

Интересното е как подобни "пророчества" постоянно призовават за някакво "покаяние", но няма никакви реални насоки, защото явно хората, които ги говорят тия неща имат само някакво абстрактно понятие относно това какво е покаяние, но без никакво реално разбиране за същността на нещата от които хората наистина имат нужда да се покаят.

А разбира се "покаяните" "пророчици" си живеят по градски, светски начин, вярват си в космоса и планетите, докторите и образованието и призовават за незнайно какво "покаяние".

По всичко личи, че тия жени са облекли в "пророчески" думи своите собствени мисли и вярвания. Нямам против да напишат какво мислят и вярват, но е пагубно да го обличат в "така казва Господ".
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on March 11, 2018, 10:54:04 AM
И още нещо, в едното пророчество техния "бог" нарича себе си Яхуа, в другото нарича себе си Яхве. Той не знае как точно се казва ли?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on March 16, 2018, 21:08:35 PM
Ето следващия ход на врага (https://anonym.to/?https://www.actualno.com/society/gotvjat-po-tejki-nakazanija-za-domashno-nasilie-presledvaneto-na-jeni-syshto-shte-e-prestyplenie-news_664890.html). По всички личи, че това е опит да се вкарат основните концепции на Истамбулската Конвенция през задната врата.

Отново под благовидна борба за "защита" се подготвя узаконяването на поредната доза намеса на правителството в семейството. Например традиционната роля на жената да стои у дома и да се грижи за децата в този нов законопроект се дефинира като форма на "домашно насилие" поради поставяне на жената под "финансова зависимост".

Нямам съмнение, че ще се опитат в този закон да вкарат и криминализирането на непускането на децата на училище.

Още един фронт за духовно воюване на Божиите хора.

Крайно време е това правителство от измислители на злини с демонично упорство да бъде отсечено от Бога, и ние не трябва да си правим илюзии че те ще спрат да измислят нови и нови злини докато са на власт.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on July 04, 2018, 09:48:56 AM
Враговете на народа отново са се събрали и зад захаросан и лицемерен претекст подготвят следващата примка срещу децата и семейството.

Ето тук може да се прочете (https://anonym.to/?https://dnes.dir.bg/obshtestvo/vlastta-obsazhda-sistema-s-danni-za-vsyako-dete-u-nas) за това.

Това трябва да бъде взето на прицел от праведните в молитвите им с не по-малка сериозност и усърдие от Истанбулската конвенция. Тези нечестивци няма да се спрат сами. Трябва да викаме към Бога да отсече всички, които искат да обърнат България в електронен концлагер за нас и за децата ни.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on July 30, 2018, 18:01:01 PM
Трябва да отдадем благодарение, слава и чест на живия Бог, затова че спаси България от напъните да се приеме Истанбулската Конвенция. Наистина всичко, което се случи в България в това отношение е чудо и повече от чудо. Това не означава обаче, че трябва да е успиваме и да считаме, че войната е спечелена.

Спечелена е една битка. Наистина важна битка и крайъгълен камък за съдбата на България. Но врага е с демонична упоритост и няма да се откаже и типично в негов стил ще започне да пробута същото нещо през задната врата. Затова трябва да продължим да се молим и да бдим. Нещо повече трябва да преминем в настъпление и да искаме от Бога врага не само да не успее да завземе нови територии, но и да загуби вече завзети такива.

Друго коварно оръжие, което се крои против нас това е съглашението на ООН за мигрантите (https://anonym.to/?https://bultimes.com/%d0%9f%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%9c%d0%b5%d1%80%d0%ba%d0%b5%d0%bb-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bc%d0%b8%d0%b3%d1%80/). То е не по-малко разрушително от ИК и ние трябва да се молим Бог да избави България и от него.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on August 05, 2018, 15:39:30 PM
На видеото се вижда как на една жена при снемане на биометрични данни са поставили щрих код, който се вижда ако се освети с ултравиолетова лампа:

https://www.youtube.com/watch?v=qk-Xu2SEnNk&index=52&list=PLBZ25gqAaiXD5Vp761BCNE1YdLG1qKZq-

А тук православна адвокатка разказва как насилствено на улицата са взети биометрични данни от православни, които излизат от литургия:

https://www.youtube.com/watch?v=C6_p9FwxS0U&index=7&list=PLBZ25gqAaiXD5Vp761BCNE1YdLG1qKZq-

Тук един младеж обяснява за въпросния патент, с който се правят снимките за документи и така се маркират челата на хората. В България също изискват задължително да те снимат с подобно устройство при вадене на документи.

https://www.youtube.com/watch?v=it3JMdzWf44&list=PLLcSwAg0adKtnpslD3VRVbLLeyQzernUB&index=129

На някои "звезди" вече им личат на челата, въпреки добрите гримьори:

https://www.youtube.com/watch?v=9YgSdqsXVT0&index=71&list=PLLcSwAg0adKsq8nuXLgkxk6-akiJ1SOix
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on August 06, 2018, 10:09:28 AM
Никой да не се заблуждава, Антихриста няма да дойде от соросоидите, които натискат за ИК и други подобни мерзости, ще дойде от православните и католиците и те ще въведат истинския белег, докато същевременно заблуждават хората с псевдо белези.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on August 08, 2018, 23:01:55 PM
Случайна ли е грешката на Тръмп, който заявява, че за да купиш хранителни продукти, трябва да имаш ID?

"Г-н Тръмп настоя за идентификационни карти на избирателите като направи погрешно сравнение с пазаруването на хранителни продукти. Знаете, ако искате да излезете и да купите хранителни продукти, ви е нужна снимка върху карта. Нужна ви е идентификационна карта. Излизате и искате да купите каквото и да е, нужна ви е идентификационна карта и ви е нужна ваша снимка. Снимкова идентификационна карта се изисква само за купуване на определени стоки като алкохол, цигари и определени лекарствени продукти. Готови ли сте за Real ID? От октомври 2020 г. нататък ще ви е нужна отговаряща на федералните изисквания Real ID шофьорска книжка или идентификационна карта, за да се качите на вътрешен за страната полет. Можете да използвате също и… И малко повече от две години, за да се уверите наистина, че вашата стандартна шофьорска книжка от щата Ню Йорк вече няма да се приема на летището, когато пътувате. Ето защо службата за издаване на шофьорски книжки приканва хората да си набавят сега т.нар. Real ID. Това е новост."

https://www.youtube.com/watch?time_continue=11&v=jRkDShbRRAg
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on August 09, 2018, 09:34:38 AM
Това, което американците наричат RealID e същото, което ние наричаме лична карта и вече го имаме и ползваме от много години. Преди това личната карта беше така наречения "зелен паспорт", който е въведен още по комунизма. Американците никога не са имали лични карти и паспорти (освен международни) и затова превръщат въвеждането на такива в истерия. Преди много години дори шофьорски книжки са нямали и когато ги въвеждат има видео с Алекс Джоунс който прави панари в службата по издаване на шофьорските книжки нарича ги белег на звяра, тирания и прочие, а сега си носи шофьорската книжка в джоба и мълчи по въпроса.

Същата истерия направиха и православните в Сърбия и Македония, следвайки истерията тръгнала от Русия по отношение на биометричните данни. Мнозина евангелски църкви подеха истерията, отказвайки да обновят личните си документи. Вървете да ги питате сега какво правят, всички са си ги сменили и си ги ползват и дума не обелват за белега на звяра и прочие.

Що за глупост и късогледство е това да ползваш смартфон или лаптоп където постоянно се сканират отпечатъците ти и се предават на всяко приложение, което поиска да ги изкопира, но лична карта с биометрични данни (отпечатъци) е вече белег на звяра.

Подобни глупави и безсмислени истерии целят да отклонят вниманието от истинските проблеми, от истинския напредък на царството на тъмнината. Тези които предадоха Исус на смърт, тези, които съзаклятничеха да Го убият не бяха светските власти. Не бяха римляните. Пилат направи всичко възможно да спаси живота на Исус. Но религиозните човеци, твърдящи че служат на Бога и следват Библията, те бяха тези, които съзаклятничеха да убият Христос и апостолите. Те бяха тези, които извиха ръцете на Пилат за да го изманипулират чрез тълпата да предаде Исус на смърт.

Това е истинския дух на Ахтихриста. Той няма да дойде в името на гейове и лесбийки, нито ще дойде в името на масони и сатанисти, той идва в името на Христос, в името на Бога и Библията. В името на вършене на Божието дело и на разпространяване на Божието царство. Там е истинския враг и това е посоката в която трябва да бдим.

Писанието изрично казва, че Антихриста ще направи големи знамения и чудеса за да заблуди ако е възможно и избраните. Атеистите и хомосексуалистите не правят знамения и чудеса, нито е възможно някой гей или мюсюлманин да заблуди избраните. Избраните може да се подлъжат само по нещо, което прилича много на Божието царство, от нещо, което наподобява изпълнението на Божиите обещания, от нещо, което наподобява завръщането на Христос.

Затова спрете да се занимавате с повърхностни неща и вникнете в същината на вярата и на Божието Слово.

Ето едно видео, което показва вида заблуда за която говоря:

https://www.youtube.com/watch?v=gx8VHOmhmQI

На пръв поглед човека изглежда много автентичен и истински. Ревностен християнин, скромен, имал видения, показано му било времето на Антихриста. Предсказал неща, които се били изпълнили точно. Бил бивш католик, който се покаял след като получил виденията.

Да, ама ако човек изпита внимателно нещата ще види, че реално човека си разпространява католическата доктрина за грабването и целта му е напълно да премахне всякаква идея от това, че католицизма и папата (заедно с православните и протестантите) ще са основния инструмент за идването на Антихриста. Предсказването на лаптопите, таблетите и големите плоски екрани звучи впечатляващо като се има предвид че човека "получил видението" през 1980-а година. Само че ако човек е достатъчно бдителен ще забележи, че ако и да се твърди, че видението е дадено през 1980-а година, неговото първо и единствено огласяване е през 2005-а година. Аз лично съм срещал и други подобни "предсказания" когато някой каже че имал откровение преди 50 години в което видял неща, които сега всеки знае, но няма как да докаже че е видял нещо преди 50 години, защото едва сега го огласява. Подобни са пророчествата на Уилям Бранхам за втората световна война, които са огласени едва след нея и удивително точно "предсказват" детайли за войната, които след нея всеки знае.

Ето за този вид заблуда говорим, която идва от хора твърдящи, че са християни, че са изпратени от Бога, хора носещи и цитиращи Библията и сочещи в напълно погрешната посока за да отклонят вниманието ни от истинската посока от която настъпва врага.

Ето защо хората, които разпространяват подобни заблуждения волно или неволно са служители и инструменти на Антихриста.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on August 27, 2018, 03:13:00 AM
https://www.youtube.com/watch?v=H80uvn_EX1I
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on August 27, 2018, 10:40:56 AM
Единственото смислено нещо в това видео е че печата се рекламира от името на Бога. Такова нещо обаче за да е възможно трябва първо "християните" да победят либералите и сатанистите във властта и да вземат самите те властта. Тогава именно същите православни ще започнат да натискат за белега на звяра и ще настояват за него в името на Бога. А лъжепророка ще им помага със знамения и чудеса.

Огромно количество имащи се за християни ще се заблудят, мислейки че Бог им е дал победата над мерзостния либерален световен ред. Тази технология вече се изпробва с такива като Доналд Тръмп, когото повечето християни в Америка считат едва ли не за Божий помазаник. И едно от първите неща които Тръмп прави е да премахне бариерите пред сливането на религията с властта. Така нареченото разделение на църква и държава. Тръмп вече подписа указ за премахването на пречките пред сливане на църква и държава. И на всички онези, които пускат разни видеа с разни чипове, лазерно гравирани белези и прочие им текат лигите за подобно развитие на нещата. Всички те дълбоко в себе си копнеят за политическата власт от която сега се оплакват. И когато им бъде дадена ще настъпят най-мрачните времена за истинските християни. Това също вече сме го видяли в историята с Константин, който е предтеча на Антихриста.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Emma on August 29, 2018, 14:33:00 PM

Джаред Кушнер – кой е новият сив кардинал на Америка?http://www.razkritia.com/499716/%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BA%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%B5%D1%80-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B8%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0/

Свързват го и с Данаил 11:21 (Верен)
" И вместо него ще се издигне един презрян, на когото няма да се даде царско достойнство; но той ще дойде във време на спокойствие и ще завладее царството чрез ласкателство."

https://www.youtube.com/watch?v=rMWov-dmoS0
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on August 29, 2018, 20:58:38 PM
Американците се вземат твърде на сериозно, мислейки си че света се върти около тях, а те са само една от колониите на Британската империя и британското кралско семейство е много по-реалистичен кандидат да излъчи Антихриста.

Не е тайна, че британската корона се счита за наследник на престола на цар Давид, всеки монарх се коронова върху специален престол под който е положен така наречения "камък на съдбата" за който се счита че е камъка на който е спал Яков, когато сънувал стълбата към Небесата. Също така Уинзорите се обрязват и се считат за истински израилтяни.

Т.е немско-британския род на Сакс-Гобург-Готите, известен понастоящем като Уинзор имат директни месиански претенции към Давидовия престол. А само Антихриста може да има такива претенции, освен самия Христос.

Не знам родословието на рода Кушнер, но в Библията Куш е син на проклетия от Ной негов внук Хам, който пък става баща на първия прототип на Антихриста - цар Нимрод.

При всички случаи сив кардинал зад гърба на президент на колония без реална власт не може да се очаква да е кой знае каква значима фигура в събитията на последните времена. Между другото известен факт е че почти всички американски президенти имат кръвна връзка с британската корона. Включително Обама и Тръмп.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on August 31, 2018, 20:28:21 PM
Числото 666 върху дрехите на католически свещеник:

https://www.youtube.com/watch?v=ao3qq4V7_X8
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on December 07, 2018, 01:14:57 AM
https://my.mail.ru/mail/gfgfirf111/photo/_myphoto/15.html
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on December 08, 2018, 00:54:47 AM
Няма ли да престанеш с тези православни глупости? Как може да сте толкова повърхностни и да нямате никаква дълбочина в Бога? Айде православните ги разбирам, те нямат Духа и се водят като деца от повърхностни глупости, но ти нали се имаш за християнка, имаща Духа?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on December 08, 2018, 19:21:34 PM
То и ти се имаш, ама важното е дали Бог те има за такъв :)
Защо според теб това са глупости, хора, приели биометричен паспорт и маркирани, получават рани и вече не са живи. Хм, странна ми е твоята християнска реакция...
Хора, работещи в паспортния отдел признават, че ги обучават да маркират челата на хората. Не виждам това какви глупости са, но всеки си знае за себе си, ще отговаряме лично. Всеки да си изпитва нещата.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on December 08, 2018, 22:21:03 PM
"Господ ни е дал при Кръщението свето име, а крадецът и разбойникът /световното правителство/ ни дава цифрови, чужди, имена. Светото Писание казва, че овцете не познават чуждия глас и бягат от него. Така, и ние трябва да бягаме от чуждото цифрового име, натрапвано на всеки човек, като ЕГН, застрахователен или данъчен номер, а и електронните карти, които съдържат в чипа си ЕГН (и дяволското цифрово име 666, и мого други, недостъпни за нас, дяволски символи и знаци. Г.С.).
И на мен се е случвало да ми казват: какво значение има, как ме наричат там, с какво име или номер, – за мене това няма никакво значение, и това не може да влияе на духовния ми живот. Но говорещите така, просто не са се занимавали с този въпрос. Защото, ако се обърнем към Светото Писание, с което трябва да сверяваме всичките си мнения, ще видим, чеоще в древността, Бог е казал на Аврам, че вече ще се нарича Авраам. Т. е. само една добавена буква, вече свидетелства, че човекът променя начина си на живот и отношението си към Бога. Затова, с приемането на нови цифрови имена, и факта за приемането им, свидетелстват готовност за служене на друг, нов господар, княза на този свят, на когото служат сега масоните, изграждащи т.н. Нов световен ред. Така че приемането на електронна лична карта е свидетелство, че човек не изпълнява заповедите от Евангелието, отстъпва от тях и влиза в новата антиевангелска, антихристиянска система, която оглавяват враговете на Кръста Христов, и наши врагове, служителите на сатаната, искащи гибелта на човешките души.
– Защо сега в Русия се въвеждат електронни карт?
– Главната причина е страшната злоба и ненавист на враговете на Църквата и Православната вяра, към човека. Защото всичко върви натам, хората да изгубят човешкото в себе си. Както е казвал преп. Нил Мироточиви, «хората ще станат по-зли от бесове, и това ще е най-голямата радост за антихриста».
– Какво ще посъветвате православните христяни в тази ситуация, с въвеждането на универсалните електронни карти?
– Нищо ново, а само това, което четем в Евангелието. Първат евангелская заповед е - покайте се и вярвайте в Евангелието (Мк. 1, 15). Ето с тази заповед трябва да започваме: да се каем, да се поправяме, да се молим и да изпълняваме заповедите Божии, т. е. първо е покаянието, а после: блажени нищите духом, блажени плачещите и т.н.  Да се каем, да плачем за греховете си, и тогава ще постигнем смирение и благодатта на Светия Дух, която ще ни преобрази, и ние ще придобиваме нови свойства, с чиято  помощ,  и на първо място, с помощта на благодатта на Светия Дух, ние ще можем да се противопоставим на света  и на всичките му съблазни, ще стоим мъжествено в борбата против своята плът, против света и дявола. Ето това са трите наши врагове, които воюват против нашето спасение. Но трябва да помним, че всеки случай от живота ни се дава, за да отхвърлим волята на падналото, грехолюбиво наше естество и да изпълним волята Божия, т. е. да постъпим по заповедите: на просещия – дай; от взелия твоето, не си го искай назад; искащия да се съди с тебе, и да ти вземе горната дреха, дай му и ризата си, и т.н., за да живеем по съвест. Тогава, като видим греховността си и немощите си, ще се каем и ще се молим по-искрено.
И когато, по тоя начин узнаем греховността си, не трябва да се плашим, да се отчайваме и да мислим, че няма да се спасим, поради многото грехове, злоба, ненавист и други страсти... Именно като осъзнаем своето бедственое състояние, трябва по-здраво да се хванем за Христа, т. е. да търсим Господа.  Затова, каквито и грехове и страсти да открием в себе си, не трябва да се отчайваме, но по-силно да се стремим към Христа, нашия Спасител, и тогава ще има, и молитва, и покаяние, и смирение, и изправление, и неосъждане на ближните. И ако всеки от нас започне така да се занимава със себе си, тогава ще започнем да се изправяме и да привличаме към себе си благодатта на Светия Дух, която и е Вечнният Живот, още тук, на земята, а още повече Там, във Вечността, където ще преминем след смъртта... Помогни ни, Господи, да постигаме благодатта на Светия Дух!
Трябва да се спасяваме с усърдна, покайна и смирена молитва, и да участваме в църковните Таинства, особено в Таинствата Изповеди и Причастие, и да ипълняваме заповедите евангелских. Когато ви приведат в синагогите, при началствата и властите, не се грижете, какво ще говорите или как ще отговаряте, защото Светият Дух ще ви научи в същия час, какво да говорите (Лк. 12, 11–12)...
Трябва да имаме решимост  да претърпим всякакви скърби, заради чистотата на християнската ни съвест, заради Бога и Неговите свети заповеди, и тогава ще получим утешението на Светия Дух...
– Какво да правят семейните хора, пенсионерите и всички, които се решат на изповеднически подвиг, - ако се откажат от електронните карти и другите ел.документи, но се плашат, дали ще устоят, поради душевните си страсти и неочистените си сърца?
– Господ е казал: Ако някой иска да върви след Мене, нека се откаже от себе си, да вземе кръста си и да Ме следва. Защото, който иска да спаси душата си, ще я погуби; а който погуби душата си заради Мене, той ще я спаси (Лук. 9, 23–24). Така че, всички трябва да се стараят да изпълняват тази заповед, независимо от социалното положение, пенсионер ли си или семеен, или игумен на манастир, или епископ. Заповедта е дадена за всички. Да си спомним и други заповеди: Не се съобразявайте с този век, но се преобразявайте с обновлени на ума си, за да познаете, каква блага, угодна и съвършенна е волята Божия, (Рим. 12, 2). И така ще узнаем волята Божия, в частност, за електронните карти, и трябва да я изпълнявме, въпреки всичко.
Да, семейните хора имат деца и се плашат за тях. Но нали, не случайно в Църквата, на всяка служба Великата ектения завършва с думите: «Пресвятую, Пречистую, Преблагословенную, Славную Владичицу нашу Богородицу и Приснодеву Марию, со всеми святыми помянувше, сами себе и друг друга, и вес живот наш Христу Богу предадим».
Ако светските хора се оправдават: «Ние имаме деца», така и игуменът на манастир може да каже: «А аз имам братя монаси», а свещеникът може да каже: «Аз имам енориаши»; епископът: «Аз отговарям за цялата епархия, и ако не изпълнявам нарежданията на властите, може да ме сменят». И всеки може да намери някакъв предлог, но не това е пътят Христов. Христос е сказал: Вземи кръстаси и Ме следвай. Но ако, да кажем, игуменът не изпълнява заповедите и прави компромиси, тогава и той самият ще поеме по широкия път към погибел, и своите духовни чада, ще поведе там. Ако епископ не изпълнява заповедите, на него ще подражават и свещениците, и миряните, и той самият ще тръгне по просторния път към погибелта, и цялото си паство ще поведе там. Ако родителите не започнат да изпълняват заповедите, уж от любов към децата, и правят разни отстъпки на този век, също няма само те да погинат, но и децата си ще отклонят от спасителния път, и после вечно ще се мъчат и ще плачат.
По този повод, старецът Паисий Светогорец привежда разказ за епископа Паисии Кесарийски: «…На мен ми направи голямо впечатление разказът на един епископа о Патриаршията. Аз им казах в началото: „Какво се върши сега? От една страна се надига екуменизмът, от друга – ционизмът и сатанизмът. Скоро вместо двуглавия орел ще въздигаме за почест двурогия дявол!"  А той ми отговори: „Днес не е лесно да се намери такъв епиекоп, какъвто е бил Паисий II, епископ Кесарийски". Когато отивал с молби към султана, той се препасвал с въженце, т.е. предварително се подготвял, че турците може да го обесят. Така, той все едно казвал на султана: „Не търси въже и не губи време. Ако искаш да ме обесиш, въженцето е тука". Него го пращали при султана по опасни въпроси, и често в трудни ситуации той спасявал Патриаршията.  Видждате ли? Успявал, понеже предварително бил решен, да иде на смърт. А ни си ли решен на смърт, нищо няма да постигнеш».
Така и всеки християнин трябва да се реши да изпълнява заповедите, даже и до смърт. А останалото зависи от Происъла Божий. Ние не призиваваме, необмислено да се иде на безсмислени страдания или смърт, но призоваваме, да се изпълняяат заповедите и да се живее по Евангелието. А главното е, човек да се реши да пази съвестта си чиста и да е готов да умре за всяка заповед Христова, както ни учат Светите Отци. А Господ със Своя премъдър Промисъл, ще дава на такъв човек всичко, което му е нужно за неговото спасение...
..............
И еще едно изречение от Паисий Светогорец: «Настъпват тежки времена, нас ни чакат големи изпитания. Християните ще понесат голямо гонение. Но е очевидно, че хората и не разбират, че ние вече преживяваме знаменията на последните времена, и че печатът на антихриста става реалност. Но все едно нищо не се случва. Затова Светото Писание казва, че ще се прелъстят (ще се излъжат) даже и избраните. Полека-лека, след въвеждането на електронните лични и други, карти и удостоверения, т.е. след създаването на лично досие, властите по лукав начин ще пристъпят към поставянето на печата. Зад „съвършената система с кредитните карти и зад „компютърната безопасност" се крое световна диктатура, крие се игото на антихриста. Затова,  да прогоним от себе си стремежите, за по-добро устройване! Но каквото и да се случва, трябва да се молим, да мислим и да действаме. Най-добре е винаги да се стараем,  в трудни ситуации да противостоим духовно... Страхът Божий прави юнак, даже и от най-големия страхливец»."
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on December 11, 2018, 15:15:53 PM
То и ти се имаш, ама важното е дали Бог те има за такъв :)
Защо според теб това са глупости, хора, приели биометричен паспорт и маркирани, получават рани и вече не са живи. Хм, странна ми е твоята християнска реакция...
Хора, работещи в паспортния отдел признават, че ги обучават да маркират челата на хората. Не виждам това какви глупости са, но всеки си знае за себе си, ще отговаряме лично. Всеки да си изпитва нещата.

Ще ти обясня защо. Първо, защото за тия които ги разпространяват тия неща не е никак проблем да се покланят да идоли (икони, кръстове и прочие). Не е никакъв проблем да се кланят на човеци и демони (така наречената "св. Богородица", която не е нищо друго но древната Астарта, Изида, Диана и прочие древни езически богини), но изведнъж са се загрижили за вадене на лични документи.

Второ защото, ако стотици хиляди или дори милиони хора биват маркирани по думите на тези внушения, то защо въпросната снимка "доказателство" за това че такива маркирани хора загивали в рани е на един единствен човек? Не би ли трябвало да има снимки на стотици хора най-малкото? Не трябваше ли до момента целия интернет да е залят със снимки на десетки, стотици, дори милиони гора гинещи от въпросната язва?

Не забелязваш ли, че нещата никак не се стиковат? Не казва ли Писанието да изпитваме всичко, но да държим само доброто? А ти публикуваш неща, които не издържат дори на най-елементарния тест за достоверност.

И защо публикуваш нещата на Григор Симов, който е доказан еврее мразец. Този човек мрази еврейския народ с такава дълбока омраза, че когато превежда текстове в които не пише нищо за евреите, той самия вкарва добавки от себе си изпълнени с омраза към евреите. Ти от такива хора ли се учиш? Техните ли идеи искаш да разпространяваш, които ще доведат до избиване на еврейския народ. Този човек е богомразец и антихрист. Ти от такива хора ли се учиш, с техните зли учения ли искаш да се идентифицираш?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Nikolay on December 18, 2018, 17:29:30 PM
Какво ще посъветвате православните христяни в тази ситуация, с въвеждането на универсалните електронни карти?
Нищо ново, а само това, което четем в Евангелието. Първат евангелская заповед е - покайте се и вярвайте в Евангелието

Интересен въпрос с нулев отговор ? Това към вярващи или към невярващи е насочено ?

Затова Светото Писание казва, че ще се прелъстят (ще се излъжат) даже и избраните.

Марк 13:20
И ако Господ не съкратеше ония дни, не би се избавила ни една твар; но заради избраните, които Той избра, съкратил е дните.
Марк 13:22
защото ще се появят лъжехристи и лъжепророци, които ще покажат знамения и чудеса, за да подмамят, ако е възможно и избраните.

Интересно разминаване - случайно ли е ?

Полека-лека, след въвеждането на електронните лични и други, карти и удостоверения, т.е. след създаването на лично досие, властите по лукав начин ще пристъпят към поставянето на печата. Зад „съвършената система с кредитните карти и зад „компютърната безопасност" се крое световна диктатура, крие се игото на антихриста. Затова,  да прогоним от себе си стремежите, за по-добро устройване! Но каквото и да се случва, трябва да се молим, да мислим и да действаме.

И ето тук е интересната част, принципно съм съгласен, че нещата ще минат от там, ама не по тоя начин.
Да нещата се коват и се подготвя игото на антихриста, но то ще е електронно т.е. има да станат още бая неща, автоматизация и компютъризация на колкото е възможно повече отрасли, ще се изкупи земята и ако е възможно, ще се вземе насила от тия които я притежават, т.е. да няма възможност хората да са самостоятелни.
Но като цяло нещата няма да дойдат през държавата, а по-скоро през "бизнеса". Държавата и да се намеси, ще е на по-късен етап. ББД трябва да влезе в сила и да почнат да го ползват.
Плюс още доста неща като събития описани в пророчествата.

Като цяло обаче и на мен ми прави впечатление това което отбелязва и Watchman, че нещо много така специфично и целенасочено пишеш което си е притеснително.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on December 19, 2018, 14:16:17 PM
Да живее Ким Чен Борисов и батман Пеевски!

Мутрите отдавна са се завърнали, но вече не са с анцузи и бухалки, а облечени в костюми и политическа власт. Вървим стремглаво към авторитарна държава.

Комисията за борба с корупцията ще има право да конфискува имущество на всеки, без да доказва връзка с незаконна дейност. Разбирате ли – дори да имате всички необходими документи и доказателства и съдът ви оправдае, комисията все още може да ви отнеме това, което притежавате, да ви спука от проверки и тормоз, докато не се пречупите или фалирате, или и двете.

Новият 9 ти Септември е тук – отнемат имоти и бизнеси в името на “справедливостта”.

Кой приема тези промени – новите „стари“ политически другари ГЕРБ и ДПС, които сглобяват брутален репресивен апарат, който може да се разправи с всеки неудобен, с всеки, който им се опълчи или потърси справедливост за безобразията им.

Нека допълним, че скоро узакониха и ТАЙНИТЕ арести до 48 часа. Тоест имат право да ви арестуват без да уведомят никой (дори близките ви) до 48 часа, и деца могат – но там срока е 24 часа. Да правилно прочетохте – ТАЙНИ АРЕСТИ!

Върхът на наглостта се допълва и от най-новото предложение пак от ГЕРБ и ДПС – искат да махнат общинските съветници от антикорупционния закон и за тях да отпадне въобще задължението да декларират имущество, несъвместимост и конфликт на интереси. Тоест ГЕРБ, и ДПС правят общинарите недосегаеми за КПКОНПИ. Следващата стъпка е може би да изкарат и депутатите и министрите от обхвата.

Няма вече нужда от мутри с бухалки като едно време. Мутрите отдавна са във властта и могат да ви съсипят използвайки легално държавните механизми за репресия, които те създават.

Весели празници и честита нова 1949 та, упс 2019 та.

Вива Ла Пиовра!

Кирил Симеонов
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on December 19, 2018, 21:24:24 PM
Пс. 7:14  Ето, нечестивият е в мъки да роди беззаконие, Зачена нечестие и роди лъжа.
Пс. 7:15  Изкопал е ров и направил го дълбок; Но той сам ще падне в ямата, която направи.
Пс. 7:16  Нечестието му ще се върнe на самата негова глава, И насилието му ще слезе на самото негово теме.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on December 20, 2018, 03:04:49 AM
Амин!
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on January 18, 2019, 23:29:35 PM
Нека се молим, отново се развилняха:

"Въвеждане на пълна и изрична забрана за телесно наказание над деца и криминализиране на домашното насилие предвижда проект на Национална стратегия за детето (2019-2030 г.). Тя е публикувана за обществено обсъждане, след което ще бъде разгледана и гласувана от Министерския съвет, съобщва Offnews.bg.

Планираните мерки в 73-страничния документ, изготвен от работна група към Националния съвет за закрила на детето, са обособени в пет области: здраве и здравословен начин на живот; качествено образование за всички деца; семейна среда, алтернативна грижа и стандарт на живот; сигурна среда и достъп до правосъдие; отдих и свободно време/детско всекидневие.

В него е заложено още въвеждане на патронажна грижа под формата на редовни домашни посещения от медицинско лице за всички деца на възраст 0 – 3 г.

В документа не е посочено точно кога в рамките на периода ще бъде въведен домашният патронаж, но се уточнява, че предстои създаването на пътна карта.

Една от целите е България да постигне средните показатели на ЕС за медицински персонал, достъп до педиатрична грижа, стоматологична грижа, имунизации, болнично лечение и намаляване на детската смъртност. Тя у нас е два пъти по-висока от средната за ЕС.

В стратегията е предвидено разширяване на мрежата от детски кухни в страната и създаване на програми за осигуряване на здравословно и пълноценно хранене на децата до 3-годишна възраст, които се отглеждат в семейства в неравностойно положение; увеличаване обхвата на деца в предучилищна и училищна подготовка с цел постигане на 33% обхват сред децата до 3 г. и 95% обхват в групата между 4 и 7 г."
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on January 18, 2019, 23:54:47 PM
Те не са спирали да вилнеят. Това правителство е като машина на злото. Моята молитва е да паднат с такова голямо падане, че никога да не станат от него. И не само да паднат, но и да влязат в затвора отговорните за този терор. Пред очите на целия народ да получат въздаянието си.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on January 19, 2019, 20:17:12 PM
Амин! Бог да им отсъди! И ние се молим подобно, Бог да ги отсече от властта, обаче една сестра беше имала откровение относно абревиатурата на самата им партия, която е като печат, неслучайна и това беше преди изборите, че ще си останат на власт, така и стана, въпреки че много хора не бяха гласували, а тези, които гласуваха казваха, че са слагали празни бюлетини. Това, което са намислили, да го обърне върху главите им, да отнемат децата на хората без причина.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on January 19, 2019, 22:11:09 PM
Тази партия сама по себе си нищо не представлява. Това са картонени глави, които говорят и вършат това, което им се казва. Седалището на беззаконието е на Запад, от където спускат инструкциите от трите центъра на злото отговарящи за духовното, душевното (умственото) и физическото поробване на населението.

Основния проблем е че ние проспахме тези процеси и оставихме силите на злото да си изплетат кошницата без никаква духовна съпротива. И точно тук идва и проблема от учението за това, че понеже сме последни времена всичко трябва да става все по-зле и все по-зле и ние не трябва да правим нищо да обуздаем злото и нечестивите.

Аз не виждам такова учение в Писанието. Последните времена са започнали от времената на Исус и апостолите, но те по никой начин не са оправдание или причина да се оставят нечестивите да правят всичко, което си пожелаят. Да, Писанието казва, че ще се умножи беззаконието, но също така казва, че заедно с това ще се увеличи и благодатта, която Бог дава на Неговите хора. Тази благодат се дава за да се свърши определена работа, а не да си живуркаме въпреки беззаконието.

Ние трябва да се молим за пробуждане на българския народ, за да може той да се върне към правдата и да се смили Бог над него. На първо място обаче трябва да се молим за пробуждане на християните (които наистина са такива) за да може повече хора заедно и в единство да воюват за този народ и за Божиите цели сред него.

От друга страна менгемето на беззаконието,което е хитро да върши зло чрез закон се пристяга повече и повече. Аз такъв интензитет на злотворчество в правителството и парламента не съм виждал никога досега. Предстоят големи промени и те могат да са както за добро така и за зло. Всичко зависи от това дали Божиите хора ще заемат мястото си. На първо място като изчистят и осветят себе си, за да могат да воюват ефективно за Божиите цели.

Всички, които са участвали в гласуването, без значение дали са пускали празни или пълни бюлетини, трябва да се покаят във вретище и пепел, защото Бог ще изиска от тях сметка за злото, което това правителство върши. Гласуването е акт на делегиране на поверената от Бога власт на системата,това е влизане в завет със силите на мрака, които са замислили и сътворили тази система. Няма никакво значение за кого се гласува  и как се гласува. Щом човек доброволно се явява там той подкрепя системата и делегира богодадената си власт на нечестивата система и се обвързва да се подчинява на произлизащата от изборите власт. Искаме съд над нечестивите, но Божият съд започва с Божието домочадие. Затова трябва да представим молитвите си пред Бога с чисто сърце, чиста съвест и чисти ръце. Иначе няма как да се случи прелома за който се молим.

Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on January 21, 2019, 18:24:12 PM
 dariknews.bg съобщава:

Държавите - членки, които все още не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да го направят незабавно. За това настоява с резолюция Европейският парламент. Според евродепутатите приемането на Истанбулската конвенция ще се спре дискриминацията и стигматирането на лесбийките, гейовете, бисексуалните, трансексуалните и интерсексуалните хора в Европейския съюз.
Резолюцията бе приета от ЕП в сряда с 309 гласа „за”, 153 „против” и 63-ма въздържали се.  Депутатите осъждат насилието и дискриминацията, основани на пола, нарушенията на върховенството на закона и езика на омразата, в оценката си на основните права в ЕС през 2017 г., предаде пресслужбата на институцията.

Текстът осъжда всички видове насилие срещу жените и призовава държавите членки, които все още не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да направят това незабавно. Резолюцията, която е незаконодателна подкрепя демонстрациите от 2017 г. срещу отстъплението по отношение на сексуалното и репродуктивното здраве и правата на жените, както и широкото медийно отразяване на случаите на сексуален тормоз.

В документа евродепутатите подчертават необходимостта от борба с нарастването на антисемитизма и ислямофобията, както и с продължаващата дискриминация и стигматизирането на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транссексуалните и интерсексуалните хора (ЛГБТИ) в ЕС.
 
Европарламентът изразява съжаление, че през 2017 г. не е имало "никакво значително подобрение" в интеграцията и основните права на ромите.

Европарламентът осъжда нарастващите ограничения на свободата на словото и свободата на събранията в ЕС и подчертава, че подаването на сигнали за нарушения е от решаващо значение за разследващата журналистика и свободата на печата. Депутатите изразяват дълбоката си загриженост относно заплахите, натиска и рисковете, пред които са изправени журналистите в ЕС.

В резолюцията депутатите посочват, че езикът на омразата се омаловажава, и категорично осъждат възхода на крайнодесните движения.

В заключение Европарламентът призовава Съвета на ЕС да сложи край на сегашния застой в реформата на Регламента от Дъблин.

Евродепутатите също насърчават националните органи да улеснят предоставянето на хуманитарни визи на хората, търсещи международна закрила. Те посочват нарушенията на правата на мигрантите и търсещите убежище в някои страни от ЕС, например неосигуряването на ефективен достъп на мигрантите до процедури за даване на убежище или непредоставянето на ясна информация относно правните средства за защита след решение за връщане.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on January 28, 2019, 19:32:58 PM
"Ако има референдум за Истанбулската конвенция, той трябва да е ”За” или ”Против” да пребиваме жените и децата.

Ние ще я приемем тази конвенция с резерви, за да може всички да са спокойни”, заяви премиерът Бойко Борисов от Давос, където участва в Световния икономически форум.

„Дето се вика и арменския поп я е приел тази конвенция. Аз винаги съм работил и в диалог с обществото и църквата.

Надали има по-религиозен човек в държавата от мене. Така че малко да си пестят думите. Убеден съм, че ние не можем да не защитим жените и децата“, каза Борисов.

„Конвенцията касае закрилата на слабите, на жените и децата. Всичко останало съм готов да го приемем текст по текст с резерви, за да са спокойни всички. Ще питам и църквата, и мюфтиите какво толкова ги смущава“, отбеляза още премиерът.

„Те са двулични от БСП – в Европа говорят едно, в България гласуват друго“, завърши Борисов."
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on January 29, 2019, 17:30:37 PM
Psa 64:1  Послушай гласа ми, Боже, като се оплаквам; Опази живота ми от страх от неприятеля. 
Psa 64:2  Покрий ме от тайния съвет на злодейците, От сганта на беззаконниците, 
Psa 64:3  Които острят езика си като меч, И прицелват горчиви думи като стрели, 
Psa 64:4  За да устрелят тайно непорочния; Внезапно го устрелват, и не се боят. 
Psa 64:5  Насърчават се в едно зло намерение, Наговарят се да поставят скришно примки, И казват: Кой ще ги види? 
Psa 64:6  Измислят беззакония; Думат: Изпълнихме добре обмислено намерение. А и вътрешната мисъл и сърцето на всеки от тях са дълбоки. 
Psa 64:7  Но Бог ще ги устрели; От внезапна стрела ще бъдат ранени. 
Psa 64:8  Така собственият им език, като ги осъжда, ще ги спъне; Всички, които ги гледат, ще поклащат глава. 
Psa 64:9  И всички човеци ще се убоят; Ще разгласят делото на Бога, Защото ще разберат действието Му. 
Psa 64:10  Праведният ще се развесели в Господа, и ще уповава на Него; И ще се хвалят всички, които са с право сърце. 

Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on January 30, 2019, 09:19:46 AM
Амин! Ние имаме увереност, че тази конвенция няма да бъде приета в България! Бог е силен да им запрети! Но злото се надига, тези дни в Ню Йорк са приели аборти до деня на раждането с цел да защители правата на жените. Вместо да изродят детето, ще го убият, като са сменили думата убийство с аборт! Страшно! Не мисля, че човешки мозък може да измисли такова нещо, знаем кой им диктува. Но Бог ще съди скоро всичко!
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on January 30, 2019, 11:09:40 AM
За нас е важно да разбираме, че конвенцията не е нещо изолирано и самостоятелно. Тя е част от една цялостна стратегия за пълно прекрояване на народите и обществата, унищожаване на националните държави и на всяка форма на национален, икономически, политически и личен суверенитет. И всичко това започва с унищожаване на семейството, срещу което се воюва от векове.

Всички тези неща са ясно заложени с програмите на ООН, - Програма 21 (Agenda 21) и продължението й Програма 2030 (Agenda 2030). Нещата, които са заложени в тези програми са толкова ужасяващи, че Истанбулската конвенция ще ни се стори детска игра спрямо тях.

Затова не трябва да гледаме на ИК, като на нещо изолирано, което ако избегнем значи всичко е наред. Ние трябва да се молим Бог да избави България от цялата програма 21 и 2030. И понеже това е глобален проблем няма да се мине с битка само за България. Ще трябва християните по целия свят да се събудят и да застанат срещу тези програми на седалището на беззаконието.

Ето някои от целите заложени в тези програми (под благовиден претекст разбира се):

- претопяване на коренното население чрез насилствена миграция
- непрестанно увеличаване на пречките пред това хората да произвеждат своя храна и да живеят на своя земя, чрез непосилни регулации и законови бариери
- постепенно изтласкване на хората от селата към големите градове
- превръщане на градовете в "умни" градове (за глупави хора) в които ще има непрестанно следене, заснимане и подслушване на всеки. Непрестанно облъчване чрез 5G мрежата.
- непрестанно намаляване на възрастта на децата за задължително присъствие в държавни институции (училища, детски градини, детски ясли). Нашето правителство вече заяви програмата си да вкарат 90% от децата в училищата и на този етап поне 30% от децата до 3 години в детски ясли. В крайна сметка целта е децата да се отнемат от родителите още в родилното и да израстват в пълен контрол от държавните институции от люлка до гроб.
- пълно унищожаване на дребния и средния бизнес и принуждаване на хората към пълна зависимост от работа в корпорациите или от ББД (безусловен базов доход даван от държавата "безплатно", разбира се срещу пълно подчинение към държавата).
- драстично увеличаване на смъртността на населението чрез болести разпространявани чрез ваксини, кемтрейлс, ГМО, 5G и лабораторни вируси.
- постепенна забрана на независимите източници на енергия (отопление на дърва) и храна (забрана за бране на билки, гъби, лов на дивеч и прочие естествени ресурси в природата).
- контрол на населението чрез глад и болести, включително психически заболявания.
- пълна ликвидация на националните държави и националния суверенитет с цел безпрепятствено въвеждане на горните цели и намерения.

И това, което описвам не е цялостната картина. ИК е само един елемент от пъзела и ние трябва да увеличим кръгозора си относно това, какво правят враговете ни и да се прицелим не в листата, а в корена на проблема.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on January 30, 2019, 13:10:35 PM
Да, така е, многомащабен е проблема, но да си припомним, че точно в ИК беше заложено да се арестуват хора само по подозрение и да се отнемат деца, а за 5G четох доста зли неща, като едното беше, че телевизията ще стане вече холограмна. От 2020 планирали да я въвеждат.
"Апокалипсис 5G: учени, природозащитници, лекари и граждани по целия свят искат този експеримент, заплашващ човечеството, да бъде спрян.

Учени, екологични организации, лекари и граждани по целия свят призовават всички правителства да спрат телекомуникационните компании да внедряват 5G безжични мрежи (пето поколение), които те наричат ​​“експеримент над човечеството и околната среда, крадено от нтепознаетоккрадено от непознато който се определя като престъпление по международните стандарти“.

Проучванията показват, че безжичното излъчване може да доведе до увреждане на ДНК, психоневрологични ефекти и други здравословни проблеми.

„Въпреки че излъчването, свързано с 5G технологията, не е изучено толкова широко, колкото излъчването, свързано със съвременните технологии за мобилни телефони, има значително количество крадено от непознатоакрадено от неапсознато изследвания и доказателства, които показват значително въздействие върху човешкото здраве и развитие“ казва д-р Джери Филипс, професор по химия и биохимия, в Университета на Колорадо.

„Безпокойство предизвиква не само потенциалното въздействие на излъчването, свързано с 5G, но и това, което може да възникне в резултат от комбинираното въздействие на 5G крадено от непознатодкрадено от наепцознато излъчването с други източници на нейонизиращо излъчване в нашата околна среда“.

Тъй като 5G безжичната връзка става все по-популярна, ще бъдат построени повече кули за излъчване на сигнали, които да допълват съществуващите вече клетки. Това се дължи на факта, че за 5G е необходимо друго оборудване за доставяне на такива краддено от н епознатоскрадено от непознато сигнали. А 5G изисква много по-голям брой от тези кули, отколкото мрежите от предишното поколение – според съобщенията – на около 500 фута в много квартали – поради по-високата честота, която се разсейва много по-бързо в атмосферата.

5G инфраструктурата изисква клетъчните кули да бъдат много по-близки една до друга, като краденао аот непознатойкрадено от непознато по този начин се създава   мрежа за  безжични излъчвания 24/7 около домовете ни. Радиочестотите от безжичните излъчвания са класифицирани като канцероген от клас 2b от Световната здравна организация (СЗО). Това е опасно за нашето здраве.

През 2011 г. СЗО / Международната агенция за изследване на рака (IARC) класифицира радиочестотните краденоа от непознатоскрадено от непознсато електромагнитни полета като възможно канцерогенни за хората. Тази класификация, според първоначалното съобщение, се основава на „повишен риск от глиома, злокачествен тип рак на мозъка, свързан с използването на безжичните телефони“.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on February 04, 2019, 20:32:14 PM
Господ да ги смути тези слуги на Молох, да им запрети и да им отнеме всичките претенции към децата на хората!
Ето част от текста на стратегията, нещата са много сериозни, трябва сериозен молитвен отпор!"По данни на НСИ груповият нетен коефициент на записване на децата в
детските градини за учебната 2017/2018 г. е 78,4%. Националната цел на
България за обхвата в предучилищното образование е 90%. Броят на
децата в детските ясли и яслените групи през 2017 г. е 52 522 деца, което
представлява 20% от децата на възраст 0-3 г., обхванати от услуги за ранно
детско образование и грижа. Този дял е значително под поставената в
Барселона европейска цел за 33% обхват на децата в тази възрастова
група.
Право на участие – всяко решение, което има пряк или непряк ефект върху
живота или благосъстоянието на конкретно дете, независимо дали се
постановява от административен или от съдебен орган, или се взема от
възрастен, който работи или полага грижа за конкретно дете в лично или
професионално качество, следва да се основава на изслушване на детето и
на зачитане на мнението и на възгледите на детето.
Друга насока, определяща иновативността на подхода при разработването
на стратегията, е свързана с адресирането на нови предизвикателства и
рискове, които се генерират във външната среда на детското развитие. На
първо място, това са идентифицираните дълбоки промени в сферата на
мобилността и на миграцията. Бъдещите граждани на България ще живеят
сред хора, притежаващи различна културна идентичност. Придобиването на
ясни ориентири по отношение на собствената им идентичност,
формирането на култура на толерантност, на разнообразна езикова
компетентност, на способност за бърза адаптация и на емоционална
интелигентност ще имат все по-съществено значение за пълноценното
развитие на детето в България.
Съществуващите информационни източници и набираната по различен
начин и повод информация в различни публични институции, имащи
отношение към развитието на детето и към гарантирането на неговите
права, трябва да бъдат поставени в основата на разработваните и
реализираните публични политики. Целта е да бъде създаден надежден
модел за ефективно управление на информационните ресурси с оглед най-
добрите интереси на детето. Всички политики и програми за деца и за
подкрепа на родители трябва да са основани на конкретни данни и
доказателства.
Мерки, насочени към възрастова група 0 – 6 г:
Ранна детска възраст (0-6/7 г.)
Въвеждане на патронажна грижа под формата на редовни домашни
посещения от медицинско лице за всички деца на възраст 0 – 3 г.
Осигуряване на пълен обхват на децата със задължителни имунизации.
Системно събиране на данни за факторите, които обуславят уязвимостта
на семействата с деца, с цел насочване на социалните услуги и социалното
подпомагане към нуждите на уязвимите семейства с деца. Развиване на
родителските умения и подкрепа на бъдещите родители и родители, които
полагат грижи за деца в ранна възраст, за осигуряване на пълноценна
грижа в семейна среда, вкл. за осигуряване на условия за игра като основа
за развитието на децата в семейството.
Въвеждане на забрана за телесното наказание над деца и ефективна
работеща система за наблюдение и изпълнение на тази забрана.
Въвеждане на пълна и изрична забрана за телесно наказание над деца,
криминализиране на домашното насилие и въвеждане на ефективна
работеща система за превенция, наблюдение и изпълнение на тези
забрани.
От основно значение е създаването и приемането на нов Закон за детето и
семейството, който да насочи усилията на държавата към гарантиране на
правата на всички деца и да въведе механизмите и подходите, които да
допринесат за изпълнението на целите на Стратегията.
Интегрирането на данните трябва да се планира както вътре в отделните
системи, така и между тях, за да може всяка необходима информация за
детето да води до адекватна образователна подкрепа, лечение, мерки за
сигурност и закрила, както и други форми на подкрепа. За целта следва да
бъде създаден интеграционен модул, позволяващ координиран и защитен
обмен на данни за децата чрез различни нива на достъп между отделни
информационни системи и подсистеми (в здравната, социалната и
образователната сфера). В нея следва да се планира и администрира
необходимата нужда от подкрепа на детето и на семейството му и да се
проследява развитието на детето, конкретната подкрепа и реакцията на
професионалистите в общността. Работещите в системата на
здравеопазването, образованието, социалните услуги и в системата за
закрила на детето, както и полицията, а когато се налага – прокуратурата и
правосъдната система, трябва да бъдат в постоянна връзка помежду си за
всяко дете и родител, както и да координират своите усилия на всеки етап
от управлението на случая в своята система.
С цел разработване на посочените оперативни документи за изпълнение
на Стратегията към Националния съвет за закрила на детето ще се създаде
междуведомствена работна група, председателствана от Председателя на
ДАЗД, в чийто състав ще се включат експерти от органите по закрила на
детето, други държавни институции и представители на неправителствени
организации, развиващи дейност в области, свързани с гарантиране на
правата на децата.
Съгласно чл. 20а от Закона за закрила на детето, към всяка община се
създава Комисия за детето с консултативни и координационни функции, в
която участват представители на общинската администрация, областната
дирекция на Министерството на вътрешните работи, Регионалното
управление на образованието, Регионалната здравна инспекция, дирекция
„Социално подпомагане“, местната комисия за борба срещу
противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, както и на
юридическите лица с нестопанска цел и други, които осъществяват
дейности по закрила на детето.
Основният източник за финансиране на дейностите за изпълнение на
Стратегията се очаква да бъдат държавният бюджет на Република
България и общинските бюджети. Следва да се търсят и допълнителни
източници на финансиране по линия на Оперативните програми,
финансирани от Европейския съюз, и други партньори, донори и
заинтересовани страни.
Също така, в съответствие с Общ коментар No 19 (2016) към Конвенцията
на ООН за правата на детето относно финансирането от държавните
бюджети за осъществяване правата на детето (чл. 4), ще се цели
осигуряване на достатъчно бюджетни средства за правата на децата, така
че да се укрепи осъществяването на тези права, както и насърчаването на
постигането на реална промяна в начина, по който бюджетите се планират,
приемат, изпълняват и проследяват с оглед подпомагане на изпълнението
на Конвенцията и факултативните протоколи към нея. Това ще включва
мерките, предприемани през целия бюджетен процес от всички власти
(изпълнителна, законодателна и съдебна), на всички равнища (национално,
областно и местно) и от всички структури."
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on February 07, 2019, 01:42:42 AM
Крайният срок за внасяне на становища е 8 февруари за стратегията за деца.
След това ще бъде гласувана от МС.


"1. Изземване на родителските права в полза на държавата

Стратегията пренебрегва в значителна степен конституционните права на родителите, прехвърляйки ги на държавата в лицето на държавните и социалните служители. Тя определя кое е вредното за децата на база на много общи и недефинирани в закона термини, което дава възможност за сериозни злоупотреби.

В центъра на чиновническото внимание е поставено детето, не семейството. Семейството се изключва и се противопоставя на детето. Родителят няма правото да откаже на детето да „се информира“ независимо от източника, няма право да го коригира и трябва на всяка цена да се съобрази с мнението на детето си, вместо да изпълнява своята традиционна роля на авторитет.

Приема се, че детето е съвършено същество, което не допуска грешки и с желанието на което родителят трябва да се съгласи, ако не иска да попадне под ударите на закона. Правото на подобен вид решения се прехвърля в ръцете на социалните служители, съдиите и кметовете, които могат да влязат по всяко време директно през вратата на което и да е българско семейство и то на база на субективни преценки.

2. Проява на дискриминация към родителите и потъпкване на техните най-основни човешки права

В Стратегията, държавните политики, свързани с децата, са равнопоставени с родителските грижи. Насърчава се търсенето и намирането на причини за отнемане на децата от техните семейства.

Изследванията и историята са категорични, че най-добрата грижа, защита и подкрепа, децата получават в семейството си. Никоя социална услуга, която обществото би могло да предостави в тази област, не може да има приоритет пред семейството. Пример в тази посока е заложеният принцип, че с постъпването на детето в ясла, грижата за него се измества от „публични институции, други деца и възрастни“. Конституционното право на родителите е заменено с държавна и институционална грижа, което намираме за силно обезпокоително.

В тази посока стратегията предвижда „набиране на информация по различен начин и повод“ за децата и техните родители. Правата на родителите се свеждат до грижа за децата. Всичко, свързано с „липса на грижи или небрежно отношение“ (субективни твърдения) се наказва с цялата строгост на закона.

Стратегията пряко нарушава Конституцията на Република България, според която в Чл.47(1) „Отглеждането и възпитанието на децата до пълнолетието им е право и задължение на техните родители и се подпомага от държавата“. „Подпомага“ означава, че държавата няма правото да изземва правата на родителите, без доказана вина, а да ги счита за невинни до доказване на противното.

Протокол 1, чл.2, от Европейската Конвенция за Защита Правата на Човека и Основните Свободи, обнародван в ДВ, бр.137 от 1998 г., дословно гласи: „Никой не може да бъде лишен от правото на образование.

При изпълнението на функциите, поети от нея в областта на образованието и обучението, държавата уважава правото на родителите да дават на своите деца образование и обучение в съответствие със своите религиозни и философски убеждения.” Това показва, че държавата следва да зачита и уважава правото на родителите да отглеждат своите деца в съответствие със своите религиозни и философски убеждения през целия курс на образование.

Родителите, като хора, които обичат децата си най-много, са тези, които следва да вземат крайното решение при отглеждането, възпитанието и образованието на техните деца. Като най-добри защитници на правата на детето следва да бъдат считани неговите родители. Никой няма право да се самоназначава за защитник на правата на децата и техен представител пряко техните родители.

3. Възможност за бързо легално отнмане/отвличане на децата от страна на държавните служители

Едно дете може да бъде иззето насила от родителите си и настанено извън семейството, дори и само за това, че към него е проявено „небрежно отношение“, или е възпитавано по „вреден за развитието му начин“ – неясни и съмнителни формулировки.

С новата стратегия се дават права на държавни служители от най-ниски нива, да злоупотребяват с родителите и децата им, взимайки решения основани на неясни дефиниции, правила и субективни идеи. Основен принцип във всяко добро законодателство е да бъдеш считан за невинен до доказване на противното.

Ние не виждаме този принцип приложен в Стратегията. Социалните служби, с помощта на полицията, ще могат да се намесват и да изземват децата преди дори да са били доказани обстоятелствата около конкретния казус. Родителят се приема за виновен по презумпция.

Виждаме ясно, как подобни политики водят до редица злоупотреби в някои европейски страни. Деца биват легално отвличани от социалните служби за това, че родител е повишил тон, пропуснал е имунизация или просто е дисциплинирал детето си. Поведението на социалните служители в страни като Норвегия (полицейските структури Барневарн), Швеция и Германия, се е превърнало в средство за контрол върху родителите.

Тази Стратегия продължава тенденциите през последните години за налагане на диктат от страна на държавата върху семейството! Държавата няма право да изземва права и отговорности от гражданите под никакъв претекст. Тъкмо обратното – необходимо е намаляване на административното регулиране.

4. Създаване на предпоставки за финансови злоупотреби и престъпления

Стратегията всъщност изгражда огромна и тежка структура за осъществяването на държавния контрол и добавя сериозна финансова тежест върху българския данъкоплатец, докато официално се твърди съкращаване на апарата и пестене на финансови средства.

Овластяват се държавни институции, новосъздадени съвети и комитети, които при определени обстоятелства и интереси, биха преследвали родителите и техните деца.

5. Пълно обхващане на децата в държавната образователна система и контрол на държавата върху програмите за ранно сексуално обучение

Според Стратегията, почти всички деца между 3-7 годишна възраст трябва да бъдат обхванати от държавната образователна система без никаква алтернатива.

Стратегията дори изисква 33% от децата между 0 и 3-годишна възраст да бъдат обхванати от услуги за ранно детско образование и грижа, което представлява насилствена институционализация на децата.

Предвижда се ранно сексуално обучение в и извън държавните училища. Програмите, свързани със сексуалното обучение (и не само) на децата в предучилищната група и училище, се оставят в ръцете на държавните служители, както и в ръцете на неправителствените организации (доставчиците на услуги), работещи с тях. Те включват насърчаване на сексуалното експериментиране, абортите, промяната на пола. (След въвеждането на джендър образователни програми в училищата на Великобритания, броят на децата, които искат да променят пола си чрез хормони и оперативно е нараснал 40 пъти за последните десет години.)

Дори по отношение на една толкова фундаментална сфера на образованието, родителите отново се лишават от техните основни права в пълно противоречие с международното право.

Държавата ще решава какво точно е сексуално образование, включително ще „образова“ децата, без съгласието на родителите им, как да сменят пола си и да извършват безопасно аборт. Стратегията отваря възможността за узаконяване на евтаназията на деца в риск, каквато практика се прилага в страни като Белгия.

Стратегията включва „Намаляване на броя на децата, живеещи в пренаселени жилища, до достигане на средните стойности на държавите в ЕС“в условията на една толкова сериозна демографска криза!

В заключение: „Националната стратегия за детето 2019-2030 г.” е изключително далеч от българската реалност, идентичност и история, за които семейната институция е изиграла ключова роля при съхраняване на самосъзнанието и оцеляване на българския народ през вековете.

За българската нация ролята на родителите и семейството има фундаментално значение. С евентуалното прилагане на тази стратегия ще бъдат узаконени съмнителни европейски практики, водещи до разруха, контрол и отделяне на децата от техните семейства.

Стратегията не укрепва по никакъв начин семейната институция нито защитава най-добрия интерес на децата. Тя противоречи на Конституцията ни и на международното право. Като уреждаща вече съществуващи правни понятия и отношения тя е напълно излишна.  Ето защо ние призоваваме „Националната стратегия за детето 2019-2030 г.“ да бъде отхвърлена!"
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on February 07, 2019, 01:50:37 AM
Приема се, че детето е съвършено същество, което не допуска грешки и с желанието на което родителят трябва да се съгласи, ако не иска да попадне под ударите на закона. Правото на подобен вид решения се прехвърля в ръцете на социалните служители, съдиите и кметовете, които могат да влязат по всяко време директно през вратата на което и да е българско семейство и то на база на субективни преценки.

Социалните служби, с помощта на полицията, ще могат да се намесват и да изземват децата преди дори да са били доказани обстоятелствата около конкретния казус. Родителят се приема за виновен по презумпция.

Това е основното от 72 страници, написани с дата, забележете, 26 декември 2018г.!
По времето на почивните дни!!!
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on February 07, 2019, 02:07:18 AM
Становище относно Национална
стратегия за детето 2019-2030
Свобода за всеки

Част от Стратегията е изготвена в нарушение на основни конституционни и човешки права,
записани в Европейската конвенция за правата на човека и основните свободи (ЕКПЧ).
1/7Контрол и всяване на страх у родители и деца. Нарушаване на
фундаментални човешки права
Истинската и скрита под благовидни доводи цел на стратегията е родителите да бъдат
държани под контрол, в постоянен страх чрез заплахата за възможно отнемане на децата им
във всеки момент и под всевъзможни предлози.

Такива могат да бъдат отказ от страна на родителите за ваксинация (с което, по мнението на
държавата, се нарушава най-добрият детски интерес), недостатъчна в дома – според чиновника
– наличност на храна, дрехи или жизнено пространство, все едно е престъпление по-бедните
семейства да имат деца. Настоятелно напомняме, че голямата част от националните ни герои
произхождат именно от бедни семейства, което очевидно по никакъв начин не им е попречило
да станат достойни, стойностни и пълноценни за цялото общество личности.

Недопустима намеса в личния и семеен живот в нарушение на ЕКПЧ, чл. 8
Информацията за всеки гражданин ще се трупа почти през целия му живот. Подобни досиета
накърняват личната свобода и могат да бъдат използвани за всякакви цели – от политическа
саморазправа до злоупотреби от страна на недобросъвестни чиновници и трети лица.
За да се постигне всеобхватността, се предвижда повишаване броя на „специалисти“, а
основното финансиране ще се взема от държавния бюджет. Така се получава парадоксът
данъкоплатецът да плаща, за да бъде следен и тероризиран от все по-растяща армия от
чиновници. (Вж. „Интегриран подход“, стр. 41, С.)

Стратегията предвижда намеса на държавата във всички сфери на живота, включително в
свободното време и почивка. Тези необосновани, нелепи и тотални претенции към всички
сфери и всички деца с ангажиране на всевъзможни държавни институции са възможни
единствено поради тоталитарното виждане, че децата и техните родители не са свободни
граждани, а са подлежащ на контрол и формиран придатък на фикцията „държава“.
Децата обаче не принадлежат на държавата. Те се раждат в семейства, между мъж и жена,
които са свободни граждани и също не са собственост на държавата

 На държавата се придават чисто тиранично-контролни функции. Липсва обяснение на
необходимостта от намеса на държавата във всички сфери, включително тези на свободното
време и отдих. Дори да би имало мотиви за това, то те не биха оправдали тоталитарното
навлизане на властите в личния живот на семействата и техните деца (вж. таблицата на стр. 25
от Стратегията).

Недопустим за едно свободно гражданско общество тоталитарен държавен контрол.
Предвиденото задължително въвеждане на патронажна грижа под формата на редовни
5/7домашни посещения за всички деца от 0 до 3 години е в пряко нарушение на чл. 33 от
Конституцията на Република България, който гарантира неприкосновеността на жилището,
както и нарушава вече цитираната разпоредба за неприкосновеност на личния живот. Отново
имаме намеса в неприкосновения личен и семеен живот.

Вписаните в „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“ текстове ще доведат до
въвеждането в България на система, идентична със злополучната норвежка социална служба
„Барневарн“, от която вече пострадаха хиляди деца в стотици семейства, включително
български такива.
Считаме подобно положение в нашата страна за категорично недопустимо и сме убедени, че
всички родители в България ще се борят срещу налагането на подобна унищожителна за
семействата и децата нормативна уредба.
Призоваваме тази Стратегия да не се прилага, а вместо нея да се гарантират правата на
родителите при отглеждането, възпитанието и обучението на техните деца, съгласно
Конституцията на РБ, ЕКПЧ и здравия разум и традиции на българите.
30 януари 2019 г.

Публикувам по-важното, цялото становище е на сайта им.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Георги-земеделец on February 07, 2019, 11:50:34 AM
Ученик, да си срещал Исус да ни запознава със стратегиите на Римската империя? Правеше това което види Бащата да прави.

Полезно би било ясно виждане, а не слухове на какво е сложила ръка държавата. Както Моисей виждаше златни куки за завесите, да станат едно цяло и други детайли копие на Небесното царство.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Watchman on February 07, 2019, 12:31:48 PM
Очевидно е че този текст на стратегията за (унищожаване) на детето не е писан от хора, а е диктуван от демонични началства и власти.

Ние трябва да осъзнаем, че за да стигнем до тук небесните началства и власти на тъмнината имат претенция спрямо нашия народ и нашите деца. В продължение на десетилетия българските родители са захвърляли и предавали децата си на държавната система делегирайки своята отговорност на родители поверена им от Бога към държавата или трети лица. В името на кариерата и правенето на пари майките даваха и продължават да дават децата си на детски ясли и детски градини. Народа ни постоянно се оплаква от липсата на места в детските градини, липсата на достатъчно детски градини и прочие. Това забележете не ни беше наложено със закон, а хората доброволно си го искат и търсят. Точно поради тази родителска безотговорност противника придобива законово право да изисква пред Бога още по-голям контрол над децата, защото родителите в продължение на няколко поколения извършват непрестанно предателство спрямо децата си и спрямо следващите поколения. Както в духовен смисъл, така и във физически смисъл. Дори християнските семейства предават децата си на света и на системата да формира техния мироглед. А хоумскулърите се надпреварват да се хвалят как децата им били влезли в светските университети, как били печелили олимпиади и всякакви други успехи в светската система.

Всичко това показва, че няма истинско разбиране дори сред християните за истинско библейско, домашно образование и възпитание на децата. Мирогледа продължава да бъде светски и родители и деца практикуващи хоумскулинг продължават да принасят жертви във високите места на системата (университети, кариери, престиж, конкурси, състезания). Липсва истинско и задълбочено разбиране за святостта (отделеността), което Бог изисква от Своя народ.

Всички тези неща дават правно основание на врага да претендира за собственост върху семействата и децата. Не само на светските семейства, но и на християнските.

Ето защо ние няма как да спечелим тази битка, ако първо не се покаем за своята родителска безотговорност спрямо Божиите цели и призвания. Подобно на пророк Даниил, ние трябва да се покаем и за нашите грехове и за греховете на народа, да се идентифицираме с нашия народ за да пледираме пред Бога да избавление и милост.

Писанието изрично казва, че проклетия не постига през причина /Пр.26:2/. Врагът има причина против нас и ние трябва да съкрушим сърцата си пред Бога, да издирим нашите собствени грехове и компромиси и да се идентифицираме с греховете и компромисите на другите християни и на целия народ, дори ние самите да не сме участвали във всички тях, за да можем да ходатайстваме пред Бога като представители на целия народ.

Дан. 9:5  Съгрешихме, постъпихме извратено, вършихме нечестие, бунтувахме се, и се отклонихме от Твоите заповеди и от Твоите съдби;
Дан. 9:6  и не послушахме слугите Ти пророците, които говориха в Твое име на царете ни и на началниците ни, на бащите ни и на всичките люде на земята ни.
Дан. 9:7  На Тебе, Господи, прилича правда, а на нас срам на лицето, както е и днес, на юдовите мъже, на ерусалимските жители, и на целия Израил, както и на ония, които са ближни, така и на ония, които са далечни по всички страни дето си ги изгонил подир престъплението, което извършиха против Тебе.
Дан. 9:8  Господи, срам на лицето подобава на нас, на царете ни, на началниците ни, и на бащите ни, защото Ти съгрешихме.
Дан. 9:9  На Господа нашия Бог принадлежат милост и прощение, защото се възбунтувахме против Него,

Само така можем да извикаме към Бога за милост и изкупление на народа от претенциите на врага, защото ако не успеем да отбием претенциите на врага спрямо нашия народ в небесните места, няма да можем да спечелим и битката на земята.

Време е и да си спомним всяко наше предателство и компромис спрямо децата ни, за да можем да изповядаме и да се изчистим от тези неща, за да стоим без петно и бръчка пред Небесния престол и да можем да придобием позиция на ходатаи пред Бога за домовете ни, за общностите ни и за народа ни.

Трябва също да спрем да се занимаваме с плътски напъни като протести, петиции, становища и прочие боричкания по плът, защото Писанието изрично казва - проклет онзи, който уповава на плътта и прави плътта своя мишца. /Ер. 17:5/

Ние имаме превъзходни оръжия с които да воюваме там където се води истинската битка, и където се вземат истинските решения за съдбата ни и за съдбата на народите.

2Кор. 6:7  с говорене истината, с Божия сила, чрез оръжията на правдата в дясната ръка и в лявата;
2Кор. 10:4  Защото оръжията, с които воюваме, не са плътски, но пред Бога са силни за събаряне на крепости.

Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: Ученик на Исус on February 07, 2019, 16:34:08 PM
Това, което си писал за покаянието е много точно, снощи се молихме и дойде мир при мен и убеждение, че Бог ще подейства!

Пс.10:
13 Нечестивият защо презира Бога, И казва в сърцето си: Ти няма да Го издирваш?    
14 Ти си го видял; защото гледаш неправдата и притеснението, За да ги хващаш в ръката Си

Направо е съкрушаващо, толкова християни си дават децата на държавата да им ги гледа доброволно :(((
И обучава, и възпитава, храни и пр. Страшно е!
Павел пише, че знаем схемите на дявола и затова постнах тази информация, Бог не иска да сме невежи, а Той е, Който ще даде избавлението!
Имам радост и знам, че имаме победата! Така Бог даде слово, сън за ИК и си изпълни обещанието и вярвам, че и сега Той вече е промислил, докато все още има сърца, готови да се покаят и да Го следват покорно във всичко!
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: simeon on February 10, 2019, 15:15:01 PM
Аз не зная какво имаш предвид под победа и избавление. За мен обаче тези понятия не се изчерпват единствено със спирането на стратегията против детето. Победа и избавление за мен означава възвръщане на българския народ към Бога и оставането в това място.Покаяние на голямата част от българския народ.И отвътре портите и имигрантите. За да се удоволства Бог в плода,който би принесъл един праведен народ. За какъвто е създаден. Хлопайте и искайте нищо по-малко от това. Достатъчно е времето в което народа ни е бил коравовратен и бит заради това. Нека осияе Бог с лицето си върху нас,за да се завърти коравия ни врат към Него и да дойдат освежителни времена. Молете се да викнат към Бога праведните Му хора в нашата земя и да говорят по волята Му. Защото: "кой ще обвини Божийте избрани? Бог ли,който ги оправдава"?
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: simeon on February 10, 2019, 15:32:36 PM
С горния пост искам просто да посоча,как столетия народа ни е живял ходейки в обратна на целта посока. Поколения са похарчвани не за слава и радост на Бога. Това е огромен ресурс с пропуснати ползи. Обслужван е интереса на лукавия. Докога? Моля се ден и нощ пред Божието лице да преобърне тоя плен. Покаяхме се у дома за куп неща. Дето и на ум не са ни идвали досега. Благодат,голяма благодат дойде.
Title: Re: Преди да е твърде късно...
Post by: simeon on February 12, 2019, 13:04:12 PM
Осъзнавам също и,че нашия народ  не се състои само от хората на територията на България и от емигрантите,които са на запад. По времето на ап.Павел нашите земи са били наричани Македония. Главния град на тази област е бил Пловдив,който се е наричал Филипопол и с други производни на Филип Втори,който го е създал в дълбоката древност.Гръцкото градче Филипи няма излаз на вода,което го прави невъзможен адресат за плаванията на апостола. А Пловдив(Филипи(пол) е на Марица,която е била плавателна и с излаз на Бяло море. Ако видим посланието към Филипяните,там се говори за такива народностни черти,каквито има у нас днес. Индивидуализъм(да не гледа всеки само за своето,но и за чуждото), завист и партизанство. Аз съм бил в днешна Македония и виждам,че същите тези черти ги има и там,което още веднъж показва общите ни корени. Говорим също за Банатски българи,Бесарабски българи,българи от Западните покрайнини. И това са само областите за които сега се сетих. Тъй,че само Бог знае кой е нашия народ и определените ни времена и граници. Сегашните ни граници ги определят разни договори сключени между "съюзниците" след ВСВ. Бог обаче в книгата на пророк Исая казва да не наричаме съюз това,което човеците наричат съюз. Аз изобщо не мога да схвана огромността на работата,която трябва да бъде свършена за да дойде тоя народ в земята си и да извърши подвизи за Божията слава. Знам само,че каквото развържем на земята,ще бъде развързано и на небето. Нека стоим с покайна молитва пред Бога и изповядаме греховете си. Личните,на домовете си и на народа си. Нека молим Бог да ни освободи от нечистите връзки,които ап.Павел още е видял у нас. С плач и съкрушаване на сърцето да потърсим милост и изходен път от Бога. Защото сега се намираме във Второзаконие 28. Ама втората част.Пък в посланието към Филипяните има и не малко похвални слова за нашите бащи.Богоугодни дела,които тежат на справедливата везна на Съдията на цялата земя.