Author Topic: Идва ли голяма война?  (Read 21077 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Идва ли голяма война?
« Reply #30 on: May 03, 2021, 21:09:19 PM »
Аз нищо не мисля, такива са фактите, които се умълчават от масмедиите, но тук-там излиза информация за това какво всъщност става. Също руските власти официално направиха обръщение по повод струпването на оръжие и военен персонал в България.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 231
Re: Идва ли голяма война?
« Reply #31 on: June 19, 2021, 12:31:01 PM »
Много дъжд последно време. Наводнение имало в Крим:

https://m.fakti.bg/world/589321-navodnenie-v-krim-narediha-chastichna-evakuacia-v-alta

Но ето това кратко видео, което жена е заснела в Ставрополския край, е много необичайно (не съм сигурен от коя дата):

https://streamable.com/7fg5kz

Възможно ли е да използват климатично оръжие?
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Идва ли голяма война?
« Reply #32 on: January 23, 2024, 10:20:43 AM »
US професор: В САЩ управлява военната машина

Байдън си има свой подход към външната политика, според който на Америка не й е нужна дипломация, заяви американският икономист, професор и нобелист Джефри Сакс в интервю за Judging Freedom. Байдън не само не се съпротивлява на постоянното теглене към война, но и я подклажда, въвличайки страната от един конфликт в друг. Украйна, Израел, Тайван, хуситите: за последните години САЩ не са разрешили нито една криза и не са избегнали нито една война.

Джефри Сакс: Той си има свой подход. Подход, съгласно който на нас не ни е нужна дипломация. Именно така администрацията на Байдън постъпи по отношение на Украйна, в резултат на което ние се оказахме вмъкнати в продължителна и извънредно скъпоструваща и кръвопролитна война.

Същото се случва и в Близкия Изток, където, всъщност, начело е Израел, а ние просто доставяме боеприпаси. Това също е катастрофа, катастрофа за народа на Палестина, както и за Израел. Това не решава никакви проблеми, а войната и насилието в същото време се разпространяват в региона. И, разбира се, сега САЩ водят поредната битка с йеменските хусити, които обстрелват нашите кораби в Червено море, в резултат на което там се нарушава международната морска търговия.

Расте напрежението и разногласията между САЩ и Китай по повод Тайван, както и по много други въпроси — войната в Украйна, в Близкия изток и с хуситите, които администрацията на Байдън подклажда.

Миналата седмица в Тайван имаше избори. Първото, което направи нашата администрация, бе да изпрати там свои високопоставени представители — въпреки ясно изразения протест на Китай, в който се казва:

«Вие, Щатите, поддържате политиката на «единен Китай», вие имате с нас дипломатически отношения — затова ние ви призоваваме да не се намесвате в нашите вътрешни дила, преструвайки се и действайки така, сякаш имате дипломатически отношения с Тайван».

Във всички тези случаи става дума за това, че съществува огромно напрежение: администрацията на Байдън не разреши нито една от тези кризи, не избегна нито една от войните.

Тя нееднократно призоваваше за изостряне. Байдън настоява за отделянето на допълнителни 75 млрд долара — 61 млрд долара за Украйна и 14 млрд долара за Израел.

Никаква дипломация, никакви решения, никакви пътища за отстъпление, никакво ефективно снижаване на напрежението. В този смисъл, струва ми се, ние претърпяхме пълен провал.

Какви са основните ми мотиви, че САЩ претърпяха пълен провал във външната си политика при Байдън?

Считам, че в основата на тази политика лежи системата на американската военна машина. Тази военна машина на стойност над трилион долара се намира в постоянно движение. Президентът на САЩ е длъжен да се противопоставя на това и да каже, че дипломацията трябва да бъде ръководещ принцип във външната политика. Ако президентът не може да направи това, всъщност, военната машина взема връх.

Те взема връх в конгреса, в Пентагона, ЦРУ, Белия дом, в Държавния департамент.

А Байдън не само не се съпротивлява на тази постоянна тяга към война, но и я подхранва.

Така беше в продължение на цялата му политическа кариера.

Източник: видео
https://iw69.blog.bg/politika/2024/01/22/amerikanski-uchen-sasht-pretyrpiaha-pylen-mejdunaroden-prova.1896038
https://www.youtube.com/watch?v=zzKxwMLpOwg
Prof. Jeffrey Sachs: Biden's Foreign Failures
публикувано от профила на съдия Наполитано - бивш съдия от Върховния съд на Ню Джърси, известен правен анализатор с 24-годишен опит във Fox News, автор на бестселъри с девет книги на правни и политически теми.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Идва ли голяма война?
« Reply #33 on: January 23, 2024, 16:04:39 PM »
Тези дни си мислих, че трябва да се отвори пак тази тема, защото нечестивите сили всячески се мъчат да впрегнат света в нова световна война. Вече са поръчали на всички политици да говорят открито за война. Бог е силен да прекатури плановете и намеренията им и ние трябва да се молим за това.

Ето един цитат по темата от Николай Марков:

"България премина под прякото командване на Лондон. Военната цел е Русия - нейното пълно унищожение! Това е истинска война в която ни включи "сглобката". Случи се през подписване на стратегическо партньорство с Великобритания, подписано от М.Габриел в качеството й на външен министър. Съвсем скоро! Голямата война предстои и нищо не е свършило при такъв английски сценарий. Русия знае това и ще действа круто, както никога досега. Пригответе се за ада, защото него ви готвят.

Борисов и Доган са гарантите за въпросното "стратегическо партньорство". За бъдещата война! Не случайно ротацията стана възможна именно заради английско настояване да работят с българската мафия. По-лесно е! Великобритания е звяр, който мрази славянството и методично го унищожава. Навсякъде и на всяка цена. Имате два избора - умирате за интересите на Великобритания, като украинците или умирате за България?

Затова предлагам напред и нагоре! Смело напред"
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

dodai

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 184
Re: Идва ли голяма война?
« Reply #34 on: January 23, 2024, 19:18:59 PM »
Явно Сатаната действа много умело затова трябва които може да се противостави.                                                        Ще се моля и дано Бог отговори на молитвите ми.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Идва ли голяма война?
« Reply #35 on: January 24, 2024, 12:50:41 PM »
Руснаци и украинци не се мразят като народи, дори са били един народ и са. Така мислят повечето хора и от двете страни. Имам впечатления. Дори украинци не се чувстват като нападнати и чакат всичко да свърши с края на сегашната власт в Киев. Тези факти са кощунствени за медиите на западния свят, който владее и тукашните средства за информация. Това което се говори ежеминутно обрисува пред народите на запада/у нас също/ един свят на лъжата, няма общо с истината но за радост не вирее навсякъде.

Хутите в Йемен
https://www.btv.bg/shows/120-minuti/rouming/rouming-hutite-ot-jemen.html

поучудих се,че им се е дало трибуна, да се чуят техните позиции, дори случайно уцелих края на видеото и тогава разрових, доста истини казва техен водач за самозащитата от чуждите посегателства и се изразява много по-човечно от западните прехвалени набедени за лидери от десетилетия, да, не постъпват добре хутите, но се застъпват за неправдите в Газа за сведение.

Кой у нас е чувал,че британците са воювали 9 години с Йемен? И то не преди 100 години,ами в днешно време.
-------------
Индийците каква поговорка имали:
Ако от трима, двама се карат...третият е британец.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Идва ли голяма война?
« Reply #36 on: January 24, 2024, 15:50:51 PM »
но се застъпват за неправдите в Газа за сведение.
за онеправданите имам предвид, не съм се изразил точно, извинете ме

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1052
Re: Идва ли голяма война?
« Reply #37 on: February 02, 2024, 17:37:52 PM »
Малко прочит между редовете на новинарските заглавия:

"Загубата на Тръмп" на предните избори от днешна гледна точка го виждам, като инсценирано и подготвено.
Байдън подготови Европа да бъде обезоръжена, обезкървена чрез погубването на много млади из "войните", и също така ограбена, а като дойде "добрия/лошия" Тръмп (в зависимост от гледната точка), ще дойде на бял кон да спасява Америка, като извади САЩ от НАТО, или нещо от тоя род и остави всички европейски държави които вкара в трапа, да сърбат това което им е надробено/подготвено.

Всичко това като гарнитура естествено на вече ислямизираната Европа.
Не, че не е имало и преди миграции, но последните вълни мигранти, се вижда, че са дошли с цел и си работят за нея, с бая безредици уж "хаотични".

_____

Мaрkов ми е нещо съмнителен, има нещо около този човек което не е наред. Отделно на зададен конкретен въпрос, дали е християнин, той с малко замисляне и преплитане на устни отговори, че бил "вярващ". Да, да и не, не - нещо не бяха там, а уклончив отговор.

Отделно университета в който преподава има някаква връзка (с участие или нещо подбно) на Сорос.
Повечеко в това видео.
На 24:24 мин.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]