Author Topic: тероризма  (Read 5481 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kristiana

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 213
тероризма
« on: July 19, 2012, 18:12:56 PM »
Искам да се обърна преди всичко към администраторите на форума.

Знаете,че уважавам мнението ви.Нищо,че споря по някои теми,аз след това мисля върху вашите постове и проверявам себе си.

Обръщам се към вас,за да питам: според вас какво се е случило на летището в сарафово...едни казват,че е атентат,други че е нагласена работа,на медиите не може да се има 100 % доверие,какво трябава да мислим ние гражданите,как трябва да си обясним това?
Питам,защото за мен е непонятно,как така ще извършат атентат над невинни хора.Доста шум се вдигна в нета около това,понеже е в БГ.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: тероризма
« Reply #1 on: July 19, 2012, 20:18:08 PM »
Първо трябва да се вземе пример от това какво направи Бог преди унищожението на Содом и Гомор — отиде лично да види дали това, че бяха крайно нечестиви беше истина.

По този повод при наличието на такова събитие трябва да се издири каква е причината и целта на всичко това. Тъй като нямам никакви факти, освен официалните новини (които в много случаи са подвеждащи и лъжливи).

Но мога да кажа по принцип какво може да стои зад такива неща:

1) повод, за да се обвини някой, когото искат да нападат. Например атентатът е направен от еди кои си и затова да организират военни действия срещу тях с "подкрепата" на публиката, които масово вярват подобни неща;

2) отвличане на вниманието на публиката с това събитие, докато на заден фон се правят други неща или са се правили неща, от които трябва да бъдат "набързо забравени";

3) омраза към евреите;

4) нещо друго...

Локуми могат да се разтягат по всяка от тези точки, но без налични потвърдени факти нищо не може да се каже.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

simeon

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 150
Re: тероризма
« Reply #2 on: July 19, 2012, 22:06:04 PM »


1) повод, за да се обвини някой, когото искат да нападат. Например атентатът е направен от еди кои си и затова да организират военни действия срещу тях с "подкрепата" на публиката, които масово вярват подобни неща;


Да,това което натрапчиво се набива в съзнанието е "Хизбула","Иран".Даже Нетаняху говори за ответен удар срещу Иран.Арабски журналист коментира,че той казва това,тъй като Иран е негов проблем и иска да насочи вниманието на всички натам.Заучени тактики.Обаче работят.Как толкова бързо са разбрали ,че е Хизбула с подкрепата на Иран,а до вчера нищо не са знаели?Както стана в Ню Йорк.Паднаха кулите и на другия ден знаеха,че е Осама.Дори той от тях разбра,че е той:)

dodai

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 95
Re: тероризма
« Reply #3 on: July 20, 2012, 11:40:54 AM »
Спорет мен това е начин да се всява страх у хората и да се засилят мерките за сигурност и да могат да обвинят всеки който е неудобен за евентуален терорист.Доколкото знам в щатите има толкова много признаци по който да те припознаят за терорист че даже и да пазаруваш в супермаркет и се оглеждаш подозрително може да те арестуват.Та това ще стане и тука.Не им ли харесваш веднага ставаш терорист.

Другото е че като им трябва обвинение срещу някоя държава веднага правят терористичен акт и обвиняват нея като скалъпват някакво обвинение.Както направиха с двете кули.Избиха си народа и почнаха война в Авганистан и сега тази държава е под тяхно ръководство и произвежда много голямо количество дрога докато преди това не е било така.

Много вероятно е този акт да е за нещо такова.Не мога да се съглася че не могат да засичат или да разбират къде има взривно устройсто при наличие на такава техника.Спорет мен всичко се прави с цел и ще я разберем в скоро време.

Kristiana

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 213
Re: тероризма
« Reply #4 on: July 21, 2012, 00:01:44 AM »
Както казвате,може да е стратегия.Но да ви кажа,ако е стратегия,хич не ми изглежда нормално някой да прави такива неща против невинни хора,ама какво се учудвам,биха направили всичко предполагам да постигнат целите си.Оттук произлиза един въпрос: наистина ли не им пука за невинните хора,не само евреи,много американци загинаха при рухването на кулите...

dodai

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 95
Re: тероризма
« Reply #5 on: July 21, 2012, 02:59:06 AM »
Да наистина не им пука.Всички тези войни дето се водят по света са предизвикани от хората дето искат да основат новия световен ред.
Всеки държавен глава който иска да е свободен и независим го обявяват за диктатор и има едни който се наричат икономически убийци те отиват и се опитват чрез икономически похвати да го махнат ако не успеят отиват чистачите и те или го елиминират или предизвикват революция в страната и така постигат целите си.
А терористите са пълна измислица на тези хора.Те искат чрез тях да си оправдаят деиствията.

Истинските терористи са такива като фармацевтичните компании производителите на Г.М.О. защото поради тях измират хиляди дори стотици хихяди и са все невинни.Те са много опасни терористи.
В този атентат умряха шест човека и стана голям проблем а те умарят стотици хиляди и проблем няма.На това какво обяснение може да се даде.И кой са по опасни?

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 654
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: тероризма
« Reply #6 on: July 21, 2012, 09:18:46 AM »
Истинските терористи са такива като фармацевтичните компании производителите на Г.М.О. защото поради тях измират хиляди дори стотици хихяди и са все невинни.Те са много опасни терористи.
В този атентат умряха шест човека и стана голям проблем а те умарят стотици хиляди и проблем няма.На това какво обяснение може да се даде.И кой са по опасни?

Именно, истинските терористи трябва да се търсят на съвсем друго място, а не там където манипулираните медии посочват.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

IvanQS

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 149
Re: тероризма
« Reply #7 on: July 23, 2012, 18:53:18 PM »
Терор = страх
Да отворим тема с това заглавие или  да се продължи в тази?

Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

dodai

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 95
Re: тероризма
« Reply #8 on: July 26, 2012, 02:39:36 AM »
IvanQS продължи в тази тема кажи си мнението по темата.

А това че терор е равно на страх е уравнение на тези който искат да е така.Да има страх всред народа за да може да се маниполира лесно и налага контрол върху свободата им и да могат да си оправдават действията който ще направят за да имат сто процентов контрол над хората.Това е което правят с този терор.

IvanQS

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 149
Re: тероризма
« Reply #9 on: July 27, 2012, 00:18:34 AM »
Матей 20 глава
25 Но Исус ги повика и рече: Вие знаете, че управителите на народите господаруват над тях, и големците им властвуват над тях.

26 Но между вас не ще бъде така; но който иска да стане големец между вас, ще ви бъде служител;

27 и който иска да бъде пръв между вас, ще ви бъде слуга;


Интересно е да се отбележи ,че само в три стиха се побират управленските стратегии на две царства .
Има много неща ,които могат да се развият  и разискват от гледна точка на Божието слово.
Не искам да разисквам думата терор ,защото не съм езиковед ,нищо че означава точно страх и ужас.
Страха описан ,като смисъл в Библията е съвсем друго нещо.
Думата страх е употребена ,като начин на управление и в двете царства.
Страха може да бъде съзидателен или разрушаващ.

Без претенции за изчерпателност ще се спра върху тези два страха.

Страха от Бога ,който води към спасение и помирение в Неговата любов .Това е съзидателен страх свързан с Живота .
 Страха ,като продукт на присъствието на сатана и проклетата земя в която още живеем е разрушителен и Бог ни забранява да сме му подвластни.

Псалми 19:9 
Страхът от Господа е чист, пребъдва до века; Съдбите Господни са истинни и, без изключение, справедливи.
Псалми 111:10 
Началото на мъдростта е страх от Господа; Всички, които се управляват по Него, са благоразумни; Неговата хвала трае до века.
1 Петрово 1:17 
И ако призовавате като Отец Този, Който без лицеприятие съди, според делото на всекиго, то прекарайте със страх времето на вашето престояване,

2 Коринтяни 5:11 
И тъй, като съзнаваме, що е страхът от Господа, убеждаваме човеците; а на Бога сме познати, - надявам се още, че и на вашите съвести сме познати.
2 Коринтяни 7:1 
И тъй, възлюбени, като имаме тия обещания, нека очистим себе си от всяка плътска и духовна нечистота, като се усъвършенствуваме в светост със страх от Бога.

Божията любов и любовта към Бога от своя страна пропъждат всеки друг страх,който е разрушителен.


2 Тимотей 1:7 
Защото Бог ни е дал дух не на страх, а на сила, любов и себевладение.
Евреи 2:15 
и да избави всички ония, които, поради страха от смъртта, през целия си живот са били подчинени на робство.

1 Йоаново 4:18 
В любовта няма страх, но съвършената любов изпъжда страха; защото страхът има в себе си наказание, и който се страхува, не е усъвършенствуван в любовта.

Какво тържество на Страха от Бога над страха на угнетението.

Във всеки страх ,който не е от Бога има присъда.


Псалми 9:20 
Господи, докарай страх върху тях; Нека познаят народите, че са само човеци (Села).
Псалми 14:5 
Тогава ги нападна голям страх; Защото Бог е в поколението на праведните.

Марк 4:40 
И рече им: Защо сте страхливи? Още ли нямате вяра?

Откровение 21:8 
А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.

Царството на сатана в което живеем има много лостове на управление.
Власт и управление ,чрез изградени системи против познанието на Бога.

Военни ,икономически чрез дългове и зависимости,политически,религиозни,всякакви пропаганди,изкуства,спорт,наука,хранителна и фармацевтична индустрия и т.н.

Пълно объркване и страх от времето и събитията в несигурност.

Това е терор= страх.

Има жестока битка между две потомства.

Битие 3:15 
Ще поставя и вражда между тебе и жената и между твоето потомство и нейното потомство; то ще ти нарани главата, а ти ще му нараниш петата.

Страха ти е твоето самоопределение за това от кое потомство ще си.
Любовта и омразата имат адрес и посока.
Различните страхове имат цел и посока.
Има разлика между смърт и смърт и живот и живот.
Въпроса е ,от коя гледна точка сме и в кой страх сме.

Лука 14:26 
Ако дойде някой при Мене, и не намрази баща си и майка си, жена си, чадата си, братята си, и сестрите си, а още и собствения си живот, не може да бъде Мой ученик.

1 Йоаново 2:15 
Не любете света, нито каквото е на света. Ако люби някой света, в него няма любов към Отца.
1 Йоаново 4:9 
В това се яви Божията любов към нас, че Бог изпрати на света Своя единороден Син, за да живеем чрез Него.
Ефесяни 1:4 
както ни е избрал в Него преди създанието на света, за да бъдем свети и без недостатък пред Него в любов;

Много трудно и много лесно!
Страх от Бога и осиновление в любов.
Страх от всичко и присъда.

П.П.
За да не изплаша някой редовен читател от службите за сигурност ,ще дам още един стих.

Ефесяни 6:12
Защото нашата борба не е срещу кръв и плът, но срещу началствата, срещу властите, срещу духовните сили на нечестието в небесните места.






Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: тероризма
« Reply #10 on: July 27, 2012, 00:34:00 AM »
Когато в Писанията се говори за "страх от Бога" се има предвид именно треперене от ужас, ужасяване. Наистина се говори за голямо ужасяване.

Бесовете също имат страх от Бога, но това не е достатъчно, за да бъдат праведни. Страхът от Бога е начало на мъдростта, но мъдростта може да бъде и както у нечестив човек, така и у праведен. Мнозина мислят, че мъдростта е само у праведните.

Праведното ходене пред Бога се дефинира от Божията правда, т.е. еталонът за правда. За да бъде някой пред Бога счетен за праведен, то той трябва да има не само страх от Бога, да е мъдър и да ходи според еталона за правда, даден чрез Божия Син.

Това да се обича Бога, означава да се пазят заповедите му.

Това, че сатана работи чрез страх е вярно, защото той имитира това, което Бог прави. Този страх, чрез който сатана работи води до компромиси с Божията правда, т.е. ако някой го е страх от нечестивите, за да им угоди, той става противник на Бога. По същия начин има и хора, които вършат правда, заради страх от Бога, но пак не са праведни, според както е писано:
Псалми 66:3. Речете Богу: Колко са страшни делата Ти! Поради величието на Твоята сила Даже враговете Ти ще се преструват пред Тебе за покорни.

Праведният има праведен корен, а нечестивият може да има тук там праведен плод, но като цяло коренът е нечестив и не може да има траен праведен плод.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3337
Re: тероризма
« Reply #11 on: July 27, 2012, 01:26:48 AM »
Ето два интересни пасажа от King James Библията:

2Co 5:11  Knowing therefore the terror of the Lord, we persuade men; but we are made manifest unto God; and I trust also are made manifest in your consciences.

1Pe 3:14  But and if ye suffer for righteousness' sake, happy are ye: and be not afraid of their terror, neither be troubled;
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.