Author Topic: Моето свидетелтво - Петьо Николов  (Read 6416 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
 Днес някои християни ми казват: На теб ти е лесно защото имаш бизнес?!  Други християни-авторитети са ми казвали, че ние бизнесмените сме били в тила !!?? Това не е вярно.
Повярвах 1989 в Сливен – като студент. Първият м-ду студентите. В продължение на 6 месеца нито един друг студент не повярва, въпреки, че говорих на всички. След това в рамките на следващата година повярваха над 70 човека. Молихме се един за друг, ставаха изцерения , дадоха ни зала в общежитието, където правехме християнски събрания. Един път се молихме и за един от преподавателите ни. Господ го излекува и после той стана декан. Докато бях студент се ожених. Финансово бях зле. Няколко пъти Господ е пращал хора които са ни помагали и финансово и материално. Независимо от това аз отделях пари за божието дело. Винаги съм се стремял да си плащам, когато съм ходил да проповядвам. По време на сериозните изпитания които имах, стоях твърдо и до край.  Щях да почвам бизнес, но Господ ми показа, че още не ми е времето. Вслушах се в Неговото водителство. Спрях да мисля за бизнес. Върнах се в София след завършването на следването. Почнах работа като пощальон в централна поща. Господ ме прати там за да разнасям Словото му. Така и правех. След 6 м. ме принудиха да напусна. Условието да остана на работа беше да спра да говоря. Аз казах, че няма да спра. На другия ден бях освободен – с малко дете и съпруга в майчинство . Но верен на Господ! След това съм бил освобождаван още 3 пъти от работа заради моята вяра. И всичко това по време на демокрацията.
Постепенно придобивах желание да работя нещо с ръцете си – да имам занаят. След това получих влечение към свръх-високите налягания. Почнах да проектирам във въображението си и на хартия камери за синтез на диаманти. Почнах да чета литература на тази тема. И всичко това докато работех като таксиметров шофьор. Всички познати и роднини  гледаха на мен с явно недоверие. След време разбрах какво трябва да постигна като концепция, но нямах идея каква трябва да е конструкцията. Молих Бог да ми покаже, и Той го направи! Направих дървен модел, след това от стомана , след това още един , и накрая тъкав който беше комбинация от стомана и твърда сплав. Камерата заработи! Направих успешни опити! Синтезирах диаманти , при това с камера от нов вид – разработена от мен и без аналог. Радвах се много! Благодарих на Бог! Обаче пари не можех да изкарам от това. От различни институти ми предлагаха да защитавам дисертации …. но пари – не!
След време разбрах, че пари мога да изкарвам като произвеждам диамантени инструменти. За целта обаче трябваше да направя нова камера и да разработя технология на производството, която във времето да дава високо и постоянно качество. Господ ми помогна да направя това! Разработих нова конструкция пригодена за производство на диамантени инструменти. След това трябваше да създам целият производствен цикъл – от входящите суровини до окачествяването на готовата продукция. Моите конкуренти са от Китай, Германия, Русия, Италия ….и мн. други.  Това са фирми които разполагат с много ресурси и опит в производството и търговията на диамантени инструменти  от десетилетия. Но чрез помоща от Бог в името на Христос аз успях да произвеждам продукция с качество много по-добро от най-добрите до момента! И това е факт.
В момента наши инструменти се купуват в : Италия, Швейцария, Германия, Кипър, Русия … Това са дистрибутори. Те от своя страна ги препращат по представителствата си по още много страни. За да бъда по-конкретен:
1.Montolit – Италия – http://www.montolit.com/ на стр.52 от каталога им за 2010г. – зелените пробивачи. По-подробна информация с видео :   http://www.montolit.com/schedaprod.aspx?codlingua=EN&fam=D25FT30
2бр. реклами на Montolit в You Tube :  http://www.youtube.com/watch?v=fkARjh5PXhk    и                  http://www.youtube.com/watch?v=LwzqwkLiEQQ
2. Rosset Technik – Швейцария – http://www.rosset-technik.ch/ в каталога им на стр. 73 светло-сините инструменти. Те са с най-висока цена спрямо диамантените пробивачи които предлагат на стр.72 и стр.74 , защото са с най-високи показатели.
…… и др.
При това фирмата съществува от 2007 г.
Сайтове с видео :  http://www.hypersegment.hit.bg/
Докато всичко това се случваше, постепенно започнах да разбирам и някои по-трудни места от Словото. Не съм ги търсил специално. Просто почнах да ги разбирам
В началото мнозина ми казваха – какъв съм аз, че да мога да говоря по тези теми! Има такива християнски автори, които с десетилетия са изследвали тези проблеми, а видиш ли изведнъж един почнал да тълкува Откровението … Сега тези хора, ако пак говоря с тях, не биха си позволили такива приказки, но за тогава те бяха авторитетите.
За мен работата на Божията нива е най-важна. Другата работа е за прехраната. А прочетох и едно място в Словото, от което правя извод, че тези чието име е записано в книгата на живота няма да се зачудят като видят, че звяра беше и го няма, но пак ще дойде. Откр.17.8 Това е и една от причините да пиша тези редове – да информирам тези , чието име е записано в книгата на живота относно звяра чието число е 666 – кой е той и за това, че пак ще дойде.

Петьо от София .

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 653
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #1 on: May 18, 2012, 14:15:52 PM »
Здравей Петьо, ти как и защо реши да се регистрираш във форума?
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #2 on: May 18, 2012, 22:00:07 PM »
 За общение с християни.

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #3 on: May 18, 2012, 22:25:15 PM »
 Прочетох следното правило във форума :" Не е място за лична изява, или реклама на уеб страници и стоки."
 Не искам да рекламирам стоки. Да махна ли линковете ? Ако преценявате, че свидетелството ми е лична изява - ще го махна.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3326
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #4 on: May 18, 2012, 23:16:05 PM »
Ти сам прецени за себе си по отношение на линковете. Ние нямаме против някой да пуска линкове, освен ако не е с подмолни цели някакви. В твоя случай - написал си някои неща за себе си, пуснал си някои линкове свързани с нещата които казваш за себе си - аз лично не виждам проблем. Но ти най-добре знаеш мотивите и сърцето си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #5 on: May 18, 2012, 23:22:35 PM »
 Добре, оставям ги.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 653
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #6 on: May 19, 2012, 01:07:10 AM »
Петьо, това твой блог ли е http://blagoslovenie.wordpress.com
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #7 on: May 19, 2012, 05:37:05 AM »
 Не.

blossom

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 168
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #8 on: June 27, 2012, 23:53:40 PM »
Петьо, или както се казваш там.

защо ИЗЛЪГА всички тук, че имаш подобна фирма.

сайтовете, които си посочил не предлагат твоя продукция. Но и ти нямаш продукция, всичко е плод на твоя болен мозък. Ти наистина нямаш никаква връзка с истински вярващи хора и затова си влязъл тук, уж търсиш общение. Просто на теб, никой не ти обръща внимание в реалния живот, и затова търсиш виртуално общение, в което обаче не си никак честен.
Още в началото не ти повярвах. и ... просто по отблизо на предложените от теб линкове НАПРАВИХ проучване!!! . ИСКАШ ЛИ ДА ти преведа заКАКВО служат тези бормашини!!!

Ама кат не знаеш немски недей се излага пред хората, и също и пред жени като мен, дет разбират малко повече от теб на тези Машини и Инструменти за СТРОИТЕЛСТВО!!!


Какво ще кажеш за тази твоя ОГРОМНА ЛЪЖА??? Много си жалък!Праведният ще цъфти като палма, ще расте като кедър в Ливан, насадените в дома Господен ще цъфтят в дворовете на нашия Бог.Пс.92:12-13
"All worshipping, honoring, or service invented by the brain of man in the religion of God, without His own express commandment, is idolatry."  John Knox

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3326
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #9 on: June 28, 2012, 01:00:24 AM »
blossom,

"Хипер сегмент" ООД изглежда напълно реална фирма, която е регистрирана по българското законодателство и има реални продукти. Петьо Николов е вписан като един от управителите на фирмата и държи 30% от нея. Другите 70% се държат от съдружник.

Така, че очевидно фирмата не е лъжа и е добре да не прибързваш с подобно писане и неверни обвинения. Не знам какво проучване си направила, но очевидно не е било адекватно. Данните, които цитирам по-горе са от публичния търговски регистър на Агенцията по вписванията.

Също така очевидно не си разбрала, че не става въпрос за бормашини, а за боркорони. Тия двете са коренно различни неща. Чуждите фирми дистрибутори на продуктите не споменават българския производител, но това не е нещо необичайно. Подобна практика се нарича в бизнеса white label, където един дистрибутор предлага продукти на друг производител под своя собствена марка, без да упоменава името или марката на оригиналния производител.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

blossom

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 168
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #10 on: June 28, 2012, 02:46:25 AM »
Watchman,


да уточня, че "петьо" сам го е написал:
2. Rosset Technik – Швейцария – http://www.rosset-technik.ch/ в каталога им на стр. 73 светло-сините инструменти. Те са с най-висока цена спрямо диамантените пробивачи които предлагат на стр.72 и стр.74 , защото са с най-високи показатели.

Така че много добре съм разбрала за какво става въпрос на стр. 72, 73,74 от Каталога на посочената фирма. там са пробивни машини.  И моля ти се, не ме познаваш лично и не знаеш, че точно от строителство разбирам доста неща.

Обаче да обобщим нещата по въпросния случай "петьо".

Първо:
фирмата може да е реална в бизнеса с такива имена,които са посочени там.

Но лицето "петьо" от този форум дали е индентично с лицето от посочената фирма?

Второ: Лицето от форума посочва, че:

Почнах да проектирам във въображението си и на хартия камери за синтез на диаманти. Почнах да чета литература на тази тема.
....
След време разбрах какво трябва да постигна като концепция, но нямах идея каква трябва да е конструкцията. .................. Направих дървен модел, след това от стомана , след това още един , и накрая тъкав който беше комбинация от стомана и твърда сплав. Камерата заработи! Направих успешни опити! Синтезирах диаманти , при това с камера от нов вид – разработена от мен и без аналог. Радвах се много! Благодарих на Бог! Обаче пари не можех да изкарам от това. От различни институти ми предлагаха да защитавам дисертации …. но пари – не!"

четете ли внимателно до тук?
Човека твърди, че направил работеща камера за синтез  на диаманти!!!/ТОВА Е МНОГО СЕРИОЗНО НЕЩО/, и после пише никой институт ! / а са били различни/и никой човек на науката от въпросните институти не се наема  с приложение на ИЗОБРЕТЕНИЕТО му. СТРАННО! или може би няма никакво изобретение, или пък то е съществувало само теоретично в главата му, или на хартия , или на дървената конструкцийка... какви открития в 21 век!!! Най-интересното е, че Бог му помага да открие конструкцията за камерата за синтеза на диаманти, да проведе УСПЕШНИ опити, но не му помага да намери приложение НИКЪДЕ открието му!!!

Сигурно обичате да ви заливат с  подобни блудкави обяснения...

Трето:  По нататък продължава

  "След време разбрах, че пари мога да изкарвам като произвеждам диамантени инструменти. За целта обаче трябваше да направя нова камера и да разработя технология на производството, която във времето да дава високо и постоянно качество. Господ ми помогна да направя това! Разработих нова конструкция пригодена за производство на диамантени инструменти. "Звучи много добре, ама като види човек видеото с оня с мазната манта, дето не е прана от началото на демокрацията и същия този не може да отреже отведнъж част от стоманения пирон, или пък другото видео http://www.youtube.com/watch?v=HaPaLLpKhcQ&feature=player_embedded, с което показва, колко пъти трябва да топне свредлото в вода от пластмасова чаша за кафе, за да направи  отвор в плоча-гранитогрес!
Направо се излага! Ама повече се излагат тия, дето му вярват.!!!

А с какво се доказва, че това, на видеото е произведено от ТЯХНАТА ФИРМА?  Може да е от продукцията на конкуренцията му... Или много китайско?
Ама нали трябва да има вярващи, четящи със затаен дъх и гледащи учудени "чудесата" в подобни шоу-та?

Четвърто:
Вие вярвате ли, че посочените линкове на конкуренцията му, Италианска фирма - http://www.montolit.com/en/company/ от 1946год ще му бъде КОНКУРЕНТ на вашия човек???

ами другата: Дистрибуторската:  http://www.rosset-technik.ch/home/produkte-und-dienstleistungen/
те пък предлагат инструменти и машини от различни фирми.

а те са му дистрибуторите, така ли?  Сериозно ли го вярвате?  Ми утре, ще им пратя едно мило и-майлче с въпрос относно пет,овата фирма, само кажете.

Ми погледнете видеото дето е към сайта на "реалната Бг фирма", /която кой знае какво китайско качество имат продуктите на фирмата му/и сравнете изгледа на инструментите и машините на конкурентните фирми, сравнете обстановката, сравнявайте... то се вижда.

Пето: СЪщо толкова странно е, че той самият посочва: Всички познати и роднини  гледаха на мен с явно недоверие.

Въпреки, че е "станал" бизнесмен не дава повече инфо какво става с отношението на същия този кръг хора. Ако е от Бог и ако са така нещата, трябва да има инфо относно промяната в отношението на тези същите хора към него.

За мен е ясно - никой не му е вярвал, обаче той нали си ги навързва фантасмагориите така красиво и правдоподобно, вече поне на историите му трябва да му вярват и да го разбират.
................
 
Въобще не искам да коментирам, колко наивно въпросния "петьо" си поднася материала тук, само и само да впечатли някого, освен и на други места из нета, в предишни периоди.
 
С една дума търси си публика човека и ... я намира!

Щом има кой да се занимава с него..., кое разбрал, кое не разбрал... Пък той да се намира на приказка, докато прави  ЦЕЛИЯ производствения процес на фирмата, нали?! :)

Ако при така написаното до тук всички вие продължавате да му вярвате, просто наистина не знаете какво е бизнес и то при конкуренция като посочената световно известни и/или утвърдени западни европейски фирми, колко много време и сили отнема за да има човек да прекарва време из нета по подобни свидетелства.

Уочмън, уважавам ти много мненията и мисленето тук, ама понякога и ти грешиш. На първа бърза и лесна  справка от нета:
http://www.medicalog-ltd.com/?page_id=91

 Медикалог е на разположение на всеки търговец и физическо лице за оказване на съдействие при износ или внос на стоки от и до Летище София
ВАЖНО


Уважаеми посетители на нашия сайт,

Нашата фирма съществува от 1998 г. и няма неплатени задължения към доставчици.

За съжаление точността и коректността не са качества, присъщи на всички търговци.

В този раздел ще публикуваме длъжници на фирмата, които считаме че заслужават да бъдат поставени в нашия черен списък и с които не бихме искали да имаме търговски отношения.

1. Шуър Шейп Интернешънъл АД

2. Хипер Сегмент ООД

3. Рила Стил ЕООД

Весела Ташева -Управител и собственик

Акт. 16/05/2012
Праведният ще цъфти като палма, ще расте като кедър в Ливан, насадените в дома Господен ще цъфтят в дворовете на нашия Бог.Пс.92:12-13
"All worshipping, honoring, or service invented by the brain of man in the religion of God, without His own express commandment, is idolatry."  John Knox

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3326
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #11 on: June 28, 2012, 05:17:47 AM »
blossom,

много е лошо, когато човек не само прибързва да сее клевети и лъжливи обвинения, но и след това се закоравява и отказва да се покае.

Първо, ти го обвини, че Петьо няма такава фирма. Доказателствата сочат 100%, че това е лъжливо обвинение. Най-малкото тука трябваше да чуем: "съжалявам, съгреших, прибързвайки" вместо това се впускаш в неща от които очевидно не разбираш, и които се налага отново да опровергая.

Quote
да уточня, че "петьо" сам го е написал:
2. Rosset Technik – Швейцария – http://www.rosset-technik.ch/ в каталога им на стр. 73 светло-сините инструменти. Те са с най-висока цена спрямо диамантените пробивачи които предлагат на стр.72 и стр.74 , защото са с най-високи показатели.

Така че много добре съм разбрала за какво става въпрос на стр. 72, 73,74 от Каталога на посочената фирма. там са пробивни машини.  И моля ти се, не ме познаваш лично и не знаеш, че точно от строителство разбирам доста неща.

Тук Петьо говори за СВЕТЛО-сините инструменти. На стр. 73 са показани перфоратори на Bosch от синята серия. Аз ползвам такива инструменти от 15 години и много добре знам, че цвета на синята серия на Bosch е ТЪМНО синя, а не е светло синя. Още повече на сайта на Хипер Сегнмент се вижда, че те те произвеждат боркорони, а не перфоратори. Следователно в каталога трябва да се търсят боркорони, при това светло сини и това се намира на стр. 78, точно там има продукти изглеждащи идентични с тези от сайта на Хипер Сегмент. Тук или Петьо е сбъркал номера на страницата, или по-вероятното е че към въпросния онлайн каталог са били добавени страници след като Петьо е писал въпросния материал след което страницата с неговите продукти е минала с 5 страници по-назад. Абсолютно нереалистично е някой да си помисли, че Петьо твърди, че произвежда марката Bosch. И да си вадиш каквито и да е изводи гледайки няколко перфоратора на Bosch на 73-а страница е крайно несериозно. Да не говорим, че той говори за други инструменти от типа които той произвежда на стр. 72 и 74, а на стр. 72 няма абсолютно никакви перфоратори които са се сравнят с тези на Bosch от стр. 73 и става пределно ясно, че става въпрос за съвсем други страници, а именно страница 78 и аналогичните продукти на стр. 77 и 79, където наистина има боркорони от други производители на по-ниска цена от тези, които той казва, че са негови.

Това ти беше единствения по-реален аргумент. Останалото са празни заяждания с неща, които трудно може да се проверят дали са така или не са така. До момента обаче всичко, което може да се провери се видя, че не е така, както се опитваш да го изкараш.


Аз не виждам никакъв проблем, нова технология да конкурира успешно старата технология на стари и утвърдени производители. Такова нещо се случва постоянно в бизнеса.

Quote
Уочмън, уважавам ти много мненията и мисленето тук, ама понякога и ти грешиш. На първа бърза и лесна  справка от нета:
http://www.medicalog-ltd.com/?page_id=91

Това нещо на практика още веднъж доказва, че тази фирма съществува и дори че се занимава с внос или износ. Това също опровергава твоите обвинения. А дали фирмата е с коректни и изправни финансови отношения със своите партньори това не е обект на тази тема до момента. Ти твърдеше, че фирмата не съществува, че Петьо си измисля, че няма никакво изобретение и прочие.

Само дето съдружника на Петьо, който държи 70% от фирмата Хипер Сегмент е канадска фирма, която вероятно е инвестирала в това изобретение на Петьо така, че да може от прототип да се стигне до производство и този факт напълно съвпада с обясненията на Петьо. Той има технология, която е разработил като беден шофьор, и е нормално да потърси инвеститор за да реализира технологията си. До момента аз виждам, че фактите се покриват с обясненията му.

Проблемите на Петьо очевидно не са в областта на твърденията му за бизнес начинанията му, а в областта на "откровенията". Аз не намирам за праведно да се търси под вола теле и да се правят опити за демонизиране на човека без никакви реални доказателства. Напротив доказателствата недвусмислено доказват, че ти хвърляш клевети и лъжливи обвинения, а това е нещо, което ние в никакъв случай няма да толерираме и търпим в този форум.

Аз съм напълно против сбърканата му теология, но не мога да се съглася да бъде третиран който и да е по такъв неправеден начин с клевети и лъже обвинения. Считай, че ако продължиш в същия дух достъпът ти до този форум ще бъде ограничен само до четене, но писането ще бъде отрязано.

И още нещо, далеч не си мисли, че някой от нас се бил впечатлил от бизнеса на Петьо. Ти много добре знаеш, че ние се стремим към живот основан на Божиите ресурси, а не на финансовата система на света. Щях да се впечатля наистина ако Петьо беше казал, че от беден шофьор е станал фермер и няма никаква нужда от пари за да живее, защото земята му дава силата си и не зависи от печеленето на пари. Нито се впечатлявам от изобретения, защото смятам, че всеки човек е способен да изобретява неща ако се фокусира наистина сериозно в дадена област.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

blossom

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 168
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #12 on: June 28, 2012, 10:29:33 AM »
Watchman  и всички останали във форума!

Преди малко след като прочетох написаното от Watchman, веднага се свързах с Петьо от въпросната фирма по мобилния телефон.

Разговаряхме с него като целта на моето обаждане беше да си поискам незабавно прошка, след като се уверя, че това е същият човек.

Казах му какво ме е усъмнило и колко ГРОЗНО и УЖАСНО съм писала тук против него.

Петьо е същият човек с историята, която разказва за себе си. И ако да бърка по отношение на нещата за тълкувание на пророчествата, това, което казва за бизнеса и фирмата си е реално.

.............


Благодарна съм, че отношенията ни са уредени, моля ви и вие да ми простите, за ПРИБЪРЗАНОТО ми писане  тук.

А относно евентуално ограничаване на писането ми тук, при факта, че не пиша често тук, сама мога да си наложа такава мярка.Праведният ще цъфти като палма, ще расте като кедър в Ливан, насадените в дома Господен ще цъфтят в дворовете на нашия Бог.Пс.92:12-13
"All worshipping, honoring, or service invented by the brain of man in the religion of God, without His own express commandment, is idolatry."  John Knox

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3326
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #13 on: June 28, 2012, 10:35:28 AM »
Ограничаването на възможността за писане във форума беше мярка, която бихме били принудени да приложим ако беше продължила в същия дух. Радвам се, че си предприела стъпки към поправяне на злото.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Моето свидетелтво - Петьо Николов
« Reply #14 on: June 28, 2012, 16:08:24 PM »
 Радвам се , че всичко приключи по най-добрият начин.