Author Topic: ГМО продуктите – новият фашизъм  (Read 5106 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
ГМО продуктите – новият фашизъм
« on: February 24, 2012, 22:03:17 PM »
Днес ми изпратиха материал, който си струва да бъде публикуван във форума. Нека всеки да чете и разсъди за себе си:

ГМО продуктите – новият фашизъм

автор: РОСИЦА ТОДОРОВА
оригинален източник

Предупреден, значи въоръжен
 
       През XXI век повечето съпружески двойки няма да могат да имат потомство. Децата, които ще се раждат, ще бъдат умствено изостанали.

       Руски учени за пръв път проведоха експеримент, който доказа, че основният принцип на действието на генномодифицираните продукти е „забраната за размножаване” на следващите поколения млекопитаещи. Този ефект от ГМ-растения очаква един от най-богатите хора на планетата собственикът на компанията Майкрософт Бил Гейтс, който вече започна борбата срещу увеличаването на населението на земята. Днес обществото на милиардерите под формата на благотворителност хвърля ГМ-„бомби” срещу народите от Африка и Азия.

       В началото на 90-те години в Никарагуа, Мексико и Филипините избухна странна епидемия, причините за която учените така и не откриха. Здрави и млади жени започнали да абортират на 2-рия – 3-ия месец от бременността. Повторните опити за зачеване завършвали по същия начин, впоследствие жените развивали безплодие. Медиците се видели в чудо. Единственото общо при всички заболели жертви било, че били ваксинирани срещу тетанус. Ваксинирането било извършено под егидата на Световната здравна организация, а парите осигурил финансовият магнат Рокфелер.
 

Ваксината срещу забременяване

       Добрите намерения били налице, но римо-католическата организация Comite Pro Vida със седалище в Мексико решила да провери ампулите с ваксината и открила нещо страшно. В тях се съдържал хорионическият гонадотропин на човека (ХГЧ), който сам по себе си е естествен хормон, необходим за поддържане на бременността. Но как хормонът се оказал във ваксините? По-нататъшният анализ хвърлил учените в шок: съчетаването на възбудителя на тетануса с ХГЧ стимулирало формирането на антитела срещу хормона и в резултат на този процес жената не можела да износва плода. С една дума ваксината била скрита форма на аборт. Обществото на милиардерите било заинтересувано в тези страни да настъпи демографски срив.

       Когато заговорът на милиардера Дейвид Рокфелер и неговия фонд със Световната здравна организация бил разкрит, в действие влезли геннообработените организми. В Зимбабве и Гвинея се случило същото като в Никарагуа, Мексико и Филипините. Този път се оказало, че пострадалите жени били пристрастени към консервираната царевица (която била генномодифицирана). Тогава се заговорило за биотероризма, за разрушителното влияние на геннообработените организми върху здравето на човека и по-специално върху репродуктивните възможности на жените от страните в третия свят.

Генът-терминатор

       Световните магнати в САЩ, Япония, Канада и Евросъюза са загрижени от недостига на природни ресурси. В ООН съществува официален документ, в който населението на планетата е разделено на три вида: основно население – златен милиард; полуосновно население – хора от средното звено, недостатъчно осигурени с природни ресурси; и спомагателно население – населението от развиващите се страни,  в този разред влиза и Русия. Последният вид население – а това са пет милиарда души, трябва да бъде изтребено като плевел. Митч Хайн, президентът на биотехнологичната компания “Епицит”, разкри един от механизмите на чудовищната програма на Гейтс и Рокфелер. Той твърди, че са взети антитела от жени с едно рядко заболяване, известно като имунно безплодие; от тях били създадени гени, които регулират производството на антителата на безплодието; с помощта на генното инженерство тези гени били вградени в генома на обикновените царевични семена (което всъщност е процес на генно модифициране), които се изнасят в страни от третия свят. Така африканците със собствените си ръце сеели генномодифицираната царевица убиец с вградената в нея скрита контрацепция, която предизвиквала безплодие при жените на Черния континент.

       В Русия е забранено отглеждането на ГМО, но е разрешена  употребата на пет трансгенни култури  – цвекло, царевицата МОН 810, от която се отказаха в Европа, соя, картофи и ориз. Засега не съществува официално заключение на експерти за пагубното влияние на ГМО върху човека. Институтът по биология “Н. К. Колцов” към Руската академия на науките и общонационалната Асоциация за генетична безопасност за пръв път проведоха независим експеримент. Цяла година гризачи били хранени с трансгенна соя. Този соев шрот се използва широко за хранене на селскостопанските животни. Гризачите изостанали в развитието си и силно били намалени репродуктивните им функции, третото поколение въобще нямало потомство. Това означава, че ГМ-храните предизвикват еволюционен застой и деградация на видовете. Изследователите забелязали още един факт: устната кухина на гризачите се окосмила.
 

Отрова в чинията

        Ние сме това, което ядем! Тази мисъл на Хипократ е стара колкото света, но изключително актуална, особено днес. Постепенно храната ни се превръща в отрова, а ние - в отровени бавноумиращи същества. Огромното количество химикали, които изяжда един средностатистически човек за една година, заедно с рибата, месото, плодовете и зеленчуците, а понякога и вместо тях... са неописуеми.

        С апетит хапваме оцветители, емулгатори, уплътнители, сгъстители и усилватели на вкуса, защото изкуствената храна на вкус почти не се отличава от натуралната, а някои хора твърдят, че синтетичната храна дори е и по-вкусна. Специалисти посочват, че бульонът на кубчета и чипсовете ни правят хранителни наркомани и предизвикват зависимост. Съвременната храна често се готви не от готвачите в кухните, а от химиците в лабораториите. Печеното свинско или пъстървата, сосовете, кетчупите и пр. може лесно да се заменят с набор от ароматизатори и оцветители. Химиците технолози могат да направят от сливите - праскови и вишни, от кайсията - круша, а от крушата - манго.

 
Маргарините – най-опасните мазнини

       Трансмазнините са растителни мазнини, които са преведени в твърдо състояние. Те се получават чрез добавянето на атоми водород към ненаситените двойни връзки в растителните масла. Този процес се нарича хидрогенизация, т.е. термините трансмазнини и хидрогенизирани мазнини  означават едно и също. Трансмазнините са най-вредните и най-опасните мазнини от всички съществуващи. Най-много трансмазнини съдържа маргаринът. Но дори да не купувате маргарин, не сте застраховани срещу тях, защото те се съдържат в много други продукти, които ние всеки ден употребяваме. Опасността от тези мазнини за човека идва от факта, че те не са създадени от природата, а от човека в лабораториите. За съжаление организмът, и по-точно храносмилателната система, не може да различи изкуствените отровни трансмазни киселини от натуралните мастни киселини. Затова хидрогенизираните мазнини се промъкват от храната в кръвотока. Има неоспорими доказателства, че трансмазнините са причина за сърдечно-съдови заболявания, диабет, затлъстяване и нарушаване на липидния обмен, онкологични заболявания, болести на черния дроб, нервната система и пр. Трансмазнините предизвикват исхемична болест на сърцето, а това значи инфаркти и инсулти; нарушават сърдечния ритъм и сгъстяват кръвта.

 

Как да се предпазим от фалшиви, нездравословни храни

1. Ако на етикета пише “с вкус на...”, значи продуктът съдържа ароматизатори, химически вкусови заместители  и др. добавки.

2. Ако на етикета пише, че продуктът съдържа само “ароматизатор”, без уточнението “натурален”, значи в него се съдържа изкуствен ароматизатор. Не го купувайте. В някои европейски страни изкуствените ароматизатори са забранени, защото ако се използват постоянно, провокират болести на черния дроб.

3. Ако в продукта се съдържат Е-добавките – Е 121, Е 123, Е 216, Е  217 и Е 240 и Е 425, не ги купувайте. Те вече са забранени в много страни по света. Доказано е, че изброените Е-добавки усилват растежа на раковите клетки. Но те и досега се срещат в шоколадовите блокчета, пастетите, бързите супи и кубчетата бульон.

4. Ако на етикета пише, че продуктът съдържа натриев глутамат, натриев гуанилат, Е 621, Е 627 или Е 631 – значи в продукта има химичен усилвател на вкуса. Често производителят скрива натриевия глутамат под името “усилвател на вкуса”, “подобрител на вкуса”, “вкусоароматна добавка”. В чуждестранните продукти натриевият глутамат е означен като MSG.

5. Ако на опаковката е изписан кодът Е 951, значи в продукта е добавен аспартам, Е 954 – захарин, под маркировката Е 952 – се крие цикламатът.

 
Какво е поведението на другите страни по отношение на ГМО

1. Индия отказа хуманитарна помощ на САЩ от хранителни продукти на стойност 100 милиона долара годишно.

2. Китай забрани да се продават ГМ-храни на своя пазар, но произвежда и изнася в чужбина.

3. ГМ-продукти не употребяват в Словения, Австрия, Гърция, Франция, Люксембург, Великобритания.

4. Във Великобритания са задължени да маркират продуктите, ако съдържат ГМ, маркирането е задължително и в менютата  на ресторантите.

5. Италия не купува трансгенни семена.

 
Химикалите в храните

Захаринът (Е 954)

       Захаринът е синтезиран през 1879 г. от руския емигрант Фалберг. Той е  разрешен във всички държави със забележката “Предизвиква рак у лабораторни животни”. Днес захаринът е най-популярната “химическа захар” в света. Забранена е употребата му в Канада и СССР още през 70-те години на миналия век. При опити с животни предизвиквала рак на пикочния мехур. Захаринът е по-сладък от захарта 300-500 пъти; произвежда се във вид на таблетки; препоръката е да се употребява не повече от четири пъти на ден. Според експериментални данни в големи количества захаринът може да стимулира образуването на тумори. Със захарин се подслажда голяма част от възрастното население на земята. Много хора дори не подозират, че ежедневно получават допълнително количество от това вещество. Захарин се съдържа още в сладоледа, кремовете, желатиновите десерти и сладкарски изделия.

 
Цикламатът (Е 952)

       Употребата му е разрешена само в 50 страни в света. От 1969 г. е забранен в САЩ, Франция, Великобритания и др. страни заради подозрение, че предизвиква бъбречна недостатъчност. Препаратът съдържа натриеви и калиеви соли на цикламовата киселина, т.е. цикламати. Медици обявиха цикламата за канцероген и бавно действаща отрова. Специалисти днес  препоръчват да не го използват бременни жени, деца и хора с бъбречна недостатъчност. При диабет, затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания цикламатът трябва да се ограничава. Ако го употребявате често, са възможни кожни алергични реакции.   Цикламатът не се разрушава в процеса на приготвянето на храната.

 
Акриламид

       Много продукти, които европеецът употребява редовно, съдържат опасната отрова акриламид. Акриламидът е амид на акриловата киселина –използва се за изработването на пластмаси, лепила, хартия и козметика, както и за укрепване на диги и тунели. Опасен концероген и мутаген, който най-често се съдържа в храните, богати на въглехидрати, по време на термообработката им, особено в промишления процес. Акриламидът се съдържа във всички продукти, които не наричат с общото име фаст-фуд: сухите закуски и крерите, царевичните пръчици и шоколадовите бисквити, пърженото пиле и хамбургерите, фастъченото масло, пуканките и мюслито. Доказано е, че акриламидът предизвиква рак у животните. В определени дози той е токсичен за нервната система и на животните, и на човека.

...

       Учените в Австралия посочват, че хранителните добавки влияят върху поведението на подрастващото поколение. Например калциевият пропионат – Е 282, добавян в хляба като консервант, може да доведе до силни колебания в настроението, нарушаване на съня и концентрацията на вниманието при децата.

...

       Най-популярните газирани напитки съдържат фосфороорганични съединения, които отмиват калция от организма и водят до ортопедични патологии, например остеопороза.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: ГМО продуктите – новият фашизъм
« Reply #1 on: February 24, 2012, 22:46:16 PM »
Quote
В ООН съществува официален документ, в който населението на планетата е разделено на три вида: основно население – златен милиард; полуосновно население – хора от средното звено, недостатъчно осигурени с природни ресурси; и спомагателно население – населението от развиващите се страни,  в този разред влиза и Русия. Последният вид население – а това са пет милиарда души, трябва да бъде изтребено като плевел.

Много е важно да се разбира как точно разсъждава елита. Преди всичко елита се прекланя пред интелекта и ненавижда глупавите, наивни, невежи и повърхностни маси. Как обаче елита да унищожи глупавите маси, а да запази "златния милиард" при условие, че те живеят напълно примесени едни с други? Решението, което са намерили е напълно гениално - да унищожат потомството на глупавите, безхаберните, плитките и повърхностните като им подхвърлят да ядат храни, които са съсипят тяхната репродуктивност. От друга страна те са счели, че онези които са разумни, интелигентни и смислени сами ще намерят начин да заобиколят тези храни и да се хранят по начин който да ги опази от генетичното оръжие.

Това решение е твърде гениално за да се препише просто на елита. Твърде гениално е и за да се припише на сатана. Това което аз разбирам е че с този метод те прилагат извратена версия на това, което Бог прави, а именно да спаси онези, които са бдителни и внимателни да забележат поставените от Него знаци в Творението, така щото да Го потърсят и да извикат към Него, докато всички останали биват погубени от своята собствена липса на разум.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nelito333

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 9
  • Bible and Eternal Life
Re: ГМО продуктите – новият фашизъм
« Reply #2 on: April 17, 2012, 18:16:28 PM »

Здравейте! Аз съм от Варна и съм вярваща от доста отдавна (около 25 години) Попаднах случайно в този форум, зачетох се и ми стана интересно. Днес се регистрирах. Въпросът, който се засяга в  тази тема е много важен, а фактите са направо зловещи.
Но пък в Библията май имаше един стих, че даже и отровно да ядете - няма да навреди.
Но пък и трябва да се внимава - но времената са такива - не може човек да се опази.
Поздрави и Божиите благословения да са с всички.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3405
Re: ГМО продуктите – новият фашизъм
« Reply #3 on: April 18, 2012, 10:34:44 AM »
Quote
Но пък в Библията май имаше един стих, че даже и отровно да ядете - няма да навреди.

Този стих в Библията не касае безотговорното и неразумно отношение към храненето, каквото се вижда масово сред днешните християни, а касае инцидентни опити за отравяне на вярващите. Ето какво се казва:

Maрк 16:18  змии ще хващат; а ако изпият нещо смъртоносно, то никак няма да ги повреди; на болни ще възлагат ръце, и те ще оздравяват.

Много християни напълно плитко и повърхностно цитират този пасаж като оправдание да ядат каквото им поднася системата на нечестивите в техните супермаркети. Само дето пасажа първо не говори за ЯДЕНЕ на ВРЕДНИ за здравето неща, а говори за ПИЕНЕ на "нещо смъртоносно" - което говори съвсем ясно за опит за отравяне чрез поставяне на отрова в напитката или водата.

Второ, пасажа използва думата АКО, а не КОГАТО. Което отново говори за ИНЦИДЕНТ а не за ПРАКТИКА. Яденето на ГМО и отровени с пестициди и всякакви изкуствени добавки храни от ресторантите и супермаркетите НЕ Е инцидент а е практика. И се прави не от незнание, а от нехайство и безгрижие.

Писанието изобилства с увещания - праведните да бъдат будни, трезвени, благоразумни и мъдри. Също така Божието Слово свидетелства, че Бог няма да защити пътищата на глупостта и безумието, но единствено ще защити пътищата на правдата.

Quote
Но пък и трябва да се внимава - но времената са такива - не може човек да се опази.

Нима "времената" са по-силни от Божият Дух и правда? Нима Бог е капитулирал пред страшните времена и не Му достига мъдрост на която да научи праведните как да се опазят? Ни най-малко! Подобни разсъждения са опит човек да оправдае безотговорния си начин на живот спрямо тялото си, което е създадено да бъде Божий храм. И едно нещо е сигурно - ако човек нехае по отношение на тялото си - със сигурност нехае и по отношение на духа и душата си. Нехайството е квас, който заквасва цялото тесто.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Kristiana

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 213
Re: ГМО продуктите – новият фашизъм
« Reply #4 on: April 18, 2012, 16:42:23 PM »
Много правилно,Watchman.

Nelito333

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 9
  • Bible and Eternal Life
Re: ГМО продуктите – новият фашизъм
« Reply #5 on: April 20, 2012, 07:52:13 AM »
Писанието изобилства с увещания - праведните да бъдат будни, трезвени, благоразумни и мъдри. Също така Божието Слово свидетелства, че Бог няма да защити пътищата на глупостта и безумието, но единствено ще защити пътищата на правдата.
Нима "времената" са по-силни от Божият Дух и правда? Нима Бог е капитулирал пред страшните времена и не Му достига мъдрост на която да научи праведните как да се опазят? Ни най-малко! Подобни разсъждения са опит човек да оправдае безотговорния си начин на живот спрямо тялото си, което е създадено да бъде Божий храм. И едно нещо е сигурно - ако човек нехае по отношение на тялото си - със сигурност нехае и по отношение на духа и душата си. Нехайството е квас, който заквасва цялото тесто.
Здравей Watchman, благодаря за изчерпателния отговор и съпричастността към тези проблеми.
Така е  - за Бог няма невъзможни неща.  Бог ни води чрез Божият Дух.
А ние хората, като несъвършени и грешни правим всичко, което е по силите си, за да опазим тялото и душата чисти и неопетнени.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: ГМО продуктите – новият фашизъм
« Reply #6 on: April 20, 2012, 11:21:43 AM »
Всъщност пасажът казва, че "заедно с Бог нищо не е невъзможно", докато в твоето изказване говориш за еврейския Бог като за някой, който няма общо с човеците и си върши своите неща, а човеците — техните и кой както се оправи.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Nelito333

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 9
  • Bible and Eternal Life
Re: ГМО продуктите – новият фашизъм
« Reply #7 on: April 21, 2012, 09:04:02 AM »
Всъщност пасажът казва, че "заедно с Бог нищо не е невъзможно", докато в твоето изказване говориш за еврейския Бог като за някой, който няма общо с човеците и си върши своите неща, а човеците — техните и кой както се оправи.

Мисълта ми беше, че ако човек иска нещо от Бог, то за Бога няма нищо невъзможно.