• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

България по пътя към ръба на пропастта

Започната от Watchman, Декември 01, 2011, 05:43:50 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Watchman

Не знам колко от вас следят събитията, които се случват в България напоследък, но който е бил внимателен ще е забелязал, че правителството проявява много силна воля за въвеждането на пагубни закони, които да ограбят напълно и малкото свобода, която ни е останала.

За разлика от всички други правителства, ние виждаме не просто корумпирана власт, която търси да се обогати за сметка на народа, а виждаме един стратегически зъл гений в действие, който се цели далеч отвъд обогатяването на политическата върхушка.  Всичко това комбинирано със традиционната некадърност и незаинтересованост на българския управник за интересите на народа при това в лицето на възможен разпад на евро зоната и сриване на еврото (а лева е вързан със стойността на еврото) ние можем да очакваме, че ни предстоят много тежки дни.

Смятам, че всеки разумен Божий човек трябва да вземе тези неща предвид и да търси Бога (не просто сам, а заедно с другите светии) за мъдрост и разбиране, как да подходим не просто индивидуално, а като тяло на тези предизвикателства, които ни предстоят. Времената които са върху нас ще ни принудят да действаме като тяло, в противен случай всеки ще потъне един по един. Само съединената благодат ще може да ни задържи над идващите води.

Ето защо искам да повдигна дискусия относно това, което се случва и има да се случи много скоро и да търсим заедно отговори за въпросите, които искат незабавен отговор.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

strannik

ЦитатСмятам, че всеки разумен Божий човек трябва да вземе тези неща предвид и да търси Бога (не просто сам, а заедно с другите светии) за мъдрост и разбиране, как да подходим не просто индивидуално, а като тяло на тези предизвикателства, които ни предстоят. Времената които са върху нас ще ни принудят да действаме като тяло, в противен случай всеки ще потъне един по един.

Съгласен съм, че бидейки сам, на християнина би му било изключително трудно да устои на идващите съблазни, лъжи и всякакви атаки от тъмнината, но мисля че за да бъдем едно е нужно единомислие и то не просто помежду ни, но с Христа и то в Неговата любов. Аз прочетох и друг постинг, където Watchman казва:
Цитат... едно от нещата, които този форум цели е да се създават връзки между светиите, които не са преклонили коляно пред Ваала, за да има общение и да се подкрепят в Пътя и в преследване на Божиите цели и намерения
Това е наистина нужно, но ме притеснява това, че имаме разномислие по някои теми.
Считам, че трябва да погледнем към този стих от Словото:
"Осветете пост, свикайте тържествено събрание, Съберете старейшините и всичките жители на страната В дома на Господа вашия Бог, И извикайте към Господа." /Йоил 1:14/
И наистина в смирение пред Бог, да изискаме заедно, Той да да потвърди Своята Истина.
Защото Бог е Много милостив и Дълготърпелив и знаем, че ни люби и вярвам, че ако извикаме към Него, Той ще ни отговори и ще ни направи да бъдем събрани в Единомислие!
"Ето, вие постите за препирания и карания,
И да биете с нечестиви пестници:
Не постете както днес
За да се чуе горе гласът ви."
Исая 58:4

avia

Strannik,нема нужда да се "изисква" онова ,що е воля Божия.
Но,събитията,нема се случат онлайн.

strannik

ЦитатStrannik,нема нужда да се "изисква" онова ,що е воля Божия.
Какво искаш да кажеш, че Йоил е написал това "извикайте към Господа", така по между другото ли?
И кои събития няма да се случат онлайн?
Аз написах "да изискаме заедно", като в подчертаната дума имам в предвид не само онлайн, не всички имат достъп до интернет особено сиромасите.
Не постете както днес

Nikolay

Aiva на няколко пъти предложи да се срещнем и да си поговорим и обсъдим неща на живо, аз му отговорих, че съм съгласен, но за сега нищо друго не се случва.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

avia

Странник,позволи ми пояснение:
Писаното от Йоил ,нема нищо общо с моя коментар.Ти си подчертал думата заедно,аз поставям в кавички думата изискаме?Доколкото познавам Бога,Той не дължи никому нищо,и нема как да се изисква от Него каквото и да било.Според увещанието на Павел,можем да отправяме молби,молитви,прошения,благодарности,за всички човеци,за поставени във власт,с една цел -  да поминем тих и спокоен живот,в пълно благочестие и за спасението им,чрез познаването на Бога.
Разговор на живо е друго нещо...следващия ми пост ще бъде конкретна инициатива,за среща,който има възможност ще присъства....повервайте ми, след това форумът ще придобие друга форма на общуване.

Watchman

ЦитатСъгласен съм, че бидейки сам, на християнина би му било изключително трудно да устои на идващите съблазни, лъжи и всякакви атаки от тъмнината, но мисля че за да бъдем едно е нужно единомислие и то не просто помежду ни, но с Христа и то в Неговата любов.

Единството (единомислието) не се случва за една нощ, с молитва или пост. Единството е въпрос на израстване, а израстването на поемането на отговорност и разбира се на пълноценно и здравословно хранене.

ЦитатТова е наистина нужно, но ме притеснява това, че имаме разномислие по някои теми.

Подобно разминаване е неизбежно с оглед на различната степен на израстване на всеки един. Аз не виждам нищо притеснително в наличието на различия. Такива винаги ще има в някаква степен и именно чрез тях Бог ни учи на справедливо и праведно отношение към останалите. Истинското единомислие обаче трябва да бъде по отношение на това КОЙ Е БОГ и какво е важно за този Бог. Липсата на разбиране за тези неща водят до дълбоки и фундаментални различия, които кога нужно, кога ненужно ни разделят с пълна сила.

Цитат"Осветете пост, свикайте тържествено събрание, Съберете старейшините и всичките жители на страната В дома на Господа вашия Бог, И извикайте към Господа." /Йоил 1:14/
И наистина в смирение пред Бог, да изискаме заедно, Той да да потвърди Своята Истина.

Целта на поста и молитвата не е да се изясняват доктринални различия, но човек да се смири и да се подравни спрямо Божият аршин. Смисъла на тази тема обаче е преди всичко да предизвика четящите да осъзнаят, че ИМА ДРАСТИЧНА НУЖДА ОТ РЕШЕНИЯ за нещата които идват върху нас. Има нужда да викаме към Бога да възпре безумието на управляващите и да провали пъклените планове на сенчестите им господари. И това разбира се ако Бог благоволи. Но ако Бог е твърдо решен да съди нацията чрез нечестиво и предателско управление, то да даде изходен път на Своите хора в тази усложнена ситуация, която се задава.

Ето тези неща могат да се случат "онлайн". Относно останалите неща не е толкова лесно да се организира среща на хора които са пръснати по всички краища на България. Нужна е добра организация и план и аз имам идеи относно това, какво може да се направи, но хората наистина трябва да имат готовност да платят цената за пътуване и да отделят необходимото време за престой.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

strannik

Цитат на avia
Цитат"Доколкото познавам Бога,Той не дължи никому нищо,и нема как да се изисква от Него каквото и да било."
Това е така. Наистина има разлика между искане и изискване, защото едното е като молба, а другото като нареждане, а аз не в смисъл на нареждане, употребих думата "изискаме", но в смисъла на "искайте и ще ви се даде", но тук вече думата е "искайте" като молба.
Благодаря за корекцията.

Цитат на Watchman
ЦитатИстинското единомислие обаче трябва да бъде по отношение на това КОЙ Е БОГ и какво е важно за този Бог.
Напълно съм съгласен и тук пак ще трябва да заговорим за Правдата и Съдът Божии, които са основа на Божия престол, а като заговорим за Правдата, а преди това стана дума за "искане", ще трябва да си спомним и думите на Яков - "Голяма сила има усърдната молитва на праведния". И от тези заключения, пак стигам да извода, че, дори и целта на поста и молитвата да не е да се изясняват доктринални различия, все пак смятам, че без посоченото от Яков - усърдие, трудно биха станали ясни на сърцата ни, много истини, които за сега остават скрити!
А сега най накрая по темата.
ЦитатИма нужда да викаме към Бога да възпре безумието на управляващите и да провали пъклените планове на сенчестите им господари. И това разбира се ако Бог благоволи. Но ако Бог е твърдо решен да съди нацията чрез нечестиво и предателско управление, то да даде изходен път на Своите хора в тази усложнена ситуация, която се задава.
Тук мога само да добавя писаното в 1Тимотей 2:1-4, което вярвам всички знаете: "И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци, за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител, Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината."
Не постете както днес

Nikolay

Едно уточнение.
Цитат на: avia - Декември 02, 2011, 14:24:58 PM
Доколкото познавам Бога,Той не дължи никому нищо,и нема как да се изисква от Него каквото и да било.
Айва предполагам имаш деца, ти си ги създал и си ги отгледал /или ще ги отгледаш докато пораснат. След което принципно не им дължиш нищо - създал си ги, отгледал си ги - да се оправят.
Това ли казват думите ти по горе ?
Не мисля, ще им помагаш докато си жив сигурен съм.
А след като ние сме Божий деца, както казва той на много места из словото, дали след като ни създал и отгледал и не ни дължи нищо, дали наистина няма да ни помага до като сме живи ?
Не мисля. Той е Бог, справедлив, строг, истинен ала той е и любящ баща.
А това, че ни е баща е показано на много места из словото, примерно:

ЦитатИсая 63 глава
7 Ще спомена милосърдията Господни, Причините за хвалене Господа За всичко, що ни е подарил Господ, И за голямата благост към Израилевия дом, Която им показа според щедростите Си, И според премногото Си милости.   
8 Защото рече: Наистина те са Мои люде, Чада, които не ще постъпят невярно; Така им стана Спасител.
..
16 Защото Ти си наш Отец, Ако и да не ни знае Авраам И да не ни признае Израил; Ти, Господи, си наш Отец; Твоето име е наш вечен Изкупител.

В случая, да ние не можем да изискваме, но да помолим може.

Поздрави,
Николай.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

avia

Николай,братко,...Бог не дължи никому нищо.Каквото и да върши ,го върши ...."Който действува във всичко по решението на Своята воля,..."

и пак,
.."От собствената Си воля ни е родил чрез словото на истината, за да бъдем един вид пръв плод на Неговите създания"

Той не ни дължи,ни милост,ни любов,ни състрадание,ни какво да е.Каквото и да върши, било то и  за нас,го върши по волята Си.
Човек не би бил в състояние да стои пред лицето Му,и да изисква,каквото и да е.Може да поиска,да помоли,да проси,да изрази молба,но не и да изисква.Затова му вервам и се възхищавам на Неговото себевладение...Той е твърд да завърши започнатото,изговореното,..способен е да пази и милост и гняв,и то хиляди години..ето това е воля,и то не каква а Божествена.
На теб дължи ли ти нещо,та да застанеш пред Него,да си опашеш кръста като мъж и да изискваш?
Колкото до мен...да баща съм.
Успях ли да разясня,предходния си коментар?
:)

Простете ме ,моля за отклонението?

avia

Ще оставя собственика на сайта да организира  срещата,аз ще помагам с каквото мога.