Author Topic: Видението за ада на Анджелика Замбрано  (Read 18197 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 970
Понеже стана дума за пророчества, ми се ще да чуя вашето мнение относно едно друго наскоро попаднало ми пророчество, което проучвам от известно време.
Засега съм скептичен относно него, и ще кажа като имам повече време кое ме смущава, но сега, ако някой има възможност и желание нека пише, защото ни е казано да не презираме пророчества, но да изпитваме всичко, като държим доброто.
http://vitezda.com/?p=1506

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: „ПРИГОТВИ СЕ ДА ПОСРЕЩНЕШ СВОЯ БОГ!”
« Reply #1 on: April 05, 2011, 21:22:45 PM »
Доста небиблейски неща има в това "пророчество". Доста такива небиблейски "видения за ада" се навъдиха напоследък и явно хората се впечатляват повече от тях, отколкото от това какво казва Божието Слово.

В Божието Слово се говори за това, че за демоните е приготвено огненото езеро. В него още не са хвърлени, но демоните няма да са тези, които ще измъчват хората, защото самите те ще бъдат в огненото езеро според Писаното:
Матей 25:41. Тогава ще рече и на тия, които са от лявата Му страна: Идете си от Мене, вие проклети, във вечния огън, приготвен за дявола и за неговите ангели.

За ада/шеол пише, че става въпрос за мъка като от огън, обаче демоните нямат никаква работа там. Никъде Писанията не подкрепят подобни фантасмагории. Да не говорим за глупостите, които говори, където Христос плачел за тези, които били в ада, а самият Той ги е определил за там след тяхната смърт, според писаното:
Лука 12:5. Но ще ви предупредя от кого да се боите: бойте се от онзи, който, след като е убил, има власт да хвърля в пъкъла, Да! казвам ви, от него да се боите.

Има още куп неща в това "видение", които не само са небиблейски, ами и на места са изключително глупави...

Но все пак повечето хора ги интересуват повече тези неща и ги намират, защото за тях е по-важно това какво ще им разкаже човек, отколкото какво пише в Словото. Ще проличи накрая кои вярват на Божиите думи и кои вярват на човешките видения.

Не забравяйте, че дяволът също може да се преправя на светъл ангел и мнозина могат да видят и видения, където демони се представят за служители на светлината.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: „ПРИГОТВИ СЕ ДА ПОСРЕЩНЕШ СВОЯ БОГ!”
« Reply #2 on: April 05, 2011, 21:26:24 PM »
Quote
Засега съм скептичен относно него, и ще кажа като имам повече време кое ме смущава, но сега, ако някой има възможност и желание нека пише, защото ни е казано да не презираме пророчества, но да изпитваме всичко, като държим доброто.
http://vitezda.com/?p=1506

Ох мале пак ли? Доста изписах по въпроса с това "видение" по скайпа и май ще се наложи да се пише и във форума. И ще видя кога ще мога да отделя време за това. Но за целта трябва да направим отделна тема.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 970
Re: „ПРИГОТВИ СЕ ДА ПОСРЕЩНЕШ СВОЯ БОГ!”
« Reply #3 on: April 05, 2011, 21:46:39 PM »
да добре е да е в отделна тема, понеже на мен ми го показаха познати и ми се наложи също да го чета и да им отговоря нещо относно него.
Също ,както каза и Тихомир, напримел демоните измъчващи хора в ада са доста не на място там, а има и други неща. Струва ми се че се лансира  грабването преди скръбта, а не се говори изобщо нищо за тежките времена които идват свързани с антихриста.
Трябва си отделна тема и обстойно писане по различните твърдения.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Промених заглавието на темата за да бъде по-ясно за какво става въпрос и от кого е.

Очевидно въпросното видение е подбудило мнозина в християнските среди към страх и религиозна ревност и се забелязва много динамично разменяне на ликове към него. Това говори, че голям брой християни по църквите са повярвали на написаното, което говори много жалко за тяхното духовно състояние.

След като ми беше пратен линка преди няколко дена и прегледах "видението" аз можах да възкликна с думите: ГОРКО на всеки който е толкова плитък и повърхностен да повярва на толкова лесна за разпознаване лъжа. Защото ако не могат да разпознаят нещо толкова плитко и лесно за разпознаване, то къде ще се явят когато сатана сервира най-големите си шедьоври на заблудата, с които той се надява "да заблуди ако е възможно и избраните"?

Проблемите с това така наречено видение са толкова много, че бих могъл да напиша цяла книга ако трябва да ги адресирам един по един. Но вместо това бих искал да обърна внимание на основния проблем, а именно, че това "откровение" представя един съвсем друг "Исус" напълно различен от този който Писанията ни представят. Именно поради тази причина аз ще поставям "Исус" в кавички, когато става въпрос за този лъжлив "Исус" от това еквадорско видение.

Това, което ни се представя от Анджелика е че нейния "Исус" е очевидно крайно разтревожен от това, че много хора отиват в ада и е решил да изпрати страшни видения на едно 18 годишно момиче с цел да наплаши хората от ада и те да се вразумят и покаят. Още от тази концепция се вижда че нейния "Исус" не вярва в силата на Благовестието на Царството, което е поверено на апостолите, но смята че то трябва да се подсили със наплашващи разкази за ада.

В пълен контраст с този измислен "Исус" библейския Исус от Назарет има съвсем друга позиция по този въпрос, която Той заявява недвусмислено в разказа Си за богатия грешник и бедния Лазар:

Лк. 16:27  А той рече: Като е тъй, моля ти се, отче, да го пратиш в бащиния ми дом;
Лк. 16:28  защото имам петима братя, за да им засвидетелствува, да не би да дойдат и те на това мъчително място.
Лк. 16:29  Но Авраам каза: Имат Мойсея и пророците; нека слушат тях.
Лк. 16:30  А той рече: Не, отче Аврааме, но ако отиде при тях някой от мъртвите, ще се покаят.
Лк. 16:31  И той му каза: Ако не слушат Моисея и пророците, то и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят.


Интересното тук е, че от този разказ става ясно не само отношението на Исус по въпроса с пращане на хора видели ада да наплашват живите към покаяние, но се вижда и чия концепция е това, а именно на нечестивия богаташ. И действително подобна идея може да се роди само в сърцето на човек, който не познава Бога и Неговите пътища.

От друга страна виждаме какво мисли Авраам, бащата на вярата, който познаваше Бога до там, че да бъде наречен "Божий приятел." Авраам познавайки Бога отговаря на нечестивия богаташ, че на живите им е дадено Писанието, и ако него презират и не внимават на думите му "и от мъртвите да възкръсне някой, пак няма да се убедят." Това е което смята Авраам и Исус разказвайки тази история утвърждава и се съгласява с думите на Авраам.

Какъв контраст с измисления "Исус" на еквадорското момиче, който отделя от скъпоценното си време да развежда малки момиченца из ада и да ги наплашва така, че после те да могат да наплашват другите, та дано с наплашване да се покаят. Между другото Писанието не ни дава ни най-малкото основание да смятаме, че Исус прави разходки из ада, водейки разни посетители, които после да праща на земята. Според Писанието Исус СЕДИ ОТДЯСНО НА БОЖИЯТ ПРЕСТОЛ и ЧАКА докато се положат враговете Му за Негово подножие:

Лука 22:69  Но отсега нататък Човешкият Син ще седи отдясно на Божията сила.

Кол. 3:1  И тъй, ако сте били възкресени заедно с Христа, търсете това, което е горе, гдето седи Христос отдясно на Бога.

Деян. 7:55  А Стефан, бидейки пълен със Светия Дух, погледна на небето, и видя Божията слава и Исус стоящ отдясно на Бога;

Евр. 1:3  Който, бидейки сияние на Неговата слава, и отпечатък на Неговото същество и държейки всичко чрез Своето могъщо слово, след като извърши [чрез Себе Си] очищение на греховете, седна отдясно на Величието на високо,

Евр. 1:13  А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твоето подножие"?

Евр. 8:1  А от това, което казваме, ето що е смисълът: Ние имаме такъв първосвещеник, Който седна отдясно на престола на Величието в небесата,

Евр.10:12  но Той, като принесе една жертва за греховете, седна за винаги отдясно на Бога.
Евр. 10:13  та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.


Писанието свидетелства изобилно, че Исус не ръководи екскурзии до ада, но седи отдясно на Бога, където ходатайства за Своите Си, и ЧАКА докато се положат враговете Му за Негово подножие. Нито ходи да наобикаля ада и да говори с мъртъвци.

Това е истинския Исус, за когото Писанието свидетелства, Този който очаква човеците да изследват Писанията, и да треперят от Божиите думи, и АКО презрат написаното, то няма никаква полза от свидетелството на оживели мъртъвци за ада. Това е учението на Исус, и всеки Негов истински ученик, ще се придържа към Неговите думи и няма да се връзва на подобни басни като тези на това момиче, както и на всички подобни истории с претенции за това, че Бог бил пратил някого да разказва за ада, когато Писанието е категорично, че подобни разкази са безплодни, но пътя към Истината и спасението е чрез Писанията.

Ето защо още на ниво концепция това "видение" пада в канала на ересите и заблудите. Но за съжаление подобни лъжи намират много широко приемане в християнските среди, защото на тях им е проповядвано едно лъже благовестие, което е фокусирано към страха от ада, а не към любовта към Правдата. Бог не търси хора, които движени от страх за своите кожи ще приемат религия за лично спасение според Божий план в 4 стъпки. Бог желае хора, които Го търсят поради ГЛАД И ЖАЖДА ЗА ПРАВДАТА! Поради копнеж по ИСТИНАТА и желание Божието Царство да дойде и управлява Земята в правда и справедливост завинаги.

Ако човек не е привлечен от красотата на Господната Правда, от реалността на Неговата Истина, от копнежа по Неговото спасение, но не личното спасение, а спасението на цялата Земя от греха и смъртта, то такъв човек никога няма да преживее онова автентично покаяние, което ще го направи Божий слуга и Христов ученик.

Противника много добре разбира тия неща, затова е напълнил църквите с плевели, които са повярвали едно лъже благовестие на страха и спасяването на собствената си кожа. Едно благовестие на егоизма и хуманизма, където човека, неговите нужди и лично спасение са в центъра, а Бог и Неговите цели и Царство за изметени в ъгъла, ако въобще някой се сеща за тях.

ГОРКО на всеки, който е повярвал тази плитка измама и лъжа, която се разобличава с малко здрав разум и истинско познаване на Бога. Покайте се и търсете Бога докато може да се намери, защото ако сте повярвали лъжите на това "видение" то вие сте били претеглени на везните и намерени недостатъчни.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Владо

 • Служещ
 • ******
 • Posts: 506
 • Нашият Господ идва.
  • http://vminev.blog.bg/
Мога и аз да допълня този пост с няколко реда. Напоследък има нещо като "бум" на видения : било то с ангели, било то с "Исус", който довежда до ада. Има едно основно нещо, което убягва на Божиите хора и което Watchman е описал отчасти. Това е че това видение НЕ ПРОСЛАВЯ БОГА И НЕГОВИЯТ СИН. Ето един елементарен въпрос на тези, които биха казали : - На теб що ти е, ако се покайват хора и ако от християните се уплашат в сърцата си и подирят Бога : Това видение докарва ли прослава на Божият Единороден Син, Исус от Назарет? Защо вместо да има отрезняване в пътят на правдата ТАКА КАКТО ТОЙ ИСКА (а именно : чрез Святият Дух, Който дава животворно покаяние) разни мистични видения трябва да принуждават хора да се страхуват и да дирят Бога?!! Това е нерепо.

Позицията, от която Анхелика (Анжелика) е написала видението е позиция на пророк. И така, оставям на вас да отсъдите праведно в сърцата си може ли едно 18-годишно момиче да назидава църквата с ала-бала-листични видения, които стряскат, но не прославят Сина ? Нима не се вижда, че това видение НЕ Е ОТ ДУХА НА ПИСАНИЯТА ?

Това "видение" дали е от Божият Дух? Ако е то ще прославя Исус. Преценявайки аз наистина се съкрушавам от елементаризма на разни хора, които не се запалват да правят правда и така да живеят, но пращат линкове и се запалват да се страхуват.

И така, аз мисля, че това видение е от друг дух, не Святият, защото подбужда не към ревност към Бога, не към очистване, а към страх и БЯГСТВО ОТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЖИВОТА.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Прашинка

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 71
Quote
Бог желае хора, които Го търсят поради ГЛАД И ЖАЖДА ЗА ПРАВДАТА! Поради копнеж по ИСТИНАТА и желание Божието Царство да дойде и управлява Земята в правда и справедливост завинаги.

Ако човек не е привлечен от красотата на Господната Правда, от реалността на Неговата Истина, от копнежа по Неговото спасение, но не личното спасение, а спасението на цялата Земя от греха и смъртта, то такъв човек никога няма да преживее онова автентично покаяние, което ще го направи Божий слуга и Христов ученик.
Абсолютно вярно, благодаря за чистата синтенция.
Има много такива обезпокояващи видения и откровения, на които не знаех как точно да им отговарям/на изпращащите ги , де/.
Благодаря , братя, за обясненията, дават много свтлина по въпроса.

svetlio760

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
Ако сте чували за синдрома "Лазар" няма да отхвърляте това с лека ръка. Има хора изпадали в клинична смърт и завръщали се към живот, които потвръждават някой неща, едно от които е огънят. Освен това има и видение на българи, които Анджелика няма откъде да познава, за да се разберат, едно от които е дадено на Иван Бабулев!