Author Topic: Блудницата от Откровение 17-19  (Read 55492 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

  • Administrator
  • Слугуващ
  • *****
  • Posts: 2794
    • FellowshipBG
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #195 on: January 26, 2017, 22:45:24 PM »
@essop,

Това не е вярно. Точно детайлите изясняват нещата.

Блудницата представлява религиозна общност, която има определени характеристики, облекло, местоположение, която блудница има много дъщери, които са отново религиозни общности с подобни характеристики. Тази религиозна общност е измамила много народи, както и се занимава с търговия, т.е. е изключително богата.

Всеки, който е под шапката на блудницата, ще участва в наказанието й, т.е. всички в тези религиозни общности ще бъдат наказани ако не излязат от там.

Тази религиозна общност е противна на Божията правда, но се води за много набожна. Хората, които са под шапката на блудницата са също религиозни хора, които са противни на Божията правда. Бог призовава тези, които са под шапката на блудницата, но търсят правдата, да излязат незабавно от нея, иначе ще бъдат наказани и погубени. Това означава, че блудницата има вид на "праведна религия" (ако изобщо мога да използвам такъв термин).

Има 3 страни, които трябва да видите: праведните, блудницата (тези, които се имат за праведни, но стоят в ученията на блудницата) и такива, които са извън блудницата и извън общността на праведните. Може да ги наречем "невярващи", ако и тези, формиращи блудницата, да не са всички вярващи, но ако и да вярват, те не живеят праведно (както бесовете вярват и треперят дори, но това не ги оправдава).

Блудницата ще бъде изгорена с огън, наказана преждевременно, преди времето, когато ще бъдат изложени всички, които отхвърлят Бога, на Божия гняв. Блудницата има твърде много кръв на светии по ръцете си и ще бъде съдена преди неправедните. Заедно с нея (каймакът, така да кажем), ще погинат и всички, които са под шапката й. Това ще стане преди идването на Христос втори път.

Затова блудницата не са непокаяните (защото този термин включва и езичниците), нито е Европа.

Всичко това го пише в текста на Библията и то в прав текст.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

essop

  • Read-only
  • Новодошъл
  • *
  • Posts: 27
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #196 on: January 26, 2017, 22:56:03 PM »
Ок.