Author Topic: Блудницата от Откровение 17-19  (Read 58008 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #60 on: May 28, 2012, 18:02:35 PM »
 Каква е логиката. 1.Антихрист ще бъде изтребен при пришествието , когато ще стане и грабванета в облаците. 2.Тогава да проверим къде е описано пришествието в Откровение и да видим кои събития са преди това и кои след това. Така мисля е правилно.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #61 on: May 28, 2012, 18:13:58 PM »
 И видях, когато отвори шестия печат, че стана голям трус: слънцето почерня като козиняво вретище, и цялата луна стана като кръв; 
 небесните звезди паднаха на земята, като когато смоковница, разклащана от силен вятър, мята неузрелите си смокини; 
 небето биде преместено като свитък, когато се свива; и всички планини и острови се вдигнаха от местата си. 
 И земните царе, големците и хилядниците, богатите и силните, всеки роб и всеки свободен се скриха в пещерите и между скалите на планините; 
 и казват на планините и на скалите: Паднете върху нас и скрийте ни от лицето на седящия на престола и от гнева на Агнето; 
 Защото е дошъл великият ден на Неговия гняв; и кой може да устои?
  / откр.6гл/

 Считам, че това е ключовият стих относно пришествието. То, като събитие, става след тези стихове горе.

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #62 on: May 28, 2012, 18:19:55 PM »
 Тук събитията са преди отварянето на 7-мият печат. Когато се отвори 7-мият печат, започват тръбите. Думите на Господ са , че събирането на избраните в облаците е при тръба. Събитията за които говориш са преди тръбите.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 901
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #63 on: May 28, 2012, 18:23:36 PM »
Не, не ме разбра. Прочети Матей 24 глава. Там ясно се вижда кое след кое е.
Отделно не считай непременно всичко за перфектна хронология, има и паралелни неща според мен. Идеята е, че пришествието Христово става именн след описаните събития в Матей 24 и отровение 6, има ясни знаци които са посочени, но не е посочено точното време.
Примерно не е казано 4 дена и петнайсет минути след тези неща и тн.
Това мисля е ясно.

А веднага след скръбта на ония дни, слънцето ще потъмнее, луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето и небесните сили ще се разклатят  Тогава ще се яви на небето знамението на Човешкия Син; и тогава ще заплачат всички земни племена като видят Човешкия син идещ на небесните облаци със сила и голяма слава. 
 Ще изпрати Своите ангели със силен тръбен глас; и те ще съберат избраните Му от четирите ветрища, от единия край на небето до другия. 
 А научете притчата от смоковницата: Когато клоните й вече омекнат и развият листа, знаете, че е близо лятото. 
 Също така и вие, когато видите всичко това, да знаете, че Той е близо при вратата.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #64 on: May 28, 2012, 20:49:57 PM »
Всъщност темата е за това коя е блудницата и всъщност има пряка връзка със звяра, за който се говори в Откровение. Относно второто пришествие има други теми и може би ще е добре там да се разискват тези неща.

Блудницата ще бъде наказана преждевременно и то още преди пришествието.

Словото е категорично, че след второто пришествие настава 1000 годишното царство и това може да се види в Захария 14, както някой беше цитирал преди доста време. Но все пак нека да не се размива дискусията.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #65 on: May 28, 2012, 20:53:10 PM »
 Съгласен.

IvanQS

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 149
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #66 on: May 29, 2012, 02:13:52 AM »
Нито,днешната държава Израел е Божия Израел,нито храма ,който искат да се построи е Божия храм.
Измамата ,която се шири навред е в двусмисленото значение на думите и отворения смисъл -за да може всеки да вгражда собствената си заблуда в общата.
При Бог обаче нещата са ясни,конкретни, доказани и няма място за собствени смислови заключения.
Мир,любов,вяра ,бог,църква и много други са изопъчени смислово  и вече същите думи работят за антихриста с подменено значение.
Духът на антихриста е отдавна по света и много хора са негов носител."рожби ехидни"
Тези ,които се кълнат във вярност на Бог, а вършат делата на антихриста ,са блудници.
Тези,които казват че са на страната на Истината ,а не Я познават са блудници.
Тези,които не спират да евангелизират и правят църкви навред,а не могат да споделят себе си с братята и Бога ,са блудници.
Не са блудници хората от света ,защото знаят ,че са грешни и не познават Истината,те не са изневерили на никого.Осъдени и оставащи в Божия гняв.
За непросветените грешници сатана има един подход,а за просветените грешници има обществени заведения наречени църквата на пастор...
Тези всеки ден изневеряват на Истината,като изопъчават смисъла на Божието Слово.
Има и други блудници,които казваха,че са служители на Божия завет и будители на Божия народ.Христос ги нарече -рожби ехидни.
Кой иска да построи храма?
Същите ,които помогнаха да се създаде и тази държава.
Кой изопачи истинското значение на Христовата Църква?
Същите ,които тайно в старозаветния храм  правеха окултни ритуали.
Тези същите и сега дърпат конците по целия свят,които полагат двусмислено значение и променят тежестта на думите и техните дефиниции.
Повечето от тях са евреи и какво от това ,като  носят Божия гняв със себе си.
Единствено ,Божието Слово и Църквата Христова са стълб и подпорка на Истината.
Повечето от тях не са евреи,защото вече пред Бог няма евреин или грък има само такива ,които са повярвали в Неговото учение.
Има и верен остатък от еврейските племена,които ще устоят в Истината.
Само тези,които наистина са разбрали кой е Христос и какво е Христос ще могат да разбират Писанията ,защото те са написани за Божиите деца.
Христос каза -Моите познават гласът ми.
Другите само ще умуват и ще се препъват в Писанията без да разбират.
Пилат питаше Истината -какво е истина и така и си умря без да я разбере.
Така и много съвременни"пророчества" са хвърлени във въздуха и тяхната отрова е вдишана от тези ,които се мислят за църква.
Коя е блудницата?
Не искам да съм възторжен и ревностен последовател на една измама наречена църква.
Римокатолическа,протестантска или някаква друга.
Искам Храма да съм аз и без посредници да имам среща с Бог в сърцето.
Да имам взаимодопълващо общение с хора родени от Божия Дух и си служим един друг според многообразната Божия благодат.
Не искам да давам от излишъка си дарение, искам да споделям себе си с другите.Това е невъзможно във формата на пасторските и камбанни църкви.-блудници

Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #67 on: May 29, 2012, 13:01:39 PM »
Здравей, Petio

10 -те рога са 10 царе които се издигат от червеното народно царство! Те за 1 час получават власт като царе заедно със звяра, но са се издигнали от него! След като това се случи, те са единомислени и предават на звяра своята сила и власт.
 Тези събития са след цар Борис. Отнасят се за времето когато Б-я е под ръководството на БКП .

Тук мога да се съглася защото Тодор Живков бе издигнат (взет) от народа и той управляваше ~44 години което се вписва във този "1 час". До тук добре.

–––

Quote
Откр 13:11,12 „ И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей. Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла.” Обаче обект на поклонение винаги е звярът с железните зъби. Всъщност точно неговото число е 666! Числото на червеното народно царство е 666! Числото му е число на човек! Неговият символ е човек! Каква беше идеологията на червеното народно царство? Тя беше построена на базата на първите християнски комуни: ДЕЯНИЯТА  НА  АПОСТОЛИТЕ 2:44,45 „ И всичките вярващи бяха заедно, и имаха всичко общо; и продаваха стоката и имота си, и разпределяха парите на всички, според нуждата на всекиго.”
 Злото, което направиха е, че на мястото на Бог като творец и законодател, те поставиха ЧОВЕКА, а човекът е зъл и грешен, и управлението му без Бог е такова.

Това което съм подчертал са 2 различни неща, как и защо правиш връзка между тях.

Quote
17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.   
18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

––––

Quote
После в Откр 13/3 пише:” И видях една от главите му като че ли смъртно ранена; но смъртоносната му рана оздравя; и цялата земя учудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;” Коя е тази като че ли смъртно ранена глава? Не пише смъртно ранена , а „като че ли смъртно ранена”.

Също така пише че земята е отишла учудена след него. Цялата земя не са ли хората по нея, кой е тоя човек който се е учудил, че СССР се е въздигнал и е станал ?

––––

Quote
  Тогава двама ще бъдат на полето; единият се взема, а другият се оставя. Две жени ще мелят на мелницата; едната се взема, а другата се оставя. Затова бдете, защото не знаете в кой ден ще дойде вашият Господ.” И да добавя нещо много важно: Какво ще се случи с оставените ? Отговор : Лука 13/23,24,25,26,27,28,29 „  И някой си Му рече: Господи, малцина ли са, които се спасяват? А той им каза: Подвизавайте се да влезете през тесните врата; защото ви казвам, мнозина ще се стараят да влязат, и не ще могат,  след като стане домакинът и затвори вратата, и вие като останете вън, почнете да хлопате на вратата и да казвате: Господи отвори; а Той в отговор ви каже: Не ви зная откъде сте. Тогава ще почнете да казвате: Ядохме и пихме пред Тебе; и в нашите улици си поучавал. А Той ще рече: Казвам ви, не зная откъде сте; махнете се от Мене всички вие, които вършите неправда. Там ще бъде плач и скърцане със зъби, когато видите Авраама, Исаака, Якова и всички пророци в Божието царство, а себе си, изпъдени вън. И ще дойдат от изток и запад, от север и юг, и ще седнат в Божието царство.” Тоест ще се стараят да влязат в Божието царство, но няма да могат. Това е времето за което пророк Амос пише в 8/11,12,13 „Ето, идат дни, казва Господ Иеова, Когато ще изпратя глад на земята, - Не глад за хляб, нито жажда за вода, Но за слушане думите Господни. Те ще се скитат от море до море Да търсят словото Господно, И ще обикалят от север до изток, Но няма да го намерят. В оня ден красивите девици и юношите ще примират от жажда.” Да намериш Словото Господне означава да се спасиш, защото Словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина. (Йоан1/14). Внимавай на себе си! Не върши беззакония! Втори шанс няма да имаш!

Тука нищо не разбрах. Първо даваш цитат че малцина ще влязат после, че няма да има духовна храна и накрая да внимаваме на себе си. И то така подредено, че смисловата връзка се губи между редовете.
Първо знаеш ли колко са тези "малцина" които ще влязат в Милениума ? Само около 50% от хората в световен мащаб. Хайде с тая информация си уточни и подреди горните изречения.

–––

Quote
Да се върнем към Откр.13/5. Там пише, че звяра ще има власт да действа 42 месеца! Вече видяхме, че преди това звяра е излезнал от бездната.

Quote
2 но двора, който е извън храма, остави, и недей го измерва, защото той е даден на народите, които ще тъпчат светия град четиридесет и два месеца.

Двете църкви се поместват в този двор ли ?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

blossom

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 168
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #68 on: May 29, 2012, 22:54:22 PM »

 
 
Първо знаеш ли колко са тези "малцина" които ще влязат в Милениума ? Само около 50% от хората в световен мащаб. Хайде с тая информация си уточни и подреди горните изречения.


Николай откога "малцина" е  около 50% ?, т.е. половината?  :)

Праведният ще цъфти като палма, ще расте като кедър в Ливан, насадените в дома Господен ще цъфтят в дворовете на нашия Бог.Пс.92:12-13
"All worshipping, honoring, or service invented by the brain of man in the religion of God, without His own express commandment, is idolatry."  John Knox

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #69 on: May 30, 2012, 15:15:58 PM »
Quote
18 От тия три язви, - от огъня, от дима и от жупела, що излизаха от устата им, - биде избита третата част от човеците.

Quote
8 И видях, и ето блед кон и името на яздещия на него беше смърт, и адът вървеше подире му; и даде им се власт над четвъртата част от земята да умъртвят с меч, с глад, с мор и със земните зверове.

Населението на земята към момента е около 7 милиарда.
1/3 ~= 33%
1/4 ~= 25%
(7,000,000,000 - 33%) -25% = 3,517,500,000

50% само от това, отделно ще има и други неща които ще вземат още хора, но те не са описани.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #70 on: May 30, 2012, 21:46:51 PM »
Quote
7:9
След това видях, и ето голямо множество, което никой не можеше да изброи, от всеки народ, и от всичките племена, люде и езици, стоящи пред престола и пред Агнето, облечени в бели дрехи, с палмови клони в ръцете си,

Това са "малцината" които влизат в Милениума.

По-интересното е тук:

Quote
7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си,   
8 и ще излезе да мами народите в четирите краища на земята, Гога и Магога, да ги събере за войната, - чието число е като морския пясък.   
9 И те се разпростряха по цялата широчина на земята и обиколиха стана на светиите и обичния град; но огън падна от [Бога из] небето, та ги изпояде.

Quote
13 И морето предаде мъртвите, които бяха в него; и смъртта и адът предадоха мъртвите, които бяха в тях; и те бидоха съдени всеки според делата си.   
14 И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро е втората смърт.   
15 И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.

Ще има съд, смисъла на думата съд е следния:

Едни ще бъдат оправдани, а други не.

Хората подготвят децата си и се надяват да влязат в Милениума, не знам колко хора подготвят себе си и децата си да излязат от него ...

Така междо другото ще вметна статистика която някой спомена в друга тема, която гласи че християните са 1/3 от хората на планетата в момента.
И искам да подчертая, с това по горе не твърдя нищо, всеки да го разбира както иска. Давам го като информация !
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #71 on: May 30, 2012, 23:28:30 PM »
Тук имаш някои пропуски и те са, че не отчиташ всички праведници, които са живяли от Адам включително и които ще бъдат живи на земята до момента на пришествието. В Милениума ще царуват правениците, като живите ще се видоизменят, а починалите ще възкръснат. Мъртвите, за които става въпрос в цитираните от теб пасажи са нечестивите, които са починали преди, както и по време на Милениума. Тогава хората ще живеят пак дълго. Тогава народите също ще се раждат и ще умират и ще бъдат учени на правда. Накрая ще има такива, които пак ще въстанат против Месията, независимо, че ще го виждат ясно, независимо, че ще са видели много чудни неща.

След Милениума ще бъдат премахнати небето и земята и ще бъдат съдени всички мъртви нечестивци, за които се говори. Разбира се, съдията ще поощри и всички праведници в деня на този съд и ще бъдат разделени праведни от нечестиви завинаги.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Petio

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 125
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #72 on: May 31, 2012, 10:44:40 AM »
 Това е така с допълнение, че на съдът идват и от ада. Този който седи на големият бял престол е Христос.

blossom

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 168
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #73 on: May 31, 2012, 14:37:27 PM »
Това е така с допълнение, че на съдът идват и от ада. Този който седи на големият бял престол е Христос.

Този, който седи ОТДЯСНО на големият бял престол е Христос.

А не който седи на престола. На престола стои само Отец.

Христос не е Съдията, а такъв е Бог- Отец.Но и също  виж, че Отец ще съди народите чрез Христос.

Има разлика и да не смесваме нещата.

Праведният ще цъфти като палма, ще расте като кедър в Ливан, насадените в дома Господен ще цъфтят в дворовете на нашия Бог.Пс.92:12-13
"All worshipping, honoring, or service invented by the brain of man in the religion of God, without His own express commandment, is idolatry."  John Knox

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 969
Re: Блудницата от Откровение 17-19
« Reply #74 on: May 31, 2012, 17:42:58 PM »
Petio,
Зададох конкретни въпроси, дали случайно не ги пропусна ?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]