Author Topic: Интервю с бивш създател на ваксини  (Read 4116 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Източник: http://geom-bg.com/?p=13135
Quote
Д-р Марк Рендъл е псевдоним на изследовател на ваксини, дълги години работил в лабораториите на големите фармацевтични компании и правителствения Национален Институт по здравето. Марк се е уволнил през последните десет години. По неговите думи, той изпитал омерзение от това, което е открил за ваксините. Както знаете, от началото на излизането на моите «Безлъжливиновини» («Nomorefakenews») аз се боря срещу ненаучните и опасни твърдения относно безопасността и ефективността на ваксините. Марк е един от моите източници на информация. Той не е голям любител на говоренето, даже под прикритието на своята анонимност, но в светлината на последните опити да се направи ваксинирането задължително, той реши да наруши мълчанието си. Той живее комфортно от пенсията си, но както и много от моите източници на информация, е започнал да се отнася осъзнато към това, което е правил по-рано. Марк прекрасно е осведомен за размаха на дейността на медицинския картел и неговите планове за депопулация, контрол над умовете и общо отслабване здравето на населението.

Въпрос: Някога Вие сте били уверен, че ваксините са символ на прогресивната медицина.
Отговор: Да. Аз помагах в разработката на няколко. Няма да кажа какви именно.
– Защо?
– Искам да остана инкогнито.
– Значи, Вие считате, че може да имате проблеми, ако се разкриете?
– Предполагам, че ще изгубя пенсията си.
– На какво основание?
– Това няма значение. Тези хора имат възможност да ви създадат неприятности, ако сте били някога член на клуба. Познавам няколко души, които са следени и безпокоени.
– Кой е правил това?
– ФБР.
– Наистина?
– Без съмнение. ФБР просто използва и различни предлози. Може да бъде привлечено и Данъчно управление.
– Не е ли прекалено много за свободата на словото?
– Аз бях част от «вътрешния кръг». Ако сега започна да назовавам имена и да обвинявам отделни изследователи, ще имам немалко проблеми.
– Какво стои зад тези опити да Ви се създадат неприятности?
– Ваксините са последната линия на отбраната на съвременната медицина. Ваксините са най-висшият израз на «великолепието» на съвременната медицина.
– Вие считате, че на хората трябва да бъде предоставено правото на избор да се ваксинират или не?
– На политическо ниво – да. На научно ниво – хората трябва да имат информация, за да могат да направят правилния избор. Лесно е да се каже: «Избор – това е добре». Но ако цялата атмосфера е пропита от лъжа, как можете да избирате? Ако начело на Управлението по контрол на хранителните продукти и лекарствата (FDA) стояха порядъчни хора, ваксините не биха били разрешени. Тях щяха да ги изследват в детайли.
– Има историци на медицината, които твърдят, че общото снижаване на заболеваемостта не е резултат от ваксинирането.
– Знам. Дълго време не обръщах внимание на тези изследвания.
– Защо?
– Страхувах се от това, което мога да открия. Аз бях в бизнеса с ваксини. Стандартът на живота ми зависеше от продължаването на тази работа.
– А после?
– Аз сам изследвах тази тема.
– И до какви изводи стигнахте?
– Снижаването на нивото на заболеваемост е благодарение на подобряването на жизнените условия.
– Какви условия?
– Повече чиста вода. Подобрена канализационна система. Храна. Пресни продукти от селското стопанство. Намаляване на бедността. Микробите могат да бъдат навсякъде, но ако сте здрави, няма да се заразите лесно.
– Какво почувствахте, когато завършихте изследванията си?
– Отчаяние. Разбрах, че съм работил в областта на концентрираната лъжа.
– Има ли ваксини, които са по-опасни от други?
– Да. DPT (АКДС), например. MMR (комбинирана ваксина против дребна шарка, заушка и шарка (рубеола). Освен това, някои серии от едни и същи ваксини могат да бъдат по-опасни. Безпокои ме, че всички ваксини са опасни.
– Защо?
– По няколко причини. Те въвличат човешкия организъм в процес, целта на който е подриване на имунната система. Те на практика могат да предизвикат тази болест, срещу която са предназначени да ни защитават. Те могат да предизвикат други болести, различни от тези, които трябва да предотвратят.
– Защо ни показват статистика, според която ваксините били изключително успешни в ликвидацията на болести?
– Защо? За да се създава илюзията, че ваксините са полезни. Ако ваксините потушават видимите симптоми на такива болести като дребна шарка, всеки може да реши, че ваксинирането е било успешно. Но под това прикритие ваксината може да повреди самата имунна система. А ако тя предизвика друга болест – менингит например, този факт не се забелязва, тъй като никой не вярва, че това е могла да направи ваксината. Връзката просто се игнорира.
– Съобщиха, че ваксините са ликвидирали едра шарка в Англия.
– Да. Но когато проучвате достъпната статистика, пред вас се появява друга картина.
– Каква?
– Имаше градове в Англия, където неваксинираните не заболяваха от едра шарка. Имаше градове, където ваксинираното население преживя епидемията от едра шарка. А заболеваемостта от едра шарка вече беше снижена до въвеждането на ваксинирането.
– Така че Вие твърдите, че са ни лъгали?
– Именно това твърдя. Историята нагласиха така, за да убедят хората, че ваксините неизменно са ефективни и безопасни.
– Вие сте работили в лаборатории. Какво ще кажете за чистотата там?
– Хората считат, че тези производствени лаборатории са най-чистото място на света. Това не е истина. Заразявания се случват постоянно. «Строителен боклук» постоянно попада във ваксините.
– Например, маймунският вирус SV-40, промъкнал се в полиоваксината.
– Да, така беше. Но не това имам предвид. Вирусът SV-40 попадна във ваксината, защото бяха използвани маймунски бъбреци. Говоря за друго. За действителните лабораторни условия. За грешките. За немарливостта. SV-40, който по-късно беше забелязан в раковите тумори – това е, което бих нарекъл структурен проблем. Това беше възприета част от производствения процес. Ако вие използвате маймунски бъбреци, отваряте вратата за неизвестните причинители, намиращи се в тях.
– Добре, дайте за минута да се дистанцираме от разликите между видовете замърсяващи вещества. Какви вещества откривахте през годините на Вашата работа в лабораториите?
– Ще Ви дам примери за това, което намирах аз и какво намираха моите колеги. Във ваксината срещу дребна шарка «Римавекс» ние намерихме различни пилешки вируси. В полиоваксината намерихме акантамеба, която наричат «амеба, изяждаща мозъка». Маймунски цитомегаловирус в тази същата полиоваксина. Пенлив маймунски вирус в ротавирусната ваксина. Вирус на птичия рак във ваксината MMR. Различни микроорганизми във ваксината срещу сибирска язва. Аз открих потенциално опасни инхибитори от ферменти в няколко ваксини. Вируси от патици, кучета, зайци във ваксина срещу шарка. Пестивирус във ваксината MMR. И това е само една част от откритията ни.
– Искам да разбера. Всички тези замърсяващи вещества нямат отношения към самите ваксини.
– Вярно е. И невъзможно е да се определи вредата, която те могат да причинят, тъй като никакви изследвания в тази насока не се правят или почти не се правят. Това е рулетка. Рискувате вие. За болшинството от хората е неизвестно, че някои полиоваксини, аденовирусните ваксини, ваксината против шарка и ваксината против хепатит А се произвеждат от тъканите на абортирали човешки плодове. Аз разбрах: това, което от време на време откривах и считах за бактериални фрагменти, в действителност са могли да бъдат части от ембрионални тъкани. Когато търсите замърсяващи вещества във ваксините, сред целия откриван материал вие просто се изгубвате. Вие знаете, че това не трябва да бъде там, но какво е то, нямате и представа. Намирах нещо, което считах за дребни фрагменти от човешки косъм или човешка слуз. Откривах това, което може само да се определи като «чужд белтък» и което, на практика, може да бъде какво ли не.
– Камбаните звънят навсякъде.
– И как мислите, че се чувствах? Да не забравяме, че целият този материал директно попада в кръвта, преминавайки през обичайните имунни прегради.
– Как бяха приети Вашите находки?
– Като правило слушах: «Не се безпокой, с това нищо не може да се направи». Създавайки ваксини, ние използваме различни животински тъкани и те са източници на замърсяващи вещества. Естествено, не споменавам тук такива стандартни химикали като живак, формалдехид и алуминий, които целенасочено се използват във ваксините.
– Това е потресаващо.
– Да. А отбелязвам тук само част от замърсяващите биологически вещества. Кой знае колко са още? Ние не знаем за тях, защото не ги търсим. Ако тъкани, например, от птици, се използват за производството на ваксини, колко възможни причинители могат да попаднат във ваксината? Ние не знаем. Ние не знаем какво може да бъде това и как може да повлияе на хората.
– А освен чистотата?
– Съществува погрешна изходна представа за ваксините. Че те по сложни пътища стимулират имунната система за създаване на условия за имунитет към болестта. Това е лъжлива предпоставка. Ваксината е предназначена за «производство» на антитела за защита от болестта. Но имунната система е много по-сложна и заплетена от антитела и отнасящите се към тях «клетки-убийци».
– Тоест имунната система е…
– В действителност целия организъм. И съзнанието. Всичко това можете да наричате имунна система. Затова в разгара на епидемия вие намирате хора, оставащи здрави.
– Важно е нивото на здравето.
– Не просто важно. Жизнено важно.
– Как се изопачава статистиката?
– За това има много начини. Например, 25 души, ваксинирани срещу хепатит В, заболяват от тази болест. Хепатит В е заболяване на черния дроб. Но причините за заболяването на черния дроб не са малко. Вие можете да измените диагнозата. По такъв начин, замаскирате корените на болестта.
– И така правят?
– През цялото време. Това ТРЯБВА да се прави, ако лекарят автоматически решава, че лицата, получили ваксина, НЕ заболяват от болестта, от която се предполага, че са защитени. Именно така мислят лекарите. Виждате ли, това е кръгово мислене. Затворена система. Тя не може да допуска грешки. Ако човек, ваксиниран срещу хепатит, заболее от хепатит, автоматически се предполага, че неговата болест няма нищо общо с хепатита.
– За годините на Вашата работа във ваксиниращия истеблишмънт, колко лекари, допускащи, че ваксините са проблем, видяхте?
– Нито един. Няколко души по частен път ме питаха за това, което правят. Но те никога не са изказвали своите съмнения публично, в това число и в своите компании.
– Кое стана повратна точка за Вас?
– Имах приятел, чието дете почина след ваксиниране с DPT.
– Вие изследвахте ли този случай?
– Да, неофициално. Открих, че преди ваксинирането детето е било напълно здраво. Никаква друга причина за смъртта му, освен ваксинирането, нямаше. Така започнаха съмненията ми. Разбира се, искаше ми се да вярвам, че детето е получило неудачна ваксина от неудачна серия. Но когато продължих проучването на този случай, разбрах, че нищо подобно в конкретния случай не е имало. Бях въвлечен в кръговрат от съмнения, които с времето ставаха все повече. Изследванията ми продължиха. За разлика от това, което мислех по-рано, установих, че ваксините научно не се изучават.
– Какво имате предвид?
– Например, не се правят дългосрочни изследвания на ваксините. Не се проследяват щателно последствията от тях. Защо? Защото, както вече казах, се счита, че ваксините не могат да причинят вреда. А след като е така, защо още да ги проверяваме? А има и определение за реакцията на ваксината, така че всички възможни неприятности трябва да преминат скоро след слагането на ваксината. Но това е безсмислица.
– Защо безсмислица?
– Защото ваксината, несъмнено, действа в организма дълго време след като е била направена. Реакцията може да бъде постепенна. Влошаването може да бъде постепенно. С времето могат да се развият неврологични проблеми. Това протича по различен начин в различните условия, даже съгласно приетия сега анализ. Но защо същото да не може да стане в случай с ваксиниране? Ако химическото отравяне може да бъде постепенно, защо същото да не може да бъде с ваксините, които съдържат живак?
– И това е, което Вие открихте?
– Да. През по-голямата част от времето вие се занимавате с корелации. Това не е най-доброто решение. Но ако имате 500 родители и установите, че върху нервната система на децата им е нанесена вреда, това е достатъчно, за да започнете най-внимателно изучаване на въпроса.
– И това достатъчно ли е?
– Не. Никога. Но разбирате веднага за какво става дума.
– За какво именно?
– Хората, занимаващи се с изследвания, на практика нямат интерес от проучването на фактите. Те твърдят, че ваксините са безопасни. По такъв начин, когато изследват темата, те неизменно стигат до пълната им реабилитация. Те казват: «Ваксините са безопасни». Но на какво се основава това твърдение? На определения и идеи, които автоматично отхвърлят всяко осъждане на ваксините.
– Има немалко примери за провали на кампании за ваксиниране. Когато хората заболяват от болести, срещу които са ги ваксинирали.
– Да, такива примери са много. И тези свидетелства просто се игнорират. Не им обръщат внимание. Експертите казват, ако изобщо някога казват нещо, че това са отделни случаи, а като цяло ваксините са доказали своята безопасност. Но ако вие разгледате всички тези кампании с болестите и причинените вреди, вие ще видите, че това НЕ са отделни случаи.
– Някога обсъждали ли сте това, за което говорим, с Ваши колеги, с които сте работили заедно в истеблишмънта на ваксините?
– Да.
– И какво?
– Няколко пъти настояха да си държа езика зад зъбите. Разясниха ми, че трябва да се върна на работа и да забравя за своите опасения. Няколко пъти споделих за своите лоши предчувствия относно ваксините. Колеги започнаха да ме избягват. Те чувстваха, че могат да бъдат обвинени в съучастие. В края на краищата, започнах да се държа “добре”. И се убедих, че повече нямам проблеми.


...следва
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Интервю с бивш създател на ваксини
« Reply #1 on: March 31, 2010, 19:19:03 PM »
...продължение
Quote
– Ако ваксините действително са вредни, защо ги използват?
– Преди всичко, тук няма никакво «ако». Те причиняват вреда. Трудно е да се каже защо те вредят там, където не би трябвало да вредят. Трябва да се направи съответните изследвания, но никой не ги прави.
Изследователят трябва да се опита да създаде някаква карта, схема, точно показваща какво правят ваксините от момента на проникване в организма. Такова изследване до сега не е правено. Що се отнася до това защо ги използват, можем да прекараме тук два дни в дискусия по темата.
Както Вие нееднократно сте говорили, различните хора на различните нива на системата имат свои собствени мотиви. Пари, страх от загуба на работата, престиж, награди, издигане в службата, лъжлив идеализъм, инертни навици и така нататък.
Но на най-високото ниво на този медицински картел ваксините се ценят най-много, защото те отслабват имунната система. Разбирам, че е трудно да се повярва, но това е истината.
На висшето ниво на медицинския картел не се стремят да помогнат на хората, а само да им нанесат вреда, да ги отслабят. Да ги убият.
Веднъж имах дълъг разговор с високопоставено лице в една от африканските страни. Той ми каза, че знае за това. Той каза, че Световната здравна организация е в предната редица в борбата за депопулация.
Съществува, да го наречем така, нелегално движение в Африка, в което държавните чиновници искрено се стремят да променят участта на бедните. Мрежата от тези хора знае какво става. Те знаят, че ваксините са се използвали и се използват за разрушаване на техните държави, че така тези страни ги подготвят за завоюване от силите на глобализма. Имах възможност да поговоря с хората от тази мрежа.
– Тао Мбеки, президентът на ЮАР, знае ли за това?
– Бих казал: частично. Може би той не е убеден напълно, но е на пътя към голямата истина. Той вече знае, че ХИВ е измислица. Че средствата срещу СПИН са отрови, разрушаващи имунната система. Но и знае, че ако в една или друга форма се изкаже относно ваксините, ще го заклеймят като луд. Той има достатъчно проблеми и заради позицията си за СПИН.
– А тази мрежа, за която говорите?
– Събрало се е огромно количество информация за ваксините. Въпросът е само каква стратегия ще е най-ефективна. Това е най-големият проблем за тези хора.
– А в развитите страни?
– Медицинският картел ги държи в мъртва хватка, но тя отслабва. Главно защото хората имат свобода в избора на лекарства. Но ако обсъждането на въпроса за свободата на избора (да се приемат или отхвърлят лекарства) дойде на дневен ред, то готвещите се мерки по задължителното ваксиниране срещу причинителите, използвани в биологичните оръжия, ще бъдат приети. Сега е много важно време.
– Шумът около ваксината за хепатит В може да бъде нагледен пример.
– Да, аз също мисля така. Да се заяви, че бебетата трябва да се ваксинират и веднага, даже без вземане на дъх, да се каже, че с хепатит В се заразяват в резултат на полови контакти и съвместно използване на една игла, е върхът на нелепостта. Медицинските власти се опитват да се оправдаят с това, че годишно 20 000 деца в САЩ се заразяват с хепатит В «по неизяснени причини» и затова всяко дете трябва да се ваксинира. Поставям под съмнение тази цифра и изследванията, които я обосновават.
– Ендрю Уейкфилд, английски лекар, установил връзката между ваксината MMR и аутизма, беше неотдавна уволнен от лондонската болница, където работеше.
– Да. Уейкфилд ни оказа огромна услуга. Данните му са просто зашеметяващи. Предполагам знаете, че жената на Тони Блеър се увлича от нетрадиционната медицина. Вероятно по тази причина детето им не беше ваксинирано с MMR. Блеър наскоро заобиколи този въпрос в интервю за пресата уж поради желанието му да се предпази от намеса в «личния му и семеен живот». Така или иначе, но предполагам, че жена му са я заставили да замълчи. Мисля, че ако й бяха дали шанс да се аргументира, тя би го направила, най-малко, в подкрепа на тези семейства, които са потвърдили, че върху децата им е нанесена тежка вреда от ваксината MMR.
– Британските репортери трябва да стигнат до нея.
– Те се опитват. Но считам, че тя се е разбрала с мъжа си да мълчат. А би направила добро дело, ако наруши обещанието си. Имам информация, че върху нея се упражнява натиск, и не само от страна на съпруга й. Нивото й е такова, че се намесват MI-6 и службите на британското национално здравеопазване. Тук става въпрос за националната безопасност.
– Да, това е национална безопасност, както определяте същността на медицинския картел.
– Това е глобална безопасност. Картелът работи във всяка страна. Той ревностно охранява светостта на ваксините. Да се поставят под съмнение ваксините – това е, например, същото, ако епископ от Ватикана постави под съмнение светостта на причастието в католическата църква.
– Известно ми е, че един холивудски актьор е заявил, че ако не даде да му направят ваксина, това ще означава край на кариерата му.
– Холивуд е тясно свързан с медицинския картел. Има много причини, но главната е, че всяко изказване на знаменит актьор привлича вниманието на огромна публика. През 1992 г. бях на демонстрация срещу Управлението за контрол на хранителните продукти и лекарствата в центъра на Лос Анджелис. Един или двама актьора се изказаха срещу Управлението. От онова време ще са ви нужни много сили, за да намерите актьор, който по един или друг начин да се изкаже против медицинския картел.
– Какви са настроенията в Националния институт по здравето (NIH)?
– Конкуренция за изследователските грантове. Последното, за което мислят, е промяна на статуквото. Те изцяло са в своята вътрешна война за пари. Не им трябват други проблеми. Това е много изолирана система. Тя почива на идеята, че като цяло съвременната медицина е успешна по всички линии. Да се допусне наличие на системен проблем, в която и да е нейна област, означава да се постави под съмнение цялото предприятие.
Затова разбирате, че Националният институт по здравето е последният, който мисли за демонстрации. Но ако 5 000 души поискат сметка за действителната ефективност на изследователските системи, поискат да се изясни какво в действителност получава обществото от милиардите долари, отлитащи като дим през комина на тези организации, може и нещо да се промени. Ако има демонстрации – може и нещо да започне да се променя. Изследователи, макар и няколко, ще започнат да проучват информацията.
– Добра идея.
– Хората са длъжни да стоят близо до зданията, колкото им позволява това полицията. Хора в делови дрехи, в спортни дрехи, майки с деца. Богати хора. Бедни хора. Всички слоеве от населението.
– А какво бихте казали по повод на комбинираната разрушителна сила от няколко ваксини, които получават децата в наши дни?
– Това е карикатура и престъпление едновременно. Не е имало и няма никакви действителни изследвания, още повече задълбочени. Но истината е, че ваксините не са безопасни. Следователно, потенциалната опасност нараства, когато правите много ваксини за кратък период от време.
– Тогава у нас е есенният сезон на грипните епидемии.
– Да. Като че ли само през есента се придвижват микроби от Азия. Но обществото това леко го преглъща. Ако се разболеем през април, това е простуда. Ако е през октомври – е грип.
– Вие съжалявате ли, че през всички тези години сте работили в областта на ваксините?
– Да. Но след това интервю по-малко. Освен това, действам и по други пътища. Давам информация на хората, които, според мен, могат добре да я използват.
– Какво трябва да разбере обществото?
– Че доказателствата за ефективността и безопасността на ваксините са поръчани от същите хора, които ги произвеждат и продават. Поръчани не на мен и не на Вас. А за доказателства са нужни добре организирани изследвания. Допълнителни данни. Вие трябва да говорите с майките и да обръщате внимание на това, което казват за децата си и да знаете какво се е случило с тях след ваксинирането. Всичко това е нужно. Но то не се върши.
– За да се преодолее объркването, повторете, ако обичате, още веднъж какви болести, какви проблеми могат да доведат ваксините.
– Ние говорим за два вида възможни последствия от ваксините. В единия случай, ваксинираният заболява от тази болест, от която трябва да го защити ваксината, тъй като във ваксината има някакъв фактор на самата болест. В другия случай, у ваксинирания не се развива ТАЗИ болест, но затова пък веднага или след известно време се развива друго заболяване, предизвикано от ваксината. Това може да бъде аутизъм или друга болест, например менингит. Детето може да стане дори умствено изостанало.
– Има ли възможност да се сравни относителната честота на тези последствия?
– Не. Толкова са малко допълнителните сведения. Ние можем само да се досещаме. Ако вие попитате сред 100 000 деца, ваксинирани срещу дребна шарка, колко заболяват от нея, а колко от други болести, свързани с ваксината, отговор няма.
Ето какво казвам. Ваксините са предразсъдък. Хранят ни с истории, предназначени да вкоренят този предразсъдък. Но по опита на много кампании за ваксиниране откриваме истории, представящи ни много тревожна картина. На хората се нанася вреда. Тя се чувства, тя може да се задълбочава, тя може да доведе до смърт.
Тази вреда НЕ се ограничава с няколкото случая, както се опитват да ни уверят. В САЩ има групи от майки, заявяващи за аутизма и неговата връзка с детските ваксини. Те се изказват на събрания. Всъщност те се опитват да запълнят вакуума, създаден от изследователите и лекарите, обърнали гръб на проблема.
– Да вземем, да речем, здраво дете от Бостън, добре хранещо се, занимаващо се всеки ден със спорт, обичано от родителите си, което не е ваксинирано срещу дребна шарка – какво ще е здравето му в сравнение със средностатистическото дете от същия Бостън, лошо хранещо се и прекарващо пет часа пред телевизора, но което е ваксинирано срещу дребна шарка?
– Естествено, трябва да се вземат предвид много фактори, но здраво ще бъде, по-скоро, първото дете. Ако то се разболее от дребна шарка на 9 години, шансовете да понесе болестта са много по-големи от второто дете.
– Колко дълго действат ваксините?
– Много дълго. Над десет години.
– Ако погледнете назад, можете ли да посочите поне един довод в полза на ваксинирането?
– Не, не мога да посоча нито един. Ако сега имах дете, последното, което бих позволил, е то да бъде ваксинирано. Ако е нужно, бих се преместил в друг щат. Бих си сменил фамилията. Бих изчезнал заедно с цялото си семейство. Но едва ли щеше да се наложи. Има пътища как изящно да се заобиколи системата, само трябва да се познават. Може да заявите за своите религиозни или философски възгледи и на това основание да бъдете освободен от ваксиниране. Това се позволява във всички щати.
– А децата навсякъде биват ваксинирани и, струва ни се, са напълно здрави.
– Много важен е акцентът върху «струва ни се». А какво да кажем за всички тези деца, които не са способни на концентрация в училище? А за децата, страдащи от изблици на ярост? А за децата, които са неспособни да използват всичките си умствени способности? Знам немалко причини за всичко това, но ваксините са главната. Не бих рискувал. Не виждам причини да се рискува. Ако трябва да бъда честен, не виждам и причини да се позволява на правителството да решава вместо нас. Словосъчетанието «правителствена медицина», по моя опит, често противоречи само на себе си. Или едното, или другото, но не заедно.
– Нека всеки да решава сам.
– Да. Разрешете на този, който иска да се ваксинира, да го направи. Разрешете на тези, които не искат да се ваксинират, да се откажат. Но както вече казах по-рано, няма възможност да се избира там, където няма нищо друго, освен лъжа. И тъй като работата се отнася до деца, решенията вземат техните родители. Тези родители се нуждаят от солидна доза истина. Какво да кажем за онова дете, починало от ваксината DPT? Каква информация са получили неговите родители? Тя е била добре филтрирана. Не е била истинска информация.
– Представителите на медицинските кръгове в унисон с пресата плашат родителите с ужаси, които ще се случат, ако децата им не бъдат ваксинирани.
– Те се опитват да представят отказа от ваксиниране като престъпление. Те го приравняват към лошото изпълнение на родителските задължения. Да противостои на това може само информацията. Борбата с властите никога не е безопасна. И само вие можете да решите ще се ваксинирате или не.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

garich

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 46
Re: Интервю с бивш създател на ваксини
« Reply #2 on: March 06, 2016, 19:35:58 PM »
Тъй като с жена ми сме на вълна ваксини, много се чудим дали да слагаме или не ваксини. Всички знаят какво казват по-голяма част от лекарското съсловие, които са твърдо ЗА ваксините. Всички знаят и за много съмнения от родители и пр., статии във вестници, форуми и др. които подронват авторитета на ваксините и изобщо материали като по-горния, които подхранват несигурност във ваксините.

Ние още не сме решили твърдо дали ще ваксинираме дъщеря ни. Проверих посочения Андрю Уейкфилд и в Уикипедия за него пише следното:

"Andrew Jeremy Wakefield (born c. 1957) is a British former surgeon and medical researcher, known for his fraudulent 1998 research paper in support of the now-discredited claim that there was a link between the administration of the measles, mumps and rubella (MMR) vaccine, and the appearance of autism and bowel disease."

Накратко: В Уикипедия се пише (по-точно източниците им посочени отдолу), че цялото изследване на Уейкфилд било измама, имало конфликт на интереси и пр.

Кой крив, кой прав няма да разберем. Дали фармацевтичните лобита са успели да си купят достатъчно вестници, които да отхвърлят твърденията на Уейкфилд, или пък Уейкфилд наистина лъже ... не става ясно. Съмнения има. Дори молитвите, които с жена ми отправяме за да разберем дали да ваксинираме детето ни не дават резултат и съмненията остават.

Направо не знам какво да реша. Имаме близка, която има две деца, ваксинира ги. Малко след ваксинациите на второто, то разви астма. Приятелката ни смята, че е от ваксините и е твърдо решена ако има трето дете да не го ваксинира. Естествено тя сега мисли така, но ако наистина има трето дете, дали няма да си промени мнението. Не знам. Вие какво мислите (особено ако има родители тук)?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3191
Re: Интервю с бивш създател на ваксини
« Reply #3 on: March 06, 2016, 22:21:44 PM »
Wikipedia, предполагам се сещаш, че не я притежават случайни хора и там се пишат удобни неща за установената власт и нейните транс национални корпорации.

Ваксините са добре разработена машина за колосални печалби и са добре установени в законодателството само и единствено чрез корупционни схеми.

По времето на испанския грип когато умират няколко милиона души се оказва, че починалите са само сред ваксинираното население, а неваксинираните са оцелели. Изводите човек може да си прави сам. Съмнения в истинността на тези неща биват подклаждани само от заинтересованите страни, които правят милиарди от ваксини.

Обаче, да речем, че тия неща са измислица. Аз ще ти предложа нещо, което е неопровержимо - ти ако искаш да си ваксинираш детето:

- Първо поискай листовката със съдържанието на ваксината и го прочети внимателно, заедно със страничните ефекти, които самия производител е описал. След това вземи решение дали искаш да подложиш детето си на всичко това, което пише в тази листовка, както и да вкараш в кръвния му поток всички тия елементи, които са изписани в съдържанието.

- Второ, запознай се със библейското значение на думата "фармакея" и какво означава тя и какво е отношението на Божието Слово към всичко свързано със фармакеята (или както я наричат сега фармацията). От там нататък вземи решение пред Бога какво ще правиш.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

garich

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 46
Re: Интервю с бивш създател на ваксини
« Reply #4 on: March 06, 2016, 23:41:08 PM »
Това е листовката на Пентаксим (най-разпространената 5-валентна ваксина):
Между другото имаше скандал с точно тези ваксини, дошли от Турция, разследване на Валя Ахчиева по БНТ.


ПЕНТАКСИМ ВАКСИНА ЗА ДЕЦА
ЛИСТОВКА: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОТРЕБИТЕЛЯ
ПЕНТАКСИМ Прах и суспензия за инжекционна суспензия
PENTAXIM powder and suspension for suspension for injection
АДСОРБИРАНА ВАКСИНА СРЕЩУ ДИФТЕРИЯ, ТЕТАНУС, КОКЛЮШ (БЕЗКЛЕТЪЧНА, КОМПОНЕНТНА), ПОЛИОМИЕЛИТ (ИНАКТИВИРАНА) И HAEMOPHILUS ТИП В (КОНЮГАТНА)
DIPHTHERIA, TETANUS, PERTUSSIS (ACELLULAR, COMPONENT), POLIOMYELITIS (INACTIVATED) AND HAEMOPHILUS TYPE В CONJUGATE VACCINE (ADSORBED)
Прочетете внимателно цялата листовка, преди ваксиниране на Вашето дете, тъй като тя съдържа важна за него информация.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра.
Тази ваксина е предписана лично на Вашето дете. Не я преотстъпвайте на други хора.
Ако Вашето дете получи някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

В тази листовка:
1. Какво представлява ПЕНТАКСИМ и за какво се използва
2. Какво трябва да знаете, преди да се приложи ПЕНТАКСИМ
3. Как да използвате ПЕНТАКСИМ
4. Възможни нежелани реакции
5. Как да съхранявате ПЕНТАКСИМ
6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява ПЕНТАКСИМ и за какво се използва
ПЕНТАКСИМ е ваксина. Ваксините се използват за защита от инфекциозни заболявания. Когато се приложи ПЕНТАКСИМ, естествената защита на организма създава защита срещу тези заболявания. ПЕНТАКСИМ е показан за защита на Вашето дете от дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит и от инвазивни инфекции, причинявани от бактерията Haemophilus influenzae тип b (като менингит, септицемия и др.). ПЕНТАКСИМ е показан при деца над 2-месечна възраст.
Ваксината не предпазва от инфекции, причинявани от други типове Haemophilus influenzae или от менингит, причиняван от други микроорганизми.

2. Какво трябва да знаете, преди да се приложи ПЕНТАКСИМ
Не прилагайте ПЕНТАКСИМ:
Ако детето Ви е алергично (свръхчувствително):
към някой от компонентите на ваксината (изброени в точка 6.);
към глутаралдехид, неомицин, стрептомицин или полимиксин В (вещества, които се използват при производството на ваксината и които могат да бъдат представени като следи в нея);
към ваксина срещу коклюш (цялоклетъчна или безклетъчна);
Ако детето Ви е проявило алергична реакция при предходно приложение на ваксината или на ваксина, съдържаща същите вещества;
Ако детето Ви страда от прогресираща енцефалопатия (мозъчни увреждания);
Ако детето Ви страда от енцефалопатия (мозъчни увреждания) в първите 7 дни след прилагане на предишна доза от ваксина (безклетъчен или цялоклетъчен коклюш);
Ако детето Ви има повишена температура или остро заболяване, в тези случаи е за предпочитане ваксинацията да се отложи.
Обърнете специално внимание при употребата на ПЕНТАКСИМ
ако Вашето дете има нарушение на кръвта, като намаление на броя на тромбоцитите (тромбоцитопения) или нарушение в кръвосъсирването, поради риск от кървене, което може да се появи след интрамускулно приложение;
ако Вашето дете е имало гърчове при висока температура, несвързани с предишна ваксинация, в този случай е особено важно да се следи редовно температурата в продължение на 48 часа след ваксинацията и през това време да му се дават лекарства, понижаващи температурата;
ако е известно, че някоя от следните реакции е възникнала по време на приложение на ваксина (решението за по-нататъшно приложение на ваксини съдържащи коклюш трябва внимателно да бъде преценено):
Температура 40 °С или по-висока в рамките на 48 часа без установена друга причина за това;
Колапс или подобно на шок състояние с хипотоничен-хипореактивен епизод (понижена енергия) в рамките на 48 часа от ваксинацията;
Непрекъснат, неповлияващ се плач, продължаващ 3 часа и повече, в рамките на 48 часа след ваксинацията;
Гърчове с или без температура в рамките на 3 дни след ваксинацията;
ако Вашето дете има/е имало здравен проблем или алергични реакции, особено алергични реакции след приложение на ПЕНТАКСИМ;
ако при Вашето дете след предходно приложение на ваксина съдържаща тетаничен токсоид (ваксина срещу тетанус) са възникнали синдром на Guillain-Barre (необичайна чувствителност, парализа) или брахиален неврит (парализа, разпростираща се болка в ръката и рамото), решението за ваксинация с ваксина съдържаща тетаничен токсоид трябва да бъде преценено от Вашия лекар;
ако Вашето дете е получило подуване (едематозни реакции) на долните крайници, след инжектиране на ваксина, съдържаща съставка от Haemophilus influenzae тип b, двете ваксини, ваксината срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит и конюгатната ваксина срещу Haemophilus influenzae тип b трябва да бъдат приложени на различни инжекционни места и в различни дни;
Ако Вашето дете има отслабена имунна система, или ако е подложено на лечение с кортикостероиди, цитостатици, лъчелечение или друго лечение, което отслабва имунната му система: в тези случаи имунния отговор може да бъде намален. Тогава се препоръчва преди ваксинацията да се изчака края на лечението или болестта. Въпреки това на лица с хроничен имунен дефицит, като HIV инфекция, се препоръчва ваксинация, дори и изработения имунен отговор да е ограничен.
ПЕНТАКСИМ не предпазва от инвазивни инфекции причинявани от други серотипове на Haemophilus influenzae тип b или от менингит причиняван от други микроорганизми.

Други лекарства и ПЕНТАКСИМ
Тази ваксина може да се прилага едновременно, но на две различни места т.е. на друга част от тялото, като друга ръка или друго бедро с ваксина M-M-RVAXPRO или HBVAXPRO ваксина.
В случай, че Вашето дете трябва да се ваксинира по едно и също време с ПЕНТАКСИМ и други ваксини, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт за повече информация.
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако Вашето дете приема, наскоро е приемало или е възможно да приеме други лекарства, включително и такива отпускани без рецепта.

Важна информация относно някои от съставките на ПЕНТАКСИМ
Неприложимо.

3. КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПЕНТАКСИМ?
Ваксината трябва да бъде приложена на Вашето дете от медицински специалист.

Дозировка:
Общата препоръчвана схема включва първична ваксинация, състояща се от три инжекции с едномесечни интервали помежду им, започваща от двумесечна възраст, последвани от реимунизация с една доза по време на втората година от живота.

Начин на приложение:
Приложението трябва да бъде мускулно. Препоръчваното място на инжектиране е бедрото при кърмачета и в горната част на ръката при деца.

Ако е пропусната доза ПЕНТАКСИМ
Ако Вашето дете е пропуснало една планувана инжекция, обсъдете това с Вашия лекар, който ще реши кога да се постави пропуснатата доза.

Ако сте спрели приема на ПЕНТАКСИМ
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на ПЕНТАКСИМ, попитайте Вашия лекар или фармацевт.


4.  ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, ПЕНТАКСИМ може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Сериозни алергични реакции
Макар и много рядко, сериозните алергични реакции, могат да се появят след ваксинация, като обикновено детето е все още на мястото, където се ваксинира.

Ако се появят някои от тези симптоми след напускане на мястото, където Вашето дете е ваксинирано, трябва НЕЗАБАВНО да се свържете с лекар или с медицинска помощ:
Подуване на лицето (оток на лицето), внезапно подуване на лицето и шията (ангиоедем, оток на Квинке);
Внезапно и сериозно неразположение със спад в кръвното налягане, което причинява световъртеж и загуба на съзнание, ускорен сърдечен ритъм, свързан с дихателни нарушения (анафилактична реакция и шок).
Други нежелани реакции
Ако Вашето дете получи някоя от следните нежелани реакции, ако тя продължи дълго или стане сериозна, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Много чести нежелани реакции (съобщавани са при повече от 1 на 10 деца):
Загуба на апетит;
Нервност, раздразнителност;
Необичаен плач;
Сънливост;
Повръщане;
Зачервяване (еритем) на мястото на инжектиране;
Температура 38°С или по-висока;
Подуване (едем) на мястото на инжектиране;
Болка на мястото на инжектиране.
След прилагане първичната серия, честотата на реакциите на инжекционното място имат тенденция да се увеличават с прилагане на бустер дозата.

Чести нежелани реакции (съобщавани са при по-малко от 1 на 10 деца, но при повече от 1 на 100 деца):
Диария;
Уплътнение (индурация) на мястото на инжектиране;
Безсъние, разстройство на съня.
Нечести нежелани реакции (съобщавани са при по-малко от 1 на 100 деца, но при повече от 1 на 1000 деца):
Зачервяване и подуване (едем) 5 см и повече на мястото на инжектиране;
Температура 39°С или по-висока;
Необичаен плач, продължителен неповлияващ се плач (продължаващ повече от 3 часа).
Редки нежелани реакции (съобщавани са при по-малко от 1 на 1 000 деца, но при повече от 1 на 10 000 деца):
Висока температура над 40°С;
Подуване на краката и ходилата (едематозни реакции на долните крайници) с посиняване на кожата (цианоза) или зачервяване, малки червени петна (предимно пурпура) се наблюдават в рамките на първите няколко часа след ваксинацията и отзвучават спонтанно без усложнения в рамките на 24 часа. Това подуване може да бъде придружено със силен плач.
Реакции с неизвестна честота (честотата на може да бъде определена, тъй като реакциите са съобщавани много рядко):
гърчове с или без температура;
отпуснатост, периоди в които детето е бледо, не реагира, изглежда в състояние на шок (хипотонични-хипореактивни епизоди);
обрив, зачервяване (еритем) и сърбеж на кожата;
обширни реакции на мястото на инжектиране (повече от 5 см.) с подуване (едем), което може да се разпространи по целия крайник, на който е приложена ваксината. Тази реакция обикновено възниква в рамките на 24-72 часа след ваксинацията, може да е придружена със зачервяване (еритем), загряване, чувствителност или болка на мястото на инжектиране. Те преминават спонтанно в рамките на 3-5 дена.
Възможни нежелани реакции (т.е. не са били съобщавани точно с ПЕНТАКСИМ, но с други ваксини съдържащи един или няколко антигена, съдържащи се в ПЕНТАКСИМ) са следните:
Синдром на Гилен-Баре (необичайна чувствителност, парализа) и брахиален неврит (парализа, разпростираща се болка в ръката и рамото), след приложение на ваксина съдържаща тетаничен токсоид.
Допълнителна информация за особени популации
При недоносени бебета (във или преди 28-та гестационна седмица) за 2-3 дни след ваксинацията може да има по-големи паузи между вдишванията.

Ако наблюдавате нежелани реакции, неописани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар, фармацевт или медицинска сестра. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване:
Изпълнителна агенция по лекарствата,
ул. "Дамян Груев" № 8,
1303 София,
уебсайт: bda.bg.
Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5. КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ПЕНТАКСИМ?
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте ПЕНТАКСИМ след срока на годност, отбелязан върху етикета, картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Да се съхранява в хладилник (2°С -8°С). Да не се замразява.
Не използвайте, ако забележите необичаен цвят или наличие на чужди частици.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6. СЪДЪРЖАНИЕ НА ОПАКОВКАТА И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Какво съдържа ПЕНТАКСИМ
Активните вещества са:
След разтваряне една доза (0,5 ml) съдържа:
Дифтериен токсоид (1) >= 30 IU;
Тетаничен токсоид (1) >= 40 IU;
Антигени на Bordetella pertussis:
Пертусис токсоид (1): 25 микрограма;
Филаментозен хемаглутинин (1): 25 микрограма;
Полиомиелитен вирус (инактивиран):
Тип 1 (щам Mahoney): 40 DU (2) (3) (4);
Тип 2 (щам MEF-1): 8 DU (2) (3) (4);
Тип 3 (щам Saukett): 32 DU (2) (3) (4);
Полизахарид на Haemophilus influenzae тип b: 10 микрограма;
конюгиран с тетаничен протеин: 18-30 микрограма.
(1) адсорбиран на алуминиев хидроксид, дихидрат: 0,3 mg Аl 3+.
(2) DU: единици D-антиген.
(3) или еквивалентно антигенно количество, определено чрез подходящ имунохимичен метод.
(4) Произведен върху VERO клетки.

Другите съставки са:
Инжекционна суспензия:
среда Ханкс без фенолово червено;
оцетна киселина и/или натриев хидроксид (за корекция на рН);
формалдехид;
феноксиетанол;
вода за инжекции.
Среда Ханкс е комплексна смес от аминокиселини (включително фенилаланин) неорганични соли, витамини и други компоненти (като глюкоза), разтворени във вода за инжекции.

Прах:
Захароза;
Трометамол.
Как изглежда ПЕНТАКСИМ и какво съдържа опаковката
ПЕНТАКСИМ е представен под формата на прах и инжекционна суспензия (0,5 ml в предварително напълнена спринцовка с или без игла - опаковка по 1 и 10 бр.).
Прахът е бял, а разтворителя е белезникаво мътен.
Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА:
SANOFI PASTEUR S.A., Франция.

ПРОИЗВОДИТЕЛ:
SANOFI PASTEUR SA, Франция; SANOFI-AVENTIS Zrt., Унгария.

Дата на последно преразглеждане на листовката: 10/2013.

Посочената по-долу информация е предназначена само за медицински специалисти:
За спринцовки без прикрепени игли, отделната игла трябва да се постави плътно към спринцовката, завъртайки я на една четвърт.
Разтворете ваксината, чрез инжектиране на суспензията от спринцовката с комбинирана ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит във флакона с прах на конюгатна ваксина срещу Haemophilus influenzae тип b.
Разклаща се до пълно разтваряне на праха. След разтваряне, нормално се получава мътна белезникава суспензия.
Ваксината трябва да се приложи веднага след разтварянето.
Да се прилага интрамускулно (i.m.).
Препоръчваното място на инжектиране е предно-страничната част на бедрото (в средната третина) при кърмачета и в делтоидния мускул при по-големи деца.
Тази ваксина никога не трябва да се прилага в кръвоносен съд (вътресъдово).

Влияние върху лабораторните резултати
Антигенът PRP (полирибозил рибитол фосфат) може да бъде открит в урината до две седмици след прилагането на ПЕНТАКСИМ защото съдържа конюгирана Haemophilus influenzae тип b ваксина. Поради това, в случай на съмнение за инфекция с Haemophilus influenzae тип b, откриването на антиген в урината не може да се използва за диагностика до 2 седмици след ваксинация.


Източник: http://apteka.framar.bg/30008247/%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BC-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3191
Re: Интервю с бивш създател на ваксини
« Reply #5 on: March 07, 2016, 00:16:16 AM »
Ето колко добре сами са си написали всичко. Сега е достатъчно човек да се замисли, може ли нещо, което е добро и полезно за човека да предизвиква такива брутални реакции в човешкото тяло? Кое от добрите неща, които Бог е създал и е дал за храна и здраве на хората има такива деструктивни ефекти върху тялото?

И още нещо, ти спомена в друга тема, че детето ти е на 7 месеца, а първите ваксини се поставят още в родилното. В такъв случай ти вече би трябвало да си взел и приложил решението си за това дали детето да се ваксинира или не.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

garich

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 46
Re: Интервю с бивш създател на ваксини
« Reply #6 on: March 07, 2016, 14:52:43 PM »
Ето колко добре сами са си написали всичко. Сега е достатъчно човек да се замисли, може ли нещо, което е добро и полезно за човека да предизвиква такива брутални реакции в човешкото тяло? Кое от добрите неща, които Бог е създал и е дал за храна и здраве на хората има такива деструктивни ефекти върху тялото?

И още нещо, ти спомена в друга тема, че детето ти е на 7 месеца, а първите ваксини се поставят още в родилното. В такъв случай ти вече би трябвало да си взел и приложил решението си за това дали детето да се ваксинира или не.

В родилното й биха ваксина за туберкулоза и хепатит Б, в последствие имаше и втори прием на хепатит Б (остава само още 1),  но не разрешихме (или по-скоро не се решихме) на слагане на пет (или шест)- валентна ваксина, която все още отлагаме и която всъщност е основната ваксина. Освен това не сме слагали пневмококи. Предстои да й сложим трети и последен прием на ваксина за хепатит Б и продължаваме да се чудим за останалите.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3191
Re: Интервю с бивш създател на ваксини
« Reply #7 on: March 07, 2016, 16:30:06 PM »
От тук нататък въпроса за тебе е на кого ще вярваш - на Бога или на света и неговите институции.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 650
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Интервю с бивш създател на ваксини
« Reply #8 on: March 07, 2016, 19:10:55 PM »
Здравей garich, добре дошъл във форума.

Преди около 9 години когато започнах да се интересувам от темата за фармакеята и за ваксините в частност, бях попаднал на един сайт правен очевидно от християнин, който разработваше темата за ваксините.

Но много бързо този сайт беше премахнат от Интернет пространството, как и кои са причините може само да се спекулира, но аз приемам вариант и че може да е нарочно свален.

За щастие, до сайта все още има достъп чрез архивите на Интернета, и бих искал да ти дам няколко линка да разгледаш точно от там.

Сайта е това,

http://web.archive.org/web/20070224215830/http://www.satanicvaccines.com/

Всички линкове вътре не работят, но главните работят. Ето за начало бих ти препоръчал да прочетеш това,

http://web.archive.org/web/20070314081626/http://www.satanicvaccines.com/MessageToChristians.htm

http://web.archive.org/web/20070317042922/http://www.satanicvaccines.com/VaccineHistory.htm

http://web.archive.org/web/20070211073655/http://www.satanicvaccines.com/VaccineCreation.htm

Плюс още тогава преди 10 години имаше изобилно информация за ваксините и на български, и имаше и хубави документални видеа, където говорят не само "обикновени хора" но и доктори, ако това има значение за теб.

Но човек навлизайки в темата за ваксините, ще започне да вижда че нещата не се простират само до там,  нещата са далеч по-дълбоки и по-широки.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8