Author Topic: Препоръчителен формат на писане във форума.  (Read 8377 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

  • Administrator
  • Слугуващ
  • *****
  • Posts: 3352
Бих искал да се обърна към всички пишещи във форума със няколко увещания по отношение на форматирането на текста, който публикувате.

С оглед на това, че темите и въпросите, които дискутираме не са маловажни, но жизнено важни и със вечна значимост и последствия бих посъветвал всеки да внимава да форматира текста си максимално четливо, ясно, разбираемо и разграничено.

1. Една от насоките е да се отделят библейските цитати от собствените ни думи по някакъв характерен начин. Ние сме възприели да даваме библейски цитат, като го слагаме на нов ред, и го обозначаваме с болд. Болд/bold означава удебеляване на шрифта и се задава като се селектира дадения текст и се натисне бутончето горе в ляво.

2. Друга препоръка е да се отделят отделните секции в изказването с нови параграфи. Като се започне нова мисъл е добре да се започне нов параграф на нов ред и да се отдели от предния с един празен ред. Точно по начина по който е форматирано съобщението, което сега четете.

3. Когато цитирате мнението на някой друг участник в дискусията, или някакъв външен източник, е добре да поставяте този текст във форматирането за цитат, което се прави като се селектира желания текст и се натиска иконката за цитат

С тези прости препоръки вашия текст ще бъде много по-ясен, разбираем и четлив за останалите и така ще се подобри качеството на дискусиите.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.