• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Въстание. Възстановяване.

Започната от etien, Януари 15, 2009, 19:55:10 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Tihomir

etien,

Наша църква си нямаме.

Има Христова Църква и Христос е този, който като нейна глава се грижи за нея. Той няма нужда от революции, нито някога е имал нужда, тъй като е Господар на господарите. Той сваля царе и слага царе. Няма нужда някой да му "урежда" трон с революция.

Имаше не малко хора, които опитаха със свои сили да "помагат" на Бога (действайки според каквото виждат, а не според правдата на Бога) и завършиха поразени от Бога.

Искрено се надявам, че ще размислиш за думите си и няма да стигнеш до пълно закоравяване, но ще търсиш Божията воля първо.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Владо

Етиен, Етиен...
ЦитатОстанете си спокойни, докато........ и вашата църква 2009-01-27, 22:39:43
Цитат*/*(*/*(* 
Искам да кажа две думи за дома Господен. Той е духовен дом и ние сме духовни камъни, които се вграждаме в него.2009-01-27, 12:02:40
Предлагам сам да видиш ВИДНОТО ПРОТИВОРЕЧИЕ в позицията си и да размислиш: АКО няколко братя, цитирайки ти писанията те опонират успешно, а ти не можеш да докажеш правотата си и не отстъпваш от позицията си - дали има МАЛКА, МНОГО МАЛКА вероятност, да си ...под заблуда?
Подчертавам, че не го пиша, за да те наскърбя, уязвя, или презра- пиша го като пред Господа Исуса .
Съгласието ми с позицията на Мак, Уочмен и Тихомир, относно твоята идея за ВЪСТАНИЕ И ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ  не е основана на лично приятелство, или някакви други интереси, освен на разумно размишление върху словото Божие.
Поздрави, Владо.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

Watchman

Владо,

и аз наблюдавам с прискърбие неспособността на etien да вникне, разбере и адекватно реагира на аргументите по темата които му бяха изложени от не един човек. Макар и да имам разбиране за причините които стоят зад тази неспособност да разбира, аз предпочитам да не ги коментирам във форума, само мога да кажа - дано Бог се смили за душата на този човек и да има милост към жена му и сина му.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

etien

Владо, Владо,
няма противоречие. Просто в единия контекст е група християни, които по някаква причина си правят своя си организация, а в другия е духовното единство на всички повярвали, които ставаме едно тяло, един хляб.
Не знам разбира се дали Стражар ще позволи на моето семейство  да участва в тялото на Помазания?

etien

Това е статия, която коментира същата тема. Бъдете търпеливи, направете си изводи чак кога тоя прочетете цялата.

Статията беше изтрита от администраторите, защото е в разрез с правилата на форума, според които рекламирането на учения на разни деноминации е забранено.
Цитат
...

Tihomir

etien,

Виждайки какво цитираш, мога да видя, че ти липсва елементарно разпознаване - не само ти липсва познаване на Словото, но и не изследваш източниците, които ползваш. Живееш в някакъв нереален свят, който наричаш "християнски". Това са елементарни неща, които не виждаш.

Дори се замислям дали да не премахна този твой постинг оттук, че ми е крайно гнусно да го гледам даже, виждайки какво е писано - всичко е Уолстрийт мениджмънт. Не знам колко следиш "християнските" новини, но аз съм доста добре запознат с методите, които използват американците за "църковен разтеж" и заради това ще падне осъждение върху тази нация. Добре съм запознат с плодовете им. Нека ти дам пример - църква с "пастор клоуни", църква с пастор, които говорят само за секс, за да привличат маси хора, църкви, които наблягат само на музиката, църкви, които наблягат на "проповядване върху филми" и т.н. Същите тези, които правят тези неща в момента се обединиха в това да отрекат единството на авторитета на Словото. Това са същите хора, от които излизат ученията, за които говориш или т.нар. "църковен маркетинг", за който се говори в статията. Това са гнусни неща. Да не забравя да спомена, че преди няколко дни същите тези хора, които проповядват тези учения се обединиха в това да пробутат твърдението за "травестити-християни" и да направят отделна "деноминация". Гнусотии! Вавилон!

Не искам други да четат тази гнусна статия, защото не искам този форум да се превърне в реклама на лъжеучения, които да доведат по-голямо осъждение върху страната ни.

Отвратен съм от този начин на мислене, които цитираш. Жалко, че го споделяш. Много жалко.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

etien

Интересен църковен феномен: постъпките ви и думите ви се оказват същите, както на пасторите, които толкова ненавиждате. Заплахи, обиди , омраза, интересно. Очаквах повече . Мислих си , че когато някой излезе от църквите е излязъл от системата, но вие не сте все още. Там всичко е под тотален контрол, както и при вас. Толкова незрялост у хора имащи претенции за водачество. Братя, предлагам ви да седнете на последната пейка и първо малко да понаучите какво казва Божието слово, после да давате акъл на другите. Опасно е да претендирате за разбиране с вашето разбиране. Може би след десет, дванадесет години... Дано Бог да не ви счете този грях, а и останалите с които грешите ежедневно против истината.
Божията благодат да бъде с всички вас в истина и любов в Помазания Исус.

mak

Цитат на: etien - Февруари 01, 2009, 01:58:00 AM
Там всичко е под тотален контрол, както и при вас.

Не знам за какъв контрол "там" говориш, но разбира се, че в този форум се внимава кой какво пуска (според дадената ни благодат), и не се допуска всичко което някъде би минало с термина 'християнско'. Това сме написали още в самото начало в правилата на форума, и ако си ги прочел внимателно, щеше добре да знаеш, че тука не е място на безредие.
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Tihomir

Цитат на: etien - Февруари 01, 2009, 01:58:00 AM
Интересен църковен феномен: постъпките ви и думите ви се оказват същите, както на пасторите, които толкова ненавиждате. Заплахи, обиди , омраза, интересно. Очаквах повече . Мислих си , че когато някой излезе от църквите е излязъл от системата, но вие не сте все още. Там всичко е под тотален контрол, както и при вас. Толкова незрялост у хора имащи претенции за водачество. Братя, предлагам ви да седнете на последната пейка и първо малко да понаучите какво казва Божието слово, после да давате акъл на другите. Опасно е да претендирате за разбиране с вашето разбиране. Може би след десет, дванадесет години... Дано Бог да не ви счете този грях, а и останалите с които грешите ежедневно против истината.
Божията благодат да бъде с всички вас в истина и любов в Помазания Исус.

etien,

Искам да прочетеш цялата тема и да видиш внимателно къде опроверга здравите думи на Писанията, според които нямаме това, което така силно си прегърнал.

Подкрепяш учения за "църковен маркетинг" и "църковен растеж" (докато в Писанията виждаме, че малцина ще се спасят, което означава, че всякакви такива методи опитват да вървят против това пророчество).

Не изпитваш източниците, от които черпиш "знания".

След като ти не показа нито един разумен аргумент от Писанията, който да ти защити тезата, премина към материали извън Писанията, които показват пълното ти безсилие да се аргументираш по темата.

И като за капак на всичко това, започна да сипеш голи обвинения, които при липса на предходни аргументи, остават голи и висящи.

Всеки може да дойде и да каже "вие сте незряли", но кой ще се аргументира за това?

etien

Сега мога да отговоря на последното: Не подкрепям някаква книга на някой, който дори не познавам. Просто ми направи впечатление, как някой си забелязъл и  записал, че християните не са съгласни със сегашното състояние на нещата и търсят промяна. Той го нарекъл революция, понеже му изглеждало много драматично или нещо подобно.  Това по някакъв начин ми заприлича на темата, която подех без да съм чувал някога за неговото мнение. Нещата, които имат да се променят в тялото на Исус са толкова много и  толкова обширни, че думата, която  на мене най ми харесва засега е революция.
Това с две думи означава да не си плуват християните кротко по течението, а да бъдат разтърсени дълбоко из основи.
Мисля, че вие го приехте като някаква нова доктрина, или нещо подобно. Но революция има вече и то не само тук или там. Навсякъде има хора, които призовават светиите да се върнат в истинското библейско християнство. Разликата между революцията и простата констатация, че има проблем е огромна. Констатираш и толкова.Когато обаче Бог те подбуди да отидеш и да ги разбудиш, по примера на Господа , на Павел, Варнава и др. тогава е нещо толково бурно, че не ми хрумва по-подходяща дума от р-ция.

Tihomir

По начина, по който го обясни в началото си беше баш революция в политическия смисъл.

Затова и ти беше отговорено съгласно това.

Watchman

А той си говореше съвсем ясно за сваляне на пасторите от власт, после се измята и предефинира какво имал предвид, ама то написаното стои и първото и второто не са същите.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Владо

Привет на Божият народ!!

Според мен идват времена, когато противопоставянето и "усилността" в живота ни сами ще започнат да пресяват плявата от житото /както помежду вярващите, така и вътре, в самите нас/, като това ще става и в официозите и в нетрадиционните събрания. Но - колко е важно да се събираме и да имаме общение помежду си! Колко е важно да се обичаме и да си отдаваме почит!!

А Господ ми показа, че в последните дни много от традициналистите ще се отърсят от заблудите, лидери ще се покайват от ересите, що са проповядвали, други ще отиват от зло- в по-голямо зло,....а Божиите люде ще блестят като злато. Тези, които любят Божият Единороден Син ще бъдат светлина и сол, а тези, които се извратят и отидат в заблуда ще стават все повече и повече като лукавият.

Нека пазим спасението си в скъпоценен и чист съд, нека любим Господа и ближният си.

Поздрави.
27. Несправедлив човек е мерзост за праведните; И който ходи в прав път е мерзост за нечестивите.
хх
  5. Мъдрият човек е силен, И човек със знание се укрепява в сила,
  6. Защото с мъдър съвет ще водиш войната си, И чрез множеството съветници бива избавление.
  http://vminev.blog.bg

etien

Наистина част от духовната революция е пасторите да бъдат свалени от власт. Хората на Бога трябва да осъзнаят, че тези които днес командват не са по Божия образ, а по плътското мъдруване. Затава не се отмятам от думите си, а ги потвърждавам. Пастори, попове, патриарси , кардинали, дори лидери на домашни групи днес са плътски хора с плътски интереси. Махането на тези хора е духовен въпрос. Както решението от Деяния15  за обрязването и закона е духовно. Това спряло създаването на незаконна властт на желаещите да "командват парада" чрез закона в плътта, да успеят в начинанието си. Днес хора чрез църковните си традиции "командват парада" и е духовно и наложително това да бъде променено и то толкова драматично, че си е истинска революция на Святия Дух, а не на хора.
Сам аз казах, че темата беше нова за мене и изразните ми средства и разбиране не бяха достатъчни, но това не отменя духовната истина от  небето. Бог иска да промени драматично всичко и той го прави без да се съобразява с когото и да е! Не иска мнението на никой! Затова е добре да се нарече революция на Святия Дух, или Духовна революция.

IvanQS

Цитатetien Наистина част от духовната революция е пасторите да бъдат свалени от власт.
Това ли е святата революция?Ние да сваляме от власт,
Цитатetien Махането на тези хора е духовен въпрос.
после,после е въпроса.Ние по добри ли сме от тях?
Ако трябва да заменяме власт със власт,а пък после Светия Дух да оправя нещата ....просто  не познаваме Писанията.

Всеки ,който има някаква"титла" и не е удобрен от Бог няма нужда да бъде свалян защото се казва:
Матей 7 глава

21 Не всеки, който Ми казва: Господи! Господи! ще влезе в небесното царство, но който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата.     
22 В онзи ден мнозина ще Ми рекат: Господи! Господи! не в Твоето ли име пророкувахме, не в Твоето ли име бесове изгонвахме, и не в Твоето ли име направихме много велики дела?    
23 Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

Истинската промяна става вътре в нас

Римляни 12 глава

1 И тъй, моля ви, братя, поради Божиите милости, да представите телата си в жертва жива, света, благоугодна на Бога, като ваше духовно служение.

18 ако е възможно, доколкото зависи от вас, живейте в мир с всичките човеци.     
19 Не си отмъстявайте, възлюбени, но дайте място на Божия гняв; защото е писано: "На мене принадлежи отмъщението, Аз ще сторя въздаяние, казва Господ".

Вместо борби и революции се казва:

2 Коринтяни 6:17

Затова - "Излезте изсред тях и отделете се", казва Господ, "И не се допирайте до нечисто"; и "Аз ще ви приема,

Толкова е лесно и достъпно...
Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.