Author Topic: Въстание. Възстановяване.  (Read 34949 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #90 on: March 08, 2009, 19:49:30 PM »
Чета и не виждам за дух на Езавел. Чета за блудницата Езавел, която трябва да се покае иначе ще бъде жестоко наказана.

Това ти го писах по-горе, не го ли прочете?

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #91 on: March 08, 2009, 23:18:00 PM »
evangelista1962, ти като караш другите да четат - ти четеш ли? Там където пращаш Тихомир да чете не само се говори за жена, а не за дух, но се казва че й се даде време да се покае. Нечист дух покайва ли се според тебе?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

etien

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 61
  • Блог
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #92 on: March 09, 2009, 01:06:03 AM »
Излизането от църквите или фирмите ако препочиташ беше важно дело преди десет и повече години. По цял свят хора са излезли, включвам и себе си, и се чудят как да продължат. Събирането в общества на излезлите не отговаря на въпроса какво да правят всички, които тогава не излязоха. Хората, които тогава излязохме имахме много години за подготовка, за да не сме като онези, които често обсъждаме. Днес времето не е същото! Приближаваме времето да отидем там където са тези хора и където цари всякаква заблуда, за да помогнем на хора, които дори не знаят, че имат нужда от помощ. Но Бог ги обича и е обещал че ако някой го призове няма да се посрами. Имам много сънища, които показват , че църквата е като под земята, в тъмнина, но хората там вътре не са като лидерите си, те им вярват понеже не са послушали Бога да ходят във всяка истина, но Бог се е обещал. Той вижда сърцата. Идва време като това на Мойсей, тези хора да бъдат изведени поради Божиите обещания. Бог подготвя много хора като него, които с вярност ще се погрижат за Божия народ. Не се заблуждавайте, че всички по църквите са загубени безвъзвратно. Ще има избавени. Много пророци говорят за това време. Бог ще разтърси всичко и ще започне от тези, които призовават неговото име. Мисля, че всички знаем цитата? Гордост може да дойде ако решим, че ние сме които разбираме истината, а другите са изгубени. А след гордостта идва заблудата и падението. Нека се пазим от това.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #93 on: March 09, 2009, 01:49:32 AM »
Quote
Излизането от църквите или фирмите ако препочиташ беше важно дело преди десет и повече години.

"Излезте от нея люде Мои" е казано преди 2000 години и никога не е изгубвало валидността си, нито ще я изгуби докато съществуват вавилонски учения и структури.

Quote
По цял свят хора са излезли, включвам и себе си, и се чудят как да продължат.

Истина е че мнозина се чудят как да продължат, и някои от тях вече направиха нови църкви или домашни, които с нищо не се различават от местата от които са излезли, защото не са се изчистили от кваса и инерцията с които са заквасени.

Кваса е такова нещо, че заквасва цялото тесто. Дори да добавиш някакво добро и истинно разбиране към заквасените си убеждения, и те ще се заквасят и ще се вкисне цялото тесто. Ето защо едно от най-важните неща за изминалото време от излизането до сега е изтрезняване от виното на блудницата и изчистване от нейния квас.

Мнозина ми говорят за съживление, за събиране на жътвата и прочие. Аз им казвам добре, ако имаш загнили хамбари, пълни с плъхове и зарази ще събереш ли житото в тях? Ето защо Бог няма да даде жътва и съживление, докато не се построят чисти и сухи житници. Житото е в по-голяма безопасност непожънато отколкото пожънато и поставено да гние в мухлясалия хамбар.

Аз съм излязъл от църковните структури преди повече от 12 години. И за всички тия години мога да видя, че не съм очистен от целия квас и инерция на християнството. Ето защо не съм и годен за Христов слуга. Убиването на инерцията е много труден и болезнен процес. Кола хвърчаща със 170 км в час мислейки си че препуска в Божията посока ще само сериозен сблъсък може да я спре. Аз вече преживях няколко такива катастрофи и доста от главната инерция беше убита, но все още има вторична инерция, която има да бъде блокирана.

Характерното за това, когато човек се движи с голяма скорост е че той не е в състояние да види добре знаците по пътя и със сигурност не вижда всички знаци. Поради тази причина много хора пишещи в този форум преминават като бърз влак малка гара аргументите които им се дават, без въобще да са в състояние да ги схванат, осъзнаят и да им отговорят адекватно. Затова и често дискусиите приличат на надсвирване с грамофонни плочи.

Quote
Събирането в общества на излезлите не отговаря на въпроса какво да правят всички, които тогава не излязоха.

Който не е излязъл тогава ще излезе сега, за да започне процеса на изчистване на кваса и инерцията. Без него никой няма да стигне до никъде. Изисква се огромна искреност и любов към Истината за да може човек да премине успешно през този процес, който е доста болезнен. Мнозина отказват да се подложат на него, което показва, че не са излезли заради Бога и истината, но поради плътски мотиви. Такива са като израилтяните които излязоха от Египет, но Египет не беше излязъл от тях. Така и тия излизат от Вавилон, но Вавилон остава в сърцата им.

Quote
Бог подготвя много хора като него, които с вярност ще се погрижат за Божия народ. Не се заблуждавайте, че всички по църквите са загубени безвъзвратно. Ще има избавени. Много пророци говорят за това време. Бог ще разтърси всичко и ще започне от тези, които призовават неговото име. Мисля, че всички знаем цитата? Гордост може да дойде ако решим, че ние сме които разбираме истината, а другите са изгубени. А след гордостта идва заблудата и падението. Нека се пазим от това.

Бог има много по-важни приоритети, а именно възстановяване на Своето праведно царство на Земята. И само тези, които се посветят на Неговите цели ще придобият благодатта да се изчистят и да бъдат годни за Царството Му. Ако грижата за човеците е в центъра а не Божията слава, то ние вече сме последвали духа на антихриста, който в своята същност е хуманистичен. Малцина разбират въобще какви са целите на антихриста, и аз бих казал, че сред основните му цели е да се "погрижи за хората", което поставя човека преди Бога. Аз нямам нищо против някой да направи нещо за другите, ако го прави с мотива да се прослави Бога по Божия начин, а не да се направи нещо за другите. Аз се гнуся от всяко издигане на човека и човешките нужди. Но когато се издигне Бога и Неговите цели, тогава наистина човешките нужди биват снабдени (в следствие а не като цел).

Не е мое право или работа да казвам кой е погинал и кой ще погине. Бог е определил ден на съд за тия неща, определил е и Съдия чрез Който ще съди човеците и този съдия не съм аз. Това, което считам за задължение обаче е да предупредя онези които виждам, че са в опасност, за да могат овреме да се избавят.

За мен главния приоритет в момента е възстановяване на развалините и древните пътища в които са ходили пророците и апостолите. Само така ще можем да имаме житници в които Бог ще повери съхранението на жътвата Си.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

etien

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 61
  • Блог
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #94 on: March 09, 2009, 11:18:35 AM »


За мен главния приоритет в момента е възстановяване на развалините и древните пътища в които са ходили пророците и апостолите. Само така ще можем да имаме житници в които Бог ще повери съхранението на жътвата Си.Така е. Въпросът не е дали това е истина, а как да бъде постигната. До тук видях две основни твърдения. Едното че хората просто ще си излизат от Вавилон до края на времената. Другото е че хората които вече са излезли и са приели предизвикателството да се променят и очистят ще трябва да направят нещо за тези, които досега не излизат (главно от страх че не смеят да останат без подкрепа, или храна, или "пастирска грижа"..) .

Да има житници е интересен въпрос, който не отменя въстанието. Когато хората възстанат против Египет и оттам против настойниците и тръгнат по Божия призив, както се е случило в Египет с Израел, настойниците ще останат с народа и те също ще  излезнат и ще се покорят  на Бога , като онези признали Мойсей и Аарон. Така е и днес за мене. Когато Бог обърне сърцата на хората си, дори настойниците, които са днешните лидери ще се покорят. Може би не всички, но тогава не виждаме някой да е останал в Египет . Да не подценяваме мощта на Бога.
Но не е първо почивката, а пустинята. Бог ще опита всеки човек дали от сърце го призовава.

Има още една картина от Стария Завет: Давид с читиристотин мъже направи революция.

"Тогава Давид излезе от там, та избяга в пещерата Одолам; и братята му и целият му бащин дом, когато чуха, слязоха там при него. И всички, които бяха в утеснение, и всички длъжници, и всички огорчени се събраха при него, и той им стана началник; и така, с него имаше около четиристотин мъже".

По-късно се прибавят още и стават шестотин. Ако това не е въстание, то какво е въстание. Давид дори и в това положение търсел доброто на народа Божий. После, когато придобил царска власт, хората които го гонели останали  да живеят сред Израел. Сигурно мнозина от тях останали да вършат каквото и преди това. Затова съм на мнение, понеже забелязвам в сегашните пастири най-често желание да управляват, че мнозина от тях имат " дарби на управления" и поставени в правилната посока биха били полезни, когато се откажат от всичкото днешно зло и приемат истината. Някои от тях е възможно да имат учителски дар, а някои дори пастирски. Нека не забравяме, че дарбите и призванието са неотменими. Както тебе и мене Бог ни учи, така може и тях да научи. Нека сме готови да им простим и приемем. Мойсей никога по-късно не укорил онези мъже. Давид също не си отмъстил за гоненията, предателствата, хулите и обидите.


Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #95 on: March 09, 2009, 12:19:10 PM »
Въпросът за житниците отменя въстанието.

Проблемът е отново това, че наричаш житници днешните бизнес структури. Те не са житници.

Иначе в пустинята Бог беше ги завел за кратко време и след това искаше да ги въведе в земята. Те му бяха непокорни и затова Бог ги избиваше в пустинята 40 години, докато се довърши онова поколение. Причината беше точно, защото не бяха излезли от Египет със сърцата си. Тука нямаме въстание срещу човеци. Имаме или покорство или непокорство. Единственото въстание, което виждам е против Бога, което правеха.

Давид не виждам да е правил революция срещу Саул. Той не вдигна нито веднъж ръката си против Господния помазаник. Той бягаше от Саул и Саул го гонеше, което ми напомня на това, че роденият по плът ще гони винаги родения по дух. Никъде не виждам, че роденият по дух ще въстава и ще революционира родения по плът.

Дори в цитата, за който говориш аз виждам глаголите "избяга", "слязоха", което никак не говори за революция. Те бяха отделени от Саул и даже бягаха от него. Имаше няколко, които искаха и те да правят като теб революция, но Давид ги смъмри.

И все пак ако се замислим, там ставаше въпрос за царе и административна власт, а не за свещеническа духовна власт. Въпреки това пак нямаше въстание против административната власт от страна на Господния слуга.

Още повече аз не виждам Давид да е тръгнал, заради народа Божий и да му търси доброто. Той търсеше Бога и търсеше да угоди на Бога, а не на народа.

Замислял ли си се защо има толкова подробно описание на най-силните мъже на Давид? Какво от това като са били много смели, храбри, точни? Когато мислих за това стигнах до следния извод: Давид имаше всички плътски средства да оглави царството с въстание, разполагайки с такива смели мъже - имаме доста подробно описание.

...но не го направи.

Нека не забравяме, че прошката и приемането е нещо, което се предшества от покаяние. Аз не съм видял прошка (и забравяне) и приемане без покаяние.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

etien

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 61
  • Блог
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #96 on: March 09, 2009, 18:06:09 PM »

Не наричам житници днешните структури. Житницата е една. Исус няма много житници. Това с многото житници и поредното човешко учение. Въстанието което ти виждаш в ума си не е това, което описвам аз. Удивен съм, че след толкова много обяснения дори не можеш да се докоснеш до разбиране на въпроса. Може би има нещо което пречи на разбирането ти. Ти описваш плътска революция. Давид не отишъл да му отрежат главата, а воювал по един особен начин. Стоял близо до Бога и макар да бягал от Саул, правел и други неща, с които да го убеди в своята невинност. Но никога не се е отказал. Революцията на Духа е да вършиш добро, а не зло. Това днес е почти невъзможно в която и да е църква. Винаги се изискват компромиси. Съжалявам , че си сляп за истината, наистина. Плътта никога не може да разбере, нито пък иска. Иначе не мога да си обясня защо не разбираш съвсем ясни неща.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #97 on: March 09, 2009, 18:17:15 PM »
etien,

Я вземи и прочети в началото на темата какво писа и какви пастори щеше да сваляш и недей да увърташ постоянно, че била "духовна революция". Това е още по-небиблейски термин.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #98 on: March 09, 2009, 20:04:09 PM »
etien,

изпитвайки концепцията която предлагаш на основание на Писанията се вижда, че тя е напълно погрешна и небиблейска. В Библията никой Божий човек никога не се е вдигнал да сваля някого от власт. Авесалом се повдигна и всички видяхме как свърши той.

Опитваш се да даваш примери с Моисей и Давид, и точно тези примери не само не потвърждават теорията ти, но съвсем ясно я опровергават.

Нито Моисей тръгна да сваля фараона от власт, нито Давид тръгна да сваля Саул. Това, което и двамата направиха напълно се покрива с чистото Библейско учение за ИЗЛИЗАНЕТО.

Моисей ИЗВЕДЕ израилтяните ИЗВЪН Египет. Не ги вдигна на въстание да се бият с египтяните или да превземат властта. ТЕ БЯГАХА, не възставаха.

Давид също ПОБЯГНА от Саул. Не го свали от власт, въпреки че имаше възможност. Това е ясното учение на Библията.

Случая със Саул дори е още по-особен, защото Саул не беше самозван цар (както са повечето християнски водачи), но беше избран от Бога и помазан от Божий пророк. Давид също беше избран от Бога и помазан от Божий пророк за цар. Давид обаче не вдигна въстание да вземе властта, която му се полагаше по силата на Божия избор и прогласеното от пророка отхвърляне на Саул. Но Давид чакаше и страдаше в изгнание (т.е вън от Ерусалим) докато САМ БОГ освободи престола за него. Не вдигна ръката си против Саул, ако и да имаше законното право. Което за мен е напълно удивително. Именно в този избор на Давид аз виждам причината той да беше наречен "човек по Божието сърце".

Давид чакаше 14 години в пустинята докато Бог лично освободи престола за него, и когато седна на престола беше най-великия и праведен цар на Израел за всички времена. И като такъв беше образ на вечния Цар на царете, Исус от Назарет.

Това, което аз виждам в сърцето на Давид е нещо удивително и твърде високо за мен. Аз не виждам да имам такова сърце каквото е имал той. И ето едно от нещата, които се изискват от нас в тия мътни времена, да позволим на Бог да изгради в нас сърце като на Давид. Неговото сърце не е сърце на бунт и въстание, нито сърце на сваляне от власт на някого. Давид чакаше Бог на своето време да оваканти престола на Израел и да го постави на мястото за което го е помазал.

Що се  отнася до житниците, има едно Тяло, но много житници. Много, защото светиите на Всевишния са разпръснати по земното кълбо и на всяко местно място се събира житото в отделни житници според местонахождението. Това е единственото Библейско разделение на църквата, а именно според физическото местонахождение. Затова имаме писма към църквата в Тиатир, към църквата в Солун, към църквата в Лаодикия и прочие. Това е едно тяло, но различни житници в различните местонахождения. Иначе Бог би трябвало да събере всички светии на едно място. Някой беше предложил пустинята Сахара за тази цел, понеже ще има място за всички...
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #99 on: March 10, 2009, 12:13:00 PM »
Явно Уочман и Тихомир въобще нямате познание по въпроса сдъховното воюване.исус нарича изавел пророчица ако тя говореше от божият дух Бог нямаше да я мъмри значи остава че прорукъва от сатанински дух помислете ако въобше си направите труда.Колкото за дунх на Езавел ние така го наричаме зада го разпознаваме по лесно..И не ми излизай Тихомире стези че гоняма в билията.Защото 90 процента от нешата БОГ  ги дава в словото си но има едни 10 процента който идат като водителство от СДух за момента и тогава може да има и нови неща .М Лутер се нарече протестант и от там излизат протестантите и гоняма в словото но никой не оспорва ползата от това което е направил и БОГ НЕГО ТРЕСНА ЧЕ СЕ НАРЕКУЛ ПРОТЕСТАНТ.Искаш словото добре когато Петър изпадна вистъпление и бидя плащеницата не каза а това го няма в тората но каза несъм вкусвал нечисто.Взаключение не искам да умаливажа словото нотрябва дасме отворени за нови неша стига те да са по окровениенапример децките аз ги приемам но няма да споря стебе.И още нещо не си мисли че ти като нямаш откровение по даден въпрос значи неможе да го бъде ами приеми че има братя и сестри който са много по близо до Господа от теб и мен.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3354
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #100 on: March 10, 2009, 12:56:19 PM »
evangelista1962, кажи сега подобава ли на Божий човек да пише толкова объркано, с толкова много грешки и толкова неадекватно на темата, която се дискутира.

Всичко което казваш не само в тази тема но и в останалите са неща до болка познати от разни книжки, които се подвизават по църквите и се вижда, че говориш неща папагалски научени без никакво разбиране за същността на нещата.

Толкова ли е трудно да се спреш малко, да почнеш да размишляваш и да седнеш и сам да изследваш Писанията? Верно папагалски да се повтарят неща е по-лесно, но подобава ли такова нещо на човек който се нарича християнин?

Искам да разбереш правилно това, което ти казвам, то е за твоя полза, а не с цел да те атакувам с нещо. Просто начина ти на говорене и липсата на каквото и да е схващане на аргументите на острещната страна са трагични. Време е да израстнеш над тия неща и да се освободиш от църковната инерция, която те държи вързан  в неща за които си нямаш идея какви са и накъде водят. Научи се да разсъждаваш, да мислиш и да схващаш, това са жизнено важни неща за всеки човек, а теб ти липсват на фундаментално ниво. Не може така, измамите които идват ще помертат такива като тебе както вятъра отвява плявата. Докато е време се препаши като мъж и почни да копаеш по-дълбоко.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

evangelista1962

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 245
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #101 on: March 10, 2009, 22:36:53 PM »
Ами това е неочаквах нещо друго не еот книжки и аз наистена търся стената но стигнахме до извода че всеки гледа от своята си позиция така че аз и хората които споделят моето мнение ще сме на това мнение както и вие .Евремето ще покаже как ще се развият събитията.

etien

 • Изгонен
 • Посещаващ
 • *
 • Posts: 61
  • Блог
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #102 on: March 16, 2009, 19:59:32 PM »
Бих искал да бъде обсъдена една тема, но не знам къде и е мястото. Нямам и подходящо заглавие, но ще я разкажа и се надявам да бъда ясен.
Като гледам днешното положение не мисля,че пасторите, поповете  и др. днешни лидери биха се съгласили доброволно да предадат незаконно придобитата си власт. Нито пък биха се отказали доброволно от разделенията, имената и пр., тъй като от тези неща зависи тяхното "добруване". Но тъй като тяхната власт не е от небето а е от хората, то хората са тези, които трябва да ги свалят от власт. Да го наречем революция. Ако хората в едно събрание единодушно се съгласят да го отстранят от власт, пастора не би имал избор. Въстание. Възстановяване. Не знам как да се формулира. Но общо взето е това. Няма да има нищо доброволно в това...
Ето въпросния цитат. Когато казвам духовна, нямам предвид, че някой ще стои в една стая и ще медитира докато свали пасторите от власт. Мисля, че Тихомир не е вникнал в писанията, а не в революцията. Там се взимат духовни решения и се изпълняват. Когато хората в църквите осъзнаят необходимостта да излязат от забавачката и да започнат да вярват  наистина, като зрели хора, тогава ще видят, че днешните пастори са само пречка за техния растеж. Да ги свалиш от власт не отменя нищо от писанията, а напротив ги утвърждава. Когато хората потърсят Бога с горната цел Бог ще се намеси лично и ще ги освободи от незаконната власт на пасторите и поповете. Но те не искат, защото не са убедени, че е необходимо, а е! Когато пък поискат, Бог ще им даде  ум как да постъпят с разум. А то не е трудно стига да разбираш. Просто човекът-лидер става един от тях и те му прощават и започват заедно да търсят Бога. Наричам го революция понеже е много голям скок във вяра, разбиране и действие. Това, че ти не го виждаш, е само защото нямаш вяра, че Бог иска да направи добро на всички свои деца, дори и на тези, които не са напуснали "фирмите" (, който термин е много по-отвлечен от термина въстание или революция). Така ти на практика казваш, че фирмите са толкова силни, че и Бог не може да ги помръдне. Това си е неверие и то в чиста форма. Бог може всичко. И който вярва може всичко. Това казва словото на истината.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Въстание. Възстановяване.
« Reply #103 on: March 16, 2009, 20:46:21 PM »
etien,

Единственият ми съвет е да прочетеш темата отначало отново. Не знам дали изобщо обърна внимание на това, което се пише, че отново като латерна започваш отначало.

Относно "фирмите" - не си ли чел, че това, което Бог не е насадил, ще бъде изкоренено. Бог няма да се опитва да го култивира, а директно ще бъде изкоренено.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?