Author Topic: Геноцида в Южна Осетия  (Read 3923 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Silence

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 19
Геноцида в Южна Осетия
« on: August 12, 2008, 03:15:06 AM »
Какво мислите за геноцида който стана пред очите на цял свят от подкрепяния военно политически и финансово от САЩ режим в Грузия ?
1600 души загиват за няколко часа, и БТВ им отделя внимание колкото на побеснялата лисица която нападнала куче :(
Ще цитирам един човек:

"всичко се цензурира и преразказва. Не е хигиенично да се чува как братският грузински народ провежда етнически геноцид, как стреля по цивилен град със системи за залпов огън и тежка артилерия, как цели села са обезлюдени, как по автомобилите на цивилните бежанци и камионите с ранени се води стрелба"Кавказ Южна Осетия - Грузия -Война !!! -Вести
http://www.vbox7.com/play:1bce532f

Watch Online:
http://www.russiatoday.ru/

Защо нашите медии се правят че нищо не е станало, и "добрата Грузия" иска примирие с "лошата Русия" която "я е нападнала" ????

Никога несъм предполагам че има такава цензура в България, но сега още повече се ужасявам в каква колониална държава живеем :(

zearendil

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 18
Малко телевизия гледаш :)
« Reply #1 on: August 12, 2008, 09:02:08 AM »
Трябва повече да гледаш БТВ, там всичко обясняват, ако не си разбрал, значи малко гледаш, пусни си за упражнение CNN.

Темата най-вероятно ще я изтрият, защото няма пряка връзка с Бибилята, дори не е поставена както трябва и не е ясно какъв е въпроса. Но моето лично мнение е, че

1. Никой човек не може да съди други хора, камо ли цял народ и да разпалва такава война, както направиха в Осетия. Другото са извъртания на Библията. Руснаците в случая правят самозащита, колкото и абсурдно да звучи :). Грузинците също не изглежда като да си подкрепят правителството, но търпят, явно и там им е толкова демокрацията, колкото в Китай например.
2. Като гледам най-много те възмущава поведението на медиите. На мен също не ми е съвсем ясно как работи механизма, но машината на практика я виждаме - пеят това, което е изгодно на Големия брат, дори да няма много общо с истината. Хубава лекция по темата е тази: http://www.savanne.ch/svoboda/anarchy/theory/media.html
3. Големия брат е взел на мушка Малкия брат. Фактически по западните медии се говори не за геноцид на грузинците срещу осетинците, а на руснаците срещу грузинците и се изсмукват от пръстите факти, с които да очернят Русия (то не че няма за какво, но в този случай наистина е трудно). Според мен до няколко години ще има война на Запада срещу Изтока в някакъв смисъл.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: Геноцида в Южна Осетия
« Reply #2 on: August 12, 2008, 10:45:35 AM »
Матей 24:6
И ще чуете за войни и за военни слухове, но внимавайте да не се смущавате; понеже тези неща трябва да станат, но това още не е свършекът.


Следват повдигане на народ против народ. После земетресения, епидемии, глад и всичко това е началото. После започват големите гонения против Божия народ.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Silence

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 19
Re: Геноцида в Южна Осетия
« Reply #3 on: August 13, 2008, 01:52:38 AM »

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3311
Re: Геноцида в Южна Осетия
« Reply #4 on: August 13, 2008, 02:17:28 AM »
Има една пословица, която казва, че първата жертва на всяка война е истината. С други думи нито една от двете страни на войната няма интерес да излезе цялата истина за това, което вършат в хода на военните действия. Ето защо заедно с всеки въоръжен конфликт се води и информационна война, където всеки изкарва себе си праведен, а очерня другия.

Конфликта между Грузия и Русия в Южна Осетия не прави изключение от горните принципни положения. Руския сайт който Silence е пуснал е 100% про Путин пропаганда. Отделно грузинците си пропагандират тяхната версия. Да се взимат страни в подобни конфликти е най-малкото незряло. Нечестивите водят войни помежду си, и двете страни потъпкват правдата, и двете страни крият цялата истина за нечестието на своите действия.

Прави впечатление също, че Silence се връзва не само на пропагандата на Русия, но и също така се е подвел от измамата, че САЩ (в това число Англия и Запада) са противници и в конфликт с Русия. Всичко това се прави да изглежда по този начин, но действителността е съвсем друга. Едва ли има по-близки съюзници от САЩ и Русия, и това е вярно от времето на Ленин насам. Студената война е една манипулация измислена с цел да държи населението в страх. Нечестивите управници имат нужда от някой страшен с който да плашат народа за да го държат в подчинение. И Русия е нагласена за лошия батко, който е много страшен за Запада. Само дето те са съюзници откак комунизма е взел власт в Русия и целия конфликт и напрежение между Запада и Русия е едно театро.

Това, че света е сляп и безумен и се връзва на манипулациите на нечестивите е едно, но не подобава на праведните да са слепи и неразумни като света и да се връзват на хватките на медиите и да не разбират какво всъщност става.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.