• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Егоизъм

Започната от kender, Април 23, 2008, 08:07:58 AM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kender

омръзна ми от егоизма,Бог е Любов,обаче не Я(Го)намирам в т.н. християни.Може би ти не си охладнял още?-дано!,защото едвам се издържа в това последно време на варосани гробници.

Tihomir

Първо трябва да се изясни какво в Словото е наречено "любов". Какво означава "Бог е любов" и какво означава "да обичаш Бога".

Другото, което трябва първо да стане ясно в какъв случай се използва "варосани гробници" преди да го ползваме и ние.

В момента тези понятия са много размити и се ползват не по предназначение.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

Здравей kender,

Дали отстъплението на другите би могло да бъде причина или оправдание за нашето собствено отстъпление? Ако някой мисли така, то неговата вяра не е в Бога, а в човеци. Този чиято вяра, огън и надежда са в Бога, не може да охладнее.

През годините аз съм видял много мои приятели да отпадат от вярата, в днешно време поради умноженото лицемерие те вече "не отпадат", просто преминават към либерализирани църкви. Всичко това ми носи много тъга, но ни най-малко не ме охлажда или обезсърчава. Още повече, че Писанията, казват, че това ще се случва, и когато го виждаме да се случва това усилва надеждата и вярата ни, защото Словото се потвърждава пред очите ни.

В същото време Бог радва и освежава душата ми с верни братя и сестри, които ако и малко стадо (нима Исус обеща нещо повече?) са голямо насърчение в тия зли времена.

Що се отнася до егоизма и липсата на любов, аз съм съгласен с Тихомир, че ние трябва да изясним от Писанията какво значи любов, защото това е думата зад която дявола крие най-много тъмнина и коварство в тия последни времена. Плътския човек черпи дефиниция за любов от своя светски живот и мислене преди повярването си. Писанието говори за обновяване на ума, сиреч старите дефиниции, старата ценностна система и очаквания трябва напълно да се обнови, защото е негодна и не е според Истината. Точно това е голям капан в който мнозина попадат и се съблазняват, като мерят с един светски, човешки и емоционален стандарт.

Да се разбира какво е "любов" според Библията изисква дори повече от откровение. Изисква да сме минали през страданията и агонията необходими да ни доведат до това откровение. Това не е евтино знание и разбиране. То струва цена, която малцина плащат и затова малцина наистина разбират, а мнозината се задоволяват със светската дефиниция и очаквания за любов.

Но нека ние не бъдем така, а да подражаваме на пророците и апостолите и най-вече на нашия Господар Исус, които не черпеха от земното и от плътта си и светския си опит, но бяха ревностни да държат само онова, което идва свише бидейки изпитано и потвърдено чрез Писанията.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

mak

"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8