Author Topic: 1 лъжепророк, 1 религия  (Read 11937 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
1 лъжепророк, 1 религия
« on: April 16, 2008, 10:24:44 AM »
Мисля, че това, което се случи сега през април е една много специфична стъпка в придвижването към последните пророчества относно наличието на 1 лъжепророк (което говори за 1 световна религия).

Това е конференция, където са събрани "християни", мюсюлмани, будисти, сикхи и други. На нея говорят за единство между тях, за мир и съгласие, за толерантност и за разбирателство.

Тези, които говорят от "християнска" страна са противници на Бога и не казват нито една дума за Исус Христос, Божият Син, но говорят за добротата на човека и как може човекът да е добър, да не приема с гняв обидите, да е сдържан и други подобни new age практики (не знам дали сте чули, но вече има "християнска йога").

Лъжеученията проправят път към тези "разбирания" и мнозина ще се присъединят към тях, защото е писано:
И затова Бог праща заблуда да действа между тях, за да повярват на лъжата,  та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение в неправдата

Искам да предупредя всички, които обичат истината да внимават на себе си и да търсят Божието лице и изследват Писанията, за да не бъдат заблудени.

Ето и видео от тази конференция (на английски е, но дори и да не разбирате английски, можете да видите от картинките за какво става дума; "християнинът" е този с очилата с черните рамки; мнозина други "християнски лидери" са съгласни с него, дори и тук в България):

http://www.alittleleaven.com/2008/04/rob-bells-comme.html
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

renimir

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 6
Re: 1 лъжепророк, 1 религия
« Reply #1 on: February 22, 2010, 10:25:08 AM »
Така е братко Тихомире живееме в последни времена, когато идват много льжеучения и идват много льжепророци.За това  всеки който иска да види спасение и да наследи вечен живот трябва да тьрси онова освещение без което никой няма да види лицето Му.    Даниил 11;32 И ще изврати с ласкателства онези,които беззаконстват против завета;но людете ,които познават своя Бог ше се укрепят и ще вьршат подвизи.   12;10 Мнозина ще се чистят и избелят ,и ще бьдат изпитани ; а нечестивите ще вьршат нечестие и никой от нечестивите няма да разбере;но разумните ще разберат.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: 1 лъжепророк, 1 религия
« Reply #2 on: February 22, 2010, 10:45:31 AM »
Нека, обаче, целта да не е "да получим вечен живот", а да видим Бог, който идва и царува с правда и правосъдие. Тогава няма да има корупция. Няма да има нечестиво отсъждане. Няма да има неправедни, които да благоденстват за сметка на праведни. Няма да има угнетяване на бедните. Няма да има кражби от народа. Няма да има угнетяване от богатите.

Сам Бог ще царува и тези, които ще бъдат с него през 1000-та години. Ще царува с желязна тояга. Няма да има шикалкавене и далавери.

Това чакаха евреите, това беше разбирането им за "Божие царство", това беше и говоренето на Христос почти през цялото време — за Божието Царство. За това го питаха апостолите преди да се възнесе. За това Той им говори в продължение на 40 дни след възкресението.

Нека очакваме Царя, а не подаръците Му, които ще ги има за верните, но преди всичко търсенето да е на "лицето Му", а не "ръцете Му". Това е на което Словото набляга. Днес хората повече наблягат на "ръцете Му" (т.е. вечен живот, спасение).

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

constant

 • Изгонен
 • Допринасящ
 • *
 • Posts: 244
Re: 1 лъжепророк, 1 религия
« Reply #3 on: February 22, 2010, 23:36:28 PM »
Quote
Нека, обаче, целта да не е "да получим вечен живот", а да видим Бог, който идва и царува с правда и правосъдие.

Как ще стане, когато едното е свързано с другото.
Не е вярно, че Господ говорел само за Царството. Виж ев. от Йоан, примерно глава 6.

И защо е това противопоставяне на вечния живот с учението за Царството, като учението за Царството на Господ Исус, включва непременно вечния живот. Защото, плът и кръв не могата да наследят Царството, а само тези, които имат живот вечен.

Сам Господ Исус казва:  Истина, истина ви казвам: който вярва в Мен, има вечен живот.

Който яде Моята плът и пие Моята кръв, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.
   Защото Моята плът е истинска храна и Моята кръв е истинско питие.
   Който се храни с Моята плът и пие Моята кръв, стои в Мен и Аз в него.


Това са само част от думите на Исус, с които Той запали юдеите. И много от учениците Му, се отказаха да ходят с Него, защото им се видя тежко това, да се откажат от сигурността на ритуалите си, и да тръгнат след Един, отхвърлен от обществото пророк. Прецениха, че няма да дойде царството на Израил чрез Него.

Много ню ейджери съм чувал, да казват че вярват в Исус, в Божията любов, но нямат нужда от вечен живот. Това според тях е себично. Както и според вас.
Да, думите им са, че искат да познават Исус, и това е главното. А вечен живот - това е за егоистите.

Новите фарисеи, и те подценяват вечния живот.
И на тях им се струва, че преливат от праведност. Че нямат грях, а изпълняват стриктно закона. Готвят се да заемат министерските кресла в Царството, а вечния живот презират от "скромност".
Няма нужда да молят за него, Господ ще им го даде по право.

Съразпънат съм с Христос; и вече не аз живея, а Христос живее в мен; и животът, който сега живея в плътта, го живея с вярата в Божия Син, който ме възлюби и предаде Себе Си заради мен.
  Аз не отхвърлям Божията благодат: защото, ако оправданието се придобива чрез закона, тогава Христос е умрял напразно.


Господ Исус предаде Себе Си, заради нас, за да изработи за нас спасение и вечен живот, защо противопоставяте благодатта Му на Царството?

Сякаш казвате- Господи, Ти ми дай на мене Царството, а пък за вечния ми живот нямаше нужда да се трепеш напразно. Аз и така съм си праведен, и така съм добър, спазвам всичко, точен съм. Далеч съм пред ГМО - тата...
Кога ще дадеш на Израиля (на нас) Царството?

Учениците чакаха Царството, но всички се отметнаха от Господа.
А най- вече Юда, който като разбра, че болните му амбиции не се изпълняват по плана, реши поне да изкара малко мръсни пари.

Кой ще устои за Царството?
Този който презира вечния живот, или този, който счита че Живота е важен?

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: 1 лъжепророк, 1 религия
« Reply #4 on: February 22, 2010, 23:46:30 PM »
1. Говориш извън темата.

2. Преиначаваш думите ми, казвайки:
Quote
Не е вярно, че Господ говорел само за Царството

след като аз съм писал
Quote
...това беше и говоренето на Христос почти през цялото време — за Божието Царство

Заедно с това базираш цял постинг на това преиначаане.

3. Преброй си колко от поученията на Христос бяха за Царството и колко не. Погледни внимателно какво поучава в последните дни на Христос на земята. Докато не седнеш да изследваш сам какво наистина пише няма да разбереш. В момента ти опитваш да докажеш обратното, което е доста странна позиция, имайки предвид какво пише в Словото и какво постоянно са подпитвали Израелтяните... И не само те, но и мъдреците от Изтока дойдоха и питаха за Царя. Не само те, но и Пилат знаеше, че става въпрос за някой, когото наричаха "юдейския Цар" (с това прозвище беше известен Христос). Цар, цар, цар, царство, царство, притчи за царството, поучения в последните дни на земята, за царството, въпроси за царството, пророчества за царството толкова много — в закона, в пророците, в псалмите...

И накрая в наши дни идва някой и казва — за царството не се говори толкова много, но доста важните неща са също моето спасение и вечния ми живот... (и цитират 2 пасажа като "доказателство").

Не може някой да познава вечния живот и спасението без да разбере целия замисъл за Божието Царство и Кой е Този Цар на славата. Пише, че вечният живот е да се познава Месията и Този, Който Го е изпратил. Спасението не е просто някой да се спаси от наказание и да си стиска "диплома за водно кръщение", а нещо много повече. Какво е то?

Това разбиране тотално липсва на днешното поколение.

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: 1 лъжепророк, 1 религия
« Reply #5 on: February 23, 2010, 00:48:43 AM »
Quote
И защо е това противопоставяне на вечния живот с учението за Царството, като учението за Царството на Господ Исус, включва непременно вечния живот. Защото, плът и кръв не могата да наследят Царството, а само тези, които имат живот вечен.

Противопоставянето не е на ученията, а на мотивацията. В единия случай мотивацията е да се служи на Бога заради Бога и Неговата слава и царство, а в другия е заради личното спасение (че то кой езичник не иска да си спаси кожата?)

Разликата между тия две мотивации е като между небето и ада. И човек който просто търси лично спасение а не Божието Царство и слава, няма да устои в последните дни.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

renimir

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 6
Re: 1 лъжепророк, 1 религия
« Reply #6 on: February 23, 2010, 10:31:17 AM »
Нека, обаче, целта да не е "да получим вечен живот", а да видим Бог, който идва и царува с правда и правосъдие.                                 Всички ще видят как Христос идва и царува,но не всицки ще получат вечен живот.Нека очакваме Царя, а не подаръците Му, които ще ги има за верните, но преди всичко търсенето да е на "лицето Му", а не "ръцете Му". Това е на което Словото набляга. Днес хората повече наблягат на "ръцете Му" (т.е. вечен живот, спасение).
Христос ме учи да се отрека от своя си живот заради Него.Той ме е докоснал с Любовта Си братко.Отец изработва спасението ми всеки ден,т.е. изобразява Христос вьтре в мене ден и нощ.Да не мислиш ,че сьм се сьблазнила в подарьците Му?Не тия ,които дохождат при Него ,за да Му искат разни неща ,а тия които остават с Него и Го следват и са с Него заради самия Него движени от Него,които се хранят с Него ,които Отец движи чрез Святия Дух чрез сипа и чрез благодат от горе са божии синове ,зашото те са приготвени за Него те ще бьдат с Него.Тия които чуват гласа Ми и ме следват тия са отборните Ми,казва Господ.А Той не само го казва а го и прави,защото Той ме е направил да чувам гласа Му и да Го следвам.Спасението не е от човеци спасението е от Бога,защото по благодат сте спасени и по благодат ще живеете.Това означава ,че не тия които говорят за Него ,а тия които говорят чрез Него са Негови,и не тия които си мислят,че ходят с Него ,а тия чрез които Той ходи са божии синове.Божието Царство за нас е Христос в нас и ние в Него,и Той чрез нас,не знаете ли че ние сме се сьразпьнали заедно с Него и сме приготвени да участваме в смьрта Му.За какви подарьци говориш,та ние дори не сме свои си,ние сме с цена купени с цената на Христовата Крьв,умити и приготвени за Него като невяста чиста без петно без брьчка и без недостатьк облечена в бял и чист висон.                                                                       Ти Тihomir казваш "целта да не е да получим вечен живот" а Исус казва  Откровение:22:14   Блажени ,които излерат дрехите си ,за да имат право да ядат от дьрвото на живота,и да влязат през портите в града.                                                   Ти пишеш :Не може някой да познава вечния живот и спасението без да разбере целия замисъл за Божието Царство и Кой е Този Цар на славата:Tука Исус казва ,че не ние избрахме Него ,а че Той избра нас,защото Бог действа ло Своята воля без да се сьобразява с никой.И Той пита кой Му е бил сьветник та да му се отплати ,но Аз казва Бог ще изпитам силата на тия човеци и ще познаят ,че са льх.И след това казва ,ще пожаля когото ще пожаля и ще покажа милост кьм когото ще покажа,а ти Тihomir чуй Словото което Бог има за тебе Всяко разтение,което Моят Небесен Отец не е насадил,ще се изкорени,то сьветвам те да купиш от Мене злато ,пречистено с огьн,за да се обогатиш,и бели дрехи ,за да се облечеш ,и благ мехлем ,за да намажеш очите си,за да виждаш.Онези, които любя,Аз изобличавам и наказвам ;затова бьди ревностен да се покаеш.Ето, стоя на вратата и хлопам ,ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата,ще вляза при него и ще бечерям с него, и той с Мене.  Слава на Истинният Вечният и Всевишен Бог,Който е Който е бил и Който ще бьде, Kойто иде в сила и голяма слава с хиляди ангели!!!

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: 1 лъжепророк, 1 религия
« Reply #7 on: February 23, 2010, 11:55:23 AM »
renimir,

Четейки това, което пишеш виждам, че е доста объркано. Виждам, че намесваш разни пророчества уж за мен, обаче гледайки как са неправилно навързани разни пасажи, които казваш, че са от Бога, се съмнявам, че това е и автентично пророчество.

Quote
.Той ме е докоснал с Любовта Си братко.Отец изработва спасението ми всеки ден,т.е. изобразява Христос вьтре в мене ден и нощ.
В Словото чета, че Христос жегваше хората с изобличение. Една от целите на Святия Дух беше да изобличи светът за грях, правда и съдба. Целта на това изобличение е спасително покаяние.

В Словото никъде Бог не тръгна с думите "обичам ви", но "покайте се". Никъде нямаме проповядване на езичниците с "бог е любов и той ви обича". Каква е тази "любов и докосвания"? Откъде го научихте това? От Словото? Че кой каза, че бил "докоснат от любов"?

Също аз чета, че хората трябва да изработват спасението си със страх и трепет, а не Христос:
...изработвайте спасението си със страх и трепет;

Това показва, че не разбираш това, което Бог е направил и какво е делото му и каква роля играе делото на Христос в плът. Това е фундаментален въпрос, който виждам, че днес не се разбира от повечето вярващи.

Помисли внимателно защо пише "спасението е от Господа" и защо тук пише "израбовайте спасението си със страх и трепет". Ако това е объркващо за теб, питай мъжа си. Търсете двамата в Словото.

Относно "изобразяването на Христос", аз чета:
Галатяни 4:19. Дечица мои, за които съм пак в родилни болки докле се изобрази Христос във вас...
Това са думи на Павел. Той бил в родилни болки, докато се изобрази Христос у галатяните. Защо е трябвало Павел да се мъчи? Каква отговорност има той? Каква отговорност имат галатяните? Каква е връзката с това, което пишеш и с това, което съм писал?

Quote
Божието Царство за нас е Христос в нас и ние в Него,и Той чрез нас,не знаете ли че ние сме се сьразпьнали заедно с Него и сме приготвени да участваме в смьрта Му.
Нахвърляш и събираш цитати, които нямат нищо общо помежду си и даже не са правилни.

Божието Царство не е Христос в нас. Божието Царство е нещо истинско, а не поетична мисъл. Христос в нас и ние в Него е единство. Божието Царство е царуване над кого? Над светиите, които са призовани да Царуват заедно с Него? Какво е Божието Царство?

А изразът "...и Той чрез нас" не говори нищо. Аз не съм чувал в Словото да се говори за "той чрез нас", но пише, че "всичко е от Него, ЧРЕЗ НЕГО и за Него"...

А аз не зная, че сме се съразпънали с Него и сме приготвени да участваме в смъртта му.
 Знаеш ли какво говориш? Знаеш ли какво означава "приготвени да участваме в смъртта му"? Какъв е този израз?

Не знаеш ли, че участването в смъртта Му е водното кръщение?
Римляни 6:3. Или не знаете, че ние всички, които се кръстихме да участвуваме в Исуса Христа, кръстихме се да участвуваме в смъртта Му?

И щом е така, тогава какво означава "приготвени да участваме във водното кръщение"? Що за объркан израз е това?

Иначе питаш:
Quote
.За какви подарьци говориш,та ние дори не сме свои си,ние сме с цена купени с цената на Христовата Крьв,умити и приготвени за Него като невяста чиста без петно без брьчка и без недостатьк облечена в бял и чист висон.

Главната причина, поради която го казах са същите тези твои думи:
Quote
.За това  всеки който иска да види спасение и да наследи вечен живот трябва да тьрси онова освещение без което никой няма да види лицето Му.

В тях виждам точно това — (ЦЕЛТА) "иска да види спасение и да наследи вечен живот". И за да се изпълни тази цел, ТРЯБВА ДА ТЪРСИ онова освещение. Това пише на български език, доколкото го разбирам. От това се вижда какъв е приоритетът в мисленето ти.

Това, на което е научен човек, това говори и с това разбиране пише и така живее. Затова обърнах внимание на това какво Христос говори, на какво набляга и каква е целта.

Интересно е, че толкова много се жегвате, когато ви се каже, че целта не е вечен живот. Още по-интересно е, че пасажите, които цитирате говорят за това да бъде Невястата чиста, свята, и приготвена за Месията. Въпреки това, вие ги цитирате като "доказателство", че целта е вечен живот:
Quote
Ти Тihomir казваш "целта да не е да получим вечен живот" а Исус казва  Откровение:22:14   Блажени ,които излерат дрехите си ,за да имат право да ядат от дьрвото на живота,и да влязат през портите в града.

Виждам, че Исус на първо място говори за изпиране на дрехите, т.е. чистота. Първото е приготвяне за самия Господар. Слугата се готви господарят да го завари на щрек и бдящ. Слугата не прави това, защото като се върне господарят ще му плати повече. Господарят има власт да плати и да не плати, защото е Господар. Ако слугите ще си правят сделки с него, господарят ще ги улови в лукавствата им.

Бих казал, че доста от изреченията са объркани защото и не отговарят на това, което съм писал:
Quote
Ти пишеш :Не може някой да познава вечния живот и спасението без да разбере целия замисъл за Божието Царство и Кой е Този Цар на славата:Tука Исус казва ,че не ние избрахме Него ,а че Той избра нас,защото Бог действа ло Своята воля без да се сьобразява с никой.

Вижда се, че съм писал нещо, но отговорът е "не ние избрахме Него, а че Той избра нас". Първо този отговор няма нищо общо с това, което съм писал. Второто е, че това е изречение, което Исус каза на 12-те, а не на всички. Трето, Бог наистина ли не се интересува от желанието на никого?

Защо тогава Езекия се помоли и Бог му даде още 15 години? Защо Мойсей се помоли и Бог не изтреби Израел? Защо жената, чиято дъщеря беше болна от бяс, която Господ нарече "псе", успя да измоли изцеление за дъщеря си?

Ето и пророчеството:
Quote
ти Тihomir чуй Словото което Бог има за тебе Всяко разтение,което Моят Небесен Отец не е насадил,ще се изкорени,то сьветвам те да купиш от Мене злато ,пречистено с огьн,за да се обогатиш,и бели дрехи ,за да се облечеш ,и благ мехлем ,за да намажеш очите си,за да виждаш
Виждам, че цитираш от Откровение 3, където пише за Лаодикийската църква, която беше казала, че няма нужда от Бога и затова трябваше Христос да хлопа на вратата й.

Там Христос ясно каза какъв е проблемът на тази църква и я изобличи ясно за делата, от които трябва да се поправи. Това е начинът на Христос — говори ясно и конкретно.

Аз те питам — ТИ защо ми предлагаш да си купя злато.... и бели дрехи... и благ мехлем? Можеш ли както Христос да посочиш ясно греховете, които съм направил за това? Можеш ли да ми покажеш за какво точно трябва ревностно да се покая?

За това, че ти цитирах какво говори Христос? За това, че ти поправих грешните цитати? За това, че казах, че Христос говореше повече за Божието царство, отколкото за "лично спасение" и "вечен живот"?

Казах ли някъде нямам нужда от Христос? Казах ли някъде, че съм богат и нямам нужда от нищо?

Христос говореше всичко ясно и конкретно. Той пращаше пророците си, за да говорят ясно и точно на тези, които са се отклонили, за да се покаят.
Това, което виждам е, че ги няма основите на вярата в нашето поколение. Не се разбира разликата между спасение и покаяние (смята се, че са едно и също). Не се разбира разликата между спасение от Господаря и изработване на спасението със страх и трепет. Не се разбира разликата между Писанията и "стария завет". Не се разбира целта на това, което Бог е създал и за какво и кого е създал.

Когато се цитират Божиите думи има проблем. Когато не се цитират, няма проблем. Когато се посочват кривите неща има проблем. Когато се толерират греховете, няма проблем.

Защо всичко е наопаки?

Мнозина казват, че живеят за Бога, за Славата Му, че били създадени за Него, че били водени от Него, обаче накрая пак търсят своето си — вечния си живот и спасението си. Ще дойдат тежки времена, когато търсенето на своето спасение ще доведе до това такива хора да застанат в един лагер с антихриста, защото той ще им предложи мир и безопасност.


И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: 1 лъжепророк, 1 религия
« Reply #8 on: February 23, 2010, 13:52:59 PM »
renimir,

не знам дали ти си в състояние да го видиш, но начина по който пишеш издава, че се водиш от усещания и религиозни чувства а не от здраво разбиране и автентично откровение за Божиите неща. Надявам се нашата конфронтация с твоето объркване да ти помогне да излезеш от него, да ти бъде камък за стъпване, а не за препъване.

Не се доверявай на църковната традиция с която си закърмена, нито се подвеждай от емоциите си и инерцията на религиозната си среда. Ако евангелското християнство в България беше автентично, то нямаше християните да са в такова плачевно духовно състояние.

Ние всички имаме нужда да се отърсим напълно от кваса и инерцията на това извратено поколение. Ти не правиш изключение и би било безкрайно полезно за душата ти ако се постараеш да разбираш защо твоята позиция бива конфронтирана и да обърнеш внимание на изследване на Писанията по въпросите, които се дискутират.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

IvanQS

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 149
Re: 1 лъжепророк, 1 религия
« Reply #9 on: February 23, 2010, 19:07:57 PM »
Проблема на  хората с предразсъдъци е,че малко  изследват писанията ,а много са слушали проповеди човешки.

Много по лесно е да се прехвърли отговорноста за лично отношение и познаване на Словото ,на някой друг "много помазан" учител.
Трудното е да  се плати цената и дисциплината за размишляването върху Словото.

Псалми 4:4
Треперете и не съгрешавайте; Размишлявайте в сърцата си на леглата си и мълчете. (Села).


2 Тимотей 2:7
Размишлявай върху това, което ти казвам; и Господ ще ти даде да разбереш всичко.


Случвало ми се е да гледам научнопопулярен филм на много интересна тематика с  противоречащи послания на картина и коментар .

Същото се получава ,когато гледаме какво пише и какво ни втълпяват по събранията.

Малко останаха ,като че ли хората ,които изследват Писанията и получават разбиране от Автора.

Нека се стараем да отбягваме пасторските преразкази.
Псалми 91:14
Понеже той е положил в Мене любовта си, казва Господ, Затова ще го избавя; Ще го поставя в безопасност, защото е познал името Ми.