Author Topic: "Небето е съвсем реално" от Чу Томас  (Read 27330 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rain

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 5
Re: "Небето е съвсем реално" от Чу Томас
« Reply #15 on: July 13, 2009, 01:51:07 AM »
..когато съм чела описанията з небето и онези за ада на разни хора,дет господ ги посещава.повярваите ми,нито в ада ми се е виждало тъи страшно ,нито в небето толкова хубаво ,4е да искам час по скоро да замина::))) затова ,може би словото само открехва и никога не описва в детаили къде какво ще бъде...
  казвам смело,че тези писаници са от сатана

JoroH

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 8
Re: "Небето е съвсем реално" от Чу Томас
« Reply #16 on: August 17, 2009, 11:41:02 AM »
Някой чел ли е тази книга?
Не съм я чел, но самата идея някой да разказва подробности как било в небето или в ада ми се струва не-читава.
Преди доста години излезе една книжка "Аз видях рая" на Робъртс Лиардън, в която раят причличаше на американската мечта - проспериращи офиси и прочее, а Исус беше представен като някакъв шегаджия. После авторът се оказа хомосексуалист.
След това заизлизаха и други "откровения" по въпроса, които по еднакъв начин впечатляваха харизматиците, но на малко хора им правеше впечатление, че във всяка книжка се представя коренно различно описание за отвъдните неща, пък някак не върви да има безброй райове и адове.
Наскоро харизматичните ми приятели ме бомбардираха по Skype с клип, в който някакъв разказваше как в ада имало някакви не-знам-си-колко-метрови демони, пък имало и едни ситни, но опасни. Пускаха ми и друг клип, в който се предлагаше аудиозапис от земните дълбини, където се чуваха страдалчески стенания. Четейки Словото Божие, обаче, срещам само следното:

II Коринтяни 12:2 Познавам един човек в Христос, който преди четиринадесет години – в тялото ли, не зная, вън от тялото ли, не зная, Бог знае – беше грабнат и занесен до третото небе. 3 И зная за този човек – в тялото ли, или извън тялото, не зная, Бог знае –  4 че беше грабнат и занесен в рая, и чу неизразими думи, които на човека не е позволено да изговори. 

Значи, по времето на Павел е имало такъв случай (голяма част от богословите твърдят, че става дума за самия Павел). Но този човек не е следвало да дава подробна информация.

Прави ми впечатление, че напоследък нео-харизматиците ги тресе някаква некрофилия - много са на почит хора, ходили до оня свят. Да бъдем по-предпазливи и да не се хващаме на всяка сладникава духовна близалка.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: "Небето е съвсем реално" от Чу Томас
« Reply #17 on: August 17, 2009, 11:51:02 AM »
...и още повече, че в огненото езеро (за което още не е дошло време) няма да има дявол, който ще измъчва в огън, а самият той, заедно с всички, които не се намерят записани в Книгата на живота (т.е. всички, които са обикнали нечестието), ще бъдат в този огън.

Откровение 20:10. И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове.
...
Откровение 20:14. И смъртта и адът бидоха хвърлени в огненото езеро. Това - присъдата за в огненото езеро  е втората смърт.
Откровение 20:15. И ако някой не се намери записан в книгата на живота, той биде хвърлен в огненото езеро.


Иначе за това, че има мъки и в момента (като от огън), самият Христос говори в притчата за богаташа и Лазар.

Останалите неща, които са извън текста на Словото, както ти сам спомена, са плод на нечие въображение.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: "Небето е съвсем реално" от Чу Томас
« Reply #18 on: September 27, 2023, 10:53:09 AM »
Самото приемане на това свидетелство означаваше, че аз автоматично и безвъзвратно отварях вратата на сърцето си и за други такива учения, свидетелства, знамения, и т.н., които да определят "тесния път" към Божието царство за мене. Всичко това за сметка на--или добавено към--апостолското учение. За такъв случай пише апостол Павел: "Затова недейте съди нищо преждевременно, докле не дойде Господ, Който ще извади на видело скритото в тъмнината, и ще изяви намеренията на сърцата; и тогава всеки ще получи подобаващата нему похвала от Бога.  И това, братя, преносно приспособих към себе си и към Аполоса заради вас, за да се научите чрез нас да не престъпвате границата на писаното, да се не гордее някой от вас с един против друг" (1 Кор. 4:5-6). В моя случай, аз не бях претърсил Писанията да открия Истината със същата страст, с която четях "откровенията" на Катрин Бакстър. Защото второто беше лесно, лепкаво--не беше мъчно и изобличително четене. Намерението на сърцето ми не беше добро. Исках някакво "доказателство", някаква "скрита мъдрост и откровение", за да стана по-специален, да спасявам хора и т.н. Това беше изкушението, на което се поддадох.

1 Коринтяни 4 глава

8 Сити сте вече, обогатихте се вече, царувате и то без нас. И дано царувате, та ние заедно с вас да царуваме;
9 защото струва ми се, че Бог изложи нас, апостолите, най-последни, като човеци осъдени на смърт; защото станахме показ на света, на ангели и на човеци;
10 ние безумни заради Христа, а вие разумни в Христа, ние немощни, а вие силни, вие славни, а ние опозорени.
11 Ние до тоя час и гладуваме и жадуваме, и сме голи, бити сме и се скитаме,
12 трудим се, работейки със своите ръце; като ни хулят, благославяме; като ни гонят, постоянствуваме;
13 като ни злословят, умоляваме; станахме до днес като измет на света, измет на всичко.

14 Не пиша това, да ви посрамя, но да ви увещая, като любезни мои чада.
15 Защото, ако имахме десетки хиляди наставници в Христа, пак мнозина бащи нямате; понеже аз ви родих в Христа Исуса чрез благовестието.
16 Затова ви се моля, бъдете подражатели на мене.
17 По тая причина ви пратих Тимотея, който ми е възлюбено и вярно чадо в Господа; той ще ви напомни моите пътища в Христа, такива пътища, каквито поучавам навсякъде във всяка църква.
18 Но някои се възгордяха, като че нямаше да дойда при вас.
19 Но, ако ще Господ, аз скоро ще дойда при вас, и ще изпитам, не думите, но силата на тия, които са се възгордели.
20 Защото Божието царство не се състои в думи, а в сила.

Преди повече от десетина години беше, когато научих,че хора наричащи се пастори от началото на 90-те години в България вече са се преименували на апостоли...Скоро е имало т.нар. апостолска конференция в България-естествено с гости от чужбина както винаги- също наречени апостоли и ми дойде наум,че едва ли на местна почва само се е случило това явление и се случва...Така или иначе периодично общувам с хора, посещаващи подобни събрания и понякога общуването е тежко, дори тягостно и с твърде изместен фокус на вярването. Накратко. На мен ми звучи понякога,че за тези събрания Божието царство се състои от думи. Изговарят се за 2-3 дни толкова много думи,че свят може да му се завие на човек. И после се качват на прескъпите коли, които и нехристияни не си позволяват заради скъпите цени /не съм шофьор/ и отпрашват за следваща дестинация за "апостолска конференция".
Помислих си отново как някои бързат да заемат позиции на пастори, учители, благовестители и вече и на апостоли, да не би някой да ги изпревари ли, що ли? Устремени към звания и заемани длъжности. Да бъдат най-отпред. Да ги виждат по-ясно. Текстовете от 1 коринтяни 4 глава как ли кореспондират с титлите на апостолите от 21 век? Не се ли превъзнасят днес?
Намирам сходство с начините на функционирането на полиция и армия и не в добър смисъл. В полиция и армия с изминаването на определен брой години служба и се придобива ново звание-ст.лейтенант, капитан, майор и т.н.

Благодарен съм за толкова трезвите публикации и в тази тема.
Радвам се за тези,за които не е нужно друго знамение, освен знамението на пророк Йона.