• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Кръщението със Святия Дух и говоренето на чужди езици

Започната от kristiyanstoilov, Януари 13, 2008, 12:16:27 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

small axe

Тишо , не ще можем нищо да изясним така.За тези окопи говорих преди. Тъжно ми е.

Такъв тип вярващ какъвто описваш няма.
-нечестив
-нямащ дял с Исус и Духа Му.
-вързан в неправда.

Такъв вярващ няма , има лъжевярващ.
Когато повярва истински човек , той не е вече нечестив , имадял с Исус и всички благословения идващи от Бога , не е вързан в неправда.

Симон никъде не се покая.Вярващият в когото Духът обитава се връща неизменно при Бога със спасително покаяние.При Симон никога не е имало такова.Историята има контекст , за съжаление явно ти не му обръщаш внимание.

За Петър съм посочил изчерпателно , че той не разбираше и му беше открита тази истина.По това няма какво да добавиш.Съгласи
се поне.

Не открих къде съм казал че Петър или апостолите са се смаяли?!
Ако съм го казал някъде посочи го .

Вярващите се смаяха , те нищо не знаеха също. Не можеш да отречеш че Бог  откри на Петър тогава тази истина.Така че примерът ти с Яков е несъстоятелен.
Но ти не обръщаш внимание на това , не знам защо.

Исус е велик! :) дано сплотява сърцата ни въпреки различията.А да ги изглади най добре.

Спирам да пиша по темата , засега.

Tihomir

ЦитатТакъв тип вярващ какъвто описваш няма.

Не го описвам аз, но Словото. Така пише.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

mak

Мисля, че имаме нужда да изясним какъв смисъл влагаме ние и какъв смисъл Библията влага в думите вярващ и невярващ. За това отворих нова тема:

Вярващ и невярващ, кои са те според Библията
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

Момчета, нали бяхте решили да починете малко от темата. Подобна надпревара не е полезна. Нека дадем време на Бог, а още и почивка на сърцата си.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Cabral

ЦитатКак човек, който не разбира какво казва - може съзнателно или да се моли или да славослови на език?

Какво значи някой да говори на език? Какъв език?

Watchman

Cabral, малко късно се включваш в дискусията по тази тема, виж от началото се вижда за какъв език и езици се говори.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Cabral

Аз попитах, защото не разбрах. За езиците за мен, а и за около 1800 г. църковна история е ясно. Това са езиците на съответните народи. Чудото е в това, че апостолите са започнали да ги говорят без да ги учат. Но нещо ми се губи "говори на език" в ед.ч. За арамейски, на който е говорил Иисус ли става дума или за александрийско наречие ва гръцки, на който са писани новозаветните книги? Или за някое особено тълкуване на текста?

Какво разбирате под кръщение в Иисуса Христа и какво под кръщение в Св.Дух. Спасителят не е споменал за подобни кръщения. Казал е ясно и недвусмислено : в името на Отца и Сина и Св. Духа.

Tihomir

Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед, която звънти, или кимвал, който дрънка.
(1 Коринтяни 13:1)

[47] Може ли някой да забрани водата, да се не кръстят тия, които приеха Светия Дух, както и ние?
[48] И заповяда да бъдат кръстени в името на Исуса Христа.

Местата, където в Словото е описано кръщение (потапяне) в Святия Дух съм ги описал по-горе:
Цитат на: Tihomir - Януари 16, 2008, 23:28:09 PM...

И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

Cabral

Абе аз с хора ли говоря или със ксерокс? Имам си Библия, даже различни. За езиците е ясно. Какво разбирате вие под това "да говори език"? Ед.ч. Ако не знаете лошо няма.
Какво разбирате под кръщение в Иисуса Христа и Св.Дух? И ако са различни от заръчаното от Иисус Христос кръщение, защо разпространявате ереси?
Спрете с тези цитати, знам ги и знам какво означават. Казвате за краткост"онези цитати" и си казвате мнението. Затова е форум, а не електронна Библия.

evangelista1962

Не случайно и аз попитах колко от хората който итричат езиците  говорят на езици но остана глас в пустиня.Ако има някое друго мнение което да не съвпада с мнението на Уо1ман или на Тихомир в по вечето случаи е ерес или лъжа,а в най добрия случай не си прочел или не си разбрал.

johnny

evangelista1962, пак ли недомислици пишеш?
Кой отрича езиците?

Cabral, какво по-точно питаш?
Ако и да ме убие Той, аз ще Го чакам...

evangelista1962

Вупроса е прост колко хора  от форума говорятна небесни езици.

small axe

Според мен никой не говори.То и такова нещо като "небесни езици" не съществува в Словото.

На едно място само в Писанието се говори за ангелски език и то като метафора.

Но ти ако искаш , говори си , само че у вас , ако нямате тълкувател в събранието.Твоя воля.
Апостол Павел казва това изрично./ 1 кор 14 гл./

Watchman

small axe, това, че ангелските езици били метафора е твое предположение, нищо в текста не предполага метафора. Ангелите са живи същества и могат да имат свои езици.

За това дали в събранието да се говорят езици, Павел казва това контекста - АКО ВЛЕЗЕ НЯКОЙ НЕВЯРВАЩ. Това е възможно само когато събранието е отворено, а не например домашно. При домашните събрания или такива в тесен кръг няма как да влезе външен човек и това ограничение отпада.

small axe

"16 Иначе, ако славословиш с духа си, как ще рече: Амин, на твоето благодарение оня, който е в положението на простите, като не знае що говориш?   
17 Защото ти наистина благодариш добре, но другият не се назидава.   
18 Благодаря Богу, че аз говоря повече езици от всички ви;   
19 обаче, в църквата предпочитам да изговоря пет думи с ума си, за да наставя и други, а не десет хиляди думи на непознат език."

невярващите ли казват амин?