Author Topic: дървото за познаване на добро и зло  (Read 7769 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

svetlio760

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
Re: дървото за познаване на добро и зло
« Reply #15 on: April 02, 2016, 10:18:13 AM »
Моля, поясни!

Gerard

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 182
Re: дървото за познаване на добро и зло
« Reply #16 on: April 02, 2016, 10:44:32 AM »
Ти трябва да поясниш въз основа на кои Библейски пасажи, си развил теориите си от предишния постинг. Кои са тия места в Библията, които поне малко да се доближават до написаните от теб разсъждения? Ако няма такива от къде почерпи вдъхновение и каква е целта?
Ecc 7:3  Sorrow is better than laughter: for by the sadness of the countenance the heart is made better.
Ecc 7:4  The heart of the wise is in the house of mourning; but the heart of fools is in the house of mirth.

Tihomir

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 2794
  • FellowshipBG
Re: дървото за познаване на добро и зло
« Reply #17 on: April 02, 2016, 11:09:31 AM »
Quote
бог съставлява съвкупност от ангели

Това е изключително богохулно твърдение.

Първо ангелите са създания. Създадени са от кого? От Бога. Второ, Бог е свят. Самите ангели го казват. Свят означава "отделен". Той е отделен от всички тях и до него имат пряк достъп много малко от съществата. Най-близки до него са няколко серафима и самите те казват "Свят, свят, свят е Господ".

За другите твърдения дори не ми се пише, защото още като видя каква е основата, на която пише @svetlio760 и как не се научи да не философства празни приказки, ме погнусява.

Пиша не да му отговоря толкова, но заради четящите да видят колко плитки са такива лъжливи твърдения. Те не са плод на праведен живот.
И отговори Исус и рече им: Не за това ли се заблуждавате, понеже не познавате писанията нито силата Божия?

svetlio760

 • Изгонен
 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 30
Re: дървото за познаване на добро и зло
« Reply #18 on: April 02, 2016, 17:39:50 PM »
editedbyadmin@abv.bg ми е мейла и не го крия. Какво да се прави. Интернет заниманията ми не са нещата с които се гордея, но скоро не съм им отдавал внимание.
Не мога да не приема забележката относно думата "Свят" прав си! "Свят" значи "отделен" отделен е и нашия мозък от останалото тяло. Аз за това подчертах, че тук имаме разлика между "Божии синове" и ангели и в крайна сметка триединство от останалото творение!
 Бог е вечен и непроменим- тоест времето е начин да обозначим промяната.
 Бог обитава извън времето и няма как да не е отделен и да не е свят. Всичко останало е свързано или с раждане, или с творение "Ти си мой син, аз днес те родих!" "днес" е и когато го казва Давид в псалмите, и когато го казва ап. Павел поне 1 000 години по- късно.
 Божиите синове са същества, които не отдават, но приемат хваление и които правилно забеляза някъде тук Уочмен, са носители не само на живота, но и източници на живота, както е Йехова и именно те са връзката между Святия Бог и останалите ангели, които обитават в линията на времето и са податливи на промяна, а от там и на бунт, подобно на самите нас.
 Медицината не е част от Библията, за това много трудно мога да ви обясня капсулованото положение на главния и гръбначния мозък в главата и гръбнака ни, но схващате идеята надявам се!
 Главният и гръбначният мозък са отделени от останалият организъм с костна обвивка!
 Сред "Божиите синове" е и Сатана, или Луцифер, а Божии син е наречен и Исус Христос! Но Той е и единороден!!! Съществена разлика.
Първородните синове тук на Земята са святи пред Господа, обречени на него, първак, отделени... който е чел Моисей знае! Тук, обаче, на земята не можем да осмислим разликата между Исус и останалите Божии синове, защото няма пример, с който да я сравним, освен с първородство! Исус Христос е първороден, но Той е и ЕДИНОРОДЕН! Това означава и единствен, тоест единствен по рода си! Мелхиседек е един пример на Божии син, а Исус е повече от него, а словото дава определения за Мелхиседек, при които е трудно да бъдат различени от Исус Христос(без начало на дни и край на живот) и определено не звучи като ангел, защото го виждаме отново в посланието към евреите обяснен като Някой, който определя чин- тоест не е подложен на някаква йерархия, а самият той постановява такава! Божиите синове са РОДЕНИ от Бог! тяхната същност е да бъдат едновременно и вечни и непроменими като Баща си, и да обитават във времето. Ние не сме способни да си представим това.
Исус Христос е Оня Син, който Е... да го наречем вечнороден- тоест състояние на завършено раждане, но раждане- процес траещ цяла вечност. Така става и когато самите ние се раждаме духовно. Така и именно Исус е бил най- подходящият Божии син за делото на кръста, по тази причина и жената се спасява чрез детеродната си функция и първо на Ева се дава пророчеството за Исус, а после първо на жените се явява възкръсналият Исус! Самият процес на раждане е свещен, именно по тази причина!
На Божиите синове са подчинени ангели- те са сътворени духовни същества, каквито познаваме и са останалите органи на Божеството. Тях няма да ги коментирам. В това не мога да ви намеря кой- знае колко библейски доказателства, защото Бог не е описал тези неща в словото си, но вие ми намерете опровержение от словото- Моисей говори лице в лице с Йехова, като винаги когато прави това словото казва, че Моисей говори с ангел.
 С други думи Бог и ангел са взаимозаменяеми думи тук. На няколко пъти ангел се явява на хора и всеки път хората се страхуват да не умрат, защото са видели Бог "лице в лице"!
"В началото Бог създаде небето..... " Или с други думи времето, промяната! Оригинала е "започна да създава" небето не е космосът! Преди космоса е духовното небе и небесните воинства, а преди тях са синовете- раждането им е много по- интимен и сакрален акт от сътворяването на ангелите, но Бог е дух(дъх, живот) източник на живот и неспособен на промяна, тоест единствения начин, по който Бог би могъл да обитава във времето, което е сътворил е чрез духовните същества, в които е вдъхнал живот и които е сътворил, но както тук и гъсеницата е жива и магарето е живо, така е и в духовния свят, така е и във всички живи организми- пръстът на левия ви крак е малко по- незначителен от предния дял на хипофизата, да речем- различна тъкан, различна функция, без едното може да се оцелее без другото не може. Едното е свято(отделено) спрямо другото! Павел описва църквата като жив организъм с части на тялото, където главата е Исус и Исус е свят- тоест отделен, но Исус е свят по природа, а ние сме грешници по природа! По тази причина тялото отдава хвала на главата!
И виждаме как понеже единият Божии син(или по- скоро дъщеря, както съм пояснил в предния пост) се е разбунтувал, само по- висше по стойност същество може да реши проблема и по- висше същество от Сатана е Исус! Жертвата на Исус, или смъртта, агонията и възкресението Му са пълната победа над Сатана, но подобно на раждането и те са вечни." Бит БИДЕ поради нашите беззакония" думи на пророк от старият завет, а актът на бичуването на Божият син не се е случил още!
 За това тези дето ги отсвирвате, които виждат Исус и описват нещата в ютубата, забелязват, че когато Той плаче, раните му прокървяват, а също и самия Той казва, че Него Го боли повече, отколкото близките, които гледат роднините си във вечният огън!
Например Яков имаше 12 сина и 1 дъщеря! И обърнете внимание- дъщеря му беше изнасилена! Яков е единствения, който е праотец на всичките 12 племена на Израел. При Авраам отпадна Исмаил, а при Исак отпадна Исав!
 Аз не случайно съм казал, че всичко това е теория, така, че търпи критика, но това е едно възможно обяснение на ред необясними неща от словото!
По- късно сътворението продължава със сътворението на вселената, а на 4 тия ден и на нашата слънчева система, но това е друга тема!