• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Привет на всички!

Започната от Кардам, Декември 20, 2024, 20:19:30 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Кардам

Аз съм Кардам, на 37 години.
Минаха повече от 10 години откакто хвърлям по едно око на форума. И чак днес, благодарение на ChatGPT успях да отговоря на въпросите от Стария завет и да се регистрирам. Каква ирония. :)
Стремя се да съм адекватен на интересните времена в които живеем. Усилията ми са насочени към самодостатъчен начин на живот с автономни източници на сигурност, комуникации и изхранване.
Занимавам се с лечение, най- вече изваждане на неканени гости. (Ако някой има нужда може да ме потърси. Не става дума за пари.)
Сега вече като си имам профил ще чета по- редовно. Ще се радвам да се запозная с хора от тук.
 По- здрави!
Йоан- 15:13

dodai

Добре дошъл във форума но не е ли по добре да разчиташ на Божията милост и Неговите ресурси защото си мисля че в този форум за това иде реч.

Nikolay

Добре дошъл във форума.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

Здравей и добре дошъл във форума.

Успя да ме разсмееш с това:

Цитат. И чак днес, благодарение на ChatGPT успях да отговоря на въпросите от Стария завет и да се регистрирам. Каква ирония. :)

За 10 години не успя ли сам да прочетеш в Библията какви са отговорите?

ЦитатУсилията ми са насочени към самодостатъчен начин на живот с автономни източници на сигурност, комуникации и изхранване.

Смяташ ли, че сам човек може да постигне самодостатъчност? За това е необходима общност, и дори при общност пак самодостатъчност на 100% досега никой не е постигнал. Дори амишите, хутеритите и менонитите, които имат общности от 450 години насам не са напълно самодостатъчни.

Цитатанимавам се с лечение, най- вече изваждане на неканени гости.

Имаш предвид паразити?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Кардам

Цитат на: Nikolay - Декември 23, 2024, 11:13:09 AMДобре дошъл във форума.
Благодаря. Добре заварили!

Кардам

Цитат на: Watchman - Декември 23, 2024, 12:39:56 PMЗдравей и добре дошъл във форума.

Успя да ме разсмееш с това:

Цитат. И чак днес, благодарение на ChatGPT успях да отговоря на въпросите от Стария завет и да се регистрирам. Каква ирония. :)

За 10 години не успя ли сам да прочетеш в Библията какви са отговорите?

ЦитатУсилията ми са насочени към самодостатъчен начин на живот с автономни източници на сигурност, комуникации и изхранване.

Смяташ ли, че сам човек може да постигне самодостатъчност? За това е необходима общност, и дори при общност пак самодостатъчност на 100% досега никой не е постигнал. Дори амишите, хутеритите и менонитите, които имат общности от 450 години насам не са напълно самодостатъчни.

Цитатанимавам се с лечение, най- вече изваждане на неканени гости.

Имаш предвид паразити?

Това ми беше и целта. Да разсмея някого.

Просто Старият завет не го чета.

Казах че се стремя към самодостатъчен живот извън матрицата. Не съм споменавал че съм го постигнал на 100%. То и много други неща не са напълно постижими, но това не пречи хората да се опитват да се усъвършенстват в тях. Също така не съм споменавал че съм сам.

Няма да е грешно да се нарекат паразити. Имам предвид бесове. Навярно като се каже подобно нещо и всеки си представя някакъв обезумял човек който тича и маха с ръце, но реалността е, че напълно чисти от такива паразити хора няма. Може да има такъв, но все още не съм го срещнал.

Watchman

Цитат на: Кардам - Декември 24, 2024, 16:49:53 PMПросто Старият завет не го чета.

А как ще разбереш какво пише в Новия, без основата на Стария? Никой от апостолите или първите християни не беше лишен от основата на Стария завет и огромен процент от Писанията на апостолите са базирани върху цитати от Стария Завет.

Цитат на: Кардам - Декември 24, 2024, 16:49:53 PMКазах че се стремя към самодостатъчен живот извън матрицата.

Ако желаеш, дай малко подробности какво точно правиш в тази посока.

Цитат на: Кардам - Декември 24, 2024, 16:49:53 PMНяма да е грешно да се нарекат паразити. Имам предвид бесове.

Аз имах предвид буквално паразити, в смисъл разни глисти и други паразитни организми, които живеят в стомашния тракт.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

Здравей,Кардам.

Забелязал съм, че има християни, които казват като теб, че четат само Новия завет. Били новозаветни християни.Така се определят. Ако не променят това, не рискуват ли да останат половинчати?
Стария завет най-малкото не ви ли вълнува, да потърсите и намерите писаното в пророчествата за идването на Божия Син на земята. Разказал сътворението, грехопадението,
Стария завет разказва как е действал Бог от създаването на земята и небето. Как е водил израелтяните. Как ги е учил що е добро и що е мерзост пред Него. Учил ги на почит към истинския Бог, не към творенията или немите идоли, дело на човешки ръце. Мойсей получава плочите с думите на завета, написани от Божията ръка. По времето на пророк Даниил, Божията ръка се появява и пише пред очите на пируващи 1000 човека и вавилонския цар...Когато четеш как Бог е вършил едно или друго в Стария завет, дела, които на ум човешки не биха дошли никога, тогава човек занемява пред Божията сила, Божията воля, велик промисъл и суверенитет. Това придава още необходима вяра на всяко чисто сърце. Изгражда у човека страха от Бога и го облича с дрехата на смирението.
Тези няколко реда споменават само малка част от това, което е Стария завет, Който показва какъв е Бог в който вярваме.

Nikolay

Цитат на: Кардам - Декември 24, 2024, 16:49:53 PMПросто Старият завет не го чета.

А примерно пророчествата на Данил за последните дни как ще ги разбереш, за да познаваш "времената" както каза Исус?

Цялата Библия е Боговдъхновена, ако четеш половината, то не приемаш ли Христос наполовина?
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]