Author Topic: Какво се случва в Израел и Газа?  (Read 8811 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Какво се случва в Израел и Газа?
« on: October 14, 2023, 10:54:23 AM »
Причината да напиша тази публикация е че се боя, че много християни ще погълнат пропагандата на медиите и ще застанат на страната на неправдата и несправедливостта, което ще има много тежки последици за останалата част от живота им и ще блокира Божието призвание в живота им.

След като от седмица следя събитията в Израел* и Газа, бих искал да напиша изводите до които съм достигнал до момента за случващото се. Тези изводи коренно се различават от внушенията на политиците и мас медиите, които гордо "стоят с Израел".

* Когато използвам думата "Израел" в цялата тази публикация аз правя това от гледна точка на официалното название на държавата формирана на територията на древния Израел. Това използване обаче не трябва да се разбира като идентифициране на днешната държава Израел с древния израилев народ и древното израилево царство. Двете неща НЕ СА идентични и е за отделна тема изясняването на този въпрос.

1. Каква е медийната версия?

- Терористичната организация Хамас извършва масирана атака на територията на Израел, като хиляди бойци преминават незабелязано най-охраняваната граница в света и избиват заспалите израелски войници в казармите и военните бази.

- Едновременно с това Хамас изстрелва около 5000 ракети по територията на Израел. Системата на защита Железен Купол на Израел не може да прихване такова количество ракети едновременно и много от ракетите достигат целта си.

- След това Хамас преминава към нападение на близките до границата населени места убивайки безогледно мъже, жени, деца които имат нещастието да се изправят пред очите им.

- Хамас нападат музикален фестивал провеждан в близост до границата с Газа, в който участват хора от цял свят. Убити са около 260 участници във фестивала, мнозина са пленени.

- Хамас взима пленници от атакуваните територии като се твърди, че са взети в плен около 130 израелци в това число и военни и висши офицери.

- Израел обявява война на Хамас и започва да обстрелва Газа с тежки ракети и бомби, които сриват многоетажни сгради с едно единствено попадение.

- Медиите наблягат на извращенията на Хамас и смитат под килима цивилните жертви сред жителите на Газа.

- Политици от САЩ и Европа твърдо застават зад Израел и правото му да се защитава, като някои призовават да се срине със земята цялата ивица Газа.

Това накратко е политкоректната и медийна версия за събитията в Израел и Газа от последната седмица.

2. Какво всъщност се случва?

- Хамас планира нападение на територията контролирана от Израел с цел взимането на пленници. Тези пленници им трябват за да ги разменят за хилядите палестинци, които гният в израелските затвори.

- Хамас няма никакъв политически интерес към избиването на обикновени хора, още по-малко жени и деца. На тях им трябва бърза и успешна акция по взимане на пленници с възможно най-малко кръв с цел да не се ескалира положението, но в една по-спокойна обстановка да се договори размяната на пленници.

- Мосад, който знае всичко какво се случва в Чукотка по-добре от самите чукчи, е напълно наясно с планираната операция на Хамас.

- Израелското правителство създава план чрез който да се възползва от планираната атака на Хамас.

- От самото начало на създаването на "държавата Израел", което е ционистки проект, ционистите имат за цел 100% прочистване на територията от не юдеи. От 1948-а година те провеждат целенасочен геноцид против местното палестинско и християнско население. Хамас е създаден от израелските и американските служби с цел да бъде противовес на ООП на Ясен Арафат. Причината? Ясер Арафат и ООП са твърде мирно настроени и не могат да послужат на Израел за оправдание на военни операции по избиване, ликвидация и депортация на местно палестинско население. На тях им трябва радикална палестинска организация, която да им дава поводи за ликвидация на палестинското население. Така те съдействат за създаването на Хамас.

- Когато Хамас планира операцията по взимане на пленници, Мосад знае, египетските разузнавателни служби също знаят. Три дни преди операцията египетските служби официално предупреждават Нетаняху. Той се прави на ни чул ни видял и понастоящем отрича че е бил предупреден. От горе написаното става ясно защо.

- На Израел е необходим повод за пълната ликвидация на палестинците от Газа. Колкото по-драстичен толкова по-добре. На тях им трябва много пролята израелска кръв за да нахъсат своето население и международната общност за сриването на Газа със земята.

- Посредством своите агенти в Хамас, Мосад организират кланета на цивилно израелско население където е възможно. Твърди се за 40 обезглавени бебета, за които обаче не могат да предоставят никакви доказателства. Вчера пуснаха "доказателствени" снимки с изгорено бебе в бял чувал. Тези снимки бяха официално представени на държавния секретар на САЩ Антони Блинкен. Наблюдателни хора откриха че това е фото монтаж. Оригиналната снимка е на кученце (при това живо) в бял чувал. На мястото на кученцето манипулаторите са монтирали снимка на нещо като изгорено бебе. Отново тази снимка е представена на официално междудържавно ниво като "доказателство".

- Твърди се че на музикалния фестивал в близост от ивицата Газа са избити 260 участници сред които хора от цял свят. Целта е да се предизвика международен гняв. Доказателства или снимки за 260 трупа аз не съм видял. Разпознато е едно момиче (германка живееща в Израел), за която се твърди че е пленена и после убита, но майка й твърди че е жива и че се лекува в болница в Газа.

Има нещо много показателно за този музикален фестивал. Той е бил оригинално планиран за съвсем друго място. Но местоположението бива изменено в близост до Газа в последните 48 часа. Т.е само два дни преди началото на фестивала мястото се променя. Как става така? Ясно е че някой е планирал тия хора да бъдат там и да бъдат атакувани, и определено това не е Хамас, защото Хамас няма властта да промени мястото на фестивала. Знаете кой има тази власт.

- И сега най-очевидната лъжа. Операцията е била изненадваща за израелските военни и власти и Хамас преминават през най-охраняваната граница, в това число през стените на военните бази, които са построени като крепости от бетон, камери, наблюдателни кули и електроника - НЕЗАБЕЛЯЗАНО. Веднага скочиха бивши израелски военни, които са служили на тази граница, които казаха че е абсолютно невъзможно да се случи изненадваща атака, защото и хлебарка да премине, те ще знаят за това. Цялата база е била вдигана посред нощ на тревога заради преминаваща котка. На кулите има 24 часова стража. Отделно има камери на всякъде и дежурни които непрестанно следят камерите.

- Какво означава това? Означава, че някой отвътре е ликвидирал стражите на кулите, изключил е системите за сигнализация и тревога и е ликвидирал наблюдателите на камерите. В следствие на което видяхме кадри на израелски войници избити по бели гащи в казармите. Практически такова нещо е абсолютно невъзможно без планирането и съучастието на израелското правителство.

- От всичко казано по-горе става повече от очевидно ясно, че цялата тази акция е дело на израелските служби, които използват Хамас като контролирано и манипулирано зомби. Веднага след събитията от 7-ми октомври израелското правителство преминава към своя предварителен план за пълна ликвидация на Газа.

- До момента чрез ракети и бомбандировки са убити към 500 деца и близо 280 жени. Не знам защо мъжете не ги броят, ако и те да са гръбнака на обществото без което жените и децата ще загинат. "Световните лидери" обаче считат това за оправдано. На 2.5 милиона жители на Газа им е спрян тока, водата и снабдяването с храна и горива.

- Израел им казва да напуснат Газа, но границата с Египет (единствената през която могат да излязат) е блокирана, и ако тръгне колона с цивилно население да се изнасят - биват бомбандирани.

- В крайна сметка палестинското население героически решава да остане там и да дочакат свободата или да умрат достойно.

- Един ционистки наблюдател отбелязва, че това са хора, които нямат страх от нищо и няма шанс такива хора да бъдат победени. Аз лично мога да кажа, че тези хора спечелиха най-дълбокия ми респект.

В същото време заблудени християни по цял свят споделят своя най-дълбок респект към израелската армия (IDF, ЦАХАЛ), които от десетилетия участват в системен геноцид, отстрелващи палестинците като дивеч, и имащи инструкции да прострелват репродуктивните органи на палестинските мъже и жени с цел да намалят тяхното размножаване.

Тук наблюдаваме чиста форма на религиозен фанатизъм при който се оправдават всякакви извращения, несправедливости и насилие, защото било "за Бога". Те вярват че държавата Израел бил възстановения библейски Израел, поради което смятат, че ако са на страната на окупационното ционостко правителство, те едва ли не са на страната на Божия народ и на Бога. Това е толкова дълбока слепота и заблуда, защото точно обратното е вярно. Държавата Израел е създадена с една единствена цел - да се насъсква омраза срещу евреите по целия свят с цел да се избият всички евреи. Това е държава капан за евреи, която се контролира не от евреи, а от едомци (най-големия древен враг на истинския Израел). И ако искате да видите в лице как изглежда един едомец, погледнете Нетаняху. Човек, който десетки църкви канят по цял свят като говорител.

Надявам се написаното по-горе да разтърси и събуди много християни, защото онези, които са хванати от измамата наречена "държавата Израел" и са прихванали ционисткия квас ще платят тежка цена за своята заблуда.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #1 on: October 14, 2023, 23:44:12 PM »
Още един материал по темата:

Казвали са ни, че трябва да изберем страна в конфликт, в който на човешко ниво има само губещи

От Гарет Айк, 12/10/2023

 

Докато стоя тук и ви говоря от това топло и удобно студио, над две хиляди човешки същества в Израел и Газа лежат мъртви в моргите или в гробовете.

Докато чуете тези думи, броят им ще се е увеличил значително.

Хиляди мъже, жени и деца. Бащи, майки, синове и дъщери, отнети без угризения, душите им изтръгнати от телата им, без да ги е грижа.

Пешките от едната страна на дъската се научават да мразят пешките отсреща. Нито една от тях не знае, че е част от мрачна и зловеща игра на шах. Човешкият живот се разглежда само като части, които трябва да бъдат преместени.

Играчите над тях с удоволствие, а често и с радост, ще жертват всеки от тях по пътя към господството, пропит с кръв. Смъртта им се разглежда като съпътстваща щета, защото целта винаги оправдава средствата.

Но неосведомените пешки изискват око за око, като призовават своите събратя да отмъстят на пешките, които смятат за свои врагове. През цялото време смъртоносният цикъл продължава, поколение след поколение, докато истинските играчи си разменят усмивки през масата.

Хамас и стоящият зад него култ не се интересуват от живота на израелците - това е толкова очевидно, колкото и нагледно. Но Хамас не се интересува и от живота на палестинците, които твърди, че представлява.

Техните действия, откакто Израел съдейства за създаването им през 1987 г., не са направили нищо друго, освен да провокират далеч по-високопоставена военна сила да приложи колективно наказание върху главите на над два милиона палестинци, 47% от които са деца.

Средната възраст в Газа е едва 18 години, а Хамас редовно действа по начин, който дава на израелските военни подкрепа както в страната, така и в чужбина, за да хвърлят бомби върху невинни.

„Израел има право да се защитава“ е политически израз на „сложете си ботушите, момчета“.

За разлика от тях израелският режим и неговият смайващо корумпиран и морално пропаднал лидер Бенямин Нетаняху също не се интересуват от съдбата на невинните израелци.

И двете групи цивилни са незначителни за онези, които стрелят по семейства в домовете им или изравняват със земята цели сгради, пълни със семейства.

ПСИХОПАТИТЕ

Светът се управлява от психопати за постигане на психопатски резултати и осъзнаването, че вашите правителства не се интересуват от никого от вас, е от ключово значение за разбирането на вашата роля на шахматната дъска.

Казвали са ни, че трябва да изберем страна в конфликт, в който на човешко ниво има само губещи.

Казват ми, че трябва да избирам между осъдителна група, която убива безразборно, и осъдително правителство, което убива безразборно.

Отказвам да направя този избор. Вместо това избирам да застана на страната на невинните цивилни от двете страни на шахматната дъска.

Избирам страната на свободата за палестинците и израелците. Когато хората слязат от шахматната дъска и откажат повече да бъдат използвани в игра, която не е предназначена за никого от тях.

Хората не се раждат, за да мразят, а се научават да мразят. Или чрез пропаганда, или чрез образователни програми, или като свидетели на зверства, които са организирани отгоре им.

След последните три години на монументално медийно и правителствено облъчване, бихте си помислили, че хората ще бъдат по-предпазливи по отношение на историите, с които ги захранят.

Хамас премина през строго охранявана граница, изненадвайки най-съвършените разузнавателни служби на планетата, на 50-годишнината, когато Египет направи същото - изненадваща атака, която даде началото на войната Йом Кипур.

През последните няколко дни Египет заяви, че е предупредил Израел за предстоящо нападение или нещо подобно, но е бил игнориран.

Много бивши граничари и представители на израелската общественост се питат как е било позволено това да се случи.

„Ако някоя хлебарка се доближи до оградата, ние ще разберем за това“, казва един бивш войник.

И преди да скочите гневно и да напуснете страницата, ще ви прочета нещо, което е от недалечната 2019 г.

„Всеки, който иска да попречи на създаването на палестинска държава, трябва да подкрепи Хамас и да му превежда пари.“ „Това е част от нашата стратегия.“

Кой е казал това? - Бенямин Нетаняху.

ОЧЕВИДНАТА ЦЕЛ

Целта на тези, които контролират шахматната дъска, е война с Иран, това е очевидно от години и затова хората трябва да задават въпроси в този момент.

Дали това беше предвестник, моментът на Франц Фердинанд, за да се постигне целта, която психопатския култ, стоящ зад всички световни правителства, така желае?

Струва си да запомните, че ако искате да убиете президент, бизнес лидер или някой, който може да бъде мишена, не е нужно да натиснете спусъка, когато имате властта да премахнете сигурността на този човек.

Сега е моментът да се мисли критично. Да поставяме всичко под въпрос, дори сред графичните изображения, емоционалните заглавия и непроверените истории, които медиите разказват като факти, и да не позволяваме на сериозността на ситуацията да ни накара да изгубим ума си.

Спомняте ли си как 11 септември превърна всички в чудовища с капещи лиги, призоваващи за санкции срещу всеки и всички - от чужди държави до местния собственик на деликатеси? И вижте как се получи това.

В отговор на злото, извършено срещу израелския народ, общественици и политици от цял свят призоваха за колективно наказание срещу ивицата Газа, което е военно престъпление съгласно Женевската конвенция.

Военни ястреби като Ники Хейли призоваха в Туитър Нетаняху да ги „довърши“, преди да се захване с война с Иран. Война, която би поставила света на колене и би убила милиони и милиони невинни мъже, жени и деца.

А т. нар. интелектуалци като Джордан Питърсън, човек, който ни казва, че трябва да се научим да бъдем чудовища, но да държим чудовището под контрол, пусна чудовището си от каишката и призова Нетаняху да „стовари Ада върху тях“.

Това са отново над два милиона невинни хора, от които близо един милион са деца.

От окуражаването на млади мъже да подобрят себе си до окуражаването на жаден за кръв министър-председател да извърши военни престъпления - това е доста голям скок.

 

Превод на български - Страничката "Монтагю Кийн"

 

Източник: https://www.ickonic.com/Read/r/gareth-icke-weve-been-told-we-must-pick-a-side-in-a-conflict-that-on-the-human-level-has-only-losers-?fbclid=IwAR0xhznZ3MQc90tn0-60UhJPanVa1GFi176-e--ef0UR0OSnicee65BH6dE
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #2 on: October 15, 2023, 11:09:04 AM »
В това видео се вижда отношението на голяма част от юдеите не само в Израел, но и по света към палестинците. Не към Хамас, а към всички палестинци:

https://www.youtube.com/watch?v=tJ260F6nHBo

И точно това поддържат мнозина християни, което е шокиращ позор и огромно падение на евангелското християнство, което е прегърнало ционизма.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #3 on: October 17, 2023, 09:40:02 AM »
Сетих се за тези събития от младежките ми години, когато международните новини бяха както и сега-от 2 войни най-малко:войните около Израел и войната във Виетнам, после гражданската война в Ливан, терора в Камбоджа...
Сходни събития и много лоши и тъжни:
https://www.aljazeera.com/news/2022/9/16/sabra-and-shatila-massacre-40-years-on-explainer

Подкрепям изцяло позицията ти,че становището на много християни показва и говори за за много тежка заблуда.
Скоро попаднах на видеопредаване на Горан Благоев и Ангел Пилев, според който Украйна била избрана от Бога да накаже злото..........Възхищаваше се на натовски генерали, които не били като нашите...говореше как трябва да помагаме с оръжия...Не знам в какъв Бог вярва и към кой Бог сочи на тези, които го слушат... явно в някой Бог, който се нуждае от украински корумпирани марионетки подкрепени от още корумпирани марионетки от поне 20-на държави още... за да накаже злото.

Тези които притежават властта имат възможностите и ресурсите за да предизвикват подобни събития. Скрити идеолози използват вековните вражди и ги подклаждат за своя изгода, печалби, влияние или директно за унищожение...

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #4 on: October 17, 2023, 20:19:54 PM »
На мен пък ми пуснаха ето това:

https://www.youtube.com/watch?v=8pzssOKJZSg

Човека очевидно изповядва християнски ционизъм, и се обляга на всички класически опорни точки на ционизма. В един момент циониста и християнина в него влизат в конфликт и той казва нещо от рода на това, че не одобрява чак толкова много хора да избива Израел в Газа. От което човек остава с впечатление, че ако не са чак толкова много той не би имал нищо против.

Ционизма, чийто плод са всичките тия масови убийства и геноцид от страна на държавата Израел е антихртистски по своето естество. Малцина християни разбират това обаче, защото сами не са наясно каква е същността на духа на Антихриста. В темата от връзката може да се прочете повече по въпроса.

Освен ционистките опорни точки тука се включват и напълно необоснованите с доказателства твърдения, че Иран и Русия били Гог и Магог, както и очевидно човека вярва в лъжеучението за грабването преди скръбта. Но с това излизаме извън темата.

Връщайки се към темата ето този материал потвърждава написаното от мен най-горе, а именно че израелското правителство стой зад умишлената ненамеса и "изненада" на израелската армия. В материала се казва в прав текст: "Нетаняху е заповядал на армията да не се намесва в продължение на 7 часа от началото на атаката на Хамас."
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #5 on: October 17, 2023, 23:39:18 PM »
От много години аз настоявам на тезата, че съществуването на държавата Израел има една основна и главна цел, а именно - предизвикване на омраза към евреите и последващото им унищожаване.

Последните събития доказват именно това. Особено след бомбандирането на болницата в Газа, която е на баптистки християни. В момента целия свят изригва с невиждана досега степен на омраза към евреите.

И тук вече става повече от ясен плана на едомеца Нетаняху. Не да унищожи Газа и палестинците, а да унищожи евреите. Това е крайната цел на едомската държава наречена "Израел".
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #6 on: October 18, 2023, 09:33:40 AM »
В другата тема за християнския ционизъм казваш,че сега в Израел са от племето на Юда, не са израилтяни. Това което се случва обаче няма ли да рефлектира първо срещу юдеите в Израел, дори конкретно върху населението на Израел? Властите не действат ли направо за собствената си гибел? Предизвиквайки във времена, в които има толкова много оръжия,че едва ли си представяме дори количеството им и възможностите им. Или се надяват най-вече да предизвикат гняв по света там, където има израелтяни?

mak

 • Administrator
 • Служещ
 • *****
 • Posts: 655
  • http://www.fellowshipbg.org
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #7 on: October 18, 2023, 11:59:00 AM »
Последните събития доказват именно това. Особено след бомбандирането на болницата в Газа, която е на баптистки християни. В момента целия свят изригва с невиждана досега степен на омраза към евреите.

Нямам баш много наблюдения как е при обикновените хора, правителствата подкрепят, но обикновените хора по-скоро виждат какво се случва. В случая християните са хората с най-помрачен разум, защото те сляпо говорят "Бог да благослови Израел".
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #8 on: October 18, 2023, 15:26:02 PM »
Мюсюлманите по цял свят са в ярост. В Йордания, Ливан, Иран, Мароко, Турция нападат израелските и/или американските посолства. В Европа е пълно с мюсюлмани и всички треперят от терористични актове. В Брюксел убиха няколко шведи само защото имали израелско знаме в колата.

Не мюсюлманите стоят, гледат, правят си изводите и трупат в сърцата си негодувание и гняв.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Намерена

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 39
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #9 on: October 19, 2023, 16:18:43 PM »
Преди повече от 20 години имахме познат, който е по майка евреин. Разбрахме това съвсем случайно, тъй като е с българско име, но усърдно криеше произхода си. Тогава научих, че сегашните т. нар. евреи наследяват по майчина линия, а не по баща. Много съм се чудила, че и жените им минават на служба през армията, а после остават в запас.
Той беше отбил военна служа в Израел и явно добре са го обработили на място. Оказа се ционист по убеждения - атеист и расист, мразещ християни, мюсюлмани и всяка друга етнос различна от неговата. Очевидно от ранна възраст е възпитаван да ненавижда, особено християните и после дооформен в армията.
От случващото се в Газа няма нищо чудно поне за мен. Защото, ако дори в хората от смесени семейства живеещи сред нас в България, се възпитава такава ценностна система и се насажда омраза отрано, не е трудно да се предположи какви са истинските размери на злото в сегашния Израел. Разбира се, не всички са такива и винаги има изключения, но колко ли са те.
Имаше в Телеграм (примерно тук - https://t.me/FursovAndrej/29393) карта на Газа и как е намалявала палестинската територия в периода 1946-2000 г, за да стигне до днешните си миниатюрни размери.


Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #10 on: October 19, 2023, 22:27:02 PM »
Quote
Тогава научих, че сегашните т. нар. евреи наследяват по майчина линия, а не по баща.

Тази практика е от стотици, ако не и от повече от 1000 години. В момента в който едомските равини взимат контрол над юдаизма това е едно от първите неща въведени от тях. По този начин оригиналния юдейски род е напълно компрометиран и подменен. И днешните уж евреи нямат нищо общо с Яков/Израил. А всички обещания ги наследява Яков и без някой да е потомец на Яков няма никакъв дял в обещанията.

Тук става въпрос за подмяната на цял един народ. И както Яков открадна идентичността на барат си Исав за да вземе благословението, така потомците на Исав открадната идентичността на потомците на Яков за да вземат земята обещана на Авраам.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #11 on: October 22, 2023, 20:46:13 PM »
Излизат все повече доказателства, че израелските бомбастични твърдения за кръвожадните и нечовешки извращения на Хамас спрямо цивилните израелци са фалшификация. Ето видео, което коментира най-популярните от тях:

https://www.youtube.com/watch?v=nZFiZN7ceVw

А ето тук се вижда как две момичета на които се предполага, че родителите са били убити от Хамас се подхилкват или направо смеят когато трябва да кажат че родителите им са загинали:

https://t.me/ivaivatta/7677
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #12 on: October 24, 2023, 10:15:40 AM »
Текстове от книгата Съдии, които казват още факти.

Съдии 1
17 Тогава Юда отиде с брата си Симеона, та поразиха ханаанците, които живееха в Сефат; и обрекоха града на изтребление; и градът се нарече Орма.
18 Юда завладя и Газа с околностите му, Аскалон с околностите му и Акарон с околностите му.
19 Господ беше с Юда; и той изгони жителите на хълмистата страна, обаче, не изгони жителите и на долината, защото имаха железни колесници.
20 И дадоха Хеврон на Халева, според както Моисей беше казал; и той изгони от там тримата Енакови синове.
21 А вениаминците не изгониха евусейците, които населяваха Ерусалим; но евусейците живееха в Ерусалим заедно с вениаминците, както живеят и до днес.


Съдии 2
10 Също и цялото това поколение се прибра при бащите си; а след тях настана друго поколение, което не знаеше Господа, нито делото, което беше извършил за Израиля.
11 И израилтяните сториха зло пред Господа, като се поклониха на ваалимите,
12 и оставиха Господа Бога на бащите си, Който ги беше извел из Египетската земя, та последваха други богове, от боговете на племената, които бяха около тях, и, като им се поклониха, разгневиха Господа.
13 Те оставиха Господа та служиха на Ваала и на астартите.
14 И гневът на Господа пламна против Израиля, и Той ги предаде в ръката на грабители, които ги ограбиха; и предаде ги в ръката на околните им неприятели, така, щото не можаха вече да устоят пред неприятелите си.
15 Където и да излизаха, Господната ръка беше против тях за зло, както Господ беше говорил, и според както Господ им се беше клел; и те изпаднаха в голямо утеснение.

16 Тогава Господ въздигаше съдии, които ги избавяха от ръката на грабителите им.
17 Но те и съдиите си не слушаха, а блудствуваха след други богове и кланяха им се; скоро се отклониха от пътя, в който ходиха бащите им, които слушаха Господните заповеди: те, обаче, не направиха така.
18 И когато Господ им въздигаше съдии, тогава Господ беше със съдията и ги избавяше от ръката на неприятелите им през всичките дни на съдията; защото Господ се смиляваше поради охканията им от ония, които ги угнетяваха и притесняваха.
19 А когато умреше съдията, те се връщаха и се развращаваха по-зле от бащите си, като следваха други богове, за да им служат и да им се кланят; не преставаха от делата си, нито от да ходят упорито в пътя си.
20 От това гневът на Господа пламна против Израиля, и Той каза: Понеже тоя народ престъпи завета Ми, който съм заповядал на бащите им, и не послушаха гласа Ми,
21 то и Аз няма да изгоня вече от пред тях ни един от народите, които Исус остави, когато умря,
22 за да изпитам чрез тях Израиля дали ще пазят Господния път и ходят в него, както го пазеха бащите им, или не.
23 И тъй, Господ остави тия народи, без да ги изгони скоро, и не ги предаде в ръката на Исуса.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #13 on: November 04, 2023, 20:59:42 PM »
Ето един филм, който показва истинското лице на Израел в този конфликт.

Филма е на английски и показва документални кадри от случващото се в Газа и Западния бряг. Човека е атеист и подхожда от атеистична гледна точка , като обвинява всички религии за случващото се. В това число християнството. И ако има предвид ционисткото християнство е напълно прав.

В същия канал има и други подобни видеа.

Много тежко е да се гледат такива кадри и още по-тежка е мисълта че християните по света масово подкрепят това зло, поглъщайки медийната и амвонната пропаганда, без да си дават сметка в какво стават съучастници.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Какво се случва в Израел и Газа?
« Reply #14 on: November 09, 2023, 00:30:29 AM »
Днес буквално докато лежах и почивах чух в главата си името на този канал: Israeli News Live. Първо не схванах за какво става въпрос, после си спомних че има такъв канал и че съм гледал преди видеа от него. Водещия канала е християнски евреин. Веднага се зачудих каква ли позиция той е заел по последните събития и ето първото видео на което попаднах от канала:

https://www.youtube.com/watch?v=jgQB_EJpggM

За моя радост Стивън не само е заел достойна и библейска позиция по отношение на този конфликт, но това видео извади много добри пасажи от Писанието които разобличават геноцида и беззаконието на израелските лидери.

Накрая той каза нещо много важно, а именно - те правят всичко това не в полза на Израел, а защото искат Израел да бъде нападнат, искат да имитират битката с Гог и Магог.

А това означава само едно, че ако успеят да направят тази имитация, след това ще се опитат да имитират Христовото Пришествие!!!
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.