Author Topic: Дигиталната валута на централните банки (CBDC)  (Read 15393 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 970
Всички знаем какво е това. По важният въпрос е какви ще са неговите последици и цели. В дни като днешните, когато на тн. ИИ се дава достъп до интернет и до собственият му код, въвеждането на централизирана дигитална валута е равносилна на употреба на ядрениоръжия. Когато, а то ще стане, та когато се въведат цифровите пари, те ще имат програмируемост. Те са просто един инструмент за тотален контрол. Ще имат срок на годност, ще имат обхват на употреба* териториален, количествен, ще имат условия за притежание. Само с тези три техни свойства, тоталният конторл е тотален. Ти не можеш да ги спестяваш, ти не можеш да ги употребяваш на повече от определеното разстояние от твоето местоживеене, ти не можеш да ги употребяваш за каквото си искаш и в каквито количества искаш. Ти си тотално на открито и всички твои действия са лесно следени. Край на сивата икономика и анонимността. Това е поредната стъпка към тн белег.

Какво значи не можеш да купуваш и продаваш ако нямаш белега? Това значи, че нямаш хардуерът чрез който да осъществиш дадена трансакция, била за покупка, или за продажба. Все едно да влезещ днес в магазин без пари и карти. Какво можеш да купиш? Нищо. Въпросът с продаването е същият. Ако имаш буркан мед и искаш да го продадеш, как ще приемеш плащане, ако няма хартиен паричен носител в употреба? Трябва да приемеш електронен такъв, но ти нямаш хардуерът с който да го приемеш. Тоест ти не можеш да продадеш нищо. Ти можеш единствено да разменяш. В писанието не пише нищо за разменяне. Тоест разменянето остава като опция, понеже то не може да бъде ограничено, или проследено. Размяната, бартерът е единствената опция за търговия ако си вън от системата на парите. Винаги е било така. Разбира се и тя ще бъде преследвана, но не може да бъде спряна. Паричната система може да се контролира, бартерът не може. Изводът е, че единственото коеот човек днес може да стори е да има стоки които да разменя при нужда. Само така може до някъде да си осигури изход от идещият колапс на сегашната финансова система по човешки погледнато. Ако някой се чуди как да запази средствата си, то нито валути , нито дори злато и сребро * това е под въпрос понеже ако се приемат за физическа валута биха имали стойност), та единствено остават стоките от неминуема употреба с които можеш да вършиш бартери. Това са храни с трайност, батерии, гориво, инсрументи, средства за защита, дрехи, дърва, дребни и едри соларни системи, семена, животни, средства за лов и риболов и всякакви физически неща нужни и незаменими в ежедневието.

Пускането на ИИ така изневиделица говори за бързане. Бързането говори за редица други неща..

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Quote
Това е поредната стъпка към тн белег.

Аз не съм убеден че CBDC, колкото и голямо зло да са сами по себе си, са прелюдия към белега на звяра. Няма как да се появи белега преди да се появил самия звяр. Аз съм дълбоко убеден, че белега на звяра ще дойде от християните, а не от света. Единствения човек, който е оприличен с Антихриста в Писанията това е Юда Искариотски (и двамата са наречени "син на погибелта"). А Юда не беше светски  банкер, а беше ученик на Христос, дори един от 12-те апостоли.

Quote
Какво значи не можеш да купуваш и продаваш ако нямаш белега? Това значи, че нямаш хардуерът чрез който да осъществиш дадена трансакция, била за покупка, или за продажба. Все едно да влезещ днес в магазин без пари и карти. Какво можеш да купиш? Нищо. Въпросът с продаването е същият. Ако имаш буркан мед и искаш да го продадеш, как ще приемеш плащане, ако няма хартиен паричен носител в употреба? Трябва да приемеш електронен такъв, но ти нямаш хардуерът с който да го приемеш. Тоест ти не можеш да продадеш нищо.

Да, само че Писанието не казва, че няма да можеш да купуваш и продаваш в магазини, а че въобще няма да можеш да купуваш и продаваш. При CBDC все пак можеш да купуваш и продаваш с алтернативни разплащателни средства. Като сребро и злато например. Докато написаното за белега на звяра не дава повод да се мисли, че ще може да има изключения и алтернативни методи за търговия. Ето защо аз мисля, че белега на звяра е нещо далеч по-дълбоко и всеобхватно от цифровата валута.

Quote
Размяната, бартерът е единствената опция за търговия ако си вън от системата на парите.

Среброто и златото са също несистемно платежно средство, което се е доказало в продължение на хилядолетия. Освен това множество общности по света създават алтернативни местни валути с които правят търговия и това също не може да бъде спряно. При белега на звяра обаче всички опции ще бъдат премахнати, иначе той не би имал такава сила.

Quote
Ако някой се чуди как да запази средствата си, то нито валути , нито дори злато и сребро * това е под въпрос понеже ако се приемат за физическа валута биха имали стойност), та единствено остават стоките от неминуема употреба с които можеш да вършиш бартери. Това са храни с трайност, батерии, гориво, инсрументи, средства за защита, дрехи, дърва, дребни и едри соларни системи, семена, животни, средства за лов и риболов и всякакви физически неща нужни и незаменими в ежедневието.

Нашата "валута" чрез която живеем това е нашето упование в Бога. Според както е писано: "праведния чрез вяра ще живее". Неговото Царство, слава и сила не могат да бъдат ограничени от нищо.

Ако някои иска да трупа средства и валута, нека да се запасява с вяра и да израства в доверието си спрямо Бога. Това само по себе си не отменя разумността и нуждата за определена физическа подготовка в материално отношение, но всички материални неща могат да бъдат насилствено отнети. Докато вярата няма как да ни отнемат насилствено. Затова е хубаво човек да се подготвя материално, но само при условие, че не уповава на тази материална подготовка, а неговото упование е изцяло на Божията свръхестествена благодат.

Quote
Пускането на ИИ така изневиделица говори за бързане. Бързането говори за редица други неща..

Не само бързат, а направо прибързват и много неща стартираха без достатъчна подготовка. Това говори че са подплашени от нещо, което предстои съвсем скоро. И това "нещо" ще дойде не от човешки ръце, но от Бога, Който ще разруши всичките им кроежи и намерения, според както е писано:

Psa 64:2  Покрий ме от тайния съвет на злодейците, От сганта на беззаконниците,
Psa 64:3  Които острят езика си като меч, И прицелват горчиви думи като стрели,
Psa 64:4  За да устрелят тайно непорочния; Внезапно го устрелват, и не се боят.
Psa 64:5  Насърчават се в едно зло намерение, Наговарят се да поставят скришно примки, И казват: Кой ще ги види?
Psa 64:6  Измислят беззакония; Думат: Изпълнихме добре обмислено намерение. А и вътрешната мисъл и сърцето на всеки от тях са дълбоки.
Psa 64:7  Но Бог ще ги устрели; От внезапна стрела ще бъдат ранени.
Psa 64:8  Така собственият им език, като ги осъжда, ще ги спъне; Всички, които ги гледат, ще поклащат глава.
Psa 64:9  И всички човеци ще се убоят; Ще разгласят делото на Бога, Защото ще разберат действието Му.
Psa 64:10  Праведният ще се развесели в Господа, и ще уповава на Него; И ще се хвалят всички, които са с право сърце.


И още:

Psa 21:8  Ръката Ти ще намери всичките Твои врагове; Десницата Ти ще намери ония, които Те мразят.
Psa 21:9  Във времето на негодуванието Си ще ги направиш като огнена пещ Господ ще ги изпълни с гнева Си, И огън ще ги изгори.
Psa 21:10  Ще изтребиш плода им от земята, И потомството им измежду човешките чада.
Psa 21:11  Защото, при все че намислиха злоба против Тебе, При все че измислиха заговор, не ще могат да го изпълнят,
Psa 21:12  Понеже Ти ще ги направиш да обърнат гръб Когато приготвиш на тетивите Си стрели против лицето им.
Psa 21:13  Издигни се, Господи, със силата Си; Така ще възпяваме и ще прославяме Твоето могъщество.


Те разбират че идва времето на Божието негодувание срещу всичките им нечестиви дела и намерения. Затова бързат, та чак ще си строшат краката, защото знаят какво следва. Следва унищожаването на техните цели и намерения, както това се е случвало многократно в историята.

Това за което горните псалми говорят са циклични исторически процеси, които се случват отново и отново. Нечестивите навдигат глава, мъчат се да извадят Антихриста на сцената И НЕ МОГАТ, като всичките им дела биват унищожени и заговорите им провалени. Писанието ясно заявява следното:

2Сол.  2:6  И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време.

Антихриста НЕ МОЖЕ да се открие в СВОЕТО време, сиреч когато на тях им се иска. Има спирачка определена от Бога, и това е същата спирачка, която бави и завръщането на Исус. Докато тази спирачка не бъде отмахната, историята ще има цикличен характер и нещата ще се повтарят отново и отново само по различен начин и с различен декор, според както е писано:

Екл. 1:9  Каквото е станало, това е, което ще стане; И каквото е било извършено, това е, което ще се извърши; И няма нищо ново под слънцето.

Християните през всички епохи са си измисляли причини да твърдят че ето Антихриста е на вратата. Първо е било Нерон, после Адриан, после кой ли не, накрая Хитлер, Кенеди, Обама и прочие и прочие. Но докато не се отмахне спирачката, нищо подобно няма да се случи.

2Сол. 2:7  Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира;
2Сол.  2:8  и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,


Не може въобще да се говори за явяването на звяра, нито за белега на звяра, без да се разбира, кое е онова, което го възпира и какви са условията за премахване на спирачката.

Това със CBDC (цифровите валути на централните банки) е подобно на ваксините за ковид, който се върже ще пострада, но това не е нито края, нито белега (както и мнозина обявиха ваксините като белега на звяра). Ние просто трябва да стоим на страни от тези неща, както стояхме на страни от ваксините и от измислиците за ковид пландемията.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 970
Quote
Аз не съм убеден че CBDC, колкото и голямо зло да са сами по себе си, са прелюдия към белега на звяра. Няма как да се появи белега преди да се появил самия звяр. Аз съм дълбоко убеден, че белега на звяра ще дойде от християните, а не от света

Не казвам, че ще е банкер, или че няма да се пише християнин, или от средите на тн. християни. Той , между другото може и да се пръкне от средите на юдействащото християнство, което е по вероятно. Също така, CBDC e вече факт, щатите са почти готови с цифровият долар, руснаците също, вероятно и китай, в африка вече се проведе експеримент в Нигерия, та cbdc съм писал че е свързан с белега, а не, че е белега, по простата причина, че текстовете че човек не ще може да купува и продава касаят именно контрол на парите по някакъв начин. Не казвам, че само в магазин не можеш със липса на CBDC,  ти и извън магазин няма да можеш да се разплатиш ако нямаш електронна валута, и ако кешът се изтегли. Остава само бартерът или услугите срещу стоки. 
Quote
Да, само че Писанието не казва, че няма да можеш да купуваш и продаваш в магазини, а че въобще няма да можеш да купуваш и продаваш. При CBDC все пак можеш да купуваш и продаваш с алтернативни разплащателни средства. Като сребро и злато например. Докато написаното за белега на звяра не дава повод да се мисли, че ще може да има изключения и алтернативни методи за търговия.
Ще има изключения и това е именно размяната на стоки или услуги. Просто не можеш да купуваш и продаваш, защото няма да имаш ценните разплащателни средства за това, а ги нямаш защото не си приел белега. Това не ти пречи да бартеросаш нещо, или да свършиш работа срещу стока.. А относно златото и среброто, то те струват нещо, защото някой е казал, че струват нещо. Имат и котировки. Ако се изтегли кешът и се въведе електоронната валута изцяло, то ако някой който решава определи, че златото струва нула, то то ще струва точно нула. Хората могат да си го имат, но то няма да има стойност. Всичко е въпрос на това , този който определя цената на златото какво ще каже- струва ли то нещо в дигитални пари , или не струва. Според мен ще бастисат златото и среброто за да постигнат тоталният контрол..

Quote
Ако някои иска да трупа средства и валута, нека да се запасява с вяра и да израства в доверието си спрямо Бога. Това само по себе си не отменя разумността и нуждата за определена физическа подготовка в материално отношение, но всички материални неща могат да бъдат насилствено отнети. Докато вярата няма как да ни отнемат насилствено. Затова е хубаво човек да се подготвя материално, но само при условие, че не уповава на тази материална подготовка
по това спор няма никакъв..

Quote
2Сол. 2:7  Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира;
2Сол.  2:8  и тогава ще се яви беззаконният, когото Господ Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,
това е за отделна тема, може и да има тук такава, не знам..

CBDC е опасна работа която придвижва нещата много напред в тоталният контрол. Какъв ще е тн. белег, аз не твърдя, вероятно той ще има доста функции. Едно е ясно, който го приеме, ще го забаламосат че ще получи неимоверни ползи и за здраве и за своят лесен живот и прочие, а реално ще получи лоша и люта рана, както е писано, и ще загуби шанс за покаяние.. Измамата е голяма, и ще се опитат да измамят АКО е възможно и избраните.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 970
Но и друго има, дори да има човек злато , или сребро, то купуването и продаването не е толкова лесно с тях.. Трябва да са доста на дребно. Отделно малцина от християните днес имат реално някакво злато или сребро, или ако имат то няма да може да послужи за дълго време. Продаването на злато например във време на CBDC e все същата работа. Трябва някой да даде на продавщият цифрови пари, ако той няма дигитално ID, или някакъв дигитален портфейл, или хардуер за да приеме това плащане, то няма да се състои. Размяната на злато за стоки също е много трудно нещо и в общи линии ако не става дума за стока на едро няма лесен начин да стане. Така че дори да имат златоти или среброто стойност, то те пак при наличието на CBDC и тотална липса на пари в брой, няма да са опция за човек отказал се от CBDC..

miro s

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 96
Всички знаем какво е това. По важният въпрос е какви ще са неговите последици и цели. В дни като днешните, когато на тн. ИИ се дава достъп до интернет и до собственият му код, въвеждането на централизирана дигитална валута е равносилна на употреба на ядрениоръжия. Когато, а то ще стане, та когато се въведат цифровите пари, те ще имат програмируемост. Те са просто един инструмент за тотален контрол. Ще имат срок на годност, ще имат обхват на употреба* териториален, количествен, ще имат условия за притежание. Само с тези три техни свойства, тоталният конторл е тотален. Ти не можеш да ги спестяваш, ти не можеш да ги употребяваш на повече от определеното разстояние от твоето местоживеене, ти не можеш да ги употребяваш за каквото си искаш и в каквито количества искаш. Ти си тотално на открито и всички твои действия са лесно следени. Край на сивата икономика и анонимността. Това е поредната стъпка към тн белег.

Какво значи не можеш да купуваш и продаваш ако нямаш белега? Това значи, че нямаш хардуерът чрез който да осъществиш дадена трансакция, била за покупка, или за продажба. Все едно да влезещ днес в магазин без пари и карти. Какво можеш да купиш? Нищо. Въпросът с продаването е същият. Ако имаш буркан мед и искаш да го продадеш, как ще приемеш плащане, ако няма хартиен паричен носител в употреба? Трябва да приемеш електронен такъв, но ти нямаш хардуерът с който да го приемеш. Тоест ти не можеш да продадеш нищо. Ти можеш единствено да разменяш. В писанието не пише нищо за разменяне. Тоест разменянето остава като опция, понеже то не може да бъде ограничено, или проследено. Размяната, бартерът е единствената опция за търговия ако си вън от системата на парите. Винаги е било така. Разбира се и тя ще бъде преследвана, но не може да бъде спряна. Паричната система може да се контролира, бартерът не може. Изводът е, че единственото коеот човек днес може да стори е да има стоки които да разменя при нужда. Само така може до някъде да си осигури изход от идещият колапс на сегашната финансова система по човешки погледнато. Ако някой се чуди как да запази средствата си, то нито валути , нито дори злато и сребро * това е под въпрос понеже ако се приемат за физическа валута биха имали стойност), та единствено остават стоките от неминуема употреба с които можеш да вършиш бартери. Това са храни с трайност, батерии, гориво, инсрументи, средства за защита, дрехи, дърва, дребни и едри соларни системи, семена, животни, средства за лов и риболов всякакви физически неща нужни и незаменими в ежедневието.

Пускането на ИИ така изневиделица говори за бързане. Бързането говори за редица други неща..
     Здравейте Смол екс !

 Част от държавите увеличават златните си резерви последните няколко години.
Реалната стойност на злотото и среброто се виждат в моменти на криза. Всички други всекидневно определени цени или спекулации в тъговията са моментни и не трябва да се фокусираме върху тях. Златото и срежрото имат вековен авторитет и не са поредната виртуална валута. Наистина хората като цяло гледат на златото и среброто единствено като материал за бижута и не ценят истинската им реална стойност.  Притежанието на злато или сребро дава свобода в материалните отношения. Виртуалните пари не могат да заличат реалното злато и сребро. Имало е много опити  това да се направи, но не са успели, освен в съзнанието на масовия потребител с карта в магазина.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 970
Абе ти имай златни монети и опитай когато дойдат изцяло електронните пари да си купиш с тях хляб и после пак ще говорим .. На това отгоре ще дойде и време в което златото и среброто ще се търкаля по улицата и няма да ползва никой, някъде в книгата на пророк Езекийл имаше стихове относно това в контекста на края на времената.

 Иначе всички знаем за златото и това, че се води убежище във време на инфлации и смутове . Но и в досега познатата ни история досега не сме имали нито електронни пари, нито изтегляне на всякакви реални пари , нито алгоритми управляващи всяка сфера от човешкия живот в най- скоро време .

miro s

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 96
Абе ти имай златни монети и опитай когато дойдат изцяло електронните пари да си купиш с тях хляб и после пак ще говорим .. На това отгоре ще дойде и време в което златото и среброто ще се търкаля по улицата и няма да ползва никой, някъде в книгата на пророк Езекийл имаше стихове относно това в контекста на края на времената.

 Иначе всички знаем за златото и това, че се води убежище във време на инфлации и смутове . Но и в досега познатата ни история досега не сме имали нито електронни пари, нито изтегляне на всякакви реални пари , нито алгоритми управляващи всяка сфера от човешкия живот в най- скоро време .
    Благодаря Ви много Смол екс!

Елитът не може да премахне влиянието на златото и среброто. Ако можеха да го премахнат щяха да го направят още миналия век. Каквито и електронни пари да се въведат те няма да намалят влиянието на благородните метали. Среброто беше подценявано миналия век, златото също. Това време отмина, но едно цяло поколение след 1971 г. се научи да живее без злато и сребро и сега ходи до банкомата да провери дали е дошла пенсията.

miro s

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 96
Абе ти имай златни монети и опитай когато дойдат изцяло електронните пари да си купиш с тях хляб и после пак ще говорим .. На това отгоре ще дойде и време в което златото и среброто ще се търкаля по улицата и няма да ползва никой, някъде в книгата на пророк Езекийл имаше стихове относно това в контекста на края на времената.


  Здравейте Смол екс!

 Човек който има злато и сребро може да купува на дребно със среброто и на едро със златото.Така наречените електронни пари работещи със специален хардуер, ако бъдат въведени няма да бъдат задължителни за всички както   сега не са задължителни банковите карти и може да се получи пенсията от пощата. Предимството което дават банковите карти е лукс, който има и минуси. Човек който приеме лукса да разплаща единствено с електронни пари  ще се ползва с редица предимства, но това ако бъде направено няма да е вечно, а за кратко. Разбира се,че ще  бъде поднесено на публиката като модерно предложение което няма алтернатива.  Мобилните телефони в момента са такава "екстра" . Почти всеки човек разполага с мобилен телефон. Телефонът му дава редица предимства, но повечето хора го ползват за битови разговори и като заместител на служебния стационарен телефон.

 В посочените от Вас стихове се вижда, че не златото и среброто са нещо нечисто, а притежателите им са развили лоши навици спрямо тях.

 "Езекил 7:19 Среброто си ще хвърлят по улиците
и златото им ще им бъде като нещо нечисто;
среброто и златото им няма да могат да ги избавят
в деня на гнева Господен;
те няма да наситят душите си, нито да напълнят червата си;
защото о тях се спънаха и паднаха в беззаконието си.
20 Господ постави славното Си украшение,
за да се гордеят с него;
но те направиха в него образите на своите мерзости,
на омразните си идоли;
затова Аз го превръщам в нещо нечисто за тях."

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 970
Cbdc ако се въведе ще стане задължително, просто защото няма да има кеш . Няма да има друг начин. Златото и среброто са дългосрочни инвестиции за да запазят стойността на парите и евентуално някога човек да може да ги обърне в адекватен кеш, но когато има само cbdc, тази опция не работи. Това е логиката на нещата.. да пазарува човек в сребро или злато не е решение, още повече че това при липса на реални пари става кауза пердута ..

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Quote
Но и друго има, дори да има човек злато , или сребро, то купуването и продаването не е толкова лесно с тях.. Трябва да са доста на дребно.

Quote
Размяната на злато за стоки също е много трудно нещо и в общи линии ако не става дума за стока на едро няма лесен начин да стане.

small axe, забравил си старите филми за златната треска в Калифорния. Там цялата търговия се извършваше със късчета злато с помощта на кантар. Златото може да се натроши на късчета и да се тегли на везни и така можеш да отчупиш парче колкото ти трябва за дадената покупка.

Например знаеш ли откъде идва името на украинската валута - гривна, и руската - рубла? Гривна знаем какво означава, същото което и на български. Хората са носили златни гривни с които са се разплащали. Но какво става ако искаш да платиш за нещо по-малко от стойността на гривната? Ами отчупваш парче от нея (на руски рубить- чупя) от там идва и названието - рубла.

Та търговията със сребро и злато никак не е трудна. Също така не виждам някой човек (освен най-затъпените) да му харесва да ползва програмируема валута, с което да му казват какво, къде и кога може или не може да купува. Така, че хората МАСОВО ще търсят и НАМЕРЯТ алтернативи. CBDC въобще не е блазнеща перспектива за хората, напротив, тя е супер раздражаваща за всеки по-нормален човек. И хората ще воюват против CBDC с всички сили.

Сега, аз лично нямам нито сребро, нито злато, нито планирам да се запасявам с тях. Преди години когато разсъждавах по този въпрос аз приех наставлението от Притчи, което казва:

Пр. 3:13  Блажен оня човек, който е намерил мъдрост, И човек, който е придобил разум, 
Пр. 3:14  Защото търговията с нея е по-износна от търговията със сребро, И печалбата от нея по-скъпа от чисто злато.. 


Така, че аз избрах пътя на това да придобивам мъдрост, разбиране, знания, умения и опит, а не да трупам сребро и злато и нито за миг не съжалявам за този избор.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 970
Quote
small axe, забравил си старите филми за златната треска в Калифорния. Там цялата търговия се извършваше със късчета злато с помощта на кантар. Златото може да се натроши на късчета и да се тегли на везни и така можеш да отчупиш парче колкото ти трябва за дадената покупка.
Помня аз принципът как е, то що книги съм изчел като хлапак на Карл Май . Въпросът е не във начинът на търгуване със злато, то е ясно как става, надребнява се и така.. Въпросът е, че днес условията са различни. Първо болшинството хора нямат ни злато, ни сребро, камо ли на парченца които да дребнят.. Просто нямат. Инвестиционните монети не стават, който има ги държи за да може да ги осребри, когато мине дадена буря и то пак да ги осребри в реална валута. Ако стане тази гадост със CBDC,  нещата ще са радикално променени.

Първо човек не желаещ CBDC и нямащ хардуер за използването му, не е в състояние да купува и продава. Ако има злато, което е крайно съмнително, то той би се опитал да го надребни и да се мъчи с него да търгува, но за целта са нужни няколко условия, да има такова, някой да му го взема на що годе реална стойност и самото злато да има реална стойност която този който го взема да може да осребри. Вероятно централните банки ще вземат златото на определена цифрова котировка, срещу цифрички в електронен портфейл..

та колко ще изкара човек така? Дори да има парченца злато, те ще свършат и то ще трябва да ги изтъргува срещу стоки кажи речи на безценица, а после? Няма ел. портфейл, не желае CBDC, не иска да приеме условията за да има CBDC, понеже ще има условия да го имаш.. изобщо ще настане голям батак. Кешът бързо ще се изчерпи, ммного бързо, те ще го приемат до неговото изчерпване. От момента в който заплатите на всички работещи започнат да се изплащат с дигитална валута и когато всички трансакции минават само в такава, данъци, такси и тн, тогава кешът ще бъде прибран за много кратко време..
Как ще си платиш данъците и таксите, ако нямаш дигитални пари? В злато ли? Абсурд..

Quote
Също така не виждам някой човек (освен най-затъпените) да му харесва да ползва програмируема валута, с което да му казват какво, къде и кога може или не може да купува. Така, че хората МАСОВО ще търсят и НАМЕРЯТ алтернативи. CBDC въобще не е блазнеща перспектива за хората, напротив, тя е супер раздражаваща за всеки по-нормален човек. И хората ще воюват против CBDC с всички сили.
Кой ще ни пита? Някой ще се интересува дали искаме, или не? Колкото ни питаха за всички други простотии които въведоха. Просто ги въведоха. Но докато за зелени тъпии и отрови можеш да кажеш не, тука как ще кажеш не, ако кешът изчезне и единствената валута я направят дигитална? Никак.. Златото го обсъдихме, то е опция за кратко , за който го има, и при изпълнение на другите условия.. Остава бартерът и услуги срещу стоки.. Реално ако се въведе CBDC, нищо друго не може да стори човек отказал да участва в техните простотии..

Разбира се, ние знаем, че Господ владее, ако Той допусне това със CBDC, вярващите се нуждаят от мъдрост какво да предприемат, за това е по- добре от сега да мислят хората по този въпрос, понеже едно е ясно, ще го въведат от днес за утре, както и ИИ и всичко досега. Бързат като изоглавени и то е ясно защо..

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 970
Тези хора, като хара ри и онзи клоун шва б, те правят нещата бавно, стъпка по стъпка, планирано. Всеки който има малко мозък го вижда това.. Те са нагли и арогантни. Първият директно си обяснява какво иска да направи и как ще го направи.. Въпросът със това CBDC е важен по простата причина че тази блокчейн крипто технология има абсолютната възможност и способност да зароби човечеството под богът на парите- мамона. Използват първо страха за живота, сетне страхът за парите и благосъстоянието.. Колко хора ще кажат - Не! Не желаем да ни се плаща в CBDC! Това значи да станат безработни, децата им да станат гладни, да стоят на тъмно и студено, ако нямат опции които да са си приготвили за подобни времена .. Колко хора ще клекнат на тази принуда? Знам, че много..

И знам, че ако започнат полека и решат в началото хардуерът на тази парична система да е външен, то с времето не се знае кога и как, ще стане вътрешен. Ето тогава вече човек е изправен пред дилемата- ДА, или НЕ.. Започнат ли да искат да ти слагат нещо в тялото каквото и да е то, тогава трябва човек да осъзнае какво става. Ако се съгласи, значи нищо не разбира. А знаем какво пише- Разумните ще разберат, неразумните нищо няма да разберат.. Нещата отиват в една доста ясна посока и тя води до едно- война със светиите, не с другите. Другите са ясни, те няма да имат проблем да приемат каквото и да е в тялото си само и само да имат парички в дигиталният портфейл..

А универсалният базов доход? Преди дни чух с ушите си в ефира на някоя телевизия, Корнелия Нинова как каза- Какво ще прави с идващият базов доход? Ние сме социалисти, наш приеоритет е именно този въпрос" Това каза.. Та всичко е планирано и ще въведат тези неща, въпросът е, че и за универсалният доход и за CBDC , ти трябва да се съгласиш и да имаш дигитален портфейл, дали ще е външен в началото, не знам, но едно знам, целат му е да е вътреше. В човека.. Какво значи това, нека всеки разсъждава..

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Преди време излезе една статия написана от една дачанка протеже на Клаус Шваб в която тя описва как до 2030-а година - ние няма да притежаваме нищо и ще бъдем щастливи. С други думи ще настъпи светлото комунистическо бъдеще за което се бориха нашите бивши другари и другарки.

В тази статия се описва визията на Клаус Шваб и неговите началници за комунистическото бъдеще на света. Но дори в тази статия те признават че голямо количество хора няма да приемат да влязат в цифровия концлагер на "умните" градове с цифровите им валути и прочие и ще предпочетат да живеят на общности сред природата ползвайки нейните ресурси. Така, че алтернатива на това ще има, като го признават дори архитектите на цифровия концлагер. При белега на звяра обаче алтернативи няма да има, там единствената алтернатива на системата ще е смъртта.

Относно златото, ти казваш, ще го ползва човек докато го има, ами то златото като се обменя между хората никъде няма да изчезне, то просто ще бъде в постоянно обръщение. Освен това не е нужно да се ползва точно злато или сребро. На много места по света вече се практикуват местните валути, които стават местна обменна единица. Златото може да служи като обменна единица между отделни общности.

Аз лично смятам че CBDC няма бъдеще, освен ако не бъде като някаква допълнителна опция. От всички държави Нигерия е най-напред с въвеждането на CBDC, там цифровата валута вече е в обръщане повече от година. За това време обаче едва 0.7% от населението си е дръпнало приложението за CBDC и от тези 0.7% едва 30% реално го използват. С други думи след тотална пропаганда и реклама от целия народ 0.2% реално ползва тази валута. Това е повече от показателно за реакцията на хората. И това е при условие че тази валута все още не е програмируема и не им казват какво може и какво не може да купуват.

Тук идва момента с ББД (базовия доход), техния план е да докарат всички до просешка тояга и да ги хранят на минимума с ББД, който ще се изплаща като CBDC. Това е което планират.

Тоталния комунизъм обаче никога няма да успее, защото в крайна сметка Бог е този който решава какво да имаш и какво да нямаш. Ресурсите са Негови и Той ги разпределя, а не някакви самоназначили се за управници сатанисти. Дори във времената на най-дълбокия комунизъм в Русия по времето на Ленин и Троцки, хората запазват частната си собственост под формата на къща с двор и евентуално някаква земя. Отнети бяха фабриките, и земите на големите земевладелци. Нещо повече само след 2 години на комунизъм Ленин връща малкия бизнес на сцената, защото вижда, че ако не го направи всичко ще се срине. Комунистите идеалисти възразяват, но той им казва, че ако не го направят всичко ще рухне и ще изгубят властта си.

Сатана не можеше да пипне нищо от собствеността на Йов, докато Бог изрично не позволи. Ти вярваш ли че Бог ще позволи сатанистите да ограбят целия свят със CBDC? Аз не вярвам това нито за секунда. Само глупаците ще се вържат, както се вързаха на ковид измамата и на отровните инжекции.

Проблема на този план е че ковидяните вече измират с милиони, а това са именно хората които биха съставили критичната маса за въвеждането на CBDC. Но как ще постигнат тази критична маса, като тя се състои от натровени хора, които измират?

Аз вярвам, че Бог ще срине цялото нещо, както пише и в псалмите, които цитирах по-горе. Все още условията за явяването на Антихриста не са изпълнени, спирачката не е премахната и никакви усилия които те полагат няма да дадат никакъв резултат.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 970
Дано е така!

Quote
Аз лично смятам че CBDC няма бъдеще, освен ако не бъде като някаква допълнителна опция. От всички държави Нигерия е най-напред с въвеждането на CBDC, там цифровата валута вече е в обръщане повече от година. За това време обаче едва 0.7% от населението си е дръпнало приложението за CBDC и от тези 0.7% едва 30% реално го използват. С други думи след тотална пропаганда и реклама от целия народ 0.2% реално ползва тази валута. Това е повече от показателно за реакцията на хората. И това е при условие че тази валута все още не е програмируема и не им казват какво може и какво не може да купуват.

Ковидът имаше доста цели, едната беше- как ще реагират хората , ако ги поставим пред СВЪРШЕН факт. Видя се как.. Около 70 процента от населението в западните държави не само клекна, но и започна да мрази неклекналите..В Нигерия е репетиция, Китай също.. Ако направят CBDC то свършен факт, тогава това което споделям е реална опасност. Безсъмнение лично за мен
.. Ще видим, но дано е така както предполагаш. На фона на действията им се съмнявам , ще опитат всичко възможно, а Господ ще реши какво и кое да допусне. Да не забравяме, че при реалният белег, какъвто и да е той, Бог ще го допусне с цел изпитване.. Не е зле човек да има едно наум за всяка опция която успее да види..

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Аз нямам никакво намерение да ползвам CBDC, още преди години бях предупреден да не се занимавам с биткойн и до ден днешен стоя настрани от криптовалутите.

Пред "свършен факт" няма как да поставят хората. Съпротивата е много голяма. Спомни си как пропагандираха "новото нормално", че няма вече връщане към старото. Да ама не. Видяхме че хората се върнаха точно към начина на живот преди пландемията и "новото нормално" рухна. Ти виждаш ли в момента някаква разлика в начина на живот на хората през 2019-а и 2023-а? Няма никаква разлика. Старото нормално премаза новото "нормално". Това навиците и инерцията на милиарди хора е огромна сила, там няколко си хиляди свръх богаташи и техните пионки не успяха да спрат тази инерция.

Затова замислят нови и нови злини за да може малко по-малко да овладеят масите. Но не случайно Писанията наричат народите - море, морето може да е тихо и спокойно, но може и да се разбушува и разлюти така, че да потопи всеки кораб (корпорация/организация/правителство), които плуват в него.

Това да ти казват какво можеш и какво не можеш да купуваш с твоите пари и докъде можеш или не можеш да излизаш, това никой няма да го понесе. Французите се вдигнаха заради едни пенсии, и са готови да изгорят и избесят политиците, а какво остава ако бръкнат на хората в доходите и заплатите, така че да ги сложат под тотален контрол? Това няма как да се случи.

Относно Антихриста Писанието говори, че той ще се яви с големи знамения и чудеса, единствения начин да се овладеят масите е да  бъде спечелена тяхната ВЯРА. Само чрез вяра някой може да бъде тотално покорен. Никакви насилствени методи, било то физически или цифрови няма да успеят.

Не знам защо всеки говори а ето идва белега, това е белега, онова е белега. Когато Писанието казва :

- ПЪРВО се явява звяра (с големи знамения и чудеса)
- ВТОРО воюва със светиите и му се позволява да ги победи
- ТРЕТО създава се образа на звяра и се представя пред масите
- ЧАК ТОГАВА се въвежда белега.

Как въобще може да се говори за белега, без първите три условия да са се изпълнили? А пък те не могат да се изпълнят преди да се отмахне от пътя, онова което възпира явяването на Звяра.

Елитите са изтрили историята от съзнанието на хората. Преди е имало цивилизации технически по-развити от нашата, и най-вероятно и те са се опитали да докарат Антихриста, но всичко се е сринало и Бог ги е върнал на старта. Нашата съвременна цивилизация реално започва някъде в началото на 19-ти век. Преди това е имало голям ресет, направен от Бога.

Тези сега искат да ресетнат нас, но всичко, което ще получат е че за пореден път ще бъдат ресетнати те самите.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.