Author Topic: Представяне: vihren  (Read 268 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vihren

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 1
Представяне: vihren
« on: February 05, 2023, 18:02:54 PM »
Здравейте,

От известно време чета във форума, дойде времето да се "покажа" защото имам нужда от вашата помощ, но първо да се представя.

Роден съм в началото на 80-те, израстнах в светско семейство без да съм имал никакъв досег с християнството и от малък имам афинитет към математиката и точните науки. От 5-ти клас, насочен от баща ми, започнах да се занимавам с компютри и от 15 годишен работя в ИТ сферата и така до ден днешен.

От около 20 годишен започнах да се интересувам от "теорията на конспирацията" и с голям интерес поглъщах огромни количества материали по всевъзможни теми. Правеше ми впечатление, че светът не е точно така устроен, както ни се показва на първи план и имах голям интерес да стигна до някаква скрита и винаги убягваща ми истина. Това беше мое хоби и занимание в свободното време - тогава, когато не учех, не четох техническа литература и не играех футбол.

Така стигаме до 2015-та година, когато ми се мерна темата за плоската земя. Няколко пъти я заобикалях като прекалено абсурдна, докато един ден нещо ме подтикна да се зачета и задълбая. И така прекарах около 24 часа, помня как първата нощ не усетих никаква нужда от сън и просто четох, гледах клипове, чертах и смятах и много ясно видях абсурдността на общоприетия хелиоцентричен модел. Нещата просто щракнаха в главата ми и бях убеден веднъж и завинаги.

В следващите няколко месеца "затвърдих" знанията си и след това опитах да говоря по темата с може би 10-тина близки, които смятах че ще успея да убедя но единственият резултат беше да се сблъскам с когнитивния дисонанс у хората от първо лице и няколко човека да ме помислят за луд.

Спрях да търся общение по темата и започнах да задълбавам в детайлите - исках да разбера напълно целия модел, движението на слънцето и луната, сезоните, приливи и отливи, какво е точно луната (защото не е скала в космоса), какво е точно слънцето и вскяакви други подробности.

И така минаха 3 години докато един ден някъде през 2018-та попаднах на едно видео за библейската космология - погледнах, зачетох се и просто истината ме удари като с мокър парцал, подкосиха ми се краката, паднах по очи и дълго ревах като малко дете и се помолих за прошка. Дълго убягващата ми истина най-накрая ми се откри.

От тогава чета библията и целият ми фокус към "теориите на конспирацията" се измести върху това да изучавам писаното слово и да търся смисъла. Помагам си и с доста видео материали по темата, както и с този форум.

Общението определено ми липсва, тъй като не са ми известни истински християни от близкия ми или широк кръг, включително съпругата ми - женен съм от преди да повярвам и имам две деца. Жена ми има много лош опит с евангелисти в семейството си и е малко на нож, моля се Бог да й се открие така безспорно, както се откри на мен и вярвам че и нейният момент ще дойде. Но до момента не говорим особено много по темата. Общението е една от причините да се регистрирам във форума.

Другата причина е да ви помоля за помощ. Наскоро откриха рак на майка ми в сравнително напреднал стадий, но лекарите дават шанс с много тежка 10 часова операция. На 7ми пътуваме за Турция, операцията е насрочена за 9ти сутринта и ще продължи целия ден. Ще лежи там 20 дни, като след интензивното аз ще съм при нея в стаята като придружител

Искам да ви помоля да се помолите за майка ми, защото смятам че тук има истински християни и където двама или повече са събрани в името на Исус, там е и той посред тях.

Аз се моля от както разбрах ежедневно, на първо място се моля за това Господ да й се открие така както се е открил персонално на всеки от светиите, за да повярва и тя истински в сърцето си, за да бъде спасена. Знам че земния живот е един миг и важното е как човек ще прекара вечността, затова и това е фокусът ми. На второ място естествено се моля и Господ да спаси живота ѝ, ако е такава волята Му, защото няма как нашите човешки глави да разберат Божия промисъл.

Откакто разбрах за този рак се готвя да свидетелствам на майка ми за благовестието и да ѝ говоря по темата, все ми убягваше случая защото боледувах и не сме оставали насаме. За щастие ми се отдаде този случай преди няколко дни. Звъннах на майка ми да я чуя и тя ми каза, че отивала в близката църква да помоли свещенника да направи някаква молитва за здраве. И тогава просто се качих на колата и отидох и пресрещнах майка ми преди да стигне до църквата, качих я при мен и ѝ свидетелствах. Дълго говорихме, обясних ѝ как цялата организирана религия е от лукавия и как човек няма нужда от друг посредник между него и Бога освен Исус. Инструктирах я да се моли само и единствено на Бог Отец в името на Исус. Тя ми сподели, че напоследък и тя много се интересува от темата, иска да повярва, моли се но в един момент вярва, в другия момент нещо се разубеждава. Много й говорих и планирам по целия път за Турция да й говоря. Ако имате някакви съвети по темата ще съм ви благодарен.

Това е братя и сестри, моля ви, помолете се за майка ми - тя се казва Светла. Нека Бог да й се открие както се е разкрил на всеки от вас, и да я отмине тази тежка болест, ако е такава волята Му.

Благодаря ви!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3707
Re: Представяне: vihren
« Reply #1 on: February 06, 2023, 00:55:01 AM »
Здравей vihren, и добре дошъл във форума.

Благодарим за изчерпателното представяне. Надявам се да намериш добро общение сред нас.

Ще се молим за майка ти за да се спаси и душата и тялото й, но най-вече ще се молим ти да имаш необходимата вяра за нейното спасение, защото ти си, който си застанал в пролома за нея.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 285
Re: Представяне: vihren
« Reply #2 on: February 06, 2023, 21:40:24 PM »
Привет, vihren!
Четейки това, което си написал, се вижда чистотата на душата ти и искреността ти!
Бог да те благослови теб, дома ти и близките ти и да станете като дома на Корнилий, спасиха се целият му дом, роднини, приятели.
Съгласявам се заедно с теб за твоята майка, Бог да се смили за нея, да ѝ подари спасение и изцеление, впрочем думата созо на гръцки означава спасение, изцеление и освобождение и ние изискваме това обещание за Светла, в името на Господа Исуса Христа, Живия Бог, Иехова Рафа, Бог, Който изцелява! Милост, Господи, Твоята воля, Татко, за Светла, Ти обичаш да прощаваш и да показваш милост!
Искам да те насърча с тези две свидетелства:

https://www.youtube.com/watch?v=OpqP3W0fQ1o&ab_channel=IvoOreshkov

https://www.youtube.com/watch?v=A65oJ65-qQ0&ab_channel=bibliata

Бог да ви благослови и опази!


Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 286
Re: Представяне: vihren
« Reply #3 on: February 07, 2023, 12:02:24 PM »
Здравей  vihren.

Молитвата ми е в съгласие с теб за оздравително докосване на твоята майка от Бог, Който може всичко.
Бог да укрепява и теб и да ви донесе радостта от изцелението!