• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Oтносно плоската земя

Започната от small axe, Декември 28, 2015, 13:03:22 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 8 гости преглеждат тази тема.

Ученик на Исус

Наскоро попаднах на този клип, в който се твърди, че на 23 септември звездите ще се подредят по такъв начин, че се изпълнява Откровение 12 глава. Това е и юбилейна година.
https://www.youtube.com/watch?v=xn_l2yS6H2o

Watchman

Миналата година пак я бяха обявили за юбилейна и пак говориха че нещо щяло да стане септември. Нищо не стана.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

Да, много странно, 2015 г. някои твърдят, че е била юбилейна, след това 2016, сега 2017. Къде е истината?
На тази покана за еврейски фестивал се твърди, че такава е 2016г.:
http://festival-izrael.hristianstvo.net/?Invitation_%2F_%CF%EE%EA%E0%ED%E0_2016

onaja2001

относно плоската земя-ако беше сфера-нямаше да има хоризонт-сечението на сфера с равнина плоскост- тогава може да има хоризонт- иначе трябва да се нарича "вертикалозонт" вземи едно кълбо-качи се отгоре му и намери и намери хоризонт с безкрая- само при пресичане на плоскост със сфера може да се срещнат на хоризонтална окръжност-между другото с прости изчисления може да се докаже че при този радиус на земята няма как да е сфера.Освен това Бог е непогрешим-и няма как да сбърка кръг със сфера а пророк Исая е бил от царски род-значи и той не е бил неграмотен :) между другото как науката е оставила думата хоризонт за кълбо??? има и друг вариант-небето трябва да е плоско и да пресече земята някъде по някой от неините радиуси-за да има хоризинт ама за някои небето ще е под тогава.

Nikolay

Хубаво е да се има в предвид, че масоните много сериозно са яхнали тази идея и я пълнят с всякакви простотии, не друго, а за да я опорочат.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

Ти къде видя масони яздещи плоскоземието?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

onaja2001

по-добре е не да се съди по-това кой какви духовни идеи изповядва а да се изследват всички доказателства- понеже даже с прости стереометрични чертежи- даже в програма с 3d възможности- ако начертаеш една сфера с радиус с мащаб- и ако почнеш да проверяваш всички радиуси и разстояния можеш най просто да докажеш, че не е сфера - даже една проста гумена топка да срежеш- трябва по кръга на срязване да и видиш хоризонталната линия -на полу сфера можем да живеем но на сфера с хоризонт няма как да живеем

Nikolay

@Watchman в частта за спътници, НЛО(паднали ангели), луна.
Идеята е вярващите да бъдат изкарани глупави, че не вярват в реални неща, засрамени и по-този начин отказани от вярата. А ако може чрез подобни лостове да заблудят и останалите, че земята е кръгла - още по-добре.

@onaja2001 и без това търся, а не съм толкова добър в математиката, покажи ми как да го изчисля с формула, колко е отклонението при сверична земя ? Варианта с чертежите не е добър, цифрите говорят много по-точно.

mak

Един въпрос за ОТО:

Ти вярваш ли на този чичко когато казва, че в момента нямали технолигията да отидат на луната, понеже я унищожили?

https://www.youtube.com/watch?v=WSf1byNlkB0

"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8

Ученик на Исус

Хехе, добър въпрос, който и аз се питах. Защо не пътуват и сега до луната?!...
Ясно, нямат технологията вече :)))

Ото

Мак, не се справям с английския и ще съм благодарен ако някой ми преведе субтитрите, но ако чичкото казва примерно следното ,, Днес NASA няма действаща технология и технически средства за да осъществи пилотируем   полет до Луната", бъди сигурен че казва истината. Защо е така ще напиша по-подробно след някой друг ден, че в момента съм доста зает.

Watchman

Аз съм напълно сигурен, че казва истината. Защото не само сега, но и никога не са имали такава технология. Лъжата не е в това, което казва сега, а в това, което са казвали преди.

Nikolay

Знаем, че:
Луната е под купола който Бог е направил, Слънцето също.
Има самолети които летят на доста голяма височина, близка до тях.
Поради що мислите, че не може да има уреди способни да стигнат до Луната и да кацнат на нея - какво би ги спряло ?

Доскоро и аз си мислех, че никога не са ходили на Луната, вече не мисля така, вече мисля, че наистина са ходили, но им е забранено да ходят към момента. Но чакат подходящия момент да "представят" тия които има да дойдат.

Watchman

Първо защото въобще не се знае какво представлява луната и дали въобще е възможно "да се ходи" на нея.

Второ защото ако наистина можеха да отидат нямаше да фалшифицират ходенето, а щяха да покажат истинско.

Трето защото дори сега твърдят, че не могат да отидат, явно има защо.

Ученик на Исус

На никаква луна не са ходили!
Бленуват си просто, дори разпространяват безумните слухове как ще се заселят на Марс, видиш ли.
Вавилонският дух се превъзнася, ние сме богове, можем да си правим каквото искаме.
Бог не позволи да построят вавилонската кула, та ще им разреши да ходят на луната.
Глупости, просто вавилонски блянове!...