Author Topic: Погледни отново към Бога и Му се посвети  (Read 3035 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mak

  • Administrator
  • Служещ
  • *****
  • Posts: 654
    • http://www.fellowshipbg.org
Погледни отново към Бога и Му се посвети  О.Чеймбърс

"Ако Бог така облича полската трева... не ще ли много повече да облича вас? (Матей 6:30)

    Такова едно простичко изявление на Исус ще си остане загадка за нас, ако в нас самите няма простота. Как можем да придобием простата на Исус? Като получим Неговия Дух, като Го признаем и разчитаме на Него, като се покоряваме на Него - носителя на Божието Слово, животът ни ще стане изумително прост. "Размислете - казва Исус, - колко повече вашят Отец, Който облича полската трева, ще облече вас, ако поддържате правилни взаимоотношения с Него." Всеки път когато сме се връщали назад в духовното си общение с Господа, то е било защото съзнателно сме предпочитали нещо друго пред Христа. Позволявали сме на светските грижи и съблазни да ни завладеят и сме забравили думите "не ще ли много повече" на нашият Небесен Отец.
    "Погледнете на небесните птици" - главният им стремеж е да се покоряват на принципа на живота заложен в тях и Бог се грижи за тях. Исус казва, че ако имаш правилно общение с Него и се покоряваш на Неговия Дух, Който е в теб, Бог ще се грижи за "оперението" ти.
    "Разгледайте полските кремове" - растът кадето са засадени. Много от нас отказват да растът където са засадени, за това никаде не пускат корени. Исус  казва че ако се покорим на живота, който Бог ни е дарил, Той ще се грижи за всичко останало. Излъгал ли ни е Исус? Ако в нашия живот не преживяваме онова "много повече", то е защото не се покоряваме на живота, който Бог ни е дарил, заплели сме се в объркани разсъждения. Колко време сме отделяли, за да безбокоим Господа с въпроси, когто е трябвало да бъдем абсолютно свободни, за да се съсредоточим върху Неговото дело? Посвещението означава непрекъснато да се откъсваме от нещо с една единствена цел. Ние не можем да се посветим на Бога веднъж завинаги и с това да приключим. Постоянно ли се откъсвам от разни неща, за да пребъдвам в Бога  всеки ден от моя живот?
"Той ти е показал, човече, що е доброто; И какво иска Господ от тебе, Освен да вършиш праведното, да обичаш милост, И да ходиш смирено със своя Бог? " Михей 6:8