• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Пророчества и молитви за България

Започната от Ученик на Исус, Ноември 29, 2025, 14:37:27 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dodai

Само малко да питам Ученик освен политическите новини нещо друго интересува ли те?

Ученик на Исус

Бог търси да покаже милост и можем да видим това от ходатайството на Аврам, ако се бяха намерили 10 праведника, Бог нямаше да унищожи Содом и Гомор, колко е милоствив само! Бог изведе само 5 души, като знаем какво се случи с жената на Лот.

Битие 18:32
Тогава Авраам рече: Да се не разгневи Господ и аз ще продумам пак, само тоя път. Може да се намерят там десет. И той каза: Заради десетте няма да го погубя.

После четем за още по-голямата милост на Бог, Бог каза заради един праведник няма да погубя Ерусалим:

Еремия 5:1
 Обходете улиците на Ерусалим И вижте сега, научете се и потърсете по площадите му, Дали можете намери човек - Дали има някой - който да постъпва справедливо, да търси честност; И Аз ще простя на тоя град.

Градовете на България са 254. Има ли толкова праведници в България, които ходят пред Господа безкомпромисно?
Бог търси да покаже милост на народа ни. Търси някой да застане в пролома. Но Той чува само молитви на праведните:

Притчи 15:29
Господ е далеч от нечестивите, А слуша молитвата на праведните.

Watchman

Цитат на: dodai - Декември 11, 2025, 20:00:56 PMСамо малко да питам Ученик освен политическите новини нещо друго интересува ли те?

Dodai, смисъла на форума е да се коментират темите, а не хората.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

Това пророчество ми го пратиха преди два дена , а пророчеството е от преди 3 дни, тази жена е искрена, макар и да има нужда от очистване, ама то кой ли няма нужда от очистване в една или друга сфера.

https://www.youtube.com/watch?v=tiNVPRzD2P0

Watchman

Това момиче го познавам. Преди години тъкмо беше новоповярвала и беше бездомна я бяхме прибрали с жена ми да живее известно време в нашата квартира. За пророчеството не мога да кажа, че имам свидетелството на Духа, това са типични приказки от "апостолските" църкви. Явно е останала в тези среди. Радвам се поне, че е останала във вярата.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

Виж ти, колко е малък светът! Но как така казваш е била бездомна, тя казва, че е отворила къщата си за служение на наркозависими, първото в България, заедно с още една сестра, Ермила, която също живеела при нея и така от 1998 до 2001 г. служат и Бог е вършил чудеса и знамения, дори възкресил един мъртъв за 15 минути наркоман. Ето и едно нейно свидетелство:

@janettaivanova
10 months ago
В Името на Исус Христос приеми нови бъбреци брат. Прокламираме творческо чудо в твоя живот, точно сега да се активира и задейства. Новите бъбреци са ти дадени от Нашия Благ Баща Чудотворец. Приеми ги с вяра. Благодарим ти Господи за Твоето чудо и подарък от нови бъбреци за нашия брат Георги.
☝️ Преди повече от 10 г., една майка ме извика да дойда с нея в Пирогов, където в интензивното лежеше нейната дъщеря в кома от седмици и нефункциониращи бъбреци. Прогнозите бяха мрачни. Не даваха надежда за живот. Взех още една сестра в Господа с мен и заедно влезнахме в тази тежка атмосфера витаеща смърт. Момичето беше поставено на изкуствено дишане. Изглеждаше отчайващо. Започнахме да се молим за нея, помазахме я и прокламирахме ЖИВОТ. Изведнъж тя си отвори очите. "Исус е тук за теб, изцерява те и ти ще живееш" - ѝ казах. Тя мигна с очи в знак на разбиране. Медицинския персонал дойде, защото времето за свиждане беше изтекло. Не можеха да повярват, че тя е излезнала от комата. Без нефункциониращи бъбреци човек не може да живее, но тя излезе от кома. Попитахме я дали иска пак да дойдем. Тя премигна с очи, което означаваше "Да". Майка ѝ прие Исус за Господ и когато отидохме пак да видим дъщеря ѝ, тя вече изглеждаше по-добре и без апарата за изкуствено дишане. Този път бях взела моята китара и в разрез с правилника тихичко започнах да свиря и да хваля Бог над леглото на момичето. Святия Дух слезе и тя се оживи. Извиках творческо чудо за нея и Бог и подари чисто нови бъбреци. Майка ѝ плачеше от радост, а докторите не можеха да си обяснят това. Момичето бе изписано и сега живее втори живот благодарение на Нашия Творец и Чудотворец, Свят и Милостив Животворец. Слава на Името Му. Той сега го прави и за теб. Дава ти нови органи - чисто нови бъбреци брат. Живей и Го прослави. Живей и прогласявай чудните му дела! Живей и Му се посвети!

В първия момент като чух пророчеството, си казвам ами, реформация, после грим, боядисана коса,бижута, панталони, че и къси панталонки, какъв пророк. Хм, представям си пророчицата Дебора така, абсурд!
Но явно Бог използва тази жена, пророкува, че Бог ще свали правителството и три дена по-късно стана. Обаче продължавам да се чудя как тази жена след толкова години във вярата, не е схванала за облеклото, святостта, как трябва да се облича жена, посветена на благочестието. Странна жена. Дано Бог ѝ покаже тези неща.

Watchman

Цитат на: Ученик на Исус - Декември 12, 2025, 06:32:36 AMНо как така казваш е била бездомна, тя казва, че е отворила къщата си за служение на наркозависими, първото в България, заедно с още една сестра, Ермила, която също живеела при нея и така от 1998 до 2001 г. служат и Бог е вършил чудеса и знамения, дори възкресил един мъртъв за 15 минути наркоман.

Тя по това време тъкмо беше спряла с наркотиците. Ермила също живя у нас известно време, заедно с един наркоман, който накрая почна да ме кълне, защото им казах, че не може да спят двамата в една стая и по цял ден да мързелуват. Тия хора не живееха праведно и не познаваха страха от Бога. На приказки едно, на дело съвсем друго. Въобще цялата им среда беше много нездрава. Жанета произлиза именно от такава среда и виждам, че още не е излязла от нея. "Чудеса", пророчества и свидетелства нищо не означават, ако липсва праведен живот.

Ученик на Исус

Да, така е, правдата избавя от смърт. А за фалшивите чудеса сме предупредени, много е тъжно, да се вижда такава смесица. Бог е търпелив, не ги е наказал със смърт, защото това са смъртни грехове, дано се покаят и променят. Ти добре си изобличил, така трябва, преди години ми бяха разказвали за тях и знаех, че са отишли в света, аз като чух дори съм се молила да се върнат при Бог. Не ги познавам лично, аз повярвах малко по-късно, 2002. Сега Жана виждам, че има съпруг англичанин, бивш алкохолик, благовестител, благовестват и двамата по улиците. Все пак има надежда, ревностни са за Бог, а Бог е милостив.

Ученик на Исус

Напомням, утре 13 декември ще постим отново срещу еврото, който има водителство от Бог, нека застане също в пролома за народа ни, Бог може да го направи!

Възраждане внесе в Парламента предложение за отлагане на присъединяването на България към Еврозоната 🇪🇺.

🔥 Причината е проста: страната е без редовно правителство и без приет бюджет за догодина.
А дори да бъде удължен старият бюджет за 2025 г., в него не е заложено въвеждането на еврото.

❗️Затова настояваме президентът незабавно да свика КСНС - темата е твърде важна, за да бъде отлагана!

Бог да им разруши тези нечестиви съюзи, в които вкараха народа ни, без да го питат.

Исая 8:12
 Да не наречете съюз всичко, което тия люде наричат съюз, И да не се боите от това, от което те се боят, Нито да се плашите.

Бог може да отменя присъди:

Софония 3:15
 Защото Господ отмени присъдите за тебе, Изхвърли неприятеля ти

Бог да се смили за България, да ѝ покаже милост!

И понеже тези прекаляват с мантрите си как еврото идвало, ние можем да прокламираме всеки ден левът остава, еврото го забраняваме, анулираме го, отменяме го. Не е ли интересно, лев е лъв, нека Лъвът от Юдовото племе защити нашия лев!Амин!

Watchman

Имам "усещането" че България ще мине през еврото, но не за дълго време. Ще си върнем българския лев, след краха на еврото като валута.

Преди време народа казваше, като ни приемат в ЕС и той ще се разпадне. В момента ЕС е пред разпад. Явно като ни вкарат в еврозоната и тя ще се разпадне. Бог ще използва България като анти-дот, като анти-тяло, което да събори глобалистките структури, които искат да ни погълнат.

Намерена

Цитат на: Watchman - Декември 21, 2025, 02:24:03 AMИмам "усещането" че България ще мине през еврото, но не за дълго време. Ще си върнем българския лев, след краха на еврото като валута.

Това "усещане" го имам и аз. Дори си мислех, че се е появило, защото много ми се иска Бог да се смили за нас и да избегнем ямата... По-интересното е, че близки хора – християни, и които не са християни, също споделят подобно нещо.

Прави впечатление, че в обръщение има чисто нови банкноти, които са от емисии 2018-20г и по-малки количества от 2021-24 г. Понеже в последния месец, се случва при всяко теглене от банкомата, повечето банкноти да са съвсем нови, се позаинтересувах. Опциите не казват нищо хубаво, като ,,умнотите" на ИИ, изобщо не съм ги чела.

Едни смятат, че в момента се прави държавно пране на пари, поради вероятността, част от валутния резерв на България отдавна да липсва физически. Което предполага печатане на пари (без реално покритие), за да запълват бройките, които трябва да бъдат унищожени (евентуално) после при отпадането на лева.

На второ място, на хора питали в банкови клонове, защо има масово нови пари, се отговаря, че правят подмяна на много старите и захабени банкноти с нови такива, които били печатани за резерв. Което е много странно, при положение, че скоро ще унищожават всички левове.

Срещнах друга група мнения, че това може да са влезлите в обръщение пари на хората с дюшек и буркан банка (които пари финансират бюджета, без същите хора да го разбират, тъй като внасят под страх да не загубят парите си) и т.н. теории.

Каквато и да е истината, такова огромно количество нови банкноти (с неясни цел, произход и покритие) вдига още повече и без това високата инфлация, за която обаче упорито са лъгани хората. А това е сигурна предпоставка за масова бедност, фалити и изобщо много неясна и тежка ситуация за България.

Ние като християни, вярвам, повечето разбираме, че единствено промяната в сърцата на хората и обръщането им към Господ, би променило ситуацията на по-благоприятна, дори победоносна за народа ни. Защото колкото и да пречим, връзваме и събаряме вражеските намерения с пост и молитва, ако в сънародниците ни няма обръщане и покаяние, ако сърцата остават в ръцете на врага, победата няма да е толкова голяма и вероятно ще е временна.... Има още за крадене в България.
Господ ще си промисли и ще се погрижи, ние бдим с вяра и надежда, че Той ще ни отдаде правото спрямо врага ни. Амин!

Лука 18:3-8

3 В същия град имаше и една вдовица, която дохождаше при него и му казваше: Отдай ми правото спрямо противника ми.
4 Но той за известно време не искаше. А после си каза: При все, че от Бога не се боя и човеците не зачитам,
5 пак, понеже тая вдовица ми досажда, ще й отдам правото, да не би да ме измори с безкрайното си дохождане.
6 И Господ рече: Слушайте що каза неправедният съдия!
7 А Бог няма ли да отдаде правото на Своите избрани, които викат към Него ден и нощ, ако и да се бави спрямо тях?
8 Казвам ви, че ще им отдаде правото скоро. Обаче, когато дойде Човешкият Син ще намери ли вяра на земята?
Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас, които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.
2 Коринтяни 4:17-18

Lacho

За съжеление нашият народ е изпаднал в тотално богохулство, чародейство, и извращение. Народ който не желае да защитава най уязвимите, неродените деца, който убива чрез аборти в хиляди, едвла ли би могъл да се избави от еврото. Бог вече предаде България на турците поради православието и други грехове, след това на мракобесния комунизъм. И пак се не покая народа, и не потърси лицето на Бога.

Сега мъжете ни станаха като жени, както пише в Писанието, за това дето се опиха с омаянието на блудницата Вавилон, изпаднаха в идолопоклонство на спорта и алкохола и парите. Жените ни приеха феминизма, като се разголиха като блудници, и тръгнаха да гонят кариера и образование, вместо семейство и домашен уют.

Господ каза че направи жената за помощник подобен на мъжът. Не се зачита Божият закон от нашият народ, затова Госопод ни предава на звяра в Откровение, който се издига. Това евро е път към това един вид.

Поне християнките жени да бъдат пример за смиреност, женственост, домашна грижа, и отдаденсот към мъжете си пред друигите жени. Да покажат че мъжет е главата на жената, и Христа на мъжът.

Това би помогнало много повече на България и народа ни отколкото жените да се борят против еврото. Няма как тази земя окървавена с кръв от убити неродени деца да иска Божията помощ против еврото. 
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

Абортите да не би да са по-малко в Унгария, Полша, Дания или Швеция, че те успяха да се избавят от еврото? Или пък англичаните? Които сигурно са най-извратените от всички европейски народи.

ЦитатБог вече предаде България на турците поради православието и други грехове, след това на мракобесния комунизъм. И пак се не покая народа, и не потърси лицето на Бога.

Аз помня в началото на 90-те години как хората масово търсеха Бога и се покайваха, но църквите бяха тотално неадекватни и неподготвени за това и изгубиха жътвата. До ден днешен положението с църквите е такова, затова Бог не дава жътва, защото не иска отново да бъдат изгубени хората. Първо трябва да се изградят житници, преди да има жътва.

Еврото води само до повече сатанински политики и повече разврат. Това ли е което иска Бог?

Намерена

Цитат на: Lacho - Декември 21, 2025, 17:51:09 PMЗа съжеление нашият народ е изпаднал в тотално богохулство, чародейство, и извращение. Народ който не желае да защитава най уязвимите, неродените деца, който убива чрез аборти в хиляди, едвла ли би могъл да се избави от еврото. Бог вече предаде България на турците поради православието и други грехове, след това на мракобесния комунизъм. И пак се не покая народа, и не потърси лицето на Бога.

Сега мъжете ни станаха като жени, както пише в Писанието, за това дето се опиха с омаянието на блудницата Вавилон, изпаднаха в идолопоклонство на спорта и алкохола и парите. Жените ни приеха феминизма, като се разголиха като блудници, и тръгнаха да гонят кариера и образование, вместо семейство и домашен уют.

Господ каза че направи жената за помощник подобен на мъжът. Не се зачита Божият закон от нашият народ, затова Госопод ни предава на звяра в Откровение, който се издига. Това евро е път към това един вид.

Поне християнките жени да бъдат пример за смиреност, женственост, домашна грижа, и отдаденсот към мъжете си пред друигите жени. Да покажат че мъжет е главата на жената, и Христа на мъжът.

Това би помогнало много повече на България и народа ни отколкото жените да се борят против еврото. Няма как тази земя окървавена с кръв от убити неродени деца да иска Божията помощ против еврото. 

Lacho,

Ще си позволя да ти разкажа една тъжна, но много поучителна история. Може и да я знаеш, но е хубаво да си я припомним.

Според представянето ти, си под 40 години. Радостно е, поне за мен, че си от онези млади християни, които имат силна ревност за Бога. Бил си много малък, когато падна социализма, за да дойде още по-дивия неолиберализъм с цялото му зверско, ненормално и унищожително действие. Така че, няма как да си видял някои неща, но може би ти е разказвано и си чел.

В зората на т.нар. демокрация, когато срещнах Бог, България беше посетена от Господ, Духът се изля и имаше мощно съживление. Много хора се покаяхме и обърнахме към Него - млади и стари. За съжаление, врагът, по същото време пося изобилно плевели, които заглушиха и "изядоха" тлъстата почва на част от житото в Божията нива. Мнозина от нас, които все пак останахме във вярата, пострадаха тежко, една част оцеляхме, други - отпаднаха и това е голяма загуба.

Разбирам отлично възмущението ти, то има своето основание. Понеже, основната работа и грижа за младите е винаги отговорност на по-възрастните поколения. Тези, които сега сме от 45-50 нагоре, тогава бяхме деца, подрастващи и млади хора. След първоначалното съживление, зрелите християни сред нас, способни да се погрижат за жизненоважното израстване на новоповярвалите (които бяха от всички възрасти), бяха твърде малко. Често имаха сблъсъци помежду си и непрекъснато се хвърляше кал по някого. Така, работниците на Божията нива, бяха недостатъчно, често се боричкаха за надмощие, а тази голяма "маса" от младенци в Христос, като същински бебета, имахме огромна нужда непрекъснато от истинско, хранително мляко и всеотдайна грижа. Както бебетата, които за да порастат и заякнат, първоначално се нуждаят от много мляко, често хранене и постоянна грижа. Така израснаха много хилави бебета, част от които отпаднаха рано-рано. Успелите да съзреят или избягаха от страната или поетапно сменяха деноминации, други започнахме да ходим сами, понеже нямаше място за нас...

Това докара до там, че вместо силни и координирани части на Тялото Христово, станахме като блуждаещи овце пръснати, хилави и без водачи. Всеки сам за себе си. Вярата загуби блясъка и силата си, слънцето започна да залязва, а мракът се спускаше без да можем да го спрем. Това позволи на врага без особени усилия, да прелъсти, подмами, върже и унищожи мнозина с лъскавия свят, религията и греховете. Което сякаш угаси съвсем Духа и след първоначалното бурно съживление, като лавина се стовариха огромните беди над България.

Днес, разгула и всичко, което описваш с основателно възмущение е следствие на процес, коренящ се назад във врмето, от който сега берем тръни и бодили вместо сладко грозде.

Ето защо, вместо да се роптае и сочи с пръст, като не искаме да ставаме свидетели на такова покъртително разложение и падение в християнските среди (а и в България), е добре да помним историята, и да се опитаме да не я повтаряме отново. Даже напротив, доколкото са силите и възможностите ни, да стоим като един в името на и заради Исус, независимо къде сме, как сме и колко ни е тежко. Бог и от камъните може да Си въздигне чада, но щом сме още тук, макар окаяни и разпилени, от нас се очаква да работим с цялата си сила за Бога. А дали Той ще ни пощади или не, зависи от готовността ни да горим и умрем за Него. И да, добре е да си знаем местата, разпоредени ни от Бог - мъже, жени, стари и млади. Той, ясно е подредил и описал всичко нужно в Словото Си.

Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас, които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.
2 Коринтяни 4:17-18

Lacho

Мисля че имаме предвид различни неща.
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105