• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

"Ще благословя ония, които те благославят..."

Започната от Watchman, Януари 09, 2024, 21:26:02 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

small axe

Друг Божият народ няма тепърва да се ражда, той е вече роден. Няма някакъв нов Божи народ да се появява тепърва. Единствено към Божият народ могат да се прибавят нови и нови хора докато дойде краят. Кое е това мъжко което се роди? Кои са чадата и? Знаем кои са, част от тях са писали Новият завет, мнозина са оставили костите си като мъченици.. Няма да има отделен Божи народ извън Християните( юдеи и езичници).

Именно поради неразбирането какво визират тези пророчества, тези ционисти си измислят техните глупости и си създават нов народ, отърквайки се в писанията , сякаш се отнасят за тях... Това е именно идеята им за Велик Израел и Ноахидови закони чрез които да царуват над гоите с желязна тояга.. Всичко което се случва сега е именно с тази цел.

HalleluYah

ЦитатИсая  66:7  Преди да се замъчи, тя роди; Преди да дойдат болките й, освободи се и роди мъжко.
Исая  66:8  Кой е чул такова нещо? кой е видял такива? Родила ли би се една земя в един ден? Или родил ли би се един народ отведнъж? Но сионската дъщеря щом се замъчи роди чадата си.
Исая  66:9  Аз, Който довеждам до раждане, Не бих ли направил да роди? казва Господ; Аз, Който правя да раждат, Затворил ли бих утробата ? казва твоят Бог.
Исая  66:10  Развеселете се с ерусалимската дъщеря , И радвайте се с нея, всички вие, които я обичате; Развеселете се с нея в радостта й, Всички вие, които скърбите за нея;
Исая  66:11  За да сучите и се наситите От съсците на утешенията й. За да се насучите и се насладите От изобилието на славата й.
Исая  66:12  Защото така казва Господ: Ето, ще простирам към нея мир като река, И славата на народите като прелял поток; Тогава ще се насучите, Ще бъдете носени на обятия, И ще бъдете галени на колена.
Исая  66:13  Както един, когото утешава майка му, Така Аз ще ви утеша; И ще се утешите в Ерусалим.
Исая  66:14  Ще видите това, и сърцето ви ще се зарадва, И костите ви ще виреят като зелена трева; И ще се познае, че ръката на Господа е за слугите Му, А гневът Му против враговете Му.

А възможно ли е въпросния текст да се отнася за след като се завърне Исус ?

1 глава по-назад(65) се говори за нова земя и ново небе.

Исая 65:17-22:

[17] Понеже, ето, създавам ново небе и нова земя; И предишните неща няма да се спомнят, Нито ще дойдат на ум.

[18] Но вие веселете се и радвайте се винаги В онова, което създавам; Защото, ето, създавам Ерусалим за радост, И людете му за веселие,

[19] Аз ще се радвам на Ерусалим, И ще се веселя за людете Си, И няма да се чува вече в него глас на плач Нито глас на ридание.

[20] Там не ще има вече младенец, <който да живее само> няколко дни, Нито старец, който да не е изпълнил дните си; Защото дете ще умре стогодишният, А грешник <ако умре> стогодишен ще бъде <считан за> проклет.

[21] Те ще построят къщи, и ще живеят в тях; Ще насадят лозя, и ще ядат плода им.

[22] Няма те да построят, а друг да живее <там>. Няма те да насадят, а друг да яде; Защото дните на Моите люде ще бъдат като дните на дърво, И избраните Ми за дълго ще се наслаждават в делото на ръцете си.

Прави ми впечатление "създавам Ерусалим за радост".
От едно негодно място Бог създава в един ден новия Ерусалим.
Ясно ми е, че става въпрос за светия град, който слиза от небето, но сякаш има някаква връзка.

Възможно ли е понятието "Ерусалимска дъщеря" да визира църквата в края ?

John 12:25 He that loveth his life shall lose it;
and he that hateth his life in this world shall keep it unto life eternal.

Luke 9:24 For whoever wants to save their life will lose it,
but whoever loses their life for me will save it.

Watchman

Цитат на: small axe - Юни 18, 2025, 21:06:48 PMДруг Божият народ няма тепърва да се ражда, той е вече роден. Няма някакъв нов Божи народ да се появява тепърва. Единствено към Божият народ могат да се прибавят нови и нови хора докато дойде краят. Кое е това мъжко което се роди? Кои са чадата и? Знаем кои са, част от тях са писали Новият завет, мнозина са оставили костите си като мъченици.. Няма да има отделен Божи народ извън Християните( юдеи и езичници).

Напротив, в Писанията имаме пророчества, че Египетския народ ще стане Божий народ и че Сирийския народ ще стане Божий народ, точно както Израил е Божий народ. Така че Божии народи има не един. Има едно тяло Христово, но народи - националности, които цялостно принадлежат на Бога според пророчествата ще/има не един.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

Цитат на: HalleluYah - Юни 19, 2025, 01:54:43 AMА възможно ли е въпросния текст да се отнася за след като се завърне Исус ?

По-скоро малко преди да се завърне. Новото и новата земя в 65-а глава са споменати в перспектива, не в хронологичен ред спрямо 66-а глава.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

small axe

ЦитатТака че Божии народи има не един

Под Божият народ визирам - Църквата. Тя е ЕДИН народ.. В Църквата може да влизат мнозина хора от различни народи, но тя не е съвкупност от различни народи, а е един народ с една глава. Всеки в Църквата знае в тялото си на земята към кой народ е бил , но в Тялото Христово , той е царски свещеник и част от Божият народ. Това е ясно.
Сега извън Църквата, ще има народи които тя управлява.. Това е съвсем отделно нещо, но те не са Божият народ Църквата. Те са народи които дават упованието си на Бога и Той им е Господар. Но те няма да са - Тялото Христово - Църквата.

Има деление между Църква и народи над които Месията и святото свещенство Църквата царува.. Кога е това и какво се крие зад това е отделен въпрос.

Днес същественото е че измамниците ционисти всячески се мъчат да измамят света и в частност най вече вярващите, че те, вярващите трябва да се подчиняват и покланят именно на тях.. Това е същината на измамата. А Християните трябва да слушат само Бога и да имат за Глава само Месията, не някакъв народ претендиращ за Божий и за духовно и генетично превъзхождащ другите народи

Намерена

Цитат на: Watchman - Юни 18, 2025, 20:00:27 PMВторото нещо е че "един народ" ще се роди "отведнъж". Ние знаем, че така наречените "юдеи" се водят отделен народ от много много време. Така, че в никакъв случай не може да се каже, че през 1948-а година се е родил "юдейския народ".

Обаче ако се окаже точно така както съм писал не веднъж по тези теми, че днешните "юдеи" не са етнически същите юдеи и израилтяни от библейските времена, които са носители на обещанията за земята, то тогава КОИ И КЪДЕ са истинските юдеи и израилтяни? И не казва ли това пророчество, че разкриването на това кои са и къде са ще стане в ЕДИН ДЕН? По този начин хора, които не са били народ, изведнъж стават народ, само за един ден!

Точно така! Когато за пръв път чух тезата, как въпросното място от Словото описва създаването на съвременния Израел, хич не ми се върза написаното с твърдението. Все имах съмнения, колебания да го повярвам, което много ме спъна и аз започнах да си мисля по едно време, че имам проблем с вярата. Благодаря Watchman, обясненията ти върху значението на пасажа е много полезно и ценно, поне за мен.

Цитат на: Watchman - Юни 18, 2025, 20:00:27 PMОт 1948-а година насам Израелската държава е в състояние на непрестанна война, конфликти и конфронтация с местното население и околните народи. Къде е мира като река, къде е благоволението на околните народи, които ще ги носят на обятия и ще ги галят на коленете си? Всичко в това пророчество е 100% наобратно спрямо това, което се случва в така наречения "Израел".

- "Както един, когото утешава майка му, Така Аз ще ви утеша; И ще се утешите в Ерусалим. Ще видите това, и сърцето ви ще се зарадва, И костите ви ще виреят като зелена трева; И ще се познае, че ръката на Господа е за слугите Му, А гневът Му против враговете Му."

Вървете сега в Израел, та ги питайте колко са утешени и колко са зарадвани, и как увереността им вирее като зелена трева. И ще познаете, че ръката Господна НЕ Е направила това (създаването на държавата Израел) и за тях няма нито мир, нито утеха, нито радост. Но едно страшно очакване на гняв, защото тези хора не са от слугите Му, но от враговете Му.

И стигаме до това, че съвестта на един християнин не работи, понеже е започнала или вече е прегоряла, затова такъв ще има благоволение към неправда и лъжите на врага. А Бог, ще му изпраща заблуда и накрая, такъв човек получава осъждение. Мнозина, просто не си дават сметка, че Бог е установил много принципи и закони в управлението Си над човека. Те се прилагат до голяма степен от съвестта ни, с която човек може да различи правилно от грешно, знае, какво Бог оправдава и осъжда. Ако съвестта не работи нормално, това ни спъва и ставаме плячка на религията или по-лошия вариант - религиозния фанатизъм.

Тит 1:10-16
10 Защото има мнозина непокорни човеци, празнословци и измамници, а особено от обрязаните,
11 чиито уста трябва да се затулят, човеци, които извращат цели домове, като учат за гнусна печалба това, което не трябва да учат.
12 Един от тях, някой си техен пророк е казал: "Критяните са винаги лъжци, зли зверове, лениви търбуси".
13 Това свидетелство е вярно. По тая причина изобличавай ги строго, за да бъдат здрави във вярата
14 и да не дадат внимание на юдейски басни и на заповеди от човеци, които се отвръщат от истината.
15 За чистите всичко е чисто; а за осквернените и невярващите нищо няма чисто, но и умът им и съвестта им са осквернени.
16 Твърдят, че познават Бога, но с делата си се отричат от Него, като са мръсни и непокорни, неспособни за какво и да било добро дело.

Защото нашата привременна лека скръб произвежда все повече и повече една вечна тежина на слава за нас, които не гледаме на видимите, но на невидимите; защото видимите са временни, а невидимите вечни.
2 Коринтяни 4:17-18