Братско общение в тревожни времена

Статии и материали за четене, гледане и download => На английски език => Topic started by: JCPower on September 08, 2015, 01:34:04 AM

Title: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: JCPower on September 08, 2015, 01:34:04 AM
Скоро открих метод за лекуване на всички болести, без лекарства, без билки, без доктори или лечители, абсолютно бесплатно и 100% ефективно. Лекува абсолютно всички болести и поблеми с тялото исключително бързо. Скоро ще направя субтитри на БГ, но за сега са на английски. Това е 1 видео разделено на 3 части по около 9 минути.

Първа част:
https://www.youtube.com/watch?v=vfkVwuhX6d8&index=1&list=PLMzavexAcgVy6SeGqoBjti7nV9tFkVLRB

Втора част:
https://www.youtube.com/watch?v=-Lj0GtYtCAw&index=2&list=PLMzavexAcgVy6SeGqoBjti7nV9tFkVLRB

Трета част:
https://www.youtube.com/watch?v=9wQ-Fsyvb6I&index=3&list=PLMzavexAcgVy6SeGqoBjti7nV9tFkVLRB

Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: JCPower on September 08, 2015, 02:02:24 AM
Използват се два метода:

1. Спесифично разтягане. Лягаш на пейка, дигаш единия крак на 90 градуса а другия стои доло, държиш тази позиция за 10 минути или колкото издържиш, после същото с другия крак.

2. Шамари. Удряш силни шамари на едно и също място за 1 минута на спесифични места: зад лакъта, зад колената, на краката, на ръцете, и на главата (единия ефект на главата е че при плешивост, косата отново се възтановавява и то в оригиналния си цвят).

Личен опит и наблюдения:

1. Лично го направих само 2 пъти и отслабнах около 5кг за 2 седмици. Ако имаш наднормено тегло, отслабваш, ако си твърде слаб, теглото ти се нормализира.

2. Майка ми имаше проблем с ръката, единия пръст неможеше да го сгъва напълно заради предишна травма, мислеше че никога няма да се оправи. Показах и видеото, и почна да се шамардосва. След 24 часа и излезе нещо като възпаление на ръката и на лицето, приличаше на възпален лимфен възел. На следващия ден изчезна и случайно забеляза че вече няма никакви проблеми с пръста, нито болки нито проблеми със сгъването.


Още информация:

Hong Chi Xiao е от китайски произход и е работил във финансовия сектор в САЩ. На 40 години, решава да се върне в Китай и в течение на обстоятелствата пътува през много места в Китай, среща се с много народни лечители и почва сам да се занимава след като се научава на много ефекти и бързи методи. Решава да комплектира система която може човек да я научи за по малко от 1 минута, е 100% ефективна и лекува всички болести.
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: JCPower on September 11, 2015, 09:01:39 AM
Радвам се да кажа че с много труд, видеото вече има БГ субтитри
Натиснете на бутона "сс" за да се включат.

https://www.youtube.com/watch?t=255&v=btEsQPu4JHU

Ключовата връзка е следната:

Ако продължа да пляскам какво ще стане?

Има чи (енергия), ин чи и ян чи. Та, ин чи излиза с пляскането. След това тялото ви постепенно става все по-топло. Така ян, става все по-силно и превзема ин, и накрая ин изчезва. Така протича лечението. Става толкова естествено.
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Valipeti on September 11, 2015, 10:10:16 AM
Интерсно,как бихте коментирали това? Може ли да се разделят нещата- тези физически упражнения от клипа и източните религии с енергиите? Или те са неразривно свързани? Може ли да се използват разтягането и шамарите, без никаква вяра в даоизма, будизма и другите източни религии и без тяхното влияние върху практикуващия физическите упражнения?
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Todor on September 13, 2015, 09:28:07 AM
Valipeti, спомням си преди време (когато бях дете) беше модерно да се вярва в "научно-техническия прогрес". Проповядваше се (ако мога да използвам тази дума), че науката е "всемогъща" и е въпрос на време (не чак толкова много време) да покори пред човека всичките му неприятели и да постави вселената в краката му.

Това време вече отмина, модата се смени и сега от всички станции звучи новият "хит" - така нареченият "природо-съобразен начин на живот". Всичко що е "натурално", "био" и т.н. е прекрасно, а всичко що е измислено от човека - ужасно. Едва ли е необходимо да обяснявам, че това ново безумие не е по-малко от старото, дори може да се окаже по-голямо според мен. Но какво да се прави - сега така е модерно...

Сега конкретно по въпроса. Като приложим тази нова "био-мода" към въпроса с медицината лесно ще разберем възхода на шаманизма, който се наблюдава в наши дни. В крайна сметка нали науката е отречена, а всички ѝ добре изпитани методи за проверка - захвърлени в прахта. Така че вече критерия, че едно "лекарство" е ефикасно е "Правих това и ми мина!"...

Аз лично време (и желание) да се занимавам с шаманите нямам, но ако ти имаш желание мога да ти предложа едно просто правило, което да ти помогне (донякъде) да прецениш дали става дума за реално физическо взаимодействие - физическите взаимодействия винаги са основани на физическите закони, които закони са общовалидни. Т.е. ако става дума за някакво реално физическо взаимодействие, то трябва да има повтаряемост - при едни и същи условия да произвежда винаги  един и същ резултат. Не ти се е случвало като хвърлиш камък да литне нагоре вместо да падне надолу, нали? Или прозореца ти днес да пропуска светлината а утре не? От житните семена да израстнат репеи тази година вместо жито? Най-общо казано целият ни живот е основан на общовалидността на физическите закони в материалния свят. Всъщност без тази общовалидност той би бил невъзможен.

Проблема в медицината е, че човешкото тяло (за духовните проблеми тук няма да говоря) е изключително сложна система, с множество фактори, които могат да повлияят на резултата от експеримента. Затова и създаването на лекарствени средства е изключително сложен, продължителен и скъп процес. Можеш да прочетеш повече за това ако искаш в нета, аз самият не съм запознат с детайлите. Но това което мога да ти кажа е, че след изследванията и опитите върху животни (за които всички сме чували) следват така наречените "клинични проучвания". Това е етап, който обикновено се извършва в болниците, при който се извършват тестове върху постепенно разширяващи се групи хора. Той също е разделен на "подетапи", като при последния групата беше мисля нещо от рода на 30 000 души. Едва след това наблюденията се преустановяват (може и да греша, пиша по спомени и не съм запознат в детайли с настоящото положение на нещата). За методите и критериите прилагани при клиничните проучвания можеш да прочетеш отделно в специализираната литература ако те интересува...

Предполагам вече разбираш, защо в статиите от рода на "Учени откриха еди какъв си медикамент за еди що си" (говоря за сериозните издания, не за жълтите вестници, в които се пишат всякакви безумия) обикновено най-отдолу пише  нещо от рода на "Очаква се медикамента да се появи на пазара след около 5 години".

В заключение - медицинските изследвания са нещо сериозно. Ако някой иска сам да си "прави" такива, прави го на собствена отговорност. Същото е и с шаманите - риска си е за твоя сметка. Не че казвам, че медицината има отговор на всички въпроси и не е възможно поради лекарска (или друга) грешка да те затрие ефективно - напълно възможно е. Аз самият даже избягвам да ходя по лекари и досега, благодаря на Бог, почти не ми се е налагало. Но човек трябва да се информира, та в случай на нужда да прецени плюсовете и минусите на всяка от възможностите, които стоят пред него.   
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Valipeti on September 13, 2015, 15:15:07 PM
JCPower,

Ти вярваш ли на даоизма или други източни религии? Вярваш ли на ученията за различните ян,ин и други енергии?

Тодоре,

Благодаря за разясненията ти, но мен ме интересуваше въпросът свързан конкретно с дадения клип-могат ли да се разделят разпъването и шамаросването от вярата в даоизма и източните религии? Може ли да се използват физическите упражнения с цел изцеление на тялото, без вяра в религията на този  източен лечител? Да си правиш тези упражнения като гимнастика, а не като ритуал някакъв?
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Todor on September 14, 2015, 09:25:37 AM
Благодаря за разясненията ти, но мен ме интересуваше въпросът свързан конкретно с дадения клип-могат ли да се разделят разпъването и шамаросването от вярата в даоизма и източните религии? Може ли да се използват физическите упражнения с цел изцеление на тялото, без вяра в религията на този  източен лечител? Да си правиш тези упражнения като гимнастика, а не като ритуал някакъв?

Сигурно може, защо не? Проблемът е, че физическите упражнения сами по себе си лекуват единствено обездвижване и свързаните с него здравословни проблеми...

П.П. Шамарите се използват за "лечение" на съвсем друг вид "болести", обикновено при децата. Класическият метод е в комбинация с "разтягане" на ушите :)

П.П.П. Ако си пропуснал тази "терапия" на времето ѝ, сега (в зряла възраст) едва ли ще ти бъде от особена полза, дори да ти я приложи някой :) Съжалявам.
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Tihomir on September 14, 2015, 21:26:55 PM
Когато в Писанията се казва предупреждение да се внимава да не се търсят способите за служене на боговете на народите, които Израел трябваше да изгони, там не се изброяват всичките ритуали на всичките божества, въпреки че се споменават някои.

Как можем да разграничим това, което е в служба на дадено божество от това, което е естествено. Народите, които трябваше да бъдат изгонени пред Израел ядяха хляб (включително и квасен), правиха си безквасни питки, обработваха земя, имаха животни, дояха мляко, правиха си млечни продукти, правиха вино, правиха спиртни питиета. Това правиха и евреите. Това означава ли, че те служеха на боговете на народите? Не.

Обаче имаше обичаи, където тези народи правиха питки на небесната царица, а не "просто питки". Също правеха трапеза в чест на боговете си.

Павел говори за тези неща като нещо естествено, защото става въпрос за храна, което обаче ако се яде от човек, който не се кланя на боговете на народите, може да съблазни друг, който е с по-слаба съвест.

Обаче имаше неща, които народите правеха и те не бяха естествени. Изгаряха децата си, правили са идоли с определена форма и т.н.

Затова единственият начин да разберем дали нещо е право или не е да се допитаме до Писанията, защото "всичко това им се случи за примери, и се написа за поука нам, върху които са стигнали последните времена.".

Източните религии говорят за енергии, които текат насам-натам. Говорят също и за разни упражнения, които отваряли потоци на енергии насам-натам.

Ако вземем за пример упражненията, предполагам повечето са виждали какво представляват много от тях и мога със сигурност да кажа, че в естествения живот никой не застава по такъв начин. Бог е дал на човека да се труди и то физически. Адам имаше точно такава задача като еталон на труд — градинарство. Там хем се навеждаш надолу, за да обслужваш ниските растения, хем се протягаш нагоре за по-високите. Бог е направил така естествената работа, че тя да помага за раздвижването на всички мускули без да е необходимо да се "ходи на фитнес". Обаче не съм видял никой градинар да си сложи единия крак на клон, другият на земята и с ръцете да скубе билки (като пример за източните физически упражнения). Упражненията, при които тялото заема странни пози, които в ежедневието не се срещат, ги прави тясно свързани с източните божества независимо дали изпълняващите тези упражнения вярват или не. В повечето случаи на хората им се пробутва философията на божествата, а не божествата, защото хората нали са повечето "атеисти" и ще кажат — айде сега, това са отминали работи, двайсе и първи век сме. Обаче когато им се поднесе под формата на философии на живота, позитивно мислене, "мъдрости" без да се споменават боговете на народите, тогава същите тези атеисти, които казват, че сме двайсе и първи век, лапват въдицата и стават верни ученици и последователи на тези богове без дори да го знаят.

Енергиите е нещо, което е също встрани от естеството, което виждаме. Писанието не засяга енергии в тялото и тъй като никой не може да докаже открито — ей го, има 5 вида енергии, тука текат, така и така, то всички тези източни учения си остават в сферата на абстракцията и догадките, което ги прави встрани от естеството на човека и тясно свързани с източните богове.

Имало е народи, които са служили на техните богове като са си причинявали болка умишлено с цел да накарат боговете си да им съчувстват и да им изпълнят молбите. Причиняването на болка е било по най-различни начини. Един от тях е бил нарязвания по тялото. Няма да се учудя и да са се удряли сами.

Затова и тези неща, които се говорят в тези клипове са неща, които не са естествени, нито са били практикувани от праведниците, но са странни учения в ушите на хората.

Естественото нещо, което Бог е направил за изцеление са на първо място храните, които се ядат. Други способи са и налагането на части от тялото с различни билки, растителни или животински продукти. Третото е хигиената на тялото. Четвъртото е естествените функции на душата и тялото, включвайки смеха (който е здраве за костите), яростта може да докара гнилота в костите, грехът, който причинява болести и смърт, ако щете почесването, потъркването (което включва и масажирането на части от тялото при болка, което дори децата правят естествено като се ударят някъде).

Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: JCPower on September 16, 2015, 19:54:19 PM
Пуснал съм темата и тук    http://dreamland-bg.com/index.php?topic=6122.0

Има много полезни съвети и наблюдения в темата, някои от тях са фрапиращи с невероятен потенциал и приложения. Относно нараняването на кожата, това се води като диагностичен и лечебен метод, както с вендузите. Вендузите м/д също премахват тази ин енергия (патогенна/студена/женски пол) и  затова се използват често в китаиската традиционна медицина. Вендузите причиняват синини с отрицателно налягане (изсмукват студеното (ин)), след което кожата се обновява.

Това ми напомня на Матей 9:7 където меховете символизират човешката кожа/плът:

"17 Нито наливат ново вино във вехти мехове; инак, меховете се спукват, виното изтича, и меховете се изхабяват. Но наливат ново вино в нови мехове, та и двете се запазват."

Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Tihomir on September 16, 2015, 23:08:07 PM
Второзаконие 14:1. Вие сте чада на Господа вашия Бог; да не правите по тялото си нарязвания

Според JCPower няма проблем. Според Бог има проблем.

Кого ще следвате?


JCPower, може да продължиш по тази тема в други форуми. Тук виждам, че не мерим с един аршин. Ти си знаеш своето, а то очевидно не е според Писанията.
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: JCPower on September 17, 2015, 00:40:32 AM
Къде се споменава за нарязване в метода? Няма нарязвания, само шамари и разтягане.
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Tihomir on September 17, 2015, 01:10:33 AM
Пуснал съм темата и тук    http://dreamland-bg.com/index.php?topic=6122.0

Има много полезни съвети и наблюдения в темата, някои от тях са фрапиращи с невероятен потенциал и приложения. Относно нараняването на кожата, това се води като диагностичен и лечебен метод, както с вендузите. Вендузите м/д също премахват тази ин енергия (патогенна/студена/женски пол) и  затова се използват често в китаиската традиционна медицина. Вендузите причиняват синини с отрицателно налягане (изсмукват студеното (ин)), след което кожата се обновява.

Това ми напомня на Матей 9:7 където меховете символизират човешката кожа/плът:

"17 Нито наливат ново вино във вехти мехове; инак, меховете се спукват, виното изтича, и меховете се изхабяват. Но наливат ново вино в нови мехове, та и двете се запазват."
Виждайки, че не познаваш Писанията, клониш към много порядки, които са в основата на поклонението на чужди богове, едно от които е нарязванията.

По-горе подробно обясних защо и тези неща, които си пуснал спадат към тях.
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Alesyz on September 17, 2015, 15:20:42 PM
Панацеята е да живееш според Божиите пътища и стандарти. Това обаче е трудно, а къде по-лесно е да се шамариш. Това следва общата светска тенденция към все по-голям мързел и улеснение във всяка област, сакън да не се изпотиш или измориш, нищо че това е предпоставка за здрав и сладък сън. Чи енергии, ин, ян, сега остава да чуем за мъжкото и женското начало.
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Nikolay on September 17, 2015, 21:51:06 PM
Ако погледнем, чисто физично на темата, така се прави масаж на тялото което спомага за оросяване на местата (болните) които са по-трудно достижими от кръвта. И ако кръвта достига до тези места по-лесно това означава, че ги лекува защото тя е живота.

От духовна гледна точка, ако шамаросваш мястото където има болест (дух както е описано в Библията) ти ще му създадеш дискомфорт (вероятно ще се хванете за думата, да не е точна, но не се сещам в момента за друга) и той ще се махне.

В общи линии това ми напомня за полагането на ръце с молитва от апостолите, също така за лекуването на "екстрасенсите" и много други, но идеята е една и съща, макар и тука доста странно разгледана вместо да ти помага някой, да си самопомогнеш.

Като цяло, дали е библейска или не тази практика е много спорно, начина на обяснение в клиповете е окултен както спомена и Тихомир, но това не означава, че метода е окултен и това е, което е добре да се изследва.

Аз съм съгласен с Тихомир, че източните вярвания не са библейски, но тук е момента да се замислим, защо Бог не прати апостолите именно там ? Може би за да се запазят неща които иначе в цяла Европа не са се запазили поради разни християнизирани вярвания (инквизиция примерно) ?
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Tihomir on September 17, 2015, 22:59:54 PM
От духовна гледна точка, ако шамаросваш мястото където има болест (дух както е описано в Библията) ти ще му създадеш дискомфорт (вероятно ще се хванете за думата, да не е точна, но не се сещам в момента за друга) и той ще се махне.
Не думай. Ако това беше толкова ясно и лесно, дори простолюдието щеше да гони демони. Музиката на Давид, сянката на Петър или думата на Христос ще да са били големи шамари щом са излизали демони...

Това, което казваш са думи наизуст без никакво покритие от Библията. Нямаме случаи да са се нарязвали или самобичували и да са излекувани хора и да са излизали демони. Още повече НИКОЙ не е изваждал демон от себе си никога. Винаги демонът е излизал посредством ДРУГ човек, който с ПО-ГОЛЯМА ВЛАСТ е заповядвал това.


Quote
В общи линии това ми напомня за полагането на ръце с молитва от апостолите, също така за лекуването на "екстрасенсите" и много други, но идеята е една и съща, макар и тука доста странно разгледана вместо да ти помага някой, да си самопомогнеш.
Аз чета, че полагането на ръце не е било съпътствано с молитва. Виж колко от големите чудеса в Библията са ставали с молитва. Повечето са ставали без никаква молитва на момента. Изследвай сам и виж. Полагането на ръце почти винаги е ставало СЛЕД молитва и без НИКАКВА молитва по време на полагането.

Самопомагането е илюзия, както писах по-горе. Идеята изобщо не е една и съща, както и изпълнението не е това, което си мислиш.

Quote
Като цяло, дали е библейска или не тази практика е много спорно, начина на обяснение в клиповете е окултен както спомена и Тихомир, но това не означава, че метода е окултен и това е, което е добре да се изследва.
Като е спорно защо не кажеш аргументите, които подкрепят тези практики? Не виждам такива.

Quote
Аз съм съгласен с Тихомир, че източните вярвания не са библейски, но тук е момента да се замислим, защо Бог не прати апостолите именно там ? Може би за да се запазят неща които иначе в цяла Европа не са се запазили поради разни християнизирани вярвания (инквизиция примерно) ?
Ти проверил ли си къде са ходили апостолите? Нека вземем за пример апостол Тома. Виж той къде е ходил и след това можеш да размислиш над прибързаните си заключения.

Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Nikolay on September 17, 2015, 23:35:54 PM
Исус изгони треската от жената и тя стана. Ако се беше излекувала с лекарства/билки/какво се сетиш, каква е разликата ?
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: JCPower on September 18, 2015, 01:06:32 AM
"Ин" също се тълкува като демон или ад. Обяснението за метода е че чрез пляскането и вендузите "Ин" излиза от тялото и "Ян" (положителната енергия или така наречена рай) превзема тялото.
Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Tihomir on September 18, 2015, 07:50:54 AM
Исус изгони треската от жената и тя стана. Ако се беше излекувала с лекарства/билки/какво се сетиш, каква е разликата ?
Nikolay,

В каква връзка казваш това? В отговор на какво? Аргумент срещу какво?Title: Re: Един Лек за всички болести, абсолютно бесплатно - Пайда Ладжин
Post by: Tihomir on September 18, 2015, 07:53:56 AM
"Ин" също се тълкува като демон или ад. Обяснението за метода е че чрез пляскането и вендузите "Ин" излиза от тялото и "Ян" (положителната енергия или така наречена рай) превзема тялото.

JCPower,

Тези разсъждения ги пиши в друг форум, а не тук.

Защо? Защото това "ад" според твоите философии, няма нищо общо с "ад" според Писанията. Това, че се пишеш на набожен човек и тук-там употребяваш някоя набожна дума нищо не означава. Ти си езичник, който търси истината на съвсем друго място. Според писанията "ад" е място под земята, а не в човека и не е енергия, а е реално място.

Писах по-горе, че човек не може да изгони демон сам от себе си, но ти дори не си си направил труда да четеш, но пък си се потрудил да четеш много повече объркващи неща и глупости.

Затова по тази тема върви да пишеш на друго място.