Братско общение в тревожни времена

Преди да пишете в този форум => Представяне => Topic started by: Анна on August 10, 2013, 11:40:25 AM

Title: Анна
Post by: Анна on August 10, 2013, 11:40:25 AM
Здравейте аз се казвам Анна, попаднах на форума преди дни и ми е много интересно всичко случващо се в него. От Сливен съм, но живея в Перник и посещавам местната църква. На 23 години съм и както всеки млад човек на тази възраст си задавам много въпроси и търся отговорите им.
Title: Re: Анна
Post by: dodai on August 10, 2013, 12:31:25 PM
Добре дошла.

Ако търсиш искрено истината в този форум ще я намериш.
Title: Re: Анна
Post by: Анна on August 10, 2013, 12:40:09 PM
Благодаря, но аз съм намерила истината в Исус Христос.
Title: Re: Анна
Post by: Watchman on August 10, 2013, 12:46:03 PM
Анна, ти да не си жената на "Лъчо"? Той като реши че няма място във форума, как така реши, че жена му има място?
Title: Re: Анна
Post by: Анна on August 10, 2013, 12:57:45 PM
Форума на е ли за всеки или има някаква дискриминация?
Title: Re: Анна
Post by: Watchman on August 10, 2013, 13:20:20 PM
Анна избягваш да отговориш на зададените въпроси. Те нямат нищо общо с дискриминация на каквото и да било, а с изследване на принципността и последователността на думите и делата ви.

Що се отнася до "дискриминацията" - самата дума означава "да различиш" и човек всеки ден използва "дискриминация" в своите решения. Например - ако сипе супата си отделно от салатата - това е дискриминация, защото той ги разпознава като две различни неща, които си имат различни места и не следва да се смесват. Това е същността на дискриминацията като термин.

В този форум е създаден за общение на Божии хора, които търсят Бога на Израел с цялото си сърце, ум и сила. Хора, които са възлюбили правдата и са намразили нечестието. Поради, което ние правим разлика между такива хора и останалите, които изповядват религията на думи, но сърцата им стоят далече от Истината. Подобна дискриминация е в основата на Писанията и ако ние сме Господни ученици не можем да не следваме същия пример.

Точно поради тази причина искаме да разберем (с цел да различим) - защо вие говорите едно, а правите друго. Това по дефиниция се нарича - лицемерие, и е характерно за неправедните човеци, които искат да се представят за праведни.

Нямаме против Лъчо или жена му да пишат във форума, но е наше право и задължение да изпитваме думите на всеки дошъл и ако има непоследователност и безхарактерност, това е ясно свидетелство, че си имаме работа с неправедни хора или в най-добрия случай с много незрели и плътски човеци, които са неуки в Словото на правдата.

Ако един мъж каже че напуска дадено място понеже то е зло и той няма място в него, а после прати жена си да пише вместо него - това какво е? Мъжа и жената са едно тяло ако говори жената все едно мъжа го е казал. И ако мъжа си тръгва няма никаква логика да праща жена си, защото чрез нея той продължава да стои там където е казал, че няма никакво намерение да стои. Подобно поведение не подобава на хора, които твърдят че вярват в Божия Син.

Праведното поведение в така създалата се ситуация, ако даден човек съжали, че е казал, че ще напусне и желае все още да пише неща - е човека да каже нещо от рода на "Говорих прибързано и неразумно, като казах, че напускам и че нямам място тук. Всъщност бих искал да пиша още малко (или много) и моля да ме извините за прибързаното и необмислено говорене."

Така човек би имал чиста съвест да продължи да пише без да носи осъждението на лицемерието и безхарактерността.
Title: Re: Анна
Post by: Лъчо on August 10, 2013, 13:34:35 PM
Хора вие ме разбивате, това е умопомрачително. Защо говорите че църквите имат по 1 лидер като в този форум има 2-ма лидери и се получава че по нищо не сме по различни от хората които хулим.
Title: Re: Анна
Post by: Лъчо on August 10, 2013, 13:36:06 PM
Ама да ви оставя ли да хулите и да обиждате?
Title: Re: Анна
Post by: Watchman on August 10, 2013, 13:47:21 PM
Форума няма лидери. Има трима администратори, които се грижат за реда, целесъобразността и техническата изправност на форума, нищо повече. Спрямо дискусиите администраторите са просто участници, които също както всички останали са длъжни да аргументират своите твърдения на основание на Писанията и здравия разум.
Title: Re: Анна
Post by: Лъчо on August 10, 2013, 13:49:27 PM
И само леко да нападат ама много сериозно.
Title: Re: Анна
Post by: Watchman on August 10, 2013, 13:55:57 PM
Всеки участник във форума има право и задължение (и пред Бога и пред съвестта) да изпитва внимателно и своите думи и думите на останалите, като ако открие несъответствие да изложи аргументирано позицията си. Ти явно не си научен на аргументирана дискусия, затова тебе аргументите те плашат и ги наричаш хули, нападания и прочие.
Title: Re: Анна
Post by: Лъчо on August 10, 2013, 14:14:40 PM
Съжалявам ако съм отправил към някого нападки, но бях провокиран. Не искам да има лоши чувства и затова се извинявам.
Title: Re: Анна
Post by: dodai on August 10, 2013, 18:23:31 PM
Ана от това което написа във форума досега разбирам че си много далеч от истината.Казваш че си я намерила истината в Исус Христос и това е добре ако е така.Но внимавай че има и антихрист.