Братско общение в тревожни времена

Преди да пишете в този форум => Представяне => Topic started by: dodai on November 09, 2011, 15:57:22 PM

Title: Представяне: dodai
Post by: dodai on November 09, 2011, 15:57:22 PM
Здравейте,казвам се Дончо русев от Варна съм работя като таксиметров шофьор.Вярвам в нашия Бог Исус Христос и се надявам да намеря братя и сестри с който да можем да споделяме и да даваме свидетелства за това какво прави Той за нас.Дано Бог да ни дава мъдрост и любов да се изграждаме в Христовата Вяра.Нека Благодатта на нашия Господ Исус Христос да бъде с нас амин.
Title: Re: представяне
Post by: Tihomir on November 09, 2011, 18:04:30 PM
Добре дошъл във форума, Дончо.
Title: Re: представяне
Post by: Nikolay on November 09, 2011, 18:25:51 PM
Добре дошъл във форума и се надявам да откриеш това което търсиш. :)
Title: Re: представяне
Post by: Владо on November 10, 2011, 09:43:30 AM
 Добре дошъл, Дончо.
Title: Re: Представяне: dodai
Post by: Анна on August 10, 2013, 12:37:35 PM
Данчо кажи от колко време си вярващ, на колко години си? Ходиш ли на църква или само търсиш общение с вярващи?
Title: Re: Представяне: dodai
Post by: Tihomir on August 10, 2013, 12:58:45 PM
Вероятно е съвсем несъзнателно, обаче се радвам, че се направи такова разграничение между "ходенето на църква" и "общение с вярващи".

Ходенето на църква го няма като термин в Библията. Просто го няма. Няма и няма.

Според Писанията общ-ението е нещо много повече от говорене. Това е когато има общ-и неща, разбирайте и общ-ност. Начинът на общ-уване сред Израел е нещото, което трябва да се следва като пример. Това е било помощ в домакинството, праведно съдене сред махалата/селото/града, помощ в бизнеса, помощ в земеделието, ядене и пиене заедно на Господните празници, четене на Писанията.

Само да уточня, че синагогите не са били нещо, заповядано от закона, но са били място, където е имало копие от Писанията и хората са се събирали, за да четат от тях. Синагогите не са били нещо, което задължително трябвало да се строи или да се посещава. Това не е според Божията заповед. Синагогите са били създадени съвсем спонтанно и това не е било в разрез с Божия закон. Това е било просто място, където да държат Писанията и да знаят всички, че могат да дискутират върху ежедневните си неща, да се чете от Писанията и т.н. Никъде няма да намерите укор, че някой не е отишъл на синагога. Ходенето в синагогата не е било задължение, а удобство за тези, които са нямали писанията като текст или не са можели да четат. Дори Христос не ходеше в синагогите, защото "трябваше", а защото това беше обичай.

В синагогите са четели най-различни хора от събранието. Не е имало баш-лектор (т.е. "пастор"). Когато се е споделяло поучение е можел да го сподели ВСЕКИ МЪЖ, а не както е сега — контролирано с баш-лектор (т.е. "пастор"). Хората са говорили за сеене, за жънене, за строителство и т.н. в синагогите. Това всичкото е записано в книгата, която уж днешните християни считат, че била техният водач - Библията. Реално няма такова нещо, защото болшинството от днешните християни се водят от терминология и практики, които изобщо ги няма в библията. Една от тях е т.нар. "ходене на църква", което събрание няма нищо общо дори като форма с това, което е ставало при евреите.

Това са едни от малкото разлики, които са очевидни само от прочита на Библията, но трябва да има смелост някой религиозен да си признае, че живее в съвсем друга реалност, която не прилича на библейската...
Title: Re: Представяне: dodai
Post by: Анна on August 10, 2013, 13:06:26 PM
Е добре щом синагогите са произлезли спонтанно, то църквата как е произлязла.
Или пък защо хората да не ходят на църква и там да общуват отколкото да се събират е интернет форуми в които не виждаш човека пред теб и не можеш да го прецениш що за стока е.
Кажи ми какво казва Библията поред теб за интернет християние?
Title: Re: Представяне: dodai
Post by: Watchman on August 10, 2013, 13:27:23 PM
Очевидно не си запозната с това какво означава "църква" какъв е произхода на термина и каква е библейската дума за Господно събрание и откъде е произлязла и каква е реалността, която тя разкрива.

Само за пояснение ще ти кажа, че думите "църква" и "цирк" са с един и същ произход и това никак не е случайно.

Хора като теб живеят в една изкуствена реалност създадена от човеци и нямат никаква представа за Божиите реалности. Тази реалност е изградена от измислени или подменени термини при което се създава един изкуствен свят с един измислен бог, които нямат нищо общо с реалността и Бога на Истината.

Подобно осъзнаване ще е много трудно за хора като вас, които не сте виждали нищо истинско през живота си и всичките ви опорни точки за сравняване и изпитване са фалшифицирани от Божиите врагове.
Title: Re: Представяне: dodai
Post by: Лъчо on August 10, 2013, 13:31:16 PM
Само да питам ФОРУМЧЕТАТА ЗНАЕМ ЛИ ОТ КЪДЕ ПРОИЗЛИЗАТ????????? Или вчера не те хванах в думите ти които си писал? 
Title: Re: Представяне: dodai
Post by: Лъчо on August 10, 2013, 13:44:57 PM
Ама май не обичате да отговаряте на такива въпроси?
Title: Re: Представяне: dodai
Post by: Лъчо on August 10, 2013, 13:47:40 PM
Само да ви кажа, че Христос в Библията няма нищо общо с това което вие говорите. Ако имаше общо щеше да прати 12 легиона ангели да избият всички от Израел и Рим, което се равнява на практиката да изхвърляте който си искате от форума.
Title: Re: Представяне: dodai
Post by: Watchman on August 10, 2013, 13:53:36 PM
Лъчо ти първо трябва да докажеш, че си имаш понятие кой е Христос в Библията, защото досега демонстрираш така характерното умопомрачение и невежество дефиниращо религиозната прослойка от която произлизаш.

"Форумчетата" ги знаем откъде произлизат. Форума е платформа за дискусии известна още от древността, само тогава нещата не са ставали онлайн. Това откъде произлизат форумите обаче няма общо с темите за които говорим и това че ти не си в състояние да задържиш вниманието на една тема и скачаш от едно нещо на друго според емоционалния изблик е типично за невръстните деца а не за мъже, които имат да носят множество и важни отговорности на плещите си.
Title: Re: Представяне: dodai
Post by: Владо on August 17, 2013, 08:10:46 AM
Лъчо :
Quote
Само да ви кажа, че Христос в Библията няма нищо общо с това което вие говорите. Ако имаше общо щеше да прати 12 легиона ангели да избият всички от Израел и Рим, което се равнява на практиката да изхвърляте който си искате от форума.
Лъчо, здрасти. Отдавна не бях влизал във форума, та сега видях твоето участие.  :-) Ама аз ти казах,че може да участваш, а ти си се развихрил?!  :-) По- полека, тука участват сериозни мъже, не рожби на системите, християни. Поразсъди върху казаното, не прибързвай с констатациите и изводите, с които обичайно прибързват традиционните посетители, дошли тук от фирмите на пасторите /църквите/. 

Поздрави.
Title: Re: Представяне: dodai
Post by: Nikolay on September 04, 2013, 10:10:05 AM
Лъчо, не мога да разбера едно, искаш да те вземат на сериозно, а не говориш сериозно. Говориш като разглезен 15 годишен тинейджър - подигравателно.
Това не е отношение на човек повярвал в Христос, дори не е отношение на човек "ходещ на църква".
Няма да стигнеш далеч с участието си тук ако продължаваш така.
Title: Re: Представяне: dodai
Post by: Ludmila on November 18, 2013, 19:58:51 PM
"Форумчетата" ги знаем откъде произлизат. Форума е платформа за дискусии известна още от древността, само тогава нещата не са ставали онлайн.

Може  да се споделя с малък опит.
Преди  няколко години била съм помощник на администратора на един руски християнски форум доста време.  Участвах при създанието му . Форума  бе  замислен за общение в братолюбие, за споделяне, за молитвени нужди,  да се запозаят вярващи  които  напуснали деноминации.  Този Християнски форум  бе наистина добър. Се запознаехме чрез него с различни вярващи, толкова много бяха раскрити духовни теми,  свидетелства, стихи, жива молитва, опитваха се да участват   един  на друг в живота, и някои пътуваха на гости  през хиляди километри.  Нямаше на форума изобщо строги правила.  Атмосферата беше дълго  радостна  и  в братолюбие.  Обикновено един на друг се казваха  «брат»,  «сестра».  Много се споделяха с различни назидателни  теми и материали.  Но когато 1-2 участника започнаха да дискутират по мирски начин, да указва  на друг участник за личността му, да го преследва по други теми,  да обсъждат участниците.   Още и други не добри неща станаха в общението. Администратора беше брат със страх Божий,  ги вразумяваше, викаше към братята да разсъдят  то и то. Не се откликнаха.  С голямо уважение той се отнасяше към участниците,   наистина  бе както написано "със смиреномъдрие нека всеки счита другия по-горен от себе си".  След  стана   един  клан  среди участниците, които почнаха  дискутиране в посока  с унижаване, потопяване на други участници,  някои  с  показване на  стария човек си.   Атмосферата  бе  изменена на форума.   Мнозина участници спряха да участват.  Всичкото стигна до това , че администратора  бе принудян да закрие форума.  Той видя че форума още  го исползват и  за друга платформа,  видя че таково общение - дискутиране стана   съблазън  за мнозина различни  вярващи,  които четат го.  Той чустваше отговорност.   Когато бе закрит форума ,  беше ми много тъжно на сърце.  Началото  и замисленето му беше добре и за хубава цел ,  той наистина послужи доста на вярващите.  Но именно   поведението на няколко участника развали  обща атмосфера, и другите  се  страхували да пишат.  Знам добре  защо пада активността на форума, защо активни участници спряли се  и  само четат.  Тези признаци доста  видяла съм ги  отвътре.   След малко време същия брат откри съобщество, но то малко време съществуваше. Брат сега служи на Господ активно в друга посока.   Това  е  малко свидетелство ми , може  на някой ще помогни.
Бог да ви благослови . 
Title: Re: Представяне: dodai
Post by: Watchman on November 18, 2013, 20:55:32 PM
Този форум съществува от много години и в него има цели и правила, които държат форума да не изпадне в говорилня за всеки, който си мисли, че е християнин. Не считаме, че всичко, което се случва е по възможно най-добрия начин, но едно е очевидно за всеки, който се задържи в него, а именно, че остават само сериозните хора, които не се съблазняват по човешки, нито търсят да вкарат другите в своите представи за Божиите реалности.

На практика форума е едно сито, които минат през него - завързват добри взаимоотношения, които се простират отвъд форумите и Интернет. Хора които не търпят аргументирано изобличение си тръгват много бързо, онези които са нагли и нахални им се помага да си отидат. Затова форума е спокоен и няма много активност, защото хората са заети с дела а не с думи.