Братско общение в тревожни времена

Дискусии върху Библейски и духовни въпроси => Изобличаване на лъжеучения и тези които ги носят => Topic started by: Watchman on December 24, 2010, 21:03:49 PM

Title: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Watchman on December 24, 2010, 21:03:49 PM
Когато наближи "Коледа" или "Рождество" се увеличават желаещите да разобличат този празник като езически. За всеки християнин, който има поне малко дух на разбиране е ясно, че този празник е езически и безбожен. Но това, което искам да адресирам в тази тема е неадекватността на разобличителите на празника. Това, което ми прави впечатление е че всички те говорят как "рождество" всъщност не е рождения ден на Христос, а е рождения ден на слънцето и е част от древната религия на поклонение към слънцето. След,което изобличителите се впускат да обясняват, колко абсурдно и ужасно е да празнува някой празник от религията а поклонение към слънцето. Всичко това е вярно, но има един важен момент, който бива напълно пропуснат. И точно този момент искам да дискутирам в темата.

Ако някой разгледа езическите религии ще забележи, че поклонението към слънцето е най-фундаменталната древна езическа религия. Същата тази религия е оцеляла и до ден днешен под формата на католическото "християнство" и неговите протестантски и православни разклонения. Мен винаги ми е било странно защо група хора толкова много ще държи на някакво поклонение към слънцето или към някакви други идоли и божества, когато дори малка доза здрав разум ще покаже, че да се кланяш на планети, камъни и дървета е крайно плитко и глупаво. И точно тук е мястото да се зададе въпроса - КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЕЗИЧЕСКИТЕ РЕЛИГИИ. Каква е тяхната същност, какво стои зад тях? Наистина ли древните са били толкова глупави, че да мислят каменен идол за бог? Човешката глупост наистина не трябва да се подценява, така, че безспорно е имало и има много глупави хора, които действително да вярват в богове от камък и богове планети. Но не затова идва реч. Не може толкова народи постигнали значим обществен, икономически, държавен и технологичен напредък да са толкова глупави, че да вярват в бога слънце или бога камък.

Точно тук е мястото да споделя първото нещо, което съм разбрал за езическите религии, а именно, че те са само символ, преобраз, алегория на реалното вярване, а не самото вярване. Това е много важно да се разбере, ако искаме да видим как оперира този свят. С други думи езическата религия е само театър, постановка измислена и поставена за масите, а не е реална религия в която вярват свещениците и елита на обществото. От друга страна самата религия не е просто произволно измислена митология, а е символична алегория за реалните ценности и вярвания на свещенството и елита. Нещо повече тя е измислена по такъв начин, че да пресява простолюдието, като дава възможност на най-разумните да достигнат до елита, който по-този начин захранва своята численост. Ето защо езическите религии са едновременно параван и стълба.

Религията на слънцето в своята същност не е поклонение към бога слънце, нито е поклонение към Луцифер, нито към който и да е било съществуващ или несъществуващ бог. Всеки бог в езическите религии е само символ на реалността на която се отдава почит. И тази реалност в никакъв случай не е някое божество, към което се дължи поклонение, а по-скоро е метод и техника за постигане на божественост. Това обаче е знание запазено за "просветения" елит, а на масите тези символи се представят като реални божества, за да може поклонението към тях да бъде като белег, че тези покланящи се маси са роби на елита, който владее над тях чрез същите тези символи на които те се покланят.

Днешното християнство във всичките си главни разклонения не е нищо повече от модифицирана езическа религия за масите. Неговите празници и символи, особено главните "Рождество" и "Великден" са същия онзи белег, който ги бележи като роби на елита.

Има ТРИ ФУНДАМЕНТАЛНИ неща, които ако човек не разбира той ще бъде уязвим на манипулациите на елита.

1. Кой е Бог? Е първото и най-главно нещо. Това е истината, която прави човека свободен. Всяко нещо, което ограбва от тази истина, допринася за поробването на човеците и народите.

2. Кой е противникът? Днешното християнство е пълно с митология относно противника, който Писанието нарича дявол и сатана. Която митология има за цел да дезориентира хората относно посоката от която идват злините и атаките. Онова, което се поучава от амвоните относно демоните и сатана е достойно за сравнение само със смехотворното поклонение на идоли от камък и дърво. Без разбиране за същността на сатана и неговото учение (която същност много ясно е изложена в Писанието) ние няма да имаме яснота как оперират езическите религии и управляващия ги елит. Тук основното, което трябва да разбираме е че учението на сатана е учение за постигане на божественост посредством знание. Това учение е изразено изключително кратко и ясно в думите на змията към Ева. Точно тези думи са фундамента чрез който да разберем как оперират езическите общества, какъв им е подхода към нещата. Всички езически религии са религии на откриване на скритото знание, и запазването на това знание от масите. Как обаче се открива знанието? Чрез интелекта. Именно чрез интелекта човек достига до знание относно неща спрямо които преди това е бил в тъмнина. Затова и той се оприличава на светило, което осветява тъмнината, а слънцето е символ и образ на това светило, което осветява на всяко място. Ето защо поклонението на слънцето не е нищо друго от поклонение към интелекта, към способността да се придобиват знания, а на знанията се разчита да направят човека божествен и безсмъртен. От началото на човешката история група верни ученици на сатана, са предадени да търсят и откриват знания, чрез които да постигнат безсмъртие и божественост. Тази група ученици крие и предава тия знания чрез тайни общества в които винаги са членували елитите на безбожните царства. Всеки един отдава живота си изцяло и напълно на целите, защото обещанието е когато най-после в бъдещите поколения елита достигне пълното знание за всичко и е способен чрез тези знания да възкресява мъртвите, то те ще възкресят за вечен живот всички верни членове на тайните братства през цялата история. Между временно елита се нуждае от ресурси за своите изследвания и тези ресурси той получава чрез експлоатиране на масите, които биват държани под контрол чрез религиите, в които интелекта, знанието, силата и плодотворността са превърнати в божества за поклонение и в празници за почитане.

3. Какво е поклонение? Дори човек да има разбиране относно първите две неща, ако той бъде измамен относно това какво е поклонение, то той няма да знае как да се покланя на Бога, нито ще разбира когато в действителност се покланя на идолите и символите на елита. Днес християните са измамени да мислят, че да пеят "бавни песни" на Бога, или да си вдигат ръцете нагоре или да правят поклони с тялото си означава поклонение. Докато в действителност поклонение означава - да приклониш сърцето си към онези неща, които са важни за Бога, да се приклониш към Неговите стандарти на живот, да се осланяш на Неговите пътища и начини. Същото важи и за всяко едно езическо поклонение. Днешния свят с неговите "научно обосновани" схеми и институции е плод на знанието и експериментите на елита. Цялата банкова система, пенсионна система, финансова система за базирани на определени знания и теории на човешкия интелект. И когато някой живее ЧРЕЗ тези неща, и разчита на тях и осланя живота си и поведението си на тях, той всъщност се покланя на слънцето и на знанието и в същината си е идолопоклонник. Истинското поклонение към Бога е пълно осланяне на Неговите пътища и Неговите начини, които са скандално различни от тези на този свят (кой със всичкия си ум би решил, че разпъването на еврейски дърводелец върху дървена греда ще реши проблемите на света?).

Последните времена са времена на колосален конфликт между две дървета и техните ученици. Между Дървото на Живота и Дървото на Знанието. Между два образа - този на Агнето и този на Звяра. Всичко останало са символи и илюзии за масите. Празници като "Рождеството" на слънцето са белег и печат за принадлежност към робското стадо управлявано от интелектуалния елит, чийто учител и вдъхновител е Луцифер, старовременната змия, наречена дявол и сатана.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Emma on May 24, 2018, 10:23:59 AM
Днес - 24 май , всички българи си честитят празника и с радостен възглас прокламират   "Напред, науката е слънце!"

Според вас, има ли нещо нередно в това?
Докъде трябва да признаваме важността на създаването на азбуката и факта, че тя е предпоставка за знанието.
Историята,  отразява ли коректно истината, според Писанията?

Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Георги-земеделец on May 24, 2018, 12:04:27 PM
Да празнуваме орязването на българския език е като да хващаме коршуми със зъби.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: mak on May 24, 2018, 14:45:09 PM
Днес - 24 май , всички българи си честитят празника и с радостен възглас прокламират   "Напред, науката е слънце!"

Според вас, има ли нещо нередно в това?

В тази тема (http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=58.0), са засегнати някои от въпросите.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Watchman on May 24, 2018, 18:56:19 PM
Днес - 24 май , всички българи си честитят празника и с радостен възглас прокламират   "Напред, науката е слънце!"

Според вас, има ли нещо нередно в това?
Докъде трябва да признаваме важността на създаването на азбуката и факта, че тя е предпоставка за знанието.
Историята,  отразява ли коректно истината, според Писанията?

На първо място Писанията учат, че целия свят лежи в лукавия. Също така Исус каза, че онова, което се издига високо между човеците е мерзост пред Бога.

Всичко това ни учи, че ние не трябва да се доверяваме на нищо от онова, което човеците и светската система хвалят и въздигат.

По отношение на така нареченото създаване на българската (славянската азбука), аз лично дълбоко се съмнявам в достоверността на фактите, които ни се представят като чиста монета.

На първо място подобна информация идва от силно политизирани и заинтересовани в лансиране на своята версия източници. А именно православните. Това, което са били православните в ония години е това, което са соросоидите днес. Проводници на имперска религигия и идеология, целяща да отслаби, унищожи и претопи народите.

Едно от първите неща, които са необходими да се направи спрямо един древен народ, който има мощна култура, която го прави жизнен враг дори на могъщи империи е да се унищожи неговия език, защото чрез езика се предава мирогледа, културата и родовата памет. Културата това не са игра на народни танци и носене на народни носии. Тия неща са периферна част от една култура, те не са нейната същност, нейното сърце. Сърцето това е мирогледа, ценностната система и натрупаната през вековете народна мъдрост. Тук говорим за мъдрост, която работи, която побеждава вражески армии и която изгражда устойчива държавност и жизнена социална тъкан, а не за суеверия, митове и легенди.

Днес забелязвам един безмозъчен стремеж към връщане на корените без реално съзнание за пресяване на скъпоценното от нищожното. На практика скъпоценното липсва почти на 100% и така наречената народна култура е една куха форма без съдържание, облечена в народни носии и люшкаща се в ритъма на народни песни към пропастта и унищожението.

В този контекст ние трябва да разбираме и така нареченото "създаване на българската/славянската азбука" извършено от хора лоялни на Византийската империя, действащи с нейното поръчение и финансиране.

Първо трябва да е има предвид, че са извършени колосални усилия от същите хора стоящи зад въпросното "създаване" за унищожаване на всички исторически паметници и доказателства за нашата оригинална азбука.

Както Георги загатна по-горе, днешната азбука е силно орязана и буквално скопена версия на нашата оригинална азбука, която е съществувала поне от времето на Христос насам.

Ето защо тези, които празнуват днес, всъщност празнуват нашето интелектуално и духовно скопяване като народ. Ако проектираме същия принцип върху усилията на днешната соросоидна армия, които работят за интересите на Британската империя, то празника 24 май ще е протопипа на това (да не дава Бог) да стане така, че след 50 години да празнуваме създаването на 1300-ния джендър.

Благодаряние на така наречената просветна дейност на Кирил и Методий, ние сме паднали под 200 години византийско робство и след това 500 години турско. Като турците, чиито османски стратези не са били въобще глупави не случайно не са унищожили православието, а са го оставили да функционира, защото много добре са разпознали в него робския код, който е направил народа ни "не народ, а мърша", както добре е дефинирал нелицеприятната реалност Славейков.

Когато един народ е поробен, поробителя винаги превръща фундаментите на неговото поробване в празник, в повод за гордост и крайъгълен камък на националната идентичност. Това е достатъчно очевидна стратегия за бетониране на робския статус.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: simeon on May 25, 2018, 17:25:40 PM
Спомних си за текста в "откровение", който гласи"спомни си откъде си изпаднал и покай се....". Стоящи в пролома,трябва да изповядаме пред Бога греха на народа поколения назад. За да се смили Бог,и да ни даде да се отвърнем от нечестивите си пътища(като народ). За да изцели човеците и земята ни.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Watchman on May 26, 2018, 10:29:57 AM
Пределно ясно е че от един момент нататък съдбата на нашия народ яко се обърква и ние сме почнали да потъваме все по-надолу и все по-надолу.

Не е трудно да се дефинира кога точно е настъпил този момент - това е приемането на византийското християнство, а именно източното православие.

До тогава в България са живели множество християни и то в мир и разбирателство с останалите българи, които не са били християни. Те са изповядвали ведическа култура, която може да се нарече езическа, но християните и ведическите българи са споделяли общо отношение към сексуалната чистота, фундаменталната роля на семейството, отвращение от сребролюбието и въздигане на правосъдието и справедливостта, не само към своите, но и към всички народи. Тези неща са направили народа ни силен и процъвтяващ в продължение на хилядолетия.

След това идва катастрофалното решение на българския цар Борис I по политически причини да избере византийската религия, извратеното християнство на император Константин, което днес наричат източно православие и католицизъм (в ония времена двете са били едно цяло). Този тип "християнство" може да се дефинира най-точно с една единствена дума - лицемерие.

Българския народ обаче състоящ се от просветлени хора и огромен брой християни, които са познавали Писанията остро се съпротивлява на тази нова официална линия. Тази катастрофална грешна може да се сравни само с влизането ни в ЕС и НАТО, с тази разлика, че последните сеят своята смъртоносна отрова в душата на народа по-скоро с мека сила, но цар Борис прави това по изключително груб, кръвожаден и насилствен начин.

Той потапя България в кръв и започва да преследва истинските християни и ведическите българи, които отказват да преклонят коляно пред византийската религия. Православните го издигат в ранг на светец, както по-късно правят и с княз Владимир, който потапя Русия в кръв и избива милиони непокорни на византийската религия свободомислещи хора.

Цар Борис избива до крак 300 болярски рода. Не просто болярите, а целите им родове. Това е бил каймака на българския елит, онези хора които са били фундамента на българския гений, държавна уредба и многовековен успех. Точно това е момента в който България полита към пропастта, това е което превръща българите от хвален и прославян народ от всички тогавашни историци в емблематичното "не народ, а мърша" на Славейков.

Разбира се хилядолетен ген не може да се сломи толкова бързо и България има успешни исторически периоди в историята си, но те са само догарящи въглени от старата слава.

Не само това, но България участва в ужасните престъпления на княз Владимир, който потапя в кръв Киевската Русь. Всичко това в името на православието. Същото православие, което прави всичко възможно да унищожи историческите паметници говорещи за това какво са вярвали българите, да унищожат всички свидетелства за нашата оригинална азбука и писменост. Не случайно православните настояват Ломоносов да бъде изгорен на кладата, защото записва истинската история на Русия в много томове в които се вижда как след приемане на православието Русия рухва и се превръща в сянка на славата, която е имала преди това. Ние за съжаление сме нямали нашия Ломоносов, който да опише контраста на България преди и след православието, или ако сме имали те са успели да го унищожат и ние не знаем нищо за него. Точно както са унищожили богомилите и днес не се знае нищо за тях, освен от книгите на самите православни, на които не може да се има никакво доверие.

С помощта на "западните си партньори" православните успяват да унищожат 90% от томовете на Ломоносов и започват да лансират версията, че преди приемане на православието руснаците са били диви племена живеещи в шатри и пещери, които са нямали никаква държавност. Нищо, че историческите карти от ония времена показват най-голямата империя на земята - Тартария простираща се от Южна и Северна Америка, през половината Япония, цялата Корея (и двете), половината Китай и всичко по пътя си до Западна Европа. Сред всичките тартарски области е имало една която се е наричала България, която е оцеляла до освобождението на България от турско и вероятно до Октомврийската революция, след която комунистите започват да я заличават от лицето на земята. Как така никой не ни е казал, че докато тук сме тънели под турско робство сме имали свободна българска държава на изток от Казанското царство и в съседство с остатъците от Тартария. Православните са направили всичко възможно това да се скрие и забрави, защото там историческата памет е била още жива за онова, което сме били като народ и какво ни е сторило православието.

Днес православните се хвалят с това, че България спомогнала за кръщаването на Русия. И това е един от най-големите ни исторически грехове като народ. Наред с орязаната азбука, която е имала за цел да унищожи езика ни и културното наследство на един народ който се е стремял да следва правдата в продължение на хилядолетия. Мракобесието, което настъпва по българските земи след приемане на православието е добре описано в историята на Петър Богдан. Нито византийското робство нито турското щяха да се случат ако не беше православието. Днес те се кичат с това, че опазили българския народ асимилация по време на турското робство, за да скрият че те са истинската причина за това робство. Божият съд не закъснява, защото турското нашествие идва веднага след като православните напояват земята ни с кръвта на богомилите. В една от другите теми православния йезуит Кабрал като змия се опита да вкара лъжата че били осъдени само 5-10 човека за богомилство, но историческите факти показват че поне 400 000 хиляди българи са напуснали земите ни в следствие на жестокото преследване. Тази огромна бежанска вълна показва магнитуда на преследването повдигнато от православните, които сега се правят на света вода ненапита за кръвта, която е по-ръцете им. Тези същите хора са способни на същите зверства ако само биха се докопали до желаната власт.

Божият съд не закъснява и падаме под турско владичество, православните започват да бъдат клани както те самите са клали богомилите, християните и ведическите българи. Но османските султани бързо разбират, че именно православието е причината за техния успех над нашия народ и вместо да го изкоренят, те дават на православните достатъчно свобода за да продължат да тровят душата на народа. И благодарение на този стратегически ход турците успяват да ни владеят безпроблемно за цели 500 години.

Христо Ботев много добре описва робския манталитет на българите и правилно идентифицира, че причината за това е в православието. В стихотворението си "Моята молитва" той използва израза "православните скотове", което е едно от най-точните описание на плода на православието - да превърне народа в скотове. Самата дума "скот" е много интересна, защото произлиза от гръцкото skotos, което означава - мрак, тъмнина.

Сега Запада успешно надгражда неговото мракобесие върху православната скотщина.

Без да разбираме тези неща ние нямаме шанс да помогнем на този народ да изплува от тази многовековна клоака в която ни превърна православието. Преди много години си мислех, че комунистите са виновни за това състояние на българския народ. Но Славейков написва думите "не народ, а мърша" много преди комунистите да вземат власт, както и Алеко Константинов написва "Бай Ганьо" преди времето на комунизма. Това ме накара да търся причините много по-назад във времето и това, което съм описал по-горе са изводите до които съм достигнал.

Израилтяните вършиха големи мерзости пред Бога за което можем да прочетем в книгите на пророците, но Божия съд върху тях се изчерпа със 70 години вавилонско робство, след което Бог възстанови народа и царството му. Вие можете да се замислите за магнитуда на мерзостите които са вършили православните за да ни въздаде Бог с 500 години турско робство. И след това ние така и не успяваме да си стъпим на краката и до ден днешен продължаваме да съществуваме под чуждо владичество. Първо идва на власт масона Стамболов, който ако не друго е имал някаква съвест и желание да направи нещо на народа. Но той ни натриса едомския цар Фердинант, от едомския род на сакс-гобурготите. Същия предизвиква няколко национални катастрофи. После идват комунистите, чиито злини всички знаем. А след това отново попадаме под властта на британската империя и всички мерзости потичат от Запада като потоп до степен че в момента народа е в демографска катастрофа и е на път да изчезне като народ.

И понеже simeon писа за заставане в пролома, аз се постарах да опиша какво представлява този пролом, за да знаем къде да застанем. Това не са детски игри, ние трябва да отвоюваме пред Бога оцеляването на този народ, и не само оцеляването му, но и неговото завръщане към оригиналното Божие призвание.

Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: simeon on May 26, 2018, 15:37:55 PM
Освен историческите документи за богомилите по подобен начин са изчезнали и данните за павликяните. От оскъдната информация,достигнала до наши дни се разбира,че тази общност е имала изключотелно силно влияние сред народа. Дори в множество области тя Е била народа.В продължение на много години императорите са се опитвали да се справят с тях чрез различни методи. Били са заплаха за сигурността на византийската политическа власт,както и за епархията. За съжаление докато същата цензура властва(която и тогава) ние няма да разберем истината.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Watchman on May 26, 2018, 22:04:46 PM
В историята на Петър Богдан се говори много за павликяните. Те са дошли в нашите земи в следствие на гонения от католиците. Дошли са огромни множества и са създали цели села и градове. Град Павликени например носи името си от тях. В последствие една част от тях приемат католицизма, а други остават верни на павликянското учение, което ние така и не знаем какво точно е било.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Nikolay on June 13, 2018, 10:41:34 AM
@Watchman

Много интересно описано, от години мисля в посоката за Борис I и проклятията върху България поради пролятата кръв.
Но виж, с това за азбуката ме учуди, никъде не съм попадал на нещо говорещо в тази посока. Можеш ли да дадеш насоки в които да се чете/научи повече по-темата ?

Но относно "отвоюването" на народа, мислиш ли, че само с молитва това може да стане ?
Ако може дай някакви насоки за молитва.
Ако не може, то какво трябва да бъде направено според теб ?
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Watchman on June 13, 2018, 11:41:51 AM
Относно азбуката, основно източниците са руски, защото ние сме били един народ и сме говорили един език и сме ползвали една азбука. Всичко това е ликвидирано от православните.

Относно молитвата, ето тук съм писал насоки по въпроса:
http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,924

А относно това дали може само с молитва, то освен молитва ще бъде нужно и просвещение на хората чрез Истината. Това са оръжията на правдата за които апостол Павел говори - словото на Истината и молитвата. Първо обаче трябва да се положи основа и определени битки трябва да бъдат спечелени в молитва.

Аз вече виждам знаци, че Бог започва да отговаря на молитвите ни в тази посока. Но врага е много коварен и трябва непрестанно да се бди в молитва. Някога някой беше казал, че цената на свободата е вечната бдителност.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Nikolay on June 13, 2018, 14:45:17 PM
На драго сърце бих разпространил Истината, но все пак трябва да мога по-някакъв начин да го убедя, а аз знам това което си писал ти, което не е много и трудно може да бъде използвано, като "доказателство".

Нещо в тази посока ли да се търси ?
https://matveychev-oleg.livejournal.com/6078903.html
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Watchman on June 14, 2018, 00:12:45 AM
Оригиналната ни азбука е руническа. Тя е повече на принципа на йероглифите, отколкото на буквите. После глаголицата и кирилицата са очевидно със силни заемки от латински и гръцки. Интересно, че всеки път когато някой иска да промени социалния код на народа ни започва да орязва азбуката. Последно комунистите я орязаха премахвайки букви и свързаните с тях начини на изписване и звучене.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Nikolay on June 17, 2018, 21:18:29 PM
Трябва много да се внимава с историята, защото Бог е направил промени и ние трудно ще знаем кои и защо са. Това с тази руническа азбука, не ми харесва като идея. И залитането в тази посока може да се окаже, по-скоро лошо от колкото за добро.
Отделно не виждам пряка връзка към това, човек да е християнин.
Въздигането на стари традиции и богове не е добра посока.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Watchman on June 18, 2018, 10:39:38 AM
Не си ли чел, че Писанието казва - "За чистите всичко е чисто" Тит 1:15, а за нечистите, дори чистите неща стават осквернени.

Ако един човек от нечисто сърце подхожда дори към най-чистото нещо, той ще го оскверни. Затова имаме толкова развалени преводи на Библията и толкова фалшиви версии на Исус и благовестието.

Руническата азбука е просто средство за писане и като такова тя не може да е по-опасна или по-безопасна от кирилицата или латиницата. На този етап аз не мисля, че е възможно възстановяването й под една или друга форма, защото тия знания са  били забравени. Дори в Еклисиаст се говори, че "няма възпоменание за предните неща" Екл. 1:11

Но в тази тема руническата писменост на старите българи (и въобще скитските племена) беше спомената във връзка с това, да изобличи лъжата на православните, че едва ли не ние сме били прост и невеж народ, който не е можел да пише и да чете и че великите православни са ни дали азбуката. Това е тежка и изключително вредна лъжа.

Относно старите неща, тук опираме вече до другата тема за органичното развитие на един народ. Бог е създател на народите, както е създател и на плодовете и зеленчуците. И както един зеленчук може да бъде отглеждан по естествен органичен начин, по който той ще принесе плода, който Бог е възнамерил при създаването му, така и един народ може да се развива по органичен начин и ще принася плода, който Бог е възнамерил при създаването му.

Ето защо хилядолетното развитие на един народ не е нещо, което трябва да се презира или пренебрегва, защото в него могат да се открият уникалните органични дадености на народа, а от друга страна трябва да се пресеят от демонично повлияните неща. Ролята на християните сред един народ е като Божии свещеници да работят именно за това този народ да принесе определения от Бога уникален плод, за Неговата слава. Докато силите на поднебесната и техните земни слуги непрестанно работят за покваряването на народите и за съсипването на Божията слава в тях.

Ето защо тук не става въпрос за възстановяването на някакви традиции просто в името на традициите, а става въпрос за възстановяването на Божието оригинално призвание и слава сред народите.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Nikolay on June 19, 2018, 12:38:52 PM
Нещо много неясно ми е цялото твърдение което се опитваш да сглобиш.

От една страна описваш още един силен враг редом до католиците и наследниците на Исав, от друга страна средствата и начина нещо не са много ясни.

Руническа писменост, велик народ... ??

Защо една писменост основана върху символиката, а защо не и магьосничеството да е толкова важна ? И поради що, Бог е позволил да се премахне ако е толкова важна ?
Защо един езически народ, не познаващ Бог и покланящ се на идоли да е … велик ?
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Watchman on June 19, 2018, 12:51:00 PM
Аз не видях да съм писал някъде за "велик народ". Писах за връщане на народа към оригиналното Божие призвание.

Виждам че си решил, че руническата азбука била свързана с магьосничеството. Няма нищо подобно. Това че някои са решили да използват руническите символи за окултни цели не означава, че те сами по себе си са нещо лошо. Библията също се използва за ереси, секти и всякакво зло, включително и окултни практики (масоните се кълнат върху Библията и я използват в своите ритуали) повече от всяка друга книга на земята. Това означава ли че Библията е зла и окултна?

Както написах и по-напред - това е просто писменост.

А, че не ти е ясно за какво говоря е очевидно, защото все търсиш под вола теле, а нещата които пиша са в текста не между редовете.

Quote
Защо един езически народ, не познаващ Бог и покланящ се на идоли да е … велик ?

Първо, как знаеш, че народа е бил езически и не е познавал Бога? По нашите земи е проповядвал апостол Андрей още от първи век и е стигнал поне до територията на днешния Киев. Мнозина от нашите предци са приели вярата и са живеели в мир с останалите, които не са я приели, защото културата на народа е била доста близка до Библейската.

Ето от това са ни лишили православните с тяхното насилствено покръстване. Те са избивали истинските християни за да наложат с огън и меч тяхното вавилонско християнство.

Ние не можем да очакваме всички да станат християни, но ако народа ни се върне към онази култура на справедливост с която сме били известни тогава - България ще се превърне в процъфтяващо място за християните. Ето това е което се опитвам "да сглобя".
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Nikolay on June 22, 2018, 16:44:09 PM
Дали е или не е свързана с магьосничество не мога да кажа със сигурност, но руническата азбука не е свързана с букви а със символи, което е важна подробност.

Примерно китайците сега имат подобна азбука т.е. не са "загубили" това което ние сме "загубили".
Но всеки който се е сблъсквал с учене на китайски език разбира, че тяхната азбука е много по-сложна и същевременно ограничена. Всеки символ е дума и на тях им се налага да запомнят всяка една дума как се рисува.
Което от една страна е предимство, защото развива мозъка на детето, но си е обременяване на по-късен етап от живота.

Когато китаец почне да учи примерно български език на него му е трудно да научи срички, окончания.. изобщо част от граматиката ни, по-простата причина, че при тях липсват и те няма с какво да ги свържат в тяхната азбука която са учили (ако тяхното може да се нарече азбука въобще).

Т.е. това, че азбуката ни в момента има по-малък брой букви е компенсирано с граматика и всъщност е по-сложна и дава повече възможности отколкото символните азбуки от старо време.

Предполагам, че и със старобългарските рунически "букви" е същото.

Ако даваш просто пример с това, че православните са ни навредили и "ограбили", ок, но ако има още нещо свързано с тая руническа писменост, примерно възраждането и, нещо не разбирам идеята ти.

____
Относно това дали народа ни е бил езически, ами в голямата си част да, след като не се покланят на Бог, то те се покланят на някой друг - кой е този друг няма никакво значение, това автоматично ги прави езичници.
Сега как са живели има някакво значение заради съвестта им, тук съм съгласен.
Че е имало християни, ок, имало е, но по-скоро са били малка част от обществото.
Вероятно и други от апостолите са минали от тук да проповядват освен Андрей, но те просто са създали локални църкви, които в последствие са били избити.
____
Ако имаш идея да обединяваш хората поради горното и да ги връщаш към "старите традиции и корени" трябва да си подготвен и за връщането им към старите им божества.

Като цяло възродителния процес за който говориш настъпва, вече се виждат хора които почват да се борят срещу корупцията и беззаконието. Можем да ги подпомагаме с молитви и дано Бог даде поправление на народа ни, но пък трябва да имаме в предвид, че там където правдата се установява винаги си създава врагове които ще създават трудности.

Отделно, че не трябва да забравяме и думите на Исус:

Матей 24 глава
4 Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой;
...
12 Но понеже ще се умножи беззаконието, любовта на мнозинството ще охладнее.

Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Watchman on June 22, 2018, 21:17:41 PM
Quote
Дали е или не е свързана с магьосничество не мога да кажа със сигурност, но руническата азбука не е свързана с букви а със символи, което е важна подробност.

Примерно китайците сега имат подобна азбука т.е. не са "загубили" това което ние сме "загубили".
Но всеки който се е сблъсквал с учене на китайски език разбира, че тяхната азбука е много по-сложна и същевременно ограничена. Всеки символ е дума и на тях им се налага да запомнят всяка една дума как се рисува.
Което от една страна е предимство, защото развива мозъка на детето, но си е обременяване на по-късен етап от живота.

Когато китаец почне да учи примерно български език на него му е трудно да научи срички, окончания.. изобщо част от граматиката ни, по-простата причина, че при тях липсват и те няма с какво да ги свържат в тяхната азбука която са учили (ако тяхното може да се нарече азбука въобще).

Т.е. това, че азбуката ни в момента има по-малък брой букви е компенсирано с граматика и всъщност е по-сложна и дава повече възможности отколкото символните азбуки от старо време.

Предполагам, че и със старобългарските рунически "букви" е същото.

Ако даваш просто пример с това, че православните са ни навредили и "ограбили", ок, но ако има още нещо свързано с тая руническа писменост, примерно възраждането и, нещо не разбирам идеята ти.

Аз не намирам нищо от написаното по-горе за вярно. Китайците се възраждат като световна сила и това не може да няма нищо общо с техния оригинален език и писменост. Дали е за добро или зло е друг въпрос, който не касае тази тема.

Друг народ, който има най-добрите запазени занаятчийски традиции например е японския, също народи използващ йероглифи и ползващ своята оригинална азбука.

Също така аз никъде не съм писал за възраждане на руническата писменост. Напротив, написах, че в момента подобно възстановяване няма да доведе до нищо, защото знанието в оригиналната писменост и език е загубено и всяко възстановяване ще бъде просто форма без съдържание.

Аз говоря за възстановяването на Божието призвание за този народ. При това го повторих много пъти, но ти все нещо не разбираш и пак търсиш под вола теле.

Quote
Относно това дали народа ни е бил езически, ами в голямата си част да, след като не се покланят на Бог, то те се покланят на някой друг - кой е този друг няма никакво значение, това автоматично ги прави езичници.
Сега как са живели има някакво значение заради съвестта им, тук съм съгласен.
Че е имало християни, ок, имало е, но по-скоро са били малка част от обществото.
Вероятно и други от апостолите са минали от тук да проповядват освен Андрей, но те просто са създали локални църкви, които в последствие са били избити.

Дали са били в голямата част или малката част ние няма как да знаем. Самата дума "езически" няма нищо лошо. Това е библейската дума "гоим" и означава "народи". Т.е това е дума отнасяща се до всеки друг народ различен от еврейския. В този смисъл няма никаква пречка един народ да е праведен, ако и да е "езически", точно както по времето на Авраам имаше един народ управляван от цар Авимелех. Този народ е наречен праведен в Битие 20:4.

Quote
Ако имаш идея да обединяваш хората поради горното и да ги връщаш към "старите традиции и корени" трябва да си подготвен и за връщането им към старите им божества.

Аз никъде не съм говорил за обединяване на хората. Аз не вярвам в обединение, а в единение. А единството е нещо постижимо само чрез Божия Дух. Също така аз не очаквам всички хора да станат праведни или да се върнат към Божиието призвание. Това, което вярвам е едно избрано малцинство да бъде възстановено по Божий промисъл, и то да преобърне цялата ситуация. В исторически план винаги едно просветено малцинство състоящо се от 3-5% от населението е преобръщало съдбата на народа.

Да, много хора се връщат към някакви езически вярвания, други приемат ню-ейджърски вярвания, тия неща са шлаката на подобни процеси. Мен обаче не ме интересува шлаката, а реалното ядро, което ще принесе добър плод.

На този етап обаче битката трябва да бъде спечелена в молитва, в противопоставяне на небесните началства и власти на тъмнината, които управляват процесите сред този народ. Так ако бъде спечелена битката, резултатите ще станат явни и мнозина ще се чудят как така са се случили някакви неща. Такива резултати не се постигат с активизъм и човешки напъни. Това са неща които слизат свише, ако има кой да ги свали на земята от там. Затова Исус каза да се молим "да бъде Твоята воля, да дойде Твоето царство, както на Небето, така и на земята". Нещата трябва да слязат от Небето на земята, за да видим резултати. Всякакви човешки напълни са не само смешни, но и вредни и опасни.

Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Nikolay on June 26, 2018, 15:25:50 PM
Кое не е вярно, че на китайците им е трудно да учат други езици понеже си нямат граматика ? Не си говорил с китайци...?

И двата народа, китайския и японския са много зле в момента и дори и да се възраждат финансово, то народите им духовно пропадат. Японците заливат с света със толкова много гнусни неща в момента, че не е истина.
Това, че и двата народа са с кастово общество им помага в някаква степен да се развиват икономически, но толкова. Аз поне нищо за духовно извисяване не знам за тях, ако имаш информация сподели :)
___

Относно молитвите съм съгласен.

Относно "шлаката" с нея е добре да се внимава, защото може да бъде и опасна.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Watchman on June 26, 2018, 18:31:35 PM
Език не се учи с граматика, а по интуиция. Точно както малките деца могат да говорят перфектно родния си език без да знаят никаква граматика.

Аз английска граматика никога не съм учил, но когато говоря на английски ме мислят че английския ми е роден език.

Японците са уникален народ, който бива умишлено мачкан и унищожаван. Това е народа с най-голям процент самоубийства на глава от населението. Наистина големи мерзости могат да се намерят в Япония, но всичко това е програма за унищожението на народа, която им се прилага.

Те обаче за разлика от нас знаят къде да се върнат, защото корените им не са изгубени. А ние сме като дърво без корен, което се лашка от вълните накъдето задуха вятъра. Причината че при нас програмата за унищожение се прилага още от времето на Византия (т.е преди поне  1200 години), а при японците тази програма е започнала с колонизирането им от англичаните преди 200 години.

При китайците положението е подобно, като при японците. Само дето при тях еманципацията от западния контрол е в по-напреднала фаза. Интересното е че китайския икономически бум започва именно по времето на големите китайски съживления и бума на домашните църкви в Китай, които са устоявали сред огромни гонения.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Nikolay on June 28, 2018, 21:55:34 PM
Граматиката не те учи на езика, граматиката ти помага да разбереш кое и защо се прави и кога се прави/казва. Също е с много други неща, може да ги научиш с гледане, но ако искаш да сътвориш нещо наистина добро и хубаво ти трябва техника и знания за това което правиш. Китайците затова учат трудно други езици, защото никога не са се сблъсквали с правила за говорене и им е трудно да ги усвоят.

Японците са уникален народ именно защото все още не са успели да убият духа на послушание в тях и имат съвест за това нещо. Но както сам отбеляза имат поради късното започване на мерзостите при тях, много по-тежка програма за унищожение защото трябва да стигнат другите.

Относно човешките напъни, трябва да имаме все пак в предвид, че трябват и плодове, а не само да се молим и да лежим. Защото Бог може да прави нещата с малко хора, но все пак тия малкото е добре да ги има. Не, че Бог не може да го направи и без тях, но така е добре да се направи.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Анко on September 12, 2019, 13:30:44 PM
Пределно ясно е че от един момент нататък съдбата на нашия народ яко се обърква и ние сме почнали да потъваме все по-надолу и все по-надолу.

Не е трудно да се дефинира кога точно е настъпил този момент - това е приемането на византийското християнство, а именно източното православие.

До тогава в България са живели множество християни и то в мир и разбирателство с останалите българи, които не са били християни. Те са изповядвали ведическа култура, която може да се нарече езическа, но християните и ведическите българи са споделяли общо отношение към сексуалната чистота, фундаменталната роля на семейството, отвращение от сребролюбието и въздигане на правосъдието и справедливостта, не само към своите, но и към всички народи. Тези неща са направили народа ни силен и процъвтяващ в продължение на хилядолетия.

След това идва катастрофалното решение на българския цар Борис I по политически причини да избере византийската религия, извратеното християнство на император Константин, което днес наричат източно православие и католицизъм (в ония времена двете са били едно цяло). Този тип "християнство" може да се дефинира най-точно с една единствена дума - лицемерие.

Българския народ обаче състоящ се от просветлени хора и огромен брой християни, които са познавали Писанията остро се съпротивлява на тази нова официална линия. Тази катастрофална грешна може да се сравни само с влизането ни в ЕС и НАТО, с тази разлика, че последните сеят своята смъртоносна отрова в душата на народа по-скоро с мека сила, но цар Борис прави това по изключително груб, кръвожаден и насилствен начин.

Той потапя България в кръв и започва да преследва истинските християни и ведическите българи, които отказват да преклонят коляно пред византийската религия. Православните го издигат в ранг на светец, както по-късно правят и с княз Владимир, който потапя Русия в кръв и избива милиони непокорни на византийската религия свободомислещи хора.

Цар Борис избива до крак 300 болярски рода. Не просто болярите, а целите им родове. Това е бил каймака на българския елит, онези хора които са били фундамента на българския гений, държавна уредба и многовековен успех. Точно това е момента в който България полита към пропастта, това е което превръща българите от хвален и прославян народ от всички тогавашни историци в емблематичното "не народ, а мърша" на Славейков.

Разбира се хилядолетен ген не може да се сломи толкова бързо и България има успешни исторически периоди в историята си, но те са само догарящи въглени от старата слава.

Не само това, но България участва в ужасните престъпления на княз Владимир, който потапя в кръв Киевската Русь. Всичко това в името на православието. Същото православие, което прави всичко възможно да унищожи историческите паметници говорещи за това какво са вярвали българите, да унищожат всички свидетелства за нашата оригинална азбука и писменост. Не случайно православните настояват Ломоносов да бъде изгорен на кладата, защото записва истинската история на Русия в много томове в които се вижда как след приемане на православието Русия рухва и се превръща в сянка на славата, която е имала преди това. Ние за съжаление сме нямали нашия Ломоносов, който да опише контраста на България преди и след православието, или ако сме имали те са успели да го унищожат и ние не знаем нищо за него. Точно както са унищожили богомилите и днес не се знае нищо за тях, освен от книгите на самите православни, на които не може да се има никакво доверие.

С помощта на "западните си партньори" православните успяват да унищожат 90% от томовете на Ломоносов и започват да лансират версията, че преди приемане на православието руснаците са били диви племена живеещи в шатри и пещери, които са нямали никаква държавност. Нищо, че историческите карти от ония времена показват най-голямата империя на земята - Тартария простираща се от Южна и Северна Америка, през половината Япония, цялата Корея (и двете), половината Китай и всичко по пътя си до Западна Европа. Сред всичките тартарски области е имало една която се е наричала България, която е оцеляла до освобождението на България от турско и вероятно до Октомврийската революция, след която комунистите започват да я заличават от лицето на земята. Как така никой не ни е казал, че докато тук сме тънели под турско робство сме имали свободна българска държава на изток от Казанското царство и в съседство с остатъците от Тартария. Православните са направили всичко възможно това да се скрие и забрави, защото там историческата памет е била още жива за онова, което сме били като народ и какво ни е сторило православието.

Днес православните се хвалят с това, че България спомогнала за кръщаването на Русия. И това е един от най-големите ни исторически грехове като народ. Наред с орязаната азбука, която е имала за цел да унищожи езика ни и културното наследство на един народ който се е стремял да следва правдата в продължение на хилядолетия. Мракобесието, което настъпва по българските земи след приемане на православието е добре описано в историята на Петър Богдан. Нито византийското робство нито турското щяха да се случат ако не беше православието. Днес те се кичат с това, че опазили българския народ асимилация по време на турското робство, за да скрият че те са истинската причина за това робство. Божият съд не закъснява, защото турското нашествие идва веднага след като православните напояват земята ни с кръвта на богомилите. В една от другите теми православния йезуит Кабрал като змия се опита да вкара лъжата че били осъдени само 5-10 човека за богомилство, но историческите факти показват че поне 400 000 хиляди българи са напуснали земите ни в следствие на жестокото преследване. Тази огромна бежанска вълна показва магнитуда на преследването повдигнато от православните, които сега се правят на света вода ненапита за кръвта, която е по-ръцете им. Тези същите хора са способни на същите зверства ако само биха се докопали до желаната власт.

Божият съд не закъснява и падаме под турско владичество, православните започват да бъдат клани както те самите са клали богомилите, християните и ведическите българи. Но османските султани бързо разбират, че именно православието е причината за техния успех над нашия народ и вместо да го изкоренят, те дават на православните достатъчно свобода за да продължат да тровят душата на народа. И благодарение на този стратегически ход турците успяват да ни владеят безпроблемно за цели 500 години.

Христо Ботев много добре описва робския манталитет на българите и правилно идентифицира, че причината за това е в православието. В стихотворението си "Моята молитва" той използва израза "православните скотове", което е едно от най-точните описание на плода на православието - да превърне народа в скотове. Самата дума "скот" е много интересна, защото произлиза от гръцкото skotos, което означава - мрак, тъмнина.

Сега Запада успешно надгражда неговото мракобесие върху православната скотщина.

Без да разбираме тези неща ние нямаме шанс да помогнем на този народ да изплува от тази многовековна клоака в която ни превърна православието. Преди много години си мислех, че комунистите са виновни за това състояние на българския народ. Но Славейков написва думите "не народ, а мърша" много преди комунистите да вземат власт, както и Алеко Константинов написва "Бай Ганьо" преди времето на комунизма. Това ме накара да търся причините много по-назад във времето и това, което съм описал по-горе са изводите до които съм достигнал.

Израилтяните вършиха големи мерзости пред Бога за което можем да прочетем в книгите на пророците, но Божия съд върху тях се изчерпа със 70 години вавилонско робство, след което Бог възстанови народа и царството му. Вие можете да се замислите за магнитуда на мерзостите които са вършили православните за да ни въздаде Бог с 500 години турско робство. И след това ние така и не успяваме да си стъпим на краката и до ден днешен продължаваме да съществуваме под чуждо владичество. Първо идва на власт масона Стамболов, който ако не друго е имал някаква съвест и желание да направи нещо на народа. Но той ни натриса едомския цар Фердинант, от едомския род на сакс-гобурготите. Същия предизвиква няколко национални катастрофи. После идват комунистите, чиито злини всички знаем. А след това отново попадаме под властта на британската империя и всички мерзости потичат от Запада като потоп до степен че в момента народа е в демографска катастрофа и е на път да изчезне като народ.

И понеже simeon писа за заставане в пролома, аз се постарах да опиша какво представлява този пролом, за да знаем къде да застанем. Това не са детски игри, ние трябва да отвоюваме пред Бога оцеляването на този народ, и не само оцеляването му, но и неговото завръщане към оригиналното Божие призвание.
Здравей Watchman.
Да помоля за някакви линкове за източници, от които си черпил за по-древната ни история. Или заглавия на книги и автори, които бих потърсил.

И един въпрос, ако разполагаш с време разбира се/може и друг ден/.
За гоненията след 1944 г. в България. Доколкото знам има пострадали от няколко поне деноминации - и католици и православни и петдесятни, вероятно и други. Чел съм лични записки на Харалан Попов, Митко Матеев-ако не се лъжа е доживял до над 90 год, Христо Куличев, Божидар Попов/скоро е починал на 85 г./. За процесите в съда, за обвиненията в шпионаж, за присъдите.
Какво мислиш за тези преследвания?
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Watchman on September 12, 2019, 20:32:42 PM
За ведическата вяра на древните българи православните са направили всичко възможно да унищожат източниците. Дори са искали да изгорят Ломоносов на кладата (уж само католиците използват клади), когато разкрива огромния упадък след приемане на православието. Затова повечето източници са руски.

В днешно време се счита, че ведите са индийска религиозна система, но в записите на самите индийци е записано, че са приели това знание от бели хора дошли от север. Аз съвсем наскоро посетих един международен панаир и там имаше един щанд от индийци облечени в традиционни за тях облекла. Това, което ме удиви беше че носията на индийката беше неразличима от българските носии, а традиционното облекло на мъжа беше много близко до българския тип мъжка носия. Аз чак не можех да повярвам на очите си и дълго време гледах да се уверя, че това е индийка, а не някоя българка в народна носия.

За гоненията след 9-ти септември мога да кажа две неща. Първото е че комунистите са гонили абсолютно всички различно мислещи и вярващи от тях. Това, че някой е гонен от властта не го прави валиден или истинен пред Бога. Например йеховистите са били гонени наравно с останалите, а в днешно време са даже гонени повече от евангелските християни, особено в страни като България и Русия. Ти дори самия искаше да ги гониш още повече.

Второто е че комунистите са гонили християнските проповедници с оправданието че са агенти на западните служби. За съжаление в много от случаите са  били напълно прави и много пастори са били агенти на ЦРУ, МИ6, масонски ложи и прочие. Има официална информация, че много от евангелските общества и мисионерски дружества преди 9-ти септември в България са основани от масони. Днес много се тръби за пасторите агенти на ДС, но защо никой не говори за пасторите агенти на западните служби не знам? Дори в днешно време е пълно с пастори агенти на западни служби, а то и българските служби са вече под контрола на западните.

Предполагам, че някои от пасторите са сътрудничили на западните служби от наивност мислейки си, че там е "свободния свят", който са се надявали да помогне за свалянето на комунизма. В този смисъл те наистина са участвали в подривна дейност. Някои са го правили от идеализъм, други са търсили и материален интерес. При всички случаи поуката е че един християнин не трябва да се доверява на никое правителство, нито на свое, нито на чуждо, а само на Небесното и не трябва да работи и съдейства за никое правителство освен за Небесното.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Анко on September 13, 2019, 11:21:27 AM
За ведическата вяра на древните българи православните са направили всичко възможно да унищожат източниците. Дори са искали да изгорят Ломоносов на кладата (уж само католиците използват клади), когато разкрива огромния упадък след приемане на православието. Затова повечето източници са руски.

В днешно време се счита, че ведите са индийска религиозна система, но в записите на самите индийци е записано, че са приели това знание от бели хора дошли от север. Аз съвсем наскоро посетих един международен панаир и там имаше един щанд от индийци облечени в традиционни за тях облекла. Това, което ме удиви беше че носията на индийката беше неразличима от българските носии, а традиционното облекло на мъжа беше много близко до българския тип мъжка носия. Аз чак не можех да повярвам на очите си и дълго време гледах да се уверя, че това е индийка, а не някоя българка в народна носия.

За гоненията след 9-ти септември мога да кажа две неща. Първото е че комунистите са гонили абсолютно всички различно мислещи и вярващи от тях. Това, че някой е гонен от властта не го прави валиден или истинен пред Бога. Например йеховистите са били гонени наравно с останалите, а в днешно време са даже гонени повече от евангелските християни, особено в страни като България и Русия. Ти дори самия искаше да ги гониш още повече.

Второто е че комунистите са гонили християнските проповедници с оправданието че са агенти на западните служби. За съжаление в много от случаите са  били напълно прави и много пастори са били агенти на ЦРУ, МИ6, масонски ложи и прочие. Има официална информация, че много от евангелските общества и мисионерски дружества преди 9-ти септември в България са основани от масони. Днес много се тръби за пасторите агенти на ДС, но защо никой не говори за пасторите агенти на западните служби не знам? Дори в днешно време е пълно с пастори агенти на западни служби, а то и българските служби са вече под контрола на западните.

Предполагам, че някои от пасторите са сътрудничили на западните служби от наивност мислейки си, че там е "свободния свят", който са се надявали да помогне за свалянето на комунизма. В този смисъл те наистина са участвали в подривна дейност. Някои са го правили от идеализъм, други са търсили и материален интерес. При всички случаи поуката е че един християнин не трябва да се доверява на никое правителство, нито на свое, нито на чуждо, а само на Небесното и не трябва да работи и съдейства за никое правителство освен за Небесното.
Благодарност за вниманието.
Точно това имах предвид за шпионажа. В днешно време съм сигурен,че има много пастори агенти и затова и попитах за ония години след 09.09.1944г. Западният свободен свят се оказа лъжа по-голяма и от местните лъжи за социализъм и светло бъдеще. Така западът е подвел и надиганията в Унгария срещу властта през 1956 г. Уверявал е бунтарите в Унгария че при конфликт ще се намеси и помогне срещу комунистите и когато се случва всичко, просто са си затраяли.

Отношението на много "църкви" на близост с политическите власти допринесе за моята мога да твърдя доста бърза реакция след 2 000 г. Дистанцирах се от всички. Те ако са църква истинска би трябвало да са в противоборство с политическата система а не да ядат пият с тях и да угодничат. И да си правят снимки заедно ухилени. Все едно Исус да угодничи пред политическа власт...

За православната църква винаги са ме смущавали фактите за кървавите събития при Борис...Както се оказва, не е и само това. Без да имам претенции за изчерпателност и голямо разбиране, ми се струва,че всичко в православните църкви е като в старозаветно време, което още в началото като повярвах в Бог и недоумявах.
Относно кървавите събития от древно време дали православните не са поне направили изявление през годините, през които да покажат покаяние, да поднесат извинение на народа ни и както виждам дължат извинение и на руснаците. Да покажат желание за промяна. Не съм следил събитията около тях винаги, но не съм чул нещо подобно.

За лицемерието на запада помня едно писмо на Харалан Попов, който пише към западните църкви. След излизането си от 13 г. присъда. Осъзнал тогава това, за което говорим и днес.
Друг който го е разбрал бързо -бързо е убитият писател Георги Марков през 1978 в Лондон. Първо отива там и хули режима тук но в един момент започва да критикува и западното лицемерие из властта и няма да се учудя ако е ликвидиран от западни служби.
Title: Re: Поклонението към слънцето - религията на робите
Post by: Watchman on September 16, 2019, 14:33:46 PM
Quote
Западният свободен свят се оказа лъжа по-голяма и от местните лъжи за социализъм и светло бъдеще.

Така е и хората от "свободния свят" затънаха много повече в тъмнина и развращение, от тези в "мракобесния комунизъм".

Quote
Относно кървавите събития от древно време дали православните не са поне направили изявление през годините, през които да покажат покаяние, да поднесат извинение на народа ни и както виждам дължат извинение и на руснаците.

Те са горди с това, което са направили и вземат ли власт, са готови да го направят отново.

Quote
Друг който го е разбрал бързо -бързо е убитият писател Георги Марков през 1978 в Лондон. Първо отива там и хули режима тук но в един момент започва да критикува и западното лицемерие из властта и няма да се учудя ако е ликвидиран от западни служби.

Ако социалистическата власт имаше грам мъдрост щеше да направи Георги Марков да се изучава в училищата и сега нямаше да сме в такава дълбока тиня като народ. Защото именно вярата в Запада беше вратата през която врага нахлу и заграби и окупира всичко. Но и това не му стига, той иска пълна разруха и геноцид.