Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Други / Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Last post by Eli65 on December 01, 2023, 21:13:31 PM »
Мирът е лиже да те маже. При един силен и рязък удар по Украйна победата ще дойде с минимално количество жертви. Путин не иска това. Що се отнася за връзката между двата конфликта, тя е явна. САЩ праща военни помощи, и на Израел, и на Украйна!
2
Други / Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Last post by Анко on December 01, 2023, 15:03:44 PM »
В момента а и не само, повече се споменава за постигане на мир, от страна на руснаците. Не знам дали го съобщават по трите основни тв у нас.

Най-вероятно другият конфликт в близкия изток е свързан по някакъв начин с този, но кое и как, те си знаят.
3
Може да се окаже,че има нов жанр по местните ни земи-политическо ориентирано християнство.
https://www.youtube.com/watch?v=gwwVRLbxsd8&t=737s
между 5 и 6 минута се говори за това как едни хора не приемали хомосексуалистите, понеже били определени ...фили...или исти
и явно те са лоши християни а такива като този човек са явно от добрите християни. Без да посочва Писанието какво говори по този въпрос.

Не знам защо си причинявам подобни преживявания, но искам да се случва и се надявам да има израстване в християните ни...

2 дни периодично преглеждах и послушах този човек, за да добия малко представа...Не знам дали в същото видео беше или в друго но и с крясъци ни беше съобщено,че Бог е любов. Често съм си мислел за това, дали някъде го има като факт. Еми има го.
Сещам се за Яков, отец на много народи по Божия воля и благоволение...как е писано,че е бил тих човек.

И други неща има поразителни в някои отношения..... но това ако е истинско Божие послание и действие то вероятно аз съм много далеч все още...Бог дано ми прости.

4
Прочетох го.
Така действа днес матрицата и матричарите и, много полезен материал Watchman, дано повече го прочетат.
-----------
В същата посока:

Преди малко повече от година, на 19 октомври 2022 г., председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отправи тържествено обръщение към Парламента в Брюксел, в което каза: „Целенасочените атаки срещу гражданска инфраструктура, с очевидната цел мъже, жени и деца да бъдат лишени от вода, електричество и отопление с наближаването на зимата: това са чисто терористични актове и ние трябва да ги квалифицираме като такива“.

Това правило обаче престава да важи, когато „целенасочените атаки“ се извършват от съюзник на западния блок. След избиването на стотици цивилни по време на военната операция на Хамас на 7 октомври (над 1400 загинали, от които около 300 войници) израелският министър на отбраната Йоав Галант обяви пълна обсада на Газа: „Без електричество, без храна, без газ (...). Ние се борим срещу зверове и действаме съответно“ (9 октомври).

Два дни по-късно 1200 трупа бяха извадени от развалините на домове, училища, болници, медийни централи, безразборно обстрелвани с оправданието (което и руската армия изтъква често в един друг конфликт), че там се крият военни. Но без никакво колебание Фон дер Лайен отново потвърди: „Европа подкрепя Израел“. Във Франция председателката на Националното събрание Яел Браун-Пиве обяви „безусловна подкрепа“ за Тел Авив „в името на националното представителство“.

Фокусът на френските медии върху военните престъпления на Хамас преформулира целия израелско-палестински конфликт в „ислямистки тероризъм“. След подобна промяна на гледната точка в една страна, измъчвана от многобройни подобни атаки, медиите вече нямат за задача да информират. Те следва да предават стриктните указания на правителството и да преследват онези, които ги поставят под въпрос.

...Радикализирани от атаките от 2015 г. и 2016 г., френските журналистически щабове спонтанно приемат като провокация или дори като беззаконие, всяка критика към политиката на Вашингтон, Брюксел или Париж. За тях да информираш, означава да пресяваш фактите през ситото на атлантическите ценности. Тяхната „международна общност“ е западно братство. Убийството на една репортерка в Москва ги вдъхнови да обвиняват – и с право – авторитарните режими; но при убийството на 10 палестински колеги само тъжно свиват рамене. Към 14 октомври почти една трета от всички загинали по света журналисти през 2023 г. са убити от Израел (2). Хиляди статии подробно описват дезинформацията на Русия и Хамас, но украинските или израелските fake news се промъкват безпроблемно.

Друга константа в отразяването на израелско-палестинския конфликт е затъмняването на историята. Темата се появява в новините само в случай на палестинско нападение. Но да се игнорират предишни факти – колонизация, изселвания, убийства, унищожаване на кладенци и посеви, унижения и т.н., означава Израел систематично да се изобразява като жертва, която се защитава. „Израел отговаря, израелското правителство отговаря, че това е отговор“, казва журналистът Бенджамин Дюамел за бомбените атентати в Газа (BFM TV, 13 октомври 2023 г.)

Le Моnde diplomatique ("Монд дипломатик") е основан срещу този вид редакционен апартейд. От създаването си през 1954 г. до 80-те години на миналия век той отразява движението за деколонизация, а след това и Движението на необвързаните – групата страни, които отказаха да избират между двата блока и защитават националната си независимост чрез автономно развитие, често под знамето на социализма. По онова време той не беше сам. Човек потръпва, поглеждайки назад, като си помисли, че някога "Експрес", "Нувел Обсерватьор" или "Монд" са били способни да проявят разбиране към „терористите“ от Фронта за национално освобождение на Алжир, също отговорни за масови убийства на цивилни, и са отразявали защитните кампании на техните адвокати.

Оттогава и трите издания са се преместили „на Запад“. А Глобалният Юг, който днес утвърждава себе си пред лицето на западния блок, няма много общо с новия свят, отхвърлил колониалното иго преди половин век: превърнат в зона за свободен пазар, фрагментиран, лишен от еманципаторска утопия, той призовава за възстановяване на баланса в международните отношения, но само за да се конкурира по-ефективно със Севера на собствен терен.

За вестник като нашия отказът да се причисли към западната сфера е повече от предизвикателство: извън периодите на остра криза броят на хората, които сериозно се вълнуват от международните проблеми, намалява. А прогресивният кислород се разрежда, тъй като политическият свят все повече се нагажда към американските позиции. Цунамито на новите информационни технологии не променя с нищо тази обща тенденция.

Всевластният образ

Скролваш. Палецът се плъзга механично по дисплея на смартфона, превъртайки безкрайните видеоклипове, първо тези, които са свързани с търсената информация, после – други подобни, подбрани от алгоритъм, и още други, които нямат общо с първоначалната тема. Във водовъртежа на образите съзнанието, търсещо първоначално отговор, неусетно избледнява до вцепенение. Импулсивното гледане – това несъзнавано желание да видиш, притегля погледа към екрана и изключва мозъка. Дигиталните индустрии биха искали да превърнат потребителите на информация в армия от зомбита, прескачащи между снимки на котки и поредици от кланета. Почти подмолно те наложиха дълбока промяна в начина, по който достъпваме знанията: полето на четенето се стеснява; разширява се полето на изображението.

Четенето. Да погълнеш роман, есе, да прелистиш вестник, на хартия или на екран: в очите на инвеститорите в Силициевата долина това упражнение е не само остаряло, но и опасно. То изяжда времето, консумира вниманието и концентрацията ни, показва личния суверенитет върху избора на заглавия, управлението на времето и способността ни „да бъдем себе си“, с отворено въображение, със способност да мечтаем, да се самоизследваме. „О, вие четете? Я по-добре погледнете снимките“ – отвръщат новите монетизатори на свободното мозъчно време.

След като през 2006 г. Google погълна YouTube и с възхода на социалните мрежи суровият (и често брутален) видеофрагмент се превърна в доминираща форма на информация. Заснети от главен герой или свидетел посредством мобилни телефони, дронове, камери за наблюдение, тези клипове без никакъв контекст стимулират емоцията (за съпричастност или омраза), натрапчивото желание да реагираш, преди да се замислиш, виралния (вирусен) ефект, носещ печалби. Атентатите и кланетата, умело режисирани от „Ислямска държава“ през 2015–2016 г., станаха част от нашето всекидневие: визуалното предлагане на нелеп и отвратителен терор намери своя път през екраните на новинарските тръби и канали, отворени от софтуерните инженери на Силициевата долина. „Риалити“, „стори“-та, „шорт“-ове, „снапс“-ове – тези миниформати, в които партита за рождени дни се редуват с танцови стъпки, голове на Мбапе – със сцени на убийства, сега са на челно място в „Инстаграм“, „ТикТок“, но също и на платформи, изградени първоначално около писменото слово, като „X“ (бивша „Туитър“).

Под натиска на социалните медии и 24-часовите новинарски канали повечето големи вестници добавиха тези формати в началните страници на своите сайтове, за да привлекат аудитория, много по-млада от тази на обичайните си застаряващи читатели. От анонимния потребител на „X“ до политиците, всички вече реагират на изображенията, сякаш те са самото събитие: „Каква беше реакцията ви, когато видяхте първите снимки?“, пита Либерасион (13 октомври) националния секретар на Зелените. „Снимките, които всички видяха, показват абсолютния ужас от терористичната атака, извършена от Хамас.

Да не успееш да реагираш незабавно, под въздействието на шока, се смята за нелепо. По-лошо дори, това е нечовешко. Журналистът от „Франс Ентер“ и "Либерасион" Тома Льогран теоретизира добродетелите на „импулсивната политика“, за да упрекне „Непокорна Франция“, че не се е поддала достатъчно бързо на емоцията: „Истинската природа на едно политическо движение може да бъде преценена по първата реакция на дадено драматично събитие, когато все още става дума за фундаментални принципи и човек не е имал време да претегли всички елементи на темата“ (Либерасион, 10 октомври, 2023 г.). Това е удивителен обрат: избраниците и лидерите дълго време се гордееха със способността си да се отдалечат от събитието, за да претеглят причините и последствията с кантара на разума.

Двадесет и пет години по-късно констатацията, че „90% от медиите са собственост на девет милиардери“ е от тези очевидни факти, пред които човек със съжаление завърта очи нагоре. И ние също.


/със съкращения съм копирал/

https://glasove.com/na-fokus/mond-diplomatik-edinstveniyat-vestnik-vav-frantsiya-koyto-ne-se-prekloni-pred-atlanticheskite-tsennosti

5
Други / Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Last post by Eli65 on November 27, 2023, 23:39:33 PM »
Путин е политик, а не вярващ православен. Гърците също се водят православни, но това не кара Путин да ходи в Атон или да обединява Гърция с Русия. Да, Путин се кръсти от време на време, но това не му пречи да смята Сталин за герой. Православна Русия мизерства много повече от запада и човешките права по стар навик там трудно се спазват. Бях фенка на Путин когато измисли ваксината "Спутник", която е много по- безвредна от западните, но сега смятам, че заради мудното водене на войната Путин нарочно оставя да се води тази война по този начин, защото се наслаждава на жертвите от украинска страна. При един силен и окончателен удар би спестил много човешки животи. Прибавено към това, че както казах руснаците водят по- мизерен живот и от нас, ме кара да мисля, че Путин го влече и в двете посоки. Хем му се иска, хем не му стиска. Сатанизма му се вижда нещо твърде лошо, ама не ще да се откаже от него. Угажда му. Особено сега с БРИКС. Събира едни държави заедно, които в бъдеще ще са хегемони и най- силната между тях е Китай. Това говори за много по- лоша цифровизация от западната и още ред неща. Ще ми се да мисля, че го прави защото няма избор, но не е така....
6
Един добре познат на всички и интересен стих си спомних в книгата на пророк Йеремия е, 31 глава. Цитирам го на английски, понеже на български липсва преведена една част от стиха:

Quote
Behold, the days come, saith the LORD, that I will make a new covenant with the house of Israel, and with the house of Judah:
32 Not according to the covenant that I made with their fathers in the day that I took them by the hand to bring them out of the land of Egypt; which my covenant they brake, although I was an husband unto them, saith the LORD:
33 But this shall be the covenant that I will make with the house of Israel; After those days, saith the LORD, I will put my law in their inward parts, and write it in their hearts; and will be their God, and they shall be my people.
34 And they shall teach no more every man his Neighbour, and every man his brother, saying, Know the LORD: for they shall all know me, from the least of them unto the greatest of them, saith the LORD: for I will forgive their iniquity, and I will remember their sin no more.

Часта която липсва в българските преводи*(не знам причината), съм я подчертал с червено. Стихът е ясен. Бог говори на Израел по плът и дух в онези дни, че ще дойде ден да сключи с тях Нов Завет, не като стария. Ще запише законът си в ума и сърцата им. Знаем сетне, че малцина от тях приеха този нов завет , но голяма част от езичниците се прилепиха към това ядро от повярвали евреи и станаха едно тяло. Интересното е, че именно това едно тяло е тялото на Месията, който е Съпругът на Неястата, Църквата, Жената на Агнето. Докато виждаме, че в Йеремия Бог казва, че Той е съпругът на Старозаветният Израел. Дано това онагледи по- добре тезата в по- горните постове за това , коя е майката която ражда мъжкото дете в книгата Откровение.
7
Божието Царство / Re: Божието Царство е за Земята
« Last post by Nikolay on November 17, 2023, 11:15:47 AM »
Греховете се измиват със кръв и по никакъв друг начин.
Църква без петно и бръчка, трябва да заслужи своето умиване, като засвидетелства с дела.
Идват гонения и войни, едно от нещата които се въртят като слухове/пророчества из Интернет е, че ще има война между кръста и полумесеца. Т.е. противника подготвя своите си, за война. Та страдания ще има.

А ето и този текст относно глобалните ресети които ви се привиждат:

Битие 9 глава
9 Вижте, Аз поставям завета Си с вас и с потомството ви подир вас;
10 и с всичко живо, що е с вас, - птиците, добитъкът и всичките земни животни, които са с вас, да! с всяко земно животно от всичко, което е излязло от ковчега.
11 Поставям завета Си с вас, че няма да се изтреби вече никоя твар от водите на потопа, нито ще настане вече потоп да опустоши земята.

12 Бог рече още: Ето белегът на завета, който Аз поставям до вечни поколения между Мене и вас и всичко живо, което е с вас:
13 поставям дъгата Си в облака, и тя ще бъде белег на завет между Мене и земята.
14 Когато докарам облак на земята, дъгата ще се яви в облака;
15 и ще спомня завета Си, който е между Мене и вас и всичко живо от всяка твар; и водата няма вече да стане потоп за изтреблението на всяка твар.
16 Дъгата ще бъде в облака; и ще я гледам, за да си напомням всегдашния завет между Бога и всичко живо от всяка твар, което е на земята.
17 Каза Бог на Ноя: Това е белегът на завета, който установих между Мене и всяка твар, която е на земята.

Локални/на народи, да може, ама пред нас предстои нещо по-голямо.
8
Божието Царство / Re: Божието Царство е за Земята
« Last post by Анко on November 17, 2023, 09:57:07 AM »
Пише: колесници, носилки, коне, магарета и камили. Нито дума няма за съвременна военна техника, която ние познаваме. Да не говорим, че Бог слиза по много зрелищен начин - на колесница, като вихрушка. Чувала съм какви ли не коментари по този въпрос, няма да спирам на тях, в случая обосновавам своя възглед.
Освен това, по-надолу в Откровение 19 четем:
Откровение 19
18 за да ядете месата на царе и месата на хилядници, месата на юнаци и месата на коне и на ония, които яздят на тях, дори месата на всичките човеци, свободни и роби, малки и големи.

Казва се за противниковата войска: които яздят на коне. Няма танкове, БТР-ри и друга подобна военна техника. Нито дума за огнестрелно оръжие или дронове, бомби. С друго думи, в битката при Армагедон няма високотехнологично оборудване, роботизирани машини и подобни глобалистки измислици. Което ме навежда на мисълта, че това ще стане във време, различно от нашето съвремие.
Колесниците ме подсетиха за следното:
Наум 2:4 Колесниците буйствуват из улиците, Блъскат се една с друга по площадите; Изгледът им е като факли, Тичат като светкавица.
Пророк Наум е писал книгата за древния град Ниневия, пълен с лъжа и грабеж, нарича го кръвнишкия град. Но тук поразително описанието прилича на днешната действителност, дори по нашите улици, високи скорости, катастрофи, запалвания на коли, буквално буйстване има по улиците на големите населени места, вечер по тъмно дори си правят състезания с коли или мотори и вдигат голям шум. Не знам по времето на Ниневия какво точно са представлявали колесниците, вероятно подобни като по времето на фараоните...но днес наистина автомобилите се движат като светкавици, буйстване, блъскат се нерядко точно по площадите и после някои стават като факли.

Думата ми е,че Божието Слово казва нещо точно и абсолютно, което в същото време може да има още значения.
9
и да допълня, не разчитайте да вадите постулати за цивилизац. ресети от книга като Откровение на Йоан! Там има много символи.

Ако четем за копия и мечове и коне, не забравяйте че Исус е представен яздещ на бял кон с меч.. който излиза от устата му! Разбира се , че това е символна картина....

Имаме зверове, змейове, скакалци с приличащи на човешки лица, с опашки които повреждат, имаме всякакви символи. Имаме опит на хората с армии да се бият против Божия син!? На какво мислите разчитат? На копия и стрели ли?..

Високо технологичният и трансхуманистичен свят който в момента дяволът гради на земята ще разчита да се бие с Исус и неговите ангели с високи технологии, вероятно роботи и всякакви такива злодейски глупости. Бог твори живи същества, дяволът създава машини.. Предстои хората да се направи опит да се трансхуманизират, да се бута в техният геном, да се отправи директен бунт към Бога и неговото творение! Битката която предстои против Бога и неговите светии, те си мислят че могат да я спечелят!
10
Дискусиите се водят със стихове от Писанията, които стихове говорят за тезата на пишещият. Дискусии не могат да се водят с фантазии, или със стихове които нито говорят за тезата на дискутиращият, нито контекстът им има нещо общо с основното твърдение. Фантазиите затова са необорими, понеже те не почиват на реални факти подкрепени с директни цитати.

Няма в Писанието никъде стихове които да говорят за предстоящи тотално цивилизационни нулирания и ресети след потопа, освен стихове които касаят нулиране на земята като такава и създаване на ново небе и земя.

Също така в Писанията няма никъде стихове които да казват конкретно, че ПЪРВО Църквата трябвало да стане съвършена, без петно и бръчка и ЧАК тогава сатана щял да бъде хвърлен на земмята и човекът на греха щял да се яви.. Няма такива текстове в Писанията. Не знам как по друг начин да го кажа ясно..

Това че вие си мислите , че има, не е болка за умиране, понеже времето ще изяви нещата и това не прави човекът лош или не вярващ, но го прави неосведомен и с някакви нереални очаквания, което не е добре за него.

Ето малко текстове:
Quote
" Защото, ако Бог не пощади и ангели, когато съгрешиха, но ги хвърли в мрака на най-дълбоките ровове, и ги предаде да бъдат вардени за съд;
5 и ако не пощади стария свят, но опази с още седем души Ноя, проповедника на правдата, когато нанесе потоп върху нечестивия свят;
6 тъй също, ако Той осъди на разорение содомските и гоморските градове и ги обърна на пепел, и ги постави за пример на ония, които щяха да вършат нечестие,
7 но избави праведния Лот, комуто бе досадил развратния живот на нечестивите;
8 (защото тоя праведен човек, като живееше между тях измъчваше от ден на ден праведната си душа, като гледаше и слушаше беззаконните им дела);
9 то знае Господ как да избави благочестивите от напаст, а неправедните да държи под наказание за съдния ден,

Тук виждаме описан потопът, имаме описани содом и гомор, и имаме даден пример как праведните Бог избавя, а нечестивите държи под наказание за съдният ден..
В съдният ден какво ще стане? Ето какво е писано:
Quote
А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат.
11 Прочее, понеже всичко това ще се стопи, какви трябва да сте вие в свето живеене и в благочестие,
12 като очаквате и ожидате дохождането на Божия ден, поради който небето възпламенено ще се стопи, и стихиите нажежени ще се разложат!
13 А според обещанието Му очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда.Ето го вторият ресет , след потопа! Ясно посочен. Не само цивилизационен, а направо Ново небе и земя. Какво се казва на нас, вярващите? ДА ОЧАКВАМЕ И ОЖИДАМЕ идването на Божият ден! И да очакваме какво? НОВО  небе и земя! Не нулиране на старата цивилизация върху старата земя..!?! Не. Няма такива насърчения и текстове. Дано разберете това..

А какво казва Господ Исус в евангелието от Лука? Ето какво:

Quote
А Исус попитан от фарисеите, кога ще дойде Божието царство, в отговор им каза: Божието царство не иде така щото да се забелязва;
21 нито ще рекат: Ето тук е! или Там е! защото, ето Божието царство е всред вас.
22 И рече на учениците: Ще дойдат дни, когато ще пожелаете да видите поне един от дните на Човешкия Син, и няма да видите.
23 И като ви рекат: Ето, тук е! да не отидете, нито да тичате подире им.
24 Защото, както светкавицата, когато блесне от единия край на хоризонта, свети до другия край на хоризонта, така ще бъде и Човешкият Син в Своя ден.
25 Но първо Той трябва да пострада много и да бъде отхвърлен от това поколение.
26 И както стана в Ноевите дни, така ще бъде и в дните на Човешкия Син;
27 ядяха, пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ное влезе в ковчега, и дойде потопът и ги погуби всички.
28 Така също, както стана в Лотовите дни; ядяха, пиеха, купуваха, продаваха, садяха и градяха,
29 а в деня, когато Лот излезе от Содом, огън и сяра наваляха от небето и ги погубиха всички, -
30 подобно на това ще бъде и в деня, когато Човешкият Син ще се яви.

А в книгата на пророк Исая, Бог казва:
Quote
Защото Господ ще дойде с огън
и колесниците Му ще бъдат като вихрушка,
за да излее гнева Си за ярост
и изобличението Си - с огнени пламъци,

Всички тези неща , а и много други описват какво? Предстоящото нулиране , второ и ОКОНЧАТЕЛНО на небето и земята, когато Господ дойде с огън и изгори всичко. ВСИЧКО! А Петър ни казва-

Quote
Затова, възлюбени, като очаквате тия неща,

Затова очаквайте тези неща, а не някакво цивилизационно нулиране.. Не е добре да се очаква нещо което не е описано и не е казано да го очакваме.
Pages: [1] 2 3 ... 10