Братско общение в тревожни времена

Дискусии върху Библейски и духовни въпроси => Последни времена => Topic started by: Watchman on March 16, 2020, 22:01:49 PM

Title: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Watchman on March 16, 2020, 22:01:49 PM
Далеч не обичам да пиша за неща за които пишат медиите, но в случая предполагам много християни си задават въпроси от рода на какво всъщност става? На какво точно сме свидетели?

На открита манипулация и изкуствена медийна истерия и измама? На използване на биологично оръжие? На поредната схема на нечестивите за довеждане на новия световен ред и властта на Антихриста? Или на суверенно действие на Бога предназначено да накаже нечестивите по цял свят и да възстанови страха от Бога сред народите?

Ще започна с това, че аз не знам отговора на тези въпроси. Нямам откровение свише, нямам вътрешна информация, или скрито знание по въпроса. Това, което знам обаче е, че ние трябва да сме бдителни и да се молим за това Бог да обърне всичко това в полза на Своите светии и на Своето царство и в ущърб на нечестивите и царството на тъмнината по целия свят.

Когато нещата бяха само на територията на Китай, аз не забравях да се моля за Китай и китайския народ. Този народ беше изпаднал в огромен материализъм, сребролюбие и ненаситна лакомия за печалба. Затова имах именно това подбуждение да се моля, Бог да спаси Китай от вируса, но първо да доведе този народ до страх от Бога и до покаяние от техния материализъм и сребролюбие.

И сега когато всичко това вече е на наша територия, то за мен няма никакво съмнение, че ние трябва да се молим по същия начин и за българския народ. Всичко това, което се случва, без значение какво точно е то, без значение кой го причинява - то да доведе то възстановяване на страха от Бога сред народа.

Добре би било и да бдим в молитва с думите на апостол Павел:

2Кор. 2:11  да не би сатана да използува случая против нас; защото ние знаем неговите замисли. 

Не трябва да се позволява сатана и нечестивите му слуги на земята да използват този случай против нас, но вместо това Бог да използва случая против тях. По велик е този, който е в нас, от този който е в света.

Бих искал да напомня също едни много отрезвяващи думи от Еклисиаст:

Екл. 9:11  Обърнах се, и видях под слънцето, Че надтичването не е на леките, нито боят на силните, Нито хлябът на мъдрите, нито богатството на разумните, Нито благоволението на изкусните; Но на всичките се случва според времето и случая.
Екл. 9:12  Защото и човек не знае времето си; Както рибите, които се улавят в зла мрежа, И както птиците, които се улавят в примка, Така се улавят човешките чада в зло време, Когато то внезапно ги връхлети. 


Човек може да е разумен и мъдър, силен и ловък, но това не му гарантира успех. Мъдростта безспорно е по-добра от безумието както светлината е по-добра от тъмнината, и тя често ще донесе успех и благословение на онези, които я имат. Но нещата не винаги се случват на този принцип. Понякога сработват други механизми, неща, които не са така очевидни и лесни са разбиране. Както причините за страданието на праведния Йов не бяха видими нито за него самия, нито за неговите праведни приятели, така има духовни реалности, които когато се намесят се случват необичайни неща. Една от тези духовни реалности Писанието нарича с думите "зло време". Затова понякога може да се случи нещо такова:

Екл. 8:14  Има една суета, която става на земята: Че има праведни, на които се случва според делата на нечестивите, А пък има нечестиви, на които се случва според делата на праведните.

Аз си мислих за огромните страдания, които преживяха християните в Сирия. До вчера са живяли спокойно и нормално и в следващия момент идват ислямистите и живота им се превръща в кошмар. Точно това е злото време в което човек може да бъде хванат.

Ето защо ние трябва да сме изключително бдителни и да внимаваме не само да се молим за Божиите цели и намерения, но да бдим да не бъдем хванати в примката на злия ден.

Апостол Павел също говори за злия ден:

Еф. 6:13  Затова вземете Божието всеоръжие, за да можете да противостоите в злия ден, и, като надвиете на всичко, да устоите.

Възможно е това зло време и този зъл ден да е дошъл върху нас. Ние трябва да се въоръжим с Божието всеоръжие, а за целта ние първо трябва да разбираме то какво представлява и как функционира.

Казано накратко времето за детски игри на "християнство" приключи. От тук нататък ще се иска истинска реална вяра, истинско реално духовно мъжество. Няма време за игри, лигавщини и повърхностни неща. Трябва да израстваме бързо и в движение. Трябва да се научим да бъдем нащрек и да бдим, както с очите и ушите си във видимите неща, така и с духовните си сетива в невидимите неща.

Нека Бог да издигне Своето праведно знаме, и Неговите светии да се съберат под него.Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Nikolay on March 16, 2020, 22:43:16 PM
Амин.
Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Emma on March 17, 2020, 22:40:09 PM
Аз съм много благодарна Watchman, че писа, защото имах намерение лично да те помоля да го направиш.
Имах нужда да чуя, какво мислиш по темата.

И това, с което се моля напоследък е нещо простичко, но все по-осъзнато...да дойде Твоето Царство (Господи), да бъде Твоята воля, както на Небето, така и на Земята!
Че е дошло време, в което хората трябва да се смирят и да потърсят Царя на Царете и Господа на Господарите!

"Чуйте вие, които казвате: „Днес или утре ще заминем за еди-кой си град, ще останем там една година, ще търгуваме и ще спечелим пари.“
Та вие дори не знаете какво ще стане с живота ви утре, защото сте като пара, която се появява за кратко и после изчезва."

Яков 4:13-14Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Анко on March 23, 2020, 14:44:48 PM
Ако и да е замислено от кукловодите на световните събития, Бог не може да изгуби нищо. Даже никой. Ще излезе победител и сега. Ще обърне и злото за добро. Той осуетява тъмните кроежи. И изпълнява Словото Си всеки ден.

Много балони има, които вече се спукват. Икономически, политически, вероятно и духовни балони.
Вероятно е време за още хора, идващи под десницата на Всемогъщия.
За много сериозно осмисляне на вярата и живота си от тези, които вече сме повярвали.
Колко е голяма премъдростта на Бога, без военни действия хората са принудени да стоят у дома си и който използва разумът си има предостатъчно време за осмисляне на живота, който ни е подарен. Да търси отговори. Минимум няколко месеца.
Бог показва силата Си и чрез християни и не само, На слово и на дело. Всеки да потърси водителство отново.


Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Watchman on March 23, 2020, 14:46:59 PM
През изминалите дни се опитах да си изясня ситуацията относно това какво всъщност става и по-долу ще споделя размишленията, наблюденията и изводите, които направих до момента:

1. Корона вируса е изкуствено създаден в лабораториите за био-инжинерство. Направен е най-вероятно от "американците" или по-точно казано англо-саксонската "дълбока държава" по поръчка на международния банкерски картел.

2. Самия вирус не е с висока потентност да разболява и убива. Де факто е по-малко опасен за живота и здравето на хората от сезонните грипове и грипни епидемии. По официални данни смъртността е от порядъка на 4% но това е при условие, че се вземат предвид количеството регистрирани заразени спрямо количеството починали. Към момента на писането на тази статия официалните данни в световен мащаб са следните:

Quote from: rferl.org
Confirmed: 341 365 Deaths: 14 759

Или това прави малко над 4% смъртност. Тия данни обаче не включват реално заразените хора, а само регистрираните като заразени. Като се вземе предвид, че 70% от хората преминават болестта без симптоми, а други 20% със слаби симптоми и вероятно не са регистрирани въобще излиза че смъртността е около 10 пъти по-малка, или от порядъка на 0.4%.

Към това трябва да се прибави и следното изявление на медицинските власти в Италия, а именно, че умрелите от коронавирус в Италия са САМО ДВАМА, а останалите са починали от всякакви други патологии, от които така или иначе са били болни. Също така средната възраст на починалите в Италия е 80.5 години. Т.е починали са предимно възрастни хора на възраст между 63 и 93 години.

Нещо повече оказва се че именно в зоната засегната най-силно от вируса и имаща най-голяма смъртност - областта Ломбардия, преди започването на епидемията от коронавируса е имало масова ваксинация с противогрипни ваксини. В останалите райони на Италия смъртността и разпространението на вируса остават много по-ниски.

3. Безпрецедентните мерки срещу вируса са следствие от дирижирана масова медийна пропаганда и изкуствено създадена истерия.  Например миналата година само за един месец от свински грип са починали 4000 човека само в България. Но нямаше блокади, няма истерия, няма извънредно положение. Тази година има 3-ма починали и вече имаме извънредно положение и блокиране на достъпа и изхода към областните градове.

Към това трябва да добавим още няколко факта. Същия ген. Мутафчийски няколко дни преди обявеното извънредно положение се изказа, че вируса не е много опасен, че симптомите преминават леко, че повечето хора са в безопасност и няма причини за притеснения. С други думи същото което и аз написах по-горе. Само два дни по-късно същия човек излиза и заявява, че сме изправени пред безпрецедентна катастрофа и трябва всички да си стоят по домовете и да се спре всякакво движение, а съответно работа и бизнес, с изключение на някои ключови за оцеляването дейности.

Става повече от очевидно, че първоначалната реакция базирана на факти и здрав разум, бива изместена от спусната от някъде програма за действие.

В така наречения кризисен щаб влизат всякакви образи нямащи никакво отношение към вируси, заболявания и епидемии, а хората които разбират от това вирусолози, епидемолози и прочие биват изключени от това да оказват въздействие на процеса. А последните продължават да се изказват в рамките на реалните факти и здравия разум, но техния глас бива заглушен от медийната пропагандна машина, както и от няколко на брой пискливи драскачи и грантомотивирани продажници (като Григор Лилов), които се пенявят до небето и тръбят че щели да загинат милиони хора, до  1/3 , че дори и до 1/2 от целия народ. Този човек (Лилов) би трябвало да попадне под ударите на новия закон, който визира именно хората, които разпространяват фалшиви сигнали за тревога и опасност, както и медиите и политиците които участват в този панаир. Аз чак се чудя дали по Божий промисъл тези хора не направиха капан за самите себе си.

4. Каква е целта на цялото това нещо? Преди всичко трябва да погледнем към резултатите:

- изчерпване на всички спестявания и запаси на хора, фирми и държави
- банкрутиране на икономиката на семейства, фирми и цели държави
- поставяне на колене на хора, фирми и държави

Подобни неоправдани мерки очевидно не могат да имат друга цел освен горе описаните. Света е видял много по-сериозни грипни епидемии, с пъти по-голяма смъртност, и не е имало никаква паника и никакви подобни мерки. Всички мерки, които се вземат по нечия инструкция могат само да рушат икономиката на целия свят. И очевидно това е една от главните цели.

Какво тогава става с хората, когато са поставени на колене? Ами те стават податливи на това да им се предлагат всякакви "решения", които при нормални условия биха били немислими и неприемливи. Ето защо истинската опасност не се намира в онова, което се обявява за проблем, а в решенията, които се предлагат в следствие от него.

Ето първото "решение" - икономическата блокада, води до банкрут. Следва "решение" за банкрута. Какво може да бъде това решение при условие, че хората, фирмите и целите държави са банкрутирали? Ами решение може да има само едно - кредити, кредити и пак кредити. От международните банкери разбира се.

Държавите ще затънат до уши в дългове (защото нямат право сами да си печатат парите, а вместо това са дали това право на частни международни банкери, които печатат парите по свое усмотрение и ги дават на кредит срещу лихва и всякакви допълнителни условия). С получените кредити държавите ще дават пари на фирми, и ще въведат ББД (безусловен базов доход) на населението с което ще го направят напълно зависимо от държавата, а от там и от банкерите. Защото няма да има нищо безусловно в "безусловния" базов доход, но ще е пълно с всякакви манипулативни и заробващи условия. Но дори да няма условия в началото (докато хората захапят въдицата) - парите на готово създават ужасни навици и привички, създават зависимост, които после ще бъдат използвани против тях.

Това е което към настоящия момент аз виждам като движещия тези събития план на действие. Разбира се има и много други детайли и нюанси към този план.

Например готвения от Бил Гейтс план за цифрова идентификация на населението, който ще включва кой е ваксиниран и кой не, както и всякакви други данни за цифров контрол над човечеството. По някаква "случайност" проекта за цифрова идентификация се нарича ID2020, ако и да са регистрирани още през април 2016-а. Т.е тия хора са планирали нещо да се случи 2020-а година, което да бъде знаменателно за придвижването на техния проект.

5. Какво можем да очакваме да се случи от тук нататък?

Тази ситуация може да има точно два изхода. Единия изход е ако нечестивите и техните намерения преодолеят и се осъществят и другия е ако светиите преодолеят и преобърнат нещата против нечестивите и те не само не осъществят това, което са намислили, а загубят и досегашните си позиции и се върнат много назад.

Във връзка с това искам да разкажа нещо, което намирам за знаменателно от история.

През 1679-а година Виена бива ударена от смъртоносна епидемия. (https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Plague_of_Vienna) В следствие на тази епидемия силите на това царство биват значително отслабени. В онова време Виена е била основен стопер на разширяването на Османската империя към Запад.

Виждайки слабостта им османците организират поход и правят опит да превземат Виена. Този поход завършва със знаменитата битка при Виена (https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Vienna) през 1683-а година.

Битката при Виена е имала изключително важен характер за съдбата на европейските народи. Ако е паднела Виена пътя за разширяване на Османската империя на Запад е бил напълно открит. От друга страна когато един враг реши да атакува в съдбоносна битка, той също излага себе си на съдбоносен удар. Подобна решителна битка създава криза и за двете страни.

Ето защо когато османците загубват тази битка, с това не само се предотвратява напредъка им на Запад, но също така бележи началото на упадъка на Османската империя. От този момент нататък тази империя вместо да се разширява, започва да отслабва и да се свива.

Образно казано това е било битка между "християнска" Европа и ислямския халифат на османците. И хората от онова време са имали съзнанието, че това не е просто битка между царства и империи, но духовна битка за бъдещето на човечеството.

Ето защо аз мисля, че настоящите събития ни изправят именно пред такава съдбоносна духовна битка. Божиите врагове правят отчаян ход напред, планиран от векове, но с този си ход те излагат себе си на ответен духовен удар, който може да ги върне векове или поне десетилетия назад.

Пс. 27:2  Когато се приближиха при мене злосторници, Противниците ми и неприятелите ми, За да изядат плътта ми, Те се спънаха и паднаха.

Нашите врагове предприемат отчаяни стъпки напред за да ни погълнат, но точно сега е момента ние да извоюваме тяхното препъване и падане.

И не само да паднат, но и да се върнат назад.

Пс. 6:10  Ще се посрамят и много ще се смутят всичките ми неприятели; Ще се върнат назад, ще се посрамят внезапно.

Пс. 35:4  Нека се посрамят и се опозорят Ония, които искат да погубят душата ми; Нека се върнат назад и се смутят Ония, които ми мислят зло.

Давид беше велик Божий воин, но той знаеше как да воюва духовно в молитва срещу враговете си, а не само как да върти меч.

Подобно на Давид, ние трябва да се научим да използваме меча на Духа, разбира се не с плътски напъни, а като на първо място изчистим себе си, с покаяние и смирение пред Бога, за да можем да носим меча облечени с бели дрехи, а не омърсени от собственото си невежество и гордост.

И след това ние можем да призовем Божият съд върху Божиите врагове и техните намерения:

Пс. 21:8  Ръката Ти ще намери всичките Твои врагове; Десницата Ти ще намери ония, които Те мразят.
Пс. 21:9  Във времето на негодуванието Си ще ги направиш като огнена пещ Господ ще ги изпълни с гнева Си, И огън ще ги изгори.
Пс. 21:10  Ще изтребиш плода им от земята, И потомството им измежду човешките чада.
Пс. 21:11  Защото, при все че намислиха злоба против Тебе, При все че ИЗМИСЛИХА ЗАГОВОР, не ще могат да го изпълнят,
Пс. 21:12  Понеже Ти ще ги направиш да обърнат гръб Когато приготвиш на тетивите Си стрели против лицето им.


След мощно медийно облъчване относно това колко ненормални били хората, които твърдят че има световен заговор, много християни подвиват опашка и започват да пригласят заедно с масите, как те не били поддръжници на "теорията на заговора". Докато Писанието говори съвсем ясно за наличието на такъв заговор. Писанието също така ни показва, че ние трябва да воюваме духовно срещу този заговор и да призовем Бога да провали техните планове и намерения.

Защото този заговор не е просто против Божиите хора, но той е против самия Бог. НАМИСЛИХА ЗЛОБА ПРОТИВ ТЕБЕ. Тези хора са водени от злоба и омраза против Бога, против Неговия ред, и искат да го заменят със своя нечестив ред. Но тук Божието слово също ни показва, че този заговор може да бъде осуетен, когато се извика Божия съд и гняв върху нечестивите и техните намерения.

Исус каза, че князът на този свят е вече осъден. Също така всички негови нечестиви слуги са осъдени от множеството съдби написани против тях в Божието слово. Цитирания по-горе пасаж от 21-ви псалом е една от тези съдби. Но мнозина се чудят, защо нечестивите продължават да благоденстват и да напредват със злите си намерения? Причината вярвам, е написана в следния пасаж:

Пс. 149:5  Светиите ще тържествуват славно, Ще се радват на леглата си.
Пс. 149:6  Славословия към Бога ще бъдат в устата им. И меч остър от двете страни на ръката им,
Пс. 149:7  За да отдават възмездие на народите И наказание на племената,
Пс. 149:8  За да вържат царете им с вериги, И благородните им с железни окови, -
Пс. 149:9  За да извършат над тях написания съд! Тая чест принадлежи на всички Негови светии. Алилуя. 


Именно светиите трябва да извършат над нечестивите народи, техните управници и царе, техните водачи написания съд. Божието слово е изпълнено с всякакви осъдителни и наказателни действия от страна на Бога спрямо нечестивите, техните кроежи, планове и намерения. Те обаче за да се изпълнят е необходимо участието на светиите. Тази чест принадлежи на тях, на тях е даден меча на Духа.

Ако нещо в този свят някога се е променяло към по-добро то непременно е било с участието и по причина на молитвите, ходатайствата и духовното воюване на Божиите хора.

Князът на този свят и неговите слуги са осъдени. За тях има написан съд, който светиите трябва да приведат в действие.  Ако светиите нехаят относно своите задължение, нечестивите ще се влошават повече и повече и никой няма да ги спре. Но това, което аз виждам в Писанието е че те могат и трябва да бъдат спрени!

Ето какво Исус ни учи относно молитвата:

Лука 18:1  Каза им една притча за как трябва всякога да се молят, да не отслабват, думайки:
Лука 18:2  В някой си град имаше един съдия, който от Бога се не боеше и човека не зачиташе.
Лука 18:3  В същия град имаше и една вдовица, която дохождаше при него и му казваше: Отдай ми правото спрямо противника ми.
Лука 18:4  Но той за известно време не искаше. А после си каза: При все, че от Бога не се боя и човеците не зачитам,
Лука 18:5  пак, понеже тая вдовица ми досажда, ще - отдам правото, да не би да ме измори с безкрайното си дохождане.
Лука 18:6  И Господ рече: Слушайте що каза неправедният съдия!
Лука 18:7  А Бог няма ли да отдаде правото на Своите избрани, които викат към Него ден и нощ, ако и да се бави спрямо тях?
Лука 18:8  Казвам ви, че ще им отдаде правото скоро. Обаче, когато дойде Човешкият Син ще намери ли вяра на земята?


Първия въпрос тука е - на чия страна е правото? На страната на нечестивите, които кроят пандемии, икономически блокади, съсипване на живота на хората, и затварянето им в цифров концлагер или на светиите, които живеят за Божиите цели на намерения на земята?

И следва тогава другия въпрос, няма ли Бог да ни отдаде правото против противниците ни? Няма ли да обърне техните намерения против тях самите, няма ли да ги направи да се спънат и върнат назад? Няма ли да провали заговора им, така че техните намерение да не могат да се изпълнят?

Накрая остава още един въпрос - Човешкият Син ще намери ли вяра на земята? Ще намери ли хора, които да вярват в Божиите обещания, които да воюват за Божиите цели, които да се молят и да не се уморяват, нито отказват докато не видят написания съд изпълнен върху нечестивите и техните кроежи и заговори?

Защото сега ще дойдат тези и ще започнат с лъжливите внушения, за това че виждаш ли то така трябвало да бъде, че понеже са последни времена, нечестивите трябва да преуспяват, а праведните да ги мачкат и да губят позициите си, живота си и свободата си. Последните времена са от времето на апостолите насам, но през тия последни времена нечестивите отново и отново са губили позициите си, падали са и са се връщали назад, а праведните са получавали свобода да живеят тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност. Явно това, че са последни времена никак не променя факта, че върху нечестивите трябва да бъде извършен написания съд, че трябва да се спънат и паднат, заговорите и злобата им да се провалят и светиите да тържествуват славно с хваления в устата си и меч двуостър в ръцете си.

Пс. 20:8  Те се спънаха и паднаха; А ние станахме и се изправихме.

На това мога да кажа само Амин и Амин.

Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Liya on March 23, 2020, 21:25:19 PM
Благодаря на Бог за това, което си написал, мен много ме насърчи. Очевидно сме в съдбоносна битка и аз с пълна сила осъзнавам колко е важно сега всеки светия да не престава да се моли и да воюва духовно.
Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: dodai on March 24, 2020, 08:18:23 AM
Watchman слава на Бога много точно си го представил.
Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Анко on March 24, 2020, 11:44:40 AM
Бог изтръсква от земята злодейците

Откак започнаха дните ти заповядал ли си ти на утрото
И показал на зората мястото й,
За да обхване краищата на земята,
Така щото да се изтърсят от нея злодейците

Йов 38

Кой ще стане за мене против злодейците?
Кой ще стане с мене против ония които вършат беззаконие?

Пс.94

Покрий ме от тайния съвет на злодейците,
От сганта на беззаконниците,
Които острят езика си като меч,
И прицелват горчиви думи като стрели,
За да устрелят тайно непорочния;
Внезапно го устрелват, и не се боят.
Насърчават се в едно зло намерение,
Наговарят се да поставят скришно примки,
И казват: Кой ще ги види?
Измислят беззакония; Думат: Изпълнихме добре обмислено намерение.
А и вътрешната мисъл и сърцето на всеки от тях са дълбоки.


Но Бог ще ги устрели;
От внезапна стрела ще бъдат ранени.
Така собственият им език, като ги осъжда, ще ги спъне; Всички, които ги гледат, ще поклащат глава.
И всички човеци ще се убоят; Ще разгласят делото на Бога, Защото ще разберат действието Му.
Праведният ще се развесели в Господа, и ще уповава на Него;
И ще се хвалят всички, които са с право сърце.

Пс. 64

Амин.
Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Watchman on March 25, 2020, 00:09:13 AM
Ето на какво попаднах днес във връзка с темата. През 2012-а година някакъв германски институт за изследване на кризите съставя план на действие в случай на определени бедствия. В този план са включени два сценария, единия при наводнение, втория при пандемия от вирус. В този план дори се изписва корона вируса, като възможен сценарий, който дори е описан не като вероятен сценарий, а като  почти сигурен, че ще се случи. Обърнете внимание това е преди 8 години.

От този момент нататък този "вероятен" сценарий повече започва да изглежда не като "вероятно" развитие на събитията, а като действителен план на действие, който до момента се изпълнява 1:1, при това не само в Германия, а по целия свят.

Та в този "имагинерен" сценарий на германския институт се казва, че този вирус ще дойде някъде от Азия, че бумът му ще започне през февруари и че ще засегне след Азия най-силно Европа и Северна Америка. До тук всичко се изпълнява съвсем точно както е предвидено.

Следващите стъпки описани в този проект е че първото нещо е да се обяви карантина, хората да им бъде забранено движението и излизането, ще се препоръчва социална изолация, а след това ще се отнемат основните права на хората. И това за съжаление вече се е изпълнило 1:1.

Сега прави впечатление че този "план на действие" няма нищо общо с типичните мерки при пандемия, при това от много по-опасни и смъртоносни вируси. А вместо това плана предполага тия ирационални, и ненужни мерки, които ние виждаме, че сега се осъществяват.

Дотук всичко звучи все едно не четем от план от преди 8 години, а все едно четем днешните новини. Това, което все още не сме видели е колко всичкото това нещо ще продължи. В този план е записано, че ще продължи 3 години. Аз въобще не мога да си представя как хората ще издържат 3 години по този начин, но сами можете да си представите опустошението, което ще последва ако това състояние на нещата се задържи дори една година, а камо ли 3 години.

В този план също се казва, че ще загинат 1.5 милиона германци, което съвпада 1:1 с цифрата, която Меркел наскоро оповести, че щели да загинат от корона вируса в Германия.

В плана още се казва, че ще бъде затруднено снабдяването с храна и хората ще трябва да преминат към по примитивни форми на изхранване, като това да ядат съвсем прости храни (като картофи, царевичен хляб и прочие тип храни с които нашите деди са оцелявали по време на втората световна война). Другото което се казва е че ще има скок на бандитизма и грабежите. Електричеството, бензина и банковите услуги няма да бъдат засегнати, но транспорта ще бъде силно засегнат, икономиката (особено тази на обикновените хора) ще бъде максимално засегната.

Това е което научих от този "предполагаем сценарий" на германския институт, който изглежда като предварително замислен кроеж, спуснат на нашите политици, които го следват 1:1.

Следователно ние си имаме работа с предварително планирано събитие, чиито настоящи и бъдещи параметри ние виждаме  от този план. Така можем да видим какво са планирали нечестивите поне от гледна точна на външните белези и динамика на случващото се. Зад това ще има много подмолни неща, които не са описани в този план, защото той е предназначен за открит достъп.

Ето защо трябва да се молим усърдно против желанията и плановете на нечестивите.

Пс. 140:8  Господи, не удовлетворявай желанията на нечестивия; Не оставяй да успее злият му помисъл, Да не би да се надигат.

Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Анко on March 25, 2020, 15:30:02 PM
Управляващите в България получават финансиране от 2 немски фондации. Има видео из нета в което Борисов благодари на фондация Ханс Зайдел на някакво партийно събрание. С думите :много преди да основем герб, нашите германски приятели бяха преценили,че България има нужда от еди каква си партия...Това е в нарушение на нашите закони.
Не можех да повярвам, като го гледах за първи път...
https://www.youtube.com/watch?v=ZD_defzNfs8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2yBWt9oVwMj25vbr9wvS1s4gVeJWCZkX7OeD0U18nGvi394jnP1nMpcww

Германия е днешен европейски вавилон.
Основен доставчик на храни и субстанции за храни. В такова време ще намалеят хората, които имат претенции за качество на храните. Хората ще бъдат доволни изобщо ако има храна. Миналата година вече няколко европейски страни като Унгария, Чехия, и тихичко и България, се обадиха за двойния страндарт при храните в евросъюза. И вече реалността е доста различна.

Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: small axe on March 29, 2020, 18:44:56 PM
Watchman, това инфо, ако има сайт, или линк, ще го пуснеш ли? Ако има такъв е важно, защото мнозина биха се позамислили, ако видят подобно нещо с реална дата 2012...
Иначе е ясно, че този вирус е най- малкото човешко дело и има задкулисни цели.
Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Watchman on March 29, 2020, 21:11:54 PM
Ето тук (http://anonymto.com/?https://www.youtube.com/watch?v=a9g23hwt3PI) го има видеото от което научих за този документ вече преведено на български.

Под самото видео има линк към оригиналното видео, а там отдолу има линк към самия документ, който се сваля директно от сайта на Бундестага.
Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Nikolay on March 30, 2020, 23:15:45 PM
Това е много тревожна информация.
Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Nikolay on March 30, 2020, 23:51:08 PM
Притеснителното в тази информация която Бог ти е дал да намериш е, че освен това което пише в този документ, а именно, че тази карантина затвори хората в домовете им, убива производство, обещава да продължи дълго и т.н.
Е това което не пише, а именно.

Какво може да предложи "светът на науката" в една такава трагична ситуация ?
Може да предложи 2 много привлекателни неща:

1. Автоматизация на производствата, което доколкото съм подочувал е реално готово, но не е реализирано, защото ще остави без работа милиони.
2. ББД...

А хората просто ще трябва да седя у дома си и да чакат кризата да отмине.
А предполагам на всички тук им е ясно, че тия две точки са началото на края.
Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Watchman on March 31, 2020, 01:53:40 AM
Началото на края, или края на една ера, която ще бъде заменена с друга, а каква ще бъде тази другата, аз вярвам зависи от молитвите на светиите.

Ние всяка вечер четем Псалмите и се молим с тях. Така стана, че откакто се появи тази ситуация се падна да четем определени Псалми, които като че съвсем ясно показват през какво ще минем, как да се молим и какво всъщност Бог иска да направи.

Всичко започна с Псалом 30:

Пс. 30:1  Ще те превъзнасям, Господи; защото Ти си ме издигнал, И не си оставил неприятелите ми да тържествуват над мене
Пс. 30:2  Господи Боже мой, извиках към Тебе; И Ти си ме изцелил. 
Пс. 30:3  Господи, извел си от преизподнята душата ми: Опазил си живота ми между ония, които слязат в рова
Пс. 30:4  Пейте Господу, светии Негови, И възхвалявайте светото Му име. 
Пс. 30:5  Защото гневът Му е само за една минута, А благоволението Му е за цял живот; Вечер може да влезе плач да пренощува, А на сутринта иде радост
Пс. 30:6  Аз в благоденствието си рекох: Няма да се поклатя до века. 
Пс. 30:7  Господи, с благоволението Си Ти беше ме поставил на твърда планина; Скрил си лицето Си, и смутих се
Пс. 30:8  Към тебе, Господи, извиках, И на Господа се помолих, като казах: 
Пс. 30:9  Каква полза от кръвта ми, ако слезе в рова? Пръстта ще Те славослови ли? Ще възвестява ли истината Ти? 
Пс. 30:10  Послушай, Господи, и смили се за мене; Господи бъди ми помощник. 
Пс. 30:11  Обърнал си плача ми на играние за мене; Съблякъл си ми вретището и препасал си ме с веселие
Пс. 30:12  За да Ти пее хвала душата ми и да не млъква. Господи Боже мой, до века ще Те хваля.


От този Псалом виждаме, че идва време на гняв, скръб, смут, плач и смъртна опасност. Давид трябваше да пледира пред Бога за живота си, напомняйки Му, че смъртта няма да Го слави, нито гроба ще възвестява истината Му.

После виждаме, че гневът Му е за една минута, и плача е за една нощ. Т.е без да се определя колко точно ще е това време, то при всички случаи няма да е толкова дълго колкото са го планирали нечестивите и Бог ще съкрати времето. Бог няма да остави неприятелите ни да тържествуват над нас. И това е ако светиите стоят и се молят според Божието Слово, както Давид се молеше.

Накрая Бог обръща скръбта ни в радост, танцуване и веселие. За да пеем Неговите хваления до века.

Следва Псалом 31:

Пс. 31:1  На Тебе, Господи, уповавам; да се не посрамя до века: Избави ме според правдата Си. 
Пс. 31:2  Приклони към мене ухото Си; побързай да ме избавиш: Бъди ми силна канара, укрепени здание, за да ме спасиш. 
Пс. 31:3  Защото Ти си моя канара и крепост; Затова заради името Си ръководи ме и управяй ме. 
Пс. 31:4  Измъкни ме из мрежата, която скрито поставиха за мене, Защото ти си моя крепост. 
Пс. 31:5  В Твоята ръка предавам духа си; Ти си ме изкупил, Господ Боже на истината. 
Пс. 31:6  Мразя ония, които почитат суетните идоли; Но аз уповавам на Господа
Пс. 31:7  Ще се радвам и ще се веселя в Твоята милост; Защото Ти си видял неволите ми, Познал си утесненията на душата ми, 
Пс. 31:8  И не си ме затворил в ръката на неприятеля; Поставил си нозете ми на широко. 
Пс. 31:9  Смили се за мене, Господи, защото съм в утеснение, Чезне от скръб окото ми, душата ми, и снагата ми. 
Пс. 31:10  Защото се изнури в тъга живота ми, и годините ми във въздишки; Поради престъплението ми ослабна силата ми, И костите ми изнемощяха
Пс. 31:11  На всичките си противници станах за укор, А най-вече на ближните си, И за плашило на познайниците си; Ония, които ме гледаха навън, бягаха от мене. 
Пс. 31:12  Като някой умрял бях забравен от сърцето на всичките; Станах като счупен съд; 
Пс. 31:13  Защото съм чул клетвите на мнозина; От всякъде страх, Като се наговориха против мене И намислиха да отнемат живота ми
Пс. 31:14  Но аз на Тебе уповавах, Господи; Рекох: Ти си Бог мой. 
Пс. 31:15  В Твоите ръце са времената ми; Избави ме от ръката на неприятелите ми, И от тия, които ме гонят
Пс. 31:16  Направи да светне лицето Ти над слугата Ти; Спаси ме в милосърдието Си. 
Пс. 31:17  Господи, да са не посрамя, Защото съм Те призовал; Нека се посрамят нечестивите, Нека млъкнат в преизподнята. 
Пс. 31:18  Нека онемеят лъжливите устни, Които говорят против праведния нахално, горделиво и презрително. 
Пс. 31:19  Колко е голяма Твоята благост, Която си запазил за ония, които Ти се боят, И която си показал пред човешките чада Към ония, които уповават на Тебе! 
Пс. 31:20  Ще ги скриеш в скривалището на присъствието Си От човешките замисли; Ще ги скриеш под покров От препирането на езици. 
Пс. 31:21  Благословен да е Господ, Защото си показал чудесното Си милосърдие към мене В укрепен град. 
Пс. 31:22  А в тревогата си аз бих рекъл: Отлъчен съм от очите Ти: Обаче Ти послуша гласа на молбите ми, Когато извиках към Тебе. 
Пс. 31:23  Възлюбете Господа, всички Негови светии; Господ пази верните, А въздава изобилно на ония, които се обхождат горделиво
Пс. 31:24  Дерзайте и нека се укрепи сърцето ви, Всички, които се надявате на Господа. 


Давид продължава да вика за Божието избавление. Нечестивите са скрили мрежа за нозете ни. Нещата не са така както ги представят. Има скрит замисъл, скрита клопка. От всякъде страх, има план да се отнеме живота на много хора, и особено на праведните.

И това е във време когато поради престъпленията ни, заблужденията ни - силата ни е отслабнала и е малка. Затова е време да изпитаме себе си и да изчистим сърцата си и пътя си от всеки грях. Успеха на враговете ни зависи от това дали ние поддържаме някакви скрити грехове и непокорство, чрез които да преодолеят над нас в съда и да наложат волята си.

Но Бог няма да ни ЗАТВОРИ в ръката на неприятеля, във време когато искат да затворят всички хора по домовете им. Той ще постави нозете ни на широко. Бог ще ни скрие в скривалището на присъствието Си от човешките замисли и ще ни избави от ръката на тези, които ни гонят.

Но Бог няма да се ограничи само с избавлението на Своите Си, Той ще накаже нечестивите за техните кроежи и намислено и извършено зло. Ще въздаде изобилно на горделивите и ще направи да онемеят лъжливите устни. А целия този план не може да се осъществи без масираната подкрепа от всякакви лъжи. Ето защо този път няма да им се размине.

А онези, които се надяват на Господа и са очистили сърцата си, нека да дерзаят и да се укрепят сърцата им.

Псалом 32

Пс. 32:1  Блажен оня, чието престъпление е простено, Чиито грях е покрит
Пс. 32:2  Блажен оня човек, комуто Господ не вменява беззаконие, И в чиито дух няма измама
Пс. 32:3  Когато мълчах, овехтяха костите ми От охкането ми всеки ден; 
Пс. 32:4  Понеже денем и нощем ръката Ти тежеше върху мене, Влагата ми се обърна на лятна суша. (Села). 
Пс. 32:5  Признах греха си пред Тебе, и беззаконието си не скрих; Рекох: Ще изповядам Господу престъпленията си; И ти прости вината на греха ми. (Села). 
Пс. 32:6  За това нещо нека ти се моли всеки благочестив На време, когато може да се намери то; Наистина, когато големите води преливат Те няма да стигнат до него
Пс. 32:7  Ти си прибежище мое; Ти ще ме пазиш от скръб; С песни на избавление ще ме окръжаваш. (Села). 
Пс. 32:8  Аз ще те вразумя, и ще те науча Пътя, по който трябва да ходиш; Ще те съветвам, Като върху тебе ще бъде окото Ми
Пс. 32:9  Не бивайте като кон или като мъска, Които нямат разум; За чиито челюсти трябва оглавник и юзда, за да ги държат, Иначе, не биха се приближавали при Тебе. 
Пс. 32:10  Много ще бъдат скърбите на нечестивия; Но онзи, който уповава на Господа, Милост ще го окръжи. 
Пс. 32:11  Веселете се в Господа и радвайте се, праведници, И викайте с радост всички, които сте с право сърце. 


Ето го и решението с проблема с нашите скрити грехове, поради които противника може да преодолее над нас и да постигне желанията си. Ние не трябва да мълчим относно нашите грехове и престъпления. Ако мълчим нашата сила ще отслабва и живота в нас ще изсъхва. Но вместо това ние трябва да изповядаме престъпленията си и греха си да не скрием. Така ще получим Неговата милост и прошка. Така греховете ни ще бъдат простени, и престъпленията ни покрити. Бог няма да ни вмени грях и противника няма да има нищо против нас в съда. Така ние ще преодолеем в съда над противниците си и ще осъдим всеки език, който се повдига против нас в съд. Защото правдата ни е от Господа. Бог ще отсъди правото ни против противниците ни, и ще осуети техните намерения.

За това нещо трябва да се моли всеки светия на време, докато може да се намери такова. Защото идват големите води, но те няма да достигнат до онзи, чието престъпление е простено и чийто грях е покрит. Ако ние внимателно изпитаме себе си пред Бога и изповядаме греховете си, водите които заливат сега света няма да достигнат до нас.

И не само това, но Бог ще ни вразуми, ще ни научи на пътя по който трябва да ходим, за да не живеем вече безцелно и безсмислено, Той ще ни съветва и върху нас ще бъде окото Му.

А за нечестивите скърбите ще бъдат много. Ще бъде скръбно време за нечестивите, както за тези които са скроили цялото това зло, така и за масите, които са живели безгрижно и безпаметно в греховете си.

Но праведните ще бъдат окръжени с милост, радост и песни на избавление.

Псалом 33:

Пс. 33:1  Радвайте се праведници, в Господа; Прилично е за праведните да въздават хваление. 
Пс. 33:2  Хвалете Господа с арфа, Псалмопейте Му с десето струнен псалтир. 
Пс. 33:3  Пейте му нова песен, Свирете изкусно с възклицание. 
Пс. 33:4  Защото словото на Господа е право, И всичките Му дела са извършени с вярност. 
Пс. 33:5  Той обича правда и правосъдие; Земята е пълна с милосърдието Господно
Пс. 33:6  Чрез словото на Господа станаха небесата, И чрез дишането на устата Му цялото им множество. 
Пс. 33:7  Той събра като куп морските води, Тури бездните в съкровищници. 
Пс. 33:8  Нека се бои от Господа цялата земя; Нека благоговеят с боязън пред Него всички жители на вселената. 
Пс. 33:9  Защото Той каза, и стана; Той заповяда, и затвърди се. 
Пс. 33:10  Господ осуетява намеренията на народите; Прави безполезни мислите на племената
Пс. 33:11  Намеренията на Господа стоят твърди до века, Мислите на сърцето Му из род в род
Пс. 33:12  Блажен оня народ, на когото Бог е Господ, Людете, които е изброил за Свое наследство. 
Пс. 33:13  Господ наднича от небето, Наблюдава всичките човешки чада; 
Пс. 33:14  От местообиталището Си Гледа на всичките земни жители, - 
Пс. 33:15  Онзи, Който създаде сърцата на всички тях, Който позна всичките им работи. 
Пс. 33:16  Никой цар не се избавя чрез многочислена войска Силен мъж не се отървава с голямо юначество
Пс. 33:17  Безполезен е конят за избавление, И чрез голямата си сила не може да избави никого
Пс. 33:18  Ето, окото на Господа е върху ония, които Ме се боят, Върху ония, които се надяват на Неговата милост, 
Пс. 33:19  За да избави от смърт душата им, И в глад да ги опази живи
Пс. 33:20  Душата ни чака Господа; Той е помощ наша и щит наш. 
Пс. 33:21  Защото в Него ще се весели сърцето ни, Понеже на Неговото свето име уповаваме. 
Пс. 33:22  Дано да бъде милостта Ти, Господи върху нас Според както сме се надявали на Тебе. 


Този Псалом вярвам разкрива Божия план за тази ситуация. Бог допуска това време на гняв, съд и зло, за да възвърне народите към страха от Господа. Да благоговеят с боязън всичките жители на вселената. За целта Бог ще упражни както справедлив съд спрямо народите и нечестивите им управници, така и голямо милосърдие към Своите Си.

От друга страна Бог този Псалом казва, че Бог ще осуети намеренията на народите и провали техните мисли и кроежи. Ето защо аз вярвам, че нечестивите няма да успеят да реализират плана си. И Божието слово ни дава пълно основание да се молим за това с голямо дръзновение и убеждение.

Това е време когато Бог наблюдава народите, и земните жители. За да види, които ще се убои от Бога и ще извика към Него, и кой ще уповава на човешките идоли, на науката, на властите, на своята сила и юначество. Тия неща са безполезни за избавление. Но онези, които се убоят от Бога, те ще бъдат избавени от смърт и в глад ще бъдат оставени живи.

Ето защо сега е време да се ЧАКА Бога, да не се надяваме на нищо друго и на никой друг. Защото докато Бог съди езичниците, Неговите милости ще се разпрострат над онези, които Му се боят и които се надяват не на суетните човешки идоли, а на Неговите милости.

Псалом 34:

Пс. 34:1  Ще благославям Господа на всяко време Похвала към Него ще бъде винаги в устата ми. 
Пс. 34:2  С Господа ще се хвали душата ми; Смирените ще чуят това и ще се зарадват. 
Пс. 34:3  Величайте Господа с мене, И заедно нека възвеличим името Му. 
Пс. 34:4  Потърсих Господа; и Той ме послуша, И от всичките ми страхове ме избави. 
Пс. 34:5  Погледнах към Него; и светнаха очите им, И лицата им никога няма да се посрамят
Пс. 34:6  Тоя сиромах извика; и Господ го послуша, И от всичките му неволи го избави
Пс. 34:7  Ангелът на Господа се опълчва около ония, които Му се боят, И ги избавя
Пс. 34:8  Вкусете и вижте, че Господ е благ; Блажен оня човек, който уповава на Него. 
Пс. 34:9  Бойте се от Господа, вие Негови светии; Защото за боящите се от Него няма оскъдност
Пс. 34:10  Лъвчетата търпят нужда и глад; Но ония, които търсят Господа, няма да бъдат в оскъдност за никое добро
Пс. 34:11  Дойдете, чада, послушайте мене; Ще ви науча на страх от Господа
Пс. 34:12  Желае ли човек живот, Обича ли благоденствие, за да види добрини? - 
Пс. 34:13  Пази езика си от зло И устните си от лъжливо говорене. 
Пс. 34:14  Отклонявай се от злото и върши доброто, Търси мира и стреми се към него. 
Пс. 34:15  Очите на Господа са върху праведните, И ушите Му към техния вик. 
Пс. 34:16  Лицето на Господа е против ония, които вършат зло, За да изтреби помена им от земята
Пс. 34:17  Праведните извикаха, и Господ послуша, И от всичките им беди ги избави
Пс. 34:18  Господ е близо при ония, които са със съкрушено сърце, И спасява ония, които са с разкаян дух
Пс. 34:19  Много са неволите на праведния; Но Господ го избавя от всички тях; 
Пс. 34:20  Той пази всичките му кости; Ни една от тях не се строшава. 
Пс. 34:21  Злощастието ще затрие грешния; И ония, които мразят праведния, ще бъдат осъдени
Пс. 34:22  Господ изкупва душата на слугите Си; И от ония, които уповават на Него, ни един няма да бъде осъден


Сега е времето да търсим Господа, да оставим инерцията, която ни тласка светската система със своите забързани темпове и да търсим Божията воля за живота си. Тогава Бог ще ни избави от всичките ни страхове. Лицата ни ще светнат, ще разберем за какво сме призовани и за какво трябва да живеем. Затова никога няма да се посрамим.

Бедният духом (сиромаха) е който не се надява на света да оправи нещата. Той не чака ваксини, нито чака на спасителни икономически пакети от правителството. Той вика към Бога, и Той го избавя от всичките му неволи. Ангел Господен е изпратен да се опълчва около праведните. В това зло време ние не сме без защита. Небесна армия е изпратена на  Земята да охранява Божиите светии. Тук е много интересна думата "опълчва", еврейската дума означава, че ангела Господен буквално разпъва шатър, покривало, около тези които се боят от Бога и по този начин ги покрива от злините, които се случват наоколо.

За Божиите светии няма да има оскъдност, във време на масово обедняване, глад и смърт. Дори "лъвчетата" - синовете на богаташите, милионерите, политиците и мутрите ще изпаднат в оскъдност, нужда и глад, но Боящите се от Бога няма да изпитат недостиг.

Ето защо докато пребиваваме в Божия шатър, разпънат от Господния ангел над нас, ние трябва да седнем и да се учим на страх от Бога. Ние не трябва да си мислим, че вече знаем какво е страх от Бога и имаме достатъчно от него. Напротив, това е време да застанем пред Бога - за да се научим на страха от Бога, както никога до сега.

- пази езика си от зло
- устните си от измамно говорене
- отклонявай се от злото
- търси доброто
- търси мира и стреми се към него

Тези 5 неща ние трябва да познаем като 5-те пръста на ръката си.

Нечестивите няма да останат ненаказани. Бог ще насочи лицето си против тях. Той не само ще осуети намеренията им, кроежите им и желанията им, но и ще изтреби дори спомена им от земята. Злощастие ще затрие грешните, и онези които мразят праведните ще бъдат осъдени.

Тук отново виждаме ролята на съда, на тази духовна битка, която се води в Божието съдилище на Небесата, където противникът ни дявола ни обвинява пред Бога денем и нощем, до деня в който ще бъде свален на земята. Нито един от тези, които уповават на Бога няма да бъде осъден.

Сега е време на съд върху земята, но Божиите слуги няма да бъдат осъдени, защото Исус вече беше осъден на наше място, и правото в съда е на наша страна и против враговете ни.

Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Watchman on March 31, 2020, 02:32:01 AM
Псалом 35

Пс. 35:1  Бори се, Господи, с ония, които се борят с мене; Воювай против ония, които воюват против мене.
Пс. 35:2  Вземи оръжие и щит, И стани да ми помогнеш.
Пс. 35:3  Изтръгни и копие, та затвори пътя на гонителите ми; Кажи на душата ми: Аз съм избавител Твой.
Пс. 35:4  Нека се посрамят и се опозорят Ония, които искат да погубят душата ми; Нека се върнат назад и се смутят Ония, които ми мислят зло.
Пс. 35:5  Нека бъдат като плява пред вятъра, И ангел Господен да ги гони.
Пс. 35:6  Нека бъде пътят им тъмен и плъзгав, И ангел Господен да ги гони.
Пс. 35:7  Защото без причина скриха за мене мрежата си в трап; Без причина изкопаха яма за душата ми.
Пс. 35:8  Да дойде върху всеки един от тях неочаквана погибел; И мрежата му, която е скрил, нека улови самия него. Той нека падне в същата погибел.
Пс. 35:9  А моята душа ще се весели в Господа, Ще се радва в избавлението Му:
Пс. 35:10  Всичките ми кости ще рекат; Господи, кой е подобен на Тебе, Който избавяш сиромаха от по-силния от него, Да! сиромаха и немощния от грабителя му?
Пс. 35:11  Несправедливи свидетели въстават И питат ме за неща, за които аз не зная нищо
Пс. 35:12  Въздават ми зло за добро, За да бъде в оскъдност душата ми.
Пс. 35:13  А аз, когато те боледуваха, Аз се обличах във вретище, Смирявах с пост душата си, И молитвата ми се връщаше в пазухата ми и се повтаряше;
Пс. 35:14  Обхождах се като с приятел, като с мой брат, Ходех наведен и нажален както кога жалее някой майка си.
Пс. 35:15  Но когато накуцвах в пътя си, те се зарадваха и се събраха. Побойници се събраха против мене, - човеци, които аз не знаех; Късаха ме без да престават.
Пс. 35:16  Като нечестивите смешкари в пиршества Скърцаха на мене със зъби.
Пс. 35:17  Господи до кога ще гледаш? Избави душата ми от погубленията им, Живота ми от тия лъвове.
Пс. 35:18  Аз ще те славословя в голямо събрание, Ще Те хваля между многочислени люде.
Пс. 35:19  Да не тържествуват над мене Ония, които несправедливо враждуват против мене; Нито да помигват с очи Ония, които ме мразят без причина.
Пс. 35:20  Защото говорят за мир, Но измислюват лъжливи думи против тихите на земята.
Пс. 35:21  Да! те отвориха широко срещу мене устата си; Казваха: О, хохо! очите ни видяха!
Пс. 35:22  Ти си видял, Господи, да не премълчаваш; Господи, да се не отдалечиш от мене,
Пс. 35:23  Стани и събуди се за съда ми; За делото ми, Боже мой и Господи мой.
Пс. 35:24  Съди ме, Господи Боже мой, според правдата Си, И да не тържествуват над мене.
Пс. 35:25  Да не кажат в сърцето си: Ето желанието ни се изпълни. Нито да кажат: Погълнахме го.
Пс. 35:26  Да се посрамят и се опозорят заедно всички Ония, които се радват на злощастието ми; Да се облекат със срам и с позор Ония, които се големеят против мене.
Пс. 35:27  Да възклицават и да се зарадват Ония, които благоприятствуват на правото ми дело, И винаги нека казват: Да се възвеличи Господ, Който желае благоденствие на слугата Си.
Пс. 35:28  И езикът ми ще разказва Твоята правда И твоята хвала всеки ден.


Това е време на война и противопоставяне с нечестивите. Но ние трябва да призовем Бога да воюва с онези, които воюват с нас, да се бие против онези, които са дошли да се бият с нас, за да ни погубят и да ни погълнат.

Бог ще затвори пътя на гонителите ни, защото нашето време още не е дошло. Както Исус преминаваше многократно покрай тези които искаха да Го убият, и те нищо не можеха да Му сторят, така противниците ни няма да имат достъп до нас, преди да се свали сатана на земята.

Вместо това, онези които са скроили тези зли планове ще се смутят и ще се върнат назад. Ще се опозорят и посрамят.

Те ще бъдат като плявата пред вятъра и ангелът Господен, който е прострял своя шатър върху нас, ще ги гони. Пътят и ще бъде тъмен и хлъзгав и ангел Господен ще ги гони.

Защото без причина скриха мрежата си в трап, без причина  изкопаха яма за душите ни. Това показва, че нещата са скрити и подмолни. Нещата не са такива каквито ги оповестяват, но има скрит план, има скрита мрежа и скрита яма с цел да ни погубят. Но вместо това те ще бъдат погубени и опозорени. Върху тях ще дойде НЕОЧАКВАНА ПОГИБЕЛ, те ще се хванат в собствените си мрежи, и погибелта която са приготвили за нас, ще дойде внезапно върху тях.

Когато се приготвят да погълнат праведния и да изядат плътта му, те ще ни атакуват с лъжливи думи, но ще бъдат ВНЕЗАПНО устреляни, Бог е приготвил стрели против лицата им на тетивите Си. Нещата ще се развият напълно неочаквано за онези, които са скроили всичкото това зло. Бог ще съди народите за да ги доведе отново до страха от Бога, но нечестивите социални инженери, които стоят зад всичко това ще си изпатят повече от всички.

Бог няма да позволи те да възтържествуват над нас, те няма да успеят да изпълнят желанието си и кроежа си, нито ще успеят да ни погълнат. Вместо това ще се покрият със срам и позор, а светиите ще тържествуват в Господа.

И последно тази вечер четохме Псалом 36, с който засега ще завърша

Пс. 36:1  Беззаконието на нечестивия свидетелствува на вътрешното ми сърце, Че чрез очите ми няма страх от Бога.
Пс. 36:2  Защото той се лъже в своите очи. Че беззаконието му няма да се открие и да се намрази,
Пс. 36:3  Думите на устата му са беззаконие и измама; Той не иска да бъде разумен за да прави добро.
Пс. 36:4  Беззаконие измислюва на леглото си; Застава на недобър път; злото не мрази.
Пс. 36:5  Господи, Твоето милосърдие стига до небето, Верността Ти до облаците;
Пс. 36:6  Правдата Ти е като великолепните планини; Съдбите Ти са бездна голяма; Ти, Господи, запазваш човеци и животни.
Пс. 36:7  Колко е скъпоценно Твоето милосърдие, Боже! Затова човешките чада прибягват под покрива на крилата Ти.
Пс. 36:8  Ще се наситят от тлъстината на дома Ти. И от реката на Твоите сладости ще им дадеш да пият.
Пс. 36:9  Защото у Тебе е изворът на живота, В Твоята светлина ще видим светлина.
Пс. 36:10  Простирай милосърдието Си към ония, които Те познават, И правдата Си към ония, които са с право сърце.
Пс. 36:11  Нека не дойде против мене ногата на горделивите, Нито ръката на нечестивите да ме поклати.
Пс. 36:12  Там паднаха ония, които вършат беззаконие; Повалиха си и не ще могат да станат.


Нечестивите са скроили зъл пъклен плат. Те лежат на леглата си и измислят зло. Но те се лъжат и заблуждават, като си мислят, че беззаконието им няма да се открие и намрази. Те разчитат на беззаконие и измама, които разпространяват по всичките си подопечни канали. Но това няма да ги спаси от разобличение.

Божиите милости са твърде големи за да позволи Бог да успее този пъклен план. Бог ще съхрани и човеци и животни. И не само това. Бог не само ще избави живота на своите Си, но Той е приготвил трапеза в присъствието на враговете ни.

Това е време през което Бог ще ни насити от тлъстината на Своя дом. И ще ни напои от сладостите на Своята река на живота. Сега е времето да се научим да живеем от извора на Живота, които е в Него, и да намираме светлина в Неговата светлина.

Много християни в днешно време търсят светлина в знанията на този свят. Те се натискат за светските университети и дипломи. Изграждат целия си живот върху кариера в системата на този свят. Те искат света да ги научи как да работят, как да изкарват прехраната си, как да възпитават децата си. Те търсят светлина не в Божията светлина, а в онова, което този свят нарича светлина, знание, наука, мъдрост. Ето защо Бог ще постави този свят с неговата мъдрост и наука на колене. За да разберем, че ние трябва да видим светлина в Неговата светлина.

Да горделивите са планирали да нахлуят в живота ни, в домовете ни, в съвестта ни и дори във вярванията ни. Но ние трябва да се молим както Давид се моли, да не допусне Бог да нахлуят нозете на горделивите на наша територия, нито ръцете на нечестивите да ни поклатят.

И тогава те ще се спънат и паднат. Ще се повалят и няма да могат да станат!

А това определено ще е началото на ново време, на нова ера. Затова и в 33-ти Псалом се казва да пеем на Бога нова песен.

И така, както казва Писанието "повярвах, затова говорих" и аз споделям горните неща, защото повярвах, че тези Псалми говорят непосредствено за ситуацията в която се намираме в момента и аз съм готов да се моля с цялото си сърце точно както се молеше и Давид и да очакваме от Бога победа над враговете ни и преобръщане на всичките им замисли против тях самите и обръщането им за изпълнение на Божиите цели и намерения.

И ако вие придобиете същата вяра и убеждение, то нека да се съгласим заедно и да се молим с тези прекрасни думи от Псалмите, които съдържат не само инструкции за това какво трябва да правим в такова време, но и чудесни обещания за изобилните Божии милости, които са приготвени за такова зло и усилно време.

И разбира се споделете тази тема с хората, които мислите, че могат да бъдат наши съратници в тази духовна битка. Защото аз не вярвам, че тази победа ни е вързана в кърпа и ще ни се даде на тепсия. Както Давид трябваше да воюва в агонизираща молитва, с голямо усърдие и постоянство, така това трябва да правим и ние.
Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: mak on March 31, 2020, 03:07:57 AM
Quote
Те разчитат на беззаконие и измама, които разпространяват по всичките си подопечни канали.

Преди някой ден четох за идването на Антихриста пише,

2Th 2:9  тогава, чието идване се дължи на действието на сатаната, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса 
2Th 2:10  и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. 

Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Watchman on March 31, 2020, 10:29:10 AM
Според написаното по-горе в темата, аз не вярвам, че това е времето на Антихриста. Но това е тема, която трябва да бъде разгледана отделно, и аз обмислях да пусна отделна тема по въпроса за последните времена, Антихриста и второто идване на Христос.
Title: Re: Корона вируса и Божиите хора
Post by: Анко on April 02, 2020, 14:10:26 PM
Скоро усетих,че наново трябва да отворим Исая 24 гл.

8 Веселието на тъпанчетата престава; Шумът на ликуващите се свършва; Престава веселието на арфата.
9 Няма да пият вино с песни; Спиртното питие ще бъде горчиво за тия, които го пият.
10 Суетният град се събори; Всяка къща се затвори тъй щото да не влезе никой.
11 Вик има по улиците за виното; Всяка радост се помрачи; веселието на земята е отишло в плен.
12 В града остана пустота, И портата е разбита и съборена.
13 Защото всред земята, между племената, ще бъде Подобно на плода паднал при отърсването на маслина, Подобно на пабиръка, когато се свърши гроздобер.
14 Тия ще извикат с висок глас, ще издадат силен глас, За величието Господно ще възкликнат от морето.
15 Затова прославете Господа в източните страни, Прославете името на Господа Израилевия Бог в крайморията.
16 От край земята чухме да пеят Слава на праведния; Но аз рекох: Чезна! чезна! горко ми! Коварните коварствуваха; Да! коварните страшно коварствуваха.
17 Страх, и яма, и примка са върху тебе, О земни жителю.
18 Който бяга от гласа на страха Ще падне в ямата; И който възлиза отсред ямата, Ще се улови в примката; Защото прозорците отгоре са отворени, И основите на земята треперят.
19 Земята се съкруши съвсем, Земята се разложи съвсем, Земята силно се разтърси.
20 Земята ще полита като някой пиян, И ще се люлее насам натам като колиба; Беззаконието й ще натегне върху нея; И ще падне и няма вече да стане.
21 И в оня ден Господ ще накаже във височината войнството на високопоставените, И на земята земните царе.
22 И ще бъдат събрани, Както се събират затворниците в тъмницата. И ще бъдат затворени в тъмницата, И след дълго време ще бъдат наказани.

23 Тогава луната ще се смути и слънцето ще се засрами; Защото Господ на Силите ще царува на Сионския хълм, И в Ерусалим, и пред старейшините Си, със слава.