Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Последни времена /
« Last post by Георги-земеделец on July 05, 2018, 15:49:19 PM »
Когато някой има студенокръвен домашен любимец, може от опит да знае режима му на хранене. Без да е видял или проверил, ферментацията в долния гастроинтестинален тракт, би било несериозно да се гради разбиране. За да се избегнат нестабилни познания, е добре да се търси истината и да се взема за сериозно изпитаната.
2
Последни времена /
« Last post by Watchman on July 04, 2018, 21:46:56 PM »
В ония времена всичко е било много по-голямо. Има открити останки на дървета, които са били с размер на ствола от няколко километра. Реалностите само преди няколко хиляди години са били напълно различни от това, което ние познаваме сега.  Затова и тревата спокойно може да е била висока колкото триетажна къща, а тръстиката колкото 16 етажен блок.

За опашката се казва именно, че я клати като кедър, а не като куче или като кон. Сравнението с кедър е именно за да обозначи размерите, а не самото клатене, защото всички животни си клатят опашките.

Левиатана също е морски змей с огромни размери. Само преди 200-300 години е имало хиляди очевидци на такива морски чудовища. После "учените" ги обявяват за мит.

Драконите са реални същества, които са потвърдени от библейските текстове. Поне 16 пасажа в Библията говорят за драконите като за напълно реални живи същества. После пак "учените" обявяват драконите за мит и въвеждат измислицата наречена "динозаври" измествайки съществуването им преди милиони години.

Но реално това е опит да се прикрие съществуването на драконите, които са истинските динозаври.

Хипопотама е много симпатично и благородно животно, но няма нищо общо с библейския веемот. Много по-близко до описанието е така наречения диплодок, който има опашка с размерите на кедрово дърво и е тревопасно животно.
3
Последни времена /
« Last post by PetkoPetkov on July 04, 2018, 21:46:42 PM »
Животното което се вписва най-добре в описанието на веемота (H930 - в единствено число от египетското понятие: воден вол, т.е. хипопотам или Нилски кон: - be-hay-mohth' на еврейски.) от книгата на Йов 40:15-24 е някой от изчезналите видове хипопотами.
Най-близкия пример с който съвпада описанието е "Malagasy hippopotamus" живял преди повече от 1000 години.

Йов 40:15
15 Погледни сега веемота който съм направил заедно с теб. Яде трева като вол.


Хипопотама е растителноядно животно и тревата е основното му меню.

Йов 40:17
17 Накланя опашката си като кедър, жилите на бедрата му са оплетени здраво.


Опашката му е като кедър и ...
(https://pbs.twimg.com/media/DUUSr1QUMAA5cxN.jpg), (https://www.nature.ca/notebooks/english/pyghippo_p0.htm)
има много отличителен начин за маркиране на територията си като изпуска фекали и маха с опашка.
(https://www.youtube.com/watch?v=PSKQ3ZNQ_O8)

Йов 40:18
18 Костите му са като бронзови цеви, ребрата му са като железни лостове


Снимка на скелет от изчезналия вече "Malagasy hippopotamus" изяснява това много точно.(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Malagasy_Hippopotamus.jpg)

Йов 40:22
22 Сенчести дървета със сянката си го покриват, върбите при потока го заобикалят.


Хипопотама прекарва най-голяма част от времето си в водата (приблизително 16 часа) заради което е наречен "речен кон".
(https://youtu.be/uClkg7UHvT8?t=35)

Йов 40:23
23 Ако се разлее река, той не бърза да бяга, не го е грижа, ако и Йордан да се устреми в устата му.


Макар големия му размер и тегло той е идеален плувец при всякакви условия.
(https://www.youtube.com/watch?v=Su7GkqwxG08)

Йов 40:24
24 Може ли някой да го хване, докато гледа, да прободе носа му с примка?


Когато е във водата той винаги гледа и е на щрек но дори на суша едва ли някой би посмял да го приближи защото има една от най-здравите захапки от животинските видове.
(https://youtu.be/uClkg7UHvT8?t=47)
4
Последни времена /
« Last post by PetkoPetkov on July 04, 2018, 17:55:38 PM »
Тревопасните животни по принцип ако имат непрестанен достъп на храна ще ядат нон стоп. Дори кокошките прекарват 85% от будното си време в ядене. Това не означава, че колко време някой яде трябва да има връзка с това колко тежи, защото има значение какви количества даденото животно е способно да поглъща за определено време, а не само това колко време отделя за ядене.

Пропускаш че има значение каква е храната която се консумира. Калориите на тревата и растенията са много малки затова им е нужно по-голямо количество храна за да поддържа теглото си, което означава също че много по-дълго време ще му е необходимо за да си набави нужното.

В книгата на Йов 40-а глава се говори за животно (веемота) чиято опашка е голяма като кедър. Един кедър е висок 40-50 метра. Животно с такава опашка трябва да е огромно. За него също е  написано, че се е хранило с трева.

В стиха от книгата на Йов се казва че накланя опашката си като кедър а не че е с размери като на това дърво.

Йов 40:17
Накланя опашката си като кедър, жилите на бедрата му са оплетени здраво.


Пише още...

Йов 40:21
Под сенчести дървета ляга, в скривалището на тръстики и блата.


Разбираме още че тръстиките и блатата са му били скривалище, което означава че веемота не е повече от 5 метра.
5
Последни времена /
« Last post by Watchman on July 04, 2018, 09:48:56 AM »
Враговете на народа отново са се събрали и зад захаросан и лицемерен претекст подготвят следващата примка срещу децата и семейството.

Ето тук може да се прочете за това.

Това трябва да бъде взето на прицел от праведните в молитвите им с не по-малка сериозност и усърдие от Истанбулската конвенция. Тези нечестивци няма да се спрат сами. Трябва да викаме към Бога да отсече всички, които искат да обърнат България в електронен концлагер за нас и за децата ни.
6
Последни времена /
« Last post by Watchman on July 04, 2018, 09:45:02 AM »
Quote
Слоновете тежат между 2.5 - 7 тона.
Те прекарват между 12 - 18 часа за денонощие в хранене.

Бронтозаврите тежат между 15 - 17 тона.

По груби сметки слон който тежи 7 тона се храни по около 18 часа за денонощие за да поддържа теглото си.
Понеже брантозавъра тежи 15 тона трябва да се храни по около 36 часа в денонощие без да спира.

Тревопасните животни по принцип ако имат непрестанен достъп на храна ще ядат нон стоп. Дори кокошките прекарват 85% от будното си време в ядене. Това не означава, че колко време някой яде трябва да има връзка с това колко тежи, защото има значение какви количества даденото животно е способно да поглъща за определено време, а не само това колко време отделя за ядене.

В книгата на Йов 40-а глава се говори за животно (веемота) чиято опашка е голяма като кедър. Един кедър е висок 40-50 метра. Животно с такава опашка трябва да е огромно. За него също е  написано, че се е хранило с трева.

Що се отнася до това, че в така наречените "музеи" с кости на динозаври, костите са фалшиви, това е разбираемо, защото нещо истинско дори да са намерили то няма да съвпада с официалната "наука", затова тези неща се крият, а се лансират фалшиви артефакти. Особено заинтересувани са да скрият древните цивилизации, генетичните експерименти и всички мерзости които са правили преди и са свършили с катастрофален провал, за да продължат да поддържат лъжливото си внушение, че в момента човечеството е в зенита на развитието си и че това е единствения възможен и правилен път. От вярата на хората в тази лъжа зависи успеха на целите които са си поставили, затова се прави всичко възможно тя да се поддържа и всички истински артефакти се крият или унищожават.
7
Последни времена /
« Last post by PetkoPetkov on July 04, 2018, 01:07:11 AM »
Когато мисля, за твари, за гиганти, за влечугоподобни и за насилие, някак си всичко се събира в една единствена дума ДИНОЗАВРИ. Човек може да си представи що за насилие са предизвиквали великани като тях. Нещо повече, Бог дава ясна и недвусмислена заповед на Ной:

Бит. 6:19  И от всичко, от всякакъв вид твар, която живее, да вкараш в ковчега по две от всеки вид, за да опазиш живота им със себе си; мъжко и женско да бъдат.

Ной е трябвало да спаси ВСЕКИ ВИД Божие творение в ковчега. Динозаврите НЕ СА включени в ковчега и за мен това означава само едно нещо - те НЕ СА БОЖИЕ ТВОРЕНИЕ, а най-вероятно са следствие на амалгама между влечугоподобни паднали същества и човешките дъщери.

Разбира се динозаврите не са единствените нефилими и гиганти, защото не всички паднали "Божии синове" са влечугоподобни, като Сатана. Някои са човеко подобни и затова е имало и човеци гиганти, някои е възможно да са подобни на животни и птици. Да не забравяме, че херувимите имат 4 лица и само едно е лице на човек. Другите 3 са лице на теле, лъв и орел. Според мен така наречените "митични същества" като циклопи, горгони, минотаври, тролове, русалки, дракони, грифони и кентаври - не са просто така плод на нечия фантазия, а са митологизирани спомени за подобни същества, които са били следствие от амалгамията между "Божии синове" и човешки дъщери, както и вероятно на генетични експерименти. Цялата тази паплач Бог е измел от земята чрез потопа, като запазва САМО онова, което е Негово оригинално творение.

(следва продължение)

Преди време имах съмнения дали динозаврите са съществували. Гледах видео в което репортер беше в фабрика в която работят хора занимаващи се с изобразително и приложно изкуство като скулптори и други, които изработват скелети и вкаменелости на динозаври и биват излагани из музеите по света и представяни за истински разбира се. (https://www.youtube.com/watch?v=Dphf_T_fGgw)

Преди дни гледах друго видео относно съмненията за това дали са съществували динозаври което вече затвърди мнението ми че няма начин това да е било така. В клипа се съпоставиха две животни, слона и бронтозавъра като се знае че и двата вида се хранят само с растителност.
Макар автора на клипа да преовеличаваше с някои от цифрите, когато проверих какви са реалните стойности се оказа че тезата му е вярна.
(https://www.youtube.com/watch?v=Z8Hbxexn7Qc)

Слоновете тежат между 2.5 - 7 тона.
Те прекарват между 12 - 18 часа за денонощие в хранене.

Бронтозаврите тежат между 15 - 17 тона.

По груби сметки слон който тежи 7 тона се храни по около 18 часа за денонощие за да поддържа теглото си.
Понеже брантозавъра тежи 15 тона трябва да се храни по около 36 часа в денонощие без да спира.
8
Граматиката не те учи на езика, граматиката ти помага да разбереш кое и защо се прави и кога се прави/казва. Също е с много други неща, може да ги научиш с гледане, но ако искаш да сътвориш нещо наистина добро и хубаво ти трябва техника и знания за това което правиш. Китайците затова учат трудно други езици, защото никога не са се сблъсквали с правила за говорене и им е трудно да ги усвоят.

Японците са уникален народ именно защото все още не са успели да убият духа на послушание в тях и имат съвест за това нещо. Но както сам отбеляза имат поради късното започване на мерзостите при тях, много по-тежка програма за унищожение защото трябва да стигнат другите.

Относно човешките напъни, трябва да имаме все пак в предвид, че трябват и плодове, а не само да се молим и да лежим. Защото Бог може да прави нещата с малко хора, но все пак тия малкото е добре да ги има. Не, че Бог не може да го направи и без тях, но така е добре да се направи.
9
Език не се учи с граматика, а по интуиция. Точно както малките деца могат да говорят перфектно родния си език без да знаят никаква граматика.

Аз английска граматика никога не съм учил, но когато говоря на английски ме мислят че английския ми е роден език.

Японците са уникален народ, който бива умишлено мачкан и унищожаван. Това е народа с най-голям процент самоубийства на глава от населението. Наистина големи мерзости могат да се намерят в Япония, но всичко това е програма за унищожението на народа, която им се прилага.

Те обаче за разлика от нас знаят къде да се върнат, защото корените им не са изгубени. А ние сме като дърво без корен, което се лашка от вълните накъдето задуха вятъра. Причината че при нас програмата за унищожение се прилага още от времето на Византия (т.е преди поне  1200 години), а при японците тази програма е започнала с колонизирането им от англичаните преди 200 години.

При китайците положението е подобно, като при японците. Само дето при тях еманципацията от западния контрол е в по-напреднала фаза. Интересното е че китайския икономически бум започва именно по времето на големите китайски съживления и бума на домашните църкви в Китай, които са устоявали сред огромни гонения.
10
Кое не е вярно, че на китайците им е трудно да учат други езици понеже си нямат граматика ? Не си говорил с китайци...?

И двата народа, китайския и японския са много зле в момента и дори и да се възраждат финансово, то народите им духовно пропадат. Японците заливат с света със толкова много гнусни неща в момента, че не е истина.
Това, че и двата народа са с кастово общество им помага в някаква степен да се развиват икономически, но толкова. Аз поне нищо за духовно извисяване не знам за тях, ако имаш информация сподели :)
___

Относно молитвите съм съгласен.

Относно "шлаката" с нея е добре да се внимава, защото може да бъде и опасна.
Pages: [1] 2 3 ... 10