Братско общение в тревожни времена

Дискусии върху Библейски и духовни въпроси => Последни времена => Topic started by: Watchman on September 20, 2021, 21:48:16 PM

Title: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on September 20, 2021, 21:48:16 PM
Нещата, които ще напиша в тази статия са базирани на реални факти, които могат да бъдат наблюдавани, проверени и изпитани. В света ВЕЧЕ са задвижени определени процеси, които НЕИЗБЕЖНО ще доведат до определени резултати, и тези резултати ще бъдат мощен удар върху всички хора.

Какво имам предвид? С две думи - НЕДОСТИГ И ПОСКЪПВАНЕ.

Първо, резултатите от така наречените "мерки" както виждаме далеч не са онова, което се обявява като цел на "мерките", а тези резултати са точно онова, което се преследва с тях. А именно:

Съсипване на веригата на производство и снабдяване.

Първо затварянето на много производствени предприятия заради "мерките" доведе до недостиг на определени материали и компоненти за други производства. Тези производства също не могат да доставят своите продукти и така цялата верига се зарязва с този вирус на недостига.

Второ, принудителната ваксинация отказва много хора от работните им места. Те предпочитат да останат здрави и неосквернени, ако и с цената да изгубят работата си. Това води до втора вълна на смущение на производството и допълнителен недостиг на основни суровини и компоненти за всички бизнеси.

Тук на фокус е една много важна група работници, от които зависи всичко останало. Това е групата на шофьорите на камиони. Международните шофьори трябва да преминават през всякакви безумия като карантини на всяко минаване през граница, безумно количество тестове и в крайна сметка да предоставят "зелен паспорт". Това води до изключителен голям отлив от желаещи да работят тази работа, без значение от високото заплащане. Но също така и много настоящи шофьори просто напускат работа, отказвайки да се ваксинират, или да бъдат подлагани на подобни унижения.

Прочетете тази статия (https://pogled.info/svetoven/otkade-idva-svetovniya-rast-na-tsenite-na-hranata.134097), за това какви са последствията от липсата на шофьори. Цитирам от нея:

"Във Великобритания изведнъж се появиха трудности с прехраната. Ян Райт, ръководител на Федерацията по храните и напитките, обяви: "Недостигът на стоки в супермаркетите може да продължи вечно." Да речем, че дните, когато клиентите получават всичко, което искат, са отминали, кризата във веригата на доставки ще се „изостри“ и „вещата ще се влошават“."

Нещо повече недостига на шофьори не изчерпва проблема с камионите и транспорта. Започват да недостигат масла, резервни части и компоненти за поддръжка и ремонт на камионите. Цените на гумите вече са скочили двойно в някои държави. И то трябва да се радваш ако въобще намериш необходимите гуми, така, че високата цена е последния проблем.

Наскоро говорих с едър производител на зърно. Той ми каза, че тази година въпреки добрите реколти цената на зърното се повишава значително, защото торовете, които ползват са поскъпнали двойно. И това преди да се случи написаното в тази новина (https://pogled.info/svetoven/evropa/v-evropa-se-poyavi-parvata-zhertva-na-gazovata-kriza.134251).

Цитат: "Два завода за торове са затворени във Великобритания. Прекратяването на дейността при тези цени на газа е най-доброто от двете злини. И това е само началото - снежната топка ще продължи да расте."

И така като че ли не стига всичко друго но борсовите цени на втечнената газ, от която зависят не само колите на газ и домакинствата на газ, но и страшно много заводи и производствени предприятия достигна цени близки до $1000, при доскорошна цена около $200 за кубик. С други думи следващата година цената на торовете ще е още по-високо и от там цената на зърното, хляба, месото, млякото ще върви още и още нагоре.

Бизнеса се руши, производството се руши, транспортната мрежа рухва, цените летят нагоре съпроводени с реален недостиг, който само ще се задълбочава.

Какво означава това са вашите доходи? Ако сте на заплата или имате бизнес, колко време мислите че ще издържи при подобни непрестанни влошавания на ситуацията бизнеса който ви храни?

Ако имате своя градина и стопанство, ще бъдете няколко стъпки напред, но не си мислете, че всичко ще се развие гладко при вас. Ако имате птици и животни - не ви ли се налага да купувате зърно или сено за тях? И какво ще правите ако ви забранят да ползвате вода от кладенеца или да събирате от дъжда (каквито "мерки" се подготвят като следваща офанзива срещу свободата на хората, с оправдание "климатичните промени")?

Имайки собствено производство на храна НЯМА ДА ВИ ИЗБАВИ от удара, който идва. Само ще го смекчи и то първоначално.

Всичко, което се случва на мен ми прилича на времената на Йосиф и 7-те години глад. На Йосиф му беше дадено мъдрост да се подготви за идващия глад през 7-те благодатни години преди глада. Египет имаше свое производство на жито и всякаква храна. Яков и семейството му имаше собствено производство на храна. Имаха хиляди овце. Но глада ги удари и тях, до степен, че живота и оцеляването им беше в опасност. Затова не си мислете, че ако имате собствено производство, това ще ви спаси в това време на глад. ИДВА КРИЗА С ВОДАТА.

Затова единствения изход в подобна ситуация е онова, което Йосиф направи чрез дадената му от Бога мъдрост, а именно ДА СКЛАДИРА ХРАНА ЗА ИДВАЩИТЕ ГОДИНИ НА ГЛАД!

Аз не знам колко години ще са това, може да са 7 години, както при Йосиф, може да са 5 години, или 3 години. Но би било благоразумно да се подготвим с храна и провизии поне за 5 години напред, а който може и за 7 години.

Ако на някой това му се струва налудничево или смешно, нека да върви смело напред и да се наслаждава на последствията (Пр. 22:3).  А онези, които разпознават в това предупреждение от Бога, нека да направят всичко възможно да се подготвят докато има шанс за това!

В складовете на едро цените вече поскъпват, в магазините на дребно цените засега са поносими и се правят безумно евтини промоции. Всичко това е благодат от Бога за да могат благоразумните да се подготвят. Хубаво е да се купува директно от фермери, но фермерите тази година продават доста скъпо, защото виждат накъде отиват нещата.

В интернет има огромно количество сайтове и видео информация за дългосрочно съхраняване на храна. Има изобилно налични материали за пакетиране и съхранение.

Ако мислите, че Бог ще ви избави във вашето нехайство, то вие не познавате Божиите пътища. Бог не избави Йосиф чрез "уповаване" на Бога без да направи нищо. Нито избави Ной от потопа, докато си пиеше следобедния чай. Трябваше да се потрудят, да се поизпотят да изпълнят необходимите условия за подготовка.

Затова изпитайте себе си накъде сте тръгнали и с какво въобще се занимавате. И започнете да разпознавате времената в които живеем.

Ето как виждам, че нещата ВЕЧЕ са почнали да се развиват, и ще продължат да се задълбочават в същото направление:

- инфлация на цените и недостиг на всякакви материали и малко по-късно на храни
- блокиране на не ваксинираните да пазаруват в супермаркетите (вече във Франция)
- забрана за зареждане на гориво ако не си ваксиниран (вече в Словения)
- спиране на достъпа ви до банкови услуги ако не сте ваксинирани (вече се придвижва в Нигерия)
- забрана за придвижване повече от 5 км от дома ви (вече в Австралия)
- празни рафтове в супермаркетите (вече в Австралия)
- свръх инфлация на всякакви храни и стоки

Значи сбогувате се с бизнеса си, със заплатата си, с работното си място, със свободата си да се придвижвате, с банковата си сметка и онова, което имате там. Няма да можете да купувате храна, и от един момент нататък да разполагате с пари.

Какво точно ще правите в такава ситуация? Ще садите домати? И с какво ще ги поливате, ако ви забранят да ползвате кладенеца си и вода от дъжда, а цената на водата във водопровода ще е безумно висока? Или какво ще ядете докато узреят доматите? Или като преминат, пак какво ще ядете?

Навсякъде ли по-света ще се случи точно така? Не мога да кажа, може да не бъде навсякъде? Може ако сте се включили в ходатайствените молитви България да стане прибежищна земя, при нас нещата да се разминат и по-леко. Но при всички случаи удара идва върху всички, и къде ще удари най-силно и къде най-леко знае само Бог!

Бог ще постави народите на колене, за да извикат отново към Него. Ето защо навсякъде ще има жесток удар, за да смири хората и да ги накара да се откажат от протести и всякакви плътски напъни и да се обърнат КЪМ ПОКАЯНИЕТО. Затова ние трябва да сме готови да устоим в това време на удар върху народите.

Да, врага се готви да удари за своите си цели, но Бог владее над всичко и ще обърне нещата за Неговите цели. Затова и враговете успяват толкова във всичко досега. Защото хората не са започнали да търсят покаяние, и да викат към Бога.

Ис. 26:20  Дойдете, люде Мои, влезте в скришните си стаи, И затворете вратите след себе си; Скрийте се за един малък миг, Догдето премине гневът
Ис. 26:21  Защото, ето, Господ излиза от мястото Си. За да накаже жителите на земята за беззаконието им; И земята ще открие кървите си, И не ще покрие вече убитите си. 
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on September 24, 2021, 19:07:19 PM
Ето вече се започва:
https://business.dir.bg/pazari/prazni-raftove-vav-velikobritaniya-nyama-shofyori-nyama-dostavki

В момента навсякъде бизнесите се оплакват от повишаване на цените и недостиг на шофьори и доставки. Това е като начало на родилни болки. Болките ще стават все по-силни и все по-чести, докато се достигне до състояние на агония.

Подготвяйте се и се молете, България да бъде заделена от Бога за прибежищно място в това време на нарастваща агония. За онези, които не познават Бога, или само си мислят, че Го познават това ще е много тежко време, но ако човек оправи сърцето си и пътищата си своевременно това ще бъде време на изкупление.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: byFaith on September 26, 2021, 15:30:13 PM
В Италия също шофьорите готвят масови блокади на веригата за доставки тези дни в протест против зелените паспорти. В Англия хората се запасяват с гориво и гориво няма. Как ще работи бизнесът при това положение? Как ще пътуват до работа?

Същевременно в болниците продължават да изтребват по пагубните им протоколи, връзват ги, тъпчат ги с отрови, не ги пускат да си тръгнат за домашно лечение, не дават на близките да се видят или да говорят с тях. После всичко се приписва на коронавируса и още повече плашат хората да се ваксинират и да бързат за болнично лечение при някакви симптоми. Чувам, че и по български болници има подобни ужасии.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on September 27, 2021, 01:11:22 AM
Ето следващата стъпка - липса на бензин и дизел (https://glasove.com/categories/novini/news/kriza-s-benzina-vv-velikobritaniya-postavya-ikonomikata-na-kolene).

Това само по себе си е способно да удари абсолютно всичко и да потопи всичко в хаос.

Днес чух един израз който ми направи силно впечатление - total economic paradigm shift, което ще рече предстои пълна промяна на модела на икономиката какъвто го знаем. Или преведено на нормален език - нищо в икономиката няма да е такова, каквото е било.

Всичко това е планирано и нищо не се случва заради някакъв си вирус и НЕ Е случайно и естествено подреждане на обстоятелствата. Целта е хората да им бъде унищожен бизнеса и работните им места, за да бъдат напълно зависими от "решенията" на правителствата и "спасителните им мерки", които ще направят хората тотално зависими от държавната хранилка. Това е с цел да се въведе отдавна планирания ББД (безусловен базов доход), който ще е "безусловен" само в началото. После можете сами са се сетите какви условия ще ви поставят.

Натиска ще бъде огромен, защото глада винаги е бил най-ефективното средство за контрол на масите, и за смиряване на непокорните.

Ето защо ние трябва да се подготвим за период от време в който ще можем да издържим без да купуваме и продаваме, без да имаме бизнес, заплата, банкови сметки, възможност да се пътува и в това число дори БЕЗ ДА ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИМАМЕ ГРАДИНА И ДА ПРАВИМ ЗЕМЕДЕЛИЕ. Този период може да трае 3-5 години, може и повече.

Който не е подготвен няма да има избор, освен да преклони коляно пред нечестивите. Днес слушах за една християнка, която работи в държавна болница в САЩ. Отказва да се ваксинира, заради вярата си, но изправяйки се пред изгледа да остане без работа, тя се пречупва и се съгласява да приеме ваксината. Няколко дни по-късно умира.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on September 27, 2021, 17:52:22 PM
Изглежда, че нещата вървят лавинообразно, като се има предвид и тази новина:

https://www.dnes.bg/eu/2021/09/27/nova-kriza-v-evropa-drastichni-ceni-risk-ot-spirane-na-toka.504936

Болшевишката революция която започнаха да правят чрез вируса като първа стъпка, вече дава своите плодове, започнаха да ни връщат към комунизма с неговите режими на тока. Нищо чудно да започнем пак да имаме режим на тока.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on September 28, 2021, 00:34:17 AM
Лавината продължава да набира сила. Спират да работят фабриките в Китай (https://www.dnes.bg/notifikacii/2021/09/27/zaradi-nedostig-na-tok-zavodi-v-kitai-zatvariat-gradove-gasiat-lampite.505031), поради "недостиг на ток". Това е новия вирус, който пак го стартират от Китай. Вируса на енергийния недостиг.

Света беше подмамен да стане зависим от производството в Китай и сега там като спрат фабриките, всички производства по целия свят ще спрат.

Не съм очаквал, че няма да мине и седмица от пускането на тази статия и нещата ще почнат лавинообразно да се случват.

Честно казано обаче и аз останах изненадан от спешното изиграване на енергийния коз.

Спомнете си как гледахме новините от Китай в началото на миналата година. Сега пак ги гледаме от там и вече знаем, че е въпрос на месец-два преди всичко да се случи и тук по същия начин.

Недостиг на ток НЯМА, както и НЯМА недостиг на вода, и пандемия НЯМА, но това са приготвили задкулисните режисьори.

Време е да се събудим, и не само да се подготвим за това, което идва, но и да се молим срещу кроежите на врага.

Пс. 140:8  Господи, не удовлетворявай желанията на нечестивия; Не оставяй да успее злият му помисъл, Да не би да се надигат.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on September 29, 2021, 14:13:53 PM
Ето превод на статия, която дава добро обяснение за изкуствено създавания недостиг на горива и ток:

Защо създадоха "криза" с горивата!
Dr Vernon Coleman, 27 септември 2021 г.

От много, много месеци предупреждавам, че всяка очевидна некомпетентност си има цел. Политиците жертват репутацията си в решимостта си да създават постоянен хаос, тревога и страх.

Неотдавнашният недостиг на гориво е глобален и за него се обвиняват всевъзможни фактори.

Внушава ни се, че има внезапен международен недостиг на хора, които могат да управляват камиони. Всички те имат ковид. Всички те са се провалили на PCR теста. Всички са се прибрали в Румъния или Полша. Всички имат хълцане.

За всичко това, казват вечно токсичните поддръжници на оставането в ЕС, е виновен Брекзит (макар че им е трудно да използват Брекзит, за да обяснят недостига на гориво в САЩ и останалата част от Европа).

Другите казват, че трябва да обвиним недостига на гориво за недостига на гориво. Светът изведнъж се изчерпи с петрол и бензин

Всичко това, разбира се, са глупости.

Недостигът на горива е планиран и ще продължи да се проявява за неопределено време.

Каква е целта?

Първо, планът за унищожаване на световната икономика все още е в процес на изпълнение.

Второ, недостигът на шофьори и на горива ще доведе до недостиг на храна и до драстично повишаване на цените. Това ще доведе до инфлация. А това ще навреди още повече на икономиката. И много хора ще умрат от липса на топлина и храна. Всичко това също е част от плана.

Трето, затварянето на бензиностанциите означава, че много хора отново ще трябва да работят от вкъщи. Точно когато офисите бяха започнали да се отварят малко, те ще се затворят много от тях. Това отново ще помогне за унищожаването на икономиката.

Четвърто, липсата на гориво се използва като оправдание за нови локдауни от МЗ. Това, разбира се, е част от плана. Неизбежно ще последват още смъртни случаи. (Любопитно е обаче, че съм сигурен, че доставките на ковид ваксини ще стигнат безпрепятствено и няма да се наложи да се отменят сесиите за ваксинация в училищата.)

Пето, използването на по-малко гориво е част от измамата с глобалното затопляне. Зелените култисти ще бъдат безумно щастливи, ако успеят да намалят използването на изкопаеми горива - дори това да доведе до милиони смъртни случаи.

Шесто, онлайн търсенето на електрически автомобили се е увеличило с 1500% за един ден. Никой не иска да купува електрически автомобили, защото те имат ограничен пробег и няма достатъчно точки за зареждане. И така създадената криза с горивата ще насърчи водачите да преминат към електрически автомобили. И тогава, след няколко години, електромобилите ще бъдат забранени, защото няма достатъчно електричество за отопление, готвене и осветление. Това ще накара всички ни да се преместим в картонените си апартаменти в блок в центъра на града.

Translated with www.DeepL.com/Translator

-------------------------------

С други думи една от крайните цели е да се набутат хората в "смарт" градове, където всички да са ваксинирани, чипирани, "да  нямат собственост и да бъдат щастливи." Този план няма да успее докрай. Само дотолкова доколкото Бог допусне с цел смиряването на народите, за да извикат отново към Него.

Пс. 21:8  Ръката Ти ще намери всичките Твои врагове; Десницата Ти ще намери ония, които Те мразят. 
Пс. 21:9  Във времето на негодуванието Си ще ги направиш като огнена пещ Господ ще ги изпълни с гнева Си, И огън ще ги изгори. 
Пс. 21:10  Ще изтребиш плода им от земята, И потомството им измежду човешките чада. 
Пс. 21:11  Защото, при все че намислиха злоба против Тебе, При все че измислиха заговор, не ще могат да го изпълнят
Пс. 21:12  Понеже Ти ще ги направиш да обърнат гръб Когато приготвиш на тетивите Си стрели против лицето им. 
Пс. 21:13  Издигни се, Господи, със силата Си; Така ще възпяваме и ще прославяме Твоето могъщество.


Интересно къде ще се явят онези, които твърдят, че това било "теории на заговора" при условие, че Писанието ясно учи, при това на МНОГО места, че ИМА ЗАГОВОР на нечестивите против Бога и против човечеството. Но този заговор НЯМА да успее, това НЕ Е изпълнение на пророчествата от Откровение. Настоящата картина НЕ отговаря на написаното в пророчествата. Ето защо ние трябва да воюваме против този заговор и да се молим за неговия провал. Но същевременно трябва да сме готови за време на страдание, изпитание и ограничения, за да можем да устоим в тази битка.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on October 05, 2021, 13:18:17 PM
Ето още едно от нещата, които планират да ударят:

https://www.bloombergtv.bg/a/19-svetat-e-biznes/98481-nablizhava-krayat-na-lichnite-avtomobili?fbclid=IwAR1R4ESGUJIuYqH9sZPNdtaCheApWWiRWjh-HfI2p9nGAzpzYoOz0IuQy-g

Колко от вас за готови да останат без автомобил и да можеш да ползваш автомобил само под наем, и софтуера в него ще ти казва къде можеш и къде не можеш да ходиш?
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Анко on October 22, 2021, 11:11:37 AM
Точно това говорих с колеги вчера и днес, които се присмиваха на становището ми относно ваксинацията, зелени сертификати и прочие дивотии, че е част от големи процеси в света. Не разбират,че постепенно им отнемат права, нещо което преди време не са и подозирали. Че може да дойде ден, в който няма да могат да шофират или поради "липса" на гориво, или поради безумно висока цена на бензина или поради забрана заради вредните газове. Сега са свикнали да ходят и до тоалета с автомобила /има стара такава шега/ Остават опулени и слушайки ежедневни пропаганди, мислят че като са се ваксинирали са показали върховен интелект. Успяха да ме поядосат твърдейки,че само необразовани и нискоинтелигентни не се били ваксинирали...Колко много вяра имат на телевизора...Колко много...Не разбират ,че преди 2 дни министерските наредби и постановления нарушиха поне няколко закона и че трябва да изберат в случая-дали да се покорят на правдата залегнала в повечето конституции, или на противозаконна заповед или наредба, пък ако ще и да е на министър...
Но така е...системата им подхвърля захарчета в устите наготово, но после ги поглъща тях целите лакомо...

Колко велико е Божието Слово!!!
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on October 23, 2021, 00:42:54 AM
Quote
Успяха да ме поядосат твърдейки,че само необразовани и нискоинтелигентни не се били ваксинирали...

Ако ги питаш какво значи "интелект" няма да могат да ти отговорят, но смело коментират кой е интелигентен. Всъщност дори не коментират а повтарят папагалски пропагандата от медиите.

Аз пък днес влизам в един малък магазин и чувам как един човек обясняваше на продавачите относно идващата криза с тока, как няма да има ток, няма да има горива и им обясняваше защо. Все повече хора се пробуждат и осъзнават както предстои, но колко от тях вземат практически стъпки за подготовка?
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Nikolay on December 07, 2021, 02:05:23 AM
Попаднах на това видео което доста добре обяснява как и защо идва глад.

https://www.youtube.com/watch?v=38yc8gZjYwI
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Gabriel Yoanov (MIKE) on December 19, 2021, 00:28:39 AM
 Привет.
Направих си регистрация специално заради този пост(мнение).
Ние сме във време, което се нарича "последно време." И много хора го разглеждат това от различни страни и се чудят как да характеризират времето. Най-често срещан

Преди да кажа каквото ми е на сърце, искам също така да подчертая, че всеки взима собствено решение. И след това решение, трябва да посрещеш всяко последствие. Важното тука е,  да знаеш, че всяко решение за по-дълъг период от време, което взимаш има дългосрочни последствия. След това всичко, което е  последвало от твоето решение (примерно преди 1 год. или преди 6 месеца),трябва винаги да си припомняш, че отговорността е твоя.
 Освен това аз не вярвам, че Бог ни осъжда за грешки или ако падбем в грях. Но Той ни поправя и ни измъква от греха. И ако след известно време осъзнаеш,  че някое твое решение те е въвело в проблеми - трябва ясно да кажеш- ГОСПОДИ искам да се поклоня и подчиня на Твоят авторитет.

Приятелю Whatchman, много от нещата,  които по-горе си описал са правили.  И това, че ги виждаш и осъзнаваш (честно казано)  ме радва, защото много даже  и от Божийте деца не го осъзнават.
Това, което обаче, което те насърчавам (и другите драги читатели) е да се доверие на Божието решение.
Бог казва:
- Той те води
- Той ще те освободи/спаси от всичко
- Исус е победил, затова и ти ще побеждаваш
- Той е казал, че като има нужда ще я запълни
- Ако не знаеш какво да правиш (липса на  мъдрост)  поискай и ще ти се даде
- търси Божието царство и Неговата правда и всичко останало ще ви се прибави
и прочие и прочие...
И тези няколко точки,които описах е начинът по ,който Бог ти е оформил (и ще продължава) вярата и доверието ти в Него. И всяко "собствено" решение ни отдалечава от това,  което Бог ни учи и от това,  което има Бог за нас.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on December 19, 2021, 12:49:47 PM
MIKE , благодаря за включването.

Мога да кажа чистосърдечно, че съм напълно съгласен с нещата, които си написал. НО е много важно чисто от практична гледна точка как тези неща се прилагат.

Защото има много християни, които с подобни обяснения оправдават своето нехайство относно надвисналата опасност. Бог наистина ще избави Своите си, но Бог няма да остави глупостта, късогледството и нехайството ненаказани.

Нека да вземем например Лот. Писанието свидетелства за него, че беше праведен човек, който се боеше от Бога. Но в същото време Лот направи много глупави решения и пострада от това доста сериозно. Бог на два пъти избави Лот от смърт, но не го избави от страданието и загубите, които понесе.

Лот избра да се засели в тучните земи около Содом и Гомор, докато Авраам избра да се засели там където го води Бог. В следствие на това Лот и целия му имот бяха пленени от вражески на Содом и Гомор царе, и се наложи Авраам да отиде и да го избави. Да живота на Лот беше избавен, също и част от имота му, но това не отменя ужасите и насилието, които Лот и семейството му е трябвало да преживеят по време на пленяването им.

Очевидно Лот не взе поука от това, което пострада и вместо да вземе пример от Авраам, той реши, че ще е в по-голяма безопасност, не ако се махне изцяло от нечестивите земи около Содом и Гомор, но ако се нанесе в самия град, зад крепостните стени. Сиреч той търсеше просперитет и безопасност в структурите на нечестивите. Знаем, че Бог пак го избави след усърдното ходатайство на Авраам. Но този път Лот изгуби целия си имот, изгуби и жена си, а дъщерите му макар да оцеляха го въвлякоха в греха на кръвосмешението и от него се родиха два от най-враждебните на Божия народ - народи - Моавците и Амонците. Т.е не само Лот пострада жестоко, като изгуби всичко, но и се опозори за поколения напред, като остави след себе си ужасните плодове на кръвосмешението.

Ето защо ако някои християни си мислят, че е добре за тях да си стоят в градовете и да нехаят за идващия над народите съд, надявайки се Бог да ги избави, то нека да се замислят дали искат такова избавление и такъв плод, каквито имаше Лот.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Gabriel Yoanov (MIKE) on December 19, 2021, 15:18:41 PM
Привет.
Направих си регистрация специално заради този пост(мнение).
Ние сме във време, което се нарича "последно време." И много хора го разглеждат това от различни страни и се чудят как да характеризират времето. Най-често срещан

Преди да кажа каквото ми е на сърце, искам също така да подчертая, че всеки взима собствено решение. И след това решение, трябва да посрещеш всяко последствие. Важното тука е,  да знаеш, че всяко решение за по-дълъг период от време, което взимаш има дългосрочни последствия. След това всичко, което е  последвало от твоето решение (примерно преди 1 год. или преди 6 месеца),трябва винаги да си припомняш, че отговорността е твоя.
 Освен това аз не вярвам, че Бог ни осъжда за грешки или ако падбем в грях. Но Той ни поправя и ни измъква от греха. И ако след известно време осъзнаеш,  че някое твое решение те е въвело в проблеми - трябва ясно да кажеш- ГОСПОДИ искам да се поклоня и подчиня на Твоят авторитет.

Приятелю Whatchman, много от нещата,  които по-горе си описал са правили.  И това, че ги виждаш и осъзнаваш (честно казано)  ме радва, защото много даже  и от Божийте деца не го осъзнават.
Това, което обаче, което те насърчавам (и другите драги читатели) е да се доверие на Божието решение.
Бог казва:
- Той те води
- Той ще те освободи/спаси от всичко
- Исус е победил, затова и ти ще побеждаваш
- Той е казал, че като има нужда ще я запълни
- Ако не знаеш какво да правиш (липса на  мъдрост)  поискай и ще ти се даде
- търси Божието царство и Неговата правда и всичко останало ще ви се прибави
и прочие и прочие...
И тези няколко точки,които описах е начинът по ,който Бог ти е оформил (и ще продължава) вярата и доверието ти в Него. И всяко "собствено" решение ни отдалечава от това,  което Бог ни учи и от това,  което има Бог за нас.

За жалост вчера трябваше да се погрижа за нещо свързано със семейството и не можах да си довърша мисълта.

Та това, с което искам да насърча хората е, че е писано (освен горе изброените обещания):
че няма да можем да купуваме и продаваме, но не че няма да ядем. Дори сега където живея не може да се пазарува свободно (без ваксина или сертификат, че си оздравял, какъвто аз нямам), но тази сутрин ядох и пих - алелуя!
Не би трябвало да ни е страх или да мислим за утре - защото Бог има добри планове за нас и със сигурност няма да ни забрави. Нас (моето семейство) не ни интересува дали ще можем да купиваме или продаваме, защото Бог ни е обещал, че ще ни снабди с всекидневния ни хляб! Има твърде много примери в Библията за това как Бог снабдява неговите си!

Преди време Бог снабдяваше Израел всеки ден с храна. И  в един слънчев ден на някой му хрумна, че ще е добре да се погрижи сам за себеси (а може би и за семейството си). Ще е разумно или придвидливо, ако случайно нещо стане. Та този индивид си събра храна за повече дни, която се развали.

Това което искам да кажа е, че човек може да си събира храна, вода и*или уръжия за примерно 5г. (Само ако погледнем водата за  примерно 5г. - по 1,5л. на ден и по 20л. на седмица за хигиена, са около 7800л на човек. Къде ще се съхраниш тази вода? В какво ще я съхраниш тази вода? Сигурен ли си, че няма да ти я откраднат или конфискуват? До каква степен си готов да си пазиш ресурсите и ще можеш ли да устоиш срещу 20 човека? От къде и за колко ще вземеш тази вода?). НО НЕКА го прави с ясното съзнание, че това е неговото решение на въпроса. Нека го прави с вярата (и нагласата и готовността) ако това е било грешно да се върне при Бог. И нека всеки действа според вярата си.

Нас не ни интересува дали ще можем да купиваме или продаваме, защото Бог ни е обещал, че ще ни снабди всеки ден с хляб!  Това, което аз знам е, че Той е верен - завинаги!


Бог с вас и Вие с Него.

Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: dodai on December 19, 2021, 16:22:59 PM
MIKE няма да е лошо ако се представиш.Хубаво ни казваш кое как е но е добре да знаем все пак кой си какъв си
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on December 19, 2021, 17:12:37 PM
Почистих дублираните съобщения за да може да има прегледност на написаното. По-долу ще дам отговор на написаното.

Quote
Та това, с което искам да насърча хората е, че е писано (освен горе изброените обещания):
че няма да можем да купуваме и продаваме, но не че няма да ядем. Дори сега където живея не може да се пазарува свободно (без ваксина или сертификат, че си оздравял, какъвто аз нямам), но тази сутрин ядох и пих - алелуя!

Текстовете от Писанието където е написано, че "няма да могат да купуват и продават" хората без белега на звяра касаят времената на последния звяр, на Антихриста. Никъде в тази тема ние говорим за това, че сега сме в тези времена. И аз лично смятам, че още е рано за Антихриста.

В тази тема говорим за това, че има планирано време на глад, икономически сривове, свръх-инфлация и най-вероятно сриване на електропреносната мрежа. Всички тия неща носят със себе си определени последствия, за които е благоразумно да се подготвим, според както е написано:

Пр. 22:3  Благоразумният предвижда злото и се укрива. А неразумните вървят напред - и страдат.

По същия начин когато видиш че докато пресичаш пътя срещу тебе лети ТИР - ти не казваш - какво ме интересува че идва ТИР, Бог ще ме опази, но БЯГАШ от пътя, за да се предпазиш от идващата опасност.

Quote
Не би трябвало да ни е страх или да мислим за утре - защото Бог има добри планове за нас и със сигурност няма да ни забрави. Нас (моето семейство) не ни интересува дали ще можем да купиваме или продаваме, защото Бог ни е обещал, че ще ни снабди с всекидневния ни хляб! Има твърде много примери в Библията за това как Бог снабдява неговите си!

Да бъдеш движен от благоразумие и здрав разум, не е същото като да бъдеш движен от страх.

Да, Бог има добри планове за нас, и част от тези добри планове е да ни превърне в мъдри и благоразумни хора, а не да останем глупави и нехайни. Писанието казва следното за глупостта:

Пр. 19:29  Присъди се приготвят за нехайните, И бой за гърба на безумните.

В Божиите добри планове за нас се включва и добра доза бой с цел да ни отдели от глупостта и нехайството, които са част от човешкото естество. Ето защо ако действаме глупаво, непредпазливо и неблагоразумно с оправданието, че Бог ще ни избави - то ние се записваме да една (или няколко) дози хубав бой и страдание. Бог никога, абсолютно никога няма да избави човека без да му посочи високата цена, която трябва да плати за това че е избрал да действа глупаво, вместо благоразумно.

Quote
Преди време Бог снабдяваше Израел всеки ден с храна. И  в един слънчев ден на някой му хрумна, че ще е добре да се погрижи сам за себеси (а може би и за семейството си). Ще е разумно или придвидливо, ако случайно нещо стане. Та този индивид си събра храна за повече дни, която се развали.

Това е некоректен пример в контекста на настоящата дискусия. Първо Бог лично беше поставил Изралтяните в позиция на това да не могат да произвеждат своя храна. Той ги заведе в пустинята, където е ясно че няма как нито да сеят нито да жънат, дори вода за пиене не достигаше. Това не беше техен избор, а сам Бог избираше къде да ги води. И именно защото Бог ги заведе на място където те не можеха да произвеждат своята храна, Той ги хранеше свръхестествено. В момента в който те влязоха в обещаната земя, където имаше изобилно вода и плодородна почва, небесната манна престана да се появява.

И да речем ако някой от израилтяните си беше казал следното - каква нужда има да обработвам земята, като Бог ще ми дава манна. Бог дали щеше да снабди такъв човек? Отговора е  твърдо НЕ.

Второ - Бог изрично забрани да се събира храна за повече от един ден (като изключим съботата). Т.е имаме директна забрана от Бога, която когато беше нарушена имаше видими последствия. Сега можеш ли да посочиш от Писанието Бог да е дал забрана да се събира храна за време на нужда?

Quote
Това което искам да кажа е, че човек може да си събира храна, вода и*или уръжия за примерно 5г. (Само ако погледнем водата за  примерно 5г. - по 1,5л. на ден и по 20л. на седмица за хигиена, са около 7800л на човек. Къде ще се съхраниш тази вода? В какво ще я съхраниш тази вода?

А какво да кажем ако човек не събира 7800л вода, а вместо това избере да живее на място където има чисти потоци и естествена изворна вода? Дали ще му трябва да събира вода?

Quote
До каква степен си готов да си пазиш ресурсите и ще можеш ли да устоиш срещу 20 човека?

Бог е верен да опази онова, което ни е снабдил. Това, че имаш храна и вода не заменя нуждата от вяра в Божията свръхестествена защита и снабдяване. Праведния живее чрез вяра, не чрез виждане. Но Бог е дал вярата да работи ЗАЕДНО с мъдростта и благоразумието, а не ВЪПРЕКИ тях.

Quote
Нас не ни интересува дали ще можем да купиваме или продаваме, защото Бог ни е обещал, че ще ни снабди всеки ден с хляб!  Това, което аз знам е, че Той е верен - завинаги!

Това ме предизвиква да ти задам един малко личен въпрос. Ако не те интересува дали можеш да купуваш и продаваш, защо си напуснал България и си отишъл в Германия (става ясно от IP адреса)? Дали не си отишъл там за да вземаш по-голяма заплата за да можеш с нея повече да купуваш? Защо не остана в България с малката залата и да очакваш Бог да те снабди с хляб и всичко, а предпочете да ходиш в чужда земя за да вземаш там повече пари? Сега възможно е да си там по съвсем други причини, а не поради по-високия стандарт на живот, но аз задавам горните въпроси поради факта, че 99% от хората отиват на запад именно заради по-високите заплати. Къде остава вярата?

И накрая като завършек ще си позволя да използвам и следния цитат:

Quote
За жалост вчера трябваше да се погрижа за нещо свързано със семейството и не можах да си довърша мисълта.

Този цитат макар и вмъкнат неволно не по темата - разкрива много ясно същината на въпросите, които се обсъждат в момента. ЗАЩО е трябвало да се погрижиш за нещо свързано със семейството си? Според написаното от тебе не трябваше ли да оставиш БОГ ДА СЕ ПОГРИЖИ, Той има добри планове за семейството ти и за какво ти е - ти да се напъваш да се грижиш за него? Бог ще се погрижи, нали така?

Или ако ти си сметнал, че е разумно и отговорно нещо - ти самия според дадената ти благодат да се погрижиш за семейството си, то не е ли същия принцип в действие относно подготовката за идващите бедствия?
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Gabriel Yoanov (MIKE) on December 19, 2021, 18:18:56 PM

За бъдещите бедствия,  Бог вече се е погрижил.
1.Аз само трябва да Го следвам и да бъда в Неговият план
2. и да бъда с Неговия характер
3. и да имам Неговия начин на живот.

Повече няма да пиша. Не го виждам за плодородно или нужно.
Който чул, чул. Който е трябвало го е видял (или ще го види) поста.

И известието, което чухме от Него и възвестяваме на вас, е това, че Бог е светлина, и в Него няма никаква тъмнина.  Ако речем, че имаме общение с Него, а ходим в тъмнината, лъжем и не действуваме според истината. Но ако ходим в светлината, както е Той в светлината, имаме общение един с друг, и кръвта на Сина Му Исуса Христа ни очиства от всеки грях.
1 Йоаново 1:5‭-‬7
В/чрез общението Бог ни поправя един друг. Обичайте църквите си. Обичайте семейството си. Оставете Бог да ви оформя.

Аз не съм дошъл за спорове или някакви прекалено сложни обяснения, за да докажа, че имам право.
Нека Бог да ви благослови и вашите църкви(събрания). Амин

И последен съвет от мен - повече се занимавайте с личният си характер от колко с анти-христ/и, зверове, за да можете да бъдете с Него и братята и сестрите във вечността. Много хора са направили тази грешка и по този начин са подивели много други хора. - например адвентистите, свидетелите на Йехова и прочие.

Бог с вас и вие с Него.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on December 19, 2021, 18:25:30 PM
Quote
Повече няма да пиша. Не го виждам за плодородно или нужно.
Който чул, чул. Който е трябвало го е видял (или ще го види) поста.

Ще го види MIKE, ще види и контра аргументите, и неотговорените от тебе въпроси също. И ако е благоразумен ще си направи правилните изводи.


Quote
И последен съвет от мен - повече се занимавайте с личният си характер от колко с анти-христ/и, зверове, за да можете да бъдете с Него и братята и сестрите във вечността.

А ако ти си способен да приемеш съвет, то аз бих те посъветвал да се занимаваш не с личния си характер, а с Божиите цели и намерения за Земята. Защото именно това ще те освети и ще ти даде достъп до необходимата благодат да изчистиш и характера си, без да се фокусираш и вглъбяваш в себе си. А ако се вглъбяваш в себе си, ще станеш като монасите.

И ако позволиш още един съвет - прибирай се по най-бързия начин към България, защото нашата земя Бог е отредил за прибежище в идните злини. А там където си ще стане мазало.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on December 24, 2021, 18:08:44 PM
Предстоящите планове на нечестивите са явни за много от мислещите хора. Имам чувството, че християните в своето болшинство са сред най-нехайните и безхаберни индивиди. Ето тук съвсем ясно написано онова, което ОЧЕВИДНО ни готвят и онова за което трябва да вземем мерки своевременно:

https://pogled.info/svetoven/globalistite-priblizhavat-noviya-svetoven-red-s-pomoshtta-na-poredniya-strashen-virus.137519
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: dodai on December 24, 2021, 20:30:06 PM
А дали Бог мисли така по тоя въпрос и дали ще остави това да се случи и дали не трябва да се молим Бог да промени тези неща защото ние нямаме възможност и ресурс да направим каквото и да е .Мисля че ще има някакви драстични последици от така наречената пандемия но все пак не вярвам че Бог ще допусне да бъдем унищожени от тези явни глобалисти и има нещо друго което все още не мога да разбера за какво иде реч.Ще се пробват да направят тези неща за които казваш Watchman но разковничето е някъде другаде.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on December 29, 2021, 21:25:29 PM
 dodai, не ти отговорих по-рано защото подготвях нова тема (http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,984.0.html) в която мисля е отговорено подробно на зададените от тебе въпроси.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on January 05, 2022, 23:27:07 PM
Ето това е "малък" пример за това какво са ни приготвили:

https://www.actualno.com/asia/glad-pod-karantina-v-kitaj-horata-razmenjat-tablet-za-kupichka-oriz-video-news_1691894.html

Слагам малък в кавички защото града е с населението на две Българии.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: dodai on January 06, 2022, 19:36:25 PM
Добре каква е гаранцията че това е верно.Както данните за болните и умрелите от ковид са маниполирани така и тази информация може да е фалшификат.Всичко това се прави с цел както някои беше казал да накарат народите да възтанат срещу правителствата си и да се появят някакви спасители които да обявят впоследствие новия световен ред.Струва ми се че това няма да стане така но това май е идеята.Но трябва да сме готови за всичко.Бог да е с нас.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on January 07, 2022, 11:02:50 AM
Quote
Добре каква е гаранцията че това е верно.

Кое "това" имаш предвид? Че блокирани от мерките хора в градовете в Китай гладуват? Такива неща не е трудно да се проверят особено ако човек може да провери какво пишат китайците в техните социални мрежи като Weibo, откъдето и произлиза информацията за горната новина.

Глада е един от инструментите, които глобалистите са приготвили против нас. Ние нямаме намерение да бъдем част от това, което те искат да правят, а от това което Бог иска да прави. Но ако човек е невеж относно последното той трудно ще разбере в какви времена се намира.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: dodai on January 07, 2022, 11:52:18 AM
Разбирам Watchman исках да разбера дали си проверил иформацията която даваш.
Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on March 01, 2022, 17:34:48 PM
Във връзка с последното развитие на събитията пускам превод на текст, чийто източник е ето тук (https://t.me/StormCloudsGathering/690):

С разгарянето на войната ще видите много хора, които ще подкрепят единия или другия флаг; ще насърчават ескалацията и ответните действия. Това е капан. Кой точно има полза от голяма война, която изпраща милиони млади мъже и жени в бойна възраст да се избиват взаимно в Евразия (точно в момента, когато гражданското неподчинение със зъби започва да се разпространява)? И какво, според вас, ще се случи с паричната система сега, когато Русия е отрязана от SWIFT? Обмислихте ли факта, че Европа не само е силно зависима от руския газ (който САЩ не могат дори да заменят), но Русия и Украйна са и двата най-големи износителя на пшеница в света, които произвеждат около 30 % от световното производство? Целият износ на Украйна е спрян, а след като Русия е отрязана от западната банкова система, всички бъдещи клиенти ще трябва да работят извън долара. Дори ако физическата война се ограничи до Украйна (спойлер: няма да се ограничи), последиците от кибернетичната и икономическата война, която вече е в ход, ще бъдат опустошителни. Западните лидери подготвят населението си за много повече от параболично увеличение на цените. На хоризонта се очертават повсеместен недостиг и глад. Това няма да е краткосрочно явление.

Повечето от вас вече разбраха, че WEF е било средството, използвано за планиране и координиране на реакцията при пандемия (събитие 201), но знаете ли, че е имало още две учения? Проучете ученията "Киберполигон" и "Верижна реакция на храните". Знаете ли, че Русия е играла важна роля в "Киберполигон"? Забелязахте ли, че руското правителство изпрати свой представител, който да говори за проекта на руската централна банка за цифрова валута? А знаете ли, че Путин (подобно на Трюдо, Макрон, Андерн и много други) е участвал в програмата на Шваб "Млад глобален лидер"? Путин призна публично, че е прекарал много време в Давос с Шваб и неговите сътрудници и е подписал договор с Русия за собствен проект за 4-та индустриална революция. Путин участва в плана. Той играе съществена роля в Голямото пренастройване, като поставя началото на Третата световна война.

В този контекст WEF много прилича на WWF (Световната федерация по борба): само че в този вариант вместо да чупят столове по главите си, те изпращат вашите млади хора да убиват и да бъдат убивани. И тъй като войната се разпространява по начин, който "никой не би могъл да предвиди", и кибератаките започват да извеждат от строя комуникациите и критичната инфраструктура, те обвиняват чуждестранен враг за целия хаос и разрушения, които идват след това. Не се поддавайте на това.

Нима сте забравили, че политиците, които ръководят всяка от тези армии, са същите престъпно корумпирани, геноцидни изроди за контрол, които съсипаха живота ви през последните две години и които все още възнамеряват да налагат ежегодни бустер инжекции (и всякакви други ужаси) веднага щом получат възможност? О, мислехте, че това е приключило? Помислете отново. В САЩ федералната система за ваксинални паспорти се движи напред с двупартийна подкрепа, а СЗО е подготвила и глобалната версия. Вторият рунд на пандемията е изпечен в тортата. И ако си мислите, че първият при рунд е било зле, изчакайте да видите на какво са способни правителствата при сценарий с изключени светлини.

Трябва да използваме внимателно тези последни мигове на свободния интернет. Това е последният ни шанс да повлияем на начина, по който хората реагират на тези събития (по-специално полицията и армията). Това е последният шанс да ги накараме да разберат, че врагът не е в чужбина и че раздаването на правосъдие ще означава арестуване на тези, които издават заповедите.

Title: Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
Post by: Watchman on March 01, 2022, 18:03:17 PM
С други думи войната срещу Русия ще се използва като прикриване на източника на кибер-атаките с които ще се изкара извън строя не само интернета, но и електропреносната мрежа.

Не знам колко от вас са готови за живот без интернет, без ток, без магазини, без пари? Защото именно това предстои.

Обаче ние имаме оръжие, което никой друг няма, а именно ние можем да поискаме и да получим от Бога - всичко това, което нечестивите са подготвили да направят да се стовари на техните собствени глави, и не само да не успеят да се сдобият със своите цели, но да изгубят всички позиции завоювани до сега.

Клаус Шваб е прав, че във време на безпрецедентна криза се дава възможност за преосмисляне и прекрояване на целия свят. Те имат техните представи как да се прекрои света, но ние сме в позиция да поискаме от Бога света да се прекрои така, че такива като Клаус Шваб и неговите партньори и кукловоди ВЪОБЩЕ ДА ГИ НЯМА ПОВЕЧЕ.