Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Други / Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Last post by Watchman on December 06, 2022, 22:40:57 PM »
Quote
Така или иначе не можем да променим Божия промисъл на глобално ниво.

Божия промисъл не се променя, но може да бъде пропуснат от дадено поколение, и той остава да се изпълни от следващото.

Нашата задача е да работим за изпълнението на Божия промисъл за НАШЕТО ПОКОЛЕНИЕ, на първо място в България, и ако имаме благодат за нещо по-голямо и за света.

Всички неща, които сега виждаме да се случват са промисъла на дявола и на неговите слуги, но Писанието казва:

1Йоан 3:8  Затова се яви Божият Син, да съсипе делата на дявола,

Ако ние сме последователи и ученици на Божият Син, ние трябва да участваме в това дело по съсипване делата на дявола. Писанието дава изобилно инструкции как става това съсипване на делата и намеренията на дявола и на неговите слуги. В този форум сме писали по въпроса.

За Украйна, по-важното не е какво и защо, а да се молим за нашите братя и сестри в Христос да бъдат опазени от злото на войната. Писанието говори за зло време, което идва върху човеците като примка. И злото време афектира и праведните. Например Даниил и неговите приятели бяха праведни, но също бяха отведени във плен и там бяха подложени на изпитания, преди Бог да ги издигне.

Ние се молим България да стане прибежище в зло време за останалите народи, и най вече за Божиите хора. Това е в Божието намерение, но ние трябва да воюваме за него.

А за сънищата, ако има какво да разкажеш пиши, ние сме длъжни да внимаваме и изпитваме всичко.
2
Други / Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Last post by Eli65 on December 06, 2022, 20:41:08 PM »
Властта е такава каквато народа заслужава. Мисля, че за това, конкретно тук, в този форум, две мнения няма. В този смисъл, няма много полза от това да следим геополитическите игри и да се опитваме да вникнем в тях. Така или иначе не можем да променим Божия промисъл на глобално ниво. Но дори и да е така, на никого не му е излишна малко информация около онези сатанисти в чиито ръце се намират съдбите, и на отделните хора, и на цели народи.
 Разговорът между Исус и Пилат категорично подкрепя това: "Затова Пилат Му казва: На мене ли не говориш? Не знаеш ли че имам власт да Те пусна, и имам власт да Те разпна? Исус му отговори: Ти не би имал никаква власт над Мене, ако не бе ти дадено от горе..."(Иоан 19:10-11).
 Но когато Божията Воля е да даде виделина, не мисля, че е редно да не Го отразим.
 Периода от време между 2020 и 2021 година, с всичките си локдауни и евтаназии(ваксинации) за мен беше период на стрес, молитва и пост. Бог ми даде утеха, именно чрез сънища. Нещо, което е лично, дълбоко и интимно. Първите сънища, които ми посочиха, точно как ГЕРБ ще ограби България не ме утешиха по никакъв начин, но следващите, които се сбъднаха вече, а именно, как Тръмп ще изгуби изборите, как ще има къс период на затишие преди главния пЛандемичен удар(в момента сме в него), точно как глобалният грабеж ще приключи(За съжаление не ми се откри кога, а КАК!) и как аз и семейството ми ще бъдем опазени, някак си не мога да остана безразлична и безпристрастна. Започнах да се интересувам от геополитика.
 На вашия форум попаднах преди години и чета тук- таме по нещо по диагонал, но от 2020 насам, живо се интересувам от анализите ви. Нямам намерение да навлизам в полемиките и споровете ви и никога не съм имала. За това и се регвам чак сега, но ми се стори удачно, поне да опитам да си напиша сънищата тук, за да са в полза на някой.
3
Други / Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Last post by Анко on December 06, 2022, 12:07:38 PM »
Склонни сме винаги да гледаме най-високото или най-дълбокото място откъдето се дирижират събитията. Сигурно там е главния команден център на тъмнината...
Но има и друго.
На по-долните нива на цялата задкулисна политика и дейност са впрегнати съдбите на стотици хиляди или милиони хора. Които всички са създадени от Бог, вдъхвайки им жизнено дихание. Същото се отнася и сега за тези събития. Много от западните пропагандатори ако ги слуша човек ще си помисли,че ей така един президент решил и навлязъл с войски в съседна държава. Само че всичко това е последица от предшестващи събития. Говорене и действия с години. Както някои по-сериозни анализатори отбелязват зад руския президент стои военно-промишления комплекс на руснаците, и ако не е сегашния президент дали друг нямаше да е по-зъл и вреден за човечеството, дали щеше да прояви такова търпение досега. Все различни въпроси.
Както пък зад американския президент стои тамошния военно-промишлен комплекс, един само от монументите които стоят зад американската власт.

На това място е посята омраза, която се е развила неимоверно и ражда смърт. Не мисля,че е заради територии и ресурси, и двете страни са големи, големи по територии, имат ресурси много и достатъчно. Всеки може да се поинтересува и прочете. Посята е омраза и затова се случва всичко това. Тези които са посяли омразата, не живеят близо до региона, така си мисля. А именно тези отдалечените, имат апетит към чуждите ресурси. И не от вчера и днес.

За нас като малоброен народ, който живее твърде близо, не е добре военни и силни държави да ни въвличат и рекетират по такъв начин в конфликт, в който те преследват свои цели и искат другите да им прислужват в злото.
За някакви си 15-на години в прочутото нато и вече ни въвлякоха във война. Въвличат държави в нато, разхождат и дрънкат оръжия навсякъде и после -а... станала война.. Ами стана!
Сега неуморно снабдяват с оръжия...като че ли това са чакали само. Хляб, лекарства или одеяла не знам дали доставят, но оръжия всеки ден се доставят...

Ако проследи малко назад събитията в последните 22-23 години, човек лесно ще забележи,че сърбите пречеха на западните диригенти, после иракчаните, после либийците, сирийците и т.н.
Все някой им пречи, отиват и по тяхному "раздават" правосъдие без да го познават дори.
После медиите, които са тяхно притежание бързо спират да шумолят около последната война, вече дори не се споменава за жертвите или за близките им, за разрушенията и унищоженото...понеже вече е на ред другата война и идва ред на другите "лоши". Демокрацията не може да чака, тя бързо трябва да посети следващите лоши...

Доста тъжно...
4
Други / Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Last post by Watchman on December 04, 2022, 19:59:15 PM »
Аз мисля, че най-вероятно Путин не е човек/личност, а проект/конструкция на много голям екип от хора. В този смисъл той няма как да умре, защото оригиналния Путин вероятно отдавна е убит, но проекта продължава, защото там имат всякакви двойници, клонинги и прочие които няма смисъл да ги убиват, защото те нищо не решават и от тях не зависи нищо. Ако убият някой от тях, ще извадят следващия. А хората стоящи на дълбоко зад този проект са невидими и трудно достижими. Байдън също има много версии, които дори се различават визуално. Понякога ги сменят дори в пряко предаване (след кратко прекъсване).

Подписа на оригиналния Путин значително се различава от този на сегашния. Маниери и глас се заучават, но подпис много трудно се подправя.

Аз и по-рано бях писал във форума, че времената в които определен човек управлява една държава или царство, отдавна са отминали. Нито Путин управлява Русия, нито Байдън Америка, нито крал Чарлз - Великобритания. Царствата/държавите се управляват от дълбоки структури и там някъде в дъното може и да има някакъв реален цар. Но ако въобще има такъв, ние никога няма да научим името му, не и в този живот.

В Русия състоянието на хаос не е от вчера, това е характерно още за времената на Руската Империя. Управлението на Русия винаги е било в състояние на неуправляем, но същевременно стабилен хаос. Точно този хаос винаги е обърквал Запада и те не могат да разберат как да го овладеят. Реално никой не може да го овладее, дори от времената на Руската Империя има останала поговорка, че "Русия е доказателство, че Бог съществува, защото ако нямаше Бог, Русия отдавна да се е разпаднала." Т.е още тогава хората са осъзнавали, че управлението на Русия е в състояние на невъобразим, неконтролируем и непоправим хаос, и само Бог може да управлява сред такъв хаос.

5
Други / Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Last post by Eli65 on December 04, 2022, 19:05:07 PM »
чудех се дали да ръся "на всяка манджа меродия" но сметнах, че може да ви е полезно: Тъй като се интересувам от геополитика, а темата, която сте пуснали касае всички ни като християни, ще ви разкажа два съня, които може да ви бъдат по някакъв начин от полза:
 През 2021 година февруари сънувах Путин да говори несвързано. Заслушах се в думите му и осъзнах, че всъщност се опитва да предвижда неща, които ще се случат в следствие на действия, които ще предприеме. Приказките му придобиха смисъл, но все още бяха неразбираеми. В опитите си да разбера нещо разбрах, че се намира в много деликатна ситуация и единствената причина да не бъде смачкан е това, че успява някак да предвиди всички ходове и действия на тези, които се опитват да го докопат и да извърши действие, което да го спаси. Видях как за него няма среден път. Той можеше да живее само като прави това, което прави и ако само за момент не успее да предвиди нечии ход- умира. Това, обаче, не направи приказките му по- смислени. В съня си се опитах да разбера как този хаос в главата му му помага и тогава видях, че той опитва да управлява хаоса с този хаос, който е в главата му, който всъщност беше по един непонятен начин подреден. И нека отбележа, че думите на Байдън, че няма душа, в този сън придобиха някакъв смисъл, което резонира с това клане на хора наречено война в Украйна. В главата на Путин нямаше нищо друго освен схеми. Едва в самия край на съня ми най- сетне каза две смислени изречения, които се самоизключват, защото бяха част от схемите му чрез които живее. Путин каза "Нападението е най- добрата защита. Това ще стане ясно когато катастрофирам." Войната в Украйна започна точно една година след този сън.
 Следващият сън го сънувах преди няма и месец. В него видях как евреин- руснак пише писмо до свой сънародник западняк. В това писмо евреинът беше възмутен, че Путин опитваше да скара целокупното еврейско семейство и клановете му и за съжаление му се получава. Евреинът беше много възмутен от това, че Путин използва еврейската традиционна любов към парите, за да постигне целите си.
6
От дълго време чета този форум и на скоро реших да се включа. Започвам със стара тема. Ще се опитам да поизтупам от праха този сън. Чела съм го много пъти и съм установила, че съвпада с някои мои сънища. Забелязвам, че във втората и третата част на съня не е уточнена годината. Мисля, че сънуващия е видял от коя година е календара само в първия си сън. В останалите два календара е с неуточнена година, което всъщност резонира и с моите сънища по темата. Според мен нещата ще се случат така както е видяно, в същите месеци и на същите дати, но не е уточнено коя година ще стане това. Тоест ние знаем в кой месец Божият юмрук ще се стовари върху календара, но не знаем този календар от коя година е. Ако съдя по събитията случили се тук след 10.11.1989 мисля, че в Америка сега се случва почти същото.
7
Други / Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Last post by Анко on December 02, 2022, 10:11:58 AM »
Каквото и да се случва, с омраза не се живее в сърцето. Българите са насилвани в момента да мразят руснаците. Да мразят тези,чиито деди загинаха в зимата на 1877г. по склоновете на Стара Планина в лют студ и сняг.
Не мисля,че има разумен човек на света, който да заема страна, когато умират хора.

Както врабче в скитането си, както ластовица в летенето си,
Така и проклетия не постига без причина.

притчи 26

Божият гняв е страшен.

Вярваме в Бога и се надяваме на милостта Му.
Да се молим и за поляците, да не хвърлят тамошните власти и полските войници в унищожителния конфликт.
Това изглежда най-близко вероятно, щом зад океана прогнозират възход на Полша /още една държава в близост до Русия.../ икономически, а това означава и военно с неприкритото участие на американски емисари. Русия обвини британците ,че са замесени във взривяването на газопровода ако не бъркам в близост до Полша...

Защото има и такива хора:
Исая 59
...Делата им са беззаконни дела,
И насилственото действие е в ръцете им.
Нозете им тичат към злото,
И бързат да пролеят невинна кръв;
Размишленията им са беззаконни размишления;
Опустошение и разорение има в пътищата им.
Те не знаят пътя на мира,
И няма правосъдие в стъпките им;
Сами си изкривиха пътищата;
Никой, който ходи в тях, не знае мир.
8
Други / Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Last post by Анко on December 01, 2022, 15:19:26 PM »
Georg Friedman – основател и директор  на стратегическата Forecasting Inc (STRATFOR) -  водеща частна американска разузнавателно аналитическа компания, която предлага анализите, доклади и бъдещи проекти за геополитика, стратегии за сигурност и конфликти в цял свят.

/12 минутно видео от 2015 година/
https://www.youtube.com/watch?v=D0Gs0X8KBhA&list=PLcJ9Dv3tSe89DPM6b2u_8QmviwQ8nQ6YB&index=27
Още от същото

Geopolitical Futures (GPF) е основана през 2015 г. от Джордж Фридман, международен стратег и автор на The Storm Before the Calm и The Next 100 Years. GPF е неидеологически, анализира света и прогнозира бъдещето, използвайки геополитика: политически, икономически, военни и географски измерения.

Пътят до 2040
/юли 2021/
/с автоматичен превод/

В този поглед към следващите 19 години прогнозираме няколко значителни промени и смущения в глобалната структура, които ще бъдат обобщени тук. Въпреки това, един факт, който няма да се промени, е позицията на Съединените щати като единствената световна сила. През следващите 19 години тя ще приеме нова стратегия за поддържане на мощността на възможно най-ниската цена. Тази стратегия ще наподобява изолационизъм, тъй като САЩ няма да бъдат въвлечени в регионални военни конфликти в някакво значително качество. САЩ ще подкрепят своите съюзници с доставки, обучение и известна въздушна мощ, но ще овладеят регионалните проблеми в Европа, Близкия изток и Азия, вместо да се ангажират пряко и насилствено. Това ще се окаже разумна стратегия и ще помогне на САЩ да запазят глобалното си господство.

В Европа Европейският съюз като институция ще рухне или ще се предефинира като по-скромна търговска зона, обхващаща по-малка част от континента. Настоящата структура на свободната търговия е неустойчива, тъй като нейните членове, особено Германия, станаха прекалено зависими от износа. Тази зависимост прави тези икономики изключително уязвими към колебания в търсенето извън собствените им граници. Германия е най-уязвимата страна и ще изпита икономически спад поради неизбежните колебания на експортния пазар. Следователно до 2040 г. Германия ще бъде второстепенна сила в Европа. Други страни в Западна Европа ще бъдат засегнати от упадъка му, което ще доведе Централна Европа и по-специално Полша до издигане на голяма активна сила.

Русия ще продължи да страда от ефектите на сравнително ниските цени на петрола. Приходите от тази стока бяха използвани за поддържане на вътрешното сближаване. С тези приходи, които сега са силно изтощени, Русия ще се превърне в конфедерация или дори ще се разпадне на сепаратистки части до 2040 г. Бъдещето на руските ядрени оръжия ще се превърне в решаващ стратегически въпрос, когато това прехвърляне на правомощия се извърши.

В Азия, тъй като спадът на конкурентоспособността на Китай на експортния пазар продължава, високата безработица ще се превърне в значително предизвикателство за китайския президент. Режимът ще се опита да оцелее в низходящата спирала на икономиката, като затегне властта си и се плъзне обратно към диктатурата. Регионалните различия в Китай обаче са твърде широко разпространени и не се потискат лесно от диктатурата. Следователно до 2040 г. Китай ще види връщане към регионализма, придружено от сътресения. Тъй като Китай отслабва, в Източна Азия ще се появи вакуум на властта, който ще бъде запълнен от Япония. До 2040 г. Япония, със своята огромна икономика и значителни военни способности, ще се превърне във водещата източноазиатска сила.

В Близкия изток ние не предвиждаме окончателен край или ограничаване на ислямския екстремизъм. Напротив, вероятно ще се появи отново и ще разшири територията си.Турция и Иран са единствените регионални участници с възможност да се противопоставят на ислямските екстремистки групи, а Иран е малко вероятно да го направи по някакъв съществен начин. Предвид териториалните стремежи на тези групи да възстановят халифат, Турция ще трябва да се ангажира военно, за да защити своите граници. Тъй като Турция утвърждава своята военна и икономическа сила, тези развития на практика ще доведат до връщането на Османската империя, връщайки Турция обратно в позицията на доминираща регионална сила до 2040 г.

За да обобщим, доминиращата тема, която виждаме да се развива през следващите 19 години, е нарастващият безпорядък в Европа и Азия. Очакваме продължителна стабилност в Северна Америка, като съперниците на САЩ работят за увеличаване на позициите си в Латинска Америка. Въпреки нарастващата нестабилност в Евразия, ние също очакваме да видим появата на три регионални сили: Япония, Турция и Полша. Тези страни ще бъдат извънредни в иначе разпокъсаното Източно полукълбо.

https://geopoliticalfutures.com/the-road-to-2040-a-summary-of-the-forecast/
-----------------------------
9
Други / Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Last post by Watchman on December 01, 2022, 14:43:53 PM »
Quote
Защо тази тема е в раздел " Изобличава не на лъжеучения и т.н." ??

Ами темата е отделена като разклонение от друга тема, и явно другата тема е била в този раздел и тази си е останала в него.
10
Божието Царство / Re: Възкресението на България
« Last post by Анко on December 01, 2022, 14:40:22 PM »
От Историята на Паисий:

Да се познават случилите се по-рано в тоя свят неща и делата на ония, които са живеели
на земята, е не само полезно, но и твърде потребно.

Ако навикнеш да
прочиташ често тия неща, ще се обогатиш с разум, не ще бъдеш много неизкусен и ще
отговаряш на малките деца и простите хора, когато при случай те запитат за станалите по-рано в
света деяния от черковната и гражданска история.

Отгде ще можеш да добиеш тия знания, ако не от ония, които писаха историята на този
свят и които при все че не са живели дълго време, защото никому не се дарява дълъг живот,
за дълго време оставиха писания за тия неща.

Сами от себе си да се научим не можем, защото
кратки са дните на нашия живот на земята.

Искаш ли да видиш като на театър
играта на тоя свят, промяната и гибелта на големи царства и царе и непостоянството на тяхното
благополучие, как господстващите и гордеещите се между народите племена,
силни и непобедими в битките, славни и почитани от всички, внезапно отслабваха, смиряваха се,
упадаха, загиваха, изчезваха – чети историята...

Историята дава разум не само на всеки човек, за да управлява себе си или
своя дом, но и на големите владетели за добро властуване.

Василий, източният кесар, към своя син, съветвайки го, каза:
"Не преставай – рече –да четеш историята на древните. Защото там без труд ще намериш онова, за което други много
са се трудили. От тях ще узнаеш добродетелите на добрите и законопрестъпленията на злите,
ще познаеш превратностите на човешкия живот и обратите на благополучието в него, и
непостоянството в този свят, и как и велики държави клонят към падение.
Ще размислииш и ще видиш наказанието на злите и наградата на добрите.

Дивни са присъдите на Бога, неизследима е бездната на неговите съвети за управлението
на тоя свят и за промисъла, с който управлява царствата на тоя свят – раздава ги, променя,
пренася и когато иска, погубва и пак възстановява.
Понякога ни се струва, като че не се грижи за
нас, като че ни е пренебрегнал с безкрайна забрава, но не е така.

Може в летописите и историите
на евреите да се узнае как много пъти ги предаваше в плен и запустение и пак ги събираше и
закрепваше в тяхното царство, както и сега се вижда от упадъка на източното гръцко и българско
царство.
И струва ни се, че не окончателно бе отхвърлено и забравено от Бога.

Но кой ще постигне ума Господен или кой ще последва неговите съвети, за да възстанови пак и събере
разпръснатите и изцери съкрушените?

Това знае само Бог със своите свети присъди
Pages: [1] 2 3 ... 10