Братско общение в тревожни времена

Преди да пишете в този форум => Представяне => Topic started by: Нели on December 01, 2017, 15:03:02 PM

Title: Представяне: Нели
Post by: Нели on December 01, 2017, 15:03:02 PM
 Здравейте на всички, казвам се Анелия Стефанова, на 39 години съм, от Русе съм, но към момента живея в София. Омъжена съм с две деца. Тъй като съм израстанала в комунистическо семейство не съм възпитана във вярата и бях отявлен атеист, но когато срещнах моя съпруг, за когото благодаря на Бога, той ме обърна към вярата в Бога и от атеист станах вярващ.
 Благодаря на създателите на този форум, намирам го за много полезен и информативен. Надявам се и занапред да остане такъв. Намирам в аргументите логика (нещо, което никога не съм намирала в църковните системи).
 Много бих искала да мога тази интересна информация в някои теми да я споделям със заблудени хора, но се опасявам, че тогава истината би се изгубила измежду техните мнения и това би заблудило и объркало онези, които четат форума, търсейки истината.


Title: Re: Представяне: Нели
Post by: Tihomir on December 01, 2017, 15:35:27 PM
Добре дошла.

На заблудените хора е най-добре да им се покаже какво е казано директно от Бога. Така правеха Христос, апостолите, пророците. Във форума темите, които се обсъждат са най-вече с цел да се види дали Библията подкрепя дадени твърдения или не.

Ако човек не познава Библията е възможно някои теми да се окажат препъни-камък за четящия, защото ако и да се стараем да изобличаваме тези, чиито мнения не са спрямо Библията, все пак не можем да бъдем аршин за това, че сме абсолютната правота. Единственото сигурно нещо е това, което пише в Библията.

Ето защо ако човек има проблем с Библията, няма значение дали в този или друг форум са записани неща, които изясняват дадена тема, такъв пак няма да приеме истината.

Всичко, писано в този форум, трябва да се сверява с Библията. Той не е Библия, нито източник за черпене на знания. Той е място за разискване.
Title: Re: Представяне: Нели
Post by: Нели on December 01, 2017, 16:06:38 PM
Да, прав си.
Title: Re: Представяне: Нели
Post by: Watchman on December 01, 2017, 20:14:46 PM
Добре дошла във форума.

Ние не се плашим от противоречиви мнения. Хората се развиват и променят с времето. Някои вървят напред други назад, трети тъпчат на едно място. Но Бог е този, който единствен може да отвори очите на хората за Истината.

Понякога човек не е израстнал достатъчно за да вникне, разбере и приеме някои неща. Понякога сърцето на човека е вързано в грехове, които не му позволяват да види Истината. Но винаги има хора, които Бог е подготвил да приемат и да чуят и да видят и да разберат. И заради тях си струва да се трудим.

Което ми напомня думите на един проповедник - "Аз знам, че половината от вас няма да разберат онова, което ще ви кажа, но аз ще ви го кажа заради останалата половина."
Title: Re: Представяне: Нели
Post by: Нели on December 01, 2017, 21:01:21 PM
Благодаря, Watchman.

Хубаво е, че правите всичко това за хората. Аз дори понякога говоря на заблудени хора, точно както някои хора са говорили на мен, когато аз съм била заблудена. И като видя, че започват да слушат с интерес, продължавам да им говоря, с надеждата да намерят истината и да се спасят, защото като обикновен човек, който е слаб, ми е мъчно за хората.
Title: Re: Представяне: Нели
Post by: Nikolay on December 01, 2017, 22:57:42 PM
Добре дошла.

Щом си намерила нещо полезно което те е приближило към Бог, значи си направил крачка напред, продължавай така. Както и другите споменаха, основата е познаването на Словото Му. Всичко останало се гради на тази основа.
Title: Re: Представяне: Нели
Post by: Нели on December 01, 2017, 23:47:52 PM
Благодаря ти, Николай.
Title: Re: Представяне: Нели
Post by: Alesyz on December 08, 2017, 16:33:59 PM
На правилното място си. Добре дошла.
Title: Re: Представяне: Нели
Post by: Нели on December 18, 2017, 23:40:40 PM
Благодаря ти, Alesyz!