Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Управлението до 1989 г. си е отишло отдавна.

Сравнението е за да се помогне за настоящето, за по-трезва преценка.

В света на политиката България в последните поне 100 години, а вероятно и повече...е силно зависима от най-големите и силни държави, там каквото се случи на големите полигони...после при нас идва съответният полъх, вятър или ураган.
И сега ще стане същото. И съответно става и сега.

Надеждата ми е в Бога и в достойните сънародници. Повече да осъзнаят,че злото също идва за да имаме отново право на избор, кое да възлюбим-правдата или беззаконието.
2
Quote
когато по някакъв начин чуя отново и отново колко лошо и непоносимо до 1989 г. и колко лошо било БКП...сега цялата западна система ми прилича на едно огромно бкп. Зад океана голямо бкп и в европа още едно по-малко бкп яхнало 28 държави. А ако навлезем в детайли може и да се окаже,че местното ни БКП е било много по-качествено от сегашните 2.

Не забравяй, че комунизма е богоборческа религия покланяща се на човека. Това, което ние имахме преди 1989-а беше скопената от Сталин версия на комунизма, която не устройваше запада. На тях им трябва Троцкистката версия на комунизма, затова западните "елити" са троцкисти.

Всичките тия джендъри и отричане на биологическите реалности с цел разруха на семейството са заложени в оригиналната програма на комунизма. В Москва са се правили такива експерименти с деца от най-ранна възраст, сина на Сталин е участвал в него. Но дори на тогавашните комунисти това им е дошло в повече и програмата се закрива.

Така, че БКП не е по-качествена, а просто по-калпаво е следвала оригиналния комунизъм, да не кажа че те благодарение на Сталин напълно са изгубили смисъла и целите на комунизма и след неговата смърт, просто потънаха в безкрайна бюрокрация. След 1991-а се премина към завръщане към оригиналните тезиси на комунизма с някои изменения, вече за революционна маса се считат не "пролетариата" а малцинствата. Затова джендъризма, трансхуманизма и други извращения са по същество културна революция подобна на тази на Мао в Китай.

След 1991-а част от агентурата и кадрите на БКП преминаха на страната на троцкистите. Пример за това са Кристалина Георгиева и Ирина Бокова, жени с чисто комунистическо потекло, които ги инсталираха в глобалистките структури на троцкистите. Просто комунистическия интернационал, сега се нарича либерален глобализъм.

В Русия също се завръща комунизма, не случайно руските войски в Украйна открито си носят комунистическия флаг. Само че те си държат на Сталинския комунизъм, а пък Китай си държи на тяхната версия на комунизма.

Добър комунизъм няма, има лош, по-лош и най-лош.
3
Ето едно видео, което потвърждава, че цитата от Уйлям Кейси е верен:

https://t.me/ivaivatta/6032
Без някога да съм излизал от България дори за час, мисля че западните общества са болни от неизменната пропаганда, заради която се харчат милиони а вероятно с годините са изхарчени милиарди. Пропаганда, която не се уморява да назовава врагове, които пречат на глобализма.
Имаше публикации последните години,че станалото в Украйна през 2014 е струвало 5 млрд. Когато зад океана дойдоха дори и думите "майната му на ес".
Пропаганда, която обаче не влияе на по-голямата част от народа ни, около 60 % /дори са и малко повече реално/ твърдо нито гласуват от 10 години, нито гледат новини, нито се влияят от масовите лъжи и пропагандата удря сериозно на камък. Въпреки,че е денонощна. Заради тази част от народа ни, си мисля,че Бог е много милостив към нас.
Ако за година бяха се намерили дори и няколко българи, които тръгнат да воюват срещу руснаците, си мисля,че щяха да ги показват по всички телевизии с месеци. Няма дори един.

Надявам се да не се случи насила, надявам се слуховете да са грешни. Да се молим Бог да разбърка плановете на коварните и да не погиват наши войници.

когато по някакъв начин чуя отново и отново колко лошо и непоносимо до 1989 г. и колко лошо било БКП...сега цялата западна система ми прилича на едно огромно бкп. Зад океана голямо бкп и в европа още едно по-малко бкп яхнало 28 държави. А ако навлезем в детайли може и да се окаже,че местното ни БКП е било много по-качествено от сегашните 2.
4
Ето едно видео, което потвърждава, че цитата от Уйлям Кейси е верен:

https://t.me/ivaivatta/6032
5
В подкрепа на тези размисли:

Йоан 9-39 И Исус рече: За съдба дойдох Аз на тоя свят, за да виждат невиждащите, а виждащите да ослепеят.
Йоан 9-40 Ония от фарисеите, които бяха с Него, като чуха това, рекоха Му: Да не сме и ние слепи?
Йоан 9-41 Исус им рече: Ако бяхте слепи, не бихте имали грях, но понеже сега казвате: Виждаме, грехът ви остава.


Когато погледнем към който и да е от Божиите хора в Библията, ако внимаваме малко ще осъзнаем,че това, което те извършиха по Божията воля през живота си, беше в резултат от тяхното покорство пред Бога, а не изпъквайки чрез знания и впечатлили някого. Бог дава на хората всяка добра способност, всяко усъвършенстване на тази способност се случва с Божие благоволение.

Каква способност още проявява Адам след създаването си, когато е заживял в Едемската градина за да я обработва и пази:
Битие 2-19 И Господ Бог създаде от земята всички полски зверове и всички въздушни птици; и ги приведе при човека, за да види как ще ги наименува; и с каквото име назовеше човекът всяко одушевено същество, това име му остана.
Битие 2-20 Така човекът даде имена на всеки вид добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове.


Колко ли време е било нужно?
Ева още не е създадена.

6
Да Watchman много си прав в това.Явно Бог ти е изявил това и който разбрал добре а който не сам да си бере гайлето.
7
Quote
Важно нещо е и изречението - 'Ето, човекът стана като един от нас, да познава доброто и злото" Това автоматично значи, че преди това човекът не е бил , така казано - един от тях.
Тук по-важното е какво означава думата "познава", ето какво казва лексикона на Strong:

Quote
yâda‛
yaw-dah'
A primitive root; to know (properly to ascertain by seeing)

С други думи да познаеш чрез виждане.  Бог наистина познава чрез виждане, защото Той наистина вижда. Ние обаче не сме призовани да живеем чрез виждане, а чрез вяра. Затова ние никога не трябваше да ставаме като "един от Тях", защото нашето виждане никога няма да е достатъчно за да видим истината такава каквато е. Само през Неговите очи ние наистина можем да виждаме. Затова и Писанието казва:

Ис. 42:19  Кой е сляп, ако не е служителят Ми, Или глух, както посланика, когото изпращам? Кой е сляп както предания Богу , И сляп както служителя Господен? 

Истинския Божий служител е сляп, той се отказва от онова "виждане" което е наследил от Адам получено от дървото. По-същия начин апостол Павел казва - "който иска да бъде мъдър нека стане глупав" (1Кор. 3:18). Така, който иска да започне да вижда трябва да стане сляп. Трябва да се откаже напълно от дървото на знанието чрез виждане, което носи смърт. Праведния ще живее чрез вяра, а не чрез виждане. Толкова много християни искат да вярват в Христос за да им се простят греховете, но по отношение на своя начин на живот те са ученици на сатана, а не на Христос. Те живеят изцяло чрез виждане и чрез своя си ум. Всеки ден те продължават да идват при дървото за познаване на добро и зло за да почерпят как да живеят, а не идват при дървото на Живота, защото то изисква да отидат там като глупци и слепци.

В много отношения ние правим същото. Затова и Божията сила я няма в нашия живот, както беше в живота на първите ученици.
8
Интересна е тази тема. Многопластова, с много неща в дълбочина неясни. Но основното, което ни е нужно е напълно ясно.. Човекът имаше забрана от Създателят си, която забрана имаше ясни последици. Ева я пристъпи, Адам след нея също така реши.. оттам последваха и последиците. Важно нещо е и изречението - 'Ето, човекът стана като един от нас, да познава доброто и злото" Това автоматично значи, че преди това човекът не е бил , така казано - един от тях.. Каквото и да значи това, Бог не прави нищо ей така, случайно. Всяко нещо има смисъл, както и последици. Вярвам, че Бог в своята благост, милост и човеколюбие е изнамерил най- доброто възможно решение и е предвидил всичко. Това не значи, че човек няма отогворност/ Има! И в това е великото чудо на живота, да си жив, да можеш да познаваш всемогъщият Бог и в крайна сметка да имаш възможността да стигнеш във Неговата вечна почивка. Но трябвало е явно да се мине през всичко това..

Или не 'трябвало' а просто така е станало в крайна сметка, защото Бог е създал товрението си свободно, не е искал да създаде роби.. Днешните управници искат да създават роби по всеки начин.. затова искат и да си направят и роботи дори.Това е злото.
9
Quote
Разсъждавам, но по Битие и то ред по ред. Не смесвам идеите на Павел, Йоан и Петър, за да тълкувам Битие или на  писаниятта на цар който не си пази вярата.

За сметка на това ги смесваш със свои собствени идеи, или направо с идеите на сатанинските църкви.

Писанията не съдържат идеите на Павел, Йоан, Петър или цар Соломон, нито идеите на Моисей, който е писал Битие. Всички библейски автори са писали под вдъхновението на Святия Дух. И няма никакво значение дали някой от тях е останал във вярата след това, защото написаното не е тяхно слово, а словото на Бога.

Oтносно цар Соломон (Шломо мелех), ако се съди по последните стихове от книгата Еклисиаст, може да се приеме, че в края на живота си Соломон се е върнал към Бога и вярата.
10
Извинявам се че ще кажа това но miro s ставаш смешен с тези твои писания .Вземи малко да разсъждаваш не се излагай повече.Не искам повече да разбирам колко си глупав няма нужда.
Здтавейте Додай!

Разсъждавам, но по Битие и то ред по ред. Не смесвам идеите на Павел, Йоан и Петър, за да тълкувам Битие или на  писаниятта на цар който не си пази вярата.
Pages: [1] 2 3 ... 10