Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Последни времена /
« Last post by PetkoPetkov on April 22, 2018, 23:57:15 PM »
Възможно е тогава да е имало огромно земетресение, което да е разцепило земята на множество части обградени от вода. Въпреки, че Писанието не казва нищо подробно за подобно колосално събитие, нито защо то се е случило, загинали ли са хора.

Да, прав си, наистина е така. Направи ми впечатление това че докато търсих преди малко дали има други думи използвани за земетресение, открих че думата, която се употребява е (ra‛ash / H7494) вибрация, отскачам, шум: - земетресение. Относно думата (peleg / H6389), в цялото Писание е употребена само и единствено за това, което се е случило по времето на Фалек.
2
Представяне /
« Last post by PetkoPetkov on April 22, 2018, 23:01:39 PM »
Здравей Watchman, добре заварил.

Направи ми впечатление, когато гледах клипчета в youtube как дори атеисти се обръщат и стават вярващи в Исус Христос, поради разбирането за формата на земята. Интересно е как не се дава гласност по телевизиите и да се направи дебат с "учените" за да обяснят на "глупавите" хора които смятат земята за плоска, понеже бройката им расте.

След като от известно време чета темите и споделям същите виждания като повечето от вас, знам че съм попаднал на точното място.
3
Последни времена /
« Last post by Watchman on April 22, 2018, 20:51:21 PM »
Изследвах значението на думите в Битие 10:25 и наистина има основание да се смята че там може да става въпрос за разцепването на континентите.

Самото име Фалек и думата за "разделям" са с един и същ корен. И единия от нюансите на тази дума е да разделя чрез водна ивица.

Възможно е тогава да е имало огромно земетресение, което да е разцепило земята на множество части обградени от вода. Въпреки, че Писанието не казва нищо подробно за подобно колосално събитие, нито защо то се е случило, загинали ли са хора. Божий съд ли е било или каква точно е причината на подобно епохално събитие.
4
Представяне /
« Last post by Watchman on April 22, 2018, 20:04:47 PM »
Здравей Петко и добре дошъл във форума.

Благодаря за подробното представяне.

Наистина разбирането за плоската Земя има огромна освобождаваща и отрезвяваща сила спрямо пътищата и заблудите на този свят и дава разбиране в каква огромна тъмнина тъне света, въпреки своя фалшив блясък.

Надявам се да намериш в този форум общението, което ще ти помогне да напредваш в следването на Божиите пътища.
5
Последни времена /
« Last post by PetkoPetkov on April 22, 2018, 19:45:40 PM »
Преди потопа но и доста време след него земята е била едно цяло, нямало е така наречените континенти и вида в който познаваме сухоземната част в днешно време. След потопа виждаме в Писанията думата остров използвана за пръв път след като потомците на Ноевите синове са се умножили. Най-големите острови които днес наричаме континенти, било то по-малки или по-големи са острови понеже дефиницията за остров е част суша, обградена от воден басейн.
Употребената в оригиналите дума за острови (ее / H339) като значение е обитаемо място; суха земя, крайбрежие, остров.

Битие 10:1-5
1 Ето родословието на Ноевите синове Сим, Хам и Яфет – и на тях се родиха синове след потопа.
2 Синовете на Яфет: Гомер и Магог, и Мадай, и Яван, и Тувал, и Мосох, и Тирас.
3 А синовете на Гомер: Асханаз и Рифат, и Тогарма.
4 А синовете на Яван: Елиса и Тарсис, Китим, и Доданим.
5 От тях се населиха островите на народите в техните земи, всеки според езика си, според племето
си, в народите си.


Ето по кое време и как се е получило разделянето на земята в познатия ни днес вид.

Битие 10:25
25 А на Евер се родиха двама сина; името на единия беше Фалек*, защото в неговите дни се раздели земята; а името на брат му беше Йоктан.


Конкретно тази дума в оригиналите използвана за разделяне или разцепване е (paw-lag' / H6385) (било то в буквален или преносен смисъл) дори тази дума е употребена само 4 пъти в цялото Писание. В стиха Битие 10:25 не може да става и дума за разделяне в преносен смисъл понеже името на Фалек (peh'-leg / H6389) не е случайно защото означава земетресение а е наречен така понеже "в неговите дни се раздели земята".

Не става дума и за разделяне в смисъла на определяне на това кой колко и коя земя се полага защото за тази цел се употребява друга дума като например:

Исус Навиев 13:7
7 И сега раздели тази земя за наследство на деветте племена и на половината от манасиевото племе.


Тук употребената дума за разделяне е (khaw-lak' / H2505) за да разпределят или разделят: - да се раздават, да се разпределят, да се разделят, да се ласкае, да се даде, да се отделя част, да се получи. Ето тук става дума за разпределяне на земя за наследство.

Както знаем в днешно време и от примерите през историята само силните земетресения може да имат силата да разцепят и разделят земята.
Това е един интересен пример за истинност на Писанията, който ми спря погледа, когато търсих да прочета за това как ГОСПОД е създал вселената. Интересното е че учените са открили че е факт че в миналото така наречения от тях свръхконтинент Пангея е съществувал но казват
че е преди 200,000,000 години за да скрият от нас, както винаги нашият Създател и да поддържат заблудата за големият взрив, еволюция и така нататък. Разбира се това датиране не може да устои понеже, когато бъде сравнено с истинността в Писанията става ясно че разделянето на земята се е случило по времето на наследници на Ноевите синове, които са били свидетели на случилото се земетресение, както е писано в книгата Битие.
Последва и верижна реакция от стиха Битие 10:25 заради който добих представа как са влезли в Ноевия ковчег всички животни на земята, как са се разпространили по нея след потопа и как са се населили хората по континентите и островите в днешно време.
Благодаря на Бог че ми отвори очите и ми открива истината по въпросите които си задавам, които никога не бих могъл да разбера без Неговата воля.
6
Представяне /
« Last post by PetkoPetkov on April 22, 2018, 00:27:11 AM »
Здравейте.

Казвам се Петко. Живея в град Стара Загора и съм на 25 години. Не съм женен.
Още от дете вярвам че ГОСПОД е създал нас и цялата вселена, а днес вече знам (Римляни 1:20). Малко по-късно, мисля че бях пети клас, когато разбрах за моя спасител Господ Исус Христос от час по религия в който бяхме доста деца но така и не разбрах защо не просъществува дълго. Като дете четях една малка жълта книжка с заглавие "Библия за деца" и чак до преди няколко месеца никога не бях чел от Библията поради някои от инструментите на сатана които държат в заблуда и далеч от истината, като например видео игри (и то доста), филми, серили, телевизия като цяло и други. Но дойде време в което всичко това загуби смисъл за мен и не ме радваше въобще, макар и скоро да съм правил опити да пусна отново някоя игра, хем знаейки че винаги след това ми се появява едно много неприятно чувство което трае докато не спра, а такова липсваше преди години когато съм играл с часове всеки ден.
Малко по малко губех всякакъв интерес към светските занимания. Имах голям интерес относно земята и космоса и гледах доста научно-популярни филми и си мислех че Бог е създал всичко така както ни учат в училище и е така както казват учените, но съм бил в заблуда.
Попаднах в youtube на клипове с лъжите на nasa като един от първите който се сещам беше лакатя на Нийл Армстронг по време на конференцията след като се връщат от луната през 1969 г., а по-късно забелязах и много други техни пропуски защото както казват хората "на лъжата краката са къси". Силно желаех да разбера истината за всичко но през цялото време съм търсил от грешния източник.
Да добавя и че през това време на търсене ме беше хванал и "ефекта Мандела" заради който отново бях заблуден да не чета Библията, но Бог не ме остави. Бях на кръстопът но се молих на ГОСПОД да ми открие истината но тогава още хванат от този "ефект на Мандела" търсейки материално доказателство с което да се уверя че Библията няма как да бъде изменяна четох че математика Иван Панин открил математическа последователност в думите от Библията и след това попаднах в youtube на клипове с доказателства за плоската земя и едно клипче в което
имаше стихове от Библията на тази тема. По това време търсих информация за размисъл относно плоската земя заради която открих този уникален форум. Изчетох почти цялата тема за плоската земя и ми направи впечатление тези от вас, които се придържат плътно към Библията и колко добре излагат мненията си, които четях и сверявах с Библията и размишлявах, тогава разбрах каква е истината, намерих мир и се почувствах свободен.
В днешно време се уповавам само на Бога и всеки ден благодаря на нашият Спасител Господ Исус Христос и използвам по-голямата част от свободното си време да чета и размишлявам над Писанията, които най-много ме вълнуват и се превърнаха в моя любима тема на разговор.
Сега, когато чета Библията са ми интересни всички теми, които има в този форум и четейки се радвам като видя мненията на хора с здрав разум, който Бог е дал на всички но не всеки използва а се води по акъла на разни "авторитети" но винаги трябва да сравняваме думите на всеки с Библията и да размишляваме преди да приемем нещо за истина.
Радвам се че ви намерих понеже не съм ходил и не ходя на църква защото ми е мъчно да гледам как деноминациите изкривяват и използват Писанията както им удобно.
7
Последни времена /
« Last post by Георги-земеделец on April 06, 2018, 17:39:20 PM »
По-добре да се молим иначе от нехайство може да пропуснем предназначението си. Поне два примера за момента на упълномощаване с функции:

   •Исая от утробата за служител да върне Якова.
   •Самсон назирей от утробата на майка си.
8
Последни времена /
« Last post by Watchman on April 03, 2018, 00:12:08 AM »
Като имаш грижа към България, ти се грижиш за всички, които живеят в нея и предстои да живеят в нея. Защото ако позволим врага да унищожи и поквари България, това ще удари най-вече онези, които са слаби във вярата и ще ги ликвидира. Онези, които са силни ще оцелеят някак си, но слабите ще влязат в месомелачката.

Неразделна част от молитвата за България е молитвата и за църквата в България, защото тази битка за да бъде спечелена е нужно да се събудят все повече вярващи и да заемат своето място в тази ходатайствена война. Без събуждане на светиите няма да има победа за България. Така, че нещата са неизбежно свързани.

Quote
Матей 16:18
Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят.

Другите апостоли нямат дял и в изграждането на църквата ли ? Защото не им го е казал ?

Тук никъде не е написано, че Петър ще изгражда нещо, написано е че Исус ще съгради Своята църква. Ето защо този пасаж няма общо с дискутирания въпрос.

Грижата за овцете е за призовани, обучени, изпитани, одобрени и изпратени от Бога хора. Ако някой своеволно си приписва подобни функции само ще служи за разруха, а не за съграждане.

Но молитвата не е нещо, за което се изисква специално призвание, защото Писанието насърчава всички вярващи да се молят винаги и за всичко. Затова и Исус каза "молете се на Господаря на жетвата да изпрати работници на нивата", не каза втурвайте се всички да ставате работници на нивата.

Ето защо не всеки може да бъде упълномощен от Бога работник, но всеки може да се моли Бог да изпрати такива работници. Днешното християнство именно за това е в това състояние. Защото вместо християните да се молят за изпратени от Бога хора, те се самоизпращат и резултатите са повече от плачевни.
9
Последни времена /
« Last post by Nikolay on April 02, 2018, 18:01:40 PM »
Нека Бог чуе молитвите ни и да сме достойни пред Него за да сме светлина и сол.

___
Овцете и агънцата имат нужда от водач/пастир. Да това не е за всеки. Ние ще сме светлина и сол само тогава когато има пред кого да бъдем.

А Исус каза на само на Петър и това:

Матей 16:18
Пък и Аз ти казвам, че ти си Петър и на тая канара ще съградя Моята църква; и портите на ада няма да й надделеят.

Другите апостоли нямат дял и в изграждането на църквата ли ? Защото не им го е казал ?

Овцете и агънцата са моите братя и сестри и е добре да имам грижа и към тях. Да ми помага Бог в това, понеже съм човек с мълчаливи устни и трудно говоря.
10
Последни времена /
« Last post by Watchman on March 30, 2018, 22:06:08 PM »
Исус каза тия думи на Петър, дори не го каза на нито един друг от останалите апостоли. Ти защо решаваш, че това се отнася за всички хора?

Ти бидейки баща, твоето семейство са овцете, които трябва да пасеш. Грижи се за тях, паси тях. И ако Бог те призове за нещо повече от това ще го разбереш своевременно. Но ако не, няма нужда да си приписваш функции, които са отделени за онези, които Бог е призовал.
Pages: [1] 2 3 ... 10