Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Аз не видях да съм писал някъде за "велик народ". Писах за връщане на народа към оригиналното Божие призвание.

Виждам че си решил, че руническата азбука била свързана с магьосничеството. Няма нищо подобно. Това че някои са решили да използват руническите символи за окултни цели не означава, че те сами по себе си са нещо лошо. Библията също се използва за ереси, секти и всякакво зло, включително и окултни практики (масоните се кълнат върху Библията и я използват в своите ритуали) повече от всяка друга книга на земята. Това означава ли че Библията е зла и окултна?

Както написах и по-напред - това е просто писменост.

А, че не ти е ясно за какво говоря е очевидно, защото все търсиш под вола теле, а нещата които пиша са в текста не между редовете.

Quote
Защо един езически народ, не познаващ Бог и покланящ се на идоли да е … велик ?

Първо, как знаеш, че народа е бил езически и не е познавал Бога? По нашите земи е проповядвал апостол Андрей още от първи век и е стигнал поне до територията на днешния Киев. Мнозина от нашите предци са приели вярата и са живеели в мир с останалите, които не са я приели, защото културата на народа е била доста близка до Библейската.

Ето от това са ни лишили православните с тяхното насилствено покръстване. Те са избивали истинските християни за да наложат с огън и меч тяхното вавилонско християнство.

Ние не можем да очакваме всички да станат християни, но ако народа ни се върне към онази култура на справедливост с която сме били известни тогава - България ще се превърне в процъфтяващо място за християните. Ето това е което се опитвам "да сглобя".
2
Нещо много неясно ми е цялото твърдение което се опитваш да сглобиш.

От една страна описваш още един силен враг редом до католиците и наследниците на Исав, от друга страна средствата и начина нещо не са много ясни.

Руническа писменост, велик народ... ??

Защо една писменост основана върху символиката, а защо не и магьосничеството да е толкова важна ? И поради що, Бог е позволил да се премахне ако е толкова важна ?
Защо един езически народ, не познаващ Бог и покланящ се на идоли да е … велик ?
3
Не си ли чел, че Писанието казва - "За чистите всичко е чисто" Тит 1:15, а за нечистите, дори чистите неща стават осквернени.

Ако един човек от нечисто сърце подхожда дори към най-чистото нещо, той ще го оскверни. Затова имаме толкова развалени преводи на Библията и толкова фалшиви версии на Исус и благовестието.

Руническата азбука е просто средство за писане и като такова тя не може да е по-опасна или по-безопасна от кирилицата или латиницата. На този етап аз не мисля, че е възможно възстановяването й под една или друга форма, защото тия знания са  били забравени. Дори в Еклисиаст се говори, че "няма възпоменание за предните неща" Екл. 1:11

Но в тази тема руническата писменост на старите българи (и въобще скитските племена) беше спомената във връзка с това, да изобличи лъжата на православните, че едва ли не ние сме били прост и невеж народ, който не е можел да пише и да чете и че великите православни са ни дали азбуката. Това е тежка и изключително вредна лъжа.

Относно старите неща, тук опираме вече до другата тема за органичното развитие на един народ. Бог е създател на народите, както е създател и на плодовете и зеленчуците. И както един зеленчук може да бъде отглеждан по естествен органичен начин, по който той ще принесе плода, който Бог е възнамерил при създаването му, така и един народ може да се развива по органичен начин и ще принася плода, който Бог е възнамерил при създаването му.

Ето защо хилядолетното развитие на един народ не е нещо, което трябва да се презира или пренебрегва, защото в него могат да се открият уникалните органични дадености на народа, а от друга страна трябва да се пресеят от демонично повлияните неща. Ролята на християните сред един народ е като Божии свещеници да работят именно за това този народ да принесе определения от Бога уникален плод, за Неговата слава. Докато силите на поднебесната и техните земни слуги непрестанно работят за покваряването на народите и за съсипването на Божията слава в тях.

Ето защо тук не става въпрос за възстановяването на някакви традиции просто в името на традициите, а става въпрос за възстановяването на Божието оригинално призвание и слава сред народите.
4
Трябва много да се внимава с историята, защото Бог е направил промени и ние трудно ще знаем кои и защо са. Това с тази руническа азбука, не ми харесва като идея. И залитането в тази посока може да се окаже, по-скоро лошо от колкото за добро.
Отделно не виждам пряка връзка към това, човек да е християнин.
Въздигането на стари традиции и богове не е добра посока.
5
Оригиналната ни азбука е руническа. Тя е повече на принципа на йероглифите, отколкото на буквите. После глаголицата и кирилицата са очевидно със силни заемки от латински и гръцки. Интересно, че всеки път когато някой иска да промени социалния код на народа ни започва да орязва азбуката. Последно комунистите я орязаха премахвайки букви и свързаните с тях начини на изписване и звучене.
6
На драго сърце бих разпространил Истината, но все пак трябва да мога по-някакъв начин да го убедя, а аз знам това което си писал ти, което не е много и трудно може да бъде използвано, като "доказателство".

Нещо в тази посока ли да се търси ?
https://matveychev-oleg.livejournal.com/6078903.html
7
Относно азбуката, основно източниците са руски, защото ние сме били един народ и сме говорили един език и сме ползвали една азбука. Всичко това е ликвидирано от православните.

Относно молитвата, ето тук съм писал насоки по въпроса:
http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,924

А относно това дали може само с молитва, то освен молитва ще бъде нужно и просвещение на хората чрез Истината. Това са оръжията на правдата за които апостол Павел говори - словото на Истината и молитвата. Първо обаче трябва да се положи основа и определени битки трябва да бъдат спечелени в молитва.

Аз вече виждам знаци, че Бог започва да отговаря на молитвите ни в тази посока. Но врага е много коварен и трябва непрестанно да се бди в молитва. Някога някой беше казал, че цената на свободата е вечната бдителност.
8
@Watchman

Много интересно описано, от години мисля в посоката за Борис I и проклятията върху България поради пролятата кръв.
Но виж, с това за азбуката ме учуди, никъде не съм попадал на нещо говорещо в тази посока. Можеш ли да дадеш насоки в които да се чете/научи повече по-темата ?

Но относно "отвоюването" на народа, мислиш ли, че само с молитва това може да стане ?
Ако може дай някакви насоки за молитва.
Ако не може, то какво трябва да бъде направено според теб ?
9
Представяне /
« Last post by Nikolay on June 13, 2018, 10:26:05 AM »
Добре дошъл, дано намериш това което търсиш сред нас.

Относно думите с които завършваш, се сещам да цитирам това:

Лука 14 глава
8 Когато те покани някой на сватба, не сядай на първия стол, да не би да е бил поканен от него по-почетен от тебе, 
9 и дойде този, който е поканил и тебе и него, и ти рече: Отстъпи това място на този човек; и тогава ще почнеш със срам да заемаш последното място. 
10 Но когато те поканят, иди и седни на последното място, и когато дойде този, който те е поканил, да ти рече: Приятелю, мини по-горе. Тогава ще имаш почит пред всички тия, които седят с тебе на трапезата. 

10
В историята на Петър Богдан се говори много за павликяните. Те са дошли в нашите земи в следствие на гонения от католиците. Дошли са огромни множества и са създали цели села и градове. Град Павликени например носи името си от тях. В последствие една част от тях приемат католицизма, а други остават верни на павликянското учение, което ние така и не знаем какво точно е било.
Pages: [1] 2 3 ... 10