Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Последни времена /
« Last post by Watchman on November 11, 2018, 10:18:49 AM »
Първо тука въобще не става въпрос само за формата на земята, а става въпрос за цялата космология, чиято официална версия е напълно фалшива.

Библейската космология е фундаментална за християнския мироглед, и ако човек не я разбира или я отхвърля, той остава жертва не само на светската космология, но и на светския мироглед. И тук е основната битка и изключителната важност на въпроса в тази тема. Защото светския мироглед на който са жертва мнозинството християни напълно парализира функционирането на християнската вяра. От действена и побеждаваща сила, тя се превръща в безплоден религиозен декор към светското ежедневие.

Ето защо именно слабите във вярата имат най-голяма нужда от обновяване на ума в истините на Библейската космология и от придобиването на пълномащабните измерения на християнския мироглед.
2
Последни времена /
« Last post by Nikolay on November 10, 2018, 21:05:31 PM »
Не забравяй, че има и младенци във вярата и тяхната вяра е слаба.
Относно твърдението, то не само е лъжливо - малоумно е, ама то това е и целата...
3
Последни времена /
« Last post by Watchman on November 09, 2018, 11:43:31 AM »
Това е лъжливо твърдение тиражирано от псевдохристияни, които не вярват в Библията.

Ако някой се срамува от Библейското учение, то такъв никога не е бил християнин и не е възможно да се откаже от вярата след като никога не е бил в нея.

4
Последни времена /
« Last post by Nikolay on November 09, 2018, 09:12:19 AM »
Основната идея на дискусиите за формата на земята която се върти из Интернет пространството е да се създава повод за осмиването на християните, та ако може и още някой поради срам да се откаже от християнството.
Аз поне друга причина за такъв огромен шум из медиите не виждам. И да това е поредната стъпка в тази посока.
5
Последни времена /
« Last post by Watchman on November 08, 2018, 21:54:07 PM »
Тия глупости нямат място във форума. Поничката нито е плоска, нито има нещо общо с Библейското учение. Много е по-близка до глобуса като идея, защото поничката е глобус с дупка в средата.
7
Нов световен ред /
« Last post by Nikolay on November 04, 2018, 21:37:13 PM »
От бързия поглед който хвърлих, нищо ново под слънцето.
Аз преди доста време го писах, че мюсюлманството бива разпространявано умишлено и завладява земята и, че това което пише, че ще ни бият и хулят по техните "синагоги" е точно това.
Останалото е методите за намаляване на бялото население и не-мюсюлманското на които им засилват контрола защото и сега има хора които се бонтуват и роптаят срещу тях и те са проблем.
Другото е, намаляването на населението на планетата с уж цел ресурсите да останат за повече време за тия избраните които останат. На практика целта е обратното на една от първите заповеди в Библията - да напълним земята.

Ще я зачета по-обстойно тия дни като ми остане време.
Добре е да се молим за защита и обръщане на тия неща, доколко е възможно само Бог знае.
8
Нов световен ред /
« Last post by Watchman on November 03, 2018, 12:42:15 PM »
Докато заспалите и хладките християни продължават да се опияняват от демоничната медийна пропаганда наричаща всичко, което разобличава сатанинските действия и планове на власт имащите "конспиративни теории", врага необезпокояван успя да съгради огромна, световна демонична империя насочена срещу унищожаване на всяка нормалност, на всеки фундамент от Божия ред и най-вече унищожаване на Божията фундаментална клетка на Неговата власт на земята - семейството.

И макар да е доста късно, пак не е твърде късно да се включим във войната срещу това огромно, глобално и мерзостно зло, което настъпва срещу душите на праведните и на всеки нормален и добросъвестен човек.

Предлагам ви много внимателно да се запознаете със следната статия, защото в нея систематично и подробно е описано злото, което враговете на всяка правда и истина са успели да съградят докато ние спим. Това е злото срещу, което трябва да обединим молитвите си и Бог е верен да смаже сатана под нозете ни.

Ето това е статията.

Прочетете я внимателно и коментирайте, защото ако и това зло проспим, то краят ни е наближил и ще  бъде заслужен.
9
Последни времена /
« Last post by Георги-земеделец on October 30, 2018, 21:09:52 PM »
Нямаме полза от гадаене. Имаме познания за електролизата, където при наличието на ток се разрушава цялостта на водата. Това е практичен начин за получаване на мед, алуминий, органични синтези... ,а не вакуум.
10
Последни времена /
« Last post by Nikolay on October 29, 2018, 17:20:14 PM »
Там е работата, че текста не говори за "мерително" нещо, а за опъната корда, въже или струна, никъде не се казва, че е мерително, тази дума е добавена от преводачите. А въжето се опъва с цел да се направи нещо равно под мастар в една линия или една равнина.

(KJV)  Who hath laid the measures thereof, if thou knowest? or who hath stretched the line upon it?

Виж първата част на изречението, то говори за мярката на земята и втората част допълва, с въпроса коя я е измерил.
Виж стих 6 е по-интересен за това което коментирате.

(KJV)  Whereupon are the foundations thereof fastened? or who laid the corner stone thereof;

А относно твърдта, което разделя водите, то ако сложиш във водата един куб, или една пирамида, или една полусфера пак ще разделят водите и ще остане въздух вътре. Важното е Бог в каква форма е направил твърдта.

Проблема е, че не пише Той да е потопявал нещо вътре във водата, при което може да остане въздух от пространството отгоре. Пише, че е създадено вътре във водата. Водата е разделена и ако правиш нещо под вода, то трябва тоя въздух да дойде от някъде или да е създаден вътре във водата иначе ще остане вакуум.

Какво ще рече събирането на водата на едно място, примерно във вакуум водата се оформя в сфера, ама ако не е вакуум заема формата на това в което се слага. А тия неща ги нямаме дадени и можем да ги гадаем само.

Текста на мен поне ми е сложен и трудно успявам да си представя какво точно се е случило. Примерно, от къде се взима сушата, била ли е там и само да се появи при оформянето на водата или Бог я създава.
Pages: [1] 2 3 ... 10