Author Topic: Конфликтът между Запада и Русия  (Read 18428 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #45 on: August 02, 2023, 13:50:40 PM »
           Не знам дали знаете, но след 1991 год. И разпадането на СССР , в света има само една Суперсила и това е Америка.
        Не виждам как, Америка " опира пешкира" за всичко, след като , когато преди около 20 - тина години Джордж Буш агресира последователно Афганистан и Ирак, 
 за да търси някакво несъществуващо химическо оръжие , Европа, а в това число и Великобритания , беше буквално наводнена от  мигранти/ бежанци именно от тези страни. 
        Америка естествено не прие нито един!
Така, че в действителност е точно обратното - те са тия , които създават проблеми те, а после други трябва да берат ядовете на последствията.
         Между другото, тогава никой не зададе въпроса, как така Америка нарушава териториалната  цялост и нахлува в независими, суверенни държави, както сега такъв упрек има към Русия.
          Значи Америка може, а пък Русия не може - много интересно. 
        Американците, дотолкова са се опили от ролята си на Глобален Хегемон, че се надяват господството им да продължи вечно и да ликвидират всяка конкуренция, най - вече в лицето на Русия.
        Твърде са слепи, за да осъзнаят, че света има нужда от силна Русия, като естествен балансьор в международни те отношения.

      В началото на 90- те години, много българи паднаха в плен, на култа към Америка, "американската мечта" и т.н.
       Аз бързо се оттърсих от тоя мит за " добрата стара Америка" и злия "червен звяр" в лицето на Русия. Нито Америка е толкова добра, нито Русия е толкова зла...
        Залъгваха ни и ни омагьосваха с красиви и сладки приказки за "Демокрация
и граждански права" и накрая получихме хунтата на един Сатрап - диктатор като Бойко Борисов, в пъти по- лош и от Тодор Живков и всички  останали преди него.
          На глупаци те и наивниците , ако все още има такива, разбира се, които се надяват, че Америка би направила България демократична държава, мога да кажа само следното : Това ще стане, точно никога! Поради простата причина, че това е последното нещо от което Америка има нужда.
     Тъй - като, една държава , дори и с минимално действащи демократични механизми и институции, се управлява трудно, а това тях категорично не ги устройва.     (следва...)
Много си прав, руските войници направиха това, което правят други войски постоянно от десетилетия, но фактът че се говори само за руснаците днес е доказателство,че тукашните средства за информация са подчинени на глобализма и са под голям контрол. От тези медии винаги се говори за някой враг. Постоянно се обяснява кой е лошия, кои са лошите но само според тяхното мерило-мерилото на западния колониализъм. Най-често с абсолютни лъжи. Кои ли не бяха лошите-Ирак, Сърбия, Либия, Сирия и т.н.преди тях Корея, Виетнам, Афганистан.
Подобно е и моето мнение за последните 30 години,а вече и повече от 30. Но както Dodai отбеляза преди време, властта там е като бухалка на западния военен, политически и икономически свят, зад които стои голямо задкулисие.

Не за това ми е думата.
Едни казани думи скоро от съседка от квартала ме замислиха отново дълбоко. Знам,че посещават православна църква със съпруга си. За конфликта в Украйна,че воювали два православни народа. И се замислих, че сме лицемери. И то големи. Мнозинството не мисля,че го осъзнава.За православните да ни боли и да страдаме...но за другите, които загиват от насилието на войните без да са православни...за споменатите по-горе народи...Някой тукашен журналист или медия ще покажат ли грижа и заинтересуваност-  как ли живеят оцелелите след урановите бомби? Ще покаже ли близки на загиналите, да ги попита как са живели след разрушените си домове в градове и села, построиха ли ги отново, здрави ли са децата им? Чиста ли е от отрови земята им? Водата им? Или там не живеят хора?

Непонятно ми е как сам се наричаш "православен". А щом воюват дали не означава, че не са толкова "православни"?

Псалми 53:2 Бог надникна от небето над човешките чада, За да види, има ли някой разумен,
                    Който да търси   Бога.
Псалми 53:3 Всеки един от тях се обърна надире; всички заедно се развратиха;
                   Няма кой да прави добро, няма ни един.
Псалми 53:4 Без разум ли са ония, които беззаконствуват.
                   Които изпояждат людете ми както ядат хляб, И не призовават Бога?

Да молим Бог да ни освободи от лицемерието, и да смекчи докрай сърцата, за да не гледаме на лице.
Когато Исус вижда Натанаил да идва към него казва следното:
Йоан 1:47...Ето истински израилтянин, у когото няма лукавщина.
Оставам с убеждението,че и тогава е било рядкост липсата на лукавщина, за да изтъкне Спасителят точно това у Натанаила.
И днес е рядкост.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #46 on: August 02, 2023, 15:20:14 PM »
Quote
Непонятно ми е как сам се наричаш "православен". А щом воюват дали не означава, че не са толкова "православни"?

Воюването си е съвсем по "православному", те от самото начало с огън и меч налагат религията си. Без меч и реки от кръв днес православие нямаше да има, а щяха да останат някаква сянка от миналото подобно на павликяните. Това са религии съградени върху планини от трупове и днес те имат нужда от още трупове за да осмислят съществуванието си и да си осигурят още бъдеще.

След последните действия на Путин и отказа му да премахне корумпираните Шойгу и Герасимов, които единствено работят за увеличаване на труповете и от двете страни, аз се убедих окончателно че руското ръководство се задвижва от същите сатанински сили, които движат и Запада. Да не говорим, че Русия се е затърчала да изпревари Запада по изграждането на цифровия концлагер. И не трябва да се учудваме, защото православието никога не е било по-малко сатанинско от католицизма.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Eli65

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 36
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #47 on: November 27, 2023, 23:39:33 PM »
Путин е политик, а не вярващ православен. Гърците също се водят православни, но това не кара Путин да ходи в Атон или да обединява Гърция с Русия. Да, Путин се кръсти от време на време, но това не му пречи да смята Сталин за герой. Православна Русия мизерства много повече от запада и човешките права по стар навик там трудно се спазват. Бях фенка на Путин когато измисли ваксината "Спутник", която е много по- безвредна от западните, но сега смятам, че заради мудното водене на войната Путин нарочно оставя да се води тази война по този начин, защото се наслаждава на жертвите от украинска страна. При един силен и окончателен удар би спестил много човешки животи. Прибавено към това, че както казах руснаците водят по- мизерен живот и от нас, ме кара да мисля, че Путин го влече и в двете посоки. Хем му се иска, хем не му стиска. Сатанизма му се вижда нещо твърде лошо, ама не ще да се откаже от него. Угажда му. Особено сега с БРИКС. Събира едни държави заедно, които в бъдеще ще са хегемони и най- силната между тях е Китай. Това говори за много по- лоша цифровизация от западната и още ред неща. Ще ми се да мисля, че го прави защото няма избор, но не е така....

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #48 on: December 01, 2023, 15:03:44 PM »
В момента а и не само, повече се споменава за постигане на мир, от страна на руснаците. Не знам дали го съобщават по трите основни тв у нас.

Най-вероятно другият конфликт в близкия изток е свързан по някакъв начин с този, но кое и как, те си знаят.

Eli65

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 36
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #49 on: December 01, 2023, 21:13:31 PM »
Мирът е лиже да те маже. При един силен и рязък удар по Украйна победата ще дойде с минимално количество жертви. Путин не иска това. Що се отнася за връзката между двата конфликта, тя е явна. САЩ праща военни помощи, и на Израел, и на Украйна!

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #50 on: December 02, 2023, 15:09:51 PM »
Имах предвид причините и подбудите преди войните, но и това което казваш също говори.
Перифразирам някои анализатори,че президентите и на руснаците и на американците са представители на военно-промишленото производство. Мисля,че нито Путин решава сам, нито Байдън, който често и задрямва на официални срещи.


Eli65

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 36
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #51 on: December 05, 2023, 21:17:19 PM »
Да, това е така, големи групировки решават общо.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 1052
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #52 on: December 07, 2023, 12:04:09 PM »
Псалми 2 глава

1 Защо се разоряват народите, И племената намислюват суета?
2 Опълчват се земните царе, И управниците се наговарят заедно, Против Господа и против Неговия Помазаник, като казват:
3 Нека разкъсаме връзките им, И нека отхвърлим от себе си въжетата им.

Ето тези редове много добре описват ситуацията.

Войната има цел, и тя е разоряване на народите. Постига се доста успешно.
Ако загледате Агенда 2030, ще видите, че хората не трябва да притежават нищо и да бъдат щастливи.
За да не притежават нищо, трябва да им бъде отнето.
Държавните дългове ударно се увеличават от няколко години, първо беше пландемията, сега са войни. Ще дойде момент когато тези дългове ще станат неизплащаеми и държавите ще започнат да плащат с територия и ресурси. И хората няма да притежават нищо, колко ще са щастливи ще видим.
За това и Путин не приключва войната, защото се воюва срещу икономиките на всички държави и то доста успешно.
Дали е договорка или не, лично аз смятам, че горния стих го описва достатъчно добре.

Като цяло има достатъчно информация която може да се извади и от медиите и да се опише точно това, буквално написано, не естествено, но между редовете го пише.

Дали има подписани тайни документи за тази договорка между САЩ и Русия относно това - не знам, но кукловодите със сигурност го управляват по този начин.

Тъжното е, че успяват да купят все повече от малкото останали независими хора/канали в които се коментира това (или ги мамят да прокарват тяхната версия).
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3950
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #53 on: December 08, 2023, 00:54:40 AM »
Quote
Ето тези редове много добре описват ситуацията.


В този текст не се говори за разоряване на народите, а за разяряване. При въвеждане на текста в електронната Библия има допусната печатна грешка. Отворете си печатното издание.

Quote
Дали има подписани тайни документи за тази договорка между САЩ и Русия относно това - не знам, но кукловодите със сигурност го управляват по този начин.

Бих препоръчал на всички да изгледат следния документален филм:

https://www.youtube.com/watch?v=5NanbOjW45Q

В него се показва че още през 60-те години американското правителство работи ръка за ръка с комунистическа Русия с цел налагане на комунизъм по света. Именно американското правителство съдейства на китайските комунисти да превземат Китай, като блокира помощта за законната некомунистическа власт.

Във филма се показва и как ООН е на страната на световния комунизъм, при това не само на думи но и с оръжие в ръка.

Много показателен филм разкриващ как всъщност работи "международното положение" както се изразяваше другаря Тодор Живков.

Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Eli65

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 36
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #54 on: December 11, 2023, 00:22:16 AM »
Това е в миналото. Сатанистите все още се мразят по между си и създават групировки и обединения. БРИКС е поредното, което се очертава да бъде предтечата на антихриста. БРИКС ще погълне света, защото САЩ си отиват. Тогава всички ние ще останем само и единствено на Божията милост. Тогава ще се отделят овците от козите. За себе си съм спокойна, а вие къде ще сте?

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #55 on: December 11, 2023, 10:50:29 AM »
Това е в миналото. Сатанистите все още се мразят по между си и създават групировки и обединения. БРИКС е поредното, което се очертава да бъде предтечата на антихриста. БРИКС ще погълне света, защото САЩ си отиват. Тогава всички ние ще останем само и единствено на Божията милост. Тогава ще се отделят овците от козите. За себе си съм спокойна, а вие къде ще сте?
Надявам се да сме заедно с близките си хора, където ни е обещано от Спасителя. Заедно с Него. Нали вярваме в един и същ Бог с теб?
1 Коринтяни 15:19 Ако само в тоя живот се надяваме на Христа, то от всичките човеци ние сме най-много за съжаление.

Отиването не само на САЩ а и на цялата сегашна система се случва бавно, постепенно. Вероятно и по-добре е така. Може да продължи например още 10 години. Как се отстъпва от такива позиции на над 700 военни бази по света? От позициите на изградена цяла матрица? Благодарение на които се случва почти всичко което се случва в света на политиката, войните и икономиките.
Разбира се,че ме вълнуват въпросите как ще живеят след време децата и внуците ни,мислите ми понякога ме безпокоят гледайки напред и предпочитам да се съсредоточвам върху днешния ден. За утрешните времена знам,че Бог ще е същият.

Eli65

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 36
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #56 on: December 11, 2023, 22:14:53 PM »
Надявам се моят Господ да е и вашият Господ. За останалото- не знам. Знам, че идват трудни времена за всички.

dodai

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 184
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #57 on: December 12, 2023, 07:45:16 AM »
Eli65 ако се беше представила накратко щяхме да знаем кой е твоят Господ.

Аз не знаех че може да се притежава Бог и да има наш и ваш.В този форум вярваме в Господ който е създал небето и земята и всичко в нея.Ако не си го разбрала досега прочети всички теми и може би да разбереш.
За добрия християнин времената винаги са били трудни така мисля.
Благодат и мир да са с теб.

Eli65

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 36
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #58 on: December 12, 2023, 21:38:52 PM »
Представила съм се доста добре. Достатъчно е да ми прочетете постовете за да ме опознаете както аз правя с вашите. Господ е онова нещо в душата на което се уповаваме безрезервно. Моя Господ е описан в Библията. Какво имам в предвид съм дала пояснения.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 380
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #59 on: February 07, 2024, 12:04:32 PM »
Добавка към фактите,че и в този конфликт почти нищо не е така, както се представя в това бясно насъскване на сънародниците ни едни срещу други и отделно масирано насъскване и към друг народ
https://youtu.be/hiHlfvao5Nc?si=JEd9Q7HT9r2TTgTN
Връщането... бъдеще от миналото
а той е не-причом