Author Topic: Конфликтът между Запада и Русия  (Read 1468 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Stefan

 • Новодошъл
 • *
 • Posts: 9
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #15 on: August 31, 2022, 21:52:49 PM »
Не те подценявам, просто чета какво пишеш и ми става леко болно...
НЕ! Ти си този, който величае политици: http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,967.msg114874.html#msg114874
И ти бъди здрав!

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #16 on: September 01, 2022, 09:40:50 AM »
Пиша за факти, които могат да бъдат проверявани.
За Сидеров също. Което йезуитски нарече "величаене".
Не знам защо не опита да ги коментираш а постоянно коментираш мен самия. Не коментирам теб. Не съм толкова важен за международното положение. Посочих поне половин дузина области от живота, които най-малкото не са такива, каквито ги представя медийната машина на системата. Детайлите съставляват цялото. Не са ти интересни, аз съм ти по-интересен...

На мен също ми е болно от доста неща. Според възможностите си правя каквото мога да се подобряват. Да бъдат според Божието благоволение. Където се намирам и пребивавам. За по-отдалечените отправям молитви.

Не съм част от правосъдието на света и системата му, че да го изкривявам. Трудя се вече близо 40 години честно и почтено. С казармата са общо 39...

Уверен съм в Божието правосъдие, основа на престола Му.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #17 on: September 02, 2022, 10:57:18 AM »
Quote
Доста време се чудех, дали да отговоря на горните ви постове, но се отказах, понеже с Watchman трябваше да влезем в дълги дебати за нещата с които не съм съгласен

До момента твоята позиция по темата не е изяснена. Напиши с какво не си съгласен и защо, а аз обещавам да не влизам в дълги дебати. Ще гледам да отговоря с кратък коментар.

Quote
НЕ! Ти си този, който величае политици

Ти трябва да разбереш ъгъла от който гледа и разсъждава Анко. Той стъпва само на откритата информация и разсъждава относно открития конфликт, на базата на видимата правителствена пропаганда, която непрестанно защитава интересите на западните си господари и атакува враговете им. В този смисъл той се впечатлява, че Сидеров изобличава американците, понеже друг политик до преди не го е правил. Това е далече от величаене. Той най-вероятно не разсъждава на базата на информация за технологиите за създаване и контролиране на опозицията с цел тя да бъде скопена и неефективна. За нас е ясно че Сидеров е част от тази схема, затова и постоянно създаваше напълно излишни и ненужни скандали с които да дискредитира позицията, която му е отредено да защитава. Но на Анко вероятно не му достига информация относно тези неща. Затова е форума за да се пише в това число и за такива неща и това да се изяснява.


Относно проекта "Нов Йерусалим" аз бях попаднал на статията в Бултаймс, но като цяло не ми изглежда сериозно. Пуснах сега и видеото, но е дълго и съм в началото, но много ми прилича на пародия някаква, особено като се почне от татуираната девойка. Ще пиша повече като довърша видеото.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #18 on: September 02, 2022, 12:03:40 PM »
В този смисъл той се впечатлява, че Сидеров изобличава американците, понеже друг политик до преди не го е правил. Това е далече от величаене. Той най-вероятно не разсъждава на базата на информация за технологиите за създаване и контролиране на опозицията с цел тя да бъде скопена и неефективна. За нас е ясно че Сидеров е част от тази схема, затова и постоянно създаваше напълно излишни и ненужни скандали с които да дискредитира позицията, която му е отредено да защитава. Но на Анко вероятно не му достига информация относно тези неща. Затова е форума за да се пише в това число и за такива неща и това да се изяснява.
Това е изключително точно Watchman.
Добавям само,че съм убеден за всеки, който заиграва играта на парламентарната демокрация става част от същата тази игра. Диша в нейния ритъм. Както в момента се случва с Костадинов и "Възраждане", полудискредитиран и полунацапан също както и всички останали досегашни играчи в политиката. Както доскоро бяха и вмро или нфсб с Каракачанов или Симеонов. Минаха и заминаха, да идват следващите...Едва ли може човек да променя злото като стане част от злото и обитава в неговите потайности. Дори такава формация да получи по-голяма подкрепа от обществото, системата предварително се е погрижила да бъде скоро неутрализирана. И освен някакви козметични подобрения на нещо от живота, то никога не се допуска дори обсъждане на големите въпроси за ресурсите на държавите примерно. Но понякога и аз като човек, който се вълнува от случващото се в нашата родна земя най-вече, търся да видя добри решения и постъпки в служба на правдата.
-------------------
Факти, които не са маловажни и не се говори по медии за тях /с много малки изключения/. Като че ли не съществуват.
Но те съществуват и са следните:
How Many US Military Bases Are There in the World?
Колко са американските военни бази по света?
https://www.thesoldiersproject.org/how-many-us-military-bases-are-there-in-the-world/
Над 750 в над 80 държави. Включващи армия, военноморски сили, морски корпуси, военно-въздушни сили, гранична полиция, космическа полиция. И кой знае какво още...както се оказа,че и биолаборатории има на територията на Украйна.

750! Официално обявени.

Обединеното кралство 145 бази.
Русия 3 дузини. Разположени около Русия.
Китай 5.
------------------------
Ако някога светът се пребори да доживее базите да бъдат сведени до няколко и то разположени на своя собствена територия, тогава мога да предположа,че съм вреден и изкривявам правосъдието аз, а не тези, за които правото не е сила а действат на принципа силата е правото.
Военна база на чужда територия си е окупация, кой каквото и да интерпретира-това е болната действителност.

Но разбира се от всичко това не бива да унива никой. Ние сме скрити в Бога. В Него е нашата вяра и надежда. В Него е и Правдата и избавлението и радостта. Той сваля царе и поставя царе. Мъдростта струва повече от силата и военните оръжия. А в Бог е мъдростта и силата. Разсъждението и разума. Не бива да ходим с виждане а с вяра. Да се радваме на всеки ден и на живота. Крепостите падат и умове се покоряват на Христа. Там където се умниожава грехът...се преумножава благодатта. Нашето място е с Бога, близо до Бога. В това вярвам и на това се надявам.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #19 on: September 02, 2022, 12:14:52 PM »
неточност се получи и се дублира поста докато редактирах

извинявам се

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #20 on: September 02, 2022, 13:17:13 PM »
Божие действие

Заводът в Сопот е наводнен поради проливните дъждове и е спрял работа

сега ще има проблем с доставките на оръжие за някъде

Колко вида боеприпаси се правят там:
http://vmz.bg/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%83%d0%ba%d1%86%d0%b8%d1%8f/

Какво ли не прави Небесният Отец за да се смирят и покаят човеците пред Него...

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #21 on: September 02, 2022, 16:42:46 PM »
Доста време се чудех, дали да отговоря на горните ви постове, но се отказах, понеже с Watchman трябваше да влезем в дълги дебати за нещата с които не съм съгласен, а Анко е силно пристрастен (даже до степен да изкриви правосъдието) и не съм сигурен, че щеше да ме разбере.

Затова директно ще прескоча на една тема, която е много малка част от пъзела, но иначе интересна. Става дума за проекта на Игор Беркут в Украйна - "Небесен Йерусалим":  https://www.youtube.com/watch?v=PhY-vODfV7A

Преди няколко години ми се струваше като партенка, но предвид настоящите събития и особено атомните централи, мисля че има върху какво да се разсъждава. Ето и една по-обширна статия, която е добра отправна точка, въпреки че тук-таме съдържа неточности.
https://thebulgariantimes.com/%d0%92%d0%be%d0%b9%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b2-%d0%a3%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b0%d0%b2-%d0%b7%d0%b0%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89/
Прочетох в Бултаймс

Ако приемем,че е вярно написаното какво излиза? Излиза,че отново човеци ще правят опити да изграждат владение, което е обещано от Бог. Хора ще изграждат "Небесен Ерусалим" с войни, подлости, преврати, насилие, всякакви измами......Неговите функции ли претендират да изземат?
Такива хора не показват пътят към Бога. Какво общо имат с Христос подобни намерения и действия?
Жалко за поразиите,страданията и смъртта които всъщност съпътстват цялата досегашна история на народите.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3618
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #22 on: September 02, 2022, 17:18:55 PM »
Относно видеото за проекта "Новия Ерусалим", изгледах го до половина, позачетох коментарите. И това е което разбрах - водещия не е евреин, и видеото е саркастично. На неговия канал има много подобни видеа по всякакви политически теми и въпроси.

Нещо повече, във видеото се казва, че държавата "Нов Йерусалим" се предвижда да бъде не самостоятелна суверенна държава, а автономна област в рамките на украинската държава и функционираща под украинските закони.

Така, че сегашните събития не само не потвърждават, че нещата отиват към реализация на проекта, а точно обратното - никаква украинска държава няма да има в тези 5 области. И руснаците след толкова жертви за да си върнат тези земи никога няма да ги дадат на евреите/хазарите. Не случайно единия град са го нарекли Хазарск.

Цялото видео е просто един сарказъм и ирония и не следва да се взема на сериозно и да се правят някакви генерални изводи.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #23 on: September 23, 2022, 09:57:04 AM »
Допуснаха небългарски военни бази, съответно войски, оръжие на наша територия. Преди доста години. Това и през ежедневно охулвания социализъм не беше се случвало. През голямата демокрация се случи. В това не виждам и капчица разум.
Във времена като тези, сме реална мишена.
Това е по-реален проблем за нас българите като народ, който има необходимост от анализи и умни действия, отколкото да се грачи всеки ден за руската агресия.
-
Мисля за това- как стои нашият народ при сегашните събития и си мисля,че Божията милост е върху народа ни, заради тези, които се застъпват за него, колкото и да са малко, съм убеден,че ги има. Не знам докога ще бъде така, имайки предвид измамите, в които уж приятелски държави въвеждат другите, включително и нас. Вероятно и оръжие прикрито продаваме като държава, за този конфликт, ако изобщо нещо може да се скрие днес.

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #24 on: October 06, 2022, 12:11:05 PM »
/С уговорка за превода, в коментарите има противоречиви мнения, но доколкото поразбирам, превода си е доста добър и верен, знам,че тук има форумци, за които няма да е затруднение да кажат и своето мнение за субтитрите/
--------------------------------
"Струва ми се,че за в бъдеще Европа не ще бъде въвлечена в големи войни, както по-рано.но Европа ще се върне към естествените ситуации на човечеството. В Европа ще има войни, европейците ще умират във войните...

По повод отношенията на САЩ с Европа, ние нямаме отношения с Европа, ние имаме отношения с Румъния, с Франция но няма Европа с която САЩ да има каквито и да било взаимоотношения.
/На нас ни проглушаваха ушите в България с Европа, Европа, Европа.../

Главният външно-политически интерес през последното столетие, на който се концентрирахме през 1 и 2 световни войни, през студената война бяха отношенията между Германия и Русия. Обединени, те се явяват единствената сила, която представлява за САЩ жизнено важна заплаха. Нашата главна задача е да не допуснем съюз между тях.
..................

САЩ построяват санитарен кордон около Русия. И Русия го знае.

Русия мисли,че САЩ възнамерява да разчлени Руската Федерация.Аз мисля,че ние не искаме да ги убием, а само леко да ги нараним, да им нанесем щети...
Във всеки случай сме сега обратно в старата игра...

САЩ контролират всички океани в света, няма друга сила, която да го е правила досега. Като следствие на това ние можем да се намесваме навсякъде по света, но никой не може да ни нападне, това е супер добре за нас.
Пътя, който избра Британската империя, за да не възникне силна флота в Европа, беше да насъсква европейците един срещу друг...

Ние не сме в състояние да се намесваме военно навсякъде, но сме в състояние да поддържаме враждуващите помежду си страни, така че да се концентрират върху себе си а не върху нас. Ние можеш да ги поддържаме политически, финансово, военно, да им доставяме оръжие и да им изпращаме наши съветници...

За Русия статута на Украйна представлява жизненоважна заплаха. И руснаците не могат просто така да оставят този въпрос и да си тръгнат.

Реалното неизвестно в уравнението на Европа това са немците..."

Georg Friedman – основател и директор  на стратегическата Forecasting Inc (STRATFOR) -  водеща частна американска разузнавателно аналитическа компания, която предлага анализите, доклади и бъдещи проекти за геополитика, стратегии за сигурност и конфликти в цял свят.

/12 минутно видео от 2015 година/
https://www.youtube.com/watch?v=D0Gs0X8KBhA&list=PLcJ9Dv3tSe89DPM6b2u_8QmviwQ8nQ6YB&index=27

Анко

 • Допринасящ
 • *****
 • Posts: 254
Re: Конфликтът между Запада и Русия
« Reply #25 on: November 03, 2022, 16:59:54 PM »
Видяла жабата,че подковали вола и тя вдигнала жабешко краче.
Това е приетото днес решение малка България за изпрати официално оръжия за едната от воюващите страни.

Извиване на ръце, натиск върху управляващите от други страни са факт дори и за наивните. Това не извинява марионетките назначени на власт.
По повод "приятелския" западен свят - приятели не превръщат приятели в мишени. Те постъпиха така с народа ни.

Господ да е милостив към Родината и нашите сънародници. Затова се моля.