• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

Лъжеучението "ПАСТОР"

Започната от Владо, Юни 21, 2011, 12:14:30 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ученик на Исус

С това уточнение те разбрах, а книгата съм я чела отдавна.
Вече не чета книги, а Словото, няма по-добра храна, слава на Бога!
Аз писах, че ако не си воден от Духа и от любов нямаш никаква полза и делата ти са напусто.
Плътта трябва да се разпъва:

Евреи 12:4
Не сте се още съпротивили до кръв в борбата си против греха.

Матей 11:12
А от дните на Иоана Кръстителя до сега небесното царство на сила се взема, и които се насилят го грабват.

А за православните, между тях има мнозина по-мъдри и смирени от евангелските вярващи, ето тази беседа за поста мен много ме благослови, толкова ми се иска да има такива пастори, ама не съм срещала, говоря български, сред руските съм виждала. Беседата се казва "Постът, сила в безсилието" и си струва да се чуе:

https://www.youtube.com/watch?v=kcfppiJBvtw&ab_channel=%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%95%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81

Watchman

Цитат на: Ученик на Исус - Април 05, 2025, 14:26:08 PMА за православните, между тях има мнозина по-мъдри и смирени от евангелските вярващи

Сигурно има по-мъдри и сред будистите, и сред йеховистите и сред мюсюлманите. Дори Исус каза, че сред невярващите има по-разумни хора от сред вярващите. Това не означава обаче, че будистите или мюсюлманите или православните са Божии хора. Те са просто последователи на човешки религии.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

Изброените от теб не вярват в Живия Бог, а православните изповядват Господ Исус, което е условието за вечен живот.
Православните имат дела, които показват вярата им, повечето вярващи мълчаха за сурогатното майчинство, за закона за детето, инстанбулската конвенция, гей браковете, застъпваха се и тези закони не бяха приети. Отказаха да хукнат като евангелските пастори да целуват ръката на Франциск.
Чужд слуга не трябва да съдим.Бог ще съди всеки според светлината, която е имал.

Римляни 14:4
Кой си ти, що съдиш чужд слуга? Пред своя си господар той стои или пада. Но ще стои, защото Господ е силен да го направи да стои.

Watchman

Цитат на: Ученик на Исус - Април 05, 2025, 16:00:19 PMИзброените от теб не вярват в Живия Бог, а православните изповядват Господ Исус, което е условието за вечен живот.

Православните вярват в друг Исус, по същия начин както йеховистите и мормоните изповядват вяра в Христос, но техния Христос е съвсем друг.

ЦитатЧужд слуга не трябва да съдим. Бог ще съди всеки според светлината, която е имал.

Светлината си я има от 2000 години, но хората ходят в тъмнина, защото обикнаха тъмнината повече от светлината. Аз досега не съм срещал нито един православен, който наистина да има вяра в Благовестието и да е роден свише. Това са просто светски хора надянали религиозни одежди.

Интересно, ти защо съдиш тия които се ваксинираха, или тия които рекламираха ваксините? Те не са ли чужди слуги? Това показва огромно неразбиране по въпроса за съденето. Въпроса за съденето е разгледан подробно в тази тема, която си струва да се прочете и осмисли:

http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,375
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.