• Welcome to Братско общение в тревожни времена.

2022-а начало на страданията, как да се подготвим?

Започната от Watchman, Декември 29, 2021, 20:48:37 PM

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Евгени Златев

На живо би било най - добре.

Ако търсим различия винаги ще ги намерим. Защото всички сме различни, няма провокация в нито една моя дума, открит съм и пиша директно, без скрити мотиви.
Мараната

Ученик на Исус

Днес народното събрание по спешност е гласувало от 1 юли 2025 въвеждане на еврото.
За идването на Господ имаме посочени две условия, любовта да охладнее и отстъпление, според мен са изпълнени тези условия, дори тук не виждаме да се пише с любов,аз лично съм получавала доста обиди, но знам, че всеки ще си отговаря пред Бог за всяка дума.
Този форум според мен има полза и трябва да гледаме това, което служи за взаимно назидание.Не е време за караници, а с мъдрост да изследваме писанията, та дано Бог ни даде разбиране, защото времената са зли. Врагът се е разбързал, няма търпение, хиляди години чака своя час.
Библия от 1813 - пише че от Адам до Христос са 3974 години, 6 месеца и 10 дена, от Христос до 1814 г.  общо 5788 години. 6000 г стават от тогава до 2026 г. и като извадим 6 месеца и 10 дена става 21 май 2025 година точно 6000 години.
Ето и видео, в което показват самата Библия. Впрочем началото на новия световен ред ООН по план са дали 4 юли 2025.

https://www.youtube.com/watch?v=9KCV0nRBEuI&ab_channel=CalvinSwag%21

А, забравих да допълня, попадна ми клип на някакво семейство от църквата на Максим Асенов и тези хора се снимат по бански и куп други неприятни неща, а си вярват, че са християни. Гледах и се чудех как е възможно да се стигне до такъв абсурд, подобни хора да се обявяват за християни и си вярват, но факт, в пълна сила тече отстъплението.Само допреди 40 години такива неща не можеше да се видят по църквите, че дори на село, където израснах, да видиш разголена жена, леле, помня един баща обръсна главата на дъщеря си заради подобни неща. Та бяха строги тогава времената и липсваха тези развращения, гледам по улиците тези женища, малки и големи, че дори стари с къси панталони, голи гърди и мен ме е срам заради тях, макар че съм жена, моля се Бог да докара срам и страх и да ги вразуми, ама едва ли, много са напреднали нещата и бунта.

Watchman

Цитат на: Ученик на Исус - Юли 26, 2024, 20:07:21 PMБиблия от 1813 - пише че от Адам до Христос са 3974 години, 6 месеца и 10 дена, от Христос до 1814 г.  общо 5788 години. 6000 г стават от тогава до 2026 г. и като извадим 6 месеца и 10 дена става 21 май 2025 година точно 6000 години.
Ето и видео, в което показват самата Библия. Впрочем началото на новия световен ред ООН по план са дали 4 юли 2025.

Само че според тълкуването във въпросното видео след 6000 години започва не новия световен ред, а царуването на Христос.
Едно е сигурно в 2030-а година глобалистите са си я харесали, даже новия крал Чарлз обяви часовник за обратно броене до 2030. Това е годината на "големия ресет" и тогава вероятно ще направят опит да въведат Антихриста. И е твърде съмнително, че някой иска да изкара, че тогава ще дойде Христос, защото именно Антихриста ще се яви под формата на фалшивото завръщане на Христос.

При всички случаи от 2025 до 2030-а година се очертава да е много трудно време. Така наречената "трета световна война" е планирана да започне през 2025-а година. Това не означава, че ние трябва да им позволим да правят каквото си искат.

ЦитатНа живо би било най - добре.

Като за начало пиши на ЛС.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

В това видео човекът съветва какво да се прави, а именно да се бяга от градовете! Предстои изключване на електричеството, липса на храна и съветва хората да си вземат малко животни и като имат и земя, ще оцелеят. Мъдър човек, православен доколкото разбирам. Пасторите масово се правят, че нищо не се е случило и продължават да проповядват приспивни песни на слушателите си. Бог да събуди своите си и всеки да направи каквото трябва навреме, преди да започнат следващите събития!

Ученик на Исус

На 8 август явно чародеите ще работят, Бог да им осуети чародействата! Ето на какво попаднах:

На 08.08.2024 се отваря мощният енергиен портал, наречен Лъвска порта. На тази специална дата, която тази година формира деня на трите осмици, енергийните потоци преплитат пътищата си и носят положителни промени в живота.
Лъвската порта се смята за връзка между духовния и материалния свят. По това време от Вселената на Земята идват светлинни кодове, мощни криптирани потоци от вибрации на енергия и информация

Апогеят на този енерго-информационен поток се пада на 8 август, 8 часа и 8 минути вечерта – тоест, в 20.08 ч. Това е енергийно най-силният момент от вълшебния ден.

Смята се, че на 8 август в 8 часа и 8 минути вечерта се получава силно освобождаване на положителна енергия. Ето защо в този момент езотериците препоръчват да си намисляте желания, да извършвате ритуали и да молите Вселената за помощ.

Странно, сега си потърсих стиховете, че Бог осуетява знаменията на чародеите и в Исая пише на лъжците.

Исая 44:25
Който осуетявам знаменията на лъжците, И правя да избезумеят чародеите; Който превръщам мъдрите, И обръщам знанието им в глупост;

Watchman

Цитат на: Ученик на Исус - Юли 27, 2024, 01:04:04 AMВ това видео човекът съветва какво да се прави, а именно да се бяга от градовете! Предстои изключване на електричеството, липса на храна и съветва хората да си вземат малко животни и като имат и земя, ще оцелеят. Мъдър човек, православен доколкото разбирам.

Мъдрия човек сега ли го забеляза, ние от 2008-а година говорим хората да бягат от градовете. Във форума има поне 5 изключително задълбочени и добре развити теми по този въпрос.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Ученик на Исус

Темите съм ги чела преди години, полезни са, Бог ни е говорил за това в Словото Си, ама кой да чуе. Бог и лично ни говори, разбира се, аз имах сън за това, потвърждение, вашият форум ни е бил от полза, дори за хляба с квас първия път като го прочетох тук, ми се видя много сложно, пък после Бог ми говори за хляба с квас и почнах да правя и сега искам да питам ако някой се занимава, напоследък кваса не ми става така добре, хляба не бухва толкова много като преди време, други също се оплакват, имате ли подобен проблем? Може би трябва да пробвам да захвана нов.
За село обаче изникват въпроси, ако настане глад и започнат да идват групи озверели хора, какво правим? Според някои християни трябва да се защитим с оръжие, дори вече се запасиха някои.
Ти какво мислиш по въпроса, Watchman, би ли използвал оръжие за защита?
Също как ще се плащат данъци, ето сега бързат да въвеждат евро, после да махат парите в брой и в един момент ние ще се окажем извън системата, какво е решението. Четох плановете им, предвидили са експроприация, дори в сегашните закони разбрах, че ако не плащаш десет години данъци, се отнема имота.
Иначе имаш земя, можеш да се оправиш без ток, за водата също има алтернативи, така че за другите неща има решение.

Евгени Златев

Няма нужда от подготовка във физически смисъл според мен. В духовен - да. Поради една много проста причина няма нужда, не всеки разполага с възможности и е твърде суетно всичко това, и са усилия по плът, изтощаващи и отнемащо ценна енергия, която е необходима да светим където сме поставени. Бог има място в пустинята за Невястата си. Той го е приготвил, и грижата му ще бъде ежедневна, точно както с манната и канарата. Всичко друго в и извън цивилизацията ще катастрофира повсеместно. Човешките опити за чиста храна и място по селата в безопасност няма да се получат. Селата са още по уязвими места от градовете. Това не означава, че ако човек разполага с възможности и време да не го прави. Но Бог има план и ще поведе верните които чуят гласът му към мястото, което е отредил и обещал. Тоест всичко ще трябва да се изостави. Затова е добре да имаме работещи взаимоотношения с вярващите по райони където живеем най - малко. И да имаме готовност да напуснем когато дойде времето мястото си на уседналост. Възможно е това да бъде извън границите на държавите ни. Различията в тълкуванието на текстовете не трябва да са водещи във взаимоотношенията ни. Това е съкратено моето мнение, най - ценното и важното са две неща взаимоотношенията с Христос и със светиите. Как се постига този баланс между убеждения и взаимоотношения:  начина е да търсиш Христос в другия, а не това да докажеш правотата си, с търпение и любов. Така мисля и вярвам аз. Някой от нас е възможно да загубим живота си, смъртта в Христос е награда, други да го посрещнем живи, това също е награда. Всеки според предназначението си.
Мараната

Watchman

Цитат на: Евгени Златев - Юли 28, 2024, 01:05:37 AMНяма нужда от подготовка във физически смисъл според мен. В духовен - да. Поради една много проста причина няма нужда, не всеки разполага с възможности и е твърде суетно всичко това, и са усилия по плът, изтощаващи и отнемащо ценна енергия, която е необходима да светим където сме поставени.

Нека да видим какво казва Божието Слово по въпроса:

Пс. 127:1 Ако Господ не съгради дома, Напразно се трудят зидарите; Ако Господ не опази града, Напразно бди стражарят.

Тук ясно се виждат два принципа. Първия е че човешките усилия са напразни и безсмислени без участието на Бога в тях. Втория принцип е че Божието участие не премахва човешкото участие.

Т.е Словото не казва - "щом Бог пази града няма нужда от стражар", нито "щом Бог гради града, няма нужда от зидар." Напротив човешкото физическо участие върви ръка за ръка с Божието духовно участие.

Този принцип го виждаме и в чудесата и знаменията, които Бог извърши чрез Моисей:

Изход 4:2  Тогава Господ ми каза: Що е това в ръката ти? А той рече: Жезъл.

Моисей не беше с празни ръце пред Бога. Имаше нещо в ръката си, което ако и слабо и нищожно, чрез Божията благодат то се превърна в могъщо оръжие с което Моисей победи всичките египетски богове.

Изход 8:5  И тъй, Господ рече на Моисея: Кажи на Аарона: Простри ръката си с жезъла си над реките

Жезъла ли извърши чудесата в Египет? Ни най-малко, това беше обикновено парче дърво. Защо тогава нещо материално, нещо физическо беше необходимо на Бога за да извършва чудеса и знамения чрез него? Защото апостола казва, че ние сме съработници с Бога. Не казва, че сме зрители.

Този принцип е навсякъде в Писанията:

Битие 49:24  Но лъкът му запази якостта си. И мишците на ръцете му се укрепиха, Чрез ръцете на Силния Яковов, - Отгдето е пастирът, Израилевият камък

Същевременно пророка казва:

Ерем. 17:5  Така казва Господ: Проклет да бъде оня човек, Който уповава на човека, И прави плътта своя мишца, И чието сърце се отдалечава от Господа.

Ако човек уповава на плътта, на материалната, физическа подготовка, това води до проклятие. Но това не означава, че човешката мишца става ненужна и е безсмислено да се употребява. Напротив, начина по който Бог действа е като укрепява човешката мишца, а не като я елиминира.

Наскоро ми се наложи да измина сравнително дълъг път с колело през планински път с много изкачване и баири. Освен всичко беше един от най-горещите дни за тази година. Колелото което ползвах беше електрическо, като принципа е че ти въртиш педалите, но електрическия двигател добавя към твоите усилия и прави невъзможното за човешките мускули - възможно. После се замислих, че точно така работи Божията благодат. Бог ни укрепява в нашата немощ, но не елиминира нашите усилия.

По същия начин е и физическата подготовка и материалното приготовление. Те са нищожни и суетни, ако Бог не добави своето благословение и съучастие в тях. Те не трябва да се превръщат в упование, защото тогава ще станат за препънка и за проклятие. Но ако ги няма Бог няма да направи абсолютно нищо, точно както ако Моисей се беше явил пред Бога с празни ръце, без жезъл.

Когато Исус умножи хлябовете и рибите, Той не ги създаде от въздуха. Дадоха му 5 хляба и 2 риби и Той ги умножи. Точно тези 5 хляба и 2 риби са нашата физическа, материална подготовка, която Бог ще умножи, но ако твоята подготовка е равна на нула, то ако умножиш нулата и по 100 милиарда, резултата пак ще бъде нула.

Също така разумните девици се бяха подготвили с допълнително количество масло. Трябва да се отбележи, че те не бяха наречени духовните девици, защото се бяха подготвили духовно. А са наречени разумните девици, защото се бяха подготвили материално.

Ето защо в този форум ние паралелно говорим и за физическа подготовка и за духовна. Ето например една тема в която има изложени основни принципи за духовна подготовка:

http://www.fellowshipbg.org/index.php/topic,541.msg7261.html

ЦитатТи какво мислиш по въпроса, Watchman, би ли използвал оръжие за защита?

Относно оръжието. Ние имаме цяла тема във форума посветена на въпроса за християните и оръжието. Там съм написал какво мисля по този въпрос, като понеже е изминало време трябва да погледна дали разбирането ми е придобило някакво развитие от тогава.

Евгени Златев

Символът на маслото е свързан с  Божието присъствие, с Духът на Бога. В битието ако светилникът е празен и няма в него масло той изгасва. А когато е мрак, нозете не знаят накъде да ходят, понеже очите не знаят накъде да гледат. Свързан е и с топлината която дава пламъкът, с благоуханен мирис който носи, с изцелението който прави върху раните има и хранителна стойност. Тоест маслото запълва един широк периметър от необходимости.
Но в случая става въпрос за тялото на човека и духът който трябва да се обновява, и с който трябва да се изпълваме, и да преливаме дори. Така мисля.
Печата на Бог е Святият Дух има текстове знаете ги, той е залог за нашето спасение. Белегът на звяра е ясен, белязват се само робите.
Да не се отклонявам, считам че изпълнени с Духа имаме всичко. Милиони вярващи живеят в цивилизацията на градовете, ако зависеше от тях да се подготвят не биха се справили, защото материално няма как да се справят.
Елена Вайт е говорела така, а и други подобни на нея. Трябва да се напуснат градовете, трябва да се отиде по селата, трябва Божия народ да се ориентира натам, защото в градовете няма да има живот. Лесно твърдение за милионер човек като нея. Ние да не сме някакви амиши или хутерити?
А колко души ще останат в градовете без светлината на Божиите хора ако се отделим? Исус се молеше не да ни отнеме Татко от света, а да ни пази от лукавия. Селото и планината не дават свобода, те дават също толкова големи зависимости и необходимости, дори по големи. Още по - голямо заробване.
Спомням си за изхода от Египет излязоха само с онова което можеха да носят, не случайно цялото Откровение е пълно с препратки към онова време. Татко има грижата и когато трябва Той ще нареди на фараон да пусне народа му, за да му послужи. Въпроса е хората без масло ще бъдат ли в състояние да тръгнат, ако не виждат и не разбират действително какво се случва около тях?
Разбира се, който има финансови възможности и време, което ми е най -  ценния актив, може да направи нещо в тази посока, но това са хора изключения. Моето мнение е такова, а аз имам опит и в тази посока преди години.
Мараната

Watchman

Цитат на: Евгени Златев - Юли 28, 2024, 16:29:36 PMНие да не сме някакви амиши или хутерити?

И амишите и хутеритите са християнски общности, които живеят така от поне 450 години, те са образец за практиките на ранната църква. Ние може да не сме нито амиши, нито хутерити, но какъв е проблема в техния положителен пример?

ЦитатА колко души ще останат в градовете без светлината на Божиите хора ако се отделим?

Там е проблема, че в градовете не хората получават светлината на Божиите хора, а Божиите хора затъват в тъмнината на света.

ЦитатИсус се молеше не да ни отнеме Татко от света, а да ни пази от лукавия.

Да бъдеш на село не означава да бъдеш взет от земята. Ако сложиш една свещ на много тъмно място тя нищо няма да освети. Но ако събереш 100 свещи заедно общата светлина ще се види надалече.

ЦитатСелото и планината не дават свобода, те дават също толкова големи зависимости и необходимости, дори по големи. Още по - голямо заробване.

Това от опит ли го казваш или ей така си го измисляш от гледането на селата по телевизията?

На село можеш да живееш без сметки за ток, за вода и дори за храна. Разходите за живот са в пъти по-ниски и човек няма  нужда да се поробва да работи за голяма заплата и да посреща големи разходи.

ЦитатРазбира се, който има финансови възможности и време, което ми е най -  ценния актив, може да направи нещо в тази посока, но това са хора изключения.

Никога следването на Бога не е било въпрос на финансови възможности. Неговата сила, в нашата немощ се проявява съвършено.

Watchman

Евгени Златев

Абсолютно от опит пиша, да. Добре че не участвах в такива неща пряко.
Всяко такова отделяне води до сектантство и до налагане на волята на по - силни характери над по - слаби. Така контролирано и заробено  обществото става в пъти по - зле от колкото по църквите са.
Ако светлината у някого е тъмнина и Христос живее в него,няма реален шанс дори човек да промени посоката на курса си или да угасне.
Познавам се с хора от подобни общности, "гуруто" и групата тартори определят какво се случва.

Ние сме изпратени в света, и изрично Христос се моли с тази молитва, да не бъдат взети от света, а опазени в него. Моли се и за всички които ще повярват.
Познавам много хора и мога да дам изключително много примери с  "комунален" тип общество и мислене извън системата - опорочава се и Бог пръска подобни организации, защото контрола чрез фарисейския подход, но с библейски и християнски одежди е потресаващ. Чисто сектантство и закон с одежди на благодат.
Да живееш с деца, жена и да се поставяш сам и тях в това, в някое затънтено село е за хора, които искат да водят асоциален живот. Това довежда дотолкова сериозни аномалии в децата, и между съпруга и съпругата, а и спрямо другите хора, че се превръща в болестно състояние. Често срещано явление е, да не кажа почти винаги. Но винаги идва един който иска да господства и да дава наклон на живота на другите през Библията уж, че се превръща всичко в сектантство. Едно пазене от външния свят и един страх от него като, че ли не е Божий.
Това не е вярно, че живота на село евтин. Евтин е ако си здрав и можеш да добиваш всичко с ръцете си, а преди това имаш сериозен запас от пари да стартираш, това го пропуснах. Но на село живота е тежък, труден и много зависим от много повече фактори, за които са необходими финанси. Освен ако не искаш да "виеш" с чакалите и да живееш спящ на рогозки или на сламени дюшеци.
Когато дойде времето, а то скоро наближава, никъде няма да може да се живее нормално, освен на мястото в пустинята, където Бог е приготвил.
Това са лично мои наблюдения, които не са от един случай, до сега не познавам положителен пример, за съжаление... :(

Мараната

Ученик на Исус

Е, Евгени, как си го представил живота на село, хахаха, разсмя ме.
Ами изобщо не е така, никаква асоциалност, аз съм израсла на село и никакви проблеми в това отношение, дори обратното, децата на село са по-оправни,общителни,умни, сръчни, научават много неща, занаяти, ти явно си градско чедо. В града децата ги мързи да изхвърлят боклука.
Попаднах на едно пророчесто, Азов Мена 2,имаше и първа част преди време и тя се изпълни една част, че Русия ще нападне Украйна, тогава никой не му вярвал на човека. Та той твърди, че освен Армагедон, преди това ще има трета световна война. Другото, което каза е, че светиите ще воюват с войските на антихриста и много се замислих за това, ами то го пише и в Библията, ама аз не съм го мислела така. Та светиите да се запасявали с оръжие, храна, лекарства, да копаят тунели, тези от Европа да бягали към Швейцария, от Украйна в Карпатите, убежища ще има и в Алпите, Тексас, Оклахома, Алабама, Сибир и др.
Но това, че светиите ще воюват с армията на антихриста чак сега се замислих над това, как е възможно?!...
Ето пророчеството:

https://www.youtube.com/watch?v=OISkHnW1uxg&ab_channel=%D0%A1%D0%9F%D0%90%D0%A1%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%95%D0%92%D0%9E%D0%A5%D0%A0%D0%98%D0%A1%D0%A2%D0%95-%D0%A1%D0%92%D0%95%D0%A2%D0%98%D0%A1%D0%A2
%D0%98%D0%9D%D0%AB

Филип Барнет обаче твърди,че ще има грабване преди скръбта, а аз съм разбрала, че ще е в края:

1 Солунци 4
15 Защото това ви казваме чрез Господното слово, че ние, които останем живи до Господното пришествие, няма да предварим починалите.
16 Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред;
17 после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

Откровение 20
1 И видях, че слизаше от небето един ангел, който държеше в ръката си ключа на бездната и една голяма верига.
2 Той улови змея, старовременната змия, която е дявол и сатана, и го върза за хиляда години,
3 и, като го хвърли в бездната, заключи и я запечата над него, за да не мами вече народите, преди да се свършат хилядата години, след което той трябва да бъде пуснат за малко време.
4 И видях престоли; и на тия, които бяха насядали на тях бе дадено да съдят; видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.
5 Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.
6 Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.
7 И когато се свършат хилядата години, сатана ще бъде пуснат от тъмницата си
18 И тъй, насърчавайте се един друг с тия думи.

Много християни говорят за грабване, без да споменават, че първо трябва да възкръснат мъртвите в Христа, а това става след скръбта.
Според него също 2026 ще почне третата световна, преди това църквата ще бъде взета на небето,7 години скръб и 2033 идва Господ да царува.
Интересно е, който може да отдели време да чуе, жалко, че е съкратено, а не намерих пълната му версия.

Watchman

Ако не друго, Евгени поне е доста последователен в своя подход. При него всичко е обърнато наобратно и то с голяма консистентност. Така става когато някой се отдалечи от Божието Слово и започне да се води от някакви духове, които си мисли, че са от Бога.

ЦитатАбсолютно от опит пиша, да. Добре че не участвах в такива неща пряко.

Хем от опит, хем не участвал? Опита се придобива чрез участие.

ЦитатВсяко такова отделяне води до сектантство и до налагане на волята на по - силни характери над по - слаби. Така контролирано и заробено  обществото става в пъти по - зле от колкото по църквите са.

Сектантството го има много повече по градовете отколкото по селата. Защо не мериш със същия аршин и за града?

ЦитатНие сме изпратени в света, и изрично Христос се моли с тази молитва, да не бъдат взети от света, а опазени в него. Моли се и за всички които ще повярват.

Това не е вярно. Само апостолите са изпратени в света, затова се наричат и апостоли (пратеници). Останалите не са изпратени никъде.

Когато Исус се моли да не се вземат учениците Му от света се има предвид, да не бъдат преселени в отвъдното. Всеки, който живее на земята се намира в света, без значение в града или на село.

ЦитатДа живееш с деца, жена и да се поставяш сам и тях в това, в някое затънтено село е за хора, които искат да водят асоциален живот. Това довежда дотолкова сериозни аномалии в децата, и между съпруга и съпругата, а и спрямо другите хора, че се превръща в болестно състояние. Често срещано явление е, да не кажа почти винаги. Но винаги идва един който иска да господства и да дава наклон на живота на другите през Библията уж, че се превръща всичко в сектантство. Едно пазене от външния свят и един страх от него като, че ли не е Божий.

Това със (а)социалните внушения, които ги правиш все едно идва от някое джендърно НПО. Точно 100% наобратно от истината.

ЦитатТова не е вярно, че живота на село евтин. Евтин е ако си здрав и можеш да добиваш всичко с ръцете си, а преди това имаш сериозен запас от пари да стартираш, това го пропуснах. Но на село живота е тежък, труден и много зависим от много повече фактори, за които са необходими финанси. Освен ако не искаш да "виеш" с чакалите и да живееш спящ на рогозки или на сламени дюшеци.

Ето сам доказваш, това, което написах по-горе, че живота на село си го гледал само по телевизията. Щом го асоциираш с виене с чакалите и спане на рогозки, какво повече да говорим.

ЦитатКогато дойде времето, а то скоро наближава, никъде няма да може да се живее нормално, освен на мястото в пустинята, където Бог е приготвил.

Ти дори не знаеш какво е пустиня. Когато Библията говори за пустиня се има предвид wilderness (диво необлагородено от цивилизацията място, обикновено с буйна растителност) а не desert (пустош без растения). Пример за пустиня в Библейския смисъл е например някоя тропическа гора, или затънтено село в планината. Писанието не използва думата пустиня по смисъла на Сахара.

Така, че когато Писанието говори, че жената ще бъде заведена в пустинята се има предвид точно това - ще бъде изведена по селата, но затънтени села, не такива от градски тип. В България има 500 напълно изоставени села, които напълно отговарят на библейския термин "пустиня".