Author Topic: 2022-а начало на страданията, как да се подготвим?  (Read 699 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

  • Administrator
  • Слугуващ
  • *****
  • Posts: 3623
Миналата година направих една компилация от пророчества, които различни християни твърдят че са им дадени. Нещата написани в тази компилация катастрофално се провалиха да се случат в описания от пророците срок. Конкретно визирам виденията на Дана Кавърстоун, които се провалиха да се изпълнят в обявените от него месеци и дати. Същото важи и за индиеца Саду Сундар Селвaраж, който говореше за смъртоносна язва от Бога започваща през януари 2021-а година.

Тогава си казах - пророците избезумяха и не виждат и не разбират нищо. Очевидно се изпълни написаното:

Ис. 29:10  Защото Господ изля на вас дух на дълбок сън, И затвори очите ви: пророците, И помрачи първенците ви: гледачите.

Християните изпозаспаха и тръгнаха да се ваксинират, пророците говореха суетни неща, защото "очите" им бяха помрачени.

В това мрачно време ние все пак не бяхме оставени без яснота за нещата които се случват, и които имат да се случат. Изтекла информация за тайни планове се оказа доста прецизно следвана от задкулистните сили.

Освен това съвсем очевидно бяха задвижени определени процеси предизвикващи икономически срив, свръх инфлация и технически проблеми, които вече са тук частично и се задават с пълна сила на хоризонта.

Всичко това ми дава повод да направя извода, че следващата година 2022-а ще бъде година на началото на страданията. Тези страдания ще продължат минимум до 2025-а година за България, и вероятно доста повече за Западния свят. Моята увереност в Бога е че както от години се молим България да бъде заделена от Бога за прибежищно място, ТАКА И ЩЕ БЪДЕ. Това не означава, че България няма да пострада. Това страдание е необходимо за пробуждането на народите, но в България то ще бъде съкратено и откъм продължителност и сила. Ето защо ние ТРЯБВА да бъдем готови за онова, което идва. И то не е повод за страх, защото от онова, което Бог е приготвил за народите - страх трябва да предизвика в нечестивите, както и в заспалите християни, но за СЪБУДЕНИТЕ Божии хора това ще са велики и славни времена.

И така как да се подготвим за началото на страданията и последващото им усилване?

По-долу ще дам кратък (неизчерпателен) списък за онези стъпки, които всеки трябва да предприеме докато е време:

1. Да се отвърнем от идолите си и да се върнем към страха от Бога.

Пр. 1:7  Страх от Господа е начало на мъдростта; Но безумният презира мъдростта и поуката

Това е време за придобиване на мъдрост, разум и добра поука. Да забравим всичко, което си мислим, че знаем за живота и бъдещето и да подходим към живота и бъдещето си със Страх от Господа.

Ние дори не осъзнаваме колко много идоли има в нашия живот, ценностна система и начин на мислене. И времената в които вече навлязохме са именно времена в които Бог се е заел да се съди с човешките идоли. Всички язви, които Бог изля върху древния Египет, бяха специфично прицелени в техните идоли. Всяка язва беше удар върху конкретен египетски бог. И когато Бог направи гъста тъмнина, която можеше да се пипне, Бог се съди с главния бог на Египет - Ра - бога на слънцето и светлината. Когато умряха първородните на Египет, в това число и сина на фараона, когото египтяните боготворяха като бог заедно със самия фараон, Бог осъди още едно божество. В крайна сметка когато фараона потъна със своята колесница във водите на Червеното море, и последния бог на Египет беше унищожен и осъден.

Можете да си представите какъв погром, каква разруха е бил процъфтяващия Египет след язвите. Точно този съд сега идва върху народите и техните богове и идоли.

Днешния свят се покланя на парите, на науката, на образованието и на технологиите. Точно чрез тези четири главни идола Бог ще съди народите. Този съд вече е започнал, защото мнозината повярвали на науката и приели ваксината се оказаха тежко пострадали а някои и починаха. Тези които пък се разболяха и отидоха в болниците да бъдат лекувани бяха убити от протоколите на СЗО, които предписват антибиотици и ремдесивир, както и вентилиране на белите дробове. И трите практики водят до влошаване на състоянието на болните, и не повече от 10-15% оцеляват прилагането на тези протоколи. Останалите умират. Докато същевременно съществуват евтини и напълно достъпни методи на лечение като използването на черен кимион или ивермектин. Тепърва ще видим какво ще се случи с поклонниците на парите, икономиката и технологиите. Както и злокобната жътва на ваксините още дори не се започнала с пълна сила.

ВНИМАВАЙ В КАКВО ВЯРВАШ, НА КАКВО СЕ ДОВЕРЯВАШ, защото Бог ще те съди за всяко друго упование, доверие и надежда, което е различно от Него Самия.

Ето защо ние трябва своевременно да се върнем към страха от Бога и да изчистим живота си от идоли.

2. Да се научим да уповаваме на Бога и да ходим с вяра, а не с виждане.

Основната причина да се доверяваме на идоли е защото ние не познаваме достатъчно Бога и не Му имаме пълно доверие. Ние може да сме се доверили на Бога за прощението на греховете ни чрез жертвата на Исус, но да Му нямаме доверие, че Той е единствено достатъчния източник за нас по отношение на образованието, знанието, информацията и необходимото за живота и за благочестието.

Милиони християни преследват дипломи и кариери в този свят. Залагат на всичките хазартни рулетки, които този свят предлага. Колко християни треперят да получат пенсия? Пенсионната система е рулетка и финансова пирамида. Инвестират години от живота си и огромни пари в "престижно образование" за да получат достъп до предлаганото от системата, вместо да се стремят да получат достъп до предлаганото от Бога. Това е друга рулетка. Трети се стремят да инвестират на борсата, купувайки акции, биткойни и всякакви вървежни "финансови активи" треперейки пред идола на "икономическия растеж" да ги обсипе с добра възвръщаемост. Това е поредната рулетка, и една от най-очевидните.

Сега е време да се научим на практика, както означава вяра и упование в Бога за ежедневния живот. Християните обичат да развиват теории и да водят дебати за разни учения и доктрини, но когато ги попиташ за реалния начин по който живеят, те не искат да говорят за това, защото там царува не Господното учение, а идолите на този свят.

За да научим какво е вяра в реалния живот, за реалните нужди е добре да се запознаем например с живота на мъже като Джордж Мюлер, за чийто живот може да научите от документален филм, игрален филм или анимация.

Истинска, практическа реална вяра, като тази на Джордж Мюлер ще бъде повече от необходима във времената, които са вече върху нас.

3. Изберете начин на живот, който зависи колкото се може по-малко от човешката цивилизация и нейните идоли. Научете се да живеете от Божиите първични ресурси.

Иначе казано - махнете се от градовете, които ще станат смъртоносни капани при сриване на веригата за доставка на храни и изключване на електричеството за неопределено време. Съвременния град е капан със забавено действие. Той привлича жертвите си със своите "благини" и след това ги превръща в зависими роби. И когато дойде подходящия момент - той се превръща в кланница, в олтар на идолите върху които е изградена неговата система, върху който олтар един по един, или вкупом се отнемат животите на пленените роби.

Милионите починали в болниците от "ковид" и от "ваксините" са възможно най-пресния пример за подобно жертвоприношение. Колко хора си поставиха ваксините за да могат да си запазят градската работа, или за да може да пазаруват в магазините? Вашите идоли сега се превръщат във вашия палач!

Откр. 18:4 Излезте от нея, люде Мои, за да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й;

Излизането от градовете е въплъщение на същия принцип изискващ излизането от Вавилонската блудница, и има същия вид мотивация - "За да не участвувате в греховете й и да не споделяте язвите й".

И ако и какъвто и да е вид излизане да е за предпочитане пред неизлизането, то най-добрия начин да излезете - е заедно с други християни като формирате общност за общение и взаимопомощ.

Ние призоваваме за това нещо още от 2008-а година насам и досега да е имало изобилно време това да се случи по правилния начин. Сега предвид спешността на обстоятелствата, едва ли човек може да избира между най-добрия и не толкова добрия начин на излизане.

При всички случаи, онези християни, които изберат да останат в градовете и не искат да се откажат от хранилката на градската система, в НАЙ-ДОБРИЯ случай, ще имат съдбата на Лот.

4. Пригответе си храна и ресурси от първа необходимост за много дълго време.

Някога бях прочел следната мисъл, че "Докато имаме възможност да ползваме системата, ние трябва да я ползваме по начина по който лодкаря използва брега за да се оттласне по-далеч от него."

Преминаването от живот в системата, към живот от Божиите ресурси изисква време и подготовка. Прехода не може да стане нито за един ден, нито за един месец, нито дори за една година. Но тази година аз открих нещо удивително и то е че човек може да акумулира определени ресурси, които да го прекарат през този преходен период без да зависи дълго време от системата след изхода си от нея.

Какво представлява тази подготовка:

- Пригответе се да живеете без пазаруване в магазини и супермаркети (в това число и онлайн).
- Пригответе се да живеете без централно снабдяване с ток, вода, газ (или въобще наличието на какъвто и да е ток).
- Пригответе се да живеете без Интернет. Без абсолютно никакъв Интернет, и без никакви мобилни или други технологични комуникации.
- Пригответе се да живеете без парите на системата.
- Пригответе се да живеете без автомобили и МПС.
- Пригответе се да живеете без болници, училища, аптеки, детски градини и прочие.
- Подгответе се да живеете без полицейска защита и наличие на законен ред.


Колко време точно ни е необходимо да издържим при такива обстоятелства? Не мога да кажа точно, но груб ориентир би бил от 5 до 10 години, или поне от 3 до 7 години.

И ако някой каже - но аз нямам никакви ресурси за подобна стъпка - нека да се върне да прочете точка 2. Който иска с вяра без да се съмнява ще получи необходимото снабдяване от Бога.

Между временно - бъдете щедри и помагайте на другите да се подготвят и Бог ще преумножи още повече вашите ресурси за подготовка.

5. Научете се да се молите, да ходатайствате и да воювате духовно в молитва.

Last, but not least (написано накрая, но не последно по важност) - молитвата, ходатайството и духовното воюване са едно от най-важните неща в това време на подготовка, страдания и триумф. Написах го накрая, защото не искам материалните аспекти на тази подготовка да останат като последно впечатление във вашето съзнание.

Ние се намираме в духовна война (Еф. 6:12), ако и врага да е издигнал пред нас армия от плът и кръв, нашия директен конфликт не е с това, което от плът и кръв, но срещу духовното зло, което стои зад него.

Една от причините положението навсякъде да е толкова зле е че християните са изоставили своите задължения на свещеници, царе и духовно войнство и са се отдали да търсят ония неща в този свят, които езичниците търсят.

Една от най-големите заблуди и лъжеучения сред християните е че "понеже било последно време, идвал Антихриста, всичките тия злини трябвало неизбежно да станат и ние трябва да ги приемем и не трябва да воюваме срещу тях."

Много интересно как ще се оправдаят християните, които са допуснали да се случи Първата световна война или Втората със същото оправдание, при условие, че никакъв Антихрист не се е възцарил тогава? Защо християните изоставиха света да потъне в кръв?

Според казаното от Исус - дяволът винаги идва "да открадне, да заколи и да погуби" (Йоан 10:10), но сам Христос се яви за да "съсипе делата на дявола"(1Йоан 3:8).

И как ние сме Негови ученици, Негово тяло, Негови съработници, ако не участваме активно именно в това съсипване на делата на дявола?

И какво като идвал Антихрист, не сте ли чели какво казва Писанието?

Откр. 13:7  И позволи му се да воюва против светиите и да ги победи; и даде му се власт над всяко племе и люде, език и народ.

Удивително как досега не съм виждал директното значение на горния пасаж. Първо той означава, че Антихриста и въобще което и да е зло, НЕ МОЖЕ да вземе власт над "всяко племе, народ и език" без първо да победи светиите. Т.е светиите стоят на пътя на всяко зло, в това число и на Звяра/Антихриста.

И Антихриста за да вземе власт, той ПЪРВО ТРЯБВА ДА ПОБЕДИ СВЕТИИТЕ. Това означава, че Светиите не са заели пасивна и пораженческа позиция с оправданието, че виждате ли "така трябва да стане". Но те ще се изправят и ще воюват срещу самия Антихрист. И единствената причина поради която те ще бъдат победени в тази битка е че САМ БОГ ще позволи те да бъдат победени, за да се изпълнят пророчествата.

С други думи, както казва и апостол Павел в Ефесяни 6:12 и надолу, ние трябва да воюваме срещу всяко зло, срещу всяка зла и нечестива власт, и виждаме ИЗОБИЛЕН пример за това от молитвите на праведните в Псалмите. Дори може да се каже че именно ТАКА ще се разбере че е дошъл Антихриста, когато молитвите на праведните бъдат победени. ЕДВА ТОГАВА ще разберем - добре, дошло е времето, защото Бог позволява да бъдем победени.

Така,че ДОРИ да е дошло времето на Антихриста, ние ПАК трябва да воюваме против злото, против делата на дявола и да работим за тяхното съсипване. И ние ЗНАЕМ от Писанието, че САМО ТОГАВА ние ще бъдем победени, но ДО ТОГАВА никое зло няма да може да устои срещу молитвите на праведните.

Ето защо учението, че ние тряба да оставим силите на злото да правят каквото си искат в света, защото имало такива пророчества, или защото идвал Антихрист е чиста доза сатанинско учение, посято като отровен плевел да осуети и заглуши плодоносността на Божия народ на земята.

Ние трябва да се научим да се молим против злото, както се молеше Давид, Асаф, както и мнозина светии в историята. Кралицата известна с прозвището "Кърватата Мери" е известна с казаното от нея, че се страхува от молитвите на Джон Нокс, повече от армиите на цяла Европа събрани против нея..

Дали тези молитви на Джон Нокс са били беззъби, суетни и милозливи като молитвите днес по църквите за властите където се молят само за "благословение", щом тя така се е страхувала от тях? Но ако прочетем в Псалмите молитвите на Давид против нечестивите, ТОГАВА ще разберем от какво тя се е страхувала толкова много, както и ще разберем как ние самите трябва да се научим да се молим!

Заключение.

Вярвам, че написаните насоки по-горе са нещо като "пътна карта" с чиято помощ да навигираме през трудните и опасни събития, които вече се случват и чийто интензитет ще продължи да се усилва през следващите години.

В крайна сметка нещата, които се случват имат за цел да разгромят злото, слугите на дявола, които от векове стоят скрити да бъдат извадени на показ за да бъдат осъдени справедливо, делата на дявола да бъдат съсипани, народите да се върнат към страха от Бога, християните да се пробудят от смъртния си сън и да заемат своята позиция за поемане на огромната жетва, която Бог ще пожъне изсред народите.

Мнозина ще загинат, още повече ще пострадат, но безумието на народите и на християните в това число е достигнало до такава точка на нетърпимост, че се изискват драстични мерки за да може да се преобърне курса на Историята.

И ако мога да добавя накрая един практичен съвет. Вместо да посрещате 2022-а година с ядене и пиене, я посрещнете с пост и молитва. После ще бъдете благодарни ако направите този избор.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.