Author Topic: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!  (Read 1103 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
« on: September 20, 2021, 21:48:16 PM »
Нещата, които ще напиша в тази статия са базирани на реални факти, които могат да бъдат наблюдавани, проверени и изпитани. В света ВЕЧЕ са задвижени определени процеси, които НЕИЗБЕЖНО ще доведат до определени резултати, и тези резултати ще бъдат мощен удар върху всички хора.

Какво имам предвид? С две думи - НЕДОСТИГ И ПОСКЪПВАНЕ.

Първо, резултатите от така наречените "мерки" както виждаме далеч не са онова, което се обявява като цел на "мерките", а тези резултати са точно онова, което се преследва с тях. А именно:

Съсипване на веригата на производство и снабдяване.

Първо затварянето на много производствени предприятия заради "мерките" доведе до недостиг на определени материали и компоненти за други производства. Тези производства също не могат да доставят своите продукти и така цялата верига се зарязва с този вирус на недостига.

Второ, принудителната ваксинация отказва много хора от работните им места. Те предпочитат да останат здрави и неосквернени, ако и с цената да изгубят работата си. Това води до втора вълна на смущение на производството и допълнителен недостиг на основни суровини и компоненти за всички бизнеси.

Тук на фокус е една много важна група работници, от които зависи всичко останало. Това е групата на шофьорите на камиони. Международните шофьори трябва да преминават през всякакви безумия като карантини на всяко минаване през граница, безумно количество тестове и в крайна сметка да предоставят "зелен паспорт". Това води до изключителен голям отлив от желаещи да работят тази работа, без значение от високото заплащане. Но също така и много настоящи шофьори просто напускат работа, отказвайки да се ваксинират, или да бъдат подлагани на подобни унижения.

Прочетете тази статия, за това какви са последствията от липсата на шофьори. Цитирам от нея:

"Във Великобритания изведнъж се появиха трудности с прехраната. Ян Райт, ръководител на Федерацията по храните и напитките, обяви: "Недостигът на стоки в супермаркетите може да продължи вечно." Да речем, че дните, когато клиентите получават всичко, което искат, са отминали, кризата във веригата на доставки ще се „изостри“ и „вещата ще се влошават“."

Нещо повече недостига на шофьори не изчерпва проблема с камионите и транспорта. Започват да недостигат масла, резервни части и компоненти за поддръжка и ремонт на камионите. Цените на гумите вече са скочили двойно в някои държави. И то трябва да се радваш ако въобще намериш необходимите гуми, така, че високата цена е последния проблем.

Наскоро говорих с едър производител на зърно. Той ми каза, че тази година въпреки добрите реколти цената на зърното се повишава значително, защото торовете, които ползват са поскъпнали двойно. И това преди да се случи написаното в тази новина.

Цитат: "Два завода за торове са затворени във Великобритания. Прекратяването на дейността при тези цени на газа е най-доброто от двете злини. И това е само началото - снежната топка ще продължи да расте."

И така като че ли не стига всичко друго но борсовите цени на втечнената газ, от която зависят не само колите на газ и домакинствата на газ, но и страшно много заводи и производствени предприятия достигна цени близки до $1000, при доскорошна цена около $200 за кубик. С други думи следващата година цената на торовете ще е още по-високо и от там цената на зърното, хляба, месото, млякото ще върви още и още нагоре.

Бизнеса се руши, производството се руши, транспортната мрежа рухва, цените летят нагоре съпроводени с реален недостиг, който само ще се задълбочава.

Какво означава това са вашите доходи? Ако сте на заплата или имате бизнес, колко време мислите че ще издържи при подобни непрестанни влошавания на ситуацията бизнеса който ви храни?

Ако имате своя градина и стопанство, ще бъдете няколко стъпки напред, но не си мислете, че всичко ще се развие гладко при вас. Ако имате птици и животни - не ви ли се налага да купувате зърно или сено за тях? И какво ще правите ако ви забранят да ползвате вода от кладенеца или да събирате от дъжда (каквито "мерки" се подготвят като следваща офанзива срещу свободата на хората, с оправдание "климатичните промени")?

Имайки собствено производство на храна НЯМА ДА ВИ ИЗБАВИ от удара, който идва. Само ще го смекчи и то първоначално.

Всичко, което се случва на мен ми прилича на времената на Йосиф и 7-те години глад. На Йосиф му беше дадено мъдрост да се подготви за идващия глад през 7-те благодатни години преди глада. Египет имаше свое производство на жито и всякаква храна. Яков и семейството му имаше собствено производство на храна. Имаха хиляди овце. Но глада ги удари и тях, до степен, че живота и оцеляването им беше в опасност. Затова не си мислете, че ако имате собствено производство, това ще ви спаси в това време на глад. ИДВА КРИЗА С ВОДАТА.

Затова единствения изход в подобна ситуация е онова, което Йосиф направи чрез дадената му от Бога мъдрост, а именно ДА СКЛАДИРА ХРАНА ЗА ИДВАЩИТЕ ГОДИНИ НА ГЛАД!

Аз не знам колко години ще са това, може да са 7 години, както при Йосиф, може да са 5 години, или 3 години. Но би било благоразумно да се подготвим с храна и провизии поне за 5 години напред, а който може и за 7 години.

Ако на някой това му се струва налудничево или смешно, нека да върви смело напред и да се наслаждава на последствията (Пр. 22:3).  А онези, които разпознават в това предупреждение от Бога, нека да направят всичко възможно да се подготвят докато има шанс за това!

В складовете на едро цените вече поскъпват, в магазините на дребно цените засега са поносими и се правят безумно евтини промоции. Всичко това е благодат от Бога за да могат благоразумните да се подготвят. Хубаво е да се купува директно от фермери, но фермерите тази година продават доста скъпо, защото виждат накъде отиват нещата.

В интернет има огромно количество сайтове и видео информация за дългосрочно съхраняване на храна. Има изобилно налични материали за пакетиране и съхранение.

Ако мислите, че Бог ще ви избави във вашето нехайство, то вие не познавате Божиите пътища. Бог не избави Йосиф чрез "уповаване" на Бога без да направи нищо. Нито избави Ной от потопа, докато си пиеше следобедния чай. Трябваше да се потрудят, да се поизпотят да изпълнят необходимите условия за подготовка.

Затова изпитайте себе си накъде сте тръгнали и с какво въобще се занимавате. И започнете да разпознавате времената в които живеем.

Ето как виждам, че нещата ВЕЧЕ са почнали да се развиват, и ще продължат да се задълбочават в същото направление:

- инфлация на цените и недостиг на всякакви материали и малко по-късно на храни
- блокиране на не ваксинираните да пазаруват в супермаркетите (вече във Франция)
- забрана за зареждане на гориво ако не си ваксиниран (вече в Словения)
- спиране на достъпа ви до банкови услуги ако не сте ваксинирани (вече се придвижва в Нигерия)
- забрана за придвижване повече от 5 км от дома ви (вече в Австралия)
- празни рафтове в супермаркетите (вече в Австралия)
- свръх инфлация на всякакви храни и стоки

Значи сбогувате се с бизнеса си, със заплатата си, с работното си място, със свободата си да се придвижвате, с банковата си сметка и онова, което имате там. Няма да можете да купувате храна, и от един момент нататък да разполагате с пари.

Какво точно ще правите в такава ситуация? Ще садите домати? И с какво ще ги поливате, ако ви забранят да ползвате кладенеца си и вода от дъжда, а цената на водата във водопровода ще е безумно висока? Или какво ще ядете докато узреят доматите? Или като преминат, пак какво ще ядете?

Навсякъде ли по-света ще се случи точно така? Не мога да кажа, може да не бъде навсякъде? Може ако сте се включили в ходатайствените молитви България да стане прибежищна земя, при нас нещата да се разминат и по-леко. Но при всички случаи удара идва върху всички, и къде ще удари най-силно и къде най-леко знае само Бог!

Бог ще постави народите на колене, за да извикат отново към Него. Ето защо навсякъде ще има жесток удар, за да смири хората и да ги накара да се откажат от протести и всякакви плътски напъни и да се обърнат КЪМ ПОКАЯНИЕТО. Затова ние трябва да сме готови да устоим в това време на удар върху народите.

Да, врага се готви да удари за своите си цели, но Бог владее над всичко и ще обърне нещата за Неговите цели. Затова и враговете успяват толкова във всичко досега. Защото хората не са започнали да търсят покаяние, и да викат към Бога.

Ис. 26:20  Дойдете, люде Мои, влезте в скришните си стаи, И затворете вратите след себе си; Скрийте се за един малък миг, Догдето премине гневът
Ис. 26:21  Защото, ето, Господ излиза от мястото Си. За да накаже жителите на земята за беззаконието им; И земята ще открие кървите си, И не ще покрие вече убитите си. 
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
« Reply #1 on: September 24, 2021, 19:07:19 PM »
Ето вече се започва:
https://business.dir.bg/pazari/prazni-raftove-vav-velikobritaniya-nyama-shofyori-nyama-dostavki

В момента навсякъде бизнесите се оплакват от повишаване на цените и недостиг на шофьори и доставки. Това е като начало на родилни болки. Болките ще стават все по-силни и все по-чести, докато се достигне до състояние на агония.

Подготвяйте се и се молете, България да бъде заделена от Бога за прибежищно място в това време на нарастваща агония. За онези, които не познават Бога, или само си мислят, че Го познават това ще е много тежко време, но ако човек оправи сърцето си и пътищата си своевременно това ще бъде време на изкупление.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

byFaith

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 230
Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
« Reply #2 on: September 26, 2021, 15:30:13 PM »
В Италия също шофьорите готвят масови блокади на веригата за доставки тези дни в протест против зелените паспорти. В Англия хората се запасяват с гориво и гориво няма. Как ще работи бизнесът при това положение? Как ще пътуват до работа?

Същевременно в болниците продължават да изтребват по пагубните им протоколи, връзват ги, тъпчат ги с отрови, не ги пускат да си тръгнат за домашно лечение, не дават на близките да се видят или да говорят с тях. После всичко се приписва на коронавируса и още повече плашат хората да се ваксинират и да бързат за болнично лечение при някакви симптоми. Чувам, че и по български болници има подобни ужасии.
Кой ще възлезе на хълма Господен? И кой ще застане на Неговото свето място?
Оня, който е с чисти ръце и с непорочно сърце, Който не е предал на суета душата си, и не се е клел на лъжа.
Той ще приеме благословение от Господа, И правда от Бога на спасението си. (Псалом 24:3-5)

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
« Reply #3 on: September 27, 2021, 01:11:22 AM »
Ето следващата стъпка - липса на бензин и дизел.

Това само по себе си е способно да удари абсолютно всичко и да потопи всичко в хаос.

Днес чух един израз който ми направи силно впечатление - total economic paradigm shift, което ще рече предстои пълна промяна на модела на икономиката какъвто го знаем. Или преведено на нормален език - нищо в икономиката няма да е такова, каквото е било.

Всичко това е планирано и нищо не се случва заради някакъв си вирус и НЕ Е случайно и естествено подреждане на обстоятелствата. Целта е хората да им бъде унищожен бизнеса и работните им места, за да бъдат напълно зависими от "решенията" на правителствата и "спасителните им мерки", които ще направят хората тотално зависими от държавната хранилка. Това е с цел да се въведе отдавна планирания ББД (безусловен базов доход), който ще е "безусловен" само в началото. После можете сами са се сетите какви условия ще ви поставят.

Натиска ще бъде огромен, защото глада винаги е бил най-ефективното средство за контрол на масите, и за смиряване на непокорните.

Ето защо ние трябва да се подготвим за период от време в който ще можем да издържим без да купуваме и продаваме, без да имаме бизнес, заплата, банкови сметки, възможност да се пътува и в това число дори БЕЗ ДА ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИМАМЕ ГРАДИНА И ДА ПРАВИМ ЗЕМЕДЕЛИЕ. Този период може да трае 3-5 години, може и повече.

Който не е подготвен няма да има избор, освен да преклони коляно пред нечестивите. Днес слушах за една християнка, която работи в държавна болница в САЩ. Отказва да се ваксинира, заради вярата си, но изправяйки се пред изгледа да остане без работа, тя се пречупва и се съгласява да приеме ваксината. Няколко дни по-късно умира.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
« Reply #4 on: September 27, 2021, 17:52:22 PM »
Изглежда, че нещата вървят лавинообразно, като се има предвид и тази новина:

https://www.dnes.bg/eu/2021/09/27/nova-kriza-v-evropa-drastichni-ceni-risk-ot-spirane-na-toka.504936

Болшевишката революция която започнаха да правят чрез вируса като първа стъпка, вече дава своите плодове, започнаха да ни връщат към комунизма с неговите режими на тока. Нищо чудно да започнем пак да имаме режим на тока.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
« Reply #5 on: September 28, 2021, 00:34:17 AM »
Лавината продължава да набира сила. Спират да работят фабриките в Китай, поради "недостиг на ток". Това е новия вирус, който пак го стартират от Китай. Вируса на енергийния недостиг.

Света беше подмамен да стане зависим от производството в Китай и сега там като спрат фабриките, всички производства по целия свят ще спрат.

Не съм очаквал, че няма да мине и седмица от пускането на тази статия и нещата ще почнат лавинообразно да се случват.

Честно казано обаче и аз останах изненадан от спешното изиграване на енергийния коз.

Спомнете си как гледахме новините от Китай в началото на миналата година. Сега пак ги гледаме от там и вече знаем, че е въпрос на месец-два преди всичко да се случи и тук по същия начин.

Недостиг на ток НЯМА, както и НЯМА недостиг на вода, и пандемия НЯМА, но това са приготвили задкулисните режисьори.

Време е да се събудим, и не само да се подготвим за това, което идва, но и да се молим срещу кроежите на врага.

Пс. 140:8  Господи, не удовлетворявай желанията на нечестивия; Не оставяй да успее злият му помисъл, Да не би да се надигат.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
« Reply #6 on: September 29, 2021, 14:13:53 PM »
Ето превод на статия, която дава добро обяснение за изкуствено създавания недостиг на горива и ток:

Защо създадоха "криза" с горивата!
Dr Vernon Coleman, 27 септември 2021 г.

От много, много месеци предупреждавам, че всяка очевидна некомпетентност си има цел. Политиците жертват репутацията си в решимостта си да създават постоянен хаос, тревога и страх.

Неотдавнашният недостиг на гориво е глобален и за него се обвиняват всевъзможни фактори.

Внушава ни се, че има внезапен международен недостиг на хора, които могат да управляват камиони. Всички те имат ковид. Всички те са се провалили на PCR теста. Всички са се прибрали в Румъния или Полша. Всички имат хълцане.

За всичко това, казват вечно токсичните поддръжници на оставането в ЕС, е виновен Брекзит (макар че им е трудно да използват Брекзит, за да обяснят недостига на гориво в САЩ и останалата част от Европа).

Другите казват, че трябва да обвиним недостига на гориво за недостига на гориво. Светът изведнъж се изчерпи с петрол и бензин

Всичко това, разбира се, са глупости.

Недостигът на горива е планиран и ще продължи да се проявява за неопределено време.

Каква е целта?

Първо, планът за унищожаване на световната икономика все още е в процес на изпълнение.

Второ, недостигът на шофьори и на горива ще доведе до недостиг на храна и до драстично повишаване на цените. Това ще доведе до инфлация. А това ще навреди още повече на икономиката. И много хора ще умрат от липса на топлина и храна. Всичко това също е част от плана.

Трето, затварянето на бензиностанциите означава, че много хора отново ще трябва да работят от вкъщи. Точно когато офисите бяха започнали да се отварят малко, те ще се затворят много от тях. Това отново ще помогне за унищожаването на икономиката.

Четвърто, липсата на гориво се използва като оправдание за нови локдауни от МЗ. Това, разбира се, е част от плана. Неизбежно ще последват още смъртни случаи. (Любопитно е обаче, че съм сигурен, че доставките на ковид ваксини ще стигнат безпрепятствено и няма да се наложи да се отменят сесиите за ваксинация в училищата.)

Пето, използването на по-малко гориво е част от измамата с глобалното затопляне. Зелените култисти ще бъдат безумно щастливи, ако успеят да намалят използването на изкопаеми горива - дори това да доведе до милиони смъртни случаи.

Шесто, онлайн търсенето на електрически автомобили се е увеличило с 1500% за един ден. Никой не иска да купува електрически автомобили, защото те имат ограничен пробег и няма достатъчно точки за зареждане. И така създадената криза с горивата ще насърчи водачите да преминат към електрически автомобили. И тогава, след няколко години, електромобилите ще бъдат забранени, защото няма достатъчно електричество за отопление, готвене и осветление. Това ще накара всички ни да се преместим в картонените си апартаменти в блок в центъра на града.

Translated with www.DeepL.com/Translator

-------------------------------

С други думи една от крайните цели е да се набутат хората в "смарт" градове, където всички да са ваксинирани, чипирани, "да  нямат собственост и да бъдат щастливи." Този план няма да успее докрай. Само дотолкова доколкото Бог допусне с цел смиряването на народите, за да извикат отново към Него.

Пс. 21:8  Ръката Ти ще намери всичките Твои врагове; Десницата Ти ще намери ония, които Те мразят. 
Пс. 21:9  Във времето на негодуванието Си ще ги направиш като огнена пещ Господ ще ги изпълни с гнева Си, И огън ще ги изгори. 
Пс. 21:10  Ще изтребиш плода им от земята, И потомството им измежду човешките чада. 
Пс. 21:11  Защото, при все че намислиха злоба против Тебе, При все че измислиха заговор, не ще могат да го изпълнят
Пс. 21:12  Понеже Ти ще ги направиш да обърнат гръб Когато приготвиш на тетивите Си стрели против лицето им. 
Пс. 21:13  Издигни се, Господи, със силата Си; Така ще възпяваме и ще прославяме Твоето могъщество.


Интересно къде ще се явят онези, които твърдят, че това било "теории на заговора" при условие, че Писанието ясно учи, при това на МНОГО места, че ИМА ЗАГОВОР на нечестивите против Бога и против човечеството. Но този заговор НЯМА да успее, това НЕ Е изпълнение на пророчествата от Откровение. Настоящата картина НЕ отговаря на написаното в пророчествата. Ето защо ние трябва да воюваме против този заговор и да се молим за неговия провал. Но същевременно трябва да сме готови за време на страдание, изпитание и ограничения, за да можем да устоим в тази битка.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
« Reply #7 on: October 05, 2021, 13:18:17 PM »
Ето още едно от нещата, които планират да ударят:

https://www.bloombergtv.bg/a/19-svetat-e-biznes/98481-nablizhava-krayat-na-lichnite-avtomobili?fbclid=IwAR1R4ESGUJIuYqH9sZPNdtaCheApWWiRWjh-HfI2p9nGAzpzYoOz0IuQy-g

Колко от вас за готови да останат без автомобил и да можеш да ползваш автомобил само под наем, и софтуера в него ще ти казва къде можеш и къде не можеш да ходиш?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 186
Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
« Reply #8 on: October 22, 2021, 11:11:37 AM »
Точно това говорих с колеги вчера и днес, които се присмиваха на становището ми относно ваксинацията, зелени сертификати и прочие дивотии, че е част от големи процеси в света. Не разбират,че постепенно им отнемат права, нещо което преди време не са и подозирали. Че може да дойде ден, в който няма да могат да шофират или поради "липса" на гориво, или поради безумно висока цена на бензина или поради забрана заради вредните газове. Сега са свикнали да ходят и до тоалета с автомобила /има стара такава шега/ Остават опулени и слушайки ежедневни пропаганди, мислят че като са се ваксинирали са показали върховен интелект. Успяха да ме поядосат твърдейки,че само необразовани и нискоинтелигентни не се били ваксинирали...Колко много вяра имат на телевизора...Колко много...Не разбират ,че преди 2 дни министерските наредби и постановления нарушиха поне няколко закона и че трябва да изберат в случая-дали да се покорят на правдата залегнала в повечето конституции, или на противозаконна заповед или наредба, пък ако ще и да е на министър...
Но така е...системата им подхвърля захарчета в устите наготово, но после ги поглъща тях целите лакомо...

Колко велико е Божието Слово!!!

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3500
Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
« Reply #9 on: October 23, 2021, 00:42:54 AM »
Quote
Успяха да ме поядосат твърдейки,че само необразовани и нискоинтелигентни не се били ваксинирали...

Ако ги питаш какво значи "интелект" няма да могат да ти отговорят, но смело коментират кой е интелигентен. Всъщност дори не коментират а повтарят папагалски пропагандата от медиите.

Аз пък днес влизам в един малък магазин и чувам как един човек обясняваше на продавачите относно идващата криза с тока, как няма да има ток, няма да има горива и им обясняваше защо. Все повече хора се пробуждат и осъзнават както предстои, но колко от тях вземат практически стъпки за подготовка?
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 994
Re: ПОДГОТВЕТЕ СЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ УДАР!
« Reply #10 on: December 07, 2021, 02:05:23 AM »
Попаднах на това видео което доста добре обяснява как и защо идва глад.

https://www.youtube.com/watch?v=38yc8gZjYwI
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]