Author Topic: Няма нищо ново под слънцето  (Read 1266 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dodai

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 121
Няма нищо ново под слънцето
« on: January 28, 2020, 13:21:40 PM »
Напоследък разсъждавам върху това твърдение че няма нищо ново под слънцето.
Не се съмнявам в Божието Слово щом е казано че е така значи е така.

Значи в предишните времена е имало телефони, интернет ,автомобили, самолети но нямаме информация за това не се помнят или добре са прикрити следите от съществуването на тези неща.

Георги-земеделец

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 83
Re: Няма нищо ново под слънцето
« Reply #1 on: January 28, 2020, 17:58:53 PM »
Значи не си видял Божието царство. Това което имаме около нас е преобраз на всичко което е на небето.

Има естествени закономерности. За да чуеш с ухо, звука може да се възприеме, чрез сетивнния рецептор - тъпанчето и костите на главата. За да има звук трябва да има трептене на въздуха или в случая с телефона - мембрана която да задвижва въздуха.

В предишни времена също е имало методи за задвижване на въздуха. В зависимост от нивото на познанието и ресурсите, в което се намира обществото, те са на предел да слушат гласа на поднебесната власт. При Адам имаме директна комуникация, което е възстановено от Исус Христос от Назарет.

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3521
Re: Няма нищо ново под слънцето
« Reply #2 on: January 29, 2020, 00:11:38 AM »
Георги, Соломон не говори за това, което има на небето, а за това което става ПОД СЛЪНЦЕТО. Това очевидно не включва Небето, защото то е над простора и съответно НАД слънцето.

Това за което той говори е за нещата които се случват под слънцето, т.е на Земята.

Начина по който аз разбирам неговите думи е, че самия Соломон е живял в преломен исторически момент. Момент в който всичко, което е можело да стане като нещо ново на земята, вече е станало, и от тук нататък историята само ще се повтаря.

Би трябвало да е ясно разбираемо, че тези думи не са бил валидни във всеки един исторически момент преди Соломон. Не са били валидни по времето преди потопа, не са били валидни и по времето на Авраам. Но от времето на Соломон, време в което те са изречени, те вече са верни и валидни.

Ето защо аз виждам човешката история като един лист прегънат на две. Всичко което е било до времето на Соломон е в листа от лявата страна, а всичко, което има да стане е в листа от дясната страна. А точно на прегъвката е Соломоновото време, в което е написан Екл. 1:9.

На нас сега ни е чудно, как е можело преди години да е имало технически неща, които сега ползваме, но това е поради фалшивата историческа линия, която официално се преподава, а именно, че човечеството прогресира бавно от каменната ера към днешните невиждани висоти. Всичко това се прави с цел хората да вярват, че сега сме едва ли не "върха на сладоледа" на човешката цивилизация, докато истината подкрепена от Писанията е съвсем различна.

А тя е че човешката история не е както ни я рисуват като един непрестанен технически възход, а е циклична с периоди на технологичен възход и след това разруха. После пак почват да пълзят нагоре по технологичната стълбица и после пак пълна разруха. И така отново и отново и отново.

И в момента има организации (като например The Smithsonian Institution) , които се занимават с разкриване, изкупуване и скриване/унищожаване на всички древни артефакти, които свидетелстват за цикличното развитие на историята, и потвърждават библейската максима "няма нищо ново под слънцето".
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Георги-земеделец

 • Общителен
 • ***
 • Posts: 83
Re: Няма нищо ново под слънцето
« Reply #3 on: January 30, 2020, 00:37:04 AM »
Дължа извинение към dodai.

Както Соломон казва, който се занимава в чужда свара, е както този що хваща куче за ухите. Позволявам си риска за да напомня думите на Исус.

Лука 9:23‭-‬27 Каза още и на всички: Ако някой иска да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, нека носи кръста си всеки ден и нека Ме следва.    Защото, който иска да спаси живота си     , ще го изгуби; а който изгуби живота си заради Мене, той ще го спаси.      Понеже каква полза за човек, ако спечели целия свят, а изгуби или ощети себе си?     Защото ако се срамува някой от Мен и от думите Ми, то и Човешкият Син ще се срамува от него, когато дойде в Своята слава и в славата на Отца и на Своите ангели.    А ви казвам наистина, има някои от тук стоящите, които никак няма да вкусят смърт, докато не видят Божието царство.

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 193
Re: Няма нищо ново под слънцето
« Reply #4 on: January 30, 2020, 14:01:37 PM »
Кратко клипче по темата
https://www.youtube.com/watch?v=qUQKyx8XoPk

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 994
Re: Няма нищо ново под слънцето
« Reply #5 on: February 06, 2020, 22:08:13 PM »
Да темата е интересна, Анко, благодаря за клипчето !
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]