Author Topic: Ноахидови закони (Noahide Laws)  (Read 927 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Watchman

  • Administrator
  • Слугуващ
  • *****
  • Posts: 3414
Ноахидови закони (Noahide Laws)
« on: August 26, 2019, 19:52:20 PM »
Преди 10-тина години бях попаднал на информация за така наречените Noahide Laws, или закони за Ноевите потомци. Тогава ми се сториха нещо интересно и безобидно, но идея си нямах, че нещата ще получат развитието, което можем да видим днес.

Идеята зад тези закони е какво юдеите си представят, какво един праведен езичник трябва да спазва. С други думи те (юдеите) са избрания народ, на които е дадено специално призвание, специален завет и специален закон (Тората), а на останалите народи ако искат да бъдат праведни пред Бога се дават 7-те Ноахидови закона.

Какво представляват тези 7 Ноахидови закона?

Quote
The seven Noahide laws as traditionally enumerated are the following:[7][8]

    1. Not to worship idols.
    2. Not to curse God.
    3. To establish courts of justice.
    4. Not to commit murder.
    5. Not to commit adultery, bestiality, or sexual immorality.
    6. Not to steal.
    7. Not to eat flesh torn from a living animal.

В превод:

1. Не се покланяй на идоли.
2. Не проклинай Бога.
3. Установяване на съдебна система.
4. Не извършвай убийство.
5. Не прелюбодействай, не практикувай сексуална неморалност с хора или животни.
6. Не кради.
7. Не яж плътта на живи животни.


На пръв поглед тези закони може да изглеждат добре в очите на един християнин, но това е само ако те биват прилагани в контекста на християнската вяра. И точно тук е най-големия проблем. А именно - тези 7 закона не са записани в Библията. Бог не е давал нищо подобно на езичниците.  И второ те са измислени от талмудистките равини като инструмент за подчиняване на света под юдейска власт.

Какво общо имат тези закони със стремежа на юдеите за контрол над света? Общото е че всички тези закони са замислени в определен контекст, те са част от една по-голяма картина, по-голяма визия.

А в по-голямата картина покорните на Ноахидовите закони езичници, са подчинени на юдейския Синедрион, като към върховна юридическа власт. Точно затова те изискват създаване на съдебна система, която да "правораздава" на основание на 7-те Ноахидски закона, но тази съдебна система е същевременно подчинена на юдейския Синдерион в Ерусалим.

На пръв поглед всичко това изглежда като бълнуване на слънчасал равин. Но нещата далеч не стоят по този начин. В момента се правят съвсем конкретни стъпки към признаване на 7-те закона като "универсален морал" на ниво ООН.

Същевременно Майк Помпео (държавния секретар на САЩ) започна да говори за промяна на формулировката на "неотменимите човешки права" и въвеждането на понятието "естествен закон", което обаче няма нищо общо с реалния "естествен закон" който коментираме в тази тема, а е просто един параван за 7-те Ноахидови закона.

В какво точно се състои заплахата за християните от 7-те Ноахидови закона? Заплахата е в това, че юдеите, които виждат себе си на върха на пирамидата на ноадиховата юридическа система, считат вярата в Исус като идолопоклонство. А в ноахидовата система се въвежда обезглавяване на нарушителите на 7-те заповеди. За идолопоклонство наказанието е отсичане на главата. За кражба, дори кражба на 1 стотинка - отсичане на главата. Интересен факт е че американското правосъдно министерство е направило голяма поръчка за гилотини. Да същия вид гилотини с които са отсичали главите на хората по време на Френската революция.

Още нещо много интересно. Юдеите нямат нищо против в това някой да вярва, че Исус е пророк (както вярват мюсюлманите) или че Исус е ангел (както вярват йеховистите). Според равините мюсюлманите и йеховистите са чудесни ноахадисти (изпълнители на Ноахидските закони). Проблема е когато някой вярва, че Исус е Бог явен в човешка плът. А точно това казва апостол Йоан, "кой е антихрист, освен този, който отрича че Христос се яви в плът".

И за да успеят да получат одобрение от християнските среди за въвеждане на Ноахидовите закони сред езическите народи, равините от години инфилтрират църквите с цел въвеждане на учения, че Исус не е Бог в плът, а само човек. Интересна подробност представлява факта, че се оказва, че организацията (и въобще цялата култова религия) на "Свидетелите на Йехова" е собственост на ултра ортодоксалната юдейска секта на Лубавич хасидистие. Дали те са я създали, или са успели да я инфилтрират и превземат отвътре не може да се каже, но запознати хора твърдят, че йеховистите са под контрола на Лубавич.

Съвместимостта на исляма с ноахидизма на равините обяснява защо юдеите навсякъде подкрепят ислямската инвазия.

Нарастващото влияние на талмудизма, равинския юдаизъм и ционизма в църквите вероятно също се дължи на същата подмолна дейност и инфилтрация. Интересно, че наскоро проваления "апостол" Георги Бакалов, който е доказал през годините че се движи само в посоката в която духа вятъра на парите наскоро обяви великото "откровение" че е време да се завърнат към "юдейските корени".

Доколкото знам наскоро е имало подписване на документи между равините и папата в които се съгласяват папата да признае Ноахидовите закони. На мен ми е трудно да повярвам, че такива неща се случват вече на официално ниво.

Целта на юдейския Синедрион (състоящ се от 70 старейшини) е да владеят от Ерусалим над 70 народи (които според талмуда са оригиналните 70 народа разделили се при вавилонската кула). Във връзка с това вече съвсем конкретни народи сключват съглашения (завети) със Синедриона (който вече съществува в Ерусалим) с конкретни народи да се подчинят на Ноахидовите закони. Два от народите които вече са подписали са Мексико и Гватемала. Има и още, но не си спомням в момента имената им.

Откакто Тръмп зае президентското място в САЩ, равините действат много чевръсто за постигане на тяхната версия на новия световен ред. Виждаме едно противопоставяне между либералните юдеи и консервативните. Едните (либералите, които вероятно са последователи на сабатеанския култ) искат да развратят човечеството със всякакви извратени джендъри, педофилия и всякакви развратни неща (защото според тях Месия ще дойде когато всички човеци станат грешни), а другите консервативните вярват че Месия ще дойде когато всички хора станат праведни, а това според тях е постижимо само с налагането на Ноахидовите закони. Аз винаги съм се чудил, как ще се мъчат да направят всички човеци праведни, а сега става ясно, като отсекат главата на всеки, който не следва Ноахидовите закони.

Тези хора имат съвсем конкретни цели и стратегии за постигането им. Ние сме поставени по средата като в менгеме. Това са съвременните фарисеи(консервативни) и садукеи (либерали), които заедно градят своя Синедрион, който навремето разпъна Исус, а сега се готвят да разпънат Неговите последователи.


Повече и подробна информация (на английски) по темата можете да намерите в следните линкове:

http://www.bewareofthenoahidelaws.followersofyah.com/

https://stopnoahidelaw.blogspot.com/2019/
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

simeon

  • Съпричастен
  • ****
  • Posts: 151
Re: Ноахидови закони (Noahide Laws)
« Reply #1 on: August 26, 2019, 20:33:24 PM »
Еклисиаст казва:


Което е станало, то е което ще стане; И което се е направило, то е което ще се направи; И няма нищо ново под слънцето. Има ли нещо за което може да се рече: Виж! това е ново? Това е вече станало въ вековете които са били преди нас. Няма помен за преждебившите; Нито ще бъде помен за бъдещите след тях Между онези които ще бъдат после.
Еклесиаст 1:9‭-‬11 BG1871
https://bible.com/bible/22/ecc.1.9-11.BG1871В този контекст на разсъждения,моята молитва е Бог да прости на българския народ и отново да го освети за Себе Си. Понеже виждам противопоставянето между юдейските фракций и разбирам,че статуквото се завърта,боя се да не би нашия народ да бъде подет от "новата" вълна. И вместо да послужи на Божийте цели,да остане във водовъртежа на измамата на света. Моля се,ако е волята на Бога нашия народ да стане един вид"извънредно издание" който да прослави Бога в нашето и следващите поколения. Разбира се,това ще стане не без активното участие на светийте,засвидетелстващи пред Съдията.Въпреки,че на този етап народа ни изпива горчива чаша,то е възможно действителността в небесни места да се промени драстично.Твърде възможно е противопоставянето да е част от добре обмислен план. Но за нас е важно от престола на Бога каква присъда излиза.

Георги-земеделец

  • Общителен
  • ***
  • Posts: 83
Re: Ноахидови закони (Noahide Laws)
« Reply #2 on: September 07, 2019, 01:40:53 AM »
Quote
Quote
The seven Noahide laws as traditionally enumerated are the following:[7][8]

    1. Not to worship idols.
    2. Not to curse God.
    3. To establish courts of justice.
    4. Not to commit murder.
    5. Not to commit adultery, bestiality, or sexual immorality.
    6. Not to steal.
    7. Not to eat flesh torn from a living animal.

В превод:

1. Не се покланяй на идоли.
2. Не проклинай Бога.
3. Установяване на съдебна система.
4. Не извършвай убийство.
5. Не прелюбодействай, не практикувай сексуална неморалност с хора или животни.
6. Не кради.
7. Не яж плътта на живи животни.Допусната е неточност в двата превода и на български, и на английски. Третата, в дадения ред заповед, трябва да е:

Не допускай безхаберие.