Author Topic: Последната империя на мрака - кой е петия звяр?  (Read 34419 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Lacho

 • Посещаващ
 • **
 • Posts: 37
Ето го линка за видеото от статията директно, на Руски език е:
https://www.youtube.com/watch?v=1Hru0InEvD4&t=11s
'Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.' --Псалми 119:105

Watchman

 • Administrator
 • Слугуващ
 • *****
 • Posts: 3438
Quote
Ако съм някакъв трол, едва ли ще си правя трудът да издирвам и поставям всичко това. Нещо което отнема доста време.

Аз лично не мисля, че си трол, а че си жертва на пропаганда, повърхностно мислене и непознаване на Писанията и библейските реалности.

Казваш - целия свят лежи в лукавия, а пускаш стотици линкове с глупости, лъжи и заблуждения написани именно от този свят който лежи в лукавия. Сам признаваш, че отнема много време и вместо да влагаш скъпоценното си време в това да изучаваш Писанията и да работиш за Божиите цели, ти го влагаш да четеш бълвочите на западната пропаганда, които приемаш за чиста монета. Така дори не виждаш как сам се оплиташ в своите твърдения противоречейки сам на себе си.

Ако беше прекарал 10% от времето си похарчено за тия стотици линкове, които пускаш в това да изучаваш Писанията и да се молиш, щеше да си в пъти по наясно какво да правиш с живота си и щеше да имаш много по-добра представа за реалността, която ни заобикаля.
Ez 3:17  Son of man, I have made thee a watchman unto the house of Israel: therefore hear the word at my mouth, and give them warning from me.

Is 21:6  For thus hath the Lord said unto me, Go, set a watchman, let him declare what he seeth.

Nikolay

 • Слугуващ
 • *******
 • Posts: 985
Ами можеш да прочетеш тогава и малко от другата пропаганда и да видиш колко гладни има в САЩ примерно. Щото тук Watchman е прав, че само си губиш времето. Нещастия от този род се случват дори в малка България...

А страхът не е нещо лошо, най-лесния пример е с това, че "страхът от Бога е начало на мъдростта" или "благоразумният предвижда злото и се укрива".

А там по-горе съм дал друг пример за страх и той е страхът, че злото покрива света и поради страхът от това ние се опитваме да го спрем. Моли се, чети и размишлявай върху словото, но не се отделя от разума и трезвото мислене защото както е казал и Павел, не можем да излезем от тоя свят.

Разпространяването на тия злини е добро само по-себе си, но не и с цел вижте колко лош е тоя или оня. Защото технологиите са толкова напреднали, че могат без проблем да направят не само фотошоп снимчици, ами и пълнометражни филми с лика и гласа на някой.
Мир вам. Благодат да бъде с всички ви. [Амин]

Анко

 • Съпричастен
 • ****
 • Posts: 147
Петия звяр се състои от желязо и кал. Т.е ще има места където контрола на звяра ще бъде железен и безкомпромисен, но ще има места където ще има релативна свобода на действие, която меката кал би позволила.

България има всички данни да бъде именно тази кал. Не случайно от ЕС постоянно се оплакват от корупцията на ниските нива (те никога не се оплакват от корупцията по високите места защото именно благодарение на тази корупция ние сме част от ЕС). Корупцията на ниските места означава едно нещо - слаб контрол от високите места. Точно този слаб контрол представлява калта и ние трябва да осъзнаем, че корупцията по ниските места е проблем когато имаме праведна власт по високите места, но когато имаме корумпирана власт по високите места, корупцията по ниските места позволява на народа да диша, колкото и странно да звучи това.

От известно време насам имам разбиране да се молим Бог да задели България като прибежищно място за светиите, които ще бъдат в сериозно гонение по цялата огромна територия на съвременната Римско-Британска империя. Тя обхваща не само ЕС, Северна Америка и Австралия, но и огромни части от Африка, Южна Америка и Азия. Такава империя света досега не е виждал, поне в историята която е достигнала до нас. Тя обаче е направила всичко възможно да функционира по-скоро скрито и невидимо на принципа "далеч от очите, далеч от ума". Това е и причината по-голямата част от населението на земята да живеят в империя, която дори не осъзнават, че съществува. Ще дойде момент обаче когато тази империя ще стане видима отново за всички и те ще бъдат шокирани според написаното:

Откр. 13:3  ... и цялата земя очудена отиде след звяра и поклониха се на змея по причина, че даде властта си на звяра;
Откр. 13:4  поклониха се и на звяра, казвайки: Кой е тоя звяр? и кой може да воюва против него?

Прочетох с внимание целия пост. Твърде е възможно всичко, което Watchmen споделя да е близо до истината. Властта на Ватикана и финансовия център Лондон е скрита само за наивниците и младежите вероятно. За Ротшилд също се знае немалко.

Относно книгата на Даниил - чел съм преди време, че там където се говори за южния и северния цар израелтяните ползват писанието като показват на Александър Велики текстове,че е писано за него. И той ги пощадява а тръгва към Ерусалим с лоши намерения. Израелтяните са му отказали преди това военна помощ срещу асирийците ако не бъркам. Това е от книга за Александър писана от французин /атеист по подразбиране/.

Прегръщам това разбиране за опазване и заделяне на България за светиите. Понякога съм мислил за това. Понякога даже съм мислил,че вече е в ход.

Господи, укрепявай вярата ни!Направи ни чувствителни и отзивчиви към Твоя зов!
Нека Твоята благодат да бъде с народа ни! Нека всеки, който идва в България, да го прави в Твоето име!
Амин!